Nationale Partij Suriname zoekt achterban weer op

29

PARAMARIBO, 18 jun – De Nationale Partij Suriname, NPS, gaat de achterban weer opzoeken. Dit zegt nieuwbakken partijvoorzitter Gregory Rusland. De verwaarlozing van de afgelopen tijd wordt ruimschoots goedgemaakt. Dat er veel werk aan de winkel is, ervoer Rusland zelf toen hij campagne voerde. De ontvangst was niet overval even hartelijk.

“Mijn veldwerk heeft tot veel conclusies geleid. De constatering is dat overal waar ik kwam, de mensen opmerkten dat wij hen hebben verwaarloosd. ’Waar waren jullie?’, was steeds weer de vraag”, zei Rusland in zijn eerste toespraak. Hij wil het roer drastisch omgooien. Geen achterkamerpolitiek meer en gedoe in de ivoren toren. Het kan ook niet anders, wil de NPS werkelijk herstellen van de klap bij de laatste verkiezingen. Maar dan moet de bezem wel door de Augiasstal.

De partijadministratie is een puinhoop. “Als we informatie nodig hebben, is die moeilijk te bereiken. Zo is niemand is op de hoogte van het aantal onderafdelingen. Dit kunnen we niet meer accepteren”, aldus Rusland. Hij wil meer jongeren en intellectueel kader aantrekken. Noden zullen samen met doelgroepen worden aangepakt. “We willen een partij zijn van trotse Surinamers, die door hard werken in hun eigen onderhoud kunnen voorzien en niet door hun hand op te houden.”

29 REACTIES

 1. Dit snap ik even niet, maar goed, wat die meneer, Gregory R zegt. Wat hebben die gasten dan al die tijd zitten doen. En plots, nu weer die achterban opzoeken.
  Gelul, ja zeker onder het mom jongens we gaan ervoor, ik hoop van niet, wat een stelletje sukkels daar nij die partij. Maar laat ze die strijd winnen in 2015, dan wil ik het zien, verwacht er niet veel van, ze gaan geen donder kunnen doen, grote bek, maar helemaal
  niets!!!!!!


  Maak melding

 2. Mooie woorden van Rusland, maar als je geen geld hebt kun je je huis niet renoveren. En dat laatste is hard nodig om de NPS een nieuw gezicht te geven. De vraag is of het van oudsher tradionele NPS bereid zal zijn de vernieuwingen door te voeren. Wat dat betreft is de VHP met Santhoki aan het roer al stappen vooruit. Het vernieuwingsproces bij de VHP is reeds lang begonnen en zal ook zijn vruchten afwerpen.


  Maak melding

 3. Wat u zou moeten doen is niet de achterban opzoeken maar een halt toeroepen aan de corruptie.Verder is de werketos aan veranderingen toe.Het in het uitverkoop zetten van de bodemschatten en onze kusten[vissen] moet een eind aankomen.Het paaien van de achterban met kraaljes moet stoppen.

  Het verbaasd mij dat onze kinderen die in het buitenland een academische opleiding hebben gehad en terug zijn gekeerd op de zelfde voet door gaan

  De meeste van deze academicie kunnen geen groot technische project uitvoeren ze missen de ervaring en kennis.Ze houden zich zogenaamd bezig met bestuurlijke functies.Hierdoor worden alle technische projecten uitbesteed aan buitenlanders.Dit komt door jou partij en als er een zich meld aan de kant wordt gezet.
  Doe hier wat aan.


  Maak melding

 4. Al met al ik wens hen alle successen!! Voorwaarts mars hup!! laten wij hopen dat het inderdaad tot daden komt en niet alleen tot woorden blijft!!


  Maak melding

 5. De meeste NPS aanhang is reeds overleden ! Ik denk dat Rusland het beste eieren voor z’n geld kan kiezen en dus fuseert met de Mega Combinatie.

  Wat heeft Vene al die jaren en tijd voor de partij gedaan ? Je hoort dat Rusland zelf zegt dat de administratie van deze kleine partij een puinzooi is.

