Bezoek Surinaamse president aan China in pijplijn

37

PARAMARIBO, 6 jun – Het staatsbezoek van president Desiré Bouterse aan China wordt druk voorbereid. Minister Winston Lackin van Buitenlandse Zaken vertrekt binnenkort zelf naar Peking . “Ik ga om de reis van de president voor te bereiden.” De verwachtingen zijn kennelijk hoog gespannen.

Tijdens het bezoek zal vooral de samenwerking op financieel gebied worden belicht. Ook kennisuitwisseling komt aan de orde. Wanneer het bezoek precies plaatsvindt is nog niet duidelijk. “De president heeft het momenteel heel druk, maar ook in China zitten de mensen momenteel in een drukke periode. Straks hebben ze nationale verkiezingen”, zegt Lackin tegenover de Times of Suriname.

37 REACTIES

 1. Reisburo Lackin heeft het weer voor elkaar hoor. Dit keer een dubbel reisje naar China. Eerst gaat hij en dan volgt die criminele president erachter aan.

  Onlangs was dino (zoon van) ook in China om zaken voor de republiek te regelen.
  http://www.gfcnieuws.com/?p=122379
  Dit is toch geen weloverwogen buitenlands toch beleid mang.

  Het lijkt er op alsof deze minister in het wilde weg landen aan het benaderen is, om alsjeblieft investeringen in Suriname te komen plegen of geld aan Suriname te lenen. En dan zit straks het arme volk met de gebakken peren.

  Overigens, lijkt het er op dat het reisje naar Equatoriaal Guinee welke in mei zou plaatsvinden) is uitgesteld. De zoon van die schurk Obiang zit nu namelijk in de problemen. (iets met witwas praktijken en zo).


  Maak melding

 2. China is een van de weinige landen die door deze president bezocht kunnen worden.Wij Suri’s hebben ons bewust in een hoek geplaatst.Suriname staat nu tussen de paria-staten.Waar is ons trots gebleven? Waar zijn we beland? Wanneer kunnen we weer met opgeheven hoofd de wereld tegemoet treden?


  Maak melding

 3. Sang datie…..

  Weer een reisje in het verschiet!
  Ik weet ook wanneer: 24-25-26 november 2012!

  Nanga paalem wie dee go…
  of zo iets.

  Maakt niet uit,’is niet mijn belangstingcente’, bouta je doet maar hoor.
  Hoelang nog………….


  Maak melding

 4. Hoe gaat Baas vliegen dan?

  Paramaribo -> Amsterdam -> Peking gaat het niet worden.

  Dus ik schat Paramaribo -> Backtrack -> Georgetown -> Cuba -> Miami (mag dat van de FBI?) -> Peking

  Lang leve de meest vooruitstrevende heilige president ooit!


  Maak melding

 5. @Bouta2

  Paramaribo -> Moengo -> Albina – Saint Laurent -> Cayenne -> Parijs -> Peking is ook link;

  Zowel Cayenne als Parijs zijn 100% Europees grondgebied, en daar zijn de internationale opsporingsbevelen van Europol en Eurojust actief…

  In Amerika heeft hij last van de FBI / CIA, dus het moet toch een kruip-door-sluip-door route worden (waarbij Europa en USA worden ontweken).


  Maak melding

 6. Of misschien dan toch via Equatoriaal Nieuw Guinea 🙂

  En de ambassadeur van Suriname in Parijs is (op Bouta na) de 2e hoofdverdachte in de Decembermoorden (dat moesten de Fransen eens weten!) – dus wellicht heeft die een undercover-pandje aan Rue de la Seinne weten te regelen…


  Maak melding

 7. Nee hoor de pres gaat met zijn eigen air force one van de slm rechtsreeks naar china.Ik snap alleen niet waarom hij gaat als abrahams al zoveel heeft los gekregen van de chinezen.Is toch verdacht he,of heeft braampje niet naar tevredenheid gehandeld daar?
  Hebben ze ons weer leugens opgehangen?


  Maak melding

 8. Hij legt weer beslag op SLM capaciteit en vliegt op Sao Paulo om vervolgens met China Air naar Peking te vliegen. Hoe dan ook, deze reis gaat Suriname geld kosten.

  En @Afusensie als je dit leest: lenen betekent dat je het geleende (met rente) terug moet betalen. Is niet van jou.


  Maak melding

 9. China doet ook zaken met Mugabe dus waarom niet met Baas?

  De hele middenstand in Zimbabwe is al in handen van Chinezen.
  Wat zal de bevolking dat fijn vinden.
  ==
  China heeft Harare een kredietlijn toegekend van bijna een miljard dollar om de rampzalige Zimbabwaanse economie er bovenop te helpen. Dat heeft de Zimbabwaanse premier Morgan Tsvangirai gezegd. De eenheidsregering krijgt “een kredietlijn van China voor in totaal 950 miljoen dollar”, zegt Tsvangirai tijdens een persconferentie in Harare. Ongeveer 94 procent van de Zimbabwanen is werkloos en 70 procent is afhankelijk van humanitaire hulp.

