Oppositie met boog om waarheidscommissie Suriname

57

PARAMARIBO, 9 jun – De oppositie gaat met een grote boog om alles dat met de waarheidscommissie te maken heeft. Volgens parlementariër Radjkoemar Randjitsingh zal onder geen beding worden meegedaan. De coalitie mag dan de eerste schreden hebben gezet, volgen doet de oppositie niet. wat eenmaal fout is, kan onmogelijk recht gezet worden.

Voor het pad van ‘amnestie, waarheid en verzoening’ gaat dit helemaal op. De waarheidscommissie zoals de coalitie die voorbereidt, komt voort uit de foute amnestiewet. Dezelfde wet die gezien wordt als inmenging in het strafproces rond de Decembermoorden. “We zijn bezorgd. De coalitie is bezig wetgeving te maken voor een waarheidscommissie. Dit is weer inmenging in zaken van de rechterlijke macht. De zaak is nog bij de rechter”, zegt Randjitsingh.

Het komt allemaal op misbruik neer, misbruik van bevoegdheden. Het parlement mag wetten maken en nu is er een amnestiewet. Die is doorgedrukt, ondanks verzet en waarschuwingen van de oppositie. De amnestiewet schrijft instellen van een waarheidscommissie voor. “We vinden dat de amnestiewet in strijd is met de grondwet en internationaal recht. Je kunt dus moeilijk meewerken. Als de wet eenmaal nietig is, kun je er moeilijk uitvoering aan helpen geven.”

Bekijk ook:


57 REACTIES

 1. Het is onmenselijk hoe een parlement van een land alles aan doen om massamoorden,moord op kinderen en zwangere vrouwen onbestaft wil maken.


  Maak melding

 2. Tja, Bouterse, Brunswijk en de rest van de bloedzuigers hebben schijt aan alles, en drukken alles door t strot van de bevolking.Ze houden de bevolking zoet met valse beloftes, zogenaamde deals met China, Columbia etc. Ben je een beetje kritisch dan ben je een staatsvijand.Iedereen word bedreigd. Ik vind t jammer want we komen echt niet meer van ze af.In het geheim worden allerlei plannen gesmeed om dit zo lang mogelijk vol te houden.Jammer, jammer ,..mijn geliefd Suriname


  Maak melding

 3. De oppositie heeft groot gelijk: over welke ‘waarheid’ zal de Cie het hebben? De waarheid van Desi Bouterse? Zal het waarheidsgehalte van deze Cie groter zijn dan de waarheid die tot op heden door de rechterlijke macht is verzameld? Zullen de verklaringen van de getuigen en de verdachten in het procesproces minder ‘waarde’ worden toegekend door deze Cie? Hoe lang zal deze zogenaamde ‘waarheidsvinding’ door de Cie in beslag nemen?
  Ik roep een ieder op om niet mee te werken met deze poppenkast. De amnestiewet is een juridische farce, een onding en een vloek voor het Surinaamse volk. Suriname Qou Vadis!!!!!


  Maak melding

 4. Overigens beste lezers wil ik u de het repliek van mr Gaetano Best op de het antwoord van mr Eugene van der San (www.starnieuws.com) niet onthouden. Ik zou de heer van der San dringend aanbevelen een spoedcursus staats en internationaalrecht te volgen bij mr Best. De eerlijkheid gebied te zeggen dat de amaturistische reactie van Van der San in het niet valt bij de wetenschappelijke analyse van mr Best. Best maakt korte metten met het kleinzieligheid van Van der San. Laatstgenoemde heeft een gedegen bijscholing nodig in de beginselen der rechtsgeleerdheid!!!


  Maak melding

 5. Alleen de NDPer vindt de amnestie wet zaligmakend.Zelfs de EU heeft er problemen mee.En dan wil onze assemblee die gebruiken als grondslag voor een waarheid commissie.In het buitenland kunnen we ons niet belachelijker maken.En in Sur.weten we dat het een stree lee wedstrijd wordt.Ik zie de paal en palu komen vertellen dat zij de architecten waren voor de moorden en alibux rechter.

  Cobie.


  Maak melding

 6. Hoe je keert of wendt! de waarheid moet boven water komen! de recht moet zijn loop krijgen in alle hoedanigheden!!!! Al gaat de regering op zijn kop!!


