‘Babysterfte in de Bijlmer hoogste van Nederland’

43

De babysterfte in de Bijlmer was in 2011 het hoogst van Nederland. Vooral vrouwen afkomstig uit Suriname, de Antillen en Ghana lopen een verhoogd risico dat hun baby sterft tijdens de zwangerschap of rondom de geboorte. Dit blijkt uit een studie van oud-huisarts Nizaar Makdoembaks(foto) meldt het Algemeen Dagblad.

Gemiddeld sterven in Nederland 10 op de 1000 baby’s. Volgens de krant is dat in de Bijlmer 21 tot 25 op de 1000. Het hoge sterftecijfer wordt verklaard door de ondermaatse zorg in Amsterdamse ziekenhuizen zegt Makdoembaks.

De voormalig huisarts stelt volgens de krant dat de begeleiding bij zwangerschap en geboorte inadequaat is. Wat ook bijdraagt aan de hoge babysterfte zijn medische factoren, zoals tienerabortussen, de negatieve invloed van soa’s en het gebruik van drugs.(Bron/Overgenomen van Het Algemeen Dagblad)

Bekijk ook:

43 REACTIES

 1. Huisarts A. Makdoembaks had vooraf al het vermoeden dat het medisch tuchtcollege hem een zware straf zou opleggen en dat klopte: op grond van één klacht werd hij voor drie maanden geschorst en voor de tweede kreeg hij duizend gulden boete. De arts noemt de uitspraak ‘antisociaal’.

  De met een boete bestrafte klacht, van de inspecteur voor de volksgezondheid, betreft de onzorgvuldige behandeling van een onverzekerde, illegaal in Nederland verblijvende Surinaamse patiënt. Makdoembaks probeerde in oktober 1995 via de Centrale post ambulancevervoer (CPA) een acute opname te regelen, toen deze man tijdens bezoek aan een familie in de Bijlmer onwel was geworden. Op basis van een telefoongesprek met de familie stelde hij de diagnose ‘hersenbloeding’. Tegenover de ambulancedienst sprak hij van ‘een groot sociaal probleem’.

  Makdoembaks had niet zelf een ziekenhuis om opname gevraagd, zoals gebruikelijk is, omdat het naar zijn ervaring uren zou vergen om voor een illegale, onverzekerde patiënt een ziekenhuisbed te vinden; hij vond dat de CPA dat maar moest proberen te regelen. De CPA bleef echter denken, dat Makdoembaks deze taak op zich zou nemen. Toen de CPA even later meer medische gegevens over de man wilde hebben, bleek Makdoembaks al niet meer te bereiken. Uiteindelijk werd de man toch opgenomen, maar hij overleed kort daarna.

  In een persbericht verweet Makdoembaks de CPA een illegale, onverzekerde man drie uur op een ambulance te hebben laten wachten. Die beschuldiging herhaalde hij in verschillende interviews.

  Volgens het tuchtcollege had Makdoembaks bij de CPA geen ‘groot sociaal probleem’, maar een ‘groot medisch probleem’ moeten melden. Hij had de zieke persoonlijk moeten bezoeken en een ziekenhuisbed moeten proberen te regelen. Ook had hij moeten doorgeven, dat zijn dienst afliep en wie voor hem waarnam.

  De tweede klacht, van collega-huisarts H. Bond, ging over uitlatingen van Makdoembaks in de pers. Met name wordt een interview met Trouw genoemd, waarin de huisarts de helft van zijn collega’s zakkenvullers en racistisch noemde. Hoewel Makdoembaks geen namen noemde, voelde Bond zich door sommige uitspraken persoonlijk geraakt.

  Het college constateerde dat Makdoembaks “de werkwijze van zijn collega’s in de Bijlmer stelselmatig en op uitermate negatieve wijze publiekelijk aan de kaak heeft gesteld, zonder zijn beschuldigingen met feiten te onderbouwen”.

  Volgens Makdoembaks gaat de uitspraak van het tuchtcollege voorbij aan de verhoudingen in de Bijlmer. “Er gelden daar andere regels dan in de rest van Nederland”, aldus de huisarts. “Mijn streven is alle zorg voor illegalen toegankelijk te maken, en daar ga ik mee door.”

