ACP-voorkeur voor Suriname krijgt overhand

165

PARAMARIBO/KOPENHAGEN, 30 mei – De voorkeur die de ACP-landen hebben voor Suriname als vergaderplaats voor overleg met de EU, heeft de overhand gekregen. Tijdens de gezamenlijke vergadering met de parlementariërs van de EU, is besloten Paramaribo te handhaven. Het besluit is genomen tijdens de 23ste ACP-EU Vergadering in Horsen, Denemarken.

Lange tijd stond Paramaribo ter discussie omdat president Bouterse in Nederland is veroordeeld voor de smokkel van cocaïne en zijn celstraf niet heeft uitgezeten. Daarbovenop kwam de omstreden amnestiewet die het lopende strafproces vanwege de Decembermoorden heeft uitgesteld. De vergadering in Denemarken, sloeg uiteindelijk over naar het afwenden van een boycot. De EU-parlementariërs waren daar voorstander van. Maar omdat Suriname tot de ACP behoort, woog het standpunt van de groep van ex-kolonies zwaarder.

CDA-Europarlementariër Ria Oomen-Ruijten (ontwikkelingssamenwerking): “Onze fractie stelde oorspronkelijk voor om de vergadering in Paramaribo uit te stellen. Nu is gekozen om geen ontmoeting met de heer Bouterse te hebben. Dit is een goede oplossing omdat hiermee wordt voorkomen dat Bouterse de bijeenkomst zou kunnen gebruiken om zijn eigen blazoen op te poetsen.”

Bekijk ook:


165 REACTIES

 1. ZIE UITSLAG:::: WAT NIET VERMELD STAAT:::

  GEEN ONTMOETING met Bouterse op EU-ACP-top
  BRUSSEL – Er zal tijdens de top tussen leden van het Europarlement en afgevaardigden van lidstaten uit Afrika, de Caraïben en de landen rond de Stille Oceaan (de ACP) in Suriname geen officiële ontmoeting zijn met president Desi Bouterse. Dat is de uitkomst van een lang debat van woensdag over de locatie van de top.

  Onder druk van onder meer de Nederlandse Europarlementariër Toine Manders (VVD) is erover gesproken de top wellicht te verplaatsen naar een ander land. Maar daartoe werd niet besloten. Het feit dat Bouterse in Nederland veroordeeld is voor drugssmokkel en de onlangs aangenomen amnestiewet zijn wel redenen genoeg om Bouterse te boycotten en niet te ontmoeten tijdens de top in november. Mocht Bouterse onuitgenodigd toch komen opdagen, dan is een deel van de delegatie bereid weg te lopen.
  Manders had liever gezien dat de top verplaatst zou worden, maar kan leven met het compromis. Hij hoopt dat dit besluit leidt tot een dialoog tussen de EU en Suriname over de omstreden amnestiewet. „We moeten een figuur als Bouterse geen podium bieden om deze top te misbruiken en weg te laten komen met die wet.”
  CDA-Europarlementariër Ria Oomen noemt het comprmis „een goede oplossing omdat hiermee wordt voorkomen dat Bouterse de bijeenkomst zou kunnen gebruiken om zijn eigen blazoen op te poetsen”.


  Maak melding

 2. Ach, het is gebleken dat de verklaringen van de Nederlanders niet helemaal kloppen. De Nederlanders en misschien de Engelsen en heel misschien de Belgen zullen indien Bouterse de vergadering toespreekt een sigaretje roken via de achterdeur.


  Maak melding

 3. En toen ……………………….. was het stil aan de Noordzee en ook thuis bij de redi musu´s !

  Sjeezus ! En nog willen ze niet geloven dat president Bouterse een zekere missie heeft en door de aller hoogste kracht is gezonden om Suriname te leiden !

  Volk van Suriname, gefeliciteerd met het behalen van nog een mijlpaal !


  Maak melding

 4. Beste Milton Fleur: je bent echt niet goed bij. Bouterse is officieel niet welkom bij deze top. Dus Nederland heeft toch zijn zin.

  Bouterse staat nu dus officieel te boek als paria omdat er geen officiele ontmoeting zal zijn met de EU-leden.

  GOED LEZEN!!!!


  Maak melding

 5. Geen ontmoeting met Bouterse op EU-ACP-top

  BRUSSEL – Er zal tijdens de top tussen leden van het Europarlement en afgevaardigden van lidstaten uit Afrika, de Caraïben en de landen rond de Stille Oceaan (de ACP) in Suriname geen officiële ontmoeting zijn met president Desi Bouterse. Dat is de uitkomst van een lang debat van woensdag over de locatie van de top.

  Desi Bouterse
  Foto: AFP
  Ads door Google
  Beursrally 2012?
  Analist die de crash van 2008 voorspelde ziet vandaag vele kansen
  analysebeurs.nl
  Kernenergie – Atoomstroom
  Nieuwe energie, CO2-vrij opgewekt. Thuis of zakelijk aan te vragen !
  http://www.atoomstroom.nl
  Hotel In Suriname
  23 hotels & 220 beoordelingen. Vind hotels op TripAdvisor!
  TripAdvisor.nl/Suriname_Hotels
  Onder druk van onder meer de Nederlandse Europarlementariër Toine Manders (VVD) is erover gesproken de top wellicht te verplaatsen naar een ander land. Maar daartoe werd niet besloten. Het feit dat Bouterse in Nederland veroordeeld is voor drugssmokkel en de onlangs aangenomen amnestiewet zijn wel redenen genoeg om Bouterse te boycotten en niet te ontmoeten tijdens de top in november. Mocht Bouterse onuitgenodigd toch komen opdagen, dan is een deel van de delegatie bereid weg te lopen.


  Maak melding

 6. Dit heet dan op een diplomatisch manier toch compromis sluiten…….

  De politiek in SU kan hiervan LEREN……ondanks dat de meeste paarse aanhangers/lijders NIET geschoold zijn.


  Maak melding

 7. Ik weet niet of dit een succes is hoor. Dus ze komen maar er is geen ontmoeting. Dat is ook onbeschoft. Dus Bouta is niet welkom bij een vergadering van collega politici in zijn eigen land??


  Maak melding

 8. Kun je als staatshoofd een erger klap voor je hoofd krijgen en aanvaarden.

  De gasten onthouden de President de toegang tot de grootst mogelijke conferentie in eigen land. U bent niet welkom DDB staat er op de voordeur.

  Dit compromis is ook aanvaard door de ACP landen of wel de President is ook door hun gebrandmerkt als niet aanvaardbaar persoon.

  Dit betekend dat DDB gedurende deze parlementaire zitting ongetwijfeld elders zeer gewichtige zaken zal moeten doen.

  Op een paar honderd meter je eigen bed niet welkom is een super stunt.
  Een dergelijke belediging kan niet geslikt worden lijkt mij.

  Zo werkt democratie.


  Maak melding

 9. Duidelijk gevalletjes die niets gewend zijn.
  Te you no gwentie a moeilijk.

  Suriname mag een vergadering l(ij)den en de hemel is op aarde gevallen of zo iets.
  Net een stelletje kinderen die denken dat ze nu iets betekenen.

  Hoezo heeft die moordenaar gewonnen, was het een wedstrijd of zo.
  Dit is een EU-ACP vergadering tussen parlementsleden.
  Hij heeft daar niets te zoeken, zeker vanwege zijn staat van dienst als grote afwezige in het dna.

  Ik zou niet zo blerren, want je kunt wel een vergadering organiseren, maar het geld kun je vergeten.

  Hup paarsen je house-negro (volgens anna_Z) pakje aan en aan de slag, de witte man komt eraan, alles moet er spik en span uitzien….

  November is nog ver.
  Red hij het wel voor die tijd.


  Maak melding

 10. @de EU,

  de rechtgeaarde surinamers begrijpen Uw positie in deze en respecteren jullie beslissing alhoewel het ook een moeilijke keus voor U is geweest mee te stemmen met deze .Wij respecteren jullie principes en waarden waarvoor jullie staan en die overeind weten te houden ondanks de moeilijke keuzen die jullie moeten maken van tijd tot tijd.Een vergadering houden in een land waarvan de pseudo poresidentje zichzelf heeft vrijgekocht met de hulp van zelf amnestie is geen grapje.De ACP landen weten het ook niet beter. Ze komen op voor hun persoonlijke vriendje ,maar in nood gaan ze U om hulp vragen en niet hun vriendje Bouta de moordenaar.Wij rekenen erop dat U woord zal houden en tijdens de vergadering in november, massaal de zaal zal verlaten als de zogenaamde surinaamse ministers de zaal zullen binnentreden.Het gaat namenlijk om de indieners en de ja knikkers van het walgelijke amnestie wet die tot de zogenaamde top van Suriname behoren. Ze gaan komen opdagen met vele reizen in het vooruitzicht,want normen en waarden kennen zij niet. Ze hebben nooit ervan gehoord.
  De NDP dommerikken gaan dit zien als een soort overwinnings feest want hersenen hebben ze toch eenmaal niet meegekregen.Waarschijnlijk hebben ze het laatste alinea niet goed begrepen .
  EU, wanneer jullie hier zijn in november hou U ,waarden ,principes en normen hoog en weiger de handen te schudden met de serial killer van Suriname bij de naam genoemd bouterse en zijn even schuldige medeplichtigen.


  Maak melding

 11. Weet niet of de voorstanders van Bouterse zo blij moeten zijn. Wanneer de EU hem negeert en wegloopt staat Suriname nog negatiever op de kaart. Dat staat Bouterse sowieso al, er wordt des te scherper op hem gelet. En terecht!!! Dus geen overwinning lijkt mij. Het wordt tijd dat deze meneer inziet dat hij enkel schade aanbrengt samen met zijn lakei.