  Maak melding

 7. Een waarheidscommissie conform de opzet van Zuid-Afrika is naar mij mening de beste oplossing voor het probleem in Suriname. De oppositie met name de onbetwiste leider van de VHP de heer Santoki weet dat. Deze man is integer en heeft kwaliteit Jai hind!!!. Hij weet precies waar de belangrijkste pijn punten zijn. Bepaalde moeilijke processen moet gewoon parallel lopen. Als leider kan hij het nog niet overbrengen aan de overige aasgieren binnen zijn partij. Er moet een goeie tweede man binnen VHP opstaan. Jonge leiders zoals Bouterse nemen in het begin altijd onomkeerbare beslissingen. Hij is er nu gelukkig zelf achter gekomen. Er moet meer gebruik gemaakt worden van de culturele diversiteit in Suriname. Suriname moet politiek stabiel en veilig worden.Het moet absoluut voorkomen worden dat het land zich onder druk gaat isoleren van de rest van de wereld. Binnen Suriname moet er attitude verandering plaatsvinden. Alle Surinamers zijn gelijk en niet ongelijk. Ik ben optimistisch over Suriname. later


  Maak melding

 8. Natuurlijk heeft Randjitsingh groot gelijk door de instelling van de waarheidscommissie, welke uit de illegale amnestiewet voortgekomen is, te boycotten. De oppositie zou zichzelf ongeloofwaardig hebben gemaakt door aan de instelling van de waarheidscommissie mee te werken. Desi Delano Bouterse is ruim viereneenhalf jaar in de gelegenheid gesteld ‘zijn waarheid’ bij het 8 decemberproces voor het voetlicht te brengen. Hij blonk slechts uit door in alle talen – niet alleen in die, die Suriname rijk is – te zwijgen. Nu wil hij ‘zijn waarheid’ door zijn ‘vrienden zonder scrupules’ laten optekenen. Beseft Desi Delano Bouterse niet, dat voor het overgrote deel van alle Surinamers, in zowel Suriname als Nederland, zijn STROND niet te pruimen is?


  Maak melding

 9. Alle argumenten van de oppositie tegen de amnestiewet werden van de tafel geveegd of genegeerd. Waarom zou de oppositie nu wel willen of moeten meewerken? De afgeslankte coalitie zoekt het maar zelf uit en als ze het gevonden hebben mogen ze zich in hun eigen waarheid wentelen. Niemand, nationaal en internationaal, zal er enige waarde aan hechten, of nee, er is een die het wel zal slikken als zoete koek, namelijk oom Obiang van Equatoriaal Guinee, misschien geeft hij Lackin en consorten dan ook een sleutel van zijn hoofdstad of de hoogste onderscheiding van zijn land vanwege het ‘inventieve’ en ‘briljante’ van die waarheidsvinding, ik denk eerlijk gezegd dat zelfs Obiang, zo kort voor de uitspraak van de rechters, niet op dit idee was gekomen.


  Maak melding

 10. Dada..kijk wat het niet allemaal teweeg brengt vandaag!!

  Waarom niet toegeven??

  Hoe is het zover kunnen komen??

  Pasew mi boi..wij waren jong tog,dat spul uit columbia was nieuw in Suriname,en stijf als wij waren van dit spul ging het HITSEN & OPHITSEN overhand nemen en eer wij het in de gaten hadden was Marteling,Verminking,Vogelvlucht een feit!!

  Maar Dada…heb je dan geen wroeging,geen slapeloze nachten b.v.???

  Pasew,…AL STAAT HEEL PARAMARIBO IN BRAND…

  …..IK Hou Van Mijn Slaap……

  Nou Dada,…waarom ga jij dan niet slapen voor ALTIJD 🙄


  Maak melding

 11. Geen enkel surinamer die geeft om zijn land en volk moet meedoen aan deze poppenkast voorstelling.De oppositie heeft gelijk om zo ver mogenlijk van dit gedoe weg te blijven.Jammer,jammer dat de criminelen in ons land het zo heerlijk hebben,wat ze niet allemaal doen om hun mars te redden.En de rechters….bangerikken zijn ze,als hoogste vertegenwoordiger van wet en recht hebben zij gefaald om de juiste beslissing te maken en de criminele bende van de NDP regering verzuimd te straffen naar behoren.


