Suriname misschien exporteur van woningen

66

PARAMARIIBO, 8 jun – Suriname gaat mogelijk woningen exporteren. Volgens minister Ramon Abrahams van Openbare Werken wil een Chinese ondernemer praten over de mogelijkheden. Per jaar kunnen duizenden woningen worden voorgebouwd. Die kunnen dan in de regio worden afgezet. De behoefte in Suriname zelf krijgt prioriteit.

Dat is het belangrijkste onderwerp als de ondernemer in juli Paramaribo aandoet. De kans van slagen wordt ruim ingeschat. “Omdat los van cement en bewapening, alle grondstoffen voor de productie in Suriname aanwezig zijn”, zegt Abrahams tegenover de Ware Tijd. Per jaar zouden dan minimaal drieduizend woningen in elkaar worden gezet. De ondernemer wil zelf zijn marktonderzoek verrichten. De fabriek komt er sowieso, omdat Suriname moet worden voorzien.

Werkgelegenheid zou één van de voordelen kunnen zijn. Dat dan als de ondernemer er niet op staat landgenoten binnen te halen. Bij andere projecten is dit al het geval. Overigens is het bestand aan Surinaamse bouwvakkers dunnetjes. Als er echt banen van komen, valt er wel wat te verwachten. Uiteraard met een redelijk loon naar minstens lokale standaard. “En bij export blijft er natuurlijk ook wat aan de strijkstok kleven voor de staat”, aldus Abrahams.


66 REACTIES

 1. Worden de ministers niet moe van zichzelf?
  We horen nu al 2 jaar alleen maar plannen.

  Dus buitenlanders moeten het weer gaan doen?
  Jammer.


  Maak melding

 2. Weet waar je aan begint Suriname.
  Een Chinees kind is slimmer dan jullie president.
  Neem nou de infrastructuur …… geasfalteerd….. garantie … Kwaliteit 0,0.
  De gereedschappen en huishoud artikelen…kranen sloten schanieren …..laten we het niet daar over hebben.
  Ze leveren over de hele wereld TROEP…..en ik heb het gevoel dat Suriname daarbij hoort.
  Het lijkt allemaal heel mooi en goed maar uiteindelijk hebben ze maar een bedoeling, geld …daar gaat het allemaal om. Het zijn niet alleen de chinezen maar ook de Surinaamse vertegenwoordigers ( ministers ) die hun slag willen slaan.
  Niets nieuws toch

  widjai


  Maak melding

 3. Suriname gaat MOGELIJK een fabriek voor export van raketonderdelen bouwen. Een nigeriaanse ondernemer wil praten over de mogelijkheden bla bla bla bla bla…


  Maak melding

 4. Het gekke van dit alles is dat niemand in Suriname Ramontje ter verantwoording roept voor de leugens en bedrog die deze figuur telkens de eter in gooit.


  Maak melding

 5. “En bij export blijft er natuurlijk ook wat aan de strijkstok kleven voor de staat”, aldus Abrahams. Dit moet zijn: “En bij export blijft er natuurlijk ook wat aan de strijkstok kleven voor Abrahams aldus de staat.


  Maak melding

 6. Abrahams wordt een beetje minder megalomaan; hij wil nu (niet bestaande) Chinese huizen exporteren, bij zijn aantreden zouden het kastelen zijn (luchtkastelen wel te verstaan). Typisch dat hij de term ‘strijkstok’ gebruikt, (De zegswijze ‘Er blijft veel aan de strijkstok hangen’ betekent ‘lang niet alles komt ten goede aan wie er recht op heeft’.) een niet corrupt iemand, zou gewoon zeggen de ‘verdiensten’ voor de overheid, maar het vogeltje Brampie zingt nu eenmaal zoals hij gebekt is.


  Maak melding

 7. Inderdaad, temreh mang no ab bangie ien eng eygie osso, dan gan we exporteren, dan hoe dang…….Iemand merkte terecht op, het zijn geen woningen, maar luchtkastelen!!!!
  Maar goed, BAAS zegt het is een jaar van DOEN dus tja, als het ze al lukt om alvast één huis te bouwen dan hebben ze toch hun plicht gedaan!!!! Ik wil echt niet cynisch zijn hoor, maar come on, laat men nou inderdaad resultaten laten zien ipv dagdromen over wat men met het nog lang niet verdiende geld allemaal wil gaan doen!!!


