‘Succesverhaal Suriname geen verdienste Bouterse’

80

PARAMARIBO, 16 jun – De economische successen die Suriname boekt zijn niet het werk van Desi Bouterse. Dit stelt Sunil Oemrawsingh, secretaris van de Nationale Partij Suriname, NPS. Bouterse heeft in 2010 een gezonde economie overgenomen. Dat was de verdienste van de regering Venetiaan. Wie dit niet weet, zou makkelijk geloven in het ‘economische wonder’ van Bouterse. Maar er is een voorgeschiedenis.

Die heeft alles te maken met de woelige jaren tachtig en begin jaren negentig. Toen hadden Bouterse en zijn politieke satellieten het voor het zeggen. “Een chaos die het dagelijkse leven van het volk nog jaren later stevig in zijn greep leek te hebben”, zegt Oemrawsingh tegenover de Ware Tijd. Dat wordt makkelijk vergeten bij de relatieve welvaart van het moment.

En die is te danken aan het herstelwerk van Venetiaan en de zijnen. Die moesten het puin ruimen. De resultaten liegen er niet om. “Een voorbeeld voor de regio en de wereld. Een schril contrast met de economische chaos waarin het land verzeild was geraakt door geïnstitutionaliseerde graai- en spilzucht”, aldus Oemrawsingh. Hij vindt het dan ook niet gepast dat Bouterse zich nu zo fier op de borst slaat.

Bekijk ook:


80 REACTIES

 1. aahh….dit is ontegenzeggelijk het geval.

  Oom Ronald is jaren hard bezig geweest om eerst de pijlers van het het ingestortte Surinaamse huis weer op te bouwen.
  Bigi regionale player El Bouta met zijn volksmilitie hadden die volledig afgeschoten.


  Maak melding

 2. @Rene, je wil het niet inzien pannekoek, maar dit is wel de waarheid. Venetiaan stond aan de basis van een gezonde huishoudboekje. Destijds was Suriname met oa. Wijdenbosch (strooman van)praktisch failliet. Venetiaan heeft puin moeten ruimen. Beetje naïef om te denken dat Bouterse alle problemen binnen 1 jaar heeft opgelost. whahahaaa… Nee man, die baas van je is in gespreid bedje terechtgekomen. Als Bouta na verkiezingen zijn houdini act uitvoert is bodem van de schatkist weer zichtbaar.


  Maak melding

 3. Bouters pronkt met andersmans veren. De groei van de economie is reeds vóór juli 2010 ingezet. Tijdens het Vene tijdperk was er een strakke begroringsdiscipline. Het IMF en overige ratingbureau waren tevreden. Geen enkele NDPer kan beargumenteerd aangeven welke macro-economische maatregelen de regering Ameerali heeft doorgevoerd welke hebben geleid tot de huidige economische situatie. M.a.w. wat heeft men in concreto gedaan? Het anderwoord is: ‘Niets’!


  Maak melding

 4. Logisch verhaal… een economie is geen ding dat je even in een periode van één of twee jaar richting / koers en een stijgende lijn kan geven.

  Dat kost jaren, en jaren van voorbereiden – visie en beleid.

  “Vertrouwen komt te voet, maar gaat te paard.”

  Dat geldt ook voor de economie; stabiliteit / vertrouwen / een sterke basis creëren kost je jaren – maar een gek kan het in een half jaar weer slopen.


  Maak melding

 5. Tja,

  We weten nu wat onze leider allemaal kan met iemand anders zijn eer strijken.
  Maar dat wisten jullie allemaal toch wel of nie?
  Hebben we anno 2012 nog steeds paarse oogkleppen op?
  Maakt niks uit. Volgens propoganda meester Chaatjkoemar ziet god alles en zal god dit ook tot een goede einde leiden. En ervoor zorgen dat de juiste veren in de reet van onze stagebegeleider worden geduwd.
  Ik mag hopen dat het een paar keer .50 is!


  Maak melding

 6. Zaterdag 16 juni 2012 om 20:00 uur, door Socrates

  Sorry ik duwde op een min ipv een plus.
  Excuses u heeft volkomen gelijk!


  Maak melding

 7. Leuk hoor, wat die Sunil O uitkraait zal wel. Nou ik hoop voor hem dat de tijd snel doortikt, baas pleite gaat, en die sukkel van een Ronald V terugkomt, kan ie dan nog recht opstaan, ok, succes Ronald, zo niet die
  partij van hem met die klojo´s die vechten om de macht redden het niet. Wat heeft die Vene nou gedaan vanaf 1992, hij ja hij zou baas een lesje leren, dus niet, wat een sufferd, hardop kraaien kon ie goed, meer niet. Sunil mi boi ik hoop het voor je,dat eea snel verloopt en wellicht wordt jij de nieuwe Pres, maar neem dit mee, veel daar zitten niet op jou gezeik te wachten!!!!!!
  .