  Maak melding

 12. Het recht zegeviert altijd, kijk maar naar Hosni Mubarak,charles Taylor,Mladic en Karadicz.
  Het zijn meestal een kleine groep die ten koste van alles aan de macht willen blijven.Ik vindt dat de oppositie in Suriname voet bij stuk moet houden, hun zijn de vertegenwoordigers van recht, moraal, democratie en fatsoen in Suriname.


  Maak melding

 13. De amnestiewet is inderdaad een rommel wet. Het wordt internationaal niet erkend. Ondertussen moet de ontwikkelingen in Suriname wel doorgaan. Als Bouterse schuldig is aan de decembermoorden gaat hij het nog in dit leven moeten boeten.Hij gaat zelf met een oplossing komen. Dit proces moet niet belemmert werken voor de verdere ontwikkeling van Suriname.Het land moet toch links of rechtsom vooruit. Er zijn genoeg andere problemen die aandacht behoeven. Suriname is de mooiste land van de wereld. Je hebt altijd mensen die over alles zeiken. We moeten objectief blijven. Het is nu eenmaal zo zoals het is. Jai Hind.


  Maak melding

 14. NOSTALGIE en HEIMWEE!

  Dat de oppositie, lees: NPS – Nostalgie Partij Suriname en de VHP – Verenigde Heimwee Partij, met boog om waarheidscommissie Suriname gaan is geen nieuws meer. Het innerlijk verlangen naar wat voorbij is en nooit meer terugkomt is enorm. Het smachtend verlangen en heimwee naar vroeger gaat gepaard met verdriet. Deze heimwee politici kunnen zich niet conformeren/aanpassen aan de realiteit van de dag. Een ziekelijk verlangen naar toen is hun probleem.

  Ik vind dat de coalitie een vangnet met de nodige voorzieningen moet gaan opzetten om deze mensen – heimwee patiënten – op te vangen. Het soort verdriet uit en manifesteert zich op allerlei wijzen. Psychische hulp is hier op z’n minst noodzakelijk. De symptomen oftewel zichtbare aanwijzingen zoals: kwel, bedroefdheid, hartzeer, overlast, treurigheid, zielenleed, jammer, chagrijn, leedgevoel, innige droefheid en zeer, worden allemaal waargenomen,desalniettemin door betrokkenen vaak zullen worden of sterker nog, worden ontkend.

  De ontkenningsfase waar sommigen nog steeds in verkeren, zal een fase van erkenning moeten gaan inluiden dat de Surinamer in meerderheid kiest voor een duidelijk ander beleid en aanpak.

  De constante contradictie van de oppositie zet geen zoden aan de dijk en is totaal geen bijdrage van serieuze betekenis. Over zoden gesproken. Straks liggen de meesten die denken te kunnen blijven volharden in ontkenning, grotendeels onder de groene zoden oftewel begraven.

  De niet conservatieven, waaronder niet te verwaarlozen, jeugdigen en andere jongere mensen, kiezen in meerderheid voor een ander met name progressief en eigen beleid, dus min of meer een verre van conservatief beleid, welteverstaan.

  Degenen die dit blijven ontkennen leven in een droom en waanvoorstelling en zijn nog steeds niet wakker geschud door de realiteit van het moment. Daarenboven kunnen nostalgie en heimwee een hoop uitrichten. Ze kunnen troep en bende in het brein/denkvermogen van mensen teweegbrengen.

  Even zo zeer de huidige gekozen politieke koers in Suriname feitelijk is, zijn nostalgie en heimwee ook feiten vandaag de dag – mag ik even voorbarig wezen – in ons aller geliefd Suriname.


  Maak melding

 15. Het probleem boevenbende Dada heden zit hem in deze,…

  Toen in ’82 hadden wij Surineds koud in Nederland geen weerwoord,…THANS,thans (be)strijden wij!!!

  …..Stre de Stre…..9000 km van huis maar o zo strijdvaardig!!!

  ………….JAI HIND…JAI SARNAM……….


  Maak melding

 16. In het begin lijken zij onoverwinnelijk,en dit kan een poos duren,maar uiteindelijk komen zij ten val!!!

  citaat: Mohandas K. Gandhi


  Maak melding

 17. Het is onmenselijk hoe een parlement van een land
  alles aan doen. Maar stel een vraag aan je zelf :
  Wat verwacht je van “alleen” profesoren in een bananen republiek.


