Gênante twist Surinaamse minister en vakbondsleider

40

PARAMARIBO, 8 jun – Het geruzie tussen minister Edward Belfort van Justitie & Politie en vakbondsleider Gustaaf Gallant neemt steeds meer gênante vormen aan. Voor Belfort is de strijd totaal, nu Gallant, voorzitter van de bond van gevangenenbewaarders, hem beticht van stemmingmakerij. Belfot zou overdrijven met een onderzoek naar corruptie bij de vakbond.

Er zou voor ruim tweeduizend liter brandstof zijn getankt op kosten van de staat. Het gebeurde met een dienstwagen die de vakbond in bruikleen kreeg van het gevangeniswezen. “Voor meer dan vijf en negentig procent ben ik het die de auto gebruikt en ik tank slechts één keer in de week”, zegt Gallant tegenover de Ware Tijd. Voor de vakbond is er geen vuiltje aan de lucht. “Iemand die een harde case had zou al lang hebben gehandeld.”

Het Openbaar Ministerie is intussen gevraagd om een onderzoek. “Men dacht dat ik niet zou ingrijpen”, zegt Belfort tegenover de Times of Suriname. Voor hem is het de invulling van een belofte dat zal worden opgetreden “tegen alles wat verkeerd gaat.” Toch is het zeer de vraag hoe ver het geruzie gedreven wordt. Volgens Gallant had Belfort al problemen met de vakbond, toen hij hoofd was van het gevangeniswezen. De minister zou nu dus koersen op een afrekening.


40 REACTIES

 1. Prima dat Belfort zich richt op de corruptieve handelingen binnen zijn toko. Dat moet hij vooral blijven doen.
  De kosten van het vakbondswerk dienen betaald te worden door de vakbondsleden en niet door de belastingbetaler. Hoe heeft een dergelijke regeling überhaupt tot stand kunnen komen.

  Er is enorm veel dat in dit land rechtgezet moet worden, maar waar de burgers vooral naar uitkijken is Belfort zijn handel t.o.v. ’s lands roofmoordenaars, verkeerscriminelen en ander geboefte.

  ‘Ala pisi teng den rover ben pree nanga tigri barba’ zei hij zelf in zijn eerste toespraak tot zijn ondergeschikten. Het wachten is nu nog op de tijger die moet reageren..


  Maak melding

 2. @Volgens Gallant had Belfort al problemen met de vakbond, toen hij hoofd was van het gevangeniswezen. De minister zou nu dus koersen op een afrekening.

  =Ik denk dat de minister toen teveel heeft gezien en nu schoon schip wil maken ongeacht wie je bent.

  =Als de minister daadkrachtig optreedt zullen er misschien betere tijden komen voor de gevangenen zelfs.
  Er moet een eind komen aan al die vriendjes gedoe van mensen en elkaar NIET de waarheid kunnen zeggen.


  Maak melding

 3. Met deze aktie schept Belfor wel een precedent. Als hij zegt dat hij wil optreden tegen ‘ alls dat volgens hem fout gaat’. Er gaan zoveel dingen fout; zal deze Belfor dan ook het OM inschakelen als lieden van die gelieerd zijn aan de MC of AC in de fout gaan op zijn ministerie?????? U maghet raden…..


  Maak melding

 4. Ahaaaa!Nu pas snap ik de strekking van zijn toespraak bij zijn kennismakingsbezoek met de PA’s!
  Gallant (de vakbondsvoorzitter)moet toen al buikpijn hebben gekregen,want die boodschap was direct aan zijn adres gericht.
  (gevolg onderzoek -> ontslag -> gevangenisstraf).
  Voor hen die het willen … beluister die toespraak nog’s (via “In de branding”).


  Maak melding

 5. Berekening simpel zat! 2000 liter. Verhouding 1:14
  2000×14= 28000 km.

  Beginstand bv 10000 km en eindstand 18000 km? men heeft dus 8000 km gereden met een hoeveelheid van 2000 liter. fraude dus!!!

  Beginstand 10000 km en eindstand 38000 geen sprake van fraude.
  Ik neem aan dat bij in bruikleen stellen van de dienstauto de beginkilometerstand wel was genoteerd en uiteraard de eindstand.

