Blik in keuken dochterbedrijf Surinam Airways

28

PARAMARIBO, 17 jun – Wie voortaan wil weten waar Surair Catering Services zijn vis en garnalen haalt, heeft het maar voor het vragen. De vangst is veilig en milieuverantwoord. Dit is zeker gesteld met een certificaat van de Marine Stewardship Council, MSC. Het dochterbedrijf van Surinam Airways laat zich niet voor één gat vangen.

MSC zet zich internationaal in voor behoud van de visstanden. Met het certificeren van de visaankopen, bezorgt Surair zichzelf een streepje voor. Volgens directeur Louis Voight werken de voordelen twee kanten uit. Klanten weten zich verzekerd van verantwoord bereid voedsel, in elk geval wat de vis betreft. Ook vissers en verkopers zijn verzekerd van afzet “als zij zich maar aan de procedures houden.” Die procedures zijn vastgelegd.

Dit gebeurde de afgelopen tijd onder toezicht van MSC. Samenwerking met bedrijven als Surair en Surinam Airways moet leiden tot minder overbevissing. Volgens Nathalie Steins van MSC leidde dit euvel de laatste decennia al tot uitputting. Surair is in het Caribisch gebied en Zuid-Amerika het eerste cateringbedrijf met een viscertificaat. Het bedrijf won eerder zilver in de internationale Best Food wedstrijd.

Bekijk ook:

28 REACTIES

 1. Het eten is inderdaad lekker maar dat is niet belangrijk voor de passagiers, op tijd en zonder vertraging dat is heel belangrijk.
  Ik heb vroeger ook met SLM gevlogen maar elke keer hoor je op het laatste moment dat het vliegtuig kappot is, dan moet je gewoon wachten als het gemaakt is of als KLM een plaats voor je heeft.
  SLM heeft maar een vliegtuig waarop je niet kan rekenen want een is geen.
  Ik huur altijd auto,s waar je altijd een vervanging gegarandeerd is. Bij SLM is geen garantie voor vervanging.


  Maak melding

 2. Dames & heren,

  Hier spreekt Kapitein Dada Desi, ..namens de SLM heet ik U welkom aan boord van PY1982 “voor de op de vlucht” naar Nederland.

  Ik wens U allen een prettige overtocht ook namens de crew hierna te noemen:

  Somo…van de gaarkeuken
  Lonnie ..als beveiliger
  Simons ..in een gewaagde outfit als keukenjuf

  🙂 🙂 🙂


  Maak melding

 3. zoo da’s mooi dan, zal de prijs van een ticket binnenkort ook wel stijgen. SLM doe stoer! Zorg eerst maar eens dat je van dat onbetrouwbare imago af komt. “Fly on trusted wings” welke trusted wings? altijd en eeuwig te laat! zie FB, dagelijks wordt je ermee geconfronteerd WIJZIGING VLIEGSCHEMA.
  pfff nee ik houd het lekker bij “trusted wings” KLM je betaald welliswaar iets meer maar daar kan je tenminste wel op rekenen.
  Harvey.


  Maak melding

 4. Het eten is wel MMMMMMMMMM! De service is ook oke!

  De afwikkelingen bij sommige problemen zoals ophoudingen voor vele uren en of met de vertragingen is letterlijk CUT!! onverdraagzaam!! Mij hebben zij
  € 250.– aangeboden voor de laatselijke vertraging van 17 november 2011 na heel veel werk van gemaakt te hebben.

  Heb ook aangemeld bij euclaim.nl . Deze zoekt(vecht) het voor je uit en je komt er wel en is vertrouwelijk!De kans is groot dat je € 600.– pp vergoed krijgt!!!

  Volgende reis ik nooit meer met SLM!!!! Is mijn ervaring!!

  KLM heeft het ook maar zonder enige obstakel, krijg jij je recht binnen mum van een tijd! Geen van kast naar muur spel!!

