Partij Surinaams staatshoofd offert zetel Staatsraad op

8

PARAMARIBO, 11 jun – De NDP van president Desiré Bouterse zal waarschijnlijk een zetel in de Staatsraad opgeven. Volgens de Times of Suriname moet dit partij voor Democratie & Ontwikkeling, Doe, ten goede komen. De politieke partij van Carl Breeveld heeft ten onrechte geen zetel in het adviserend orgaan. Formeel is er nog niets bekend.

Ook Doe zelf is nog niet geïnformeerd. “We zijn nog niet op de hoogte gesteld hiervan. Maar als het inderdaad zo is dat we een zetel krijgen in de Staatsraad, wil dit zeggen dat men eindelijk invulling geeft aan wat in de grondwet staat aangegeven”, zegt Breeveld. Hij heeft sinds de aanvang van het nieuwe parlement gepleit voor een zetel. De Staatsraad was al volledig ingenomen door de grotere partijen. Volgens de grondwet moet elke partij worden voorzien.

In elk geval geldt dit voor elke partij die in het parlement vertegenwoordigd is. Doe viel toch buiten de boot. Aanvankelijk werd overwogen het aantal zetels uit te breiden van vijftien naar zestien. President Desiré Bouterse gaf eerder toe dat Doe recht had op een zetel. Er was een wetsvoorstel, maar de afhandeling duurde te lang. Volgens Breeveld heeft de regering het wetsvoorstel intussen ingetrokken. Hij hoopt dat er voortaan rekening gehouden wordt met alle winnaars.

8 REACTIES

 1. De taken en verantwoordelijkheden van dit staatsorgaan staan mooi op papier vastgelegd, maar wat doen die mensen eigenlijk in de praktijk? (van die voorzitter weten we het wel)


  Maak melding

 2. Dit is niet meer dan een ZOENOFFER van Bouterse aan Carl Breeveld – wat heb ik mij in zijn verachtelijkheid vergist – die in alle talen zweeg over de malafide aanname van de amnestiewet. Degenen die brandhout van het wetsvoorstel betreffende de amnestiewet hebben gemaakt, bijvoorbeeld Monorath en Asabina, zijn door hem en zijn ‘vrienden zonder scrupules’ openlijk gestraft.


  Maak melding

 3. Manorath en Asabina zijn openlijk gestraft en niemand verzet zich ertegen!!!! Stelletje lafaards……….En ja, dan krijgt meneer Breeveld een dikke zoen!


  Maak melding

 4. En watch out, want als deze man iets opgeeft of offert, dan weet je dat er stront aan de knikker is!!! Voor iets hooert iets. Ik vertrouw dit zaakje niet!


  Maak melding

 5. Goedzo, en als ze ook nog de criminele president opofferen dan ben ik, en met mij velen, weer dikke vrienden met de NDP. Dat zal pas echt een grote stap zijn tot verzoening van het verdeelde surinaamse volk.


  Maak melding

 6. @ Koelie

  Wat gebeurt er met jou man.Slaap je nog.Alleen de zon schijnt voor niets.Je weet toch dat ze hard bezig zijn met een conept wet, de zogenaamde waarheids en verzoenningscommissie.Ze ontbreken duidelijk 1 stemen die domme meneer Doe gaan ze een lollypop geven.Alleen op die manier kan hij voor ze stemmen.Wedden koelie????
  Tek joe ai loekoe.

  Danitia


  Maak melding

 7. Correctie: Ze komen 1 stem tekort en zullen meneer DOE gelukkig moeten maken door hem een lollypop te geven.Hij zit te popelen voor een post en zal dan meteen voor stemmen.Ook een lid van sekte meye mischien?

  Danitia


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.