  Volgens regionaal inspecteur voor de volksgezondheid, P. Lens, is van discriminatie van illegalen in de gezondheidszorg is geen sprake: “Dan zouden er van veel meer kanten klachten komen. Makdoembaks ziet beren op de weg, waar ze niet zijn.”

  Praatjes maker.

  Die z,n vak niet meer mag uitoefenen.


  Maak melding

 2. Wel iets om naar te kijken,
  Als e babysterfte in Ned. gemiddeld 10 op de 1000 is en de babysterfte in de Bijlmer 20/25 op de 1000 dan is behoeft dit zeker nader onderzoek.

  @tedje en @zucht slaken zoals gebruikelijk dus weer een domme zucht!!


  Maak melding

 3. Maandag 4 juni 2012 om 18:38 uur, door stenaf Wellicht slechte moeders die snuiven en vaders die er niet zijn?

  Binnen Nederland bestaan er grote verschillen in het aantal baby’s dat voor, tijdens en vlak na de geboorte overlijdt. In Friesland en Groningen sterven respectievelijk 11,3 en 11,1 baby’s per 1000 geboorten. Het gemiddelde in Nederland ligt op 9,9 sterfgevallen. Dat blijkt uit een onderzoek van het Amsterdamse AMC en het UMC Groningen waarover het Nederlands Tijdschrift voor Geneeskunde (NTVG) bericht.

  Ook Zeeland en Flevoland scoren met ruim 10 baby’s per 1000 geboorten slechter dan gemiddeld. Limburg en Noord-Brabant komen met 9,2 sterfgevallen het best uit de bus.

  Volgens de onderzoekers is er een duidelijke relatie met de afstand die de moeder moet afleggen als ze tijdens de bevalling naar het ziekenhuis moet. Vaak is die reistijd twintig minuten of meer en dat is een belangrijke risicofactor.

  Ook spelen de sociaal-economische status een rol, en hoe verloskundigen of gynaecologen de zwangerschap hebben begeleid.

  Moeders in de provincies met de hoogste babysterfte (Friesland, Groningen, Zeeland en Flevoland) lijken later in de zwangerschap een verloskundige of andere deskundige in te schakelen voor advies en begeleiding. In Groningen speelt de lage sociaal-economische positie van veel vrouwen een rol.

  Volgens de onderzoekers moeten aanstaande moeders gestimuleerd worden om in het ziekenhuis te bevallen, bijvoorbeeld door de eigen bijdrage voor poliklinisch bevallen te schrappen. Ook moet de voorlichting aan niet-westerse allochtone vrouwen verbeterd worden.

  ==

  Amsterdam, 20 maart. In Amsterdam sterven in de arme, ‘zwarte wijken’ drie keer zoveel baby’s rond de geboorte als in het centrum en zuiden van de stad, de dure, ‘witte’ wijken.

  De percentages lopen uiteen van 0,76 tot 2,08 zo blijkt uit onderzoek van het Academisch Medisch Centrum in Amsterdam. Zo hebben zwarte, creoolse vrouwen door nog onbekende oorzaak vaker te kampen met vroeggeboorte. Van de baby’s die in Nederland sterven, is driekwart te vroeg geboren.

  Lees in NRC Handelsblad van vandaag, 20 maart, een interview met hoogleraar verloskunde, Joris van der Post.

  Voor (web)abonnees is het artikel beschikbaar in de digitale editie. “Heel zorgelijk”, vindt de Amsterdamse wethouder Zorg Marijke Vos de sterftecijfers. “Een paar stadsdelen scoren opvallend hoog. Dat is onacceptabel. Een van de oorzaken is dat in deze wijken vrouwen te laat in zorg komen. We zijn gestart met een plan van aanpak om per wijk vooral allochtone vrouwen beter te bereiken en voor te lichten. Daarnaast wordt elk sterfgeval geanalyseerd, om de oorzaak van de verhoogde sterfte op te helderen. Want die kunnen we nu maar ten dele verklaren.”