  Maak melding

 8. Beste Hossenbux,

  Liever een klojo aan de macht, dan een moordenaar en drugsbaas. Ik hoop voor jou dat je snel verlicht wordt en stopt om de duivel te aanbidden in plaats van God, want dan zie je wellicht sneller het verschil tussen goed en kwaad. Tang boeng


  Maak melding

 9. Tja eindelijk iemand die de waarheid spreekt,.maar maar,…Bouterse heeft het onlangs ook zelf toe gegeven dat de vorige regering de economie flink een boost gegeven heeft. Het volk ziet dat niet,..ze hebben geen geduld.Nu maar hopen dat Bouterse er weer niet een puinhoop van maakt en Suriname naar de afgrond helpt.


  Maak melding

 10. Mijn bericht wordt verwijderd omdat het de realiteit is Vloeken naar Suriname en de president dat mag wel.Geachte waterkant u moet u diep schammen.U bent een onafanlijke site


  Maak melding

 11. mens wwet waarover je praat.vene heeft niks beters voor suri gedaan dan alleen zichzelf en zijn fam.te verrijken.sinds het aantreden van bouta is suri lid geworden van caricon en unasur.sterker nog,suri is nu pas echt zelstandig.vene liet het land besturen door ned.op elke surinaamse forum leest ik dat bouta afgekampt wordt.er wordt nooit gevraagd waarom hij de moorden hft laten plegen.ik denk dat deze coupplegers 1980 voor ned.waren en door ze op te laten ruimen htf deze man BOUTERS suri uit de klauwen van ned.gered.ik heb alle vertrouwen in hem.


  Maak melding

 12. regeren=continueren. het zal zo zijn dat wanneer een ander regering komt dat men van 0 af begint. nee je gaat door alleen jou ideeen zullen dan prioriteit krijgen op bepaalde beleidsgebieden. ma niet zolas deze freak tracht te doen overkomen. wat is tot nu toe zijn bijdrage aan de ontwikkeling van ons land??? nihil. zitten wachten wanneer de NPS de helpende hand biedt, nadat hij zijn handen opheft naar de voorzitter van waar zijn hulp altijd van is gekomen. vandaar dat velen binnen de NPS gregory rusland niet lusten als voorie. ma ja wijlen rufus barend nooitmeer zei het zo mooi “a no ala tron te ju jere tigri de bar na boesi na angri e kir’ en, so tron na notu a de” wie held soeniel uit zijn benaarde positie. wie oh wie?


  Maak melding

 13. Zij die tegen de opmerking van de secretaris van de NPS zijn, moeten met feiten aantonen waar de economische plannen van Richard Kalloe – de man die Venetiaan als Bokasa en stamhoofd heeft betiteld – zijn gebleven. Wijs ons die in het ongelijk zijn de ontwikkeling van Marienburg en Wageningen. Toont u ons een deel van de 18.000 volkswoningen aan en de diepzeehaven die met spoed gebouwd zouden worden. De mooie plannen van Winston Caldeira en zijn Palu kliek over de (weder) opbouw van Nickerie en Coronie. Vraag aan Misiekaba waar de snelweg naar Brazilie is gebleven die gebouwd zou worden. DDB en Ramon Abrahams zijn toch de getto’s van Abrabroki, Pontbuiten, en Winti-Wai ingetrokken zodat de kinderen “Brood met pindakaas” konden eten. Erger nog, een NDP-kern in Commewijne heeft onlangs geklaagd dat zij tevergeefs probeert DDB te bellen om zaken hun ressort rakende te bespreken. “Sorry, de President is niet ter beschikking.” Geef mij onder deze omstandigheden Bokasa terug!


  Maak melding

 14. @ eduard lupson
  vraag de NPS waarom dat wat in kourou staat niet in suriname(coronie) staat, want daar zou het zijn. dankzij de NPS staat het er niet.


  Maak melding

 15. Rene: Als je je verleden niet kent, ken je je toekomst ook niet! En er is studiemateriaal voorhanden waaruit blijkt dat de stelling van Oemrawsingh juist is. Ik zou me daar maar eens in verdiepen, in plaats van a la dol een reactie te geven.


  Maak melding

 16. Philip: De Surinaamse overheid is nog niet eens in staat zijn onderaannemers van de bepaalde ministeries te betalen! En zo belangrijk is die raketbasis in Kourou niet, hoor. Heeft alleen maar bergen (vooral Franse) euro’s gekost. Wees blij dat de NPS dit destijds heeft tegengehouden. Niet alleen om economische redenen, maar nu ook om het feit dat DDB niet op zijn borst kan kloppen door te zeggen: “Zien jullie wel? Suriname heeft een raketlanceerbasis….”


