Minder animo voor burgemeestersreisje Suriname

64

PARAMARIBO/DEN HAAG, 18 jun – De animo voor de jaarlijkse burgemeesterstrip naar Suriname neemt af. De organisator, Stichting Vriendschapsbanden Nederland-Suriname, VNS, mocht dit jaar aanmerkelijk minder deelnemers noteren. Hoewel oorzaken voor de hand lijken, wil d stichting het er niet bij laten.

Het moeten meer deelnemers kunnen worden dan de twaalf die nu geregistreerd staan. Onder hen bevind zich maar één burgemeester. “Ik hoop straks op ongeveer vijfentwintig personen te komen. Maar vast staat wel dat de reis doorgaat”, zegt VNS-bestuurslid Roy Ho Ten Soeng tegenover de Ware Tijd. Hij wil nog een rondje maken bij de heren en dames. De eerstkomende Suriname-trip moet in oktober plaatsvinden.

Per jaar gaan er gemiddeld ruim dertig personen mee. In het topjaar werd zelfs een aantal van ruim zeventig geregistreerd. Dat het nu veel minder is, heeft wellicht te maken met politieke ontwikkelingen. Ho Ten Soeng vindt dat de burgemeesters “juist nu” Suriname zouden moeten bezoeken. “Want als je zaken gaat boycotten, werkt dat niet in het nadeel van de regering, maar van de bevolking. En dat moeten we niet hebben.”

64 REACTIES

 1. jammer maar het is echt niet anders wij hebben president bouterse gekozen en wij zullen hem blijven steunen zolang het surinaamse volk dat wil en zolang hij goed werk voor suriname verricht .suriname bepaalt zelf zijn of haar president ,zolas nederland voor wilders of rutte heeft gekozen .investeren is goed maar hulp is afhankelijkheid en dat vraagt bouterse niet wij willen zelf bepalen en gelukkig gaat het economisch de goede kant op met suriname .nederland zit in zwaar weer zie maar die voetbal wedstijden die ze verliezen ,en die euro crissis ,zie maar de nederlandse regering die gevallen is .wij kunnen heel veel leren van nederland maar het moet met wederzijts respek en daar heeft bouterse groot gelijk .ik ben geen aanhanger van bouterse maar als het om de vieze spelletjes van nederland gaat sta ik als surinamer pal achter bouterse .en niet alleen ik ,het leeuwe deel van de surinamer .de vorige regeringen waren onderdanig voor nederland en zo moet het niet .
  het is een onafhangkelijk die zijn eigen boontje dopt .


  Maak melding

 2. Ronald ga eens terug in je mand.

  De VNS steunt de Lepra- en Estherstichting.
  Ze doen geod werk.
  Werk waarvan Baas het bestaan niet eens kent.
  Baas en zijn boevenbende vullen alleen hun eigen zakken.


  Maak melding

 3. 18 juni 2012

  “Want als je zaken gaat boycotten, werkt dat niet in het nadeel van de regering, maar van de bevolking. En dat moeten we niet hebben.” (Ho Ten Soeng)

  Hiermee slaat Ho Ten Soeng de spijker precies op de kop en geeft impliciet aan waar het probleem ligt.

  Het is dus niet de Surinaamse regering die problematisch doet tegen deze Nederlandse dignitarissen maar blijkt, dat zij zelf hun eigen probleem, hun eigen horror novum,creëren.

  Met dus mogelijk een negatieve neerslag op de vriendschappelijke relaties tussen het Nederlandse volk en het Surinaamse.

  Of is dit een ware dolksteek onder water van Ho Ten Soeng?

  Henk Molenaar, Esmerald, Tedje e.a., ik verwacht van jullie tenminste een overweging op feiten !!
  Srika


  Maak melding

 4. Maandag 18 juni 2012 om 15:54 uur, door Srika

  Dat wil ik wel.

  Er zijn meer dan 400 burgemeesters in Nederland.
  De meesten van hen zijn totaal niet in Suriname geinteresseerd.

  Roy Ho Ten Soeng was burgemeester van Castricum en Stedebroeck.
  Hij wil graag naar Suriname en doet er alles aan om wat mensen zover te krijgen.

  Niemand heeft er zin in.
  je kan maar één keer per jaar een lange vakantie houden en dan valt Suriname snel af.
  Te duur. Te ver. Smerig. Gevaarlijk. Weinig te doen. Geen fatsoenlijk strand. je kan nergens duiken, zeilen en geen stad waar je s,avonds leuk kan flaneren.

  De burgemeesters gaan met hun gezinnen naar Frankrijk, Italië en Spanje.
  Of liever en veel goedkoper Turkije, Marokko of Algerije.
  Wil je toch graag onze gekleurde broeders zien is Ghane of Kenia een betere optie.
  De helft goedkoper en veilig.

  Van Suriname kan je nu niets verwachten met een president die de oorlog aan Nederland heeft verklaard en nu vrienden wil worden en Engeland (Gemenebest en Frankrijk) boef Naarendorp/


  Maak melding

 5. suriname zit niet te wachten op burgemeesters uit nederland .een ramp is het echt niet .suriname zit te wachten op investeerders ,wij willen geen aalmoes .
  laat de burgemeesters die aalmoes geven aan de voetsel banken in nederland .niet doen alsof er hongersnoot is in suriname .


  Maak melding

 6. ERWIN EN SOENSAKA: De Burgemeesters waren toch al van plan hier te blijven en niet af te reizen naar Surimaribo, dus jullie advies is overbodig, en van nul en generlei waarde………….


  Maak melding

 7. hoe zou het toch komen dat surinamers zo negatief praten over hun land? Hebben ze ggen trots? Ik kom uit marokko, het is daar in marokko ook een zootje, een corrupte bende, maar ik zou nooit zo afgeven op mijn land. Ik zal atijd zorgen dat ik een goede ambassadeur ben van mijn land.


  Maak melding

 8. Nou Rachid een goede ambassadeur van je land? velen uit de kracht en prachtwijken in stad en land denken daar anders over.Ik zou mij diep schamen, maar ja IK kom niet uit Marokko. Mooi land overigens…….


  Maak melding

 9. @Rachid

  “hoe zou het toch komen dat surinamers zo negatief praten over hun land? Hebben ze ggen trots? Ik kom uit marokko, het is daar in marokko ook een zootje, een corrupte bende, maar ik zou nooit zo afgeven op mijn land. Ik zal atijd zorgen dat ik een goede ambassadeur ben van mijn land.”