  En als je geeneens de administratie van zo’n mini club kan beheren/controleren, dan snap ik nu waarom de VHP flink huis kon houden op de ministeries OW en JusPol !

  Rusland, je bent een technocraat maar probeer aub niet nogmaals het wiel uit te vinden want dat is vergeefse moeite. De NPS zal alleen nimmer een rol van betekenis hebben of spelen voor Suriname.


  Maak melding

 6. De NPS is als volkspartij sterk achterop geraakt. Reden zijn de steeds uitblijvende vernieuwingen. Zo vind ik dat de NPS onvoldoende gebruik heeft gemaakt van haar wetenschappelijk bureau. Sociaal- demografische gegevens van de afgelopen 20 jaar zouden de NPS inzicht moeten verschaffen in de gewijzigde samenstelling van de bevolking op grond waarvan er een gedegen politiek beleid kan worden gemaakt.


  Maak melding

 7. @TTHEO:De Sur top en zakenlieden die zgn van Su houden bezitten bijna allemaal een huis in het buitenland en een vette bankrekening op kosten van het Sur. stemvee.


  Maak melding

 8. het gaat ze goed! ze hebben hun zakken vol gespekt,hun familie bevoordeeld(kijk maar naar de heer rusland die hft zijn zusje gewoon een volks woning geveven terwijl er mensen zijn die ht echt nodig hebben )ik zou zeggen geen van die gasten deugt het gt ze goed volk open jullie je ogen ,ik stem al jaren niet meer hier in patata ook niet


  Maak melding

 9. @Zucht

  “@TTHEO:De Sur top en zakenlieden die zgn van Su houden bezitten bijna allemaal een huis in het buitenland en een vette bankrekening op kosten van het Sur. stemvee.”

  Dat is nog altijd beter dan een maandelijkse bijstandsuitkering en een gehuurde kamertje ergens driehoog achter in de pijp. Kijk beste man, je moet niet denken dat jouw situatie dezelfde is als ieder ander. Niet iedereen laat zich net als jij als oerstom stemvee gebruiken en stemt PVV. We zijn niet allemaal een Zucht. En zeker onze Surinaamse top niet.


  Maak melding

 10. 18 juni 2012

  In 2009 en 2010 heb ik op dit forum gezegd dat de enige echte die de NPS zou kunnen leiden, G.Rusland is.

  Maar ik heb ook gezegd, dat ik in mijn jonge schooljaren Gregory Rusland gekend heb als een echte en oprechte nationalist MET GEEN ANGST VOOR HET BUITENLAND en dat samenwerking met de NDP ABSOLUUT NIET UITGESLOTEN MOET WORDEN.

  LET OP MIJN WOORDEN!!!
  Srika


  Maak melding

 11. De partijadministratie is een puinhoop, ” als we informatie nodig hebben is die moeilijk te bereiken.
  Komt ervan als niet ben meegegaan met de tijd, houtluizen hebben de administratie boeken opgevreten, en het is moeilijk om administratie bij te houden met frambolicht, in deze moderne tijd van zonne energie en computers.
  Ik zeg het nogmaals, het is en blijft een Flintstones partij, ze leven nog in het stenen tijdperk.


  Maak melding

 12. NPS: Vergrootglas gezocht. (Nationale lees: Nostalgie) Partij (Suriname lees: Sowieso) zoekt achterban weer op. Hierbij wordt een ieder dringend opgeroepen die weet waar er vergrootglazen zijn te verkrijgen, bedoeld voor de zoektocht naar mogelijk, voor de nog ons in leven zijnde stemvee. Er zal worden nagepraat en nagebabbeld……….. U zult het reeds hebben vernomen. De NPS: Nostalgie Partij Sowieso zal zich volledig richten op Napraten en Nababbelen. Bij voldoende gevonden stemvee wordt onze volgende opdracht hoogst waarschijnlijk: Na-apen. Voor onze “leden” (stemvee) die niet goed kunnen en/of willen zien, dit vaak vanwege ouderdom, zijn de vergrootglazen in het bijzonder voor bestemd. Eenmaal, andermaal als uw nieuwe voorzitter van de NPS – Nostalgie Partij Sowieso: dringend vergrootglazen gevraagd a.u.b.!