  Maak melding

 18. Ik vraag me af, de oppositie daar, met een grote boog,
  is het pijl en boog of de regenboog, maakt in feite niets uit, het is hun goed recht op zich op te stellen hoe zij dat willen en zo meer. En of ze meedoen of niet, kan, we zien wel, waar dit allemaal naartoe gaat, en wat ik al eerder zei, hoe lang gaat die torie duren.


  Maak melding

 19. Iedereen kon bevroeden dat Bouterse de bevolking alleen voor eigenbelang zou misbruiken. Er is voor gewaarschuwd zowel inter als nationaal.
  De DNA heeft een ding voor ogen n.l.de hoofdverdachte mag niet in de gevangenis terecht komen. De hoofdverdachte is geen Suriname maar een verdacht van MOORD.
  Is dit het voorbeeld naar de bevolking toe dat een verdachte moordenaar met zijn kliek opeen z.g democratische manier buiten de gevangenis blijft.
  Het is een schetsvertoning wat er gebeurd. Het is geen landsbelang maar eigenbelang van een persoon waarbij toevallig 23 anderen meevaren.
  Er is maar een manier de Krijgsraad zal bevel moeten geven dat de verdachte daders onttrokken worden aan het maatschappenlijkverkeer tot er een uitspraak is.


  Maak melding

 20. @Naturel
  Jij bent een levende voorbeeld van wat wij onder vijanden van het Volk verstaan.Wordt je beloond door de criminelen die jij tracht op te hemelen hier?Moeten wij gewoon machteloos toezien hoe de ene na de andere zwaarwichtige crimineel het voor ons,de gewone burger moet bepalen?Is de fatsoenlijke surinaamse burger niet in staat om de leiding van het land te hebben en voel jij je gezegend met de criminelen die ons lot bepalen heden?Heb jijzelf geen kinderen die studeren ?Wat voor een toekomst visie heb jij voor ze?Wens jij niet dat op een dag zij de president mogen worden omdat zij gekwalificeerd zijn om deze nobele taak op hun schouders te dragen? Wat wens jij voor je kinderen …dat zij misschien ook een criminele levenspad bewandelen als je held ,de moordenaar bouta?
  Na van der San ben jij de grootste idioot van Suriname.


  Maak melding

 21. @pasew

  Ik heb je een +1 gegeven – “natuurlijk” wil ik niet dat wij ons verlagen tot zijn niveau…

  Mijn comment was meer bedoeld als metafoor en absoluut niet als oproep tot geweld jegens wie dan ook.

  Maar ik bedoelde te zeggen dat de waarheidscommissie niets naar boven zal krijgen, behalve als ze dezelfde “ondervragingsmethoden” op “de verdachten” loslaten als Baas ooit deed naar zijn eigen “verdachten” toe.

  Of om Voltaire te citeren;

  “Hoe abject uw mening ook is, ik zal uw recht verdedigen hem te uiten…”


  Maak melding

 22. hoe diep kun je vallen..

  zijn WE nou wel of geen lafaaaaards huigelaars

  we noemen ze kolonialisten ex-slaven drijvers uitbuiters wittie-basie enz enz enz..

  en wat doen we vervolgens..juist ja..

  we zitten vóór de T.V. en kraken voor die mensen..

  hor kan dat..schaamteloos..


  Maak melding

 23. Onze rode mutsjes staan weer klaar om de boel te saboteren. A wit bassi takkie, dus ze staan ongeduldig en vechtend klaar om Suriname weer een stapje verder het moeras in te trekken. De amnestiewet is volkomen legaal en juridisch waterdicht. Ondanks dat deze degenererende elite dat weet zullen ze alles doen om de Surinaamse zaak te frustreren. Helaas zal dat niet lukken met een leider als Desi Bouterse aan het hoofd van de Surinaamse regering.

  Dat ome Desi een harde noot is om te kraken dat weten ze wel. Hun zakken kunnen niet meer gevuld worden en dat frustreert ze natuurlijk. De waarheidscommissie wordt gewoon het zoveelste succes van deze regering en de indianenverhalen van de oppositie zullen alleen ontvangen worden door de zenders van hun asociale achterban. De meesten wonen in Nederland, en kunnen als een kip zonder kop als de allerbesten kakelen. Nakakelen wel te verstaan. Maar ja, ze hebben dan een voor hun aangename bezigheid.