  Ik ben het helemaal met je eens. Ik wil je ook wel uitleggen hoe dat komt.
  Heel veel Surinamers zijn koloniaal geconditioneerd en kijken vreselijk op tegen alles wat wit is. Dit gedrag is tijdens de koloniale tijd ontstaan en heel veel Surinamers hebben nog een slavenbewustzijn. Het wil ze maar niet lukken om dit overboord te gooien en er bestaat een prachtig woord voor dit gedrag. Dit woord heet postkoloniaal syndroom.
  Deze koloniaal geconditioneerde Surinamers praten de witte man graag naar de mond omdat ze geloven dat alles wat de witte man zegt waar is. Dit gedrag komt vooral voor bij mensen uit voormalige slavenkolonies.
  Deze Surinamers geloven ook meteen alle onzin wat de witte man over zwarte mensen zegt en praten de witte man zelfs daarin na.

  Een paar voorbeelden:

  [1] Zwarten hebben nooit wat uitgevonden.

  [2] Zwarten zijn dom.

  [3] Zwarten zijn lui.

  [4] Zwarten zijn zelf verantwoordelijk voor de slavernij.

  [5] Witte mensen zijn slim.

  Geloof me, ik zou de rij nog langer kunnen maken want er is geen grens aan de zelfhaat en de blindheid van de koloniaal geconditioneerden.
  Ik heb het al eerder geschreven maar dit forum is een studie in koloniale conditionering. Let maar op hoe ze straks in de rij staan om alles te ontkennen en het op te nemen voor hun meester. Daarbij schromen ze niet om elkaar af te maken en te beledigen.

  Dit gedrag komt bij Afrikanen uit Afrika niet voor en dus ook niet bij Marokkanen.

  Gelukkig zijn er uitzonderingen bij de Surinamers maar bij velen zit het slavengedrag er helaas nog diep in.


  Maak melding

 10. 19 juni 2012

  @Tedje

  Begrijp jij de inhoud van je eigen reactie wel?

  Ik bespeur een mate van schizofrenie in je eigen beleving over Suriname.
  Behoudens het feit dat je een antagonistische houding hebt tegen de regering in Suriname, heb ik je op dit forum steeds ervaren als een persoon die het land Suriname hoog in het vaandel draagt.
  Denk aan jouw beschrijvingen over de pracht van Moengo of over het onderwijs in Suriname.

  Ik geef je dit alleen door, omdat ik je al eerder heb gewezen op de inconsistentie van reageren.

  Ju kang mek wang torie swieti, ma nu afrontu ju jeje. Dies e tja fiofio.

  Het land Suriname, pe ju kumba tetee biri, heeft je absoluut niets gedaan.Scheld het niet uit of vernederd het niet.Jammer dat toch een deel van de Surineds dit steevast doen.Ook even erg is dat deze mensen hun eigen Surineds kapot maken bij de baas.

  Als je het hebt over de regering van Suriname dan is jouw reactie te begrijpen, maar hoef ik er niet altijd mee eens te zijn.Dat is ook de bedoeling van dit Forum hoewel, de erosie op deze bedoeling toeneemt. Althans, dat vind ik.
  En nu weer veel minpunten!!!
  Srika


  Maak melding

 11. @Rachid

  [1] Zwarten hebben nooit wat uitgevonden.

  [2] Zwarten zijn dom.

  [3] Zwarten zijn lui.

  [4] Zwarten zijn zelf verantwoordelijk voor de slavernij.

  [5] Witte mensen zijn slim.

  Ik zal al deze punten even onder de loep nemen.

  [1] Zwarten hebben nooit wat uitgevonden.

  Dit is natuurlijk iets wat in de fabeltjeskrant hoort. Vele zwarte mensen hebben belangrijke uitvindingen gedaan en de lijst is heel lang. Het gasmasker, de airconditioner, de mobiele telefoon en nog vele andere uitvindingen staan op naam van zwarte mensen.

  Een voorbeeld:

  Dr. Mark Dean (Afro Amerikaan) bezit drie van de negen originele PC patenten van IBM en heeft een totaal van twintig patenten op zijn naam staan. Een van zijn meest recente computer uitvindingen onstond als leider van het team die de 1-Gigahertz chip produceerde.

  Voor nog meer informatie over zwarte uitvindingen:

  http://www.blackinventions101.com/inventionslist.html

  [2] Zwarten zijn dom.

  Ik ken heel domme zwarten en heel domme witten. Ik ken heel slimme witten en heel slimme zwarten. Voor de rest wil ik aan dit statement niet veel woorden vuilmaken.

  [3] Zwarten zijn lui.

  De witten waren zo lui om te werken dat ze zwarten uit Afrika haalden om het werk te doen. Wie is er zo idioot om luie mensen het werk te laten doen? Iets klopt er dus niet met dit statement.

  [4] Zwarten zijn zelf verantwoordelijk voor de slavernij.

  Dit fabeltje is in het leven geroepen om alle verantwoordelijkheid voor de slavernij van zich af te schuiven en de mensen een rad voor ogen te draaien. Feit is dat de slavernij een door Europeanen uitgedacht economisch concept was met het doel mensen te dehumaniseren en te misbruiken voor geldelijk gewin. Niet de Afrikanen hebben dat bedacht.

  [5] Witte mensen zijn slim.

  Zie punt twee.
  Sommige mensen zijn slim en sommigen zijn oerstom. Ras speelt daarbij totaal geen rol.


  Maak melding

 12. Rachid, jonge je bent zeker nooit in de banlieu’s van Parijs geweest. Je kunt hier lullen wat je wilt maar als marokaan wordt je een graad beter behandeld in Nederland dan in jullie voormalige koloniale meesters in Frankrijk. De enigste marrokaanse uitvinding die ik in Nederland zie is onfatsoenlijk tuig.


  Maak melding

 13. Dinsdag 19 juni 2012 om 01:56 uur, door Srika

  Dat is dus de haat en liefde verhouding die elke Surined met Suriname heeft.
  Je gaat er elke keer weer heen en kom gedesillusioneerd weer terug.

  Wij gaan niet naar Suriname voor vakantie? Maar om onze familie en vrienden weer te zien.
  Op vakantie ga ik wel naar andere landen.

  Moengo was in mijn jeugd een prachtig plaatsje.
  Met een mooi zwwembad en een bioscoop.

  Veilig een leuke markt. Eeen grote booerderij van v.Dijk met koeien.
  In het weekend gingen we vaak naar Albina.
  Heel mooi en schoon. Vooral langs de rivier.

  Als we naar de stad reden gingen we bij Stolkertsijver ijsjes eten.
  Als je naar de stad reed was alles langs de weg sawa,s en bedrijvigheid.

  Wanneer ben jij voor het laatst voorbij Tamaredjo geweest?

  Maandag 18 juni 2012 om 20:17 uur, door Rachid
  Je kletst maar wat.
  Zeker geen Berber??

  Kom nou. Je weet echt wel waarom al die Marokkanen naar hun oude kolonisator zijn gevlucht.
  En geloof maar dat Frankrijk in Marokko heeft huisgehouden.
  Nu wonen de meeste in de buitenwijken van Parijs en worden openlijk gediscrimmineerd.