  Maak melding

 12. @Henk Molenaar, wat je denkt is wat de Hollanders vertellen. We zullen zien wat de werkelijkheid is.
  Suriname zou worden geisoleerd en er Nederland zou lobbyen dat het niet in Suriname zou plaats vinden.
  Niks van waar…… dromen en stemmingmakerij. Nu zal er geen officiele ontmoeting zijn met Bouterse volgens de Hollandse RNW. Ik denk dat het als volgt zal eindigen. De president van Suriname wordt aangekondigd en die Hollander loopt dan via de achterdeur naar buiten voor een sigaretje of als er geen achterdeur aanwezig is kan hij even op het toilet/wc zijn rookbehoefte doen.


  Maak melding

 13. @Esmerald,
  Hahahaaaa….geloof mij de zogenaamde ‘top’ ministers gaan zich uitsloven om als moeders mooiste uit te zien op deze dag,alleen maar om een paar comlimentjes van de ‘witte man’ in ontvangst te mogen nemen.
  Esmerald,het is bekend van deze paarse kudde dat ze het niet menen met wat ze allemaal over de ‘witte’ mensen zeggen,in hun harten zijn zij juist hun beste vriend ,alleen schaamen zij zich om het openlijk toe te geven.


  Maak melding

 14. 30 mei – De voorkeur die de ACP-landen hebben voor Suriname als vergaderplaats voor overleg met de EU, heeft de overhand gekregen. Tijdens de gezamenlijke vergadering met de parlementariërs van de EU, is besloten Paramaribo te handhaven.met andere woorden EU heeft BOUTA koorts
  Symptonen (koersoe)baja!!!!!!!
  I LOVE SU


  Maak melding

 15. Beste Repatty Wereldsman: Nederland wilde niet dat Bouterse de show ging stelen. Dat gaat nu niet gebeuren, want hij is niet welkom op dit feestje.

  Kan je als president een nog grotere vernedering ondergaan?


  Maak melding

 16. Eerst waren de anti Boutisten in een halleluja stemming toenemen tweet de wereld inging dat Su geen gastland zou zijn. Nu het toch doorgaat komen ze met : Bouta is niet welkom, feit blijft dat Suriname Niet in een isolement raakt zoals ze beweren.


  Maak melding

 17. Gefelliciteerd Suriname en Surinamers met deze resultaat. Suriname heeft deze strijd gewonnen, Suriname is in the picture in die periode. De hotels zal verdienen en Suriname zal een enorme media aandacht krijgen. Fellicitaties aan de sterke Surinaamse lobby delegatie. En ik moet lachen om het bericht er gaat geen officiele ontmoeting zijn met de president van Suriname. Maar goed, dat zullen we heel gauw zien als er officiele of geen officiele ontmoeting zal zijn hahaha. Ook een grote dank aan de ACP landen die een sterke eenheid vormt. Aan Nederland zou ik zeggen om eindelijk volwassen te gedragen als staat en succes met verder beramen van stratgieen tegen Suriname. In elk geval zijn we op onze hoede. Ik ben niet voor Bouterse en zal nooit zijn aanhanger of ondersteuner zijn. IK BEN WEL EN BLIJF VAN ALTIJD VOOR SURINAME! GOD ZIJ MET ONS GELIEFD LAND SURINAME!!


  Maak melding

 18. Bouterse is in elk geval niet welkom, dat is een winstpunt. De ACP landen staan overigens ook niet te trappelen om de verdachte van 8 december te ontmoeten. Het gaat per defenitie op een vergadering van soevereine staten en daar mag Bouterse part noch deel hebben. Er zijn dus keiharde voorwaarden gesteld voor het behoud van Paramaribo. Dat moge duidelijk zijn.


  Maak melding

 19. Woensdag 30 mei 2012 om 19:13 uur, door Repatty Wereldsman

  Eeh, mie ede nanga you, op z’n Nederlands, je kunt me rug op.

  Toen je hoog en droog in Nederland woonde had je geen moeite met de mensenrechten, slavernij etc. van de bakra’s.
  Nu jij je doel heb bereikt zijn ze plots niet meer goed,
  vandaar die zogenaamde act van je met je wereldsman.

  Je moet niet zo hoog van de toren blazen, want als het in Nederland slecht gaat, dan heeft dit een negatief effect op die babyboomer uitkering van je.
  Hoe dom kun je niet zijn.

  Het zijn dit soort jaren zeventig figuren die nu terug zijn en denken dat ze de wijsheid in pacht hebben, want ze hebben in olland gewoond, dus mie sabie.
  Niets meegemaakt, de beste pensioenen en constant lopen mekkeren.


  Maak melding

 20. Ik geef alvast een voorschot op een kopstuk in alle kranten : Bouterse opent EU/ ACP vergadering, ben benieuwd wat de anti Boutisten dan gaan reageren..


  Maak melding

 21. Wat nu gebeurt is historisch en voor de Nederlanders pijnlijker dan men kan vermoeden. Vergis je niet maar de gemiddelde Nederlander heeft een racistisch kolonialistisch bewustzijn. Het kan ook niet anders indien een volk eeuwenlang racistische leerstellingen ontwikkeld heeft en er naar handelde en dan vindt er iets plaats in de geest, in het bewustzijn. Het bewustzijn gaat verzinsels dan registreren als de werkelijkheid! De praktijk laat zien dat ongeveer 30% van de blanke Nederlander actieve racist is. Wel nu… een Nederlander vindt als vanzelfsprekend dat hij bepaalt wat met een niet-blanke gebeurt. De niet-blanke wordt slechts getolereerd indien in de beleving van de Nederlander de bovengeschetste rolverdeling van toepassing is. Dat de Nederlander met grote stelligheid verkondigde dat de EU/ACP vergadering niet meer in Suriname zou plaats vinden kan een hersenspinsel zijn omdat er onbewust van uitgegaan wordt dat de 79 ACP landen zouden gehoorzamen. Let maar op de verklaringen die de Hollanders nu geven nu de EU/ACP vergadering wel zal plaats vinden in Suriname. Met nuance verschillen maken zij opnieuw een eigen verzinsel van de werkelijke gang van zaken. Ik denk dat Bouterse de vergadering moet toespreken en zal de Nederlander ons vertellen dat hij een sigaretje ging roken via de achterdeur of misschien op de wc zijn rokersbehoefte deed tijdens de aanwezigheid van Bouterse. Wat nu feitelijk plaats vindt is voor Suriname natuurlijk een mijlpaal. Voor het eerst in de geschiedenis van de Republiek Suriname zijn 79 ACP landen gaan staan achter het economisch kleine land Suriname en waarbij 79 landen de economische reus Nederland met alle omkoopgelde en chantage technieken links hebben laten liggen. Suriname is op de wereldkaart gezet. Mijn felicitaties.


  Maak melding

 22. uiteindelijk is Suriname de verliezer,want ze mogen het organiseren,maar onze president is niet welkom.Dat was dus niet het doel.
  Als surinamer zou ik ze bedanken en het niet meer organiseren.
  Dit gaat straks de wereld over in november,dan word het weer wereldwijd bekend gemaakt wie bouterse is die niet op het feestje mocht.Het toch organiseren,word een nog grotere blamage voor ons.
  Dus ik zou zeggen dit id hoog politiek van europa,het word een gratis neerhalen van boutje.


  Maak melding

 23. @Tony Rebel.
  wanneer je als leider[LIJDER] van een gastland de vergadering vanuit je slaapkamer op de televisie scherm moet volgen zal het niet leuk zijn voor de ‘gast’heer dus helemaal niet leuk voor je paarse god.Je moet hem gezelschap gaan houden hoor Tony ,want die paarse opaatje gaat in slaap vallen nu hij alle action op de tv moet volgen.Neem je pyama en een kussen mee en een deken voor je zelf en slaap ze in november.Welte rusten…ZZZZZZZzzzzzzzzz…..


  Maak melding

 24. @Tony Rebel
  Vertel ons iets dat wij nog niet weten over je baasje.
  Dat hij de vergadering zal openen die mogenlijkheid sluiten wij niet uit.
  Van de man die geen zelfrespect heeft voor zichzelf of voor zijn landgenoten , waar het hem ontbreekt aan principes, waarden en normen,,verwachten wij dat hij in staat is onuitgenodigd de vergaderzaal binnen te lopen als een Zombie zonder een spoor van schaamte te tonen.. Zo schaamteloos is hij wel,alsof jij het zelf nog niet weet.


  Maak melding

 25. Dit zou ik beschouwen als een regelrechte belediging.
  Het komt op het volgende neer!
  -Er wordt thuis bij jou een feestje georganiseerd. Ondanks het feit dat jij de baas des huizes bent bepaal ik,dat zodra je onuitgenogigd op het feestje verschijnt,omdat ik geen handen met je wil schudden,ik uit protest op stap.
  Ik zou dan zeggen: “geen EU-ACP top” op deze manier!


  Maak melding

 26. Maar natuurlijk is dit een overwinning van Suriname.

  Ik had het al eerder gezegd dat die leeuw in zijn hempie zou staan.

  Dat Bouterse niet welkom is, hebben we ook nog alleen vernomen van die leugenachtige Nederlander, ik wacht af.

  Suriname in ieder geval gefeliciteerd. Het is geen Guyana of Aruba geworden zoals door Nederland voorgesteld.

  Zoals ik al eerder had gesteld, valt Nederland met zijn kinderlijk gedrag door de mand, ze zijn geflopt. Iedereen weet nu van hun hetze tegen Suriname en kwam als een boomerang terug.

  Als we de berichten van de Nederlanders mogen geloven , staat er dus OFFICIEEL, ONOFFICIEEL kan het wel dus.

