Suriname krijgt ruim een miljoen dollar van Iran

65

PARAMARIBO, 14 jun – Suriname krijgt ruim een miljoen dollar gratis geld van Iran. Dit meldt het ministerie van Buitenlandse Zaken. Minister Winston Lackin en de Iraanse onderminister van Buitenlandse Zaken, Amir Mansour Borgehei, tekenden hiertoe een intentieverklaring. Het geld is reeds voorbestemd.

De bedoeling is de agrarische sector een duw in de rug te geven. Volgens Buitenlandse Zaken
tractoren worden aangeschaft. De intentieverklaring wordt het bewijs genoemd van de bereidheid “de onderlinge vriendschapsbanden te waarborgen en economische samenwerking te bevorderen.”

Landbouw, onderwijs, uitwisseling van agrarische technologie en het stimuleren van de agrarische industrie bieden ook perspectief.

Bekijk ook:


65 REACTIES

 1. Ze bedoelen dat Iran straks rakketten mag plaatsen in de achtertuin van de VS. Die mannen met lange baarden en jurken zijn niet gek. Ze verwachten een tegenprestatie en Bouta gaat ze die geven. Met het oog op toetreding van de Britse gemenebest is dit natuurlijk geen handige actie. Suriname is wanhopig !!! Nog even en ze zoeken aansluiten bij de Afrikaanse Unie, Arabische Liga, Association of Southeast Asian Nations, Verenigde landen van Oceanië.. Touroperator anex reisbureau Lackin kan inmiddels de Lonely planet schrijven, zoveel reizen heeft die man op kosten van de belastingbetaler gemaakt. En de paarse ezels staan erbij en kijken ernaar…nog steeds met lege haden.


  Maak melding

 2. Nou, leuk bedrag en hopen dat het goed besteed wordt.
  Daar gaat het toch om. Ik heb daar mijn bedenkingen over, maar goed.Ik had het trouwens niet verwacht van een land als Iran.


  Maak melding

 3. Dit zal een staartje hebben, want welk belang heeft Iran om Suriname 1 miljoen te schenkden. In feite zou Suriname dit geld niet moeten accepteren. Het gaat om kruimels. Julie maken je belachelijk om de acceptatie van dit bedrag zo op te tuigen, want een land dat zichzelf respecteert neemt geen geld van een boevenstaat. Welke keuzes worden gemaakt voor het buitenlandsbeleid. Is iedereen welkom, als ze maar geld hebben en buiten West-Europa zijn? Wordt voor Groot Brittanie een uitzondering gemaakt en waarom? Terwijl jullie wel vinden dat ze Malvinas terug moeten geven. Zorg er dan ook voor dat de beide betwiste gebieden weer on handen komen van Suriname, dan tonen jullie daadkracht. Suriname is op dit moment een land zonder een duidelijke visie. Jullie zijn uit koers geraakt


  Maak melding

 4. Ik vind dat Iran een geweldige schenking heeft gedaan.Met dit geld kunnen we 20 volkswoningen bouwen.
  Als nederland 33 miljoen schekt is dat niets zegt broeder Ram,maar als Iran ruim 1 miljoenschekt is Ram erg blij.Kan Ram wel van 1 tot 34 tellen? of heeft hij zijn levenlang alleen rijst geplant?


  Maak melding

 5. Ik lees dat Suriname 1 miljoen USD krijgt van Iran, GRATIS en voor niets…..
  Op deze wereld is alleen zon gratis en voor iets, voor de rest heeft alles een prijs. Vraag is waneer Iran de rekening presenteert en in welke vorm. En dan met 1 miljoen kun je als land bijna niets, er zijn huizen in Su die 1 miljoen kosten, er zijn mensen in Su die meer dan 1 miljoen USD in huis hebben…so big deal.


  Maak melding

 6. Een miljoen dollar van die Holocaust-ontkenner?

  Zeker een beloning voor het erkennen van de Palestijnse staat. Lees: pesten van Israël.

