Verkiezingen Nationale Partij Suriname spannend

28

PARAMARIBO, 5 jun – De bestuursverkiezingen binnen de Nationale Partij Suriname, NPS, verlopen spannend. Hoewel aanvankelijk niet verwacht, wrijft het toch aardig tussen de twee kandidaten voor het voorzitterschap. Wat eerst zeker en saai leek, kan het ineens niet meer zijn. Dit blijkt nu al bij de stembepaling van de partijafdelingen.

Deze afdelingen vertegenwoordigen elk de districten die Suriname rijk is. Verschuivingen in voorkeuren blijken van de ene dag op de andere mogelijk. Zo hebben de afdelingen van Para en Coronie hun voorkeur uitgesproken voor Gregory Rusland. Aanvankelijk neigden beide naar Ivan Fernald, de duidelijke favoriet van de huidige partijvoorzitter en ex-president Ronald Venetiaan. Smeer- en fluistercampagnes zijn niet van de lucht.

Het accentueert alleen maar nog meer de toch wel onvermoede rivaliteit. Volgens de Times of Suriname wordt er “met geld gesmeten” om het stemgedrag te beïnvloeden. Met de richting die het stemgedrag uitgaat, valt dan niet moeilijk te raden wie bevoordeeld moet worden. Uiteraard houden de informatiebronnen zich anoniem. Maar dat past nu eenmaal bij zulke campagnes. De verkiezingen vinden op zeventien juni plaats.

Bekijk ook:


28 REACTIES

 1. Ik begrijp niet waarom de partij Vene nog nioet hebben eruit geknikkerd!! wat doet hij nog! hoort hij niet in een bejaarden tehuis?? Die Bloedzuiger is al over de 80 denk ik en is nogsteeds opzoek naar een paleis of miljoenair gte worden! wat moet hij met zoveel geld1 Zeker in de kist meenemen!!

  Met geld kunnen zij wel de duivels omkopen1 dat na Sranang mentaliteit!!!! A no fu Wiep Ding???


  Maak melding

 2. Als er iemand is die niet op geld uit is, is het Vene wel. Waarom moet hij uit de partij geknikkerd worden? Hij heeft toch al bedankt voor het partij voorzitterschap? Bloedzuiger? Heb je het niet over iemand anders?

  Heb je het bericht wel goed gelezen en ben je wel op de hoogte van de ontwikkelingen?


  Maak melding

 3. midete
  Ik geef jou volkomen gelijk.Vene is iemand die zichzelf niet heeft verrijkt ten koste van de staat.Hij heeft ook zijn echtgenote nooit bevoordeeld. Ook had hij nooit een verzameling nietsnutters met zeer royale salarissen om hem heen.Hij heeft ook veel gedaan voor ons land.Toen hij indertijd overnam was de schatkist totaal leeg.Zelfs debodem was verdwenen,maar dankzij een strak financieel beleid heeft hij de overheidsfinanciën weer op orde gebracht.


  Maak melding

 4. Ik ben geen fan van hem. Hij is te star en te traag. maar hij is wel een decent guy. We moeten zaken niet mooier, maar ook niet slechter maken dan ze zijn. Give credit who credit deserves.


  Maak melding

 5. En je hebt gelijk over die bodem. Suriname was feitelijk failliet. Telting is zo slim geweest om naar buiten toe de indruk te wekken dat dat niet zo was.


  Maak melding

 6. Naast pensioen en voorzieningen als 4x mini-ster, 3x president en 2x DNA lid, was opa Ro nog niet tevreden.
  Hij regelde voor zichzelf, na de verkiezing, vlak voor zijn aftreden als president, het volgende voor de rest van zijn leven, op kosten van het arme volk: Auto met chaufeur,2 diensmeiden, 2 tuinmannen, alle beschikbare ITC apparatuur, persoolijke en woning beveiliging, VIP behandeling overal waar hij komt, enz., enz..

  Ja ja, hij is/was een héél “bescheiden man”.


  Maak melding

 7. Ach, Naaipaal, gaat het op dit moment anders? Belfort omringt zich met 30 beveiligers. Wie betaalt dat dan? De hele 2e verdieping van het Zorghotel voor Gopi. Wie betaalt dat? Hijzelf? Kom op nou, je weet wel beter. Het zijn maar een paar voorbeelden uit een hele lijst. En het volk pienaart.