  Maar stel dat de President een receptie geeft of een toespraak wil houden, hoeft hij maar een uitnodiging te sturen, wie zal er zeker niet zijn NEDERLAND, alle ACP landen wel en nog een paar EU landen.

  Wie is dan de grote verliezer.

  Leuk om te zien hoe die landverraders een eigen draai geven.

  Jullie zijn en blijven eeuwige verliezers.

  Trouwens Jenke het zijn geen politici die komen, er komt bijv. geen enkel President of Premier, het zijn parlementariers en daar hoeft de President echt niet bij te zijn hoor, maw een geklets van niets, als President sta je diplomatisch veel hoger.

  Trouwens wel tries om te zien hoe henk molenaar de EU bij het Nederlandse hetze tegen Suriname wil betrekken. De EU is geen partij in deze, ze hebben niets tegen Suriname of Bouterse, wedden dat sommige parlementariers van Bouterse hebben gehoord dankzij die stomme leugenachtige Nederlandse parlementariers

  Suriname voorwaarts, Sranag tranga


  Maak melding

 27. Suriname treed op als gastland en daar is alles mee gezegd. Geen ontmoetingen met de hoofdverdachte of mede verdachten van de 8 december moorden en geen ontmoetingen met de indieners van de straffeloosheid wet 2012.
  De winst van Suriname is dat ze internationaal voor jan met de korte achternaam staan.


  Maak melding

 28. Gefeliciteerd Suriname. Het doel van nederland was: geen eu meeting in Suriname vanwege de amnestie wet. En dit doel hebben zijn niet bereikt. Integendeel, nederland heeft een grote nederlaag geleden. En volgens de andere media berichten is niet gezegd dat Bouterse niet op de meeting aanwezig mag zijn. Volgens de nederlandse europarlementarier gaan zij uit de zaal als iemand uit de regering aanwezig is. Daarin zijn zij vrij. Zij mogen dan onder een manjaboom gaan staan met een parbo bier in hun hand totdat de regeringsfunctionaris de zaal weer heeft verlaten.


  Maak melding

 29. Repatty Wereldsman: “Vergis je niet maar de gemiddelde Nederlander heeft een racistisch kolonialistisch bewustzijn”

  Vergis je niet “De gemiddelde Surinamer is lui, onbetrouwbaar en dom”

  Zie je nu beste Repatty Wereldsman wat voor racistische onzin je uitkraamt?


  Maak melding

 30. Speciaal voor de landeverraders.

  Lees onderstaande en schreeuw het lekker uit, jank maar door. Suriname is sterker uit de bus gekomen en heeft deze slag gewonnen en het mooie is er volgen nog meer. Nederland zijn rol wbt Suriname is uitgespeeld.

  De President gaat met de ACP en EU participanten dineren, behalve Nederland die zijn niet welkom.Hihihihi

  ————————————–

  ACP/EU vergadering gaat onverkort door in Suriname
  Wednesday 30 May
  PARAMARIBO/KOPENHAGEN – Zojuist heeft de gezamenlijke vergadering van de ACP (voormalige koloniën van Europa) en Europese Unie (EU) bij meerderheid in Denemarken besloten dat de ACP/EU vergadering in november 2012 toch zal plaatsvinden in Paramaribo.

  Een Surinaamse assembleedelegatie onder leiding van Rabin Parmessar (Mega Combinatie/NDP), Remie Tarnadi (Mega Combinatie/NDP) en Asiskumar Gajadien (Nieuw Front/VHP) was ook aanwezig op de vergadering in Kopenhagen. De Nederlandse EU vertegenwoordiging heeft hiermee een schandelijke nederlaag geleden tegenover de ACP landen die zich unaniem solidair hebben verklaard met Suriname.

  Nederlandse Europarlementariër Toine Manders (VVD) heeft namelijk nutteloos getracht te voorkomen dat de vergadering in november in ons land zou worden gehouden. Hij heeft vergeefs zijn ondernomen strijd verloren tegen de aangenomen gewijzigde amnestiewet 1985/1992/2012 die kwijtschelding van straf schenkt aan alle verdachten van 8 decemberstrafproces in ons land. GFC Nieuws verneemt dat voorafgaand aan de stemming in Kopenhagen al werd verwacht dat er voor Suriname zou worden gestemd.

  —————————————


  Maak melding

 31. Beste Afu Sensie : Hoe dom kan je zijn om dit als een overwinning voor Suriname te zien.

  Het is nog NOOIT voorgekomen dat een president van een land offcieel niet welkom is op een politieke meeting die in zijn eigen land wordt gehouden….


  Maak melding

 32. Geen ontmoeting leiders
  Ook als de top wel doorgaat in Suriname, zullen de Europarlementariërs weigeren leden van de Surinaamse regering te ontmoeten. Manders zegt dat als er bij het overleg een vertegenwoordiger van de regering verschijnt, de Europese deelnemers de zaal zullen verlaten. Zo houden de Europarlementariërs in een lichtere vorm vast aan het verzet, maar lijkt van een boycot of een weigering om aan de top mee te betalen geen sprake meer.
  Afu sensie begrijpt toch wat hij wil,in zijn gekte om zijn paarse leider.


  Maak melding

 33. aah.. het is triest dat de EU toch komt maar ja parlementariers houden vaak alle deurtjes open.

  Dit is een strijd is die Surinamers met elkaar moeten beslechten.

  De jonge Surinamer moet beseffen dat Bouterse en consorten, inclusief zijn volksmilitie een sta in de weg zijn.

  Een slechte tijding.


  Maak melding

 34. Afu Sensie: je neemt het vocabulaire van je grote meester al over. Iedereen die een andere mening heeft is een landverrader.
  Typisch DNP gekakel.


  Maak melding

 35. henk molenaar, je snapt nogsteeds niet dat dit leugenachtige gedeelte van de Nederlanders afkomstig is, het dient om hun gezichtsverlies te maskeren.

  Mocht de President toch officieel deze vergadering spreken, dan zullen hooguit Nederland en nog een paar EU landen weglopen, de rest zal blijven, en de rest zijn dus 78 ACP landen.

  Trouwens je hebt een artikel hier gecopieerd om 18:49 lees de laatste zin maar weer.

  Speciaal weer voor je gecopieerd.

  “Mocht Bouterse onuitgenodigd toch komen opdagen, dan is een deel van de delegatie bereid weg te lopen.”


  Maak melding

 36. Sommige gasten hier op dit forum zijn onverbeterlijk. Ik heb naar manders geluisteren op de wereld omroep. Dan hoe dan. Zij kunnen bouterse onmogelijk weren op een vgadering in Suriname. je hebt koen koen in je hoofd als je denkt dat dat al gebeuren. Read my lips. Boutersen zal zijn toespraak houden. Het enige wat zij kunnen doen is de zaal verlaten op dat moment. Dat mogen jullie negatievelingen hier weer schrijven dat er een duidelijk signaal is gegeven.


  Maak melding

 37. Dit geval doet mij denken aan de ex-president van Oostenrijk, Kurt Waldheim.Hij en niet Oostenrijk,werd geboycot,omdat men erachter kwam dat hij bij de Waffen-SS had gediend.
  Het Oostenrijkse volk heeft er niets van gevoeld.Maar desondanks stonden zij als één man achter hem.Op den duur verloor hij de strijd en trad af.Overleed in 2007.


  Maak melding

 38. henk molenaar, een andere mening is niet zo erg als wanneer Surinamers of voormalige landgenoten of hoe je ze wil noemen, openlijk staan te juichen bij berichtgevingen over vermeende boycot van Suriname.

  Dat zijn echte landverraders.

  Ik kan jou bijv. geen landverrader noemen, want je hebt niets met Suriname, je behartigd hier de belangen van Nederland, je gedrag hier is ook navenant.


  Maak melding

 39. Eey Dada,..what’s-up!!!

  Dus jij gaat MOOI maken Paramaribo,jij gaat uitgeven heel veel paisa om je gasten te behagen cullinair alsook die andere lekkers ;), ie sabi tog, en dan gaan ze negeren “HET FEESTBEEST ” whahahaaaaaaa!!

  Wel Dada…dit is net zoiet als niet welkom zijn op je eigen huwelijksnacht… 🙂 🙂 🙂 🙂


  Maak melding

 40. Die sukkel van een Milton Fleur kraamt weer nonsens uit:

  Hij zegt: ” Sjeezus ! En nog willen ze niet geloven dat president Bouterse een zekere missie heeft en door de aller hoogste kracht is gezonden om Suriname te leiden !”

  Milton denk dus dat presidenten door god worden aangesteld. Waarom slaan we de verkiezingen dan niet over. Waren Hitler en Pol Pot en Bush ook door god aangesteld?

  Wel Milton, dit had ik verwacht. Eerder schreef ik:

  “Zaterdag 26 mei 2012 om 12:21 uur, door midete:

  Een politiek correct standpunt van Ramotar. Waarschijnlijk zullen ook de ACP-landen zich op dat standpunt stellen. De Eu heeft ook haar eisen. Ze moeten Bouterse als president accepteren, maar zijn niet verplicht om in zijn land te vergaderen. Zij hebben het geld. Wie betaalt, die bepaalt.

  Het wordt nu powerplay. Zou best kunnen dat het toch doorgaat in Suriname, maar dat Bouterse dan niet op bezoek mag tijdens de vergadering. Dit zal nog een enorme storm in een heel groot glas water worden.”

  Mijn vermoeden blijkt dus correct. Ik vind dit eerlijk gezegd nog erger. Eerst was het: “dat feest mag niet bij jou thuis gevoerd worden” en nu is het:
  “We gaan dansen in je voorzaal maar jij moet in de slaapkamer blijven”.

