Herdenking én viering afschaffing slavernij te Utrecht

135

Op zaterdag 23 juni wordt in de Johanneskerk in Utrecht-Overvecht een Keti Koti avond gehouden. Keti Koti betekent letterlijk ‘verbreek de ketenen’. Tijdens deze avond herdenken én vieren we de afschaffing van de slavernij. De bijeenkomst is een gezamenlijk project van de Denktank Sociale Cohesie Overvecht, Tori Oso Utrecht en Kosmopolis Utrecht in samenwerking met St. Keti Koti Tafel.

Er wordt een driegangen maaltijd geserveerd bestaande uit traditionele Surinaams-Creoolse gerechten die tijdens de slavernij gangbaar waren: pindasoep, Heri Heri met bakkeljauw en Bojo toe. Tussen de gangen door vinden onder leiding van host Mercedes Zandwijken rituelen en gesprekken plaats met diverse gasten, onder wie Lydia Emanuels (journaliste/radiomaakster), Esther Captain (historica/onderzoeker), Bright Richards (theatermaker) en Wim Manuhutu (oud-directeur Museum Maluku). Verder draagt Carlo Rijkaard (pseudoniem Blaka Mira) een aantal gedichten voor en de Apinti-drummers van Taste4all nemen de bezoekers mee op een muzikale tocht door de slavernij.

De avond wordt afgesloten met een hoedenmodeshow van de Surinaamse ontwerpster JaneSS. Zij zal de ontwikkeling laten zien ‘Van Anisa tot moderne hoed’. Een Anisa is een gesteven hoofddoek uit Suriname. De designs zijn vaak ontworpen naar aanleiding van een gebeurtenis of voor een bepaalde gelegenheid, zoals bijvoorbeeld afschaffing van de slavernij of een trouwpartij. De vele verschillende bindwijzen van een Anisa geven boodschappen door. Wat te denken van ‘Wacht me op de hoek’ en ‘Bosi mi es esi (Kus me snel)’. Info: www.torioso.nl.

Bekijk ook:


135 REACTIES

 1. Maak en een dag van bezinning van deze dag.
  Een dag waarop je van gedachten wisselt van hoe verder met de nakomelingen van de slaven. We kijken al honderden jaren achteruit en we komen geen stap vooruit.


  Maak melding

 2. @GMAP

  Spreek voor jezelf! Alleen uncle Tommy’s en housenegro’s als jij kijken honderden jaren achteruit. Jullie vinden het allemaal best wat er is gebeurd en tonen doorgaans het gedrag van de tevreden slaaf. Wij gedekolonialiseerden vertonen dat slavengedrag niet meer en kijken honderden jaren vooruit. Wij bukken niet voor de witte man en roepen hen ter verantwoording. Dat is pas jezelf ontworstelen aan elke koloniale conditionering.

  Neem deze site: na een artikel over koeliemeisjes die verdacht vaak zelfmoord plegen worden na een paar reacties al gauw de mogelijkheid tot reageren geblockt. Gaat het over slavernij dan mag elke zwakzinnige zijn ongezouten debiele mening ventileren. De witmang naar de mond praten is daarbij het populairst.

  Let op, de huisnegertjes Zucht, Molenaar, Esmerald, Whome, Ray en andere dwazen komen eraan. Die blijven honderden jaren achteruit kijken en wij vinden dat best.


  Maak melding

 3. We mogen niet vergeten dat jullie door je eigen volk gevangen zijn genomen en naar de kust gedreven alwaar de Hollanders de Engelsen en de Amerikanen op hun lading lagen te wachten,ga maar klagen in Afrika waar de mensen wonen die jullie aan de slavendrijvers hebben uitgeleverd.


  Maak melding

 4. Ik leef in het heden.
  Met het besef niet vergeten wat er in het verleden is gebeurd.
  Maar je wel focussen op de toekomst en niet te lang blijven staan in het verleden.
  Waren toen andere tijden. En er zijn meer kanten van het verhaal.


  Maak melding

 5. @wijna 1

  Dat je niet helemaal honderd ben weten we al langer. Het is niet nodig je zwakbegaafdheid hier steeds te willen bewijzen. Laat je eens door een paard verwennen en stem vooral PVV als dat niet al zo is. Jouw soort is meestal minder dan laaggeschoold en zelfs wormen schijnen slimmer te zijn.


  Maak melding

 6. @GRAP: Ik verzoek je dringend mij buiten deze discussie te laten, want ik heb er niets mee, niet in het heden en ook niet in het verleden.Als je sjagerijnig bent doe het dan ergens anders, ik kan het ook niet helpen dat je uitkering nog niet gestort is.


  Maak melding

 7. Afschaffing van de slavernij heeft ons beperkt in onze ontwikkeling misschien waren we vóór de afschaffing v/d slavernij nu veel verder dan nu!!


  Maak melding

 8. @Gamba

  Ik vind het prima als de slavernij speciaal voor jou wordt ingevoerd. We nemen je mee naar een onbewoond eiland en we voeren speciaal voor jou de slavernij in. Hopelijk krijg je dan de kans om je eindelijk eens verder te ontwikkelen.


  Maak melding

 9. Maandag 18 juni 2012 om 14:14 uur, door wijna 1

  Klein foutejs maar geheel onbelanggrijk.

  http://nl.wikipedia.org/wiki/Trans-Atlantische_slavenhandel

  Het waren dus vooral Engeland, Spanje, Portugal, Frankrijk en Spanje.

  Nederland had relatief maar een klein aandel in de slavernij.
  Zeker als je weet dat Nederland in ide tijd de grootste vloot van de wereld had.

  De VOC was de eerste multinational.
  Maar goed vraag het maar aan Baas.
  Die is geschiedkundige en een meester in verdraaien.


  Maak melding

 10. @ANNA_z: Als je GAMBA meeneemt naar dat onbewoond eiland, neem dat 2 x enkele reis. 1 voor Gamba en 1 voor jezelf. We zullen je niet missen, of misschien wel, maar dan als kiespijn.


  Maak melding

 11. @Zucht

  “ANNA_z is per ongeluk terug onder haar eigen pseudoniem. Ze is vergeten dat ze net nog onder GRAP aan het posten sloeg.”

  Lieve knulleke,

  Het staat je vrij om wartaal uit te slaan en mij overal op dit forum te zien. Het is al langer bekend dat sommige SuriNeds nogal schizofreen zijn. Ik heb er overigens geen enkel probleem mee dat jij mij overal blijft zien en dus nogal intens met mij bezig blijkt te zijn. Ik beschouw het als een compliment en ik hoop dat je me ook in je stoutste dromen blijft tegenkomen. Trouwens nog gefeliciteerd met je onoverwinnelijke Oranje ploegje en ik hoop dat je al bekomen bent van de schrik. Wees zoet voor moedertje Calimerostan en blijf me overal zien. 😉

  Je allerliefste Annabelletje. 🙂

  @Tedje

  Lief klein boskaboutertje Tedje,

  Ik had graag een echte Zulu willen zijn en je moest eens weten hoe jammer ik dat vind. noem het maar een waan maar ik had heel graag heel wat kolonialen aan mijn assegaai willen rijgen. Wil je soms als oefenmateriaal dienen? Ik zou dat geweldig vinden! 🙂


  Maak melding

 12. We weten donders goed dat wij van afrikaanse origine dankzij andere volkeren onszelf kunnen ontwikkelen omdat wij dat van nature niet hebben. En als je toch eigenwijs bent kijk maar naar de marrons als ze vandaag de dag niet in het oerwoud waren gevlucht hadden we nu heden ten dag beschaafde marrons. Criminaliteit zou met 99 procent dalen.
  En kijk goed om je heen opoh yu eye no kantie dongh.
  Geef je ogen goed de kost voordat je onzin hier komt uitkramen.


