Gregory Rusland leider Nationale Partij Suriname

37

PARAMARIBO, 17 jun – Dr. Gregory Rusland is gekozen tot voorzitter van de Nationale Partij Suriname, NPS. Rusland haalde de meerderheid van de stemmen op het bepalende partijcongres. Zijn verkiezing had tot het laatste moment heel wat voeten in de aarde. Het congres begon uren later dan gepland.

Volgens de partijleiding lag dit aan protesten van onderafdelingen. Die zouden het niet eens zijn met de voorkeuren van de partijafdelingen. Rusland kreeg uiteindelijk de overhand op tegenkandidaat Ivan Fernald. De ex-minister van Natuurlijke Hulpbronnen wil een moderne partij die “beantwoordt aan de aspiraties van de samenleving.” Tot zijn eerste taken rekent hij het ‘terugbrengen’ van de NPS in de coalitie. Dit dan na de verkiezingen van 2015.

37 REACTIES

 1. Gregory Rusland voorzitter van de NPS – Nostalgie Partij Sowieso – begeleidt de NPS naar Rus(t)land, hetgeen zijn Pa Harold Rusland – voormalig voorzitter CLO en in die hoedanigheid de val van het kabinet Pengel (1969) van de NPS toentertijd heeft ingeluid – sowieso zal bevredigen. NPS – RIP.


  Maak melding

 2. Eindelijk af van die onderwijzertjes. Laten we nu zien wat een universitair geschoolde ervan kan maken. Zou misschien een vereiste moeten zijn.
  Greg mijn felicitaties.
  Don’t let me down!


  Maak melding

 3. Wat moet de nieuwe leider van de NPS, de heer Rusland in elk geval niet doen? Hij moet de gemaakte fouten van zijn voorgangers, Venetiaan, Arron, Pengel etc
  ver achter zich laten. Vervolgens en dat is de zwaarste taak: zal hij meer charisma moeten uitstralen dan Bouterse. Rusland zal dan ook meer aandacht moeten hebben van de jeugd en zich niet in een soort ivoren toorn nestelen, anders zal hij bij de volgende verkiezingen nul op het request krijgen!


  Maak melding

 4. Alles beter dan Kabouta met z’n Mega Domme Combinatie. Deze clown moet zsm samen met pedo Somo en labiele Ronnie van het toneel verdwijnen. Hoe kunnen deze mensen zich surinamers noemen ?


  Maak melding

 5. @Broeder Jozef,

  Je bedoeld, great-great-grandfather bouta.
  Dat de paarse jeugd zo’n ‘granny smith” charismatisch vinden is onbegrijpelijk.

  Walgelijk oud manneke.

  Hr. Rusland, succes toegewenst.
  Break a leg!


  Maak melding

 6. gefeliciteerd Rusland,
  En nu nog een samenwerking aangaan met MC, dan komt alles goed.
  De afro surinamer wordt nooit meer ter zijde gelegd ,vergeten of overlopen.
  Nu gelijk een goed gesprek aangaan met DDB en 2015 samen de verkiezing in.
  Lang leve Suriname


  Maak melding

 7. Alle successen toegewenst in de daden!! Van harte gefeliciteerd en hopen dat er heel wat gedaan wordt in de ontwikkelingen in Suriname.

  Bovendien hoop ik dat de jongeren vol met spirit en verstand tegenaan gaan!!! Jongeren jullie zijn straks aan de zet!! Aangrijpen met beide handen en verstand!!


  Maak melding

 8. Gefeliciteerd mijnheer Rusland! En nu een eind maken aan baasje en zijn bende.

  Hoe zo?
  Greg staat in het krijt bij de grote baas!

  Overigens was het een grote grap om een onderwijzertje het te laten opnemen tegen een Doctor. Het is als Suriname voetballen tegen Italie.


  Maak melding

 9. Ik denk dat In de Surinaamse politiek het fatsoen terrein moet winnen van onfatsoenlijkheid,ordinaire en crimineel gedrag wat wij de laatste jaren zien gebeuren.
  Er moeten weer integere en fatsoenlijke mensen zonder criminele verleden aan de roer staan van ons mooie land Suriname.


  Maak melding

 10. Met deze integere man kan Suriname weer op het niveau komen waar het behoort, en ook internationaal zal deze man veel deuren doen openen, want met armlastige landen waar momenteel relaties mee onderhouden worden i.v.m. het imago van deze huidige president, waarmee je niet ver komt.


  Maak melding

 11. De tijd nps is reeds voorbij,de mensen die vroeger stemden voor de nps zijn dood of uit suriname vertrokken.
  Ze kunnen beter deze partij opdoeken of een handbal vereniging van maken.
  Als deze meneer nog iets wil doen dan moet hij het niet op de man spelen maar op het land.
  Maar sorry het is over en uit voor frambo.