  Overigens is de verkiezingsstrijd om het voorzitterschap van de NPS alleen spannend om te zien wie de meeste djoekoes over tafel brengt, Rusland of Fernald. Want daar is op dit moment de focus op gericht.


  Maak melding

 8. Alles, behalve Ronald Hoooghart. Hij is al lang van zijn ‘geloof’ gevallen.Hij is niet méér te vertrouwen !

  Hij gaat vóór goud. Maar dan alleen vóór zich zelf. Ronald Hooghart heeft absoluut géén rugge graat !!! Hij is duidelijk een N(jang)D(ringie)P(arty)knecht…… (geworden) .

  Groet,Ram Ram,Goeda Hafies (Veel Wijsheid !!!)


  Maak melding

 9. Noch Rusland noch Fernald beschikken over het charisma of leiderschapskwaliteiten om het op te nemen tegen monsters als Bouterse, Somo en Brunswijk. De NPS zal geen rol meer spelen in de surinaamse politiek. Deze partij heeft zichzelf in de afgelopen decennia gedecimeerd. De NPS ontbeert een degelijk politieke koers en heeft weinig geinvesteerd in de jeugd. En van het laatste moet je het hebben.


  Maak melding

 10. Beide NPS voorz. kand. zijn vriendjes.
  Ze hebben geen visie, charisma, aanhang en te afstandelijk. (elite)
  NPS is/wordt geschiedenis.


  Maak melding

 11. Oude en nieuwe politiek allemaal van hetzelfde laken en pak, allemaal neppo’s, en daar komen nog de criminele frauduleuze, en non inteligentie van de nieuwe machthebbers die zich ndp-ers noemen nog bij.De enige redding van het moreel financieel bankroet van Surimaribo is de overname door de Internationale gemeenschap met Den Haag voorop.Met een totale mentaliteitsombuiging van het volk wordt het misschien toch nog wat.en natuurlijk met de DDB clan achter slot en grendel.


  Maak melding

 12. Dat heel gedoe rond die NPS zal mij een zorg zijn, het is een partij die ik sinds juni 1970 nooit meer hhog ingeschat heb,want toen ging Jopie dood,en veel mensen die toen een jaar of tien waren kennen deze man niet, hij was een leader, een echte, maar na hem waren het alleen klojo´s die het land naar de verdoemenis
  hebben gebracht, met name die sukkel van een Arron, en ja, die Vene bigi lip, meer niet hoog van de toren blazen, nooit actie, wat heb je aan zo´n patjakker. Mensen zullen mij kwallijk nemen, maar de waarheid is hard en al die negatieve kritiek lap ik aan mijn llllllll!!!!Wat denkt die NPS anno 2012 dat zij als ze de verkiezingen tzt winnen het land naar grote hoogte zullen brengen, djiem wang brik, en zak me hier.


  Maak melding

 13. NPS – Nostalgie Partij Suriname

  NPS: Na Praten Suriname
  Onderstaand treft u een elite groep “Zoete broodjes kakkers clubje”, in alfabetische volgorde. De adviseurs Na Praters die al een tijdje een voorschot hierop hebben genomen, m.b.t. de doelstelling van de NPS: Na Praten Suriname.

  Adviseurs Na Praters Suriname (alfabetisch):

  Esmerald – E sme(e)r ald(oor)- alias tiengie SMERIE.

  Henk Molenaar – stoute Henkie alias MoleNAADJE -;

  Jack Russel – JACKIE e njang soso poepe eng her` libie langa – alias JA(kie) jaknikker –

  pasew – PAS(l)eeuw laat de leeuw niet in zijn hempie staan, e verdedig eng PASpoort (ptata boekoe) altid – alias PAS(je);

  surinam patriot – pa(TRIOOTJE) doet het ’t liefst in het openbaar met Henk Molenaar en wikkileaks – alias PA(triootje);

  Toine Manders (nieuw “prominent???” gastdeelnemer) – te m`e MANDIE (mie de bereid foe lee) – alias Manke
  Ne(e)lis;

  W. Whome – Wachteven. W(aar) h(eeft) o(pa Vene) m(e) e(ten gezet)? Antwoord: jongens nu zelf voor werken! – Alias – Woem!!! en weg was ie!

  wikkileaks – boze (W)olf – alias LIKLIKKIE (m`e vin mie liklikkie)-;

  Zucht(je) – in een VLOEK en een zucht – alias ZUCHTOE foe reageer lek` wan lawmang.