  Ik vraag mij af of de ene de andere wel de post gunt? Kunnen zij wel door een deur heen?


  Maak melding

 6. Veel geschreeuw en weinig wol. Zolang als ik weet wat het woord corruptie inhoudt, hoor ik dat men het zal aanpakken in Suriname , maar in de praktijk komt het er nooit van. Als deze regering net zo slagvaardig was bij het aannemen van de anti corruptiewet als ze waren bij de aanname van de gewijzigde amnestiewet, zou ik er een beetje geloof in hebben. Ik verwacht dat ook deze actie van Belfort met een sisser afloopt. Als Belfort de corruptie werkelijk aanpakt, zitten al zijn ondergeschikten straks zelf in de gevangenis, ik zie Belfort ze al in zijn eentje bewaken. Bovendien zal hij net als zijn voorgangers niet te veel djugudjugu maken want straks, wanneer ook hij gaat graaien (if you can’t beat them, join them), moet men het ook bij hem door de vingers zien.


  Maak melding

 7. BA ANANSI: Je slaat de spijker op zijn kop. Over een paar weken hoor je hier niets meer van, en zitten ze met zn allen inclusief Belfort met hun jatten in de grote pot te graaien.Ze jatten harder dan vakkenvullers vakken kunnen vullen…….


  Maak melding

 8. Bij deze verlening ik iedereen amnesty.

  Ga lekker een potje voetballen tegen Moengotapoe.
  Ze hebben daar een talentvolle spits die van dollen houdt.


  Maak melding

 9. @Zucht

  Heel vaak scheld je Ba Anansi verrot. Nu hij in je straatje praat vind je hem opeens geweldig. Kunnen we jou nog serieus nemen of ben je een ordinaire hypocriet?


  Maak melding

 10. @Tedje

  Liever een dollende spits dan een debiele gefrustreerde azijnpisser lijdend onder het Bouterse-syndroom. Je krijgt van mij amnestie voor je onhebbelijkheden als dorpsgek op dit forum. Het gaat vandaag onmiddellijk in.


  Maak melding

 11. Mijnheer Belfort, dat in Suriname de misdaad welig tiert en het land internationaal gezien als narcostaat gebrandmerkt staat, kan niet op het conto geschreven worden van penitentiaire ambtenaren, die een paar liter benzine achterover gedrukt hebben. Degene die voor normverval in Suriname verantwoordelijk is, is een zeer zware crimineel, die door Nederland tot elf jaar veroordeeld is vanwege de smokkel van honderden kilo’s cocaine, die een veroordeling vanwege door hem gepleegde misdaden tegen de menselijkheid als zwaard van Damocles boven zijn hoofd heeft hangen en die bereid is ons geliefde Suriname in zijn onherroepelijke val mee te sleuren. Dat zo’n persoon vrij rondloopt in de surinaamse samenleving wordt internationaal als een grote schande gezien. Daar dient u zich druk over te maken! Trouwens, in uw vorige leven als ambtenaar, voordat Baas u beloonde met het ministerschap, hoeveel pakken printerpapier, inktcartridges of zelfs laptops heeft u van uw werk stiekem naar huis ‘meegenomen’? Hoepel toch op mijnheer Belfort en leg niet op alle slakken zout. Een minister van Justitie is de hoeder van de binnenlandse veiligheid en u zal het met mij eens moeten zijn, dat Suriname veiliger is, als zoveel mogelijk moordenaars en drugscriminelen jarenlang opgeborgen worden. Mijnheer Belfort, is het geen goed idee om de criminelen van Suriname te tonen, dat misdaad niet loont, door Desi Delano Bouterse zijn verdiende straf niet te laten ontlopen? Dan kunnen we later praten over de hoeveelheid benzine die Gallant ‘gestolen’ heeft. Dat wordt bedoeld met HET STELLEN VAN PRIORITEITEN.


  Maak melding

 12. @LASEDE_BOUTA: Thank U very much…….En dan hebben wij het voor het gemak niet over de colorcrimis die zich in de rest van de top van het land bevinden, vechtersbazen, fraudeurs, verkrachters etc.