  Maak melding

 8. Hhahaahahahaha zucht je hebt gelijk.
  Deze regering is kampioen met de verkoop van gebakken lucht,broodjeaapverhalen en luchtballonnen.


  Maak melding

 9. Minister Ramon Abrahams Liever mij exporteren want dan ben ik toch ergens! ga zo door en jij bent nergens!! Het is beter en gunstig dat jij de mangoesten importeert!! dan zijn de boeren tenminste happy want je hebt te veel Labarias!!


  Maak melding

 10. KLETSSSS niet met z’n allen, FAWAKA met die rot plusjes, hee zet maar minnetjes bij mij het boeit mij niet !!!!

  Geweldig plan zeg !!!! Geweldig, BRAVO…. jullie kletsen en kletsen maar, hallo wij hebben hier een faya woonprobleem / huizen tekort… Chinezen doen niet alles kwalitatief slecht… dus wees blij , er kan een fabriek komen/werkgelegenheid/ 3000 huizen per jaar erbij 🙂 Oooh ik word hier helemaal BLIJ van….. ik voel…. ik voel dat het wat gaat worden !!!


  Maak melding

 11. Allemaal SuriNederlanders die vanuit de andere kant van de oceaan alles zoveel beter weten, kom met je achterste hier wonen dan als je het zo goed weet allemaal, elk goed plan lekker de grond in stampen 🙁 maar dat er iets gunstigs voor het volk kan gebeuren in de komende 3 jaar wordt niet gegund door jullie AFGUNST slechte inborst hebben velen zeg. Suriname verraders 😆


  Maak melding

 12. Mensen dit plan was er al 2 jaar geleden ??? Ze gaan het nu realiseren !!!! Huizenbouw, werkgelegenheid…. dat is toch goed nieuws…. ik snap jullie niet…. jullie hebben er geen vertrouwen in, maar ik wel… ik heb HOOP en vertrouwen maar vooral HOOP, wat ik merk bij de meesten is dat ze alleen maar hopen dat Su begafwaarts gaat, waar is jullie liefde voor Su gebleven, in je afgeknipte teennagel ?


  Maak melding

 13. @Vanity
  Het onderwijs krijgt een SRD 20.000.000,= opknapbeurt van zo heb je me daar!Niemand blijer dan ik!Wij willen allen dat het goed gaat met Suriname.Waarom zouden we het tegendeel willen?Als dat zo was hadden we onze mensen in de jaren 80 & 90 laten verzuipen.Vind je het geen beter plan om eerst het huisvestingsprobleem in eigen land aan te pakken?We zijn die 1000-en beloftes nu beu!Jij nog niet?We spreken elkaar wel weer!


  Maak melding

 14. Beste Vanity:

  Er is niemand die hoopt dat het bergafwaarts gaat met Suriname.

  Maar iedereen hoopt wel dat die criminele bende die het land regeert opsodemietert


  Maak melding

 15. Labaria, het zijn vooral SurNeds die zo negatief reageren en makkelijk praten hebben…. als je hie leeft wil je vooal vooruitgang voor het land en HOE kan mij eigenlijk al ni meer schelen… 1975 is lang geleden weetje, nou ik scoor veel minnetjes dit keer gaat lekker met mijn mening whaaaahaaa

  wel bedankt dat ik nog een vrije mening MAG uiten !


  Maak melding

 16. Vanity, ik hoopte in Suriname wonende, omdat ik van dit land hou, dat het 8 december strafproces ongestoord voortgang zou vinden, ik hoopte dat de spoorweg naar Brazilië aangelegd zou worden, ik hoopte dat de diepzeehaven er zou komen, ik hoopte dat de brug naar Guyana gerealiseerd zou worden, ik hoopte op een vierbaansweg met ‘fly overs’ naar Zanderij te kunnen rijden, ik hoopte dat de nationale assemblee eindelijk goed zou functioneren zonder quorum probleem (met zo’n riante meerderheid van de coalitie moest dat geen probleem zijn). Al mijn hoop bleek tot nu toe een grote hoop @#$% te zijn. Moet ik nu weer gaan hopen dat er huizen geëxporteerd zullen worden? Of ik krijg een darmkronkeling van zoveel @#$% of mijn septic tank raakt vol van zoveel goed klinkende en ‘wel riekende’ beloften van deze regering. Als ze een begin gemaakt hebben met het realiseren van al hun beloften is het pas de tijd om me daarover in te lichten, nu wil ik voorlopig niets meer horen over hun geweldige (nieuwe) plannen.