  Of als je in Nickerie of Coronie woont moet je nog een paar keren langs komen aan de Dr.Sophie Redmonstraat bij de hoofdkantoor! en dan moet je 5a6 maanden wachten op antwoord als je niet erachter heen gaat!!!! Dat is SLM mentaliteit!!!

  Nou weet je wat?? ik hou het voor deze zondag alleen bij het eten!!

  Allen eet smakkelijk in de vliegtuig waar je dan ook naar toe vliegt met SLM!!!!

  Veel kijkplezier met voetbal! wie er van houdt!! en geniet van de lekkere Djogo wie drinkt!


  Maak melding

 5. Allen!!!! heb je vertragingen bij welke maatschappij dan ook?? massaal aanmelden bij euclaim. nl

  Zodra je een vertraging van 3 of meer uren hebt!!!! Zijn zij de oplossing voor ieder!!!!

  Succes!!


  Maak melding

 6. die broer van ronny meneer leo had belooft tijdens zijn commissaris zijn s.l.m.,dat er binnen een jaar een tweede vliegtuig zou komen ,nu weet ik niet of hij nog de schepter zwaait of uit het toneel is verdwenen..

  inmiddels zijn wij een aantal jaren verder en is nog niks verandert ..

  kijk het eten kan lekker zijn,maar daarmee berijk je geen ontwikkeling/succes.

  de wereld is dagelijks kleiner aan het worden de wiite mensen hebben steeds meer betere tools zakelijker instelling en boeken daarmee harde/grote successen..

  wij su. zijn blijven steken in de vorige eeuw..


  Maak melding

 7. @ Marcel de witte volkeren hebben principes, disiplines en ook hele goede motivaties! Hun hersenen en verstand is de succes! Bij hun is het eerst denken/op papier zetten( wie schrijft die blijft) strucueren, in kaart brengen, voorcalculeren etc.etc.. je weet het wel!!

  Bij de Surinamers is het eerst doen dan denken! Altijd achter het net vissen!! en grote mond tot en met! weet van alles voordat je uitgesproken bent, weet altijd beter, denken en onthouden en na een uur is weer alles vergeten wat belangerijkere onderwerpen betreft en het aanpak ervan!! Zoals Professor in weetnietskunde! en als je veel praat, staan ze gelijk met vuisten om jou te verbouwen! daar zijn ze top nummer 1. Ik geef ze cijfer 10+ en als puntje bij paaltje komt, geven ze gelijk de schuld aan de wittemensen en gaan gelijk naar slavernijtijd!!

  Dus, dan zeg ik over het algemeen!! Stik in je eigen stront!! en koekje van je eigen deeg!


  Maak melding

 8. Laten we het op deze zonnige vaderdag positief bekijken mang 🙂 Want ALS ook het eten van SLM niet te pruimen zou zijn, dan was er niets goeds aan SLM. Dus tja, als je dan in een noodgeval dan toch met SLM mee moet, dan weet je eet ding zeker: swadies bhodjan (smakelijk eten).


  Maak melding

 9. Zolang ik me kan herinneren is er een discussie van die vliegt liever met de SLM en een ander met de KLM.
  Ik vlieg liever met de SLM, ik heb nooit gedoe of wat dan ook gehad met die gasten. De behandeling is goed, het eten prima, ja wat wil je meer. Met de KLM heb ik ook gevlogen, en ja ander personeel het eten is anders maakt niet uit, belangrijk is dat je goed aankomt.
  Er konden ook andere mogelijheden zijn om met andere
  organisaties te vliegen, maar die sukkels die het toen
  voor het zeggen hadden in Suriname, men weet wel wie
  hebben oa alleen de KLM die monopolie gegeven, dat moeten we niet vergeten!!!!!!!!!


  Maak melding

 10. @Surinam patriot zie mijn eerdere reactie svp waarom niet vliegen met SLM!! Het is wel de realiteit en de waarheid!!

