Surinaamse onderscheiding Caricom-coryfee

10

PARAMARIBO, 16 jun – Suriname heeft de Gele Ster toegekend aan Caricom-coryfee Heather Johnson. De onderscheiding is voor het ‘intensieve werk voor de jeugd van het Caribisch gebied.’ Johnson legde als specialist Jongerenzaken op het Caricom Sceretariaat de basis voor een regionaal jongerenbeleid.

“Heather verdient dit voor het vele werk dat ze voor de jeugd en de organisatie deed”, zei president Desiré Bouterse tijdens de afsluiting van de conferentie van jongeren van de Caricom en Unasur. Johnson binnenkort met pensioen en volgens Bouterse was er geen beter moment te bedenken. Zij heeft onder meer de basis gelegd voor het instituut van de jeugdambassadeur. Elk Caricom-land moet er enkele hebben.

Hun taak is onder meer toe te zien op beleid voor jongeren. De conferentie is de eerst formele ontmoeting tussen jongeren van beide regio’s. Het moet de grondslag vormen voor nauwer samenwerken. “Het is een eerste stap”, zei Bouterse, die nog even voorzitter is van Caricom. In een slotverklaring wordt opgeroepen tot meer samenwerking tussen jongeren. Ook moeten jonge ondernemers gestimuleerd worden.


10 REACTIES

 1. Zondag 17 juni 2012 om 13:27 uur, door Wiep-Ding

  Wanneer is Bouta, Brunsie, Somo en de zijnen aan beurt van de Gele Ster?

  ,,,,Wij gaan ons niet druk maken om dode sterren,..de rijzende ster is Santokhi 😉


  Maak melding

 2. @ Pasew dat zijn geen sterren dood of niet! het zijn gewoon de dode mussen. Ben wel met je eens over Santokhi of de helden wier de “jawel! de echte GELE STERREN” verdienen.


  Maak melding

 3. Dit is een prachtige daad van onze president. President Bouterse weet wat integratie in de regio kan betekenen en zijn vooruitstrevende visie duwt Suriname voort in de eenheid van het Zuid-Amerikaans continent en de Caraiben. Daar huist onze ziel en passie en daar is onze toekomst.


  Maak melding

 4. Maandag 18 juni 2012 om 07:39 uur, door Bouta82
  Wie neemt het stokje over? Dat vind ik ook belangrijk in het kader van continuïteit?

  Dino toch??????


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.