  Maak melding

 24. @Naturel

  Ik ben het honderd procent met je eens. Je reactie is zeer confronterend voor deze zwaar demente ezels. Een ander woord schiet mij helaas niet te binnen.


  Maak melding

 25. Socrates goed van je dat bijscholing voor Van der San aanbeveelt, maar daarmee los je kronkel en ondeskundigheid niet op. Van der San zou eerst een gedegen juridische opleiding moeten volgen en niet een van de ANTON DE KOMUNIVERSITEIT, want die ie niet volwaardig. Van der San trekt vaak een te grote broek aan met zijn vermeende deskundigheid. In het vervolg moet hij een paar schappen lager zoeken, wanneer hij broeken gaat kopen. Tot slot merk ik op dat het een adviseur van een President niet betaamt om op een dergelijke wijze met burgers in discussie te treden. Dus Van der San moet niet alleen werken aan zijn kennis, maar ook aan zijn houding.


  Maak melding

 26. Wat Van der San betreft,is het n.l. zo beste Suries ,in Swieti Sranang vandaag de dag is het zo; wiens brood men eet, diens woord mijn spreekt.

  In Suriname van nú; zitten helemaal géén integere mensen meer! Zij lullen van alles én dan van alles bij elkaar(waar of niet,goed of kwaak) om Desie Delano Bouterse en zijn corneuten uit de gevangenis te houden.

  En alles wat Bouterse roept, zien zijn paarse makke lammetjes als iets om er achter aan te roepen…….Na Wang Hiep Hiep Hoeree…….hoe achter kun je zijn ?????

  Wat voor voorbeeld geven zij op deze manier aan de jeud van Suriname ? Broeder Wikileaks waar verblijft gij deser dagen ? Laat ook wat van je horen .

  Groet,Ram Ram,Goeda Hafies (Veel wijsheid !!!)


  Maak melding

 27. @marcel

  “en wat doen we vervolgens..juist ja..

  we zitten vóór de T.V. en kraken voor die mensen..”

  Beste marcel, hoe kom je daar nou bij? We kraken helemaal niet voor die mensen. Ik heb genoten van het feit dat die arrogante voetballers zwaar op hun bek gingen tegen Denemarken. Met dwergen als Sneijders en van der Vaart win je heus geen EK. Het vernederende verlies heb ik gevierd met een fles champagne. Vroeger had je nog de EK-machine van Gullit, Rijkaard en Van Basten en de geoliede wervelwind van Kluivert, Seedorf en Davids. Dat waren nog eens andere tijden. Het schandalige gepruts van dit wildersteam kan mij echt niet bekoren. Gelukkig zijn ze door de Denen op hun plaats gezet. Geweldig! Het feest is straks helemaal compleet als ze al in de eerste ronde worden uitgeschakeld. We gunnen ze dat van harte.


  Maak melding

 28. @R.Lalbhadoer

  Broeder Wikileaks is vanwege voortschrijdende dementie en het bedrijven van zijn geliefde sport potloodventen, ter observatie opgenomen in een niet nader bekend gemaakte instelling. De bezoektijden kun je opvragen bij @Ray, zijn neefje.


  Maak melding

 29. @ Danisch pride en dat schreeuw je zo vanuit je flatje uit de Bijlmer, en je zogenaamd doen afkeuren om ten onrechte een uitkering te krijgen ten koste van je hardwerkende medemens??


  Maak melding

 30. @ Naturel je moet je naam gaan omdopen! Er klopt iets niet met jou!! wat zal het zijn??

  @ Weg met de rode mutsen volens mij moet jij even gaan uitrusten om tot je zichzelf te komen!!

  Koste wat het kost!! ik zou alles maar dan ook alles op het spel zetten de slechterikken op de juiste plaats te zetten en dat is de Santoboma jail voor oneway ticket!! Longlive!!!