  Maak melding

 13. PTATTALASSIE, klopt helemaal niet iedereen laat zich als stom pvv stemvee gebruiken, want de 1 stemt op de pvv de ander stemt op massamoordverdachten, veroordeelde drugsbaronnen, verkrachters, fraudeurs, hele en halve analfabeten,allemaal tevens politieke delinquenten die als enig doel hebben hun bankrekening in binnen en buitenland te spekken, en hun onroerend goed en domeingrond in binnen en het buitenland te verdubbelen. verschil moet er wezen nietwaar.En weet je zeker dat mn kamer in de pijp is en niet in de schilderswijk in de kracht allochtonenwijk in den Haag……….


  Maak melding

 14. Rustland, ga gelijk aan de slag met samenwerkingsmogelijkheden uit te werken met andere partijen. In je eentje zal het je niet lukken om de volgende verkiezingen te winnen.


  Maak melding

 15. Een vraag aan de fatsoenlijke en rechtgeaarde Surinamers.
  Wat is in jullie ogen een trieste vertoning?
  1) Een partij met en veroordeelde drugscrimineel en verdachte van grove mensenrechten schending aan de leiding.
  2) of een partij met integere fatsoenlijke Surinamers aan de leiding.
  Wat mij opvalt in de Suriname van nu is hoe crimineler hoe meer waardering je oogst bij bepaald deel van de samenleving.


  Maak melding

 16. Beste Heer Rusland, Gefeliciteerd. U gaat ervoor en dat vind ik knap. Lapt u alle negeatieve reacties aan uw laars en doet u uw werk met integriteit en flair. De morele waarden en normen zijn immer diep gedaald (getuige de kromme reacties) maar u bent integer en zult een fantastische job doen. Blijf eerlijk en oprecht in al uw handelen en het zal u lukken. Blessie


  Maak melding

 17. De vernieuwing moet ook inhouden dat de voorzitter maar voor twee termijnen van 5 jaar mag aanblijven.Na zijn/haar tweede termijn mag hij/zij nooit meer meedingen naar het voorzitterschap.De voorzitter moet van onbesproken gedrag zijn en geen strafblad hebben.
  Dit zou ook voor het presidentschap moeten gelden om zo criminelen en moordenaars te weren van het land’s bestuur.


  Maak melding

 18. Word tijd voor een vrouw aan het hoofd. Vrouwen zorgen meestal beter dan doe mannen.
  Mannen willen maar een paar dingen.
  Volle bankrekening en stagaires ……….

  Dus vrouwen kom op.

  Bijv. Afghanistan was ooit een opkomend land geregeerd door dames. Toen kwamen die baardapen en hebben alles wat deze dames opgebouwd hadden binnen een jaar vernietigd .

  Ga weer een regendans doen .


  Maak melding

 19. Wat Suriname nodig heeft is een ONAFHANKELIJKE NATIONALE OMBUDSMAN die integer is .
  Dit bureau moet schoonschip gaan houden binnen alle politieke partijen om te onderzoeken waar die lui zoal mee bezig zijn.

  Nepotisme moet worden bestraft; op drugshandel( VHP) moet de doodstraf komen of de maximale straf van 30 jaar !!!!( of uitleveren aan de VS).
  Convisceer hun bezit ( bedrijven-huizen-auto’s -bankrekeningen in Su en het buitenland.

  Pas wanneer dit in Suriname zal plaatsvinden( en liefst met ondersteuning van de OAS), kunnen wij dit land bewoonbaar maken.
  Tot die tijd zullen wij het moeten hebben van omhooggevallen figuren die ministers worden en een zootje van maken.

  Suriname zou ( net als de VS) het goed doen met een 2-partijen stelsel: Democraten en Republiekeinen .
  Ons land is te klein voor al die kleine splinterpartijtjes; dit bevordert ook niet de sociale cohesie: wij hebben nogsteeds “hindoestaanse partijen-creoolse partijen-javaanse partijen-chinese partijen-marronpartijen en ga zo maar door.

  Wil de echte Nationalist nu opstaan???????


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.