  De grote verschillen in babysterfte tussen ‘witte’ en ‘zwarte’ wijken blijken ook uit het rapport dat de Stuurgroep Zwangerschap en geboorte onlangs aan minister Klink (VWS) stuurde om de verloskunde in Nederland te verbeteren. Het hoge aantal allochtonen is een van de oorzaken van de relatief hoge babysterfte in Nederland. Kamerlid Khadija Arib vroeg deze week een spoeddebat aan om te voorkomen dat een kabinetsbesluit over de voorgenomen maatregelen om de babysterfte te verlagen niet naar de volgende kabinetsperiode wordt geschoven. Momenteel sterven er jaarlijks bijna 1700 baby’s rond de geboorte. Dat moeten er volgens de stuurgroep 200 minder worden.

  Hoogleraar verloskunde van het AMC Joris van der Post hamert op de noodzaak van onderzoek naar de oorzaken van de sterfte en naar de effectiviteit van eventuele maatregelen. “Als de minister niet laat onderzoeken wat het effect is van de maatregelen, heb je misschien veranderingen geïntroduceerd die meer kwaad doen dan goed.”
  ==


  Maak melding

 4. Hoe kan dat vraag ik mij af!! De Pik kunnen zij wel in de juiste plek zetten en duwen! maar de juiste weg te bewandelen en de handeling in de gezondheid niet?? In zo’n moderne land, alwaar alles zo populair en bekend is aan medici etc. Ik begrijp er geen bal van!

  Neuken kunnen zij wel van hoe en wat alles in detail maar…… Getverd…. ik ben kots misselijk van deze zg stomme groeperingen!


  Maak melding

 5. Oorzaken van hoge babysterfte in de Bijlmer: ” medische factoren, zoals tienerabortussen, de negatieve invloed van soa’s en het gebruik van drugs.(Bron/Overgenomen van Het Algemeen Dagblad)`

  Lijkt me dus typisch de schuld van de zeer laag geschoolde moeders met slechte gewoontes en de afwezige vaders.

  Ik wacht op reactie van Mr Zuid Oost dier hiervan ook de witte Nederlanders de schuld van gaat geven ivm met slavernij verleden.

  Altijd makkelijk……..


  Maak melding

 6. @Henk Molenaar

  Weer de zoveelste achterlijke reactie van jou. Nog nooit gehoord over inhoudelijk reageren? Je trekt de conclusies van een expert in twijfel omdat het niet in je straatje past en natuurlijk weet je het beter. Daarvoor schroom je niet om een oud (blank) onderzoek in stelling te brengen. Dat je zwaar masochistisch bent is ons allen reeds bekend, maar doe toch niet zoveel moeite om je labiele persoonlijkheid steeds aan ons op te dringen. Je zet jezelf daarmee totaal voor schut. Je bent de ziekste imbeciel op dit forum. Get a life!


  Maak melding

 7. Hallo Henk Dolenmaar: Bang om je eigen id te gebruiken.
  je bent waarschijnlijk één van die Paarse Ezels die hier probeert zo veel mogelijk plusjes te zetten bij de eigen pro Bouterse postings. Kansloze Paupers.

  Geef jij ( in plaats van mij te beledigen via een fake id) dan de reden waarom in de Bijlmer de hoogste kindersterfte zich voordoet. Als je mijn posting leest, zie je dat ik geen enkel (blank) onderzoek heb aangehaald.

  Trouwens als jij ( blanke) onderzoeken in twijfel trekt. ( Wat is een blank/wit wetenschappelijk onderzoek eigenlijk) verwijs mij dan naar een ‘zwart’ onderzoek dat het tegendeel bewijst.

  Wedden dat je dat niet kunt vinden…..

  Overigens als je mij “de ziekste imbeciel op dit forum” vindt, verraad je zelf. Nu weet iedereen dat je een vaste bezoeker bent die snel even een andere id aan heeft gemaakt.

  Wees in ieder geval een vent/vrouw en gebruik je vaste id.


  Maak melding

 8. @Henk Molenaar

  Henk Dolenmaar heb ik eerder gezien in een posting. Maar hij heeft toch gelijk. Heel veel reacties van jou komen een beetje debielig over.


  Maak melding

 9. Weer een nieuw ster waar ik nog nooit van heb gehoord Kamerbreed.

  Beetje zielig om een id aan te nemen dat sprekend op dat van mij lijkt.

  Dat vind ik pas ‘debielig’.