  Maak melding

 14. Srika ik zou het niet beter hebben kunnen verwoorden,een hoop van deze gasten vergeten dat wanneer ze een wasi moeten nemen dat je het niet altijd kan doen op Nederlandse bodem,lek fa je taki wan lo fu unu kumba te beri na Sranan doti.

  Mundo


  Maak melding

 15. Beste Srika,

  Nog één opmerking!

  Zoals je gemerkt zal hebben, stikt het van de paarse aanhangers op WKN.
  – Paarse foetoeboi’s die de antie’s continu uitmaken voor redi-moesoes en wat al niet meer.
  – Paarse foetoeboi’s die vinden dat dit de beste regering ooit, van su is.
  – Paarse voetenjongetjes die beweren dat ze de enige echte, ware, rechtgeaarde, whatever, Surinamers zijn.

  Kreten als: I love su, ik ga dood voor su, niemand komt aan su, mie na su, ik ben Surinamer, leve su, etc etc. worden tij en ontij geuit.
  Maar……….ze zitten allen veilig aan de andere kant van de waterkant.

  WAT LET HUN om terug te gaan?
  Lekker makkelijk om vanaf 8000km te brullen dat bout de verlosser is, maar wat is hun bijdrage?
  Begin maar met deze groep, ze zijn pro, dus wat let hun………

  Paarse aanhangers vertellen jullie aan Srika waarom jullie niet terug gaan om jullie halfgod bout te helpen.


  Maak melding

 16. Dinsdag 19 juni 2012 om 02:30 uur, door anna_z

  No no de, ie de bezig foe pot you kondremang na gron, gie wang mokro.

  No tak nooit moro foe wan eenheid, beka you srefie ei broko you eigie kondremang.


  Maak melding

 17. dit soort rotzooi is niet eens het vermelden waard, moet gaan huilen omdat een paar niemendalletjes suriname niet wil bezoeken.de regering wilde niet naar oekraine gaan wegens politieke problemen,de kroonprins zou het nog overwegen.wel nu kunnen ze allemaal thuis blijven na die wanprestatie,zo zie je maar weer dat alles betrekkelijk is.we moeten deze exslavenhouders niet groter maken dan ze in werkelijk zijn.mijn advies vermeld dit soort rotzooi in de toekomst niet meer,er zijn belangrijkere dingen die het vermelden waard is.


  Maak melding

 18. dit soort rotzooi is niet eens het vermelden waard, moet ik gaan huilen omdat een paar niemendalletjes suriname niet wil bezoeken.de regering wilde niet naar oekraine gaan wegens politieke problemen,de kroonprins zou het nog overwegen.wel nu kunnen ze allemaal thuis blijven na die wanprestatie,zo zie je maar weer dat alles betrekkelijk is.we moeten deze exslavenhouders niet groter maken dan ze in werkelijk zijn.mijn advies vermeld dit soort rotzooi in de toekomst niet meer,er zijn belangrijkere dingen die het vermelden waard is.


  Maak melding

 19. trotse surinamer 2012 bedankt Rachid,je slaat de spijker op zijn kop.maaaaaaaaarrrrrrrrrrrrrrrrrr ze gaan het ontkennen,want het aanbidden van de witte man zit te diep bij hun,(dna probleem)dat schut je niet zomaar van je af,het duurt nog een paar honderden jaren.


  Maak melding

 20. @Esmerald

  “No no de, ie de bezig foe pot you kondremang na gron, gie wang mokro.

  No tak nooit moro foe wan eenheid, beka you srefie ei broko you eigie kondremang.”

  Wat is er mis met Marokkanen en hoezo “ie de bezig foe pot you kondremang na gron”. Ten eerste heb ik helemaal niets met het PVV-geblaat over Marokkanen en ik ben trots op mijn zwart bewustzijn. Een Marokkaan (ogenschijnlijk) stelt hier een vraag en ik geef hem antwoord op die vraag. Ik heb met geen enkel volk een probleem en ik noem de dingen graag bij de naam. Wat de ‘Marokkaan’ hier zegt snijdt hout en daar ga ik op in. Ik leg uit wat koloniale conditionering bij Surinamers inhoudt en ik neem vijf onzin statements als ondersteuning voor de uitleg. Wat is eigenlijk het probleem?


  Maak melding

 21. Ik zie dat velen de reactie van Rachid misinterpreteren. Rachid constateert dat op dit forum velen de in hun ogen niet welgevallige politieke situatie in Suriname gebruiken om Suriname en haar inwoners af te zeiken. Daarbij wordt Suriname neergezet als een debiel land. Men pruimt Bouterse niet en heel Suriname moet het dus ontgelden.

  De reactie van Rachid:

  “hoe zou het toch komen dat surinamers zo negatief praten over hun land? Hebben ze ggen trots? Ik kom uit marokko, het is daar in marokko ook een zootje, een corrupte bende, maar ik zou nooit zo afgeven op mijn land. Ik zal atijd zorgen dat ik een goede ambassadeur ben van mijn land.”

  De reactie is duidelijk genoeg. Het is alleen jammer dat men Rachids mening direct diskwalificeert omdat hij een Marokkaan is en men vindt dat hij hier geen recht van spreken heeft. Men heeft dus vooroordelen en in sommige gevallen bespeur ik een zekere mate van racisme. Rachid herkent iets wat mij al langere tijd ook is opgevallen.

  Wat Rachid zegt is simpel: Wat voor een bende het ook is in mijn land, ik zal mijn geliefde land nooit afvallen. Misschien wil met daarop reageren en niet op Rachid zelf. Op de man spelen is namelijk het simpelste wat er is maar inhoudelijk reageren vereist het gebruik van de hersenen. Degene die dat heeft kan proberen het te gebruiken. Het kost niets! 😉


  Maak melding

 22. Beste anna_z
  Omdat ik in Suriname ben geboren mag ik niets zeggen over de dingen die naar mijn mening fout gaan in mijn geboorte land, wat voor flauwekul is dat.Laat Rachid naar zijn eigen vuile was kijken a.u.b want die zijn er veel in Marokko. over hersenen gesproken anna_z ik vindt het juist een tekortkoming als de waarheid niet durft te zeggen. anna_z jou reactie en dat van Rachid is één van sleutel waarom het in ons land nooit goed gaat, omdat jullie een domme trots hebben waar die zogenaamde leiders misbruik van maken. Ze houden niet van het land, ze houden van macht en rijkdom.


  Maak melding

 23. @Anna_Z,

  Het probleem is dat je nooit je vuile was buiten moet hangen.
  Das nou een ongeschreven regel die je van huis mee krijgt.
  Eenheid begint in huis.
  Maar dat is nooit jou doel geweest.

  Beetje saai hé, komkommertijd.
  Zullen we wat leven in de brouwerij brengen.