  Maak melding

 17. Even de dingen op een rijtje. Eerst wordt er geschreeuwd dat het economisch helemaal niet goed gaat met Suriname. Nu men er niet meer omheen kan ligt het plotseling toch echt wel niet aan Bouterse en zijn regering.
  Het blijft dus lachen geblazen met onze redimusu’s. Suriname zit economisch in de lift en dat heeft alles te maken met het progressieve beleid van de huidige regering. De redimusu’s hebben 1980 misbruikt om Bouterse te demoniseren en denken nu hetzelfde te kunnen doen met hun eeuwig gemekker dat het niet goed gaat met Suriname. Maar, het volk weet wel beter. Het gaat heel goed met Suriname en voorlopig kunnen de Oom Tommies in de oppositie blijven zitten en janken als keffertjes. En wat de reacties van onze schizofrene SuriNeds betreft: Geen commentaar!!!! Morgen wacht Portugal om jullie de genadeslag toe te brengen. Zet de oranje zakdoekjes alvast klaar en doe de groeten aan Henk en Ingrid.


  Maak melding

 18. Reactie op Bifa, ik denk dat we vrij zijn om een mening te geven, en vooral in dit land, in Surinmae niet anders schijt je, ik kan ervan meepraten. Nu zeg ik wat en er komt een reactie, ik aanbid de duivel, welke duivel, er zijn er zoveel, vandaag zag ik er nog eentje, en stel dat, wat let mij, jere no, ik aanbid niemand, ik leef doe wat ik moet doen heb een mening, meer niet, maar nog wat die Vene die veel mensen nog aanbidden die moeten eens goed gaan nadenken!!!!!! Hij terug, boi dang jo sie mooi torie!!!!!!


  Maak melding

 19. En als de NPS en Vene het 2 jaar geleden hadden overgenomen, zou deze dwaas ook het zelfde zeggen.
  Deze mensen blijven slechte verliezers.
  Let op mijn woorden, bij eerst volgende verkiezingen wordt de NPS gereduceerd tot 1 of 2 zetels, het wordt een soort Flintstones partijtje uit de stenen tijdperk.
  Opa Fred en oma Wilma clubje.


  Maak melding

 20. Wat???Bouta heeft hersenen??!!

  Whahahaaaaa….niets, hij heeft niks gedaan voor suriname,andermans werken stelen en strijken met de eer is het enige waarin hij goed is.Boef eerste klasse.


  Maak melding

 21. pronken met ander mans veren, net als hoe hij zie dat hij santokhi tot CICAD voorzitter had benoemd terwijl santokhi al in 2009 gevraagd werd om voorzitter van CICAD te worden


  Maak melding

 22. @Sheela,…je weet niet wat je uitkraait, maar Suriname is al vanaf juli 1995 al lid van de Caricom, en niet vanaf Bouterse president werd.


  Maak melding

 23. @ Philip
  De raketbasis die in Kourou staat is een inzet van de Franse regering geweest. Toen de Friendship I en de Friendship II vanuit Coronie de lucht in werden geschoten, was Suriname nog geen volwaardig onafhankelijk land. Internationale relaties en ontwikkelingen werden geleid door Nederland. Echter was Suriname tijdens Coup I en Coup II van DDB reeds een zelfstandig en volwaardig land dat zelf beslissingen kon nemen. Ik stel de vraag wederom, waar zijn de ontwikkelingen gebleven tijdens een regeerperiode met wapens en zonder oppositie. Is dit niet ideaal regeren? Waar zijn de sociaal-maatschappelijke projecten en beleidsplannen gebleven? In Lybie of Venezuela?


  Maak melding

 24. ligt het aan mij of hebben die andere redimusu,s oogkleppen op waarom zijn zoveel hindoe,s tegen mijn geliefde president of hebben ze een dubbele agenda blaka mang oeng opo oeng ai.overal waar er gestreden wordt om suriname vooruit te helpen zijn deze gasten nergens te zien,vergeet niet dat toen lachman de touwtjes in handen had,wat wilde die man masaal laten importeren gele pesie en blom gelukkig werd hij op de vingers getikt door ned.dus redi musu,s beware


  Maak melding

 25. Het is hoe je dit bekijkt.

  Venetiaan heeft met veel hulp van Nederland, met de hoge prijzen van grondstoffen en prudent beleid Suriname in rustiger vaarwater gebracht.

  Bouterse heeft zonder hulp van Nederland, met de hoge prijzen van grondstoffen en prudent beleid Suriname geleid.

  Objectief bekeken doet Bouterse het dus beter want hij ontbeert de hulp van Nederland.

  Maar, geen van ze doet het echt uitstekend omdat de economie van Suriname teveel afhankelijk is gebleven van minerale grondstoffen. Ik had wat meer verwacht van de graanschuur van het Caraïbisch gebied en het toerisme. Suriname moet dat gaan aanpakken.