  Crimineel bout ontmoette crimineel ahmadinejhad in januari dit jaar in Nicaragua. Wie weet wat voor ellende er uit deze ontmoeting nog gaat voortvloeien…


  Maak melding

 7. We weten allemaal dat Iran de islam en daaraan gekoppeld de sharia steunt. Suriname is makkelijk te beinvloeden. Deze schenking is om de islam te bevorderen in Suriname. Iran gaat zelf gebukt onder sancties en hoge prijzen in het binnenland. De bevolking kan amper daar boodschappen betalen. Ik kan het maar moeilijk rijmen. Bij acceptatie van het geld zal Suriname een tegen presatatie moeten leveren. Waarschijnlijk gaan onze vrouwen gesluierd door het leven en Gillet doet geen zaken meer in Suriname.


  Maak melding

 8. Suriname en iran hebben wel gemeenschapelijke belangen.
  de surinaamse vice president is een moslim en wel een shiit of shia .Een groot deel van de surinaamse moslims komen uit het voormalige Perzie .


  Maak melding

 9. Een groot deel van de surinaamse moslims komen uit het voormalige Perzie.
  Misschien even langs Hans Anders gratis een oogmeting.


  Maak melding

 10. @JACO: IK denk niet dat RAM blij is maar de dieven van NPSers.Ben je de mening toe gedaan dat Suriname het in technologie moet gaan zoeken.Is rijst planten minderwaardig werk.Verder zal ik niet op ingaan want als je je eigen ik in de spiegel niet waar kan nemen wat voor zin heeft het.
  Dat de Surinaamse leiders van een laag allooi is is niet verwonderlijk.Landen waar de satan heerst wordt om geld gebedeld.Bedelend zal je ook aan je einde komen hiervoor ben je ook geboren.


  Maak melding

 11. De uranium centrifuges komen straks in Parbo te staan. Als tegenprestatie wordt de Colombiaanse poeder via Iran wereldwijd verpreid. Ayatollah en Bouta allebei blij..


  Maak melding

 12. Als nucluaire mogendheid die weinig vrienden heeft op deze aardbol, is Iran nu op zoek naar vriendschappen. Suriname moet behoudt zijn met het accepteren van geschenken. Suriname heeft de vriendschap van landen als Iran, die de grootste mensenrechtenschenders zijn, niet nodig.


  Maak melding

 13. Pact met de duivel. De volgende gift komt dan van Syrie, nadat Assad een bezoek heeft gebracht aan bouterse. Dus niet aan suriname maar aan bouterse


  Maak melding

 14. De schenking is goed, liever meer!
  Suriname moet alleen ervoor waken dat de Pasdaran, de Revolutionaire Garde, geen activiteiten ontplooien op Surinaams grondgebied!

  Dat Iran zo’n kleine schenking doet is logisch gezien haar positie, om een eventueel aanval tegen te gaan van de Noord-Amerikanen moet je overal vrienden hebben die wat voor je kunnen betekenen in de VN.


  Maak melding

 15. Wat een show, Bouterse wuifde 20 miljoen euro lachend weg, had hij niet nodig en ook niet om gevraagd.
  Van dat geldt konden heel veel tractoren gekocht worden, maar op dat moment hoorde ik niemand roepen van “President wat doet u nou, de agrarische sector heeft het geld hard nodig en u wuift het zo weg”.


  Maak melding

 16. aah… dus de vriendjes zijn China, Iran, oja arme Cuba,.. wie volgt nog Noord Korea? Misschien Poetin.

  Sang.. El Bouta is een bigi regionale player. Kijk mang zoveel vrienden. Die geven hem gratis geld.

  Winston… kom jongen… .. doe dit ons niet aan. Wie hou je voor de gek!
  Die arme hosselaar met weinig scholing moet je niet zo vernederen. Have a heart.
  ( ik weet dat je meeleest. Want je bent toch diplomaat en je houdt buitenlandse opinie in de gaten)


  Maak melding

 17. Dat de ene schurkenstaat de andere helpt is niet verwonderlijk. Dit past precies in de strategie van Iran om de VS een hak te zetten. Onder het mom de agrarische sector een boost te geven, geeft Iran 1 miljoen. Dat is zakgeld en nauwelijks voldoende om bijvoorbeeld een knap irrigatiesysteem te ontwikkelen. Suriname, let op uw zaak.