  Maak melding

 10. HENK MOLENAAR:Die paarse ndp ezels zijn zo desperate dat ze maar achter elkaar fake id’s aanmaken om aan plusjes te kunnen komen.Desperate times make desperates measures, ze grijpen elke strohalm aan om een klein beetje gelijk te kunnen krijgen.


  Maak melding

 11. Hallo Zucht: Heb je het ook door. Ik denk dat één Paarze Ezel 12 fake id’s hebben gemaakt zoals Kamerbreed en Henk Dolemaar. En elkaar maar plusjes geven……..

  Het is net zo zielig als doorzichtig…..


  Maak melding

 12. @ Henk Dolenmaar ik geloof dat jij de weg kwijt bent, want jij begeeft zich in een doolhof!! laat je nakijken als jij eruit bent, althans dat hoop ik!!


  Maak melding

 13. Gevolgen van de israelische El Al Boeing die indertijd dood en verderf zaaide in Bemre.
  Chemical shit. Het is net de kernramp bij Hiroshima e Nagasaki. Noch steeda worden er kinderen geboren met gevolgen.
  Dit gaat toch niemand onderzoeken?
  De israelies gaan geen miljarden betalen, vraag maar aan Uri.


  Maak melding

 14. @Hoessein A

  och meneer Hoessein,ik ben geen professor hoor ,maar uit ervaring weet ik dat slechte mensen nooit een plus verdienen en vooral niet wanneer ze ook moordenaars zijn ,netals je maatje bouta meer bekend als bouta de moordenaar.
  Please meneertje Hoessein ,je komt letten op de taal en schoonheidfoutjes hier ,maar dat het aanbidden van een moordenaar een zonde is opzichzelf,daar heb je zeker nooit van gehoord.


  Maak melding

 15. Volgens Starnieuws is het babysterftecijfer in Suriname 25 per 1000. http://www.starnieuws.com/index.php/welcome/index/nieuwsitem/10153

  El Al heeft er niets mee te maken. Hoe moeten we dan het hoge cijfer in Suriname verklaren?
  Het lijkt me sterk dat er zoveel zwangere Suirnaamse vrouwen uit de Bijlmer die bloodgesteld zijn aan de giftige stoffen van het El Al vliegtuig eventjes overvliegen naar Suriname om daar te gaan bevallen, zodat hun babies daar kunnen bijdragen aan het hoge cijfer van Suriname. De gifstoffen van El Al zouden ook niet discrimineren tussen allochtone en autochtone vrouwen.

  Uit eigen ervaring weet ik dat veel vrouwen in Suriname zich tijdens hun zwangerschap niet medisch laten begeleiden. Ik heb meegemaakt dat twee buurvrouwen me, onafhankelijk van elkaar, om een lift vroegen toen de weeën al op gang waren gekomen, ik vroeg toen naar welke arts ik ze moest brengen en dat wisten ze niet omdat ze nooit een arts gezien hadden tijdens hun zwangerschap, ik moest het, met een lekkende vrouw op de achterbank, maar uitzoeken. Als de Surinaamse vrouwen in de Bijlmer dezelfde houding hebben als mijn twee buurvrouwen (hun mannen zaten ook in de auto) dan verbaasd het me niet dat het babysterftecijfer in de Bijlmer zoveel hoger is dan het gemiddelde van Nederland.


  Maak melding

 16. Woensdag 6 juni 2012 om 05:03 uur, door Ba Anansi

  Je kan in Nederland alle hulp en advies krijgen.
  Maar dan moet je wel om hulp vragen.

  Moedersterfte is doodsoorzaak nummer één onder jonge Surinaamse vrouwen, concludeert Ashok Mungra uit zijn promotieonderzoek. De overlijdenskans van de vrouwen blijkt zes maal zo groot als officiële cijfers aangeven. Iedereen wist dat ze onbetrouwbaar waren, maar dat het zo veel scheelt wekt verbazing. Relatief eenvoudige maatregelen zouden de sterfte kunnen halveren.

  Bron
  http://www.kennislink.nl/publicaties/moedersterfte-in-suriname

  Met zulke prutsers als Nizaar Makdoembaks wordt het alleen maar erger.
  Als je gaat vertellen dat je collega,s niet deugen dan moet je het niet gek vinden dat de marrons geen hulp zoeken bij een arts.