  Reactie artikel:
  De vader van Gregory Rusland NPS kandidaat voorzitterschap NPS, de heer Harold Rusland, heeft destijds de staking tijdens het regiem Pengel (NPS) in Suriname geleid en Pengel ten val gebracht, periode 1969.

  Zoon Gregory Rusland leidt het definitieve einde van de NPS in.

  Precies wat vader Harold Rusland altijd heeft gewild als “ras-echte nationalist” destijds PNR. De NPS naar Rus(t)land brengen. Rusland is in de NPS en de NPS is in Rus(t)land. Klus geklaard!

  If a pa no beng mang klar` a torie volledig, dang a zoon e klar` ing now helemaal. NPS – Na Praten Suriname. Voor de NPS is de tijd aangebroken om nu echt in nostalgie te gaan Na Praten in en/of over Suriname. Nostalgie!

  NPS – NOSTALGIE (innerlijk verlangen naar wat voorbij is) Partij Suriname.

  Om de nagestreefde verbroederingspolitiek te completeren, neemt DE NPS heel graag in haar kielzog mee (spoor) de VHP als de Verenigde HEIMWEE (soort verdriet) Partij.

  Nostalgie is Heimwee en gaan hand in hand.
  Nostalgie Partij Suriname en Verenigde Heimwee Partij. Dan is de echte verbroedering/verloedering (algehele achteruitgang) van deze partijen eindelijk definitief.


  Maak melding

 14. Woensdag 6 juni 2012 om 11:06 uur, door Naturel,

  Je spoort duidelijk niet.
  Zoek hulp.

  “If a pa no beng mang klar` a torie volledig, dang a zoon e klar` ing now helemaal.”
  Ja ik lees het, laat me raaien, abra brokie, ramgoelam of van dijk, whahahahahaha.

  ordinair varken, gatlikker van een moordenaar en crimineel.

  vies mens.


  Maak melding

 15. @Naturel

  LOL!!! Je zet die zwakzinnigen wel erg te kijk en dat vind ik schitterend.

  Kraboe Esmerald gaat zoals altijd weer meteen als een ordinair viswijf te keer. Totaal geen manieren geleerd dat gestoord mens. Ik denk dat ze echt hulp moet zoeken. Dat wordt janken ergens in de pijp.


  Maak melding

 16. @love natural,

  Tsja, waarschijnlijk heb je net zulke psychopathische trekjes als naturel.
  Ken gebeuren.
  Soort zoekt soort.

  Als ik geen manieren heb, whahahahahaha, woeiiiii,
  ahum ,als ik geen manieren heb, dan heb ik je mooi beet.

  Flikker een eind op met je stom geblaat, kuddedier.


  Maak melding

 17. @de NPSers,

  maken jullie de juiste keuze en je zal zien dat de politieke partij ,de NPS zal herrijzen in al zijn oude glorie.Het is waar,Hooghart voorspelt niks goed.Hij is een verrader die banden onderhoud met de duivel , bij de naam bouta genoemd.Geef Hooghart geen kans om de scepter straks te zwaaien en verstoot hem uit jullie partij. Hij is net een parasiet ,een virus die besmettelijk lijkt te zijn.Maak een come-back NPS ,ik ondersteun jullie volkomen.


  Maak melding

 18. @Esmerald

  Yu na wan stratieoema no. Yu mofo doti lek wan motjofowru. Hoe kan het dat idioten als jij hier kunnen reageren. Doe eens normaal en kom met normale reacties. Laat de mensen in hun waarde en voel je niet steeds aangesproken. Met stront.


  Maak melding

 19. “Naast pensioen en voorzieningen als 4x mini-ster, 3x president en 2x DNA lid, was opa Ro nog niet tevreden.
  Hij regelde voor zichzelf, na de verkiezing, vlak voor zijn aftreden als president, het volgende voor de rest van zijn leven (EERSTE LEUGEN), op kosten van het arme volk: Auto met chaufFeur, (TWEEDE LEUGEN), 2 diensTmeiden (DERDE LEUGEN), 2 tuinmannen (VIERDE LEUGEN), alle beschikbare ITC apparatuur (VIJFDE LEUGEN), persooNlijke en woning beveiliging (KLOPT, NIETS MIS MEE), VIP behandeling overal waar hij komt (ZESDE LEUGEN, MAAR OOK DAAR ZOU NIETS MIS MEE ZIJN), enz., enz.. .”