  Maak melding

 26. trotse surinamer 2012,

  Yere noh..ik weet hoe dat komt;

  Daar op het plein, tijdens viering van het hindu-feest Divali zegt jou geliefde pres ten overtaan van de massa:…Deze Dag Is De Overwinning Van Het Kwade Op De Goede…Whahahaaaahaaaaaaaa 🙂 🙂

  Tja, waar het hart vol van is tog 😉


  Maak melding

 27. ik snap niet wat jullie zeuren hoor ,,volgens mij zijn jullie wel vergeten dat deze man vroeger wel voor de mensen stond en ook veel dingen is begonnen als water aanleg ,wegen bouw .als je echt denkt te weten hoe alles zit ga je maar verdiepen er in zal je zien dat het zo is ,maar toen werd ook na hem de eer gestreken door iemand anders…maar dat zullen jullie niet meer weten of willen weten .
  vergeet niet dat hij voor het land heeft gekozen ,zich in te zetten ,,en dus ook daarvoor zijn wardering en kans moet krijgen en als je mij vraagd heeft dit land een leider als hem nodig !!!


  Maak melding

 28. Vergeet ook niet dat Vene de nullen op de surinaamse biljetten prijkten, wat M*P***P*** bouta zo graag terug wil hebben (hij wil tocht alles terugdraaien)ook moest wegwerken. De domme ndp-stemmers worden allen goudenbergen belooft en die sukkels hebben het nog steeds niet door dat deze kliek voor eigen gewind en zakkenvullen aan de macht is gekomen.


  Maak melding

 29. Laat Nieuw Front en VHP dit land weer regeren. Vrijheid en democratie boven alles !! Tenslotte hebben onze ouders hiervoor gevochten. Sinds Bouta aan de macht is, is onze rechtstaat niet in veilige handen. Chaos en anarchie heersen binnen alle lagen van de surinaamse bevolking. Journalisten die bedreigd worden, agenten die corrupt zijn, amnestie wordt verleend aan mensen die handgranaten gooien en meervoudige moord op hun geweten hebben, rechters die onder druk worden gezet en nog veel meer om op te noemen. Een goed draaiende economie is zeker belangrijk, maar vrijheid en democratie staat als een paal boven water. Jammer dat ik de mensen hier niet over hoor.


  Maak melding

 30. Degenen die dit bericht tegen spreken weten niet wat voor schade de revolutie van Bouterse heeft toegebracht aan de economie van Suriname.
  1) na de jaren tachtig om precies te zijn 83 is onze munteenheid in waarde gedaald door slecht beleid van Bouterse en goedshalk,alias kutie, regering Bosje heeft ook aan mee gewerkt.
  2) onze goudvoorraad is als onderpand gezet voor een zeer omstreden leningen.
  Het heeft niet veel gescheeld of Staatsolie in buitenlandse handen was.Ik Ben het volledig eens met de reactie van Prem.@ Philip We hebben het nu niet over kourou.


  Maak melding

 31. Sunil eet mn mars, je kan het gewoon niet hebben dat het gewoon een feit is dat Suriname ondanks er een heftige crisis er is in de wereld toch successen boekt en Bouterse heeft eerst de mislukte klusjes van de vorige regering moeten goedmaken voordat hij samen met de anderen aan een betere Suriname kon beginnen te werken en dat doet hij en dat merk je, ook jij!!

  Als Venetiaan zo goed was waarom zit die niet meer op die plek dan??

  Maar ja, velen hadden verwacht dat Bouterse had land naar de mallemoer zou helpen maar integendeel, in Europa zelf zeggen ze dat het land stijgt.

  Er zijn altijd billenlikkers van die Hollanders en jij bent er 1 van, zij willen het land terug om hun rijkdommen, ze geven niks om jou, ze geven om jou dochter, je vrouw en de rijkdommen van het land.

  Dus hou je bek en doe wat je moet doen, jij moet je nog bewijzen, en o,ja ik ben ook hindoestaans maar de hindoestaanse partijen denken misschien dat de Bombay kunnen maken maar dat zel nooit gebeuren want als je regeert in Su dan moet je dat doen voor ALLE surinamers en niet alleen voor de groep waar je zelf een afstammeling van bent.


  Maak melding

 32. aah… kijk..net als Le Bouta.

  Veel van de die volksmilitieaanhangers hebben geen inzicht in wat de historische feiten zijn. En dan wordt er gescholden zoals toen weer op het plein.
  Ja.. ze zijn natuurlijk medeplichtig.


  Maak melding

 33. De mensen met de minnetjes hier op het forum,zijn echt ontzettend dom hoor.
  Venetiaan heeft de eer gekregen van het IMF ,en niet van ons hoor.
  Niet wij hebben het verzonnen,geen wonder dat het niets word met deze megacombinatie aan de macht.Teveel domme mensen bij deze partij.