  Maak melding

 17. Ik weet niet precies waaraan het ligt, maar ik heb dit ook meegemaakt met die attitude van Surinaamse vrouwen (van alle etnische groepen). Veel vrouwen zien zwangerschap niet als een “ziekte” dus veelvuldig doktersbezoek en zelfonderzoek vinden ze geen prioriteit. Ik heb ooit aan een groep recidiverende tienermoeders gezegd dat zwangersschap net topsport is. Als beroeps marathon loper heb je ook een medisch specialist tot je beschikking, moet bij zwangerschap ook zo zijn….wel triest hoor.


  Maak melding

 18. Beste Jenke:

  Voor veel tienermoeders ( blank of zwart) is het krijgen van kinderen een carriere.

  Bijstand, kinderbijslag en vrijstelling van solliciteren.

  Ik heb net een ‘gezin’ gewoond ( vaders waren er natuurlijk nooit) die deze ‘bijstandsloopbaan’ tot in de finesse beheertte. Tot in derde generatie. Ook geen enkele ambitie of schaamte om door scholing, werk ook maar iets van hun leven te maken.


  Maak melding

 19. Woensdag 6 juni 2012 om 01:15 uur, door Delano

  Scherp, niet bij stilgestaan… Je geeft me weer wat om over na te denken.

  TOP POSTING (Y)(Y)


  Maak melding

 20. Grappig! Hier laat de moderator alle racistische onzin gewoon staan en bij zelfdoding onder koelies zijn er van de dertig reacties nog maar vier over. Deze site is duidelijk een propaganda instrument en heel veel wordt gemanipuleerd. Verdeel en heers! Ook op het internet.


  Maak melding

 21. Het is een bekend feit voor mensen die ingevoerd zijn dat de medische zorg voor vooral zwarte mensen in Europa ( maar laten we ons beperken tot Nederland) tekort schiet.

  Sommige mensen hier blamen de boodschapper omdat ze die niet pruimen. De inhoud bevalt ze dus bij voorbaat niet.

  Biologisch zijn er verschillen tussen mensen waardoor bijvoorbeeld medicijnen vaak een andere werking hebben op zwarte mensen dan op witte mensen. Zwarte mensen hebben bijvoorbeeld vaker een verminderde vitamine D, waardoor er allerlei complicaties kunnen optreden.

  Onderzoek daarnaar ( gebrek aan vitamine D) is niet opgenomen in standaard testen waardoor men vaak veel te laat ingrijpt bij bepaalde symptomen.

  In Amerika, waar men al veel verder is met specifiek onderzoek, heeft men dan ook alternatieve medicijnen ontwikkeld en heeft men ook veel meer en beter onderzoek gedaan naar vooral dieet van mensen.

  Veel zwarte mensen hebben bijvoorbeeld ook een lactose allergie en zo kan ik nog doorgaan.

  Als men weigert om specifiek onderzoek te doen en bepaalde testen niet standaard invoert, is het evident dat er in bepaalde groepen veel vaker calamiteiten zullen voorkomen dan in andere groepen.

  Als mensen daar niet specifiek op worden gewezen via voorlichting en of onderwijs, kun je dan een bepaalde verantwoordelijkheid leggen bij de autoriteiten die dat voor hen rekening moeten nemen? Want waarom is dit niet breed bekend?

  Verder wil ik er fijntjes op wijzen dat er in de jaren zeventig onderzoek is geweest naar en bewijs is geleverd dat zwarte vrouwen BEWUST hun baarmoeder werd verwijderd bij vage klachten.

  Dit onderzoek is stilletjes weggemoffeld maar voor goede zoekers nog wel te vinden. De cijfers van (zwarte) vrouwen waar de baarmoeder van werd verwijderd zijn na dat onderzoek spectaculair gedaald.

  Ik merk verder op dat vooral dat gajes als die molenaartje weer op dreef zijn met hun vooroordelen en zich niet laten remmen door enige kennis en of intelligentie. Maar dat zijn we gewend.

  Is het wellicht dat de moderator een bepaalde zelfhaat heeft en of een witte mannen vrees dat bepaalde strofes van zijn aan het stormfront aanhikkende brouwsels mogen blijven staan?