  Maak melding

 31. Ha ha haaaa waarheidscommissie naar Zd-Afrikaans model hahahahahaaaa,toen moest de grote Nelson Mandela scheiden van zijn Winnie,nadat een paar mensen waren gehoord door de waarheidscommissie.A sanie o mooi na de waarheid gehoord te hebben van DiDiBrie dan Ingrid o verlos foe a Zaka-Zaka san e kirie a kondre Su.Wanneer gaat het tot die dommies die bisschop de Bekker bedoelde doordringen dat je dat van Su niet kunt vergelijken met het gebeuren in Zd-Afrika mi gado.In Zd-Afrika waren er veel meer daders en let wel DADERS.Het waren geen mensen die zeiden dat ze er niet bij waren.En sommigen van de daders zijn ook de bak in geweest nadat ze de waarheid hadden verteld dus oen no klets en neks no fout dus gaat de rechtzaak gewoon door het zij NATIONAAL of INTERNATIONAAL.In Su of buiten Su.
  En nog wat voor de 10.000ste keer het ANC van Nelson Mandela die hadden ook het e.e.a. uitgevreten.Ze hadden ook hier en daar ook bommen geplaatst en tot ontploffing gebracht,maar die 15 Su slachtoffers die hadden niets,maar dan ook niets in hun hand toen ze van uit huis werden gehaald.En in zd-Afrika hadden de blanken Mandela niet vermoord toen ze hem hadden opgepakt.De racisten van Zd Afrka die hadden Mandela gewoon in de bak gegooid,maar die lieve DiDiBrie van Su die van ons houdt(tv spotje)heeft de `15 mensen wel vermoord.In Su zal het zelfde gebeuren toch minister Belfort DiDiBrie krijgt van de rechter in Su 30 jaar cel hij zit dan net als Nelson Mandela 27 jaar en krijgt van het Su volk 25 nov2039 gratie,maaaar GEEEEN Anestie (zo spreekt een groot deel van de aanhang het woord uit)…..A san na AMNESTIE.Odiiiii.
  Glenny.


  Maak melding

 32. Niet alleen broeder Wikileaks wordt gemist, maar ook men/mevr Musk.Jongens aub niet wegblijven.We hebben veel meer zielen nodig om ze te bombelen(woorden van Limbo die altijd mensen bombelt)now bombel e tikie ding takroe ziel a NDP aanhang.Odi
  Glenny.


  Maak melding

 33. @Glenn Pengel

  Het is heel moeilijk om een sekte bij elkaar te houden. Musk en Wikileaks willen niets meer met jullie te maken hebben. Op dit moment worden ze gedeprogrameerd en zijn straks idioot af. Maar wees niet bang, er blijven nog genoeg sekteleden over.


  Maak melding

 34. Ja ja het zelfde merk ik in de NDP regering en combinatie heel moeilijk om ze bij elkaa r te houden ha hahahahaaa. Odi odiiiii.
  Glenny.


  Maak melding

 35. Het negatief denken van Surinamers moet worden omgezet naar positief denken, voelen en doen. Het leven en de ontwikkelingen gaan verder. Overal in de wereld worden mensen ten onrechte vermoord. Er wordt een standbeeld gemaakt en vervolgens gaat men verder. Alles wat de huidige NDP combinatie nu doet is alleen maar rommel. Er is nu tijd voor een evaluatie moment. De heer Santohki moet zich nu als de enige echte betrouwbare leider van het land en volk profileren.


  Maak melding

 36. @Danisch pride
  Ben het zoals vele Surinamers roerend met je eens!
  Ik woon in Nederland,lever zwaar kritiek op Suriname tav hun buitenlandse politiek maar ben tegelijkertijd geen fan van het Nederlandse voetbal.Dat kan en mag toch?

  Goed voor ze dat ze op hun grote bek van de Denen hebben gekregen.Hoogmoed voor de val!!!!
  Wat ik o.a. nooit zal begrijpen is dat voor het eerst in de Nederlandse voetbalgeschiedenis er geen Ajax doelman is meegenomen?Waarom niet?Waarom niet? Stekelenburg maakt een kardinale fout door de bal tussen zijn benen door te laten,terwijl een van de elemantaire keepers regels zegt:”Benen sluiten bij aanname van de bal”!Ik heb niemand hem nog de schuld horen geven.Als het Kenneth Vermeer betrof,hing hij nu aan de hoogste boom in Nederland.
  Daarom mijn afkeer voor het Nederlandse voetbal.