  Maak melding

 13. Ik vind het terecht dat dingen die niet goed ruiken onderzocht worden. En opsluiten dat gespuis.

  ACHT DECEMBER RUIKT OOK NIET GOED!! Wat doe je daarmee Belfort?

  Krijgt Gallant ook amnestie als blijkt dat hij die benzine heeft gejat? Moet haast wel, dit is een veel kleiner vergrijp dan een PENIS AFSNIJDEN. Of niet?

  @ kaaimanston:

  laten we het omkeren. Niemand krijgt amnestie, Tedje ook niet. Akkoord?


  Maak melding

 14. Hai boi Belfort,
  je bent een grappenmaker.
  Aan het einde van je werkdag leg je verantwoordelijkheid af bij je baas Bouta, de grootste crimineel die Suriname ooit heeft mogen meemaken.Vandaar dat je stoere taal niet serieus overkomt bij NIEMAND.


  Maak melding

 15. Het zoveelste verhaal van Mega dat er iemand niet deugd. Vervolgens hoor of zie je er niets meer van.

  Allemaal rookgordijnen om de eigen misdaden te verschuilen.


  Maak melding

 16. Alle lof voor deze minister met deze aktie.Eindelijk een no nonsens minister op een ministerie die een voorbeeld moet zijn voor alle departementen en het volk in het bijzonder. Een voorbeeldfunktie voor onze jonge garde niet te vergeten. Ga zo door en beinvloed hiermee je collega ministers.Dit is wat onze president bedoeld met het losweken van partijpolitiek.
  Tai horie. het gaat goed.


  Maak melding

 17. Beste mensen,

  Als dhr. Gustaaf Gallant niets te verbergen heeft en al de bonnetjes heeft bewaard en kan aantonen waarhij zoal gaat met de dienst auto dan hoef hij niet bang te zijn.
  De minister doet zijn werk. Dus ik ben dit keer wel voor dit onderzoek.

  Ten tweede hebben teveel mensen een dienst auto in Suriname waar de staat zoveel voor moet opdraaien.
  ==> service beurt
  ==> Banden reparatie
  ==> Benzine

  Heeft dhr. Galant dan geen ander werk en kunnen ze zijn salaris niet na trekken?

  Dit is puur corruptie. want een vakbondsleider is geen minister of president om eem eigen dienstauto te hebben. Hoeveel vergaderingen heeft hij per week.
  Heeft hij een vaste plek waar hij tank. en bij wie leverd hij de bonnen?????
  Wie is zijn werkgever/baas.????????????????????


  Maak melding

 18. Valerie A, het is me niet opgevallen dat Zucht me wel eens uitgescholden heeft (ik word niet vaak uitgescholden omdat ik zelf ook niet scheld), ik moet erop gaan letten, maar volgens mij vergis je je.


  Maak melding

 19. Indien dit op waarheid berust dan heeft belfort een punt.
  Maar waarom pakt hij geen grotere dagoes aan? Denk bijvoorbeeld aan het al jaren slepende conflict buij Suripost waar met bedragen wordt gesmeten die honderden keer hoger zijn dan die lausie 2.000 ltr benzine.
  Denk maar aan bijvoorbeeld het gebeuren aan de cultuurtuin van die mufler dealer etc.
  Belfort schreeuwt van aanpak maar zijn er niet grotere zaken die de aandacht vragen of is dit een camouflage zodat er geen nadruk wordt geldg op grotere zaken.


  Maak melding

 20. Vrijdag 8 juni 2012 om 17:33 uur, door sanjay
  hoe zou santokhi dit aanpakken

  beste sanjay, ex-minister santhoki had het ook aan de stok met die gast galant, hij (galant) was op een zijspoor gezet door santhoki.


  Maak melding

 21. Belfort, vraag aan jouw baas om de eer aan zichzelf te houden en af te treden. In de ogen van heel veel landgenoten is hij een schande voor ons land door hem is het presidentschap gedevalueerd tot nul.
  Als meneer Belfort tegen zijn criminele baas zegt dat die (de baas dus)de ontwikkeling van Suriname frustreert dan pakt Belfort echt corruptie aan.
  Een crimineel zwaar corrupte president moedigt nog meer criminaliteit en corruptie aan.


