Suriname slaat terug: vier doden, drie vast

60

PARAMARIBO, 13 jun – Het is het resultaat van hard politieoptreden na de gewelddadige roofoverval op een juwelierszaak. Vier doden vielen bij een achtervolging. Drie werden aangehouden. Het zijn allen leden van een vijftien man tellende bende. Die maakten het tot hun bedrijf om spraakmakende roofovervallen te plegen.

Onder meer de overval op het Savannah casino eind vorig jaar wordt hen toegerekend. Politiechef Humphrey Tjin Liep Shie wilde tijdens een persconferentie geen details geven over de dodelijke actie. “We hebben in elk geval verantwoordelijke keuzes gemaakt. Ik geef de garantie dat we zo zorgvuldig mogelijk omgaan met onze verantwoordelijkheid. We willen niet in de gevangenis belanden.” Procureur-generaal Subhaas Punwasi onderschreef de ‘zorgvuldigheid.’

Alle acties geschiedden in nauw overleg met het Openbaar Ministerie. “We hebben toezicht op het politieoptreden. Bij de rapportage willen niet alleen het resultaat horen, maar ook hoe het is bereikt”, aldus Punwasi. Belangrijk is ook het grotere effect, “Onze bedoeling is ook de samenleving rust terug te geven en slachtoffers de wetenschap dat de verantwoordelijken voor de misdaden achter slot en grendel zitten.”


60 REACTIES

 1. ik ben geen voorstander van het neer maaien van die rovers, maar als zij eerst de kans krijgen dan maaien zij jou neer. minister belfor u heeft een goede boodschap richting deze notoire ordinaire gasten verstuurd. in elk geval als de resst zich niet aanmeld kun u zo door gaan om ze af te maken.


  Maak melding

 2. Typisch gedrag van Baas;

  Eerst dood maken, dan vragen stellen…

  Waren deze mannen echt schuldig? Was er sluitend bewijs? Wat als er onschuldige medepassagiers in de wagen zaten? Wat als er rondom de auto omstanders stonden die op de djuku djuku afkwamen.

  Een politiemacht mag nooit eigen rechter spelen – en alleen schieten uit zelfverdediging, niet uit afrekening.

  Nu zijn het wellicht vier “boeven” straks zijn het “mensen die per ongeluk erg veel op ze leken”.

  En laten we aub. sowieso niet stoer gaan doen over het feit dat er vannacht doden zijn gevallen; ook deze mannen hebben een reden gehad, wellicht zelfs wel tot armoede gedreven door bepaalde politieke ontwikkelingen.

  We weten het niet, maar de doden zullen het ook nooit kunnen vertellen.


  Maak melding

 3. zo alleen kan mijn land weer gezond worden,:mie lobie eng faarlijk:en dit bedoelde ik met die :skotoe no ben hab fo soetoe de mang”we moeten ophouden met die tje potie gedoe want ik denk dat als ze jouw geroofd of beroofd hadden je anders zou praten”Minister Belfor je gaat scoren”geef kps alles wat ze nodig hebben om mijn land roversvrij te maken “Be save”


  Maak melding

 4. Aan de ene kant wel goed denk ik zo, aan de andere kant vrees ik dat de rest deze kant opvlucht(Marowijne).

  Die zware jongens maken in de bajes nieuwe connecties, leiden de onervaren jongelingen op, en dat op kosten van de toch al zwaarbeproefde samenleving.

  Sterkte voor de familieleden van de rovers die niet wisten waar hun vader, zoon, broer of neef mee bezig was!


  Maak melding

 5. sanjay ik denk eerder dat santhoki ook een 10 zou scoren als hij er was ik wenste wel dat bouta hem als min v,juspol had genomen en hij is tot nu toe de beste geweest op Justpol dus heeft niets te maken met ras mie matie mie blijd alleen moeten ze alle gevangenissen ombouwen tot scholen en de criminelen gooien op duivels eiland laat ze zelf daar planten en ie sabie drape heb je je leven in jouw handen maar ja we zien nog”BE SAVE”


  Maak melding

 6. @heymans toen santokhi hard op trad tegen criminelen met al zn maatregelen en regels werd er geroepen dat santokhi van suriname een politiestaat wilde maken. kijk maar naar dat geval van roger khan. zoveel kritiek kreeg hij daarop, omdat hij zo snel en zo geheimzinnig werd uitgeleverd aan VS.