  Ik ga ook er vanuit dat Prem ook zo inziet als mijn vorige reacties!!! en volgens mij heeft velen hierboven heel goed gezien! Ze hebben tenminste de weet van!! degenen wier in de minnen staan, hoop ik hen op de juiste pad gebracht te hebben! Ik zou niets anders weten dan positiefs!!


  Maak melding

 11. Mijn complimenten aan Suriname Airways. Laats nog met jullie gevlogen service was gewoon fantastisch dan die van KLM. Eten was gewoon ook echt heerlijk lekker vergeleken met KLM. Ga zo door Suriname Airways, volgende keer vlieg ik zeker weer met jullie!!!! Geen wonder dat jullie ook de gouden award hebben gewonnen laats in het buitenland.


  Maak melding

 12. sommige gasten kunne niet begrijpen dat de klm een ander partner heeft. de slm die doet het alleen en nota bene met een geleased toestel.


  Maak melding

 13. misschien kan de slm de spelers van het nederlands elftal ophalen , want voor hen is het EK voorbij zonder een competitie puntje. wat een afgang!!!!!!!!


  Maak melding

 14. Ja is misschien een goed idee philip, want ze hoeven toch niet op tijd hier te zijn met dat elftal.
  Het maakt nu toch niet meer uit of ze een dag of 3 vertraging hebben.


  Maak melding

 15. Dat de kuststrook van het land in de uitverkoop staat praat men hierover een wittemans certificaat.Jullie weerspiegeling naar de witte toe is funest voor het land.Maar ja als je zo afgericht bent wat kan je anders. Wat een trots Certificaat gehaald verzekerd van gezond voedsel. Hebben jullie daar niets te doen dan zoveel geld hiervoor uit te geven.Komen jullie niet af van de kraaljes tijdperk.


  Maak melding

 16. @ koelie:
  Dat je een koelie bent en geboren in een koelie huis spreekt voorzich.Weet dat dit woord door velen gebruikt wordt op een negatieve manier jegens de Hindoestanen.


  Maak melding

 17. Voor het eten hoef je het echt niet te doen!

  KLM heeft tegenwoordig Surinaamse rotie en Surinaamse pom.
  Met de nadruk op Surinaams, want het voedsel is afkomstig van Surinaamse ondernemers.
  Bovendien kun je ook à la Carte(Internationaal) bestellen voor enkele euro’s meer.

  Ben echt niet van plan om mijn vrije dagen in te leveren omdat de slm weer eens te laat is, no way holadijeee.

  SLM moet kappen met hun vriendjes-politiek, dan zal het mss beter gaan.


  Maak melding

 18. Dit enkele voordeel maakt niet de vele nadelen van SLM goed.
  Voor alle duidelijkheid er is maar een reden dat er nog geen open sky is ingevoerd voor bestemming Suriname, namelijk het voortbestaan van SLM.
  Bij echte concurrentie zal SLM binnen 6 maanden niet meer in de huidige vorm bestaan, want het is geen commercieel bedrijf.


  Maak melding

 19. @Savioen

  Koelie en neger horen in het zelfde rijtje thuis. Ik hoor ze allebei liever niet maar mensen zijn vaak selectief in hun oordeel en beleving.


  Maak melding

 20. @Savioen,
  owh, dat is nou jammer. Ik denk dat Koelie Vastgoed in Almere dit dan ook niet weet. 😉 Voor hen die de betekenis van Koelie nog niet weten, lees hier:
  http://www.encyclo.nl/begrip/Koelie
  Of een Koelie nou een Indiase, Indonesisch of Chinese achergrond heeft, het blijft in alle gevallen staan voor WERKER!!!
  Dus laten we niet achter de domme massa lopen en Koelie als slechtwoord gebruiken, maar met respect over een Koelie spreken!


  Maak melding

 21. @ SHEELA bovenaan heb ik aangegeven wat je in het vervolg mag doen als je vertragingen hebt opgelopen en het geldt ook in het verleden!! gewoon euclaim.nl contacten!!! succes!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.