  Maak melding

 37. Als er herdenkingsbijeenkomsten in Suriname georganiseerd zouden worden is er elke dag één. De huidige politieke leiders zijn verplicht om het land netjes aan de volgende generatie achter te laten. Een ieder moet zijn verantwoordelijkheid nemen. Suriname is mijn vaderland.


  Maak melding

 38. Zondag 10 juni 2012 om 00:32 uur, door Tamara M

  Beste Tamara M; bij mij gaat het absoluut niet om in sekte te denken.Ik kan godzij dank nog zelfstandig nadenken.

  Als je echte democraat bent,dan vind je ieders zijn mening belangrijk.Waar of niet ?

  Waar er onrecht is,daar is R.Lalbhadoer.Mind you !Take care.Wat ik hier doe,doe ik in het belang van Swieti Sranang.Sranang die van jou is én van mij.

  Groet,Ram Ram,Goeda Hafies (Veel wijsheid !!!)


  Maak melding

 39. Vooropgesteld, dat Suriname zich wereldwijd zich typisch als n derdewereldland voordoet.Het gezag ondermijnt dagelijks haar eigen autoriteit,voor het geval bij deze ruimdenkend mag zijn. Ik denk niet,dat dit Kabinet ooit enig gezag heeft gehad anders dan in eigen kring. Het schijnt, dat alleen lieden voornamelijk lieden van een bepaald allooi zich laten horen. Denk maar aan de diverse NDP-leden in het Parlement. Het lijkt wel, dat je niet bepaald geschoold hoeft te zijn om parlementarier te zijn in Suriname,afgaande op de walgelijke onzin die bepaalde lui daar uitkramen en zichzelf n schouderklopje geven hierna. Ik denk,dat als straks de rekening van deze groep wordt gepresenteerd,zal blijken dat bepaalde lieden zich schaamteloos zullen hebben verrijkt, inclusief een bepaalde geestelijke voorganger,voor het geval dat nog niet gebeurd zou zijn. Kijk je verder naar het zooitje ongeregeld wat zich het Kabinet van de President noemt,dan kun je weten hoe slecht het bestuurlijk gesteld is. Ik weet niet hoe het allemaal reilt en zeilt,maar als de hoogste man van dit orgaan,dhr. van der San, publiekelijk de meest klinkklare onzin roept heb ik niet het idee, dat logica een bekend gegeven zou zijn. Maar goed, het gaat om lieden, die wellicht nimmer gedroomd hadden n bepaalde positie te verwerven en nu ineens er moeten staan. Op afstand toekijken en daadwerkelijk meedoen zijn twee totaal verschillende omstandigheden en deze leiden zijn daar het schoolvoorbeeld van. Overigens roept de oppositie nu moord en brand,maar ook zij gaat niet vrij uit. Ze hebben alle tijd gehad om het goed te doen, maar hadden blijkbaar een andere agenda dan het daadwerkelijk aanpakken van bepaalde problemen. Ook over hun ethisch gehalte kan het nodige gezegd worden. Vergeet niet dat VHP een samenwerking met Desi wel zag zitten als zij de president mochten leveren. Deze lieden die roepen nu allemaal bepaalde dingen in koor, terwijl zij het al die tijd gewoon hebben laten liggen. Ik ben ervan overtuigd, dat allen God weet wat de bestemming van dit prachtige land is en niet Desi en zijn clubje nog de tot oppositie gedegradeerde gevestigde politieke elite van weleer.


  Maak melding

 40. Zondag 10 juni 2012 om 15:25 uur, door Guno

  Beste Guno,

  Dat VHP én de andere politieke partijen in Suriname in het verleden behoorlijk wat steken heeft laten vallen is gewoon een feit.

  Wat ik niet snap in je posting; wat bedoel je met
  ” Ook over hun ethisch gehalte kan het nodige gezegd worden”. Zou je hier aan meer uitleg willen geven ?

  Groet,Ram Ram,Goeda Hafies (Veel Wijsheid !!!)