  Maak melding

 34. Niet dankzij, maar ondanks die bouta, gaat het redelijk in Suri.

  Maar dat wisten wij al, uitgezonderd enkele on-gecertificeerde analfabeten, die botweg de cijfers die er liggen weigeren te accepteren.
  Dat doet zeer, oef!

  Stabiliteit was de slogan van dhr. Venetiaan, een perfecte strateeg.
  Dhr. Venetiaan mag nu genieten van een welverdiend pensioen, hij heeft Suri goed achter gelaten;Chapeau.

  @blackaboy, jou stelling klopt niet.
  Ondanks alle gedoe, heeft ook Ned het afgelopen jr. 33milj Euro in suri geïnvesteerd.
  Zoek op wat de mening van je nieuwe bankdirecteur is, hij ondersteund dit verhaal.

  Suri zou veel beter moeten draaien, er is veel geld verspild!
  Dat is een opdracht voor de paarsen, waar is al het geld gebleven!
  Enne, wie had ook al weer een lege staatskas achtergelaten….?
  Zoetjes aan worden al die leugens één voor één vermorzeld.


  Maak melding

 35. Geachte redactie,

  Jullie kunnen liever een oproep plaatsen, dat alleen mensen die anti deze regering zijn mogen reageren.
  Want jullie doen aan censuur, de reactie van anderen verbergen is lekker makkelijk maar de werkelijkheid niet.


  Maak melding

 36. Het maakt mij geen ene reet uit!! Als het maar goed gaat!! Welke leider dan ook, moet zijn leven op het spel zetten om zijn/ons land op nummer 1 te zetten in alle omvang dan ook!!!!


  Maak melding

 37. ik zou zeggen die mensen die vene zo adoreren,blijf lekker door slapen en laat bouterse zijn gang gaan.
  NPS heeft meer dan honderd jaar (korreltje zout aub)de touwtjes in handen gehad wat hebben ze al die tijd voor suriname gedaan,het eerste gedachte wat in mij opkomt is graaien,en de nederlanders aanbidden.slaap kindje slaap, en slaap nog eens honderd jr door.


  Maak melding

 38. @trotse surinamer 2012, hoezo laat Bouterse z’n gang
  gaan ? Hij gaat toch z’n gang wel. De man heeft lak aan alles. Al is de duivel nog zo snel, onze lieve heer achterhaald hem wel. En broeder, voor jouw is het ook nog niet te laat. Wees verstandig en sluit je aan bij de ware surinamers..


  Maak melding

 39. prem wat ik bedoel is dat je die man een kans moet geven er gebeuren ergere dingen in de wereld.denk aan breivik, busch ,tony blair ,obama nethanyahu en niet te vergeten onze lachende rutte die alles met een glimlach weg wuift.


  Maak melding

 40. De woorden van Oemrawsingh is achteraf-kletskoek, prietpraat,podiumtalk voor de achterban om het eigen faalen te verdoezelen.Oemrawsingh geeft aan hoe zwak het politiekdenken is van de Nieuw Fronters. Mensen zijn denkende wezens en laten zich geen onzin verkopen door zwakke politici die niet met goede argumenten mensen kunnen overtuigen. Typisch het zwakdenken van het Nieuw Front.

  Het beleid van Venetiaan is op vele fronten fout geweest.Waarom zijn ze bij de vrekiezingen niet beloond door de kiezers met een monster overwinning? Dit is de reden waarom de regering Venetiaan bij de verkiezingen pijnlijk is afgestraft door de kiezers omdat ze een slecht sociaal-econmisch beleid voerden.

  Test je topografische kennis over Suriname: http://www.afrosurinamers.nl


  Maak melding

 41. Wat een emoties jongens, nog nooit zoveel negatieve beoordelingen gezien. Volgens mij duurt het een tijd voordat uit een geplant zaadje een vrucht ontstaat. Dus wie denkt dat de vruchten die nu geplukt worden door BAAS zijn gezaaid, die hebben het helaas mis. Men heeft gekozen voor deze huidige machthebber, omdat men de vruchten toen jammergenoeg niet kon zien. Hier geldt niet dat “wat je zaait zul je oogsten”, maar er geldt: wat de ene zaait, wordt door de andere geoogst!


  Maak melding

 42. Wil je met twee moordenaars Bouterse en brunswijk en een zedendeliqwent Somohardjo die totaal ongeschoold zijn, een sucses verhaal bewerkstelligen? Mensen worden jullie toch eens wakker, jullie leven in een andere wereld.


  Maak melding

 43. Nu komt de – NPS – aap – Sunil Oemrawsingh – uit de mouw. Er valt überhaupt dus een succesverhaal van Suriname op dit moment te melden. Heeft onze Seniele Oemrawsingh zich niet per ongeluk verslikt???