  Daarom mijn opmerking: de kritiek die chan zou krijgen als het onder hem was gebeurd.


  Maak melding

 7. Mooie actie, prima aangepakt.
  Wie steelt van een ander vraagt om ellende!
  Als ze in SU nu ook doorpakken op de rest van het ongespuis dat daar rond loopt en voor veel ellende zorgt oppakt komt het wellicht toch nog goed daar!
  Het land is zo groot dat er vast nog wel wat ruimte is om een werkkamp te maken en de raddraaiers daar te her-opvoeden.
  Geef de raddraaiers vooral geen ruimte in de gevangenis, vaak komen ze daar nog slechter vandaan als dat ze er in gingen!
  Her-opvoeden is het devies, daar bereik je meer mee dan alleen vast zetten in het gevang!
  Zodra men gaat inzien dat stelen en overvallen zwaar bestraft zullen worden gaat men eerst wel nadenken voordat men andere in de ellende storten.
  Na een overval zal je altijd een lange tijd heel erg op je hoede zijn voor van alles en nogwat.
  Zorg dat de raddraaiers gepakt en veroordeeld worden.
  Dan pas kun je internationaal dat je de misdaad daadwerkelijk aanpakt.
  Daarmee zul je hoge ogen gooien in de wereld!
  SU, ga voor gerechtigheid!


  Maak melding

 8. We kijken niet naar achteruit, maar naar vooruit en de tijden zijn ook verandert.
  Wie politiek in het verleden niet begreep heeft duidelijk een pech. Het was bedoeld om de Nieuw Front die misleidt was door NL en het Land weer kolonie wou maken om hun van die slechte pad te weer houden.
  Nu is alles OK dus het wordt zonder aan ziens des persoon (NDP of VHP enz / creolen of hindoestanen enz) die strafbare feiten plegen maatregelen getroffen en dus opgespoord, opgepakt en opgesloten.
  Zoals de Pres. DDB eerder gezegd had dat de huizen geen dieven ijzer nodig gaan hebben, denk ik dat er daaraan gestreefd moet worden en al zullen er doden vallen.
  En pas wanneer er doden gevallen zijn dan pas gaan die bandieten bang worden en stoppen met het plegen van strafbare feiten.
  Ik wou aan de Regering adviseren om de meest voor komende strafbare feiten lessen op de Lagere School aan de leerlingen te geven, zodat het bekend wordt en in de hele Land verspreidt worden, zodat ze vanaf kleins af het weten. Dus voor komen is beter dan genezen.


  Maak melding

 9. L.S.

  Laten we wel wezen.
  Politiewerk, is het opsporen en aanhouden van verdachten van gepleegde strafbare feiten
  die verdachten verbaliseren waarna de Politie dezen voorgeleid in de rechtszaal.

  Gewaarborgd is in de Grondwet, dat pas In de rechtszaal wordt bepaald of de persoon
  tot dan toe verdacht van een strafbaar feit inderdaad schuldig is of niet.
  De rechter kan dat alleen in de rechtstaat Suriname.

  Nu nemen de PG en de Min v Just/Pol de taak van de rechter over en laten een 4x doodstraf uitvoeren ! ?

  Dit is ten hemel schreiend.

  De Politie heeft gefaald deze ONGEWAPENDEN; verdacht van een strafbaar feit, te arresteren en bij de rechter voorgeleiden.
  Er kan met zekerheid gesteld worden dat het de “vermoedelijke verdachten” waren.
  De juiste identiteit van deze verdachten kon voor dat er geschoten werd, kon nog niet met zekerheid kunnen worden vastgesteld, dat kan pas na aanhouding en identificatie door slachtoffer(s).

  De wapens die Politie in gebruikt hebben, om proportioneel tegen soortgelijke weerstand te gebruiken zijn misbruikt in een buitenrechtelijke executie.
  Dit is een bizarre afglijding, van de rechtstaat Suriname.
  Dat de PG, instemt met deze onjuistheid, zo’n onvolkomenheid in zijn werk dat hij zich zo ermee kan verenigen dat is geen beginnersfout.

  En die hondse gesticulaties die de PG, naar die boslandcreoolse Politietopper maakte
  Vanuit het gezicht van die Boslandcreoolse topper, viel te lezen, dat die zijn bedenkingen had over deze case. Terecht dit doet gedachten herleven van de Politie, in de tijd voor de Coup.
  Het was toen een doodeenvoudige zaak om bewusteloos geknuppeld of pistolwipped werd.