  Wat die rachid zegt zal me een worst wezen.
  Laat hij lekker zijn hand in eigen boezem steken. Het advies is dan ook: focus liever op die crimi broeders van je.
  Een probleem minder, ze vormen een eenheid itt de suri’s.
  Nu nog het criminele eruit zien te slaan.

  Dit onderwerp hebben we al 1000 keer besproken, maar het past precies in je manipulerende, minderwaardigheids, calimero-achtig straatje.
  Projecteer aub je kolonialistische geconditioneerde waarden en normen niet op elke Surinamer.
  Speak for yourself.

  Jij blijft tot je dood een slavin van je obsessieve, verzuurde, haatdragende, kronkels in je hoofd.
  Zoek hulp!

  Free your mind from mental slavery …………


  Maak melding

 24. Anna_Z

  Jij woont op Curacao is nog een onderdeel van het koninkrijk der Nederlanden.Curacao is geen onafhankelijke staat!!!
  En jij hebt alsmaar over calimerostan¿¿¿¿¿¿
  Ra Ra???


  Maak melding

 25. @Esmerald

  Beste Esmerald,

  Je spreekt jezelf tegen:

  “Het probleem is dat je nooit je vuile was buiten moet hangen.
  Das nou een ongeschreven regel die je van huis mee krijgt.
  Eenheid begint in huis.”

  Welke vuile was? Je geeft toe dat er vuile was is maar welke vuile was bedoel je?

  Als een witte Nederlander zich hier aanmeldt om Suriname af te branden ben jij de eerste die automatisch bijstand verleent. Rachid brandt niets af maar stelt gewoon een vraag.

  Bovendien heb jij de reputatie van bountie en niet ik. En hoezo zal het je worst wezen wat Rachid zegt. Ben je dan niet een beetje incontistent want je maakt je wel erg druk erover.

  Het probleem met jou is dat je koloniale conditionering totaal is. Je manipuleert je eigen geest om je minderwaardigheidsgevoel te maskeren. Door je frustraties daarover onstaat bij jou de drang naar projectie. Niet ik ben verzuurd maar jij. Je kunt als het ware door de koloniale bomen het koloniaal geconditioneerde bos niet meer zien. Alleen types als jij worden bounties genoemd en bounties zijn de ultieme black face, white mask. Denk daar maar eens over na en probeer het later nog eens een keer. Decolonize your mind and your ass will follow.


  Maak melding

 26. 19 juni 2012

  @Esmerald,

  Op het punt van de ‘paarse jongens’ kan ik met je meegaan.Ik ken enkelen die van paars houden en ook verkondigen hoe prachtig Suriname wel is. Maar niet denken om terug te gaan naar Suriname.Maar zij vernederen het land Suriname niet.Zelf wanneer zij kritiek hebben op Nederland is hun kritiek gericht op de Nederlandse overheid of regering/politiek.Dat is de kern van mijn vorig betoog.

  Let op: Wise men or women never discuss their matters in the street and never insult the country where they come from.

  How wise are you, Esmerald?
  Srika


  Maak melding

 27. Hij krijgt ze steeds moeilijker mee, maar het is hem toch weer gelukt. Voor de zesde keer organiseert oud-burgemeester Roy Ho ten Soeng een reis voor bestuurders en ondernemers naar Suriname. Vanwege de verkoelde relatie tussen Nederland en Suriname op ambtelijk niveau, kostte het Ho Ten Soeng veel overtuigingskracht de reis voor elkaar te krijgen.

  De groep bestaat deze keer uit 24 mensen. Ho Teng Soeng vertelt dat er naast burgemeesters en ondernemers deze keer ook twee dijkgraven meegaan. “Die zorgen ervoor dat we droge voeten hebben in dit lage land.” Die waterbeheersfunctie bestaat niet in Suriname, maar dan kan het nog wel nuttig zijn om ze mee te nemen: “Ook in Suriname zijn er ook problemen met waterstanden en te hoge vloed.”

  Aanleiding voor de dijkgraaf om mee te gaan was een artikel over de strijd tegen het water in Suriname. Ho ten Soeng kende hem als gedeputeerde in Noord-Holland. “Ik heb hem laten lezen welke problemen Suriname heeft met het water.” Ze zullen naar Commewijne gaan en gaan met de districtscommissaris praten over de behoefte aan kennis.

  Suriname heeft volgens de oud-burgemeester veel aan de bezoeken uit Nederland, al is dat niet altijd even zichtbaar. “Concreet is bijvoorbeeld de steiger van het dorp Alkmaar.” Verder zijn er computers en brandweerpakken naar Suriname gegaan als gevolg van de reizen.

  Dat was 2011

  http://www.willem4.nl/nl/nieuws/studiereis-suriname-vns

  Dat was 2010

  En dan had hij nog een actie om ondernemers naar Suriname te halen.
  Denk je nu echt dat die gek zijn.

  Zo,n regering met die misdadigers.
  In zo,n land stop je toch niet je geld.


  Maak melding

 28. @Daktari

  Curaçao is in naam nog een onderdeel van het koninkrijk der Nederlanden en dat is dan ook alles.
  In werkelijkheid heeft Nederland daar niet zoveel te zeggen want geopolitiek gezien is de VS er de baas.
  Bedenk ook dat Nederland nog steeds bezet is door de VS want er zijn nog steeds VS militairen daar aanwezig. Dit is ook zo in meer westerse Europese landen.
  Op termijn zal Curaçao onafhankelijk worden en een eenheid vormen met Venezuela.
  De bevolking is de Nederlanders zat en de roep om onafhankelijkheid neemt toe.
  De sfeer op het eiland heeft niets Nederlands dus ik snap niet waar je heen wilt. Het is een echt Caraibisch land.Geloof me maar.


  Maak melding

 29. @DUSHI KORSOW: Den bo sono…….. Rachid onze mocro wannabee, zegt zijn land nooit te zullen afzeiken.. Wat Rachid bedoelt te zeggen is :Ik kan mijn land niet afzeiken, want of hij komt zijn land never nooit meer in, en als hij erin komt wordt hij wegens belediging minimaal vijf jaar het schavot ingegooid op water en brood……..En ik zal het voor het gemak maar niet hebben over de Berbers en Arabieren die elkaar het licht in de ogen niet gunnen, en elkaar voor rotte vis uitmaken…..


  Maak melding

 30. Een student in Marokko heeft in hoger beroep een zwaardere straf gekregen voor het plaatsen van een spotprent op Facebook van koning Mohammed VI. De 18-jarige Walid Bahomane had eerder al een jaar gevangenisstraf gekregen. De straf is nu verlengd met een half jaar.

  De extra straf van Bahomane staat niet op zichzelf. Een andere student, Abdelsamad Haydour, kreeg vorige maand 3 jaar gevangenisstraf voor het plaatsen van een filmpje op YouTube waarin hij zich kritisch uitlaat over de Marokkaanse koning.