  Maak melding

 22. Ik ben geen lid of aanhanger van de MC/NDP-Combinatie, maar ik zou minister Belfort wel een kans willen geven om schoonship te houden bij de politie, de brandweer, en by de penitentiare ambtenaren. Zij vormen de backbone van de Surinaamse ontwikkeling door te zorgen voor orde, rust, gerechtigheid, en recht. ik zie bijna een tweede Santokhi in Belfort. Zo, “In De Arm Geweer” voor de minister en “Houden zo.”


  Maak melding

 23. @Eduard Lupson

  “Ik ben geen lid of aanhanger van de MC/NDP-Combinatie, maar ik zou minister Belfort wel een kans willen geven om schoonship te houden bij de politie, de brandweer, en by de penitentiare ambtenaren. Zij vormen de backbone van de Surinaamse ontwikkeling door te zorgen voor orde, rust, gerechtigheid, en recht. ik zie bijna een tweede Santokhi in Belfort. Zo, “In De Arm Geweer” voor de minister en “Houden zo.”

  Je lijkt Pontius Pilatus wel, door je te verontschuldigen met de opmerking ‘Ik ben geen lid of aanhanger van de MC/NDP-Combinatie…’. Natuurlijk moet corruptie en fraude altijd en overal aangepakt worden. Maar deze misdrijven vallen in het niet vergeleken met moord en drugssmokkel. Door deze misdrijven is Desi Delano Bouterse internationaal BERUCHT geworden. Als de hoeder van de binnenlandse veiligheid – een andere bewoording voor de minister van Justitie – het lef niet heeft zijn Baas erop te attenderen, dat zijn ‘faam’ aan de verbreiding van de criminaliteit in Suriname bijgedragen heeft, dan hoort hij zijn kiezen op elkaar te houden, als hij met hosselaars als Gallant vandoen heeft. Santohki pakte echte criminelen aan en geen hosselaars. Dat is het verschil met Belfort.


  Maak melding

 24. @ Brada Lasede_ Bouta
  Bedankt voor de vergelijking met Pontius Pilatus. Pilatus had geen andere keus dan zijn handen “In onschuld” te wassen, nadat hij van alles geprobeerd had on mijn Heer vrij te laten. In de theologie noemen ze dat “The plan of God” of Preordination. Jij en ik zeggen eigenlijk hetzelfde, maar ik wilde met mijn opmerking wel duidelijk maken dat buiten mijn politieke realiteit om als niet-NDP’r Belfor een kans verdient vanwege zijn toffe begin. Regarding zijn baas, laten we afwachten als Belfor, in tegenstelling tot zijn slappe voorganger Misiedjan, ook voor wet en recht voor een ieder het mes erin zet. Ook als het op zijn Baas aankomt!


  Maak melding

 25. @surinam patriot

  “@zucht je bent the best,,..duidelijk en recht toe aan”

  Surinam patriot, eigenlijk vind ik jou de allerbeste. Onduidelijk, meestal wartaal uitslaand, anti, een tikkeltje schizofreen, ontzettend saai, simplistisch en de allermooiste ezel. Je bent honderd procent zeker niet te overtreffen. Mijn welgemeende complimenten! Zucht is er echt niks bij. 😆


  Maak melding

 26. belford probeert ons jongeren tepesten.maar bouta niet.ik rij al 3 jaren bus.heb een schuld bij de bank en word nu plotseling broodloos gemaakt,door zijn wetten.waarom worden er geen wetten gemaakt wie bevoegt is om in de politiek te stappen.want morge stap mijn hond dan ook in de politiek


  Maak melding

 27. !@ Zucht je hebt die Valerie A wel laten zuchten hoor en neem van mij aan , jij krijgt geen antwoord op terug!! HI, Hi, uchhhh, ppffffff. waarom forceer je haar??


  Maak melding

 28. Belfort moet aan de bezoekende chineze advisers advies vragen hoe ze moeten omgaan met gevangenen. Dan wordt Gallant de eerste slaaf in club santo.


  Maak melding

 29. En waarom is het opeens ‘genant’ als corruptie bestreden wordt?? Tja…sommige mensen houden liever het stelen in stand vanwege hun politieke kleur!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.