  Maak melding

 44. Gaap ….gaap …gaap ! Deze NPS losers en sukkels weten nog steeds niet van ophouden en proberen het steeds weer over een andere boeg te gooien.
  Any way, we gaan gewoon door want dit economisch succes van Suriname is absoluut te danken aan president D.D. Bouterse.
  Waarom heeft de NPS niet een soortgelijke situatie kunnen creeren in de jaren ’60 of direct na de onafhankelijkheid in 1975 ?
  Welke goedkope smoes hebben ze wederom te vertellen voor hun falen in de afgelopen 60 jaren.

  Ik geef toe dat onze huidige president in 1980 te jong en onervaren in de politiek was om een land te leiden, dus zijn er toen fouten gemaakt.
  Maar van fouten moet en kun je zeker leren en dat is nu bewezen want meneer Bouterse is ijzersterk terug gekomen en is zijn huidig beleid fantastico !

  Wat hebben die NPS’ers van de afgelopen 60 jaar geleerd ? Ik denk niks want ze kunnen mekaar nog steeds de kop af hakken, want zie de huidige strijd binnen deze stoffige organisatie (mbt het voorzitterschap) waar de tijd stil is blijven staan in 1980 !


  Maak melding

 45. Niemand is dom !!! Een ieder heeft recht op zijn/haar mening.

  Bouterse met zijn corneuten hebben in Suriname afgelopen 30 jaren véél meer schade toe gebracht dan welk Surinamer dan ook! Bouterse én zijn matie`s hebben heel veel Staats eigendom (grond ect,ect.)op hun naam staan!!! Zei hebben het niet zelf verdient.

  En nu lopen zei te profiteren van de verdienste van de regering Venetiaan. Wie dit niet weet wil inzien/kan inzien mag zich (veel) beter gaan laten informeren.

  Het is nog altijd zo in de politiek; de vorige regering zet alles in de ‘stijgers’.En de regering die de zaak over neemt,zowel de goeie als ook de slechte dingen (zaken) profiteurt van die zaken van de vorige regering .In dit geval is het over duidelijk in Suriname .

  Tot nú toe heeft regering Bouterse héél weining zelf op poten ‘gezet'(gerealiseerd) Plannen hebben zei wel genoeg. Het gaat om realiseren van die plannen.Tot nu toe is het alleen maar bla bla bla………..!

  Groet,Ram Ram,Goeda Hafies (Veel wijsheid)


  Maak melding

 46. Volgens mij moet heel Suriname een basiscursus economie volgen. Zijn mensen nou echt zo dom dat ze denken dat sommige zaken binnen 1-2 jaar bewerkstelligd worden.

  In de context van de internationale financiele malaise en stijgende commodity prijzen is meer nodig geweest dan een paarsaanlopende schreeuwlelijk om zaken in goede banen te leiden.

  Het is wel heel treurig hoor.


  Maak melding

 47. Zondag 17 juni 2012 om 10:35 uur, door Vin

  Vin. Afspraak over twee jaar. Dan wil ik zien of je nog even 100% positief bent.
  Klopt wel wat je zegt dat: als je regeert in Su dan moet je dat doen voor ALLE surinamers en niet alleen voor de groep waar je zelf een afstammeling van bent.

  Zondag 17 juni 2012 om 12:23 uur, door Esmerald

  Esmerald.
  Vraagje. Waren de cijfers van overvallen, berovingen en verkrachtingen onder Venetiaan minder dan onder Bouta nu?

  Ik rust
  Djamoe


  Maak melding

 48. Waar “Staatsvijanden” allemaal niet toe instaat zijn!!!

  Wat dacht de MOORDENAAR (keizer Bigi Mofo I) van een
  opgemaakt bed?! Maar dan wel een bed opgemaakt door “Staatsvijanden”! En niet een bed opgemaakt door een
  “Suriname vriend” zoals Keizer Bokasa II (Wijlenbosch de Nationale Debielen Partij president en de MOORDENAAR na zijn gedwongen terugtreding).

  Voor de DEBIELEN, die hier tegen beter weten in beweren
  dat Suriname de huidige betrekkelijke economische
  welstand aan MOORDENAARS te danken heeft, zie
  onderstaand URL:

  http://www.loi.nl/Cursussen/administratie_en_economie/algemene_economie/index.htm?cmp=knc-34210&HBX_OU=50&HBX_PK=basiscursus%20economie&kwd_id=14428-497A8B19-66EC-4C39-8273-21664F305C74S4267669919&gclid=CK3vop3m1bACFTMetAodO1b31Q

  Bezorg ik jullie door middel van dit advies slapeloze
  nachten?