  In het 4 minuten durende filmpje noemt de student de koning onder andere een ‘hond van een dictator’. Tijdens zijn rechtszaak mocht Haydour zich niet laten bijstaan door een advocaat.

  Lekker land hé.

  Wat voor Bouterse?
  Dat komt nog wel..

  Den toer nacion nos patria
  Ta poco conocir

  Wha Ha.


  Maak melding

 31. Dit het soort nieuws waar niemand op zit te wachten. Want wat kan het mij schelen als er geen belangstelling is voor een snoepreisje van burgemeester. Dat is begrijpelijk, want alle gemeenten hebben het moeilijk. Ze zitten met enorme bezuinigingen, dan is het niet verstandig dat een burgemeester op kosten van de gemeenschap mooi weer gaat spelen in de tropen. Roy wees daarom niet naief en stop met die onzin, want wie heef hier belang bij. Wat leveren zulke reizen Suriname op en wat een gemeente in Nederland. Zoek maar naar andere mogelijkheden om jou eigen snoepreisjes naar je broodheer Somo te bekostigen


  Maak melding

 32. burgemeesters blijven jullie thuis ,jullie moeten verantwoording afleggen voor de vele voetsel banken in holland .
  het worden er steeds meer .zorg voor je mensen ze hebben hulp nodig maak je niet druk met suri,suri maakt zich niet druk om jullie .besteden jullie dat geld voor die snoep reisjes in holland.


  Maak melding

 33. @Daktari

  “Op termijn zal Curaçao onafhankelijk worden en een eenheid vormen met Venezuela met alle gevolgen van dien?”

  Heb ik dat geschreven? Je wilt dus graag dat ik daarop reageer. Ik wil je wel eenmalig dat plezier doen.

  Luister beste Daktari (Zucht): Curaçao is een prachtig eiland en het zal me worst wezen door wie het eiland bezet is. Het is wel een feit dat de VS een dikke vinger in de politieke pap daar heeft. @Dushi Korsow heeft in dat opzicht dus gelijk. Volgens mij bestaat de VS niet alleen uit witte mensen en de huidige president wordt een zwarte genoemd. Ik snap je punt dus niet.
  Verder denk ik dat voor Curaçao uiteindelijk hetzelfde geldt als Suriname en dat is integratie in de regio. Een innige samenwerking met Venezuela sluit ik dus niet uit.
  Dat Curaçao uiteindelijk de weg van de onafhankelijkheid kiest is zeer waarschijnlijk. Partijen als Pueblo Soberano prediken een zo snel mogelijke onafhankelijkheid en ik kan me helemaal vinden in het programma van deze partij. De leider van deze partij (Helmin Wiels) is zeer intelligent en ik weet zeker dat hij de eerste president van Curaçao zal zijn.

  Het beste is om reacties te richten aan degene die de reacties hebben geschreven. All the best!!!! 😉


  Maak melding

 34. @ANNA_z: Jij schijnt mij ook al overal te zien, hetzelfde waar je mij constant van beschuldigd. Maar even iets anders: Jij bent Spaans aan het leren. Bij je eerstvolgend spaans klasje moet je maar eens aan je leraar(es) vragen of hij/zij je kan uitleggen wat de uitdrukking: Una gran ilusion ardiente betekent. Wil je het daarna weer naar mij terugkoppelen? Ik heb ook kort geleden iemand een opmerking horen maken van : Pobre de mi pueblo enano, refererend naar Su, wil je dat ook even uitzoeken en terugkoppelen? groet van je estrella carino y consuelo Zucht………


  Maak melding

 35. @Zucht

  Ik zie je niet overal lieve schat maar ik moest wel heel hard Zuchten ( met hoofdletter ). Mijn ‘Spaans’ verkeert helaas nog in het prille stadium dus ik snap al die koeterwaals wat jij schrijft helemaal niet. Mijn auto is een automaat dus ik hoef mijn koppeling gelukkig niet meer te gebruiken. Soso lobi live schat! 😉


  Maak melding

 36. Als de PVV zijn zin krijgt geven we de Antillen weg.
  Zelf wilde Wilders de eilanden op markplaats zetten maar niemand wil corrupte landjes met een schuld van vele miljarden kopen.

  Misschien is het wat voor China.