  Maak melding

 13. De zoveelste domme reacties van Zucht en co.Als je niets weet over de slavernij houd dan je mond.
  Dit geldt ook voor die achterlijke Tedje.Geschiedenis leer je niet op wikipedia want daar kan iedereen zomaar wat schrijven.


  Maak melding

 14. Maandag 18 juni 2012 om 16:14 uur, door anna_z

  Jij zulu???

  Ha Ha.
  Ik heb er in Zuid Afrika veel gezien.
  je weet duidelijk niet waarover je het hebt.

  Te veel filmpjes gezien.
  Ze hebben zowat allemaal aids.

  Nog even en het volkje is gedecimeerd.
  De meisjes hebben mooie kraaltjes om.


  Maak melding

 15. Zie ook

  Voyages: The Trans-Atlantic Slave Trade Database, Emory-universiteit.
  [bewerken]Literatuur

  Curtin, P.D. (1969): Atlantic Slave Trade. A Census, University of Wisconsin Press,
  Emmer, P.C. (2000): De Nederlandse slavenhandel 1500-1850, Arbeiderspers,
  Klein, H.S. (2010): The Atlantic Slave Trade. New approaches to the Americas, Cambridge University Press,
  Klooster, W. (1998): Illicit riches, KITLV Press,
  Lovejoy, P.E. (1982): The Volume of the Atlantic Slave Trade. A Synthesis. in Journal of African History, vol. 23,
  Postma, J.M. (1990): The Dutch in the Atlantic slave trade, 1600-1815, Cambridge University Press.

  Dit is een beginnetje voor Maandag 18 juni 2012 om 16:35 uur, door Plojpontjie


  Maak melding

 16. @ANNABEL alias Grap, assegaai c.s. : Ik heb inderdaad het nieuws gehoord dat Oranje verloren heeft,ik heb de wedstrijd zelf niet gevolgd, omdat ik n.l interessantere bezigheden had.Voetballen boeit me n.l. voor geen meter, maar ben zeer verheugd dat je als Holland hater onze Oranjeteam zo nauwgezet blijft volgen, zodat je mij weer op de hoogte kan stellen. Gelukkig heeft ons klein landje, het centrum van de wereld andere dingen waar het groot in is.Ik heb stage gelopen in een TBS kliniek dus als er iemand is die op de hoogte is ban schizofrenie onder allochtonen dan ben ik het wel, en als ingewijde moet je daar ook alles van weten.veel plezier zaterdag in utrecht en geniet van de heri heri. groet je knulleke zucht…..


  Maak melding

 17. PLOPONTJIE, KIan je 1 posting van mij laten zien over de topic slavernij, want volgens mij is het GRAP alias annabel je ndp groupie die mij in deze discussie probeert te betrekken<, en ik was degene die HET dringend vroeg om dit niet te doen….. of kan je soms niet lezen…….


  Maak melding

 18. @Tedje

  Beste boskaboutertje Tedje,

  Types als jij zijn precies de reden waarom mijn vingers beginnen te jeuken als ik jullie zwakzinnige en vaak racistische reacties zie. Ik wil jullie altijd van repliek dienen maar heel vaak worden mijn reacties weggemodereerd. Men neemt jullie graag in bescherming en tachtig procent van mijn reacties verdwijnen in een zwart gat.

  Het klopt dat er veel aids voorkomt in Afrika maar ook in Azie, Oost Europa en het Caraibisch gebied. Maar aids zal de wereldbevolking niet uitroeien. Wel andere processen die vooral in de door jou aanbeden landen voorkomen. In jouw land en waarschijnlijk ook bij jouw soort moet je toch echt wel vrezen voor totale verdwijning. De kwaliteit van het sperma van jouw soort loopt namelijk steeds achteruit en straks kun jij je niet eens meer voortplanten. De evolutie doet zijn werk en daar zal jij niets aan kunnen doen. Jouw soort zal verdwijnen. Niet door mij als lid van de superieure Afrikanoiden maar als onderdeel van een evolutionaire straf. Dont fuck with nature.

  Voordat je mij racistisch noemt, bestudeer de boeken maar. Op wikipedia zul je weinig hierover vinden maar hopelijk heb je genoeg hersenen om creatieve oplossingen voor het vinden van informatie te zoeken.

  @Zucht

  Lieve knulleke, niet liegen. Overal waar jij het woord slavernij ziet staan werkt jou zwakzinnigheid als een onbeheersbare pavlov-reactie. GRAP of niet!


  Maak melding

 19. Mijn allerdiepste respect gaat uit naar de volkeren die zich niet wilden laten knechten door de witte mannen. Zij vluchten liever naar streken waar er bijna niets te makken was, of zij gingen liever dood(indianen).

  @Gamba, je kan niet helpen nò, of schrijf je dat expres?

  Voor zij die een TBS-kliniek met het volle verstand van binnen hebben gezien, moeten zeker op de hoogte zijn van de grote geest genaamd Frantz Fanon. Deze ZWARTE man schreef over de (ver)ziek(t)e geest van de zwarte man, alsook de ziekelijke witte man.

  Na zijn opleiding van de witte man te hebben genoten, nam hij stelling tegen deze onderdrukkers!! (black skin white mask, de verworpenen der aarde)


  Maak melding

 20. ANNABEL hoe zou het denk je zelf komen dat vrijwel al je postings of weg gemodereerd worden , en het restant door minnetjes in een zwart diep gat verdwijnen. Ik heb een donkerbruin vermoeden vooral als je de algemene voorwaarden doorneemt waaraan postings moeten voldoen, en dan word de zwakzinnigheid van de inhoud niet eens beoordeeld……….


  Maak melding

 21. BROWN S Ik ben in het geheel niet bang voor annabel, want als je goed hebt opgelet heb ik stage gelopen in een TBS inrichting, dus weet als geen ander om met figuren zoals annabel om te gaan, voor mij herkenbaar, en dan ben ik extra gemotiveerd om ze aan te pakken.


  Maak melding

 22. Voor iedereen die beweert dat zijn/haar posts worden “weggemodereerd”;

  1 Modereren gebeurt door een moderator. Die is hier niet actief of leest te slecht om in te grijpen. Ik zeg dit omdat ik hier dingen lees die niet door de beugel kunnen. ook ik – zij het in minder ernstige en frequente mate – maak me hieraan schuldig.

  2 Wat er gebeurt is dat sommigen een negatieve beoordeling krijgen. Als er te veel zijn, wordt je “bijdrage” verborgen. Je kan die echter zo te zien krijgen als je dat wil door op: “reactie bekijken” te klikken. Zelf kijk ik naar de meeste verborgen reacties, behalve van enkele idioten die nooit een argument gebruiken in hun betoog, de stiefcader van DiDibrie is er één van.