  Tsvangirai heeft pas een internationale rondreis van drie weken achter de rug, tijdens dewelke hij donateurs trachtte te overtuigen om hem hun vertrouwen te schenken. Om de economie er weer bovenop te helpen in Zimbabwe denkt Tsvangirai 5 tot 8 miljard dollar nodig te hebben. Naast het Chinese krediet werd volgens Tsvangirai ook ongeveer 500 miljoen dollar aan humanitaire hulp en steun voor de regering verzameld.
  ==

  Tjonge en wie is nu baas in Zimbabwe? Dus weer niet zelfstandig maar van de drup in de regen en honger.


  Maak melding

 10. Suriname vaart een duidelijke koers en het bezoeken van China is opnieuw een stap vooruit. China is bezig de rol van supermacht op zich te nemen en Suriname doet er goed aan de banden met de Chinezen aan te halen. Het is dus een goede zaak dat onze president China bezoekt.


  Maak melding

 11. Goudentijden voor Lackin Travel Agency. Zo vanuit de kwikdampen naar Babi pangang City. Beetje interessant doen tegen Wen Jiabao met een goudmijn als onderpand in je achterzak. China een supermacht ? China is nog altijd een arm land. Het inkomen per hoofd van de bevolking ligt rond de 3000 dollar. Dat is iets minder dan in Jordanië en Tunesië. Zelfs al zou de Chinese economie met 8 procent per jaar blijven groeien en de economie van de VS zou stoppen groeien, dan nog duurt het tot 2045 voor China even rijk is als Amerika. Zoek je heil bij Duitsland, Noorwegen, Finland, UK of Oostenrijk. Nederland is een gepaseerd station. Suriname leeft net als Griekenland van de import. Zo verdien je geen stuiver. Suriname moet in een rap tempo gaan industrialiseren, alleen dan kun je een waardevolle economie opzetten. Die Duitsers weten er alles van.


  Maak melding

 12. mensen weer een vakantie reis voor de moordenaars en co. .tijdens de verkiezing was er zoveel beloofd ,maar daar is niks van terecht gekomen .al die vakantie hadden de idioten niet beloofd ,en dat is alleen te zien en te merken wat ze in die 2 jaar berijkt hebben .Nou het kost hun tog niks de arme bevolking betaald het tog op jaarlijks basis heb ik me latten vertellen kost het 64.000.000. us dollars .domme idoiten die op de paarse ezels gestemt hebben bedankt.


  Maak melding

 13. @ Esmerald hoelang nog? Nou deze kakerlakken gaan niet eerder weg totdat de kas niet leeg is!! en als eventueel kan, likken ze de laatste druppel bloed ook nog!!!


  Maak melding

 14. HAHAH Lacking informeer jezelf goed: China heeft geen nationale verkiezingen, en ook geen lokale, geen enkele verkiezing. Net zoals Baas dat voor Suriname wenst. Hij gaat op les in Beijing.


  Maak melding

 15. @Suriboy, die Postduif Lackin is een joke.. je kon nog wel eens gelijk hebben. Zou me niets verbazen als Baas met een hamer en sikkel terugkomt en de DNA veranderd tot z’n politbureau. Bouta is een socialist in hart en nieren. We weten allemaal dat de socialisme de voorloper is van communisme. Karl Marx, 1818-1883. Met een beetje historie besef weet je dat socialisme en communisme niet veel goeds voorspelt (resp. A. Hitler en J. Stalin. Van die paarse verkiezingsbeloftes is op dit moment 0,0% gerealiseerd. Waar zijn die huizen, wegen en bruggen gebleven. Wat wel gerealiseerd is zijn casino’s en wisselkantoren. Zijn volgende smoes zal zijn dat hij nog een termijn nodig heeft om het te realiseren. Dankzij NF zijn de overheidsfinanciën onder controle gebleven. Sterker nog Suriname is liquide en kreeg het ratings bij Fitch en S&P. Postduif Lackin vliegt de hele wereld over om geld op te halen maar vergeet de kleine lettertjes te lezen. Lenen kost geld en Suriname gaat dit niet kunnen terugbetalen met als gevolg dat de bureaus de ratings verlagen, dus lenen op de kapitaalmarkt of bij de wereldbank wordt nog duurder..Mark my words..


  Maak melding

 16. Hopen dat die Ingie gaat vliegen kunnen we lachen.
  effe kijken hoelang hij daarover doet.
  Nou met een beetje pech halen ze deze vliegende ingie met een drone uit de lucht.
  tja sommige zullen me nu hard vinden want er zullen onschuldigen sterven als dit gebeurd.
  maar ik mag toch ook met 2 maten meten zoals de paarselingen dit doen.
  8 december is dit volgens mij ook gebeurd.

  maarja daar zullen we het niet over hebben.

  dus maar over het berichtje:
  ik ga verder met de weddenschap. inleg 2 harde SRD dat China Suriname gaat opeisen en alles gaat toeeigenen.
  oftwel we worden nu echt genaaid. en byebye met onze vrije dagen want china heeft er maar 1 per jaar als ik het goed heb!