  Wij Beatrix, bij de gratie Gods, Koningin der Nederlanden, Prinses van Oranje-Nassau, enz. enz. enz.
  Op de voordracht van de Staatssecretaris van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties van 2 juni 2010, nr. 2010-0000343112, Directie Constitutionele Zaken en Wetgeving, gedaan mede namens Onze Minister van Financiën en in overeenstemming met de regering van de Nederlandse Antillen en de bestuurscolleges van de eilandgebieden Curaçao en Sint Maarten;
  Overwegende dat de regeringen van Nederland en de Nederlandse Antillen, met instemming van de eilandgebieden Curaçao, Sint Maarten, Bonaire, Sint Eustatius en Saba, zijn overeengekomen om te bewerkstelligen dat bij de start van de nieuwe staatkundige verhoudingen binnen het Koninkrijk sprake is van een gezonde financiële positie van de eilanden;
  Dat is overeengekomen dat Nederland in dat kader de verplichting op zich neemt om de per 31 december 2005 bestaande schulden van de Nederlandse Antillen, Curaçao en Sint Maarten, met inbegrip van de herfinanciering van die schulden en de financiering van de rente op die schulden, tot het niveau van de voor het jaar 2005 geldende rentelastnorm te saneren;
  Dat die verplichting is vastgelegd in artikel 31, derde lid, van de Rijkswet financieel toezicht Curaçao en Sint Maarten;
  Dat door de Politieke Stuurgroep Staatkundige Veranderingen op 26 november 2008 nadere afspraken zijn gemaakt met betrekking tot de sanering van genoemde schulden;
  Dat daarbij met het oog op de positie van de betrokken crediteuren is besloten dat Nederland bij het ingaan van de nieuwe staatkundige verhoudingen de resterende hoofdsom van de te saneren schulden overneemt;
  Dat, voor zover de waarde van de over te nemen schulden het door Nederland te saneren bedrag te boven gaat, Nederland een direct opeisbare vordering krijgt op de nieuwe landen Curaçao en Sint Maarten, elk voor hun aandeel in de boven het saneringsbedrag overgenomen schulden;
  Dat het om redenen van praktische uitvoerbaarheid wenselijk is om een wettelijke regeling tot stand te brengen op grond waarvan bedoelde schulden bij het ingaan van de nieuwe staatkundige verhoudingen van rechtswege onder algemene titel overgaan op de Staat der Nederlanden;
  Dat het voorts wenselijk is om regels te stellen met betrekking tot de direct opeisbare vorderingen die Nederland in verband met de overgang van die schulden krijgt op de nieuwe landen Curaçao en Sint Maarten;
  Gelet op artikel 38, tweede lid, van het Statuut voor het Koninkrijk der Nederlanden;
  De Raad van State van het Koninkrijk gehoord (advies van 30 juni 2010, nr. W04.10.0219/I/K);
  Gezien het nader rapport van de Staatssecretaris van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties van 14 september 2010, nr. 2010-0000596718, Directie Constitutionele Zaken en Wetgeving, uitgebracht mede namens Onze Minister van Financiën en in overeenstemming met de regering van de Nederlandse Antillen en de bestuurscolleges van de eilandgebieden Curaçao en Sint Maarten;
  De bepalingen van het Statuut voor het Koninkrijk in acht genomen zijnde;
  Hebben goedgevonden en verstaan:
  Artikel 1 In dit besluit wordt verstaan onder: a. geldlening: obligatielening, schatkistpromesse of onderhandse lening; b. collectieve sector: het land de Nederlandse Antillen, onderscheidenlijk het eilandgebied Curaçao of Sint Maarten, tezamen met de ingevolge artikel 23 van het Besluit tijdelijk financieel toezicht Nederlandse Antillen, Curaçao en Sint Maarten als behorend tot de collectieve sector van het land, onderscheidenlijk eilandgebied, aangewezen rechtspersonen. Artikel 2 De door het land de Nederlandse Antillen, het eilandgebied Curaçao of het eilandgebied Sint Maarten aangegane geldleningen en de daaruit voortvloeiende rechten en verplichtingen gaan, voor zover die leningen op het tijdstip van inwerkingtreding van dit besluit nog niet of niet volledig zijn afgelost, met ingang van dat tijdstip over op de Staat der Nederlanden, zonder dat daarvoor een nadere akte wordt gevorderd. Artikel 3 Na de overgang van de in artikel 2 bedoelde geldleningen blijft op die leningen het recht van de Nederlandse Antillen, zoals dat onmiddellijk voorafgaande aan het tijdstip van inwerkingtreding van dit besluit luidde, van toepassing. Artikel 4 1. Behoudens de gevallen, bedoeld in artikel 63 van de Rijkswet Gemeenschappelijk Hof van Justitie, is het Gerecht in eerste aanleg van Curaçao bevoegd tot kennisneming van geschillen ter zake van de in artikel 2 bedoelde geldleningen, voor zover het betreft geldleningen die zijn aangegaan door het land de Nederlandse Antillen of het eilandgebied Curaçao, en is het Gerecht in eerste aanleg van Sint Maarten bevoegd tot kennisneming van geschillen, voor zover het betreft geldleningen die zijn aangegaan door het eilandgebied Sint Maarten. 2. Indien ten tijde van de inwerkingtreding van dit besluit het land de Nederlandse Antillen, het eilandgebied Curaçao of het eilandgebied Sint Maarten als partij betrokken is bij een geschil of rechtsgeding ter zake van een in artikel 2 bedoelde geldlening, treedt na de inwerkingtreding van dit besluit de Staat der Nederlanden als partij in de plaats van het land de Nederlandse Antillen, onderscheidenlijk het eilandgebied Curaçao of het eilandgebied Sint Maarten. 3. Ten aanzien van rechtsgedingen als bedoeld in het tweede lid, is de elfde afdeling van de tweede titel van het eerste boek van het Wetboek van Burgerlijke Rechtsvordering van de Nederlandse Antillen, zoals die afdeling onmiddellijk voorafgaande aan het tijdstip van inwerkingtreding van dit besluit luidde, van overeenkomstige toepassing. Artikel 5 1. In verband met de overgang van de in artikel 2 bedoelde geldleningen op de Staat der Nederlanden, verkrijgt de Staat der Nederlanden op het tijdstip van inwerkingtreding van dit besluit: a. met betrekking tot de geldleningen, aangegaan door het land de Nederlandse Antillen: 1°. een vordering op het land Curaçao, gelijk aan 74,3 procent van het bedrag van de na sanering resterende schuldenlast; 2°. een vordering op het land Sint Maarten, gelijk aan 17,7 procent van het bedrag van de na sanering resterende schuldenlast; b. met betrekking tot de geldleningen, aangegaan door het eilandgebied Curaçao of het eilandgebied Sint Maarten: een vordering op het land Curaçao, onderscheidenlijk het land Sint Maarten, gelijk aan het bedrag van de na sanering resterende schuldenlast. 2. Het bedrag van de in het eerste lid bedoelde vorderingen wordt vermenigvuldigd met de op grond van artikel 8 vastgestelde correctiefactor. Artikel 6 1. De in artikel 5 bedoelde vorderingen luiden in Nederlands-Antilliaanse guldens. 2. Voor zover de geldleningen die ingevolge artikel 2 op de Staat der Nederlanden overgaan, in euro luiden, wordt van die leningen de tegenwaarde in Nederlands-Antilliaanse guldens bepaald, overeenkomstig de op 31 december 2005 geldende wisselkoers van EUR 1 = NAf. 2,1011. Artikel 7 1. De na sanering resterende schuldenlast, bedoeld in artikel 5, eerste lid, is het bedrag waarmee de totale nominale waarde van de door de desbetreffende entiteit aangegane geldleningen die ingevolge artikel 2 overgaan op de Staat der Nederlanden, het bedrag waarvoor de Staat der Nederlanden de sanering van de door de collectieve sector van die entiteit aangegane geldleningen op zich neemt, te boven gaat. 2. Het in het eerste lid bedoelde bedrag waarvoor de Staat der Nederlanden de sanering van de door de collectieve sector van de desbetreffende entiteit aangegane geldleningen op zich neemt, bedraagt: a. voor het land de Nederlandse Antillen: NAf. 1.539.348.403; b. voor het eilandgebied Curaçao: NAf. 1.894.555.638; c. voor het eilandgebied Sint Maarten: nihil. 3. Alvorens de in het eerste lid bedoelde na sanering resterende schuldenlast te berekenen worden op de bedragen, bedoeld in het tweede lid, onderdelen a en b, de reeds voorafgaande aan de inwerkingtreding van dit besluit door de Staat der Nederlanden betaalde aflossingen van geldleningen, aangegaan door de collectieve sector van de desbetreffende entiteit, in mindering gebracht. 4. Het derde lid geldt niet voor aflossingen van in geldleningen omgezette betalingsachterstanden. Artikel 8 1. De correctiefactor, bedoeld in artikel 5, tweede lid, is gelijk aan het volgende quotiënt: de contante waarde van alle door de betrokken entiteit in Nederlands-Antilliaanse guldens aangegane geldleningen die ingevolge artikel 2 overgaan op de Staat der Nederlanden, gedeeld door de nominale waarde van die leningen. 2. De contante waarde van de in het eerste lid bedoelde geldleningen is de som van alle uit die leningen voortvloeiende, per kalenderjaar contant gemaakte rente- en aflossingsverplichtingen. Als discontovoet worden de op het tijdstip van inwerkingtreding van dit besluit geldende renten, behorende bij in euro uitgegeven Nederlandse staatsleningen met vergelijkbare resterende looptijden, genomen. Artikel 9 1. Over het ingevolge artikel 5 door het land Curaçao, onderscheidenlijk het land Sint Maarten, verschuldigde bedrag is met ingang van de tweede werkdag na de dag waarop dit besluit in werking treedt, rente verschuldigd, gelijk aan de wettelijk rente, bedoeld in artikel 119 van Boek 6 van het Burgerlijk Wetboek van Nederland. 2. Betaling van de ingevolge artikel 5 verschuldigde bedragen, vermeerderd met de in voorkomend geval op grond van het eerste lid verschuldigde rente, geschiedt uiterlijk op de vijftiende werkdag na de dag waarop dit besluit in werking treedt, tenzij de landen Nederland en Curaçao, onderscheidenlijk Nederland en Sint Maarten, in onderling overleg anders overeenkomen. Artikel 10 1. Indien op of na het tijdstip van inwerkingtreding van dit besluit de Nederlands-Antilliaanse gulden als munteenheid van Curaçao wordt vervangen door een andere munteenheid, komen de in artikel 2 bedoelde geldleningen, voor zover het geldleningen betreft die zijn aangegaan door het land de Nederlandse Antillen of het eilandgebied Curaçao, en de in artikel 5 bedoelde vorderingen op het land Curaçao, voor zover die vorderingen nog niet zijn betaald, te luiden in de nieuwe munteenheid van Curaçao. 2. Indien op of na het tijdstip van inwerkingtreding van dit besluit de Nederlands-Antilliaanse gulden als munteenheid van Sint Maarten wordt vervangen door een andere munteenheid, komen de in artikel 2 bedoelde geldleningen, voor zover het geldleningen betreft die zijn aangegaan door het eilandgebied Sint Maarten, en de in artikel 5 bedoelde vorderingen op het land Sint Maarten, voor zover die vorderingen nog niet zijn betaald, te luiden in de nieuwe munteenheid van Sint Maarten. 3. Indien voor de toepassing van het eerste of tweede lid een omrekening van bedragen in Nederlands-Antilliaanse guldens naar bedragen in de nieuwe munteenheid nodig is, geschiedt die omrekening overeenkomstig de voor een ieder geldende omrekenregels die met het oog op de invoering van de nieuwe munteenheid door de wetgever van Curaçao, onderscheidenlijk Sint Maarten, zijn vastgesteld. Artikel 11 Dit besluit treedt in werking op het tijdstip waarop artikel I, derde lid, van de Rijkswet wijziging Statuut in verband met de opheffing van de Nederlandse Antillen in werking treedt. Artikel 12 Dit besluit wordt aangehaald als: Rijksbesluit overname geldleningen Nederlandse Antillen, Curaçao en Sint Maarten. Lasten en bevelen dat dit besluit met de daarbij behorende nota van toelichting in het Staatsblad en in het Publicatieblad van de Nederlandse Antillen zal worden geplaatst. ’s-Gravenhage, 27 september 2010 Beatrix De Staatssecretaris van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, A. Th. B. Bijleveld-Schouten De Minister van Financiën, J. C. de Jager Uitgegeven de eerste oktober 2010