  Dus niet klagen dat je post weg is, want het is niet waar. Als je trouwens steeds negatieve beoordelingen krijgt, kan het minstens twee oorzaken hebben:

  1 Deze regering/president is niet populair op dit forum en zijn aanhangers merken dat doordat de tegenstanders (te) gekleurd beoordelen.

  2 de beoordeling is wel objectief, maar posts deugen werkelijk niet.

  In beide gevallen moet je je toch eens achter de oren krabben.


  Maak melding

 23. @Zucht

  Je kunt gerust stellen dat mijn reacties bij sommigen waaronder jij: latent aanwezige zwakzinnige pavlovreacties in een manifeste toestand brengen. Ik denk dat het een goede zaak is jullie daartegen te beschermen. Het leven is voor jullie immers al zwaar genoeg. Een blik op jullie reacties laat duidelijk de ongekende frustratie en de bijbehorende labiele arrogantie in al zijn vergane glorie zien. Vooral bij jou spelen ontkenning van ‘hetzelf’ en de eindeloze eigenhaat een dominante rol. Ik ben geen pychiater maar ik kan wel een zekere onzekerheid met de daarbij gepaarde drang tot narcisme en ontkenning van de werkelijkheid herkennen. Maar wanhoop niet. Deze toestand is normaal bij zwakbegaafde koloniaal geconditioneerde entiteiten.

  @BROWN S

  Zucht is niet bang voor mij. Zucht is doodsbang voor mij en iedereen die hem reduceert tot irrelevantie.


  Maak melding

 24. @midete

  Beste midete,

  Het is niet helemaal waar wat je zegt. Vandaag worden mijn reacties meteen getoond. Maar bijna twee weken lang kreeg ik na “reactie plaatsen” te zien dat mijn reactie nog gemodereerd diende te worden. Dat bleef ik zien. Ook nadat er meerdere reacties van anderen verschenen. Vervolgens verdwenen de meeste van mijn reacties in een zwart gat. Dit gebeurt alleen bij bepaalde forumleden en ik ben zo’n forumlid. Je reinste censuur of gewoon een pissige moderator. Op dit moment komt alles door maar dat kan zo over zijn. Ik maak er nu dus gebruik van. 😉


  Maak melding

 25. @Ché Gudu

  Black Skin, White Masks van Frantz Fanon!!!!

  Ik ken het boek en het is een aanrader voor iedereen met Afrikaanse roots die gebukt gaat onder het postkoloniaal syndroom en daar niet van los komt. Ook voor andere geinteresseerden natuurlijk.


  Maak melding

 26. Zolang een deel van mij zwarte broeders en zuster geen afstand doen van hun minderwaardigheidscomplex en hun slaafse houding zullen zei altijd Behind the wall blijven.
  onze voorouders hebben strijdt gevoerd tegen onderdrukking,vernedering en knechten, laten wij motivatie putten uit hun strijd om op te komen tegen iedere vorm van machtsmisbruik, dictatuur,mis-LIJDERS mensenrechtenschending, dan pas zullen wij de strijd winnen. zolang wij ons laten misbruiken door valse profeten die pretenderen dat zei de verlosser zijn, zolang zullen wij achter de feiten aan hobbelen.


  Maak melding

 27. Hallo anna_z,
  Wanneer het om een zwart witte, of wit zwarte kwestie gaat dan hoor ik jou helemaal in mijn huiskamer gillen.
  Wanneer het om zwart zwart gaat dan ben jij gereserveerd.
  Volg jij de ontwikkeling rond de executie van 4 vermeende rovers??


  Maak melding

 28. Gamba

  “We weten donders goed dat wij van afrikaanse origine dankzij andere volkeren onszelf kunnen ontwikkelen omdat wij dat van nature niet hebben.”

  Dit is typisch een reactie van een Uncle Tommy. Je bent de ultieme “neger met het witte hart”. Jij acht de witte man superieur aan jezelf en voelt je minderwaardig. Voor mij ben je ook inferieur. Niet als zwarte man maar als koloniaal geconditioneerde ezel. Het verschil tussen jou en mij is dat jij denkt: Ik kan alleen maar van de witte man iets leren: En dat ik denk: Ik kan van iedereen iets leren.

  Jij bent de zwarte die breed lacht als hij een schouderklopje krijgt van de witte man. Jij bent de zwarte die graag hoort van de witte man: “Ik heb een hekel aan negers maar jij bent wel okee”. Dan sta je breed te lachen en je voelt als een koning want je witte meester heeft gesproken. Je bent nog steeds slaaf broeder. Just free your mind and your ass will follow. Verdiep je in de geschiedenis van Afrika en aanschouw de bakermat van de beschaving. Decolonize your mind!!!!


  Maak melding

 29. @Anna_z

  Er zijn zoveel goede werken van zwarte schrijvers, maar bij sommige reacties denk ik, stik maar in je ontwetendheid. Uit pure minderwaardigheids gevoelens zullen zij het (toch)opnemen voor de grote overwinnaars uit de moderne tijd!


  Maak melding

 30. Gelukkig heeft de wetenschap al bewezen dat de geboorte van onze soort in Afrika is geschiedt, anders zou de “brownnose” onder ons nog steeds denken dat hij de schakel is tussen de aap en de witteman…..

  Wetenschap, jammer genoeg hebben zwarte moslims in hun veroveringsdrang de verschillende faculteiten achtergelaten in Zuid- Europa waardoor deze zich kon ontwikkelen.


  Maak melding

 31. @GMAP

  “Volg jij de ontwikkeling rond de executie van 4 vermeende rovers??”

  Natuurlijk volg ik ook die ontwikkeling. Helaas moet mijn geplaatste reactie op dat item nog gemodereerd worden. Als je begrijpt wat ik bedoel. Of ik plusjes of minnetjes krijg zal me worst wezen. Maar het niet plaatsen van mijn reactie omdat het van anna_z komt is voor mij overmacht. Maar speciaal voor jou:

  De politie heeft wat mij betreft een executie uitgevoerd dat erg veel lijkt op de praktijken van de doodseskaders die overal ter wereld voorkomen. Volgens mij is de Surinaamse politie buiten haar boekje getreden. Maar zie mijn mening als een mening en niet als feit. Ik was er niet bij en ik ken niet alle achtergronden en details van deze zaak.


  Maak melding

 32. ANNABEL: Geloof het of niet ik ben het voor de verandering met je eens wat betreft de 4 rovers. Het was een standrechtelijke executie, niets meer en niets minder. De minister uit het rariteitenkabinet van je DDB heeft uit onmacht, onwetendheid of misschien tegen beter weten in een voorbeeld willen stellen. Dit in strijd met de rechten van de mens, (net als overigens de amnestiewet in strijd is met het internationaal recht).De nabestaanden van de 4 vermeende rovers zouden met succes de Sur. overheid internationaal kunnen aanklagen. En voor die lui die zodirect hysterisch gaan lopen gillen dat ik pro rovers ben, zeg ik get a life…dit kan ik weerleggen door het feit dat ik tot de ABB clan behoor die DDB en zijn 40 rovers in het schavot wil hebben…


  Maak melding

 33. Anna_Z, Afrika is niet alleen de bakermat van beschaving(wetenschappen, religies, architectuur, bestuur enz), maar ook de graanschuur, veestapel en long van de wereld! Nu is de koek(bijna)op, of toch niet want er zijn nog mineralen aanwezig in de bodem. En ziedaar de uitbuiting kan gewoon doorgang vinden.
  De Europeaan met zijn geavanceerde wapens(ijzer/kruit)kon/kan met zijn vergevorderde politiek(Machiavelli) de toch al verdeelde Afrikanen overheersen.