  Geen wonder dat het bekend is dat grootste aantal ongestrafte moordenaars bij de Politie rondlopen.
  Binnen de Politie heerst een onterechte bizarre etnische moreel dilemma, het is triest.
  Ze die hun ego ermee voeden en tegelijkertijd goed ervoor betaalt worden vinden het goed zo !

  Is deze Indiër te handhaven in het Surinaams rechtsysteem; is er iemand om hem op te ruimen het moet nou toch kunnen ! ?


  Maak melding

 10. Nu alleen nog de steeldieven, grootgraaiers massamoordenaars en drugsbaronnen aan de top oppakken, en achter slot en grendel gooien…….


  Maak melding

 11. Een duidelijk verhaal, en de politie heeft juist gehandeld. Met deze gasten moet je korte metten maken. En aangezien er geen doodstraf in het land is, moet je ze wegschieten. Doe je dat niet en je gaat wachten, ruimen ze jou op. Heel goed gedaan, en ze moeten zo doorgaan.


  Maak melding

 12. Bakra basi,

  Als jouw kind, moeder, zus, tante of nicht was verkracht dan zou je waarschijnlijk anders babbelen.

  Die ellendingen die gedood zijn waren zware criminelen
  die er niet voor schromen om mensen te doden en te verkrachten.
  Denk je werkelijk dat deze ellendelingen zich zouden overgeven wanneer de politie ze tot stoppen had gemaand?
  Suriname moet weer veiliger worden en als dat betekent dat hardleerse en medogenloze criminelen gedood moet worden dan vind ik dat absoluut niet erg.
  De minister had deze criminelen eerder opgeroepen om zich vrijwillig aan te melden. Dat hebben ze dus niet gedaan. Wie niet horen wilt moet maar voelen…
  wanneer je als onschuldige burger niks te verbergen hebt dan volg je de aanwijzingen van de politie en dan vlucht je niet wanneer de politie jou staande wil houden.
  Om het moment dat je iets te verbergen hebt zal je
  waarschijnlijk wegvluchten als de politie je tot stoppen dwingt, met de kans dat je wordt
  doodgeschoten.

  Bakra Basie,

  Ik heb ook in armoede geleefd maar het is nooit in mij
  opgekomen om andere mensen te beroven of te vermoorden om aan geld te komen.
  Deze criminelen gebruiken het geroofde geld niet omdat ze de armoede willen ontvluchten maar om een luxe leven te kunnen leiden.
  Dure auto’s, de nieuwste cells, grote huizen, etc..
  De armoede mag geen excuus zijn om crimineel te worden!


  Maak melding

 13. En nu alle aandacht op de echte zware jongens.

  Wie zijn de leiders van deze lijken en gevangen boefjes?

  Kijken of onze mini ster daar vat op heeft en kordaat reactie op gaat geven.
  Met een beetje pech schieten Dino ook af. Want zware criminelen mag je afschieten.
  Maar wat is een zware crimineel?

  Grtn Piet


  Maak melding

 14. Dati na tori!!! Wiep-Ding!!! Sroto-ding! Panja ding nanga kugru!! fufur mang!! Kier-ding!!!! Hi, Hi, ha, ha!!! ai boi me breetie!! God zij dank!! Velen zijn nu beetje veilig! De rest nog opsporen en de rest van de rest ook!!


  Maak melding

 15. Het probleem is makkelijk op te lossen,je moet gewoon de voorbeeld criminelen opsluiten.En die voorbeeld criminelen zitten op de hoogste posten in Suriname.
  Verder vind ik het opzettelijk neer maaien van mensen ook crimineel,als het gebeurt in een rechtstaat.
  Ik heb nergens kunnen lezen,dat de politie moeite heeft gedaan deze jongens gewoon te arresteren.


  Maak melding

 16. Wanneer komt de politie met bewijs dat het gaat om de gezochte rovers?? Als samenleving mogen wij nooit toloreren dat de staat buitensporige middelen gebruikt om de criminaliteit te bestreiden,dit zal ervoor zorgen dat de zaak verder zal escaleren.