  Maak melding

 41. De NF luistert niet naar de meerderheid van zijn achterban, maar alleen naar NL.
  Wat NL zegt dat moeten ze doen.
  Ik neem hun niet kwalijk, omdat ze allemaal krijgsgevangenen van NL zijn.
  Neem een vb van Mr Salam Somohardjo in het verleden van een openbare vergadering met zijn achterban met live op TV ivm toestemming om voor de Amnestie te stemmen.
  Had de NF/VHP dat gedaan?
  Amnestie Wet Voor 28 leden Coalitie
  Amnestie Wet Tege 12 leden Oppositie
  Dit is een groot verschil.
  Amnestie wet kan niet meer terug gedraaid worden, dus de Oppostie/NF moet niet dom doen, maar mee doen met de waarheidscommissie en verzoening.
  Zelfs God vergeeft mensen, maar het lijkt erop dat de NF/Oppositie hoger dan God willen spelen.


  Maak melding

 42. De truckendoos van die paarse bende is weer uit de kast gehaald, om moordenaars en mensenrechtenschenders buiten het gevang te houden, door eerst een omstreden amnestiewet binnen enkele dagen door te voeren, en nu komen ze aandraven met een waarheidscommissie onder aanvoering van ongeschoolde Panka, die tegen beter weten in tracht het volk weer op het verkeerde been te kunnen zetten met bedriegen en misleiden.
  Wanneer deze ongeschoolde Panka de uitleg van Internationaal gestudeerde strafrechtpleiter dhr Best zou kunnen begrijpen, dan zou deze zelfde Panka waarschijnlijk minder hard lopen om zijn baas te redden.
  Aangezien Panka een grote dikke plaat voor zijn domme kop heeft, blijft hij tegen beter weten in zijn best doen.


  Maak melding

 43. Waarheidscommissie na een amnestiewet??

  Nu reeds wordt het anarchistisch voorbeeld van de beruchte leiders van SU-en consorten opgevolgd.

  a)Elke dag moorden in ons geliefd land.

  b)In een week tijd, worden er twee burgers doodgereden,door dronken chauffeurs zonder rijbewijs.

  c)Een getuigen in een moordzaak verschijnt niet(waarom zou hij,dat deed de hoofdverdachte van de decembermoorden toch ook niet) en zal
  opgebracht moeten worden.

  e)Een bestuurslid van een hoofdklassevereniging moet zich voor het SVBtuchtcollege verantwoorden en misdraagt zich schaamteloos en dan te bedenken,dat hij
  lid is van het hoogste college van de republiek suriname en tweede waarnemend voorzitter van het college.Het tuchtcollege zal met politiebescherming de zitting vervolgen.

  Slotconclusie:

  ZO ZOUT HEBBEN WE HET NOG NOOIT GEGETEN!


  Maak melding

 44. Dit kan toch nooit lang goed gaan.
  Komende regeing (als het niet NDP is) gaat er alles aan doen om dit ongedaan te maken.
  En dan zijn ze weer bij begin af.
  Of NDP moet alles op alles doen om komende verkiezingen weer te winnen.
  kan niet oneinig goed blijven gaan.


  Maak melding

 45. Stembusgang!

  Om het gedrag van onze politieke leiders (coalitie zowel oppositie) te vergelijken met het gedrag bij sommige diersoorten, dan is onze stembusgang even dierlijk te classificeren.

  Een stem gebruik je om vooruitgang van volk en natie.
  Een stem gebruik je om veiligheid te kunnen garanderen.
  Een stem gebruik je voor de toekomst van je kinderen.
  Een stem gebruik je naar eer en geweten.
  Een stem gebruik je niet om saboteurs of alle andere Wetsovertreders te steunen en te verkiezen.

  Kijkend naar onze politieke top dan ga ik eerst kotsen in plaats van te stemmen. Allen een pot nat! Sorrie!


  Maak melding

 46. Dit is typisch weer de krabbenmentaliteit in Su. De oppositie wil alleen maar tegenwerken en weigert de amnestiewet te steunen. Ik plaats dat ze als een gezamenlijk blok achter het nieuwe zelfbewuste elan van Suriname staan proberen ze alles te frustreren. Waarom vertrekken deze heren niet gewoon naar Nederland om daar met open armen te worden ontvangen.


  Maak melding

 47. @SKODA: Als parlementarier heb je principes of je hebt ze niet.Waarom zou de oppositie een stel opportunisten fraudeurs massamoordverdachten, drugsveroordeelden en verkrachters moeten steunen in hun criminele activiteiten?


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.