  Ik denk dat m’neer toch uit de slaapkamer zal komen. We zullen zien hoe het dan afloopt. Er zullen ACP-landen zijn die dat zullen goedkeuren, maar er zullen waarschijnlijk ook landen zijn die het -eventueel bedekt- zullen afkeuren. Jamaica zal daar waarschijnlijk één van zijn.

  Ik las trouwens dat Milton’s werkterrein een deel van Azië beslaat? Ik trek niets in twijfel wat ik niet weet, maar je kan op verschillende niveaus werken. Ik heb begrepen dat de Chinezen tegenwoordig veel klassieke Europese butlers hebben …. .

  Sorry Milton, maar je noch je kennisniveau, noch je vermogen tot redeneren geven mij aanleiding te denken dat je daar consultant bent. Je hebt dan ook wijselijk in het midden gelaten op welk niveau je daar bezig bent.


  Maak melding

 41. Beste Midete: aan de reacties van types als Milton Fleur en Afu Sensie kun je merken hoe zeer gebrainwashed deze mensen zijn met paarse propaganda. De president van Suriname wordt in zijn eigen land te kakken gezet door zowel de EU als de ACP die een compromis sluiten door Bouterse niet uit te nodigen.


  Maak melding

 42. Ik zal in de ideenbus van de EU een voorstel doen om Ronald Venetiaan als eregast uit te nodigen op de conferentie in Surimaribo..


  Maak melding

 43. @Henk Molenaar, De racist heeft eeuwenlang verkondigd dat niet-blanken dom, lui en crimineel zijn. Wat je zo net hierboven schreef komt rechtsstreeks uit de racistische leerstellingen van de blanken. En volgens mij ben je blank of niet? Het is niet gek indien je jezelf verdedigt met dergelijke beweringen. Ik denk ook dat het feit dat de EU/ACP vergadering ondanks de overweldigende lobby van het superieure en economisch sterke Nederland toch in Suriname plaats vindt voor jou heel erg pijn doet. Klopt het??


  Maak melding

 44. @ Midete, je mag geschreven hebben wat je wilde, maar de realiteit is daar !
  De EU heeft bakzijl gehaald en zeker niet geluisterd naar de VVD en CDA uit Nederland !

  Wanneer al de EU representanten later dit jaar in Suriname zijn aangekomen en onze President present staat om de handen te schudden, dan wil ik zien wie wel en wie geen handjes wil schudden met onze Pres !!!!

  Let wel, we´ve got the power !

  Als zelf B. Obama naar onze Pres z´n tafel loopt om handjes te schudden, wie zijn dan de pipo´s uit Europa om te zeggen van ´dat doen we niet´ !!!!

  Nou, laten ze dan maar lekker heel veel geld uitgeven tijdens hun verblijf in Su, en de Chinezen doen de rest wel.
  De ontwikkelingslanden hebben binnen enkele jaren de macht overgenomen in de wereld omdat zij over de meeste grondstoffen op deze aarde beschikken !

  De EU heeft nu nog alleen een beetje geld over maar na enkele jaren is dit ook afgelopen.

  Ik hoorde gisteren een topper van VALE (mijnbouw gigant) uit Brazilie zeggen dat Europa achter zal geraken omdat zij geen grondstoffen hebben, en nooit in deze industrie hebben geinvesteerd !
  China en India (als new commers) lopen hier ver op vooruit !

  Bouta, we love you very much and we love Su !


  Maak melding

 45. Ja mensen onderstaande werd precies 7 dagen geleden gecommuniceerd door de hypocriete en leugenachtige Nederlander Manders. 7 dagen later wat is de eindstand?????? En wie is de winnaar, wie had het aan het juiste eind.

  Surinaamse diplatie is anno 2012 heel anders dan tijdens front.

  We wachten nu op het resultaat van de EU dialoog met Suriname, volgens Nederland zou Suriname op de vingers getikt worden, artikel 8 is uit de bus gehaald. We horen het morgen of vrijdag wel wat die tik was.

  Sommige mensen zijn eeuwige losers en zullen dat ook blijven.

  ZE President Bouterse is vele malen groter dan sommige denken.

  ———————————————
  ‘Suriname geen gastland meer voor EU-ACP Top’
  Woensdag 23 mei 2012 | 98 reacties | Nieuws uit NL | “Zojuist is besloten dat het Europees Parlement niet meer naar Suriname wil voor de volgende EU-ACP top waar het Europarlement en parlementsleden van de lidstaten uit Afrika, de Caraïben en de landen rond de Stille Oceaan zouden samenkomen”. Dat meldt Europarlementariër Toine Manders (VVD).

  Manders, enig Nederlands delegatielid, was na de aangenomen amnestiewet een groot offensief begonnen met een brandbrief aan zijn collega’s om hen te overtuigen de top te verplaatsen naar een ander ACP land om zo Bouterse te boycotten. De VVD’er heeft als suggestie Guyana gedaan, welke zal worden besproken met de ACP landen.

  Manders is blij met het besluit. “Een parlement dat mensenrechten hoog in het vaandel heeft, moet zich niet inlaten met een omstreden figuur als Bouterse die de top wilde misbruiken om de wereld te laten weten dat daar zogenaamd niets aan hand is” aldus de VVD’er. Hij hoopt met dit besluit ook de EU-Suriname dialoog die gaat beginnen op 30 mei naar aanleiding van de aangenomen amnestiewet, verder te versterken. “Mocht de dialoog niets opleveren, dan is een Europees reisverbod voor Bouterse en zijn medeverdachten van de Decembermoorden wel het allerminste wat de EU zou kunnen ondernemen” aldus de VVD-Europarlementariër.

  Ook EP parlementslid Thijs Berman(PvdA) berichtte hierover op Twitter:


  Maak melding

 46. Mensen, lees ook de reactie van R Parmessar op starnieuws van vandaag dat er absoluut geen voorwaarden aan deze vergadering van de EU zijn gesteld mbt handjes schudden met onze Pres !

  De Hollanders proberen ons constant op het verkeerde been te zetten, en gebruiken hun nieuwe slaven en redi musu´s,´ de pers ´ om de Suri´s te knechten en te vergiftigen !

  Echter……. ! Wij zijn wakker, scherp en via internet kunnen wij al deze mensen snel ontmaskeren !

  Suri´s wees op je hoede, want het is klip en klaar hoeveel leugens vanuit Nederland de wereld in zijn geslingerd, wat later blijkt onjuist te zijn !!!!


  Maak melding

 47. Ik denk/vermoed dat het Europaparlement een signaal aan Nederland en de tegenstanders van de Surinaamse regering wil geven dat men het gezeur over de decembermoorden meer dan moe is.Er zijn fouten gemaakt in het verleden. Ik heb geanalyseerd dat men op basis van voortschrijdende en veranderende historische inzichten een andere kijk heeft gekregen m.b.t. de aanleiding van de Decembermoorden.Ook het feit dat de EU geen economische boycot tegen Suriname in het leven roept maakt duidelijk dat de tijd om politieke trauma’s tot het oneindige uit te buiten passé is voor Romeo Hoost,Iwan Bottse,Spong,Venetiaan,enz.en de Nederlandse regering.


  Maak melding

 48. onbegrijpelijk dat de EU daar ingetrapt is om in een land te gaan vergaderen waar mensenrechtenschendingen en grondwetrechten schendingen schering en inslag is, omdat dit land ook een ACP land is, willen die andere acp lidlanden Suriname niet laten vallen, omdat ze net zo corrupt zijn, en schendingen bij hun cultuur past.


  Maak melding

 49. Milton Fleur.

  Het bericht van die manders van afgelopen woensdag was ook in geen enkele serieuze Nederlandse dagblad te lezen. Alle Surinaamse bladen hebben het wel geplaats.

  Maar natuurlijk is er geen enkele voorwaarden gesteld, ook daar zou de ACP niet mee akkoord gaan.

  Dat die manders weer zo’n leugenachtig bericht naar buiten brengt, is om het Nederlandse gezichtsverlies te maskeren.

  Lees maar het bericht van woensdag, “unaniem besluit”.

  “De Hollanders proberen ons constant op het verkeerde been te zetten, en gebruiken hun nieuwe slaven en redi musu´s,´ de pers ´ om de Suri´s te knechten en te vergiftigen !”

  Kijk maar hoe die nieuwe slaven en redi musus hier op waterkant.net tekeer gaan. Hun leidsman is de nieuwe basja henk molenaar.

  Henk molenaar de waarheid en feiten doen zeer he. Je kan het ook verbergen met minnetjes, als het je teveel wordt.


  Maak melding

 50. Laat dit bericht duidelijk zijn voor de leugenaars en misleiders onderkruipsels , waar zij zich ook mogen bevinden .Parmessar zegt in een telefonisch gesprek met Starnieuws dat op de vergadering integendeel helemaal niets is gezegd over voorwaarden die aan Suriname gesteld worden. “Er is juist gezegd dat de vergadering onvoorwaardelijk in Suriname wordt gehouden zonder enige condities”, reageert Parmessar verrast op de berichten in de Nederlandse kranten .


  Maak melding

 51. Het besluit van het EU/ACP parlement vandaag genomen in Denemarken om in Suriname te vergaderen is zonder enige voorwaarde. De Surinaamse delegatie in Denemarken, onder leiding van Rabin Parmessar, reageert verbaasd op berichten in de Nederlandse media als zou de vergadering wel in Suriname gehouden mogen worden met de voorwaarde dat de Europese parlementariërs president Desi Bouterse niet hoeven te ontmoeten.
  de vraag is nu wie spreekt nu de waarheid

  Parmessar zegt in een telefonisch gesprek met Starnieuws dat op de vergadering integendeel helemaal niets is gezegd over voorwaarden die aan Suriname gesteld worden. “Er is juist gezegd dat de vergadering onvoorwaardelijk in Suriname wordt gehouden zonder enige condities”, reageert Parmessar verrast op de berichten in de Nederlandse kranten.