  Maak melding

 18. Suriname is de wanhoop nabij. Ze willen zo veel maar krijgen niets voor elkaar. Zo steunen ze Argentinie in de Falkeilanden kwestie en pappen ze nu aan met Iran.
  Tegelijkertijd willen ze aansluiting bij de Britse gemenebest. whahahahaaaa echt een joke ! Zowel Argentinie als Iran zijn aardsvijanden van Engeland. Suriname heeft met Baas een pleefiguur binnengehaald.


  Maak melding

 19. Niets is gratis, straks komen ze nog vragen als ze nucleair afval kunnen dempen, tegen betaling. Suriname waarheen, naar de kloten met onberechte misdadigers aan de macht.


  Maak melding

 20. Wat heeft de burger eraan als het land rijk is aan natuurlijke rijkdommen, maar vol van geweld. Men zich niet veilg voelt, ook al schiet de politie criminelen dood. Zie wat twee jaren ndp en co, amnestiewet de domme aanhangers heeft opgeleverd. Het moet niemand verwonderen dat de doodgeschoten rover op baas hadden gestemd, ze zijn slachtoffer geworden van hun verkeerde keuze, maar hun slechte voorbeelden op wie ze stemden leven nog, er komt wederom tirannie.


  Maak melding

 21. @SHEELA:; Ik hoop dat jij ook bereid bent de belastingen te zullen betalen. Hoop ook niet dat het land vol schulden wordt achtergelaten als toen voor een ander.

  =Helaas zullen wij niet op papier kunnen zien hoe dat geld gebruikt zult worden.

  +Nederland hoef je niet uit te schelden, dank zij Nederland met al die projecten kun je even met je borst omhoog lopen totdat het mis gaat met deze regering die het verkeerd zal aanpakken. Hoop het niet.


  Maak melding

 22. Suriname krijgt…. Ja maar ze hebben het nog niet gekregen. Een van de vele hoax mededelingen om het goedgelovige gepeupel een rad voor de ogen te draaien.


  Maak melding

 23. DDB zou hebben geleerd uit het verleden.
  vroegere vrienden, gadaffi,maurice Bishop,Fidel Castro.
  Vrienden van nu Chavez, Castro,ahmadinedjad,Assad.


  Maak melding

 24. OOOOOO,..waarom moet Suriname diplomatieke betrekkingen aan gaan met zulke schurken staten??? Zeg me wie je vrienden zijn , dan weet ik wie je bent,…


  Maak melding

 25. tegenwoordig hoor je niets meer van de vorige regering,dat zij bedelaars waren..

  alles is welkom,van wie dan ook..

  chineze delegatie is binnen gekomen via de voordeur met eigen privé vliegtuig..

  hoe-veel goud zullen ze gratis meenemen..


  Maak melding

 26. Hallo Surinamers! Als Nederlander volg ik deze site al enige tijd met belangstelling. Wat me opvalt is dat het leeuwendeel van de reacties anti-bouterse is. Bouterse heeft de verkiezingen gewonnen. Mijn vraag is dan ook, waar op internet zitten de pro-bouterse, pro-mega combi mensen? Of bestaat zijn electoraat enkel uit jonge surinamers zonder werkelijke politieke interesse?

  Ps. Sorry voor deze off-topic vraag, maar ik moet dit effe weten.

  On-topic: 1 miljoen aannemen van Iran is PR-technisch een erg slechte deal. Suriname zou zich moeten richten op Brazilië IMHO.


  Maak melding

 27. Ik vind het goed dat dergelijke giften worden gemeld. Dan gaat het op z’n minst overzichtelijk en eerlijk aan toe. De bedoeling is de agrarische sector een duw in de rug te geven. Zo’n gift is dan zeker welkom en verantwoord.


  Maak melding

 28. @zo Voor een land dat schijnbaar ambities heeft om onderdeel te worden van de Britse Kroon is flirten met Iran simpelweg een slecht plan. en 1 miljoen… een bedelaarsfooi. Dat zou baas zelf niet eens missen op zijn persoonlijke rekening! Richt je op zuid-amerika Suri’s! Jullie weten niet half hoe instabiel de situatie in de EU is.