  Maak melding

 17. Goede zaak, eindelijk gerechtigheid.
  Van harte proficiat Belfort.
  Nog een paar zulke acties is zware criminaliteit geminimaliseerd.
  Eindelijk wordt er een keer aan de slachtoffers gedacht.


  Maak melding

 18. @ Devid

  Jou reactie kan ik volgen vanuit het beschaafd denken en bezien vanuit de kokers van een beschaafde samenleving waar wet en regelgeving deel uitmaken van de normen en waarden in een land.
  Waar ik het niet mee eens ben is de wijze van wegschrijven en het beoordelen en veroordelen van de politie.
  Zonder enig onderzoek begin je in je betoog de politie en justitie verwijten te maken. Ik weet dus niet vanuit welke visie je dit dus doet.

  Vanuit mijn bril bezien en enige ervaringen rijker in ons geliefd Suriname mag ik en kan ik en moet ik aan de politie en justitie meegeven dat de wijze van optreden en voortvarendheid van en aanwending van hun oplossingsvermogen dit de meest juiste is.
  Ik heb zelf in de loop van een vuurwapen mogen kijken, ja dan voel je je machteloos, waarbij je dan bid en op je knieën verzoekt om je vrouw niets te doen (verkrachten / mishandelen).
  Ja als jij dit was overkomen dan zou je anders piepen.
  Indien je zo “braaf bent en oprecht” dan stel ik voor dat je de mensen van wie geroofd is, want hierna hebben zij geen financiële middelen om op dat moment de komende dagen verder te kunnen, schadeloos steld zodat de financiële leed enigzins is verzacht.
  Ik kan niet voorstellen dat je de klappen en de geestelijke mishandeling overneemt of deelt om dit te verzachten.
  Dus, een bijzinder verzoek, schoenmaker blijf bij je leest of benader dit vanuit meerdere invalshoeken.

  Ik geef de politie alle kredits en wens ze veel succes om met dezelfde voorvarendheid verder te gaan om Suriname veilig te maken waardoor de samenleving en de toeristen een veilg gevoel krijgen en mogen hebben.


  Maak melding

 19. Het is een goeie reactie van de politie,want anders waren hun de slachtoffers en dat willen we niet hebben,goed zo politie met het werk wat jullie gedaan hebben en zo blijven doorgaan want zulke gespuis moeten opgeruimd worden,desnoods met geweld want ze zijn te gevaarlijk voor de surinaamse gemeenschap,is een goed begin en men moet deze politiemensen niet bekritiseren,vraag maar aan de surinamers in suriname hoe ze ervan vinden dan ga je zelf horen hoe ze ervan vinden,veel mensen kunnen s,avonds niet meer een wandeling maken in suriname omdat dit soort gespuis in het donker opereren,want dan kan je ze niet goed zien ,laten ze gaan werken en als je ze gevangen zet laten ze het land schoon maken met boeien aan hun voeten en met bewapende cipiers die ook het recht hebben om hun af te schieten als het moet,want zo alleen kan je suriname helpen om de criminaliteit te verdringen met een harde hand en dat heeft lef nodig maar het moet zo gedaan worden dan pas ga je zien dat we een betere suriname maken,en geen pardon voor de verkrachters en brute rovers meer en zwaar straffen,en laten werken voor het land als ze in detentie zitten,ga zo door politie dan brengen jullie verandering in het land,na mie takie,no mercy


  Maak melding

 20. Was er verzet(weerspannigheid)tijdens de staande houden cq aanhouden van de verdachten? Zo niet,……laat het volgens de politiehandvest en/of strafprocesrecht gebeuren.


  Maak melding

 21. Als je snel rijk wilt worden en geen moeite voor willen doen is dit eenmaal het risico van het vak. Soms lukt het en je leidt een kortdurige luxe leven of je belandt in de bajes of je wordt neergemaait als een hond op de vlucht.


  Maak melding

 22. meneer belfort ,u krijgt een dikke kus van mij.ga zo door en maak ze stuk voor stuk af MET DEZE MANTRA;AF BLIJVEN VAN ANDERMANS SPULLEN.

  WAT BAKRABASI BETREFT;; HOOP IK DAT HIJ EEN KEER OP EEN GRUWELIJKE WIJZE BEROOFD WORDT MET ZIJN GROTE MOND.

  I.P.V DE STAAT TE STEUNEN KOMT NEEMT HIJ OP VOOR DE BOEVEN.