  Maak melding

 37. @TEDJE : Kan je in drie allineas weergeven wat je punt is? Alhoewel ik je posting niet gelezen heb (te lang) weet ik waarover dit gaat, dus je punt graag alhoewel ik over onze Caribische eilenden en Openbare Lichamen met niemand in discussie ga, behalve onze inhabitantenan en degenen die over koninkrijkszaken ga.


  Maak melding

 38. @Lieve ANNA_z: mi curiosa, dat je Spaans met koeterwaals verwart, daarmee bevestig jij je eigen stelling dat je Spaans in een zeer pril staduim verkeert. misschien toch beter dat jij je bezighoud met het Sranangtongo, en je stokpaardjes het slavernijverleden en zwart/wit/blank obsessies, en het Spaans overlaat aan linguisten en spaanstaligen. het gaat dus niet lukken met jou integratie in Latijns amerika………


  Maak melding

 39. @Zucht

  Ik schrok ook van die lange bontjiekilometer van Tedje. Wat een langdradig mannetje zeg, en ook nog helemaal uit de toon. Ik denk dat het een goed idee is om het spaans voorlopig aan jou over te laten. Verder kan ik je melden dat ik inderdaad een zekere obsessie vertoon voor zwartwit. Ik heb heel mooi zwart haar dat ik graag versier met witte kraaltjes. Het slavernijverleden vind ik een gedegen studie waard. Het verklaart veel van het gedrag van de Surinamer en de Nederlander. Bij beiden zie ik erg veel zwaar koloniaalverknipte figuren ronddolen. Erg interessant! Maar maak je niet druk over mijn integratie want ik ben en voel me Zuid-Amerikaan. Over het Sranangtongo kan ik kort zijn: De mooist klinkende taal ter wereld. I’m proud!!!!! 😉


  Maak melding

 40. ANNABEL:Je voelt je zuidamerikaans? Denken de Zuid-Amerikanen daar ook zo over? Een zuid Amerikaan die geen Spaans spreekt is vlgs mij een Zuid-Amerikaan wannabee…..En over je zwart/wit haar met kraaltjes ..tja beauty is in the eyes of the beholder……over de zwaar koloniaal verknipte Surinamers tja dat kan ik alleen maar bevestigen ( neem de PBB- brigade op dit forum maar als voorbeeld!!) Over de koloniaal verknipte Hollanders… Nou het gros weet amper waar Surimaribo ligt en kolonialisme hebben de meesten van na de oorlog alleen drie allineas meegekregen in de geschiedenisboeken, dus denk ik niet dat het ze boeit laat staan dat ze daar verknipt van raken……… en ook voor het Sranangtongo geldt net als vele talen…. beauty is in the eyes of the beholder…..groet je zucht….. Tu disparo de luz …………


  Maak melding

 41. @Zucht

  Lieve knulleke,

  Je gaat met toch niet vertellen dat Guyana, Frans Guyana en Suriname geen Zuid-Amerikaanse landen zijn. In Brazilië spreekt men Portugees en geen Spaans. Ken je Zuid-Amerika wel?
  En natuurlijk bestaan er Nederlanders met een postkoloniaal syndroom. Het postkoloniaal syndroom uit zich bij sommige witte Nederlanders in een meerderwaardigheidsgevoel en bij sommige Surinamers in een minderwaardigheidsgevoel. Dit syndroom leidt bij beiden tot een verknipte geest. Sranangtongo na mi oso tongo 😉


  Maak melding

 42. @ANNABEL: Neen ik ga je niet vertellen dat de door jou genoemde landen geen Zuid-Amerikaanse landen zijn, alhoewel goedgelovig als je bent zou het mij niet verbazen dat als ik dat wel zou doen je erin zou trappen. Een ieder die geloofd en of denkt dat DDB de meest vooruitstrevende pres is , is of goedgelovig, onnozel, in de war, of alle drie tegelijk en is monumentaal dom….En ja Annabel Zuid Amerika ken ik door en door en In Brazilie spreekt men Portugees, dat heb je heel goed gezien. In Guyana spreekt men Engels, en in Frans Guyana Frans, is dat je het weet,In Suriname spreekt men o.a. het Sranangtogo, maar ik ken er een paar o.a. op dit forum , de enige taal die zij spreken is wartaal……Je zucht groet je na een zeer diepe zucht…….