  Maak melding

 34. @surinam patriot

  We hebben waarschijnlijk bijna allen hier Surinaamse roots en ik ben trots op mijn volk. Ik zal nooit iemand haten om een mening omdat ik geloof in vrijheid van meningsuiting. Ik kan een mening aanvallen maar ik haat niet de persoon achter de mening en uiteindelijk heeft iedere mening bestaansrecht. Niemand van ons heeft de wijsheid in pacht en meningen zijn nooit synoniem met feiten.

  @Ché Gudu

  Heel veel komt rechtstreeks uit Afrika maar de Afrikanen hebben nooit behoefte gehad aan territoriale expansie. Het Buskruit is een chinese uitvinding maar ook de Chinezen hebben nooit de behoefte gehad aan werelddominantie door middel van geweld. Je kunt gerust stellen dat Afrikanen en Chinezen in wezen een stuk beschaafder zijn.
  Dat de Afrikanen op dit moment verdeeld zijn is waar. Maar ook Afrika maakt bepaalde ontwikkelingen door en het beeld van een armlastig afrika klopt niet meer met de werkelijkheid. Het westen doet wel vreselijk haar best om dat beeld in stand te houden en alleen zij die gevoelig zijn voor propaganda en zich alleen maar richten op de westerse mainstreammedia geloven nog in die onzin.


  Maak melding

 35. Ja ja puf, Ik heb er geen probleem mee om de Afrikaan in het rijte van de Aziaat en Amerikaan(indiaan) te zetten, dwz natuur volkeren die respect hadden voor hun leefmilieu, die in overvloed leefde en die zonder tussenkomst van de Europeaan, nog 100.000 jaren op dezelfde manier hadden kunnen leven.

  Europa heeft ons een systeem opgeworpen die we met zijn allen niet eens 100 jaar kunnen volhouden.

  Wie is er nu dom die Afrikaanse familie van 15 personen of dat gezin uit Europa bestaande uit 3 personen die veel meer (van alles en nog wat)verbruiken?
  Of wat dacht je van die stam in de Amazone die nog 10.000 jaar zo zou kunnen leven ware het niet dat de Europese(mentaliteit)overheersing daar een stokje voor steekt en alles vernietigd?
  Ja wie is/zijn er nou dom?


  Maak melding

 36. Its lovey dovey time between Annabel and Che Gudu…..ANNABEL bij mijn volgend bezoek aan Afrika zal ik eerst langs de opticien gaan en een vergrootglas meenemen,misschien zie ik dan het licht en krijg een ander beeld van Afrika. Alhoewel er vlgns de oogarts niets mis is met mijn gezichtsveld…..


  Maak melding

 37. @Zucht

  Met een bril of vergrootglas veranderd er niets aan je huidige visie. Het beeld van je huidige visie wordt er alleen mee versterkt. Wat wel werkt is een ander programma. Maar eerst moet het oude programma van conditionering worden gewist. Het nieuwe programma met een visie dat meer diepgang en relativerend vermogen kent is de enige optie voor een compleet nieuw wereldbeeld.


  Maak melding

 38. ANNABEL : We zitten weer op 2 verschillende golflengten. Wat het oog waarneemt met of zonder bril/vergrootglas wordt opgenomen waargenomen en geprogrammeerd, maar ik neem hetgeen je stelt mee, we hebben al een goede start gemaakt door het eens te zijn wat betreft de 4 geelimineerde rovers. Bij mn bezoek aan Zimbabwe en Zuid Sudan zal ik hetgeen je stelt in gedachten houden.je .ik doe dan wel mn keppeltje af…..groet je knulleke zucht…..


  Maak melding

 39. alle@, ben je het niet eens geen probleem, maar geef steekhoudende argumenten of kom met feiten.

  Ik heb een vermoeden dat als een naam iemand niet aanstaat men al een minnetje krijgt!
  Zelfs neutrale reacties krijgen minnetjes zonder tegenargumenten.
  Zwaktebod misschien?


  Maak melding

 40. Het is >>hier<< altijd feest als het feest nadert,straks is het december en dan is er weer feest,en feesten moet je laten aan echte feestbeesten,want het is altijd een feest om ze te zien feesten 🙂 🙂 🙂


  Maak melding

 41. @pasew

  Hoe lang ben je niet in Suriname geweest? Ik woon tussen de Hindustanen en geloof me, ze kunnen behoorlijk feesten. In het weekend hoor ik tot soms wel vier uur in de nacht keiharde Hindustaanse house. Vrijdag, zaterdag en zondag is het voor mij slecht slapen vanwege al die herrie maar geloof me ik gun het ze. En is holi Phagwa soms geen feest? Het staat je vrij om in december Sinterklaas te vieren maar hou Sinterklaas in de gaten als je kinderen op zijn schoot zitten. Die dag is voor Sinterklaas namelijk ook een feest. Maar dan geen kinderfeest. 😉


  Maak melding

 42. Dinsdag 19 juni 2012 om 04:47 uur, door MEDUSA

  Ze woont in de Bijlmer. :-))
  De Hindoestanen maken altijd veel herrie.
  In de periode dat ik in Domburg woonden kon ik het prima met ze vinden,
  Alleen als ze zuipen zijn ze vervelend


  Maak melding

 43. Switie anna,

  Telkens als 1 juli nadert is er gescheldt heen en weer,
  alsook bij de naderende december!!

  Dit bedoelde ik met: HET IS ALTIJD FEEST!!! 😉


  Maak melding

 44. @MEDUSA: Om voor een verblijfsvergunning op onze Caribische eilanden in aanmerking te komen is een VOG (verklaring omtrent gedrag nodig) als je begrijpt wat ik bedoel.


  Maak melding

 45. Alleen de Hindustanen zuipen en maken herrie, de rest andere bevolkingsgroepen niet!! wat een gelull! ze zijn heilig tot en met zeker???


  Maak melding

 46. (@pasew, Wiep-Ding) en overige forummers een goeden morgen. Ik kijk naar buiten en het is wederom een prachtige dag.
  Ja (pasew): HET IS ALTIJD FEEST!!! En ze blijven altijd feesten tot in het hiernamaals.
  @Wiep-Ding): Wat een gelul!! ze zijn heilig tot en met zeker??? Tot de dood erop volgt.
  Ché Gudu: Dat boek over (Frantz Fanon) heb ik nog steeds in mijn bezit.
  Als ik mij niet vergist, had jij het in (2011) ook hierover gehad op een andere site.
  Maar het is nog steeds een aanrader aan diverse forummers.


  Maak melding

 47. @ anna_z
  Wij Surinamers,Let wel wij sranangman zijn altijd een vredelievend volk GEWEEST, wat er elders in de wereld gebeurd zal mij in dit geval een worst wezen ik maak mij bezorgd over wat er in mijn land gebeurd.