  Maak melding

 49. @Blackabassi

  “Even de dingen op een rijtje. Eerst wordt er geschreeuwd dat het economisch helemaal niet goed gaat met Suriname. Nu men er niet meer omheen kan ligt het plotseling toch echt wel niet aan Bouterse en zijn regering.
  Het blijft dus lachen geblazen met onze redimusu’s. Suriname zit economisch in de lift en dat heeft alles te maken met het progressieve beleid van de huidige regering. De redimusu’s hebben 1980 misbruikt om Bouterse te demoniseren en denken nu hetzelfde te kunnen doen met hun eeuwig gemekker dat het niet goed gaat met Suriname. Maar, het volk weet wel beter. Het gaat heel goed met Suriname en voorlopig kunnen de Oom Tommies in de oppositie blijven zitten en janken als keffertjes. En wat de reacties van onze schizofrene SuriNeds betreft: Geen commentaar!!!! Morgen wacht Portugal om jullie de genadeslag toe te brengen. Zet de oranje zakdoekjes alvast klaar en doe de groeten aan Henk en Ingrid.”

  Helemaal mee eens!

  @waarheid!!!!!!

  “Ik snap niet wat jullie zeuren hoor ,,volgens mij zijn jullie wel vergeten dat deze man vroeger wel voor de mensen stond en ook veel dingen is begonnen als water aanleg ,wegen bouw .als je echt denkt te weten hoe alles zit ga je maar verdiepen er in zal je zien dat het zo is ,maar toen werd ook na hem de eer gestreken door iemand anders…maar dat zullen jullie niet meer weten of willen weten .
  vergeet niet dat hij voor het land heeft gekozen ,zich in te zetten ,,en dus ook daarvoor zijn wardering en kans moet krijgen en als je mij vraagd heeft dit land een leider als hem nodig !!!”

  Ook helemaal mee eens. Men probeert de waarheid te verbergen maar dat zal niet lukken. Ere wie ere toekomt en in dit geval alle hulde voor president Bouterse.


  Maak melding

 50. Zondag 17 juni 2012 om 22:18 uur, door Ché Gudu

  Nederland heeft Surinamers nodig, EK88 Gulit, Rijkaard, Vanenburg, enz.

  Ajax 95-96: kluivert, Seedorf, Davids, enz.

  Laat President Bouterse het houden van een dubbele nationaliteit in orde maken.
  Dan komt het goed met Suriname in de sport.


  Maak melding

 51. Waarom willen mensen altijd veren in hun eigen r..t steken voor goed werk wat ze verricht hebben voor hun land.

  Volgens mij is het toch de bedoeling dat we het samen doen voor het land?

  Met zo’n statement veroorzaak je alleen meer chaos!


  Maak melding

 52. Zondag 17 juni 2012 om 18:16 uur, door Djamoe

  Volmondig ja en nog eens ja.
  Zoek het maar zelf op.

  Zelf bout was bang voor de toekomstige President van Suriname Dhr Santhoki.


  Maak melding

 53. Naturel en Milton kan ik niet persoonlijk aanvallen omdat ze nog niet volwassen zijn. Zij die niet willen weten wat zich in de jaren tussen 80 en 90 heeft afgespeeld in Suriname zijn nog minderjarig.
  Zonder partij te kiezen voor NDP of NPS kan ik beamen wat Soeniel schrijft v.w.b. onze zware economische achteruitgang toen.
  Als Naturel en Milton echt zo jong zijn dan hebben ze misschien toen een boterhammetje poeppindakaas gegeten. Zo erg was het!

  Dat het economisch herstel langzaam op gang kwam, was te danken aan de overlevingspakketten uit Nederland en de VS en stabilisering door regering Vene.
  Desi heeft nu de kans om het veel beter te doen dan voorheen. Ik wacht het af!


  Maak melding

 54. Nou toen Bouta in de jaren 80 de boel leeggestolen had en Suri bank had leeggeroofd konden andere het puin gaan ruimen en nu dat gelukt was komt hij terug en claimt dat hij de mesias is nou voor mij is hij de Judas.


  Maak melding

 55. Bouta e wroko mi bere. A e lei pe grasi no e gro. Van al z’n plannen gaat niet terecht komen. Het volk rent nog steeds achter die man aan. Ik begrijp het niet.


  Maak melding

 56. als vene ook gezegent zou zijn door god dan had hij kunnen profiteren van deze succesen.met moet zich schamen om zo te praten ze hadden gedacht dat suriname faliet zou gaan zonder de hulp van holland

  God is met suriname
  onthouden jullie dat .


  Maak melding

 57. MURF , Ik wist niet dat God veel op had met Massa moordverdachten, veroordeelde drugsbaronnen, verkrachters en Fraudeurs……….misschien is dat iets voor jou om te onthouden…..


  Maak melding

 58. Succesverhaal is op de eerste plaats een verdienste van het surinaamse volk en ingezetenen en dankzij het door de huidige nationaal regering gevoerde nationaal ontwikkelings-beleid onder leiding van de president D.D. Bouterse !!!
  RECHT EN WAARHEID MAKEN VRIJ , DOSSIERS SURINAME VRIJ , NU !!!


  Maak melding

 59. Surinamers zijn zo gelovig, ze geloven zelfs dat een moordenaar een goed President is.
  Weg met die man, dan komt Suriname het snelst er weer bovenop.