  Maak melding

 22. Beste “ik vraag me af”

  “Biologisch zijn er verschillen tussen mensen waardoor bijvoorbeeld medicijnen vaak een andere werking hebben op zwarte mensen dan op witte mensen”

  Daar heb jij natuurlijk een wetenschappelijk bewijs voor en dat zou ik graag inzien. Geef mij de link maar.

  Geldt dat ook voor Aziaten, Indianen en andere rassen?

  Dus in Suriname schiet de medische zorg aan blanken te kort….

  Hoor je wel wat je zegt…….


  Maak melding

 23. Molenaartje,

  Je bent dus echt een heel domme man.
  De farmaceutische industrie is een van de grootste industrieën ter wereld. Het grootste deel van de research /werd/wordt gedaan in Amerika en Europa.

  Nu zien we dat Azië een inhaalslag aan het maken is. Als jij stellingen poneert swiebertje moet je research doen. ga maar googelen, dan leer te tenminste iets.

  Jouw mindset maakt dat een bericht dat er biologische verschillen zijn, klinkt als iets negatiefs.

  Biologische verschillen maken mensen niet superieur en of inferieur.

  Mannen en vrouwen zijn gelijk maar hebben ook biologische verschillen,en dus echt niet alleen op uiterlijke kenmerken maar zelfs hormonaal waardoor medicijnen op vrouwen als je daar geen rekening mee houdt anders werken dan bij mannen. Je bent wat intelligentie blijven haken op fröbel niveau blijkt steeds weer.

  Je bent een intrigant ook, want je insinueert weer dingen waar de ratten van af blijven. racist!

  Nog iets molenaartje, blanke mensen bestaan niet, jij bent wit. Blank betekent in het Nederlands puur en rein en jij en geen enkel mens is dat. En als je niet wit bent, ben je Rose en of wordt je rood.

  Ga eerst wat huiswerk doen voordat je met mij in dialoog wil treden boertje. Geloof me, dit is ver boven je kunnen. Kijk,….. I have a need to make sense, and you do not let a thing like sense mess up your argument.

  Lees verder beter en kijk niet alleen maar naar de letters. Laat je informeren zodat je vastgeroeste vooroordelen een beetje worden geweekt.

  Hier laat ik het maar bij want ik laat me niet gratis gebruiken als opvoeder, docent en therapeut. terug in je hok jij schobbejak!


  Maak melding

 24. En dat zegt onze Doctor in de medicijnen IK VRAAG ME AF.Zijn specialisatie is aan zijn posting te zien weetnietskunde, dus slaan we die voor het gemak maar even over, en gaan over tot de orde van de dag.


  Maak melding

 25. Beste Zucht> De frustratie bij ik vraag me af……

  “Hier laat ik het maar bij want ik laat me niet gratis gebruiken als opvoeder, docent en therapeut. terug in je hok jij schobbejak!”

  Kansloze pauper…


  Maak melding

 26. Nog even voor Ik vraag me af:

  “Het woord blank heeft meerdere betekenissen:

  Blank als aanduiding van mensen met een van nature bleke (pigmentarme) huid, zie menselijk ras, Europide en Kaukasische ras”

  Ik schat je in: 3 jaar lagere school…


  Maak melding

 27. Hahaha,

  zucht ( de lamme) leidt de blinde (molenaartje)
  Jullie beiden zijn eerder tot mijn vermaak op dit forum. Nogmaals malle Henkie, je bent gezakt voor je examen. Diepgang nul komma nul. Je begrijpt niets en zal ook niets begrijpen.
  En wat zucht betreft, ja,…….zucht!

  Bedankt dat jullie een regenachtige dag hebben voorzien van een goede dosis humor.

  Je begrijpt dat ik alleen maar reageer op de bagger die jullie storten om anderen van informatie te voorzien. De tweede reden dat ik letters aan jullie verspil, is omdat het me vermaakt.

  Mensen met een beetje IQ en gezond verstand hebben aan wat ik schrijf genoeg om zelf research te gaan doen. Die weten dat ze NIETS van mensen zomaar moeten aannemen, altijd hun gezond verstand moeten gebruiken en checken en dubbel checken.

  Kijk, deze reactie geeft anderen weer een inzicht en daar hebben ze iets aan. Ik gebruik jullie dus als opstapje om kennis te verspreiden.