  Maak melding

 17. Ba Anansi,

  ik heb zeker begrip voor je uitleg, daar je het heel duidelijk brengt… en ik je volkomen snap…. ik heb makkelijk praten daar ik sinds aug’11 hier pas ben komen wonen en Su vooral weer heb herontdekt sinds 2002 …. voor mij zit er niet zo’n geschiedenis achter… en heb energie om te geloven dat er wat gaat gebeuren…maar okay we zullen het afwachten… maar zal in het vervolg rekening houden dat men al heel veel moois heeft aangehoord en er niets werd gerealiseerd…. ja nogmaals 1975 is alweer lang geleden wij moeten ook eens verder en hoger op komen.. kan me na jouw # ook wel voorstellen dat mensne het spuugzat zijn…. en er niet meer objectief tegen aan kunnen kijken….


  Maak melding

 18. Deze minister doet alleen om geld te verdienen voor zijn regerigsvrienden om hem heen.
  Regeringleiders stop nu een keer om alleen maar verhalen te vertellen. Niet de burger gaat van de winst genieten alleen maar hun vrienden en familie.
  Stop met luchtkastelen bouwen beste minister.


  Maak melding

 19. Vanity
  Ik woon ook in su,maar ik laat me niet in de maling nemen hoor.Na 2 jaren zeg ik geen woorden ,maar daden.
  Jij vind het schijnbaar leuk om die verhalen te geloven,daar word je blij van.Jammer genoeg word je blij gemaakt met een dooie mus.


  Maak melding

 20. @BA ANANSI: Ik woon niet in Suriname maar dat alles wat je opsomt help ik met je hopen, want geloof het of niet ik draag Sur. een warm hart toe, maar ik gruwel van die lui die daar de leiding hebben.En de geschiedenis leert dat dingen roepen een land niet tot ontwikkeling brengt. Action speaks louder than words….. doet mij gelijk denken aan een tegeltje die ik ooit bij iemand thuis heb zien hangen waarop stond: Veel beloven , weinig geven, dat doet de gekken in vreugde leven! Heel toepasselijk voor de leiders daar in Sur. Maar laten we hopen dat als ze straks verdwenen zijn, naar huis en/of achter de tralies , dat er betere tijden aanbreken voor Sur.


  Maak melding

 21. Vrijdag 8 juni 2012 om 20:36 uur, door Vene
  Vanity
  Ik woon ook in su,maar ik laat me niet in de maling nemen hoor.Na 2 jaren zeg ik geen woorden ,maar daden.
  Jij vind het schijnbaar leuk om die verhalen te geloven,daar word je blij van.Jammer genoeg word je blij gemaakt met een dooie mus.

  laten wij eerlijk zijn 15 jaren hoeveel huizen gebouwd. en die gebouwd zijn wie hebben de beschikkingen over??? mensen binnen de nps, spa, vhp en ac hebben hun vrienden blij gemaakt. en de vraag is/was den ben ab en vanodu???? fijn weekend


  Maak melding

 22. Hebben wij hout??

  Dan kunnen wij tog ook huizen bouwen??

  Maar nee,ons hout is voor export,…een dak boven het hoofd komt van verre landen 😉

  Abraham & Amfo zijn niet gereshuffeld vanwege plotselinge verhelderende beleidsinzichten!!

  Abra-broki-ham gaat importeren 🙂
  Asio-mofo gaat verdelen 🙂

  …Ooit waren wij zelf een product import,…
  …Ooit konden wij het land verbouwen,..

  ….heden kunnen wij alleen Journalisten verbouwen….


  Maak melding

 23. schoonzoon wordt cker project-lijder????5000 woningen kunnen ze niet bouwen, maar deze slimme mongool wil exporteren! gebakken lucht zal worden geëxporteerd.