  Maak melding

 60. Beste mensen denk nu toch eens na,rijd in het donker eens langs DDB zijn huis denken jullie nu echt dat dat door een sergeant sportinstructeur verdient is,zien jullie dan werkelijk niet dat de man tot zijn kruin in het witte neuzen poeder zit of heeft gezeten,laat je toch niet in de maling nemen door deze klootzak en zet hem af en lever hem uit aan Nederland,11 jaar is een lange tijd om na te denken Delano!!!!!!!!!!!!!!!


  Maak melding

 61. @Wijna , niemand kan aan hem komen. De mensen die niet vallen voor zijn macht en geld (aanhangers) zijn bang voor zijn geweld en intimidatie. Er zijn in 30 jaar meer dan 10,000 misterieuze sterfgevallen geweest.


  Maak melding

 62. Het genomen besluit in Denemarken is een der succes-verhalen van de huidige Nationaal Regering van de Republiek Suriname !!!
  Alle destabilisatie-methodieken van Olland is en zal altijd mislukken !!!
  Oh ineens denk ik aan de tijd van Ruud Gullit (1988), toenmalig ” captain Dread ” .
  Toen werd :” Nederland , oh Nederland , wij zijn de kampioen ” luid-keels gezongen .
  En heden , anno 2012 , klinkt het heel anders ; ” NEDERLAAG OH NEDERLAAG , WIJ ZIJN NU DE GEDOOFDE LAM-PIOEN ” .
  En er wordt niet meer gezongen maar gesist en geslist en de rede ligt in het feit dat de Ollandse Leeuw (???)gehavend en tanden-loos uit EK-arena roemloos werden verslagen door DENEMARKEN !!!
  DENEMARKEN ???
  Alweer Denemarken , was de conferentie van de EU/ACP ook niet daar gehouden , toen besloten werd dat het nog te houden EU/ACP conferentie toch in de Republiek Suriname gehouden moet en zal worden ???
  Een besluit dat wereldkundig zeer vernederend is voor Olland , ondanks alle diplomatieke lobby-werk en politieke druk (???) !!!!
  Mag ook vertaald worden als een succes voor de huidige Nationaal Regering onder leiding van president D.D.Bouterse en de Republiek Suriname !!!
  Stre de’f stre
  Wi no sa frede
  SRANAN SA WINI !!!
  RECHT EN WAARHEID MAKEN VRIJ , DOSSIERS SURINAME VRIJ , NU !!!!


  Maak melding

 63. Surinamers zijn absoluut niet dom.

  Zij zijn eerder niet belezen,ongeinteresseerd,zijn gemakzuchtig,(let op!)een groot deel van hun zijn te laks,willen weinig moete doen om zich goed té informeren.Willen weinig in zich zelf inversteren.Hier door komen zij,niet goed door dacht uit hun woorden.

  Alles blijft in het wazige……in i sabie toch,….i sabbie toch style,en bla ,bla ,bla…………!

  Maar als het moment daar is, willen zij het hoogste woord gaan voeren.Met woorden én argumenten, die kant nóg wal raken !Dat merk je ,hier bij waterkant keer op keer het zelfde.

  Een construcieve bijdrage kunnen zij amper leveren aan de discussie ! Ik wou dat het anders was.Maar helaas.

  Het is simpel gezegt ook één mentaliteit kwestie.

  Groet,Ram Ram,Goeda Hafies (Veel Wijsheid !!!)


  Maak melding

 64. R.Larbhadoer ,
  ” Projectie ” noemen de Ollanders dat !!!
  ” Zelfreflectie ” kan een nuttig instrument zijn !!!
  DE GEEST DIE VAN DE WAARHEID IS VERVULD
  ZAL AL ZIJN DADEN OP HETEINDDOEL RICHTEN
  Het zijn woorden van de profeet Mahatma Gandhi !!!

  RECHT EN WAARHEID MAKEN VRIJ , DOSSIERS SURINAME VRIJ , NU !!!


  Maak melding

 65. @sempa,

  “Het zijn woorden van de profeet Mahatma Gandhi” !!!

  profeet Mahatma Gandhi……Sempa sinds wanneer was Mahatma Gandhi een profeet ???? Bewijs geleverd.Wel gelezen maar helaas niet begrepen. Ga vaker lezen en niet vergeten om tijd te nemen om dingen te begrijpen. Gratis kadootje van mij, aan Sampa.

  Groet,Ram Ram,Goeda hafies (Veel wijsheid!!!)


  Maak melding

 66. deze forum kan opgedoekt worden. er worden alleen maar onzinnige en ongefundeerde beweringen op geplaatst van mensen die zichzelf zo intelligent en wijs vinden dat een “dom” mens als ik het intellect van deze forum als digitaal toillet papier beschouw


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.