  Maak melding

 48. @MEDUSA

  “Ik dacht dat je op Curaçao woonde.Geremigreerd?”

  Zodra ik schrijf dat ik samen met mijn Curaçaose broeders en zusters carnaval vier dan weet je dat ik weer op mijn geliefde dushi Korsow vertoef. En als je wilt weten wanneer dat gebeurt swa:

  Dat bepaal ik zelf wel uit! 😉

  @Zucht

  Voor verblijf op Curaçao heb je inderdaad een VOG nodig. Voor jou wordt het dus extreem moeilijk en tegelijkertijd weet je dat ik van onbesproken gedrag ben. 🙂

  @gamba

  Wat bedoel je met “ze”? Past “hunnie” niet beter bij jou? Feesten is een normale menselijke uiting en jij maakt er een probleem van. Je woont waarschijnlijk in Nederland en op koninginnedag blijf je thuis, je gaat nooit naar een verjaardag, je hebt nog nooit een discotheek van binnen gezien, je viert nooit je eigen verjaardag, op oudejaarsavond zit je in je eentje thuis en je bent nooit vrolijk of blij. Je bent liever een zuurpruim en je hebt de neiging de rol van azijnpisser te spelen. Als je weer eens aandacht wilt: kom dan eens met een inhoudelijke reactie. Zonder die azijn swa!


  Maak melding

 49. @ANNA_z: Je voelt je schijnbaar aangesproken wat betreft VOG Maar Ik heb nieuws voor je: Ik kan en mag ten allen tijden alle Eilanden van Caribisch Nederland, inclusief de Openbare Lichamen Saba Statia en Bonaire 24 uur per dag, 8 dagen (let wel niet 7 maar 8 dgn) per week via alle legale havens en luchthavens binnenkomen, en dan loop ik via de RESIDENTE ingang de Eilanden binnen……….


  Maak melding

 50. @ANNA_z: Met of zonder je toestemming reis ik naar Curacao, ik heb je toestemming niet nodig, en ik hoef Nederland niet mee te nemen want Curacao IS Nederland, Caribisch Nederland wel te verstaan……..Sla je paspoort maar op na waaruit ons Koninkrijk Der Nederlanden bestaat…….


  Maak melding

 51. @Anna_Z voor iemand die niet in Suriname woont heb je wel groot praat.Maar ik begrijp het zodra je je Nederlands paspoort heb, kom je ook naar Nederland. FF door bijten,… je flatje wacht op je in de Bijlmer


  Maak melding

 52. @SURINAM PATRIOT: Onze ANNABEL HEEFT een Ned. paspoort, altijd gehad ze heeft er meer dan 40 lange jaren uitgebreid in gebivakkeerd, en met volle teugen genoten van alles wat Ned en de Nederlanders haar te bieden had, en dat geniet ze nog steeds in de vorm van een uitkering uit de door haar zo gehate Holland…….dat heet in het Surinaams geloof ik een AWARIE DOMRIE………


  Maak melding

 53. @surinam patriot

  “Anna_Z voor iemand die niet in Suriname woont heb je wel groot praat.Maar ik begrijp het zodra je je Nederlands paspoort heb, kom je ook naar Nederland. FF door bijten, je flatje wacht op je in de Bijlmer”

  Nederland is niets voor mij. De tropen, Zuid-Amerika, De Caraiben en alles wat zich in die regio bevindt. Ik zou kunnen wonen waar ik wil maar mijn hart ligt in Zuid-Amerika en de Caraiben.

  @Zucht

  We kunnen jou gewoon de toegang weigeren maar je bent welkom. Kom lekker twee weken op vakantie en keer daarna lekker weer terug naar huis. Als je nog een paar maanden wacht kom ik je persoonlijk ophalen op Hato. Je kunt dan genieten van onze stranden en van onze kabritu stoba. Hopi dushi swa! Verder mag je op mijn porch zitten en de bergen van Venezuela bekijken. Maar je kunt ook naar Su komen. Ik kom uit een familie met heel veel land. Eerlijk gekocht van onze voormalige onderdrukkers. In sommige landen spreekt men van grootgrondbezitters. Ook daar ben je welkom. Of bezoek mijn huis in Paramaribo, midden in een Hindustaanse wijk. Mijn leven is net een sprookje.


  Maak melding

 54. @Zucht

  Wat een gelul over paspoorten en uitkeringen.Wat heeft dat te maken met iemand die een reactie geeft.En wat maakt het uit of iemand in nederland woonde,je bent echt mond verlegen.


  Maak melding

 55. ANNA_z: Waar heb ik dat verhaal van “EERLIJK GEKOCHT” uit de mond van een ndp-groupie eerder gehoord ? En de eigendommen in het bezit van ex-slaven en hun nazaten, daar weten we allemaal wat vooral de (ex) slavinnen daarvoor hebben moeten doen, het resultaat kan je dagelijks door de straten van de Cariben en Latijns Amerika zien rondlopen. En de beschikking van je grond en woning in de Hindustaanse wijk is zeker getekend door een van je familieleden of ndp-groupies van RGB of weet ik veel hoe het daar heet……..


  Maak melding

 56. Ik wens de organisatie en de mensen die ernaar toe gaan een mooie viering met alles erop en eraan, geniet ervan. Ik kan helaas niet langs komen, door andere verplichtingen.


  Maak melding

 57. @Zucht @Henk Molenaar

  Zijn jullie soms broers? Jullie vertonen allebei hetzelfde zuur. Zijn jullie soms lid van de azijnpissersvereniging PVV-pis? Ik zou het overigens helemaal niet erg vinden om in de Bijlmer te wonen. Ghanezen, Caraibische bewoners, Surinamers en andere niet Nederlanders. Het lijkt me een feest om daartussen te wonen. Dat is ook de reden waarom mijn hart in Zuid-Amerika ligt. Ik vind die meltingpot geweldig.

  Lieve knulletje Zucht,
  Heb je ook grond in Nederland? Je bent welkom in Suriname hoor en als je de handen uit de mouwen durft te steken kun je ook genieten van alles wat ons land te bieden heeft. Voor je billenmaatje Henk hebben we een baantje bij de brombere. Een diploma is niet nodig. Het wordt wel hard werken voor jullie want we doen hier niet aan bijstand.

  PS: Zijn jullie al bekomen van de afgang op het EK. Tsja, met arrogantie en hoogmoed kom je niet ver.


  Maak melding

 58. @ANNABEL: Neen Henk en ik zijn geen broers,tenzij jij iets weet wat ik nog niet weet. ik hoor het graag Zijn jij en DDB broer en zus soms,een erfenis uit het slavernijverleden? en je had toch ook Indiaans bloed uit Para of whatever? want ik zie veel overeenkomsten, en je weet bij god en in Suriname is alles mogelijk.En ja mn appartement in Holland staat op eigen grond annabel…… Ik moet je uitnodiging voor Suriname echter afslaan, doe maar weer een uiitnodiging als DDB en zijn partners in crime achter slot en grendel zitten.Ook pas ik wat betreft je uitnodiging voor een tete a tete op je Curacaose porch….ik kom n.l.niet in chollerbuurten en Koraalspecht het tegenwoordige Bon Foturo complex……En je leeftijd gaat je al parten spelen want minder dan 72 uur geleden heb ik je laten weten dat het voetballen van wie dan ook mij voor geen meter interesseert, hoewel ik oranje mijn moral support had en heeft. Er zijn gelukkig vele andere dingen waar ons klein landje groot in is…….. groet je knulleke zucht and keep me posted………..