  Maak melding

 43. @Zucht

  Je laatste reactie klinkt nogal warrig en toont vluchtgedrag. Dat had ik van jou niet verwacht.

  Jij stelt:

  “Een ieder die geloofd en of denkt dat DDB de meest vooruitstrevende pres is , is of goedgelovig, onnozel, in de war, of alle drie tegelijk en is monumentaal dom”

  Dat is een persoonlijk statement die je ik het kader van de vrijheid van meningsuiting mag maken. Omdat dit statement alles met een mening te maken heeft en geen feit is, kan ik dezelfde statement laten permuteren tot:

  “Een ieder die niet geloofd en of denkt dat DDB niet de meest vooruitstrevende pres is , is of goedgelovig, onnozel, in de war, of alle drie tegelijk en is monumentaal dom”

  Ook dit is een statement van nul en generlei waarde. In elke inhoudelijke discussie zouden beide statements totaal nutteloos blijken.

  Wartaal wordt overigens niet alleen op dit forum gesproken en verwar wartaal niet met onwelvallige meningen. Hoewel ik je laatste reactie nogal warrig en gespeend van alle relevantie vind, kan ik er nog niet het label wartaal op plakken. Odi mi ta, nanga sosi lobi! 😉


  Maak melding

 44. @ANNABEL: Je statement blijkt dus inderdaad van nul en generlei waarde, en mijn statement blijkt dus een feit die staat als een huis……En als je het niet erg vind ga ik mij weer verder inlezen in 2 oude boeken die ik uit de kast hebt gehaald, n.l.’Onderontwikkeling is een keuze’ van Maureen Silos( Ben aan het hoofdstuk: Wat is de werkelijke oorzaak van ons onvermogen om ons land tot ontwikkeling te brengen) en ‘Bewust zijn’ van M. Sickesz. Ik had niets nieuws voorhanden, moet weer eenS langs de boekhandel. PSI van van Peter Andreas en Caspar Kilian ( Parapsychologisch onderzoek naar fantastische verschijnselen) is ook een aanrader. groet je Zucht…..


  Maak melding

 45. @Zucht

  Ik merk dat begrijpend lezen nogal moeilijk voor je is. Als je mijn reactie al niet kunt doorgronden dan is de kans om boeken van Maureen Silos en M. Sickesz te begrijpen, nul komma nul. Maar ik zou zeggen, lees ze. Kijk wel uit voor boeken over parapsychologie. Die kunnen een verwoestend effect hebben op labiele persoonlijkheden. Tot de volgende ‘discussie’. 😉


  Maak melding

 46. @anna_z
  Wat kan Zucht toch dom lulen.
  Dat je hem nog aandacht geef, dat vind ik knap hoor. want iedereen kan toch zien dat hij zomaar iets roept.


  Maak melding

 47. @KLOOVIE: Schijnbaar word ook jij door mij getriggert gezien het feit dat je mij uberhaupt aanhaalt, ….. En wat bedoel je met lulen? is dat koeterwaals of bedoel je lullen? en geef moet zeker zijn geeft ? En hou je nu maar buiten de discussies van mij en mijn Annabel, ook al hebben we een haat/liefde verhouding….


  Maak melding

 48. @LIEVE ANNABEL: Kan je dan nog eenmaal uitleggen wat je wilde zeggen met je statement ? Vergeef me als ik je statement verkeerd heb uitgelegd…. Wat vind je van Alfa -Training van Jose Silva , en Dubbelspel van onze eigen Frank Martinus Arion ? groet van je Zucht……..


  Maak melding

 49. Wauw @Anna_z heeft het geduld om in debat te gaan met een persoonlijkheid die zichzelf blijkbaar(kennelijk) zo verheven, verlicht en onfeilbaar() acht.Is HET misschien geen Übermensch?
  Een ieder die het durft om een tegengeluid te brengen moet het ontgelden. Oeps, zo dadelijk krijg ik er ook weer van langs. Desalnietemin zet ik niet bij voorbaat al een minnetje.


  Maak melding

 50. Che GUDU: Tje Potie, het was een mooi boek maar ik heb het nu uit…..zet het maar terug tussen de andere stoffige boeken van mijn overgrootvader uit 1902……


  Maak melding

 51. @Zucht, (off topic)Chancellor Williams, Frantz Fanon, Marcus Garvey, Nathan Aaseng, George G. M. James oa. zijn enkele schrijvers die de “stof” in jouw bovenkamer zullen wegblazen. Mocht je twijfel hebben over het (denk)niveau van deze lieden, dan nodig ik je uit om ze op google te traceren!


  Maak melding

 52. @Ché Gudu

  Zie mijn onderonsje met Zucht niet als een echte discussie maar meer als een poging het kromme narcistische denken van Zucht bloot te leggen. Een echte discussie is namelijk niet echt mogelijk met iemand die alleen maar dogmatische statements maakt en zichzelf tot in het oneindige herhaalt. Ik ben het onmiddellijk met je eens dat Zucht zich een beetje een Übermensch waant. Het beste is hem in die waan te laten. Verder vind ik hem een schattig knulleke. 😉


  Maak melding

 53. Whahahaaaaaaa…hahahaaaaaa…
  Che Gudu en anna_Z die geloven dat zij een stelletje goed funcionerende hersenen hebben dan de rest .Whahahaaaaaaa……


  Maak melding

 54. @ANNABEL: Je hebt het heel goed gezien. Met wie anders dan de ABB zou ik een inhoudelijke discussie op dit forum moeten voeren? Ik discussieer met bepaalde forumleden op hun eigen nivo ,dus ook met de PBB brigade, jij incluis. En het boek Che GUDU heb ik al weggezet op een stoffige plek in de oude boekenkast, nadat ik Tje potie heb gemompeld, en ik wilde het de komende jaren voor het gemak daar laten liggen. groet je zucht….


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.