  Al die voorzieningen die je noemt zouden ALS ZE WAAR WAREN, samen nog niet eens zoveel kosten als het salaris van onze presidentsmotjo gedurende vijf jaar.

  Ik ben er geen voorstander van dat partijen en/of personen te lang in het zadel blijven. Twee termijnen is genoeg, voor wie dan ook.

  Ik heb geen problemen met een andere partij aan de macht. Front was niet de beste keus, maar wat er nu zit hoort er niet te zitten. Niet qua intellect en niet qua moraal. Driekwart van het NDP kader bestaat uit weggetrapte corrupte ex-Fronters of mensen die zo weinig vertrouwd werden dat ze nooit een kans zouden krijgen binnen die partijen.

  Iedereen die zo over het Front klaagt, hoe komt het dat het Front bij de eerste verkiezingen 40 (41?) zetels heeft gehaald? Als Bouterse het zo goed gedaan had na 25 februari, Waarom heeft hij NOOIT een absolute meerderheid behaald?

  Zijn we vergeten hoe diep Suriname financieel was gezonken na de dictatuur? Zijn we vergeten hoe Wijdenbosch Suriname in twee jaar straatarm heeft gemaakt? Zijn we vergeten dat we hem weggejaagd hebben? Zijn we vergeten hoeveel hectare ALIBOEF via stichtingen en zijn zoon heeft weggesluisd. Hij heeft onder Wijdenbosch MEER DAN HONDERD HUIZEN GEBOUWD EN VERKOCHT. Ik denk het niet, IK WEET HET!!

  Ik ben het ook eens met degenen die zeggen dat noch Fernald noch Rusland voldoenden uitstraling hebben. Wat nodig is, is iemand met visie en de juiste mensen om zich heen EN DIE OOK NOG “VELDMANG” kan spelen als het moet. Van Rusland weet ik ook dat hij niet heel schone handen had voordat hij minister werd. Van zijn ministersperiode is niets mij bekend, behalve geruchten. Papa Rusland heeft trouwens ook flink met DiDiBrie samengewerkt(nadat hij een paar keer aardig is mishandeld in opdracht van DiDiBrie) en zich flink verrijkt in die periode, onder andere met de doorverkoop van tractoren uit de creditline die bestemd waren voor de rijstbouw . Fernald is volgens mij intellectueel te licht.

  We zien wel hoe het loopt. men mag zeggen wat men wil, maar Vene heeft het onder die omstandigheden uitstekend gedaan. Twaalf jaar met een financiële molensteen om je nek zwemmen kan niet iedereen. Daarbij ook nog met Back en Neck en Lonnie aan tafel moeten blijven zitten om het grotere kwaad buiten te houden is ook je malligheid niet. Al ben je traag en soms rancuneus: RESPECT VENE!!


  Maak melding

 20. Woensdag 6 juni 2012 om 11:06 uur, door Naturel,
  and
  Woensdag 6 juni 2012 om 14:27 uur, door Love Naturel

  Jullie ouders waren broer en zus of niet?
  Naturel je hebt mij vergeten slome! En nu kan ik straks niet slapen van verdriet.
  maar ja gelukkig heeft Esmerald de honneurs waargenomen haha….

  En Love Naturel onze slechste koe loeit beter dan gij vrouwke.
  Je geluid is als een koe aan iemand zijn pijpen danst of ……….. pijpt! maarja dat mag jezelf invullen.

  wederom ik ga even naar de koeien kijken.

  grtn Piet


  Maak melding

 21. Hahaha. Naturel da’s wel lollig. Weet echt niet waarom er hierom zo gescholden moet worden. Keiharde beledigingen geuit worden tegenover proboutisten wordt er zelfs niet zo tekeer gegaan.
  Maar goed. Zal wel aan mij liggen noh?

  Ik ga stuk van het lachen hier. Echt een goeie hoor Naturel.


  Maak melding

 22. Wat was de topic weer? Oja NPS en spannend?
  Ferdinand heeft gelijk geef me een grote break hier, ja lek dja.
  Ik zie wel hoe ik aankom want met de NPS ga ik nergensj.


  Maak melding

 23. Donderdag 7 juni 2012 om 00:54 uur, door Sranang abra alla sani

  dat komt omdat je mij niet kunt peilen beste Sranang abra alla sani.
  Dan komt de vraag wie is nu zwakzinnig?

  Maar ik kan ook reageren met een zwakzinnige kan meer vragen stellen dan een arrogante die denk dat hij wijs is.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.