  Maak melding

 24. Het volk denkt dat de Pres DDB slaapt en niets doet, maar zelfs wanneer hij slaapt denkt hij wat voor positieve zaken hij kan realiseren voor het arme volk.
  Met het boven vermelde ben ik helemaal verrast, blij en tevreden, omdat de Regering niet alleen huizen gaat bouwen, maar ook gaat exporteren.
  Dit is geweldig en wonder boven wonder.
  Kan iemand een berekening maken hoeveel huizen tijdens de NF/NL Regering 5+5=10 jaren(2000-2010) totaal waren gebouwd voor het arme volk. Ik heb het dringend nodig.
  Ik ga wel tellen hoeveel huizen deze NDP/MC+VA+AC totaal zullen bouwen in 5 jaren(2010-2015).
  Ik kijk niet wat er beloofd was, maar naar de prestatie.
  Een ieder die God tevreden wil stellen moet niet alleen kijken naar zijn eigen belang, maar naar het algemeen belang. Dus de belangen van de meerderheid moet behartigt worden. Ik blijf maar God bedanken.
  Mi/Wi wan President D.D Bouterse.
  Heb vertrouwen in Pres DDB en geef hem veel plus punten.


  Maak melding

 25. Ik weet niet waar de kolommen van Richard Kalloe in DWT blijven. U weet toch, de man die ex-President Venetiaan Baviaan en stamhoofd heeft genoemd. De man die in zijn stomme kolommen schreef: “Wie welvaart en welzijn bij de regering Venetiaan-Sardjoe zoekt, doet dat op de verkeerde plaats.” “Meneer Richard Kalloe, waar zijn de 18.000 volkswoningen gebleven? Waar is de diepzeehaven gebleven? Waar zijn de winsten van Rosebelt die naar de bevolking zouden gaan gebleven? Waar is de ontwikkeling van Marienburg gebleven? O, naar welke landen zullen de volkswoningen geexporteerd worden?”


  Maak melding

 26. @ Eduard Lupson.
  Ik ben blij met jou post.
  Toen mocht alles gezegd worden op waterkant de west, de waretijd,RNW,Nu een veroordeelde crimineel zich president noemt in Suriname zijn de regels verscherpt in het voordeel van criminelen rara hoe kan dat.
  @Vanity,als jij de gerelateerde berichten leest dan begrijp je misschien waarom wij negatief zijn over deze criminele regering.


  Maak melding

 27. @ Vanity,
  daarom lijkt het mij verstandig om te luisteren naar de mensen die Suriname langer en beter kennen.
  Niet alles wat blinkt is goud Vanity, zegt wat je kan,beloofd niet wat je niet kan waarmaken,wie dat wel doet is in mijn ogen een demagoog en een Volks-Misleider.


  Maak melding

 28. Volgende bericht: “Suriname gaat haar eigen auto’s produceren” etc etc…… zo gaan we door met het volk voor de gek houden.


  Maak melding

 29. Wie kan mij nou vertellen wat 3 termijnen Venetiaan heeft opgeleverd?
  Deze gasten zitten nauwelijks 2 jaar en zoveel herrie.
  Enigste verschil tussen Vene en co en Bouta en co is dat Bouta veel meer lawaai heeft gemaakt en men per slot van rekening denkt dat hij dat in 5 jaar kan realiseren.Heet dat geen propaganda om gekozen te worden?Welke politicus zou dat niet doen?

  Sdon rustig en maak je herrie na 5 jaar ok!!


  Maak melding

 30. We moeten er voor waken om El Vene schuld te geven dat er niet genoeg huizen zijn gebouwd.El Vene moest een land uit de blubber trekken en voorwaarde scheppen dat het volk haar eigen woning kon opzetten.En in beide is hij aardig gelukt.Maar als het volk geen redzaamheid wil tonen dan gaan ze ook zonder huis zitten.

  Cobie.


  Maak melding

 31. @Fly, wat dacht je ervan dat Venetiaan de schatkist op orde heeft gebracht en Suriname kredietwaardig is volgens de kredietrating bureaus. Venentiaan heeft puin moeten ruimen. Onder Venetiaan was Suriname een democratische rechtstaat. Lijkt mij ook veel waard vindt je niet ??


  Maak melding

 32. Suriname is nooit een rechtstaat geweest en zal het ook nog niet worden.Wat ontbreekt om een rechtstaat te worden is beschaving en dat is ver te zoeken.Abraham komt er niets in je hoofd op om anderen de dienst uit te laten maken.Om het land tot ontwikkeling te brengen moet je eerst je eigen volk stimuleren en de kans geven om op hun poten te staan.Zie je dit niet.Wat heb je aan deChinese zwart geld die je toch straks opmaakt met hoereren ,eten en drinken.Reikt je hersenen alleen tot vandaag.