  Maak melding

 59. @ Anna-Z blijf maar op Curacao hoor want, je wordt door alle incasso bedrijven, deurwaarders gezocht. Ik heb het gechecked a no spotoe meer dan €300.000 schuld,..Wehkamp,Neckerman,..


  Maak melding

 60. @surinam patriot

  “@ Anna-Z blijf maar op Curacao hoor want, je wordt door alle incasso bedrijven, deurwaarders gezocht. Ik heb het gechecked a no spotoe meer dan €300.000 schuld,..Wehkamp,Neckerman,..”

  LOL

  Dan zal ik me gauw weer in Nederland vestigen om een aflossingsregeling van 10 euro per maand te schikken. 😉 Maar het is aannemelijker dat jij mijn ID gebruikt hebt om de boel te flessen. Ik vind het wel verdacht dat ik na mijn laatste bezoek aan jou mijn paspoort kwijt was. Ik heb inmiddels wel een nieuwe maar de bewijzen van oneigenlijk gebruik door jou stapelen zich nu wel op. 🙂


  Maak melding

 61. Beste Zucht: Jij en ik kennen de BijlmerTrash mentaliteit…..

  Bestel maar op naam van je buren voor duizenden euro’s ( natuurlijk spannen ze samen) bij Neckerman etc.. Als dan de deurwaarder komt weten ze nergens van…


  Maak melding

 62. Hallo,..hallo,..halloooooooooooooooooo…

  Keti-koti valt op zondag, dus vieren wij het op maandag en moet Wehkamp & Neckerman hun klandizie maar beter in de gaten houden, want ÜberSurinamer zijn wij in het doen van dat ding 🙂 🙂 🙂


  Maak melding

 63. @Henk Molenaar

  Maar dat is toch normaal. Niet alleen jij hoor,iedereen moet betalen want het leven is niet gratis. Dus niet helaas zeggen.


  Maak melding

 64. Zucht is een grote “zucht”!…IFOE DJEME NO BENG DE
  ….na de meeste van je reacties te hebben gelezen kom ik tot de volgende conclusie.
  Je zit op het randje rechts extremist


  Maak melding

 65. Bij mijn laatste bezoek aan Suriname hoorde ik een pandit zeggen dat creolen nog 500 jaar tijd nodig hebben om hun achterstand op andere rassen in te lopen.
  Hoewel ik mij over deze uitspraak aardig opwond ga ik er toch een beetje in geloven.

  Wat een kul allemaal.


  Maak melding

 66. @Tedje

  Maar in India hebben ze duizend jaar nodig om ieder huishouden van toiletten te voorzien. Zeker tachtig procent van de bevolking daar doet haar behoefte in de buitenlucht. Vraag je pandit de volgende keer hoe lang het duurt voordat India even beschaafd is als de rest van de wereld.


  Maak melding

 67. @Tedje
  En zo voedt die pandit de rest van zijn mensen op.
  Met een meerwaardigheidscomplex tov een andere bevolkingsgroep in zijn eigen land.
  En deze pandit moet ik respecteren?????
  Aan me hoela!
  “Dat de duivel hem halen moge”!!!!!

  En wat heb jij die racistische bandiet als antwoord gegeven?
  Ben benieuwd wat toen jouw reactie was!


  Maak melding

 68. Tedje heeft het hier over de achterstand van de creolen op de andere bevolkingsgroepen, en niet over India. Overigen heeft de Pandit gewoon gelijk, en het is misschien een idee om de massa immigratie van de chinezen een halt toe te roepen, en middenkader en hoogogleleide Indiers naar Su te halen, en Suris uit de diaspora vooral Surineds,en daarnaast een grote groep blanke Nederlanders uit alle lagen van de bevolking, dan is de kans dat het goed komt met Su vele tientallen procenten groter dan op dit moment.Ze hoeven alleen hun kennis en wat dievenijzer mee te nemen dan moet het lukken….. Ik ondersteun ze wel vanuit de Diaspora en Caribisch Ned.


  Maak melding

 69. @Zucht
  De duivel bestaat echt!
  Lees maar wat een schaamteloze pandit(iemand met een voorbeeld functie n.b.),die eigenlijk een bindende functie in de maatschappij moet hebben,aan zijn mensen over een andere bevolkingsgroep in eigen land te berde brengt.
  Van God krijg je deze toestemming niet;wel van de duivel,lijkt mij.
  Hij vergeet daarbij te vertellen,dat de arme groep hindoestanen (wegens het geïmporteerde verderfelijke Kasten Stelsel)ook een achterstand van 1000 jaar op de rijke Hindoestanen heeft.
  The devil exist, really!


  Maak melding

 70. @Zucht.
  Donderdag 21 juni 2012 om 22:05 uur, door Zucht
  @MEDUSA Jij schrijft-“de duivel bestaat niet….. wel een duplicaat van hem die heet DDB……”.

  Hoe kan het dat iets niet bestaat, maar dat er wel een duplicaat van te vinden is?
  Leg dat ’s uit!


  Maak melding

 71. @Zucht

  Het enige doel van Tedje was een racistische statement te maken. Een statement die geen enkele relatie heeft met het artikel “Herdenking én viering afschaffing slavernij te Utrecht”

  Mijn reactie is een tegenreactie op wat Tedje aanhaalt. Dus ga niet zeuren dat het hier niet over India gaat. Het gaat in het artikel niet over pandits en wat ze van creolen vinden. En wat jij verder vind zal mij ook worst wezen. Ik ben totaal niet geinteresseerd in je achterlijke PVV-taal. Ga naar je stamkroeg en speel daar de Sabimang tussen je PVV -billenmaatjes. En als je hier je ei niet kwijt kunt is er nog altijd: http://www.stormfront.org

  Daar kun je je duivel vinden.


  Maak melding

 72. @MEDUSA: Figuren als de Pandit bestaan onder alle bevolkingsgroepen, en zeker in Su. De creolen kunnen er ook wat van, als je soms de uitlatingen hoort, daar lusten de honden geen brood van.pvv-ers vallen daarbij vergeleken in het niet. Ik geloof niet in het sprookje van Su dat alle bevolkingsgroepen vreedzaam met elkaar leven, wel naast elkaar maar niet altijd met elkaar, de uitzonderingen daar gelaten. En die opmerking over de duivel en DDB moet je met een knipoog zien….


  Maak melding

 73. ANNABEL: Wat ben je weer tegendraads en onaardig tegen je knulleke zucht.Wanneer het over racisme gaat moet jij Annabel als de gesmeerde bliksem in een stil en donker hoekje gaan zitten en je gaan zitten schamen, want jij kan er ook wat van net als die Pandit.Jij doet niet anders dan racistische statements maken naar alles wat blank is. Wat is dan het verschil. jij en die Pandit zijn TWO OF A KIND….