  Niet besproken
  Hij geeft aan dat verder is aangegeven dat naast de Surinaamse commissie die met de organisatie van de vergadering belast is ook de secretaris generaal en de vice voorzitter van het EU/ACP parlement zich zoals gewoonlijk er mee bezig houden. “Voor de rest is het een Surinaamse zaak en niemand kan daarin voorwaarden stellen”’, zegt Parmesssar.

  Het verbaast Parmessar dat de berichtgeving in de Nederlandse media met de opgesomde voorwaarden en accenten die gelegd worden, gebaseerd zijn op Nederlandse parlementariërs die niet eens in de vergaderzaal in Denemarken aanwezig waren. “Die Ria Oomen en Toine Manders waren helemaal niet in de zaal aanwezig”, zegt Parmessar verbaast.

  Wilde verhalen
  “Als men behoefte heeft aan deze wilde verhalen moet men het maar doen, wij gaan ons hiermee niet druk om maken, maar ik heb besloten er wat van te zeggen om onze mensen de juiste informatie te geven en dat kan makkelijk worden nagetrokken”, zegt de parlementariër.

  Parmessar zegt dat wat de organisatie van de vergadering betreft het een drukke periode wordt voor Suriname. “Niet alleen de parlementaire commissie van Suriname die hiermee is belast maar ook de horeca en veel andere spelers die erbij betrokken zullen raken, zullen zich nu goed moeten voorbereiden op deze voor Suriname belangrijke vergadering”, zegt hij.


  Maak melding

 52. ““Die Ria Oomen en Toine Manders waren helemaal niet in de zaal aanwezig”,

  Natuurlijk waren ze niet aanwezig, ze hebben de EU beschaamd, ik wil wedden dat ze netjes doch dringens gevraagd zijn weg te blijven. Hun leugen dat er een unaniem besluit genomen was dat de vergadering niet in Suriname gehouden word is ze niet in dank afgenomen.

  Jack russel denkt niet als een ezel, jack russel is een ezel. Alleen een ezel kan zo iets bedenken.


  Maak melding

 53. waardeloze landgenoten
  m.n. de paarse idioten, onderstaand stukje uit de nl media, ga lezen ( als jullie dat kunnen)

  Geen ontmoeting met Bouterse op EU-ACP-top
  BRUSSEL – Er zal tijdens de top tussen leden van het Europarlement en afgevaardigden van lidstaten uit Afrika, de Caraïben en de landen rond de Stille Oceaan (de ACP) in Suriname geen officiële ontmoeting zijn met president Desi Bouterse. Dat is de uitkomst van een lang debat van woensdag over de locatie van de top.

  Desi Bouterse Desi Bouterse Foto: AFP
  Onder druk van onder meer de Nederlandse Europarlementariër Toine Manders (VVD) is erover gesproken de top wellicht te verplaatsen naar een ander land. Maar daartoe werd niet besloten. Het feit dat Bouterse in Nederland veroordeeld is voor drugssmokkel en de onlangs aangenomen amnestiewet zijn wel redenen genoeg om Bouterse te boycotten en niet te ontmoeten tijdens de top in november. Mocht Bouterse onuitgenodigd toch komen opdagen, dan is een deel van de delegatie bereid weg te lopen.

  Manders had liever gezien dat de top verplaatst zou worden, maar kan leven met het compromis. Hij hoopt dat dit besluit leidt tot een dialoog tussen de EU en Suriname over de omstreden amnestiewet. „We moeten een figuur als Bouterse geen podium bieden om deze top te misbruiken en weg te laten komen met die wet.”

  CDA-Europarlementariër Ria Oomen noemt het comprmis „een goede oplossing omdat hiermee wordt voorkomen dat Bouterse de bijeenkomst zou kunnen gebruiken om zijn eigen blazoen op te poetsen”.


  Maak melding

 54. mch mosterd na de maaltijd, blijf die Nederlandse leugens lekker geloven. alleen front debielen kunnen zo hardnekkig in leugens blijven geloven.


  Maak melding

 55. gelezen? gesnapt? of is het te moeilijk
  wel in lien en wim taal:
  het betekent dat je een feestje organiseert maar dat je er zelf niet bij kan zijn. des de bermpresident kan zijn kop niet laten zien anders loopt iedereen weg. wat een schande voor het land en volk. dieper kan je niet zinken

  oh waktie, gaat hij ze uitnodigen om naar brokobaka te komen en liggend in hangmat te overleggen???? is een optie


  Maak melding

 56. AFU SENSIE:” Het bericht van die Manders van afgelopen woensdag was ook in geen enkele serieuze Nederlands dagblad te lezen. Alle Surinaamse dagbladen hebben het wel geplaats”. Afu sensie ik heb wel een vaag vermoeden wat de reden is. Misschien is Suriname voor de Nederlandse dagbladen niet zo belangrijk.En waarom struint een waarachtige Surinamer wannabee als Afu Ede Sensie de Nederlandse dagbladen af? moet jij je niet bezig huiden met de surinaamse dagbladen? Of vind je het nivo van de Ned schrijvende pers net als ik ook van dat houwtje touwje journalistiek met zelfcensuur????????


  Maak melding

 57. Inderdaad mooie kop he? President Bouterse opent EU-ACP vergadering.
  Vind het lollog dat bepaalde mensen op dit forum denken dat Bouterse niet op de
  vergadering zal komen in eigen land. Wat een brutaliteit van Ned. Even eerlijk denken jullie even nuchter en niet emotioneel.
  Wie niet in zijn presence wil zijn loopt weg. Maar laten we rustig afwachten want niet elk nieuws van Toine kan men 100% geloven.
  In ieder geval posters op dit forum waren al zo overtuigd van een boycot
  Hoerastemming ben heers en al. Maar ja you dont always get what you want huh. Jullie menen dat Ned niet verloren heeft?? Wel hun zin hebben ze ook niet gehad he?
  Oja Vene mag zeker eregast zijn. Er moet een plaats voor hem gereseveerd worden op de LAATSTE BANK. En na de vergadering mag Toine hem meenemen.
  Want hij deugt(de) al niet.
  Hahaha. Het is maar een joke hoor.

  Mi lob ala sranang mang yerre inclusief Vene.
  Groetjes uit Commewijne.


  Maak melding

 58. beste afu sensi
  iets met pot verwijt ketel enzo
  alles wat jullie bermpresident uitkraamt is waar en de rest verteld leugens??? niet alles wat het klokje slaat is holland.
  hai baja, wat een land wat een volk ( op de goede na)
  domheid ten top.


  Maak melding

 59. Suriname heeft Nederland zwaar schaakmat gezet.
  Die zware lobby van Nederland heeft niet mogen baten.
  Nederland heeft echt zwaar de deksel op haar kop gekregen.
  En wat wil Nederland nu doen; juist ja. net als een klein kind. Wel naar Suriname maar geen hand schudden met Surinaamse ministers en Bouterse. O wat zielig.
  Net als een kindje dat haar zin niet heeft gehad en nu
  wil gaan treiteren.
  Als ik Suriname was zou ik tegen de nederlandse parlementariërs zeggen ;blijf maar lekker thuis. wat heb je te zoeken in een ‘ bananen republiek’ ?

  En als ze toch komen plaats ze dan in ‘hotel baka bini’
  ergens in het binnenland met de wilde dieren.

  Stelletje hypocrieten!


  Maak melding

 60. Drol dat je startpagina waterkant.net is en je niet verder kunt browsen, is mij allang duidelijk. Als zwakbegaafde, zijn zelf de waterkant artikelen te moeilijk voor je om inhoudelijk op te reageren. Op hoeveel artikelen heb je al inhoudelijk gereageerd? Is het je ooit een keertje gelukt?

  Dag jochie, ga nou eens kijken als je mama al gekookt heeft.


  Maak melding

 61. Ach mch ga maar ergens anders janken, niemand heeft je gestuurd om als een front debiel hardnekkig in leugens te blijven geloven.


  Maak melding

 62. AFU SENSIE: Ik heb allang inhoudelijk gereageerd, kort maar krachtig. Ik ben het volkomen met WIKILEAKS weet je nog wel? of kan jij niet browsen.


  Maak melding

 63. aah.. el Bouta, consorten en zijn volksmilitie zijn een slechte tijding voor Suriname.

  Als die vergadering toch in Su wordt gehouden dan kunnen wij voor een internationaal podium laten zien wie Taylor nr 2 wordt.

  Keep in mind: ex president Taylor 50 years!


  Maak melding

 64. Beste mensen, ik heb net mijn bakra matie gebeld, de bakra’s in NL maken zich echt niet druk om Suriname, het zijn gewoon de weinige Surinamers in Nederland die niks te doen hebben die zich zo druk maken, @Henk Molenwiek, ben jij niet gewoon een hindoestaan ? ahaha


  Maak melding

 65. nederland(bakras) maakt zich druk om pensioenfonds, begroting tekort, kunduz akkoord, en het EK..
  EU kritisch over Kunduz-akkoord
  BRUSSEL – De Europese Commissie heeft kritiek op de plannen van Nederland om het begrotingstekort terug te dringen. De structurele hervormingen zijn ”relevant”, maar er wordt gevreesd voor de uitwerking ervan.


  Maak melding

 66. Geen handen schudden of what ever? Ook deze leugens zullen het niet reedn. De geschiedenis heeft vaker bewezen dat Nederlanders notoire leugenaars zijn met een onovertroffen grootheidswaan.