  Maak melding

 33. Wat een mooie gedachtenspinsels met een hoop mitsen en maren.
  De behoefte in Suriname krijgt prioriteit. Nu heb ik begrepen dat er 5.000 woningen waren beloofd,waarvan slechts een fractie is gebouwd. Voor export is er voorlopig dan ook geen ruimte. Bovendien zouden er te weinig bouwvakkers zijn. Dit zal ertoe leiden dat weer mensen uit het land van de bewuste ondernemer worden ingevlogen (zo ook bij de asfalteringswerkzaamheden).Van de beoogde werkgelegenheid komt dan ook niet veel terecht.

  Over die strijkstok zullen wij het maar niet hebben.


  Maak melding

 34. Surinam patriot, zo bescheiden denkt Abrahams niet, naast auto’s (merk Sakapusu) zal hij ook jets (merk Boeling) en space shuttles (b.v. Kalumbia met Limbo als astronaut) willen exporteren.


  Maak melding

 35. “Suriname MISSCHIEN exporteur van woningen.”

  Yep, die is een goeie hoor ramona.

  MISSCHIEN win ik vanavond de Staatsloterij van zestien miljoen euries.
  Tsja, misschien……….


  Maak melding

 36. @Koos,democratische rechtstaat??Schatkist op orde en dan?Waarom is Bouta vandaag president van Suriname?
  Waarom hebben ze Bouta dan niet aangepakt in die 15 jaren of hadden ze meer tijd nodig?Allemaal 1 pot nat,stelletje bandieten.Ze hadden elke keer een zwarte schaap nodig om de verkiezingen te winnen en nu het anders is gelopen gaat men zitten janken.


  Maak melding

 37. Suriname gaat ‘misschien’het WK voerbal in 2024 organiseren.

  Zelfs bij dit bericht zouden de Paarse Ezels op de stoelen staan juichen.

  Kansloze paupers


  Maak melding

 38. Misschien is het toverwoord van mislukkelingen. Iemand die succes heeft komt met de mededeling dat hij iets heeft bereikt. Ik ben vandaag geslaagd of vandaag heb ik een contract getekend, etc. Kenmerk van de NDP-Surinamers is dat ze staan te juichen als er nog niets is bereikt. Als Bouta en zijn kornuiten op een podium of in de media het woord misschien gebruiken dan… tja, dan wordt door alle paarse Surinamers de polonaise ingezet. Slaap lekker!


  Maak melding

 39. Telkens weer raak ik verrast door de ezelsachtige reacties van Donkey Henk Molenaar,hij lijkt wel een gefrustreerde op alles tekort schietende persoon.[zielig eigenlijk]


  Maak melding

 40. Beste NTIE PAJONG WAAIERS:

  Graag zou ik van jou met je volgende poasting als id op een rijtje zien die je de afgelopen weken hebt gebruikt.

  Beetje schijnheilig om je telkens als een ander voor toe doen. Typisch NDP taktiek


  Maak melding

 41. @Henk Molenaar

  Wordt het niet eens tijd om je in alle stilte terug te trekken in het bejaardentehuis? Je demente trekjes vallen nu toch wel heel erg op. Wij vragen ons af of je nog in staat bent je eigen huis terug te vinden op de grote rottende afvalberg.Je bent inderdaad de grootste zielepoot en ezel van dit forum.Jazeker donkey.


  Maak melding

 42. Zondag 10 juni 2012 om 20:59 uur, door Henk Molenaar

  Suriname gaat de olympische winterspelen organiseren!
  Ik weet zeker dat het onze stagebegeleidier het lukt.
  Want onze lieve president en zoon hebben zoveel ervaring met sneeuw dat dat wel zeker zal lukken.

  De grapjassen ze hebben oftwel kunnen nog niet eens woningen realiseren voor het volk en we praten al over export.

  Een andere vraag:
  Wie gaat deze woningen bouwen?
  Want met sommige Surinamers die van de kleur paars houden gaat het bedrijf zeker failliet.
  Waren vaste baan wil zeggen 5 dagen in de week voor de baas werken . En dat zie ik sommige van mijn Surinaamse broeders echt niet doen!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.