  Maak melding

 12. @ORANJE LASSIE: Maar Ned. is en blijft het centrum van de wereld, in de dingen waar een klein land groot in kan zijn.En het voetballen is maar een spel, de bal is rond er kan maar 1 de winnaar zijn.


  Maak melding

 13. Gregory mi boi, ik hoop dat je wat kan betekenen voor je….achterban.Ik twijfel daaraan. Jopie P zal je nooit kunnen evenaren. Toen was de NPS een krachtige partij, maar na 1973 nooit meer. Allemaal mensen die dachten dat ze de partij konden leiden, dus niet.
  2015 komt eraan, en dan zullen jullie er moeten staan.
  Ik volg jullie!!!!!


  Maak melding

 14. Maandag 18 juni 2012 om 14:54 uur, door OranjeLassie

  Jij hebt NPS.
  Zoek maar eens uit wat dat is.

  Dus Johan Kraag was een Redi-Moesoe ??????

  Knetter.


  Maak melding

 15. Heel slim van deze nieuwe leider van de NPS. Na zijn verkiezing zegt hij dat de NPS onder zijn leiding geen partij voor de mofina zal zijn maar een partij van de surinamer die hard wilt werken en ondernemrs…Wil hij hiermee een VVD-achtig partij van NPS maken en de mofina’s overlaten aan de NDP. Heel merkwaardige uitspraak.


  Maak melding

 16. Ik keek gisteren op de site van de Caricom, en het viel mij op dat alle regeringleiders op Bouterse na een universitaire opleiding hebben genoten.Bij suriname,.Bouterse,.sportleraar,..ik schaamde mij dood.


  Maak melding

 17. Ik dacht altijd dat wil je sportleraar worden je minimaal een middelbare vooropleiding gehad moet hebben, en als ik DDB zo hoor praten is hij niet verder gekomen dan de basisschool. maar ja in het verleden kon je via het leger wel wat bereiken, zeker ook veel geheuld met de witte sergeanten in het ned leger om hogerop te komen.


  Maak melding

 18. Schaamden sommige personen zich destijds dan niet voor die president van de USA, Ronald Reagan. Hij was namelijk cowboy – dat is “zeker” een vele malen hogere opleiding, dan iemand met een MULO. Pengel – trouwens ook met z’n MULO – zei het ooit zo mooi, duidelijk en correct: Leiders worden niet gemaakt maar geboren, maar helaas, zij falen ook!


  Maak melding

 19. Gregory Rusland voorzitter NPS>Andy Rusland commissaris SBS en lid van het directoraat rond Bouterse.De familie Rusland wordt machtig in Suriname.
  Het wordt zo zoetjes aan tijd voor inlijving van de NPS door de NDP!


  Maak melding

 20. @NATUREL: Ronald Reagan was een cowboy maar 1 met kennis know how en algemene ontwikkeling Charisma en een diplomaat.Dat kan men van DDB niet zeggen. Johan Adolf Pengel was advokaat dus heb je niet goed opgelet…….


  Maak melding

 21. Blij voor Rusland en de NPS. Ik hoop dat de partij weer kan opveren. Maar voorzitters moeten zich niet als stamhoofden gaan gedragen, want als voorzitter ben je de Primus Interpares, de eerste onder zijns gelijken. Maar in de praktijk merk je dat ze zich ald bazen gaan gedragen, maar dat zijn ze niet. En ik durf te wedden dat in 2015 het gehele hoofdbestuur van de NPS weer op de kadidatenlijst gaat staan. Er zou een kandidaatsellingscommissie in he leven geroepen moeten worden, want nu al zie ik een paar van de kontlikkers voorsorteren voor een zetel.


  Maak melding

 22. Meneer Rusland proficiat. De vernieuwing en verjonging moet snel en voorvarend doorgevoerd worden waarbij erop gelet moet worden dat mensen met een strafblad niet toegelaten moeten worden.


  Maak melding

 23. Heer Rusland, gefeliciteerd met de overwinning. Werk heel hard voor de ontwikkeling van Suriname. Maak een einde aan het bestaan van de paarse criminele partij. Veel succes met de functie van voorzitter. U zal een voorbeeld zijn voor de nationale domme partij !


  Maak melding

 24. Veel succes heer rusland. Zorg er voor dat uw land leefbaar wordt en de kindren van uw land niet meer naar het buitenland moeten gaan om een goede opleiding te volgen om daarna niet meer terug te keren om mee te helpen Suriname op te bouwen. Geef vooral jongeren die over bewezen kennis te beschikken de kand de posities van de oude versleten garde in te nemen Nogmaals veel succes en hopend dat U de volgende president van het mooie Suriname zal zijn.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.