  Maak melding

 67. Rechters van de krijgsraad vreesden voor hun leven:

  CJ constateert:

  Rechters Decembermoordenproces bezorgd om veiligheid

  door Ivan Cairo

  30/05/2012

  Paramaribo – Rechters in de Decembermoordenstrafzaak zijn uit diverse hoeken en ook uit regeringskringen onder druk gezet om het Openbaar Ministerie na de aanname en afkondiging van de Amnestiewet niet ontvankelijk te verklaren. Sommige leden van de Krijgsraad vrezen zelfs voor hun persoonlijke veiligheid. Dat stelt de Internationale Commissie van Juristen (ICJ) in haar gisteren uitgegeven rapport over deze spraakmakende strafzaak waar president Desi Bouterse als hoofdverdachte samen met 24 medeverdachten terecht staat voor meervoudige moord. De ICJ zegt deze informatie te hebben van betrouwbare bronnen.


  Maak melding

 68. @ Afu sensie, thanks mi mang ! Laat je aub niet meer gek maken door de moderne slaven van het imperealisme.

  Eindelijk hebben wij een leider ´een Moses´ die ons kan leiden naar ons eigen beloofde land waar we reeds jaren wonen ! Door de witte man zijn wij bewust jaren lang de weg kwijt geraakt. Bouta is our new leader !

  Reageer aub niet niet op de nitwits die allerhande nonsens posten. Think positive my friend and a big up for U !


  Maak melding

 69. Bouterse nu ook bekend in Duitsland:

  Bron: NRC handelsblad:

  De Duitse Europarlementariër Michael Gahler liet gisteren weten dat de christen-democratische fractie in het Europees Parlement “bijeenkomen in Suriname” iets anders vindt dan “de president ontmoeten”. Dat laatste zou volgens hem worden gezien als een uiting van respect. “En wij vinden dat Bouterse, een veroordeelde drugshandelaar en verdachte van moord, dat niet verdient.”

  oeps: die kan Bouterse in zijn zak steken.


  Maak melding

 70. @Milton Fleur je bedoeld “lijder”.
  “door de witte man zijn wij bewust jaren lang de weg kwijt” jongoe wat lul je, we zijn al vanaf 1975 zelfstandig dus een republiek, dus onafhankelijk van Nederland.Waarom de schuld bij Nederland zetten? De schuld ligt bij ons. Wij hebben allemaal er een potje van gemaakt.En vooral om die clown tot president te maken.


  Maak melding

 71. Dankzij Bouterse denkt de hele wereld dat ieder Suriname een drugsdealer, crimineel, of moordenaar is.Schande, Schande!!


  Maak melding

 72. deze man heeft steeds nieuws die wij niet weten eerst zouden ze niet naar su komennu is t geen handtje schudden kom op ,, blijven jullie maar hopen hahahahahaha ung tja ding hoor,, eu komt dus wel naar su oke jij nu molennnnn,,maaaaaaar blijf draaien hahaha


  Maak melding

 73. Nog even mensen dan is het weer 8 december, ja ja, ai go snel, en nog dat gezeur over die vergadering, die heb ik aan mijn……gelapt, dit gaat geen malle mmmmmmmm op gang brengen,noti no psa, tek oeng ai loekoe, alleen gelul meer niet, wellicht een vingertje naar weet je wel, pas op, ie sabie. Neks no broko, en trouwens die reactie van A Sabi, ja, kan ik voor inkomen.
  zijn mening toch!!!!!!


  Maak melding

 74. Wat dit wederom bevestigd: eerst zien en dan geloven. Alle onzinnige info, ruis, leugens, misleidingen met dit eindresultaat!!! Hypocriet om te zeggen dat de EU dan niet met de BAAS spreekt, als je consequent bent dan ga je NIET naar Sur. Maar het is toch debielig om WEL naar het land te gaan, maar niet met de BAAS te spreken!!!! Wat voor nonsenserij is dat!!!! Surinamers, we zijn aangewezen op onze eigen krachten, daarmee moeten wij het doen ipv rekenen op steun, medeleven, inmenging vanexternen!!!! We zitten in deze situatie en alleen wij kunnen daarmee iets doen. Wat is de nog de vraag, maar noch Ned noch Amerika gaat ons helpen. Dit is het resutlaat van zgn democratie!


  Maak melding

 75. @Henk Molenaar,bedankt voor alle reacties van jou.

  =Zie maar weer hoe men kan lezen, maar de tekst niet kan “begrijpen”.

  =In Suriname heeft men NIET de volledige informatie weer gegeven vandaar.

  =Een ieder praat over Nederland alleen, maar de hele EU heeft nu gestemd, zelfs Frankrijk.


  Maak melding

 76. De grootste winst is dat iedereen nu weet wat voor klootzak Bouta is;

  Zowel de geldschieters uit de EU en de geldsmekers uit de ACP kunnen deze man nu plaatsen; hiervoor had nooit iemand uit deze landen van hem gehoord, zoveel stelt die gast internationaal nu ook weer niet voor.

  Kortom; Bouta heeft zichzelf in de kijker gespeeld… op een zeer negatieve manier.


  Maak melding

 77. @Afu Sensie”””het is GEEN overwinning voor Suriname, omdat de leider NIET welkom is en alle landen gaan de boodschap vermelden in hun kranten.


  Maak melding

 78. Vreemd genoeg als je beide teksten van Lacin en Rabin Parmessar leest, zou je bijna zeggen dat er ergens in de lucht een leugentje hangt.

  =De waarheid ligt in het midden.


  Maak melding

 79. Beste Ira:
  Hoe dom die NDP groupies zijn bewijst het feit dat ze beslssing om de top in SU te houden en duidelijke te verklaring dat Bouterse niet welkom is vanwege zijn criminele verleden en zij amnestiewet vieren als een overwinning van Suriname op Nederland…..

  Het is nog nooit voorgekomen dat een president van een land niet welkom is op een bijeenkomst die in zijn eigen land wordt gehouden.


  Maak melding

 80. @Henk Molenaar, men vergeet dat in eigen land NIET aanwezig te zijn op zo’n vergadering en terwijl je PRESIDENT bent en ook nog VOORZITTER van de Caricom, het een GROTE SCHANDE moet zijn voor land en volk.

  =EU heeft toch zijn zin gekregen.


  Maak melding

 81. Velen beweren dat Bouterse toch onuitgenodigd op de meeting zal verschijnen.Maar, dan zijn de rapen echt gaar!De EU (i.i.g. Nederland) zal direct opstappen met het gevolg dat de vergadering toch niet door kan gaan.Ik denk dat Bouterse slimmer is dan velen denken.


  Maak melding

 82. Er zijn meer reacties tav het bericht:”Voorkeur voor Suriname krijgt overhand”. (104 in aantal).
  tov ICJ rapport over waarneming proces Decembermoorden (35 in aantal).
  Vreemd vind ik dat.Omdat het bericht over het rapport van het ICJ voor Suriname (en DDB) belangrijker is.


  Maak melding

 83. “Het besluit van het EU/ACP parlement vandaag genomen in Denemarken om in Suriname te vergaderen is zonder enige voorwaarde. De Surinaamse delegatie in Denemarken, onder leiding van Rabin Parmessar, reageert verbaasd op berichten in de Nederlandse media als zou de vergadering wel in Suriname gehouden mogen worden met de voorwaarde dat de Europese parlementariërs president Desi Bouterse niet hoeven te ontmoeten”.


  Maak melding

 84. 31 mei 2012

  Geachte redactie,

  Srika heeft eerder op deze site tegen de gegeven analyse t.a.v. de problematiek EU-ACP en Suriname. Jammer dat die analyse door voor mij nog onbekende redenen niet op deze site gelezen kon worden.

  Maar, Srika heeft gelijk gehad. De ACP-landen kunnen en mogen volgens de eigen conventies de democratische republiek Suriname nooit laten vallen. Wat het protocol in november, in Suriname, zal inhouden, laat zich nu alleen maar raden.

  In het exotische van Suriname zullen een aantal EU-PARLEMENTARIËRS losser worden en dan positiever kijken naar Suriname. Maar de regering in Suriname zal daar zelf de draai aan moeten geven.

  Niet te vergeten, dat dan daar in Suriname, in november, zich grote internationale economische belangen zich zullen afspelen. En: ‘money speaks’.

  Volgens een simpele transactionele analyse model zal de EU-delegatie zich nu in een ontkenningsfase bevinden, die lopende naar november toe (voor een belangrijke deel) zal ombuigen in een volwassen kijk naar het belang van de EU/ACP-top en waarbij de democratische republiek Suriname gerespecteerd zal worden.

  Overigens is mijn ervaring, dat de EU zich, politiek gezien, redelijk volwassen gedraagt. Because, wise men never discuss their (real) matters in the street.