  Maak melding

 29. @Freek

  Beste Freek,

  De meeste reageerders op deze site zijn geen Surinamers. Negentig procent woont in Nederland en velen hebben helemaal geen banden meer met Suriname. Dat het leeuwendeel van de reacties anti-Bouterse is komt voornamelijk door de toegepaste censuur. Veel pro-Bouterse reacties worden niet geplaatst en dat veroorzaakt een vertekend beeld.
  Bovendien hebben heel veel van deze SuriNeds last van schizofrene buien omdat ze niet lekker in hun vel zitten. Naar Suriname terug kunnen of durven ze niet en in Nederland voelen zij zich vanwege hun status als tweederangsburger ook niet op hun gemak. Elke vooruitgang in Suriname zien ze als een bedreiging en met Bouterse als president nemen de voormalige koloniale privileges steeds meer af. Suriname verandert maar zij zijn stil blijven staan in de tijd. Op een website als deze kunnen ze hun frustraties afreageren en elkaar gek maken. Zie het als een soort therapie want deze bezigheden zetten totaal geen zoden aan de dijk. Heel veel reacties bevestigen een postkoloniaal syndroom dat door vele anderen hier al eerder is beschreven. Hier op deze site creeren ze een fantasiewereld waar elkaar zoveel mogelijk thumbs up geven een belangrijke bindende rol speelt. Echte discussies worden er niet gevoerd omdat dat niet belangrijk voor ze is. Hun doel is een gevoel van welbehagen na te streven dat manifest wordt door het ontvangen van zoveel mogelijk thumbs up.
  Vergeet ook niet dat dit geen Surinaamse website is maar een Nederlandse. Surinamers zijn niet erg geinteresseerd in de frustraties van de SuriNeds. Dat is ook de reden dat zich weinig echte Surinamers op dit forum melden. Maar als je echt wat meer inzicht in de denkwijze van Surinamers in relatie tot Bouterse wilt hebben, dan ben je hier op de verkeerde plek. Lees een paar reacties en constateer dat er van een discussie geen sprake is. Wel van frustraties en persoonlijke problemen. En dat leidt weer vaak tot scheldpartijen en inhoudsloze statements.


  Maak melding

 30. @wild thing. Vraag blijft: Is er een plek op internet te vinden waar Surinamers danwel Nederlanders van Surinaamse afkomst het beleid van Bouterse op een intellectueel onderbouwde manier verdedigen. Hier vind ik ze namelijk niet. En ook niet bij supersuriname, parbode of zelfs skynews. Suriname. Bestaan die mensen überhaupt wel?


  Maak melding

 31. @ingie bakba Correct! Je slaat de spijker op de kop! Momenteel ben ik vrij vooringenomen. Puur om het feit dat ik nog geen enkele Surinaamse danwel Nederlands-Surinaamse site ben tegengekomen die mij kan uitleggen waarom bijvoorbeeld de amnestiewet goed is voor suriname. Geef mij een NIEUWS, OPINIE site die het beleid van Bouterse verdedigd met werkelijke argumenten. Sites van politieke organisaties interesseren me niet omdat die natuurlijk een agenda hebben.


  Maak melding

 32. @Freek

  Misschien moet je Suriname bezoeken. Het internet is nog niet ingeburgerd in Suriname en er zijn dus niet veel mensen met een internet verbinding. In Nederland zijn sites over Suriname vaak politiek gekleurd en men is vaak ook niet vies van propaganda. De amnestiewet is een Surinaamse aangelegenheid en in Suriname zijn misschien de antwoorden te vinden die je zoekt. Als Surinamer krijg ik mijn informatie uit eerste hand en het internet speelt daarbij nauwelijks een rol. Zeker wat de amnestiewet betreft.

  Toen Geert wilders zich in de gedoogpositie bevond het ik hetzelfde probleem. Ik zocht het internet af voor argumenten waarom Nederland zich liet gijzelen door een rechtsextremistische partij. Maar datgene wat ik vond was niet bevredigend. Ik hoop dat er mensen zijn die je kunnen helpen. Veel succes!!!!