  Maak melding

 23. Ik begrijp niet dat velen het zo zielig vinden voor de familie. Het is juist de familie die het overwicht op deze “figuren” (want mensen wil ik ze niet noemen) kwijt is geraakt. En de families hebben ook meegeprofiteerd van de misdaden van hun zo geliefde criminelen, of dacht u van niet? Deze gasten hebben alleen VOEDING gehad, geen OPVOEDING. Zij hebben bewust het risico gelopen te worden afgeknald. Er is in overleg met het OM tot deze actie overgegaan, dus men kan niet stellen dat er eigenhandig door de politie is opgetreden. Hulde aan het KPS.


  Maak melding

 24. …..dus mensen wanneer je een politie auto met loeiende sirenes hoort achter je ,dan niet twee keren gaan nadenken ,nee gelijk gaan dokken anders noemen we je voor later ..de verkeerde man op de verkeerde plaats.


  Maak melding

 25. Ik keur het af hoe de agenten (de beesten) hebben gehandelt want hun leven waren niet in gevaar dat ze genoodzaak waren vuurwapen te gebruiken en bovendien hoe zijn ze zo zeker gewst dat alleml schuldg zijn gewst???fuckers allemaal ik wenste we’ll dat een moeder van hun in de auto zat


  Maak melding

 26. Zeer geachte Hermandad,

  Als U belooft op deze voet verder te gaan, dan wil ik in Suriname een bedrijf opzetten!!!

  !!!!!!!! UITVAARTBEDRIJF PASEW !!!!!!!!!!!!

  Kassaaaaaaaaaa 🙂 🙂 🙂


  Maak melding

 27. @ marina
  gecondoleerd met de wrede killers waar ij medelijden mee heb. je heb medelijde met hen omdat ze jou familie niet hebben gepakt ik hoop dat dat ook een keertje gebeurd zodat jij wat kan leren.


  Maak melding

 28. als de politie zo niet doe dan krijg je net als Afrika waar iedereen doet wat hij wil zij is de slachtoffer in Afrika hij een man verkracht alle vrouwen


  Maak melding

 29. ik vind dat alle ,, verdachten ,, van welk omvang dan ook ,ook op deZe wijze opgelost moet worden..

  goed voor de samenleving..

  geeft enig rust..


  Maak melding

 30. Donderdag 14 juni 2012 om 03:46 uur, door Radjkoemar Rajaram

  U meet met 2 maten vriend,
  In een andere bericht haalt u iedere keer god erbij maar nu helpen uw vrienden een paar van godskinderen naar een betere wereld!

  Criminelen moet je weghouden uit een normale maatschappij.
  En daar zijn we nu goed mee bezig.

  Ik weet zeker dat ik ook wraak zou nemen als ik weet dat een crimi een Fam. Lid vermoord had. Probleem is dat er niemand antwoord kan geven aan de nabestaanden van de slachtoffers van de criminelen.
  Dit wordt lastig als men iets uit je hersenpan wilt verwerken!


  Maak melding

 31. Donderdag 14 juni 2012 om 08:31 uur, door GMAP
  Dit kan en mag niet in een beschaafde land punt uit.

  Beoordeel???? wat mag niet?? het neer maaien van zij die komen stelen/roven bij hen die hard werken c.q. een bijdrage leveren aan het welzijn van dit volk???? blijf maar lullen uit je nek. waar was jij toen die 2 die juwelier in den haag hadden vermoord??? zat je misschien op een eiland voor de ksut van marokko maar toch was je in spanje??? heb je geluisterd naar de PG??? natuurlijk krijg je dit als antwoordt. actie lokt reactie. toen de artiest sexueel wrerd misbruikt was dat niet buitensporig??? tegen jou wil om sex hebben met 2 gasten die maybe een babyvoetje hebben?? wat zit in je hoofd? een stel hersenen of st**%t????


  Maak melding

 32. Henk Molenaar
  Lijkt meer op een executie……..

  toen jou mensen(nederlandse militairen) de mensen in een indonesichdorp(ongewapend) hadden afgemaakt wat was het?? je vult zelf in executie of noodweer?????