  Maak melding

 17. aahh…. sorry.

  Misschien krijgen we ook lanceerinstallaties uit China.
  Dat zal wel goed zijn voor een paar miljard.

  But I think that Mr Nay won’t be amused.


  Maak melding

 18. aahh.. alle gekheid maar even terzijde.

  Er wordt een zware PR campagne gevoerd om de bigi regionale player weer in een positief blaadje bij het Volk te brengen.
  Alle Volksmilitie communicatie teamleiders zijn aan het ploeteren.


  Maak melding

 19. Dat is een bewijs materiaal dat de Pres DDB hard zijn best doet om ontwikkelingen in dit land Sur te brengen.
  China gaat 100% helpen.


  Maak melding

 20. Donderdag 7 juni 2012 om 03:28 uur, door Radjkoemar Rajaram

  Hij doet zijn best grapjas waar is ie dan?

  En de joke is als Suriname de rekening krijgt en de Chinees het volgende aan hem vraagt:
  Sambal bij?


  Maak melding

 21. Bouterse zou toch in afgelopen mei naar zijn grote vriend in Guinee-Bissau gaan voor staatsbezoek en de ‘mogelijkheden tot economische samenwerking’ te bespreken.

  je weet wel: Surinaams water naar Afrika exporteren…………….

  Ging ook zeker niet door vanwege ‘drukke werkzaamheden’


  Maak melding

 22. Beste Radjkoemar Rajaram ( namaak Hindoestaan).

  Op dit forum neemt echt niemand jou serieus.

  Kun je 2 gerealiseerde plannen noemen die Suriname economisch vooruit hebben geholpen……….


  Maak melding

 23. Men praat over de pijplijn, hoe lang is ie wel, ze zijn bezig met de voorbereiding. Ja wanneer, dit jaar nog. Maar in elk geval dit bezoek als ie doorgaat dan zal een hoop stof doen opwaaien. Het enige wat ik kan zeggen, als baas er naar toe wil om wat dan ook, wie houdt hem tegen,en wat eruit komt horen we wel, toch. Hier in Ned zal ie nooit komen,want dan zijn de rapen gaar. Maar la we afwachten of die trip naar Chino land daadwerkelijk doorgaat, eerst zien en dan!!!!!


  Maak melding

 24. Donderdag 7 juni 2012 om 10:40 uur, door Henk Molenaar,

  niet zo van die moeilijke vragen stellen wijsneus!
  pvdmme man laat ze nou niet stressen.

  oke hier heb ik een antwoord:
  – oever verbetering zodat Dino beter kan aanmeren voor zijn zeepsop handel.
  – devaluatie van de SRD dat heeft iedereen toch geholpen. of nie?

  ga weer effe werken bye.


  Maak melding

 25. Ik denk dat sommige mensen hun verstand in hun hol .Ik bedoel,abrahams is net terug uit china,daar was hij met een grote delegatie.naar eigen zeggen heeft hij alle luchtkastelen binnengehaald voor suriname.
  Wat gaat boutje weer met een grote delegatie daar doen?
  heeft suriname zoveel geld voor al deze reizen?
  Heeft Venetiaan zoveel in kas gelaten, zodat deze idioten het kunnen opmaken?
  Wat heeft 2 jaren reizen suriname opgeleverd?
  Nog geen enkele investeerder gezien hier hoor.
  Jammer daar gaat ons belastinggeld, en die apen geloven nog dat het reizen van deze pres goed is. voor land en volk.


  Maak melding

 26. Ferdinand Hossenbux
  Men praat over de pijplijn, hoe lang is ie wel, ze zijn bezig met de voorbereiding. Ja wanneer, dit jaar nog.

  Ferdinand joe tja deng.Hahahaha


  Maak melding

 27. Wat gaat hij daar doen ? Suriname in de verkoop zetten in China ? Vóór eens en voor altijd ? Houden deze mensen nog van Suriname ??? Ik heb mijn twijvels.

  En de Makke Paarse Lammetjes waren weer blij…… en riepen weer in één koor…….Na Wang Hiep Hiep Hoereeee……..!!!Moro é Doro !!!

  Groet,Ram Ram,Goeda Hafies (Veel wijsheid !!!)


  Maak melding

 28. Donderdag 7 juni 2012 om 03:28 uur, door Radjkoemar Rajaram

  Radjkoemar Rajaram; ventje jij bent heel nep !!! Hou er mee op. Ga een hobby zoeken. Onder welk steen kom jij vandaan ???? Suriname is alleen vóór echte Surinamers . En absoluut niet voor neppers !

  Groet,Ram Ram,Goeda Hafies (Veel wijsheid !!!)


  Maak melding

 29. alweer zo’n snoep reis dat niks oplevert..

  er zijn de afgelopen twee jaar zo-velen voor-gegaan en niks meegenomen voor de opbouw su..

  jammer voor het land..

  het volk staat erbij en kijkt ernaar.

  tjé potie..


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.