  Maak melding

 74. @Zucht
  Ik denk dat bij zulke ernstige zaken er geen ruimte voor een knipoog mag zijn!
  Zulke pandits zijn gevaarlijk racistisch bezig en oefenen een demoraliserende invloed op de gemeenschap uit;ze moeten derhalve “opgeruimd”(liever kwaadschiks dan goedschiks) worden eer zij hun verderfelijk gif op de vreedzame Hindoestaanse generatie uitstorten.
  Staatsgevaarlijke entiteiten zijn dat!!!
  Dit zijn nou de echte staatsvijanden.
  TEDJE,bedankt dat je onze ogen nu wel hebt geopend!


  Maak melding

 75. @MEDUSA dan verschillen we daarover van mening, maar dat moet kunnen, en ik wil niemand opruimen, ik ben n.l. een democraat die een rechtstaat voorstaat. En als begonnen moet worden om figuren als de Pandit op te ruimen, dan blijven zeker in Su niet veel meer van over. Annabel onze tovervee is ook zo een racist, maar van mij hoeft ze ook niet opgeruimd te worden, als ik haar identiteit wist zou ik haar wel aanklagen wegens discriminatie, haatzaaien en het demoniseren van het blanke ras en Surineds…….


  Maak melding

 76. @Bryan

  Zucht heeft inderdaad extreemrechtse denkbeelden en daardoor vind ik hem vooral extreem zielig. Zucht is een koelie met PVV-denkbeelden die er enorm op geilt deze hier op dit forum te ventileren. Naar stormfront durft hij niet want daar zullen ze hem niet pruimen en midden in zijn smoel uitlachen. In plaats daarvan kiest hij ervoor om zich hier te laten slachtofferen. Eigenlijk is het knulleke dus ook nog masochistisch. Bij het lezen van zijn reacties kom ik steeds weer tot de conclusie dat ik met een zwakbegaafde te maken heb. Ik kan geen enkele intelligente uitspraak in reacties van dit knulletje ondekken. Wel steeds herhalende uitspraken die nergens op slaan. Lees zijn reacties en aanschouw de onzinnigheid en de mate van zwakzinnigheid. Dramatisch gewoon!!!! Ik vermoed dat Zucht een tenger knulleke is die in zijn jeugd vaak werd gepest en racistisch bejegend. Ik sluit een Post Traumatische Stress Syndroom (PTSS) niet uit.


  Maak melding

 77. @Zucht
  Zolang er zulke mensen(die altijd tussen de verschillende bevolkingsgroepen lopen te stoken) in Suriname rondlopen,zal het nooit goed komen met dat land.We hebben juist mensen nodig die binden,bruggen bouwen etc.maar geen stokers.
  De Surinamer heeft al te veel geleden.


  Maak melding

 78. @ANNABEL: Maar nu raak ik helemaal in de war van jou. Ben ik nu een koelie? Ik was toch eerst een bounty,toen een blanke racist en daarna een jood met keppeltje en oja ook een blanke zuid-afrikaan. ANNABEL nou moet je mij echt helpen door te vertellen wie ik nou echt ben.En ANNABEL die herhalingen dat moet wel als je met de ndp-groupies te doen hebt en lui die dom geboren zijn en nooit iets hebben bijgeleerd tijdens hun leven. Het is net als het werken met mensen met een geestelijke beperking of kleuters, meestal moet je in herhaling vallen en hopen dat ze op gegeven moment het licht zien en begrijpen wat er gezegd wordt.


  Maak melding

 79. @MEDUSA: Daar vind je mij aan je zijde. Maar opruimen Neen. In een rechtstaat stap je naar de rechter. Het probleem in Su is echter dat het geen rechtstaat is, maar een totalitaire staat waar leiders zich alles denken te kunnen veroorloven inclusief zichzelf amnestie te verlenen, en verdachten te liquideren.


  Maak melding

 80. @Zucht

  Ik heb geen interesse in jouw licht. Jij vervalt steeds in dezelfde herhalende zinnen omdat je de intelligentie mist een samenhangend geheel van woorden en zinnen te creëren. Jouw reacties ontberen elke samenhang en dat kan te maken hebben met een gebrek aan ordeningsvermogen. Simpel gezegd: je slaat wartaal uit. Ik zal jou nooit dom noemen omdat domme mensen niet zwakzinnig behoeven te zijn. Maar dat je zwakbegaafd bent staat voor mij vast. Bij jou ontbreekt elke logica en datgene wat je schrijft past zeker in de categorie kleuterdeuntjes. Ik noem je een koelie omdat koelie het woord is dat jou witte meesters voor jou hebben bedacht. Je schikt je in die hoedanigheid en je bent er slaaf van. Ik ken Hindustanen zonder koloniale conditionering die ik nooit koelie zal noemen omdat ze zich niet als een koloniale koelie gedragen. Die weten wat ze zijn en ze zijn er trots op. Ze zijn Hindustaan. Maar jij bent de koelie zoals de witte man dat graag ziet. Onderdanig naar hem toe maar denegrerend naar anderen. De ultieme futuboi, de koelie. Dat ben jij.


  Maak melding

 81. @Maar ANNABEL: Nu verval jij weer in herhaling door je grammafoonplaatjes over zwakzinnigheid kleuterdeuntjes wartaal en wat dies meer zij weer op te zetten.En zoals gewoonlijk blinkt je posting weer uit in contradictie, want want als ik vlgns jou kort geleden nog een blanke pvv-er was, hoe zou ik dan een zwarte slaaf kunnen zijn. En natuurlijk ga je me dan vertellen dat er ook blanke slaven bestaan.Weet je wat Annabelletje plaats mij maar in het hokje waar je mij zo graag ziet, uit frustratie dat je mijn etniciteit nog steeds niet hebt achterhaalt. En bespaar jezelf de moeite om mij te gaan vertellen dat het je niet interesseert, want ik weet wel beter….je bent per slot van rekening een ndp-er ik heb met je te doen…….en ik begrijp dat je geen interesse hebt in mijn licht, want dat zou maken dat je in mij schaduw zou moeten staat. annabel tu curioso zucht………


  Maak melding

 82. @Zucht

  Ik moet steeds op dezelfde reactie reageren. Geen variatie, oninteressant, boring! Bezit je dan geen enkele creativiteit? Of gaat het jou om een beetje aandacht. Je bent niet wit, je bent niet zwart, je bent geen jood. Je bent wel slaaf. Slaaf van je eigen onnozelheid. Ik kan je niet in een hokje plaatsen want je bent vleesch nog visch. Verder vind ik je ontzettend vermoeiend en ik heb het gevoel dat ik mijn tijd verdoe. Draaien in cirkels is niet mijn ding. Welterusten!!!!!!