  Maak melding

 33. Aan Marwina,

  Beste marwina bosnegers hebben aan zichzelf te wijten dat ze crimineel gedrag vertonen.
  kijk maar naar de andere groepen hoe hard ze werken en proberen vooruit te komen. Zelf in barre tijden eten ze rijst met zout en peper.
  Maar jullie zijn altijd in de watten gelegd, jullie krijgen alles gratis op kosten van de belastingbetaler.
  Want als jullie een dag geen bruine bonen en zoutvlees krijgen te eten dan komen jullie om van de honger.
  Door te roven wil je de lusten van het leven. Zoals een vette auto, een goudenketting en eten en drinken en als laatste but not least vrouwennnnnnn.
  Kijk marwina het leven bestaat niet uit feesten en beesten.

  Kijk maar naar mij al heb ik een Italiaanse naam maar mijn roots liggen in afrika en kijk wat ik gepresteerd heb. Ik speel zelf op een EK en al word ik vaak gewisseld maar dat komt, omdat ik denk dat ik soms Lionel Messi ben. Maar ik zal nooit roven en verkrachten om vooruit te komen in het leven.
  Dit is mijn oproep aan alle bosnegers.


  Maak melding

 34. Belfort je hebt naar eigen zeggen een ‘die harde’ bende opgerold.
  4 leden heb je vermoord en 7 zitten nog vast.
  Worden deze 7 bendeleden opgehangen aan een kankantrie-boom in Paramaribo?
  Dit klopt voor geen meter.

  Onbegrijpelijk dat mensen dit goedkeuren.
  Zou het komen omdat ze bang zijn?
  En dan nog.

  Die meriba die geroofd en gemoord heeft, loopt nu vrij rond.
  En voor deze crimi zijn ze niet bang.
  Tuurlijk niet, integendeel, de moordenaar van 15 wordt regelmatig aanbeden op het plein.
  Over meten met 2 maten gesproken.

  Het is belangrijk om na te denken in wat voor land je wilt leven, afschieten is geen oplossing.
  Dit gaat de verkeerde kant op.
  Maar hoe maak je dit wijs aan mensen, die een moordenaar als pres hebben uitgekozen?

  Hoe komen deze crimi’s aan die ‘professionele’ wapens?


  Maak melding

 35. @Piet Paniek,

  “Ik weet zeker dat ik ook wraak zou nemen als ik weet dat een crimi een Fam. Lid vermoord had. Probleem is dat er niemand antwoord kan geven aan de nabestaanden van de slachtoffers van de criminelen.”

  Keer dit even om.
  Hebben deze vermoorden ook kinderen, broers, neven etc.
  Denk je niet,dat ze ook wraak zullen nemen?
  Lees wat marwina schrijft. Hij is boos.
  Dat klinkt niet goed!

  Ik keur criminele daden absoluut niet goed.
  Maar iedereen heeft het recht op een eerlijk proces.
  is het niet zo bouta……..


  Maak melding

 36. Balotelli, die naam zeg me helemaal niks ik weet waar jou soort vandaan komt. Alle negers die crime is zijn volgens jullie bosnegers zoals jij zegt,dat fout. De meeste koelies hoopte dat deze slachtoffers van politie geweldt in su djoekas waren, maar helaas. Het feest ga ni door. Met deze haat bij jullie tegen bosnegers houd vooruit gang tegen. Wees niet bang om naar binnenland te gaan er zijn ook goeie bosnegers.


  Maak melding

 37. Dat deze jongens ellendelingen waren, zoals sommigen hier op het forum beweren, mag misschien waar zijn, maar dat geeft aan een beschaafde overheid niet het recht om zich ook als een ellendeling te gedragen. Deze jongens waren Surinaamse burgers en alle Surinaamse burgers hebben recht op een eerlijk proces als ze over de schreef gegaan zijn. In dit specifieke geval zie ik er de noodzaak van niet in om de auto, zonder dat men precies weet wie of wat er zich in de auto bevindt, te doorzeven. Nu wist de politie in een fractie van een seconde dat die jongens schuldig en bewapend waren (bleek niet het geval) en ze verdienden meteen de doodstraf, als je de auto doorzeeft doe je dat niet om ze levend in handen te krijgen, zodat je kunt onderzoeken of en in welke mate ze schuldig zijn. Bij andere zeer ernstige criminele feiten duurt het in Suriname langer dan 30 jaar en men weet nog steeds niet met zekerheid wie de schuldigen zijn, in tegendeel genieten die verdachten op kosten van de staat van allerlei privileges waar de gemiddelde Surinamer slechts van kan dromen. Conclusie: ‘in Suriname hebben we niet te maken met een beschaafde overheid’.