  Maak melding

 33. Tja wat moet je zeggen,

  Onze stagebegeleider weet zijn vrienden wel te vinden.
  – als ik het goed heb mis ik in het rijtje nog Kim jong Il 2 en poetin.

  Ik ga niet meer reageren word er treurig en moe van .
  Ik raak niet meer in paniek maar ik ga mijn naam veranderen .
  LANGE REGENTIJD

  Ik schaam me voor onze regering handje ophouden voor die paar rot centen.
  We hadden toch 400 miljoen ergens over of had onze indiaan het over zijn prive bankrekening op de Bahama’s zeker?


  Maak melding

 34. Ik ben geen vriend van Bouterse,verre van dat. Hij is en blijft een smerige moordenaar die zijn straf niet zal ontlopen. Vroeg of laat wordt hij gepakt.Maar waarom zou SU geen miljoen van Iran aanvaarden? Vroeger was er een organisatie van niet gebonden landen.Ik denk dat SU die koers moet volgen. Su moet zich inderdaad richten op Zuid Amerika,maar vriendschap met andere landen daar is niks mis mee.Su heeft toch ook een goede relatie met de Joden. Waarom niet met Iran. Zolang jij je niet zoals Chaves( Venezuela)tussen die molensteen begeeft(waar je gemalen kan worden) is er mijn inziens niks aan de hand.Maar ik denk dat het grootste gedeelte van het miljoen weer in de zakken van de corrupte leiders zal verdwijnen.Ik ben een SURNED en helemaal geen schizofreen. Ik ben wel realistisch en weet dat het westen(Babylon)een opportunistische politiek voert.
  Eerst bewapenen zij Irak en werpen dan bommen op hun.
  Dat klopt ook niet.


  Maak melding

 35. Straks iraniërs in SU?? Voor niets gaat de Zon op!!!

  Kluifje voor de hond neer gooien!! met andere bedoelingen!! Zoals vroeger de slimme mensen de jungle in gingen met spiegels, kammen, bando’s ect.ect. naar oa de Indianen, Juka’s, Aboriginals.

  @ anne inderdaad! Je krijgt het niet voor niets! het woord moet men uiot de vandale wegschrapen!! want die bestaat niet meer. Jawel niet meer!!!

  Mischien wilt die Iraanse onderminister van Buitenlandse Zaken, Amir Mansour Borgehei de Moskee laten weghalen welke naast de kathedraal en mandier is gevestigd!! Vandaar dat winston Lachen en Amir Mansour Borgehei de intentieverklaring getekend hebben!!


  Maak melding

 36. Dit is maar een begin van de voordelen die Suriname kan binnenhalen door vrienschaprelaties met andere landen aan te gaan. Deze voordelen zullen meer blijken te zijn dan de voordelen die het land heeft gehad in de relatie met Nederland. Ik kijk o.a. met belangstelling uit wanneer Suriname met Rusland goede economische relaties zal opbouwen. De Russen zouden Suriname kunnen helpen met het opzetten van een eigen cement industrie, glas- en keramiek industrie, het moderniseren van de infrastructuur o.a. de vliegvelden in het binnenland b.v. nachtvluchten en grotere vleigtuigen. De visserij en de landbouw in Suriname zouden zelf niet in staat zijn om de Russiche markt van veel producten te kunnen voorzien. Elke maand zou Suriname minimaal 30 ton vis aan Rusland kunnen leveren.De Russen betalen met harde euro’s en dollars. Ik hoop dat de huidige regering van Suriname serieus plannen onderneemt om o.a. de economische relaties met Rusland op te bouwen.

  Test je geografische kennis over Suriname. http://www.afrosurinamers.nl


  Maak melding

 37. Ratten leren het nooit: “ik plaats een stukje kaas in een rattenval en die ratten denken: “HA, GRATIS KAAS!” wanneer ze er echter van snoepen: “PATS BOEM en ze kijken weer eens een keer verbaasd als ze het tenminste overleefd hebben”.