  Esmerald, de verwachting is anders uitgekomen.Ik wil je toch wegwijs maken binnen de principes van EU/ACP. Al gaat jouw belangstelling meer uit naar het mathematisch denken, teaching en computerwetenschappen, het redelijk goed zijn in een onderwerp en van daaruit objectief reageren is en blijft belangrijk. Als goed opgeleide weet je dat ook. En als jij mij ‘meester Srika’ wil noemen, doe dat maar.
  Srika


  Maak melding

 85. Wat sneu voor onze redimoesoes. Het wil maar niet lukken met de anti-Surinaamse lobby. Tje poti. Wat een afgang voor Nederland. Wie een kuil graaft


  Maak melding

 86. ACP stuurt aan op confrontatie EU over Suriname
  Reactie van delegatie lid Gajadien ,een complete verdraaing van feiten. Terwijl hij als surinaamse delegatie lid de Surinaamse zaak had moeten verdedigen .En de boycot van politiek den haag had moeten veroordelen hoopte hij dat de EU de boycot die nederland wenste wordt overgenomen door de overige EU landen . Terwijl de reactietie van Gajadien had moet zijn EU stuurt aan op confrontatie ACP over Suriname onder aanvoering van politiek den haag die inmidels bakzeil haalt . zegt hij aan de Wereld omroep Nederland . ACP stuurt aan op confrontatie EU over Suriname.
  Foei toch Asiskumar Gajadien
  Wat een schande voor de oppositie die deelnam als delegatie lid
  Politieke klap Suriname aan Nederland
  Het besluit van het EU/ACP parlement vandaag genomen in Denemarken om in Suriname te vergaderen is zonder enige voorwaarde. Ik hoop dat Gajadien dit bevestig aan de wereld omroep en daardoor Delegatieleider Rabin Parmessar ondersteunt .
  Surinamer voorwaardst

  Reactie van DE WERELD OMROEP NEDERLAND

  Het ziet ernaar uit dat het overleg van ACP-landen en de Europese Unie in november toch in Suriname plaatsvindt. En daarmee haalt de EU bakzeil.

  weer een verdraaing van feiten niet de EU maar NEDERLAND HAALT BAKZEIL


  Maak melding

 87. Ik zeg aan U allen dat er een God is en bestaat.
  Hij begrijpt wanneer U allen positieve zakken willen realiseren.
  Hij begrijpt ook U allen, wanneer er gestreefd wordt naar een eenheid in de wereld (en geen verdeeldheid)
  Wat de Heilige Zijne Excellentie President D.D Bouterse al eerder op de onafhankelijkheid plein met klem toon gezegd had, dat de vergadering tussen de ACP en EU in Suriname zou plaats vinden is ook de waarheid geworden.
  Alle respect, eerbetuigingen en dank aan de EU en ook de ACP.
  Het is nu duidelijk geworden dat de VVD en de CDA parlementariers van NL dat wou boycotten, maar helaas niet gelukt. Waarom? Het antwoord krijgt U allen in de toekomst door de Pres DDB.
  Daarom moet het volk van NL in Sept afrekenen met deze 2twee partijen. Precies hoe paars in Sur aan de Macht is precies zo moet ook een andere paars PVV in NL aan de macht komen. Dus de nieuwe coalitie regering NL moet zijn PVV+SP+Pvda+……(behalve behalve VVD en CDA)
  De Pres DDB moet gewoon door gaan met de goede samenwerking tussen de Nederlandse Volk en Sur, ondanks dat Politiek NL boycot.
  De tijd nadert dat de President D.D Bouterse het Sur volk en de Wereld gaat verrassen met alle geheimen.
  Dus deze ACP/EU vergadering is daarvoor 100% geschikt.
  Ik ga een samen vatting geven.
  1980> NL had zijn Militair Officier met een speciale opdracht gestuurd naar Sur om Suriname over te nemen(Staatsgreep).
  Mr DDB die een sergeant militair was moet als een ondergeschikte van zijn meerdere opdrachten uit voeren. Nadat de Regeer Macht in de handen van de DDB was, was de Nederlandse Officier snel naar NL vertrokken om het niet te laten merken.
  1982> Omdat Sergeant DDB die de Regeermacht in handen had en de opdracht van NL niet strikt wou uitvoeren, had NL een andere groep gecoordineerd die voor hun de Bevel Hebber DDB moest vermoorden en de Regeer Macht moest overnemen(Sur moest overnemen) Door dit incident waren er 15 slacht offers gevallen(dec Coup)
  1986> Omdat die groep van 15 die door NL gecoordineerd was tijdens de coup vermoord waren, nam NL nog een grotere wraak actie met de zogenaamde Binnenlandse Oorlog dat ook door NL gecoordineerd was om de BH DDB als nog te vermoorden en Sur alsnog over te nemen.
  Al deze 3drie aanvallen door NL op Sur om Sur over te nemen waren mislukt.
  NL heeft boeken geschreven in het verleden met alleen maar onwaarheden en ook videos gemaakt alleen om zich zelve te verdedigen.
  Maar de BH/Pres DDB was rustig en hield zijn mond ook dicht en nam alleen maar kiek op NL, maar nu gaat het uitbarsten. De waarheid komt naar boven, daarom houdt NL die dosier van 1980 geheim, omdat daarin het grootste bewijs materiaal is. Wie wat wanneer hoe en waarom?
  Laat het volk van Sur weten waarom hij de President D.D Bouterse zo een belangrijk persoon is, omdat hij dag en nacht gestreden/verdedigd had en NL niet gelukt was om Sur over te nemen en dat we vandaag geen knecht, slaaf en ondergeschikte van NL zijn. Wordt aub een Bouta Man/Vriend. Wi wan Bouta, Soso Lobi naga blessing.


  Maak melding

 88. Hahaaaaaaaa dus het gaat toch door….eeeh ma we zijn een klein maar tof landje geworden met pres Bouta….hor
  David en Goliath….hahaaaaaaa


  Maak melding

 89. Donderdag 31 mei 2012 om 04:52 uur, door Radjkoemar Rajaram

  Een mooie samenvatting van u!
  Maar wat ik dus niet snap uit uw samenvatting:
  Nederlandwil Ddb elimineren en dat is niet gelukt.
  Waarom geeft Ddb niet het hele verhaal aan het volk?
  Waarom verdedigd Ddb zich en zijn kornuiten dan niet met de waarheid en waarom verschuilt hij zich achter een amnestiewet?

  Sorry onze lieve president kan toch de waarheid vertellen maar dat vertikt hij terwijl hij het leed van de families moet verzachten .
  Hij heeft toch andere dingen geuit richting de nabestaanden.

  Maar ik kan het mis hebben.

  Maar iemand die zwijgt terwijl iedereen denkt dat hij bloed aan zijn handen heeft is vreemd. Terwijl u iets anders schetst.

  Grtn Pier


  Maak melding

 90. Donderdag 31 mei 2012 om 04:52 uur, door Radjkoemar Rajaram

  En waarom is onze lieve president bij andere activiteiten betrokken?
  Deze beelden komen ook dan in de media dusss…?
  Grtn Piet


  Maak melding

 91. Even wat rechtzetten.

  In de Nederlandse kranten nog pers en tv is er enige aandacht voor dit onderwerp.
  Ik krijg niet de indruk dat de Nederlandse regering zich ergens druk over maakt.
  Dit lijkt dus een aktie van een VVD Europarlemetariër die zich neerlegt bij de wil van de meerderheid van de ACP-landen omdat die beslissing op democratische gronden is genomen.
  Voor de rest zullen we wel zien.
  Inmiddels heeft een EU-commissie Suriname zonder slag of stoot verlaten.
  Frankrijk zal daar flink van balen. Of zijn ze dik te vreden?


  Maak melding

 92. Donderdag 31 mei 2012 om 08:29 uur, door pier
  hahahah die bakra’s de wereld staat achter Bouterse

  Oh?? Dan weet je meer dan de mensen in Euroap, China, Australië , Noord Amerika, China etc etc.
  Maar weinigen weten waar Suriname ligt.


  Maak melding

 93. Beste Radjkoemar Rajaram: ga svp terug naar je gesloten afdeling.

  “Wat de Heilige Zijne Excellentie President D.D Bouterse”

  Doe jij aan duivelaanbidding of zo…

  Want ben jij gestoord zeg…..


  Maak melding

 94. he, wacht eens even.

  Dat Nederland de aanwezigheid van Bouterse bij de vergadering niet op prijs stelt is te bevatten.
  Nederland staat namelijk op het standpunt dat Bouterse
  bij hun te boek staat als drugsveroordeelde en een vermeend moordenaar. En van zo iemand moet je zover als mogelijk uit de buurt blijven. Begrijpelijk.

  Maar nu even dat filmpje terugspoelen naar medio 2010.
  Hoe anders was de houding van Nederland toen deze drugsveroordeelde en vermeend moordenaar tot president werd beëidigd. Nederland zou en moest aanwezig zijn tijdens deze inauguratie met of zonder uitnodiging.
  In dit geval had Nederland geen uitnodiging ontvangen
  om aanwezig te zijn en blijkt dat de ambassadeur stiekem naar binnen is geslopen om vooral aanwezig te zijn bij de beëidiging van deze drugsveroordeelde.

  Politiek Nederland vond het een grof schandaal dat Nederland geen uitnodiging had ontvangen om het feestje van de drugscrimineel bij te wonen.
  Nederland had er wel meer dan graag erbij willen zijn. Vandaar dat de ambassadeur heimelijk naar binnen
  was geslopen om vooral het feestje van de drugsveroordeelde D.D. Bouterse bij te wonen.
  Voelde Nederland zich toen niet bezwaard om het feestje met Bouterse mee te vieren??
  Je bent immers aanwezig op zo’n inauguratie uit respect voor de president.

  Dezelfde mensen die nu in hoerastemming zijn omdat
  Nederland niet wilt dat Bouterse bij de vergadering van EU-ACP aanwezig is, spraken er schande van dat Nederland toen geen uitnodiging voor de inauguratie had ontvangen. Hoe kon Suriname dat nalaten?
  Toen in 2010 had Nederland dus geen uitnodiging ontvangen en wilden zij er koste wat het kost bij het feestje van D.D. Bouterse aanwezig zijn en anno 2012 wanneer ze wel welkom zijn dan willen ze
  D.D. Bouterse er niet bij hebben. Hoe paradoxaal.