  Maak melding

 38. Geachte vriend, broer Marwina,

  Wij zijn van dezelfde soort negers maar als je goed naar radio apintie kijkt op item televisie klikt dan zie je heel duidelijk dat de daders onze soort zijn en dat bedoel ik niet negatief maar positief.
  En ik heb wel vedette trekjes heb je mij niet gevolgd op het EK alleen mijn intelligentie laat me wel eens in de steek en mijn collega spelers van Italie nemen mij niet kwalijk.

  http://www.apintie.sr/vidi.php?vid=5009


  Maak melding

 39. Marwina,
  de koelis hebben het weer gedaan.
  de koelis die slachtoffer zijn van jou volk niet allemaal. maar meer dan de helf van jullie zijn rovers werldwijd.
  ik heb geen hekel aan gewone mensen maar wel arrogante mensen.


  Maak melding

 40. oke in “www.nospang.com”(dit is geen reactie op het bovenstaande)maar wil dit effe kwijt AI daar geef een “insider”of hij heeft mijn land totaal verkocht door info prijs (z.g)vlgns mij over Faya Blo>CTU,en A team dus jij verdient de ddostraf en mie hoop tak den fenie joe (jullie moeten het lezen)


  Maak melding

 41. Vrijdag 15 juni 2012 om 12:10 uur, door Esmerald

  Het waren geen brave jongens dussss….
  En dat weet de familie ook.
  Een misdadiger, moordenaar moet nu effe niet lukken want dat is de risico van het vak dat hij uitoefent.


  Maak melding

 42. vooral alles geloven wat je leest en hoort, stelletje achterlijke debielen!! maar niet je eigen verstand gebruiken. TRIEST
  denken dat hiermee alles opgelost is….wacht maar…


  Maak melding

 43. @Kolokolo
  Mijn waarde alles wat ik schreef kwam vanuit het gezichtspunt van een onafhankelijke 3e.
  Ik heb zelf geen mening over deze casus.
  Maar troost je er gebeuren veel ergere dingen op deze aarde.
  You were one of the lucky ones kolokolo.

  Keer nu de rollen om, als jij die rover was en die rover jou.
  In welke van die 2 posities zou jij je willen verkeren.
  Ik weet niet als jou voorstellingsvermogen zover reikt.

  Je moet realistisch zijn en sterk overwegen dat de Politie mag en kan schieten wanneer ze het goedkeuren.
  Er wordt ingestemd met de moorden, en de namen van de moordenaars worden door de Korpsleiding angstvallig geheim gehouden.
  Deze jongens(dieven) kunnen alleen illegale wapens bezitten.
  Vraag de lijst op van de vuurwapenvergunningen afgegeven vanaf Punwasi PG aanzit.
  Ik ben murw van alle juridische etnische immoraliteit in mijn Suriname.

  Wat willen deze idioten maken van het land dat door mijn voorouders; met 360 jaren van bloed en zweet en 400.000 mensenlevens gesticht is. 360 jaren onbeloonde arbeid hebben ze tevens erin gestopt.
  Dat zegt jou waarschijnlijk niets.
  Jij kan de dagelijkse problemen van deze dieven op geen enkele manier vatten.
  Jij zou het niet kunnen oplossen ok al wil jij dat ook het zou van jou ook niet geaccepteerd worden.
  Dus dan maar uitmoorden die troep, dat ligt jou zeker beter ! !

  Vandaag hebben we de grootste rotzooi aangewakkerd door mensen die elders op aarde reeds lang landen uitgejaagd zijn. Ik denk aan Thailand, Birma,Oeganda en Kenia.

  In Suriname steeds maar the benifit of the doubt te geven en de domme blaka mang uithangen.

  Het type Indiër naar Suriname gebracht waren Chamare en Laljit’s, ik heb dat niet uitgevonden het is vastgelegd. Deze 2 kaste groepen zijn met 5000 jarige religieuze en wetenschappelijke studie uit gesorteerd.
  In India zijn deze kasten anno 2012 nog steeds de blootvoeten, de runder urine drinkende en wassende ontlasting ruimers van de hogere kasten.

  Die gasten verzieken dit door mijn voorouders opgericht land, maar er komt wel een verandering let maar op !

  Ik ben er te ziek voor echt.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.