  Jullie zijn beiden twee have zolen, dus maken jullie amen tenminste 1 zool. Maar ja een zool blijft wel een zool.


  Maak melding

 28. Voor de makke lammeren die alles wat ze in de telegraaf lezen voor waarheid houden en nooit verder kijken dan hun kort neusje lang is.

  Natuurlijk heeft het alleen maar indirect te maken met waar ik het over had. De tijd dat men overheden en of bedrijven kon vertrouwen heeft nooit bestaan. Doe altijd research en dubbel check alles.

  ter uwer info uit de http://www.joop.nl

  Onderzoek naar nieuwe medicijnen deugt niet
  Negatieve onderzoeksresultaten naar medicijnen worden vaak achtergehouden

  Veel medisch onderzoek naar nieuwe medicijnen deugt niet. Het gevolg is dat mensen pillen slikken die niet werken of zelfs meer kwaad dan goed doen. Dit blijkt uit onderzoek van de researchredactie van RTL Nieuws.

  Hoogleraar Huub Schellekens en lid van het College Beoordeling Geneesmiddelen zegt in het RTL Nieuws:

  Onderzoekers staan onder grote druk om met de successen te komen en die kunnen vaak de verleiding niet weerstaan en gaan dan maar heel selectief publiceren wat ze gevonden hebben. Dat is de patiënt neppen.

  Negatieve onderzoeksresultaten naar medicijnen worden vaak achtergehouden. Het belang van de patient weegt voor de farmaceutische industrie en de wetenschappers in hun dienst minder zwaar dan het eigen succes, aldus de deskundigen.

  Uit een recente publicatie van het wetenschappelijk tijdschrift Nature blijkt dat bij 53 dierproefonderzoeken naar middelen tegen kanker, 89 procent van de uitkomsten niet deugt.

  Wetenschappers, de farmaceutische industrie en de medische tijdschriften zijn ‘eerder geneigd positieve artikelen naar buiten te brengen dan negatieve en dat is een probleem’, zegt Henk Jan Out voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Farmaceutische Geneeskunde.

  RTL: Onderzoek naar nieuwe medicijnen rammelt


  Maak melding

 29. @IK VRAAG MEAF: Ik neem niets aan wat er in de Telegraaf staat, om de sinpele reden dat ik een abonnement heb op NRC Handelsblad en niet de telegraaf.Als je het NRC van afgelopen donderdag even openslaat staat op de voorpagina een stukje over antidepressie bij ernstig lijden, die moet je maar eens lezen,je erin verdiepen en morgen even langs je behandelende artsen langsgaan. Suc6


  Maak melding

 30. Kijk dat is het probleem met jou zucht. Je doet je naam werkelijk eer aan. Wat heeft jouw post nou te maken met het onderwerp?

  En verder, al heb je tien abonnementen op het NRC, je geeft steeds weer blijk dat je niet begrijpend kan lezen, dus dat schiet ook niet op.

  Misschien staat het goed tegenover je buren dat je de NRC laat bezorgen. Ik zou je aanraden gewoon jezelf te zijn en je grijze massa gebruiken.

  Heb je de strekking van mijn post begrepen of ben je ook een van dat soort mensen dat als ze eenmaal een antipathie hebben, al hun kritische faculteiten worden uitgeschakeld. Die mensen die oogkleppen op hebben.

  Je weet toch, die mensen die nooit vooruit zullen en kunnen komen. (Let wel, pipo, ik heb het niet over materiële zaken.)

  Mensen als jij die anderen de maat nemen maar volgens die zelfde parameters, meer dan mislukt zijn.

  Geloof me kerel, er is nog hoop. Gooi die haat uit je systeem en ga leven.
  Want zoals ik het kan zien, zit je vol haat en verteert het de weinige hersencellen die je nog hebt.


  Maak melding

 31. @ik vraag me af

  Je zegt precies hoe de dingen zijn met sommige mensen. Die Zucht is een beetje verwaand en stelt zich steeds aan. Ik vind hem ook een beetje dom met zijn reacties. Mensen die steeds zo hatelijk doen haten vaak hun zelf en dat is eigenlijk voor hem zelf volgens mij heel ontzettend erg.


