VN ambassadeur MacDonald steunt ‘Sranan Dei’ New York

8

De Surinaamse ambassadeur bij de Verenigde Naties, Henry MacDonald, heeft zich bereid verklaard om alles te doen om ondersteuning te krijgen van de Surinaamse regering voor de komende Sranan Dei (Suriname Day) op 5 augustus in Roy Wilkins Park in Queens(New York).

Leden van de nieuw gevormde Sranan Dei Commissie hadden afgelopen donderdag een ontmoeting met de Ambassadeur op zijn kantoor bij de VN waar voornamelijk zaken betreffende de organisatie van de Sranan Dei besproken werden. “Ik ben hier om de gemeenschap zo goed als mogelijk te dienen”, zei de ambassadeur. Hij zegde toe te proberen om een directe link te zijn tussen de Surinaamse gemeenschap in New York en de Surinaamse overheid.

De minister van Buitenlandse Zaken, Winston Lackin, had reeds bij de viering van de vorige Sranan Dei toegezegd daar waar mogelijk evenementen als de Sranan Dei te willen ondersteunen. Dit jaar markeert de 36ste verjaardag van het grootste Surinaamse evenement in de Verenigde Staten van Amerika.
Van het “Sranan Dei comite” waren aanwezig: Jerrel Malone, Robert Pinas, Cynthia Pieters, Diana Chung en Wim d’Agrella. Alsook Fiesta Sound’s Michael Sparendam.

Bekijk ook:


8 REACTIES

  1. MacDonald, de NPS-er die NDP-er werd omdat hij in NEW YORK wilde blijven wonen? Big deal, dat hij de Sranan Dei bijwoont….Ik denk dat mensen teveel waarde hechten aan dit soort van symbolen, mensen belangrijker maken dan ze zijn. Hoop voor de rest dat het een mooie dag wordt voor de mensen in New York.


    Maak melding

  2. sranangdei in NY, been there, stelt eigenlijk niets voor (mijn mening) een park met wat eet standjes en een muziekbandje, meer een ontmoetingsplaats voor velen. merendeels Guyanezen en een handjevol Surinamers. kijk op fawaka.net
    persoonlijk vind ik het meer iets voor volwassenen, voor kids niet veel te doen dan een paar shows van sportscholen en clubs, geen leuke activiteiten en maar rondlopen in de brandende zon, want muziek mag alleen tot 18.00 uur. maar voor degenen die ernaartoe willen veel plezier


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.