Financiële sector Suriname onder druk bonden

11

PARAMARIBO, 1 jun – Handelsbanken en verzekeringsbedrijven staan onder toenemende druk van de vakbeweging. De vakbonden willen snel loonsverhogingen van minstens vijftien procent. De verscheidene directies pleiten voor behoudendheid en gaan voor iets meer dan vijf procent. Er moet met meer rekening worden gehouden dan alleen de beurs van de arbeider.

Inflatie loert immers om het hoekje. En laat het nu precies de banken zelf zijn die vaker loonmatiging prediken. Het is ook waar het IMF op aandringt. De vakbeweging heeft daar geen oor naar. “Al die instellingen maken al jaren fikse winsten. We zeggen niet dat de winsten verdeeld moeten worden onder de arbeiders, maar geef de mensen een behoorlijk salaris”, zegt vakbondsleider Roy Adama tegenover de Ware Tijd.

De vakbeweging keert het ook om. Met voorbije inflatie zijn ook de lonen minder waard geworden. Dit moet op een of andere manier gecompenseerd worden en het liefst zo compleet mogelijk. “Anders betekent het dat de mensen minder koopkracht hebben”, aldus Adama. Het IMF adviseerde onlangs krachtige loonmatiging. Suriname zal anders niet in staat zijn de infaltie binnen de perken te houden. Vorig jaar was die elf procent.


11 REACTIES

 1. Juist,
  Het financieren van de reizen van somo op en neer naar Indonesie voor een plezierige bezoekje aan zijn liefje moet stop gezet worden netals de vele nodeloze en niet nuttige reizen van parmessar,bouta en de andere ndp ministers afdeling Reizen .Zo kan Suriname een heleboel besparen en investeren waar de noodzaak hoog is.


  Maak melding

 2. @Tedje
  Naarendorp de crimineel moet gewoon terug gepost worden omdat hij Frankrijk gebruikt om zijn gevangenschap te ontlopen, in Suriname.Frankrijk heeft crimineel Naartendorp gemaakt tot zijn DOK plaats.


  Maak melding

 3. Aangezien die paarse bende zich momenteel aan het verrijken is ten koste van het hard werkende volk die maandelijks moeten afzien, terwijl de prestaties van deze bende nihiel is, moeten de gewone arbeiders aan loonmatiging doen, en zal deze paarse bende wel even vertellen wat te doen, terwijl dagelijks met geld gesmeten wordt d.m.v.reisjes maken rond de wereld, neem die crimineel als Somo als voorbeeld, die heeft 5 jaar vakantie op kosten van de belastingbetaler, en maar schreeuwen met zijn spraakgebrek dat hij hard werkt voor het volk, want door zijn steun om een coalitie te formeren, en zijn steun voor die omstreden amnestiewet, heeft hij 5 jaar vakantie kunnen bewerkstelligen, en bovendien is hij dan ook uit zicht, zodat hij de boel niet kan chanteren, en allemaal ten koste van de hard werkende man, en de bonden moeten daarom gewoon alles plat gooien net zolang totdat hun looneisen zijn ingewilligd, want deze paarse bende kennen ook geen loonmatiging.


  Maak melding

 4. Ik zie wat met de prijzen is gebeurd.De wernemers vragen alleen een redelijk bestaan en daar hebben ze recht op.Niemand kan met honger en grote geldzorgen goed presteren.Een salarisverhoging zal ook de werkgevers ten goede komen.


  Maak melding

 5. salarisverhoging???? Is men bereid om dan serieus en hard te werken ipv “klokken”en naar huis???? Is men bereid om iedere werkdag volop te werken??? Tuurlijk, de ministers en overige bestuurders moeten het goede voorbeeld geven, maar moet men “beloond”worden voor het “niets”doen???


  Maak melding

 6. De vakbonden moeten ophouden met verhoging van salarissen te eisen.
  Is dat hun hoofd taak.
  Hebben ze geen andere taken.
  De Regering is al bezig met alle goederen prijzen te verlagen.
  De Regering is bezig om brandstof prijs te verlagen.(binnen kort)
  De Regering is ook bezig in de toekomst om de centrale bank koers te verlagen.
  De Regering is bezig met allerlei ontwikkelingen te garanderen en ook de stabiliteit, zodat er veel geld in de mensen portemenee zal over blijven.
  Geen enkele verhogingen van Salarissen zal er meer plaats vinden. Punt uit.


  Maak melding

 7. Hoeveel investeerders heeft Somohardjo nu al binnengehaald op zijn vele reizen naar het buitenland, betaald door de Surinaamse belastingbetaler;

  Ik weet het wel: na een jaar: helemaal niets!!!

  Deze man is een aanfluiting:m hij is te dom en heeft niet het economische inzicht om buitenlandse investeerder naar Suriname te krijgen.

  Kansloze pauper.


  Maak melding

 8. @Radjkoemar Rajaram ee neppe hindustaan wat ben je toch een dom achterlijk ventje.
  De regering is bezig, bezig, bezig,..zijn zakken te vullen bedoel je.


  Maak melding

 9. Jongens,jongens….niet zo negatief…Baby Dino is onze nwe Dilip Sardjoe daar in China!!!

  ..De reincarnatie MARCO POLO 🙂 🙂 🙂 😉

  het wordt maar “Plezanter in Paramaribo” 😉


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.