  Maak melding

 32. @SKODA: Mijn zelfhaat kent geen grenzen……@IK VRAAG ME AF: Het onderwerp in het NRC Handelsblad van afgelopen donderdag, heeft alles met jou en je post te maken. Maar zoals ik al verwachte, het kwartje is bij jou nog niet gevallen, en ik vrees met grote vreze dat het nooit zal gebeuren. En mijn buren die hebben zelf al een abonn op de NRC dus als ik ze blij wil maken, moet ik iets anders verzinnen. Maar ik heb de indruk dat ze heel gelukkig zijn, vooral met mij als buur( over verwaandheid gesproken SKODA), dus sla ik je advies maar in de wind…….


  Maak melding

 33. He zuchtje en malle henkie, lees dit stukje (hieronder) even en kijk of je een link ziet met het artikel hierboven. Ik weet dat het teveel gevraagd is van mij om je grijze massa te gebruiken maar misschien verrassen jullie wel.

  All Non-Africans Part Neanderthal, Genetics Confirm

  Analysis by Jennifer Viegas
  Mon Jul 18, 2011 10:25 AM ET

  If your heritage is non-African, you are part Neanderthal, according to a new study in the July issue of Molecular Biology and Evolution. Discovery News has been reporting on human/Neanderthal interbreeding for some time now, so this latest research confirms earlier findings.

  Damian Labuda of the University of Montreal’s Department of Pediatrics and the CHU Sainte-Justine Research Center conducted the study with his colleagues. They determined some of the human X chromosome originates from Neanderthals, but only in people of non-African heritage.

  “This confirms recent findings suggesting that the two populations interbred,” Labuda was quoted as saying in a press release. His team believes most, if not all, of the interbreeding took place in the Middle East, while modern humans were migrating out of Africa and spreading to other regions.

  The ancestors of Neanderthals left Africa about 400,000 to 800,000 years ago. They evolved over the millennia mostly in what are now France, Spain, Germany and Russia. They went extinct, or were simply absorbed into the modern human population, about 30,000 years ago.

  Neanderthals possessed the gene for language and had sophisticated music, art and tool craftsmanship skills, so they must have not been all that unattractive to modern humans at the time.

  “In addition, because our methods were totally independent of Neanderthal material, we can also conclude that previous results were not influenced by contaminating artifacts,” Labuda said.

  This work goes back to nearly a decade ago, when Labuda and his colleagues identified a piece of DNA, called a haplotype, in the human X chromosome that seemed different. They questioned its origins.

  Fast forward to 2010, when the Neanderthal genome was sequenced. The researchers could then compare the haplotype to the Neanderthal genome as well as to the DNA of existing humans. The scientists found that the sequence was present in people across all continents, except for sub-Saharan Africa, and including Australia.

  “There is little doubt that this haplotype is present because of mating with our ancestors and Neanderthals,” said Nick Patterson of the Broad Institute of MIT and Harvard University. Patterson did not participate in the latest research. He added, “This is a very nice result, and further analysis may help determine more details.”

  David Reich, a Harvard Medical School geneticist, added, “Dr. Labuda and his colleagues were the first to identify a genetic variation in non-Africans that was likely to have come from an archaic population. This was done entirely without the Neanderthal genome sequence, but in light of the Neanderthal sequence, it is now clear that they were absolutely right!”

  The modern human/Neanderthal combo likely benefitted our species, enabling it to survive in harsh, cold regions that Neanderthals previously had adapted to.

  “Variability is very important for long-term survival of a species,” Labuda concluded. “Every addition to the genome can be enriching.”

  Gekke henkie, ik moet al lachen als ik aan je porum denk als je jouw woordenboek erbij moet halen.


  Maak melding

 34. Het zijn kinderen die kinderen willen krijgen.

  raar he, ondanks alle voorlichting. niks is taboe. We leven in een vrije samenleving. waar over alles gepraat mag worden. Is dit meer dan schandalig.

  Zo zie je maar weer, ze blijven achterlijk.
  Deze mensen passen niet in deze maatschappij.

  groeten masala meid


  Maak melding

 35. suriname heeft bekendheid nodig op het gebied van investeren en toerisme .suriname kan niet alleen afhankelijk zijn en blijven van nederland en de nederlandse ambassade,dus als suriname het kan permitteren een ambassade in duitsland te openen waarom niet .


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.