  Maak melding

 38. “Schurkenstaat Iran” zoals sommigen @ hier beweren heeft naar mijn weten nog geen soevereine staat binnen-gevallen.
  Maar kijk eens naar die “keurige” landen vooral zij die in de veiligheidsraad zitten. Het zijn deze landen die de meeste wapens verkopen. Wil het land dat een “schoon” geweten heeft nu opstaan…….


  Maak melding

 39. Als toetje krijgen de olieomme aanhangers bij de volgende bermshow een truitje waarop baas en de andere megalmaan elkaar omhelzen, met de tekst. Suriran. Een eigen kerncentrale.


  Maak melding

 40. Ik ben al Suri niet blij met dit geld.Iran is een outcast in de rij der volkeren:geen democratie,geen godsdienstvrijheid,erge vormen van onderdrukking van vrouwen en anders gezinden enzovoorts.Zijn wij als volk nu genoodzaakt zulke vrienden te maken? Iran krijgt miljarden uit olie,maar 95 % van de bevolking leeft van een uitkering.Moeten we zulke situaties hier krijgen?
  Iran is geen voorbeeld voor ons.Laten we ons meer richten op landen waar democratie heerst,waar vrouwen niet onderdrukt worden en waar het recht op vrije meningsuiting bestaat.


  Maak melding

 41. Waar chinesen en iraniers samenkomen ontstaat kernenergie voor nucliaire doeleinden. Van mini-narcostaat naar mini-nucliare staat. Heerschapje/baasje doet het goed. Suri staat zo op de kaart.


  Maak melding

 42. 1
  De vorige regering met santoky als minister van justitie hebben tijdens hun periode heel wat Chinezen het land binnen gehaald voor een paar Isuzu- pick up en bussen .
  Hun nationaliteit werd binnen een dag in orde gemaakt,maar Surinamer die terug willen naar suriname moeten jaren wachten waar op zij recht hebben en dat is de Surinaamse nationaliteit
  Dan mag Iran een schurken staat zijn zo als de vijanden van Iran ons wijs willen maken met name de voormalige kolonie van Suriname,het wil niet zeggen als Amerika en europa problemen heeft met dit soort landen Suriname ook moet mee doen.

  2
  De 8 december moorden is niet goed te praten,het waren Surinamer die vermoord zijn.
  Maar in Suriname huilen meer, moeder, vaders ,familie,s die hun zoon ,dochter of familie
  zij vermoord tijdens de vorige regering die beschermd werden door de politieke vrinden van hun,dek maar aan politie agenten die hun criminele sporen uit wissen door hun informanten uit te moorden
  ik heb nog nooit een stille mars gezien
  maar steeds als het de goede kant op gaat met Suriname zitten wij onze eigen ramen in te gooien
  om later te klagen dat het niet goed gaat met Suriname.
  Klagen kunnen vele van jullie goed maar om het land op te bouwen zijn velen van jullie nergens te vinden,blijf dan stil

  Hoogachtend
  C vliese


  Maak melding

 43. Over neokolonialisme gesproken. Ter opfrissing: het “neokolonialisme” deed haar intrede in 1975 in Suriname. En tot op de dag van vandaag is dit merkbaar, als u begrijpt wat ik bedoel. Wordt wakker want het zijn de op een volgende Surinaamse regeringen die neokolonialisme hebben geïntroduceerd en bedreven. Niet andersom, of zie ik het verkeerd! Dus deze opmerking raakt kant noch wal. Wij zijn daarmee bezig bedoelend op de Surinaamse regeringen, die “egoïstischnarcistische kleptocraten” zijn debit hieraan en niemand anders. Het verschil is: Same shit just other flies that is what it is! Dat Iran in een impasse zit, zal deze uit criminelen bestaande regering een zorg zijn. Want het is nou eenmaal zo ” soort zoekt soort” . Is deze schrijver soms blind voor de uitholling van de democratie, wat nu aan het gebeuren is, in zijn geliefde Suriname? Ook vind ik dat wij te veel naar een verkeerde richting wijzen inplaats van er zelf voor de spiegel te gaan staan. Het probleen met Suriname is dat er teveel adhoc beslissing worden genomen. Van pragmatisch handelen hebben deze nonvaleurs nog nooit gehoord.

  Comodo Wa


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.