  Maak melding

 83. @ANNABEL: Ik weet niet wat ik ben, en ook dat weet ik niet zeker…..Ik weet wel dat ik je trigger.En geef het maar toe je vind mij vermoeiend, maar je leest mn postings gretig, en je kan het niet laten om op mij te reageren , ondanks dat je vele malen eerder poste dat je dat niet meer zou doen, om het vervolgens WEL te doen met als argument van´´ Normaal reageer ik niet op zwakzinnige postings maar voor nu maak ik een uitzondering´. Ik begrijp je zelfhaat en je haat naar mij toe omdat je nare scheld kanonades mij niet deren.Je bent per slot van rekening een product van het slavernijverleden, en daar hou ik rekening mee.En draaien is wel je ding want dat doe je constant vandaar dat je nu scheel ziet….. ook jij wel te rusten en ik hoop dat het dak van je woning goed verankert is.. maar daar zal je nu geen last van hebben want je zit toch in de Bijlmer………


  Maak melding

 84. @MARRO: Je kan mn postings ook overslaan door verder te scrollen……probleem opgelost….. en ben jij trouwens degene die nu voor onze annabel haar pleidooien gaat houden? kan ze zet zelf niet meer af ?……


  Maak melding

 85. Anna_Zoeloe is de grootste racist op dit forum. Punt uit.

  Dat bewijst ze door bij elke posting ( maakt niet uit wat het onderwerp is) de blanken/ Nederlanders te kakken te zetten.

  Enkele maanden verwees ze naar een site waar ze haar denkbeelden vandaan heeft. Uitgangspunt van deze site was dat de blanken de vertegenwoordigers van de duivel op deze aarde waren en de zwarten de vertegenwoordigers van God.

  Als je informatie van dit soort sites haalt, zegt dat voldoende over de geestelijke gesteldheid van deze vrouw.


  Maak melding

 86. @HENK MOLENAAR: Goed gezegd ook jij hebt haar door. Maar eigenlijk heb ik met haar te doen. Want uit al haar postings voel je de blinde haat en zelfhaat van een slachtoffer van het slavernijverleden met zieligheidsfactor 10 die nog iets te vereffenen heeft met haar voormalige meesters.tegelijkertijd hypocriet en vroom besneden. Ze is totaal de weg kwijt in haar zoektocht naar de martelaarsrol.Dit kenmerkend gedrag verlamt complete bevolkingsgroepen, wat weer als alibi gebruikt word om het heft niet in eigen handen te hoeven nemen………Ik zag overigens net het woord pseudologia fantastica voorbij komen, moest gelijk aan onze Annabel denken…….


  Maak melding

 87. Leugen Henkie is er weer met indianen verhalen.
  De grootste racist op deze forum ben jij. zucht en jij zijn net twee oude weiven,jullie komen alleen hier om te roddelen.


  Maak melding

 88. Beste Martha Koulen,

  Het uitspelen van de slavernij troefkaart/ discriminatie troefkaart om een discussie te winnen is zoooooooo 2011..

  Om met dr Phil te spreken:

  “How is that working for you so far”


  Maak melding

 89. En Zucht:

  Ik ken zo veek succesvolle Surinamers in Nederland met goede opleiding en prima baan die het nooit over discrimnatie/slavernij hebben.

  Dat zijn meestal die Surinamers die 3 jaar lagere school hebben, niet voor 13.00 hun bed uit komen, 3de generatie uitkeringstrekkers en Bouterse aanhangers zijn die daarover klagen


  Maak melding

 90. Toch weer opvallend al die eendagsvliegen met hun snel gecreerde fake id’s/nicknames die even langs komen om hun minnetjes te plaatsen. Waarschijnlijk allemaal één en de zelfde persoon….


  Maak melding

 91. @HENK MOLENAAR: Heel goed gezien 3 jaar lagere school , sommigen kennen de school alleen maar van de buitenkant,uitkeringstrekkers die alleen hun bed uitkomen na de middag en alleen vooruit te branden zijn als ze hun uitkering moeten ophalen, of om de deur te openen voor Wehkamp en Neckermann leveranciers. En ze kunnen inderdaad alleen door fake id’s aan hun plusjes komen……….


  Maak melding

 92. Jongens jongens togggg…nog elf nachtjes slapen dan is het 1 juli en dan nog slapen 1 nacht extra, pas dan gaan wij feesten en/of….:)

  ..en dus beste mensen wankelt de “vastigheid” 01- 07 – 1863 😉


  Maak melding

 93. @Martha Koulen

  “Leugen Henkie is er weer met indianen verhalen.
  De grootste racist op deze forum ben jij. zucht en jij zijn net twee oude weiven,jullie komen alleen hier om te roddelen.”

  Inderdaad, net twee oude wijven. Roddel en achterklap door onze zwakzinnige nietsnutten. Hun reacties zijn niet de moeite waard en het is heel grappig dat ze beiden nogal paranoia zijn. Overal duikt volgens hen de vijand rond en ze geloven in hun eigen zelfbedachte surrogaatwereld. Je hebt gelijk: de grootste racistische ezels op dit forum. 😉


  Maak melding

 94. @Henk Molenaar

  Je maakt jezelf zoals gewoonlijk weer onsterfelijk belachelijk. Dit item gaar over slavernij hoor dus je geleuter over troefkaart slaat werkelijk nergens op. Heb je ook iets zinnigs te zeggen? Met je eeuwige kletskoek kom je ook niet ver maar ik neem het je niet kwalijk. Meer zit er gewoon niet in. Veel succes met je billenmaatje Zucht en als je iets zinnigs hebt te melden dan hoor je automatisch weer van me. Dat geldt ook voor het knulleke. 🙂


  Maak melding

 95. @PASEW: Feesten, ze doen maar , er is echter niets en dan ook niets te vieren. De mentale slavernij is nog prominent aanwezig bij grote groepen, en de ketenen houd hen nog steeds in de wurggreep.


  Maak melding

 96. @ANNABEL: Ja scheld maar gooi het eruit, die ingehouden woede van een nog te vereffenen rekening van een ex slaaf, laat los, scheld maar op mij want ik kan het hebben. probeer ook kickboksen ofzo trap maar overal tegenaan als die ketenen maar verbroken worden.Schreeuw het uit en neem een wassie, want daar zal je het mee moeten doen, want die rekening van 1200 mljrd kan je op je buik schrijven, geen eurocent zal te toegeschoven krijgen, want na 40 jr. Calimerostan, zou je geld aan de ex kolonisator moeten moeten betalen voor genoten onderwijs uitkeringen en alle voordelen die de welvaartstaat je geboden heeft en nog biedt…….En neem je vriendin Martha Koulen mee. En over indianenverhalen gesproken, was jij het niet die kort geleden beweerde net als je DDB indiaans bloed uit Para te hebben?, dus kunnen indianenverhalen alleen uit de mond van een nazaat van de indianen komen, net als die luchtkastelen van die andere indiaan DDB……….


  Maak melding

 97. Hoe mooi zou de wereld vandaag niet zijn als Columbus niet was gaan “zwerven”!!!!

  Dan zou Ingi-boi Dada vandaag Communiceren middels rookwolk 🙂 🙂

  Cowboy Lonnie middels tromgeroffel 🙂 🙂


  Maak melding

 98. @ANNABEL: Het was niet mijn bedoeling om als narcotiseur je in slaap te brengen…het is de bedoeling dat je die slavernij hebbies van je afgooit je slavenketenen verbreekt, je leven een nieuwe wending geeft en jezelf geen slavernijslachtoffer meer voelt. Schop tegen mij aan en beeld je maar in( voor jou peanuts) dat ik een nazaat van een slavenhouder ben( oeps, mezelf verlult)……


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.