  Ik heb al eerder beweerd dat Nederland in vele opzichten ( massamoorden in Indonesië)een land is met een dubbelmoraal.
  Deze houding tov Suriname versterkt alleen maar mijn opvatting.

  dusdat


  Maak melding

 95. Henk Zemelaar,

  wederom zit je uit je nek te lullen man!
  Was jij niet een van degene die een gat in de lucht sprong toen in eerste instantie EU had besloten om de vergadering niet in Suriname te houden?
  Jij was er ook absoluut van overtuigd dat die vergadering dus niet in Su zou worden gehouden.
  Uitgesloten volgens jou. Maar wat in jouw ogen onmogelijk was is is toch mogelijk geworden.

  Nu weet je ook weer zeker dat Bouterse niet aanwezig zal zijn bij de vergadering.
  We weten inmiddels wat die zekerheden van jouw waard zijn: (0,0).
  Als jij een beetje door denkt weet je dat
  de kans dat Bouterse niet aanwezig zal zijn bij de vergadering net zo klein is als dat er iets zinnigs of positief uit je (oerdomme)brein komt.

  Immers, heeft onze landgenoot Manders niet zelf beweerd dat de stem van de ACP landen dubbel telt.
  Welnu. Bouterse is voorzitter van de Caricom.
  Denk je nou werkelijk dat de ACP landen het zouden toestaan om Bouterse, de voorzitter van Caricom, uit de vergadering wordt geweerd?
  De ACP landen hebben al gedemonstreerd dat ze niet met zich laten sollen en hebben dus ook voor elkaar gekregen dat de vergadering alsnog in Suriname plaatsvindt. Die slag hebben ze alvast gewonnen.
  De volgende slag zullen ze zeker ook winnen.
  Watch my words.

  En o ja. Ik wil je a priori bedanken voor jouw
  te voorspellen ‘compliment, dat ik een NDP-groupie ben. Je gelooft zeker ook dat alle priesters heilig zijn.

  Houdoe


  Maak melding

 96. Even beter lezen.
  Ook even beter weten wat de EU er van vindt en waarom men wel naar Suriname komt en onder welke voorwaarden.
  Maar ze zijn er nog niet.
  Baas en z,n kornuiten gaan door met beledigen.
  Nu zijn de Duitsers ook al op hun teentjes getrapt.

  Erg diplomatiek van Baas.


  Maak melding

 97. Waarom zon heisa hierover laat Nederland/eu oprotten met hun ontwikkelingshulp.Suriname stop de invoer van europese producten of hef een zware import belasting.Bouterse stop met het vergeven van al de projecten aan de blanken. Wij hebben de technologische kennis in huis om dit uit tevoeren. Geef de Surinamers hier in Nederland de Surinamse nationaliteit wees niet bang dat je wat tekort gaat komen. Het gaat welvaart brengen in Suriname en voor onze nakomelingen, denk hierover.Van de Afro Surinaamse , Hindoestaanse , Javaanse en andere politieke partijen kan Suriname niets verwachten het zijn mensen die ons verdelen en het bloed van Suriname drinken. De blanken willen jou niet aan de macht en het zal heel moeilijk voor jou worden, wat de blanken hebben de kracht om je door je eigen mensen te laten vermoorden.


  Maak melding

 98. Donderdag 31 mei 2012 om 10:38 uur, door Savioen

  Een flink deel van de Surinamers is blank of van gemengd bloed.
  Dus stop even met je racistisch denken.
  Baas heeft zelf blank bloed.


  Maak melding

 99. Hhahahahahaa ai me gado, ik lig in een deuk van Savioen zijn reactie hij wil Europese producten boycotten.
  Wat jij niet wil, en kan inzien is dat die drugs veroordeelde crimineel in Suriname De grote probleem is voor de vooruitgang van Suriname.


  Maak melding

 100. Savioen, praat voor je zelf, omdat het niveau van jou reactie nergens opslaat.

  =Vergeet niet dat tot heden de blanke Nederlanders Suriname helpen met van alles en nog wat. Zelfs onder DDB


  Maak melding

 101. Voor hen die het nog niet weten.

  Rond 1815 is een zekere Dina Koole bevallen van een onechtelijk kind, dat zij naar de vader Jan Koole-Bouterse genoemd heeft. Deze Jan Koole-Bouterse is naar Suriname getogen, zijn nazaten hebben het ‘Koole’ uit de achternaam verwijderd en vormden zodoende het geslacht waarin we de latere politicus/militair Desi Delano B. vinden.

  Gewoon geschiedenis. Bouterse en Koole is een bekende naam.
  Baas is blank en Obama half blank. De paus is wit en Mugabe zwart.
  Ra Ra. Welke kleur heeft zwarte Piet.


  Maak melding

 102. Beste Cees: Het feit dat alleen er een discussie wordt gevoerd over de persoon Bouterse is al een blamage op zich.

  een president van een land heeft een voorbeeldfunctie en moet van onbesproken gedrag zijn.

  “De volgende slag zullen ze zeker ook winnen”

  Leg eens uit wat de volgende slag is dan.

  Ik zou zeggen: Suriname op de kaart zetten als een trotse natie waar het recht altijd zegeviert en moordenaars dus hun verdiende straf krijgen. En de president een gerespecteerd man is in de wereld

  Probeer deze slag maat winnen, Cees

  Door Bouterse wordt Suriname in zijn hemd gezet. Meer dan 90 procent van de tijd die en president aan de ontwikkeling van zijn land moet besteden, wordt nu verspild aan zijn pogingen om uit de gevangenis te blijven.

  tel uit je winst…..


  Maak melding

 103. Henk Zemelaar,

  De volgende slag is dat de ACP landen wel gedaan zullen krijgen dat Bouterse wel welkom is op de vergadering.

  Zemelaar, zemelaar,
  wederom een bevestiging dat je constant zwaar uit je nek zit te lullen.
  Sinds het aantreden van Bouterse heeft geen enkel land dan ook een ietsie pietsie poging gedaan om Bouterse te arresteren. Waar jij die 90% vandaan haalt mag joost weten. Maar volgens mij weet zelf joost dat niet
  en heb je die 90% volledig gefingeerd. Zoals gewoonlijk. Ik heb niet het gevoel dat Bouterse op de hielen wordt gezeten door Interpol.
  Maar misschien weet jij meer dan ik. Wie weet.

  Ik zou graag van je willen weten welk land vanaf 2010 om uitlevering van Bouterse heeft gevraagd en welk land heeft aangegeven dat Bouterse niet welkom is.
  Ik denk dat je niet verder komt dan ons hypocriet landje Nederland dat last heeft van dubbele moraal.
  Iemand die het moorddadig regiem van Argentinië heeft ondersteund (Zorreguieta) is namelijk wel gewoon welkom in Nederland. rara, hoe kan dat Zemelaar?

  Houdoe


  Maak melding

 104. Olland mag ook weg blijven en mits zij toch aanwezig willen zijn , moge dit vergezeld worden met de bewuste ” DOSSIERS SURINAME ” !!!
  Voor de huidige Republiek Suriname is Olland , te groot voor het servet en te klein voor het tafellaken !!!
  Denemarken zal blijven echoen in de oren van de Ollandse delegatie .
  ” HET SNIJDEN DOET GEEN PIJN ”
  ” HET GESNEDEN WORDEN ”
  Republiek Suriname is een Staatkundig Onafhankelijk Land en geen ” vazallen-staat of een kolonie van ….
  RECHT EN WAARHEID MAKEN VRIJ , DOSSIERS SURINAME VRIJ ,
  NU !!!
  Stre de’f stre
  Wi no sa frede
  SRANAN SA WINI !!!


  Maak melding

 105. Ik zeg alle nadeel heb zijn voordeel ,gewoon gebruik maken van dit gelegenheid en een maasa demostratie op die dag organiseren laten wij alle Surinamers met norm en waarden en verstandige Surinamers [niet die paarse domme kunde]deel nemen dat we zat zijn met de moordenaars regering en zijn domme aan hang.


  Maak melding

 106. Ja en zo gaan we het doen, lees maar hieronder gewoon dom geklets van die manders. Het is nooit de bedoeling dat een President of regeringsleider meedoet met deze vergaderingen.

  Maar goed, waar de organisatoren nu wel rekening mee moeten houden is beveiliging van deze parlementariers. We weten nu dat sommige Surinamers tot alles in staat zijn om Suriname in een kwaaddaglicht te plaatsen. Zie oproep van ene simpel.
  ————————————–

  Simons: ACP/EU vergadering naar eigen inzicht inrichten 31 May, 00:00

  Assembleevoorzitter Jennifer Simons Suriname zal, naar eigen inzichten de EU/ACP parlementaire vergadering van november organiseren. Assembleevoorzitter Jennifer Geerlings-Simons zegt totaal geen rekening te houden met accenten die vanuit Nederland worden gelegd als zou de vergadering hier onder voorwaarden worden gehouden.

  In de Nederlandse media verschijnen berichten, waar het accent wordt gelegd op dat de Europese parlementariërs wel komen, maar geen ontmoeting zullen hebben met president Desi Bouterse. Als die toch ten tonele verschijnt, zullen de Europese parlementariërs de vergaderzaal verlaten, wordt in de berichten vermeld.

  Geen boodschap hieraan
  Simons zegt in een telefonisch gesprek vanuit Brazilië met Starnieuws dat zij totaal voorbij gaat aan die commentaren en de accenten die gelegd worden. Voor haar is belangrijk dat, zoals maanden terug is afgesproken, de vergadering normaal doorgaat in Paramaribo. Simons benadrukt dat het geen vergadering is van regeringen, maar van parlementen. Er is wel een openingsceremonie waar regeringsautoriteiten erbij zijn en waarschijnlijk ook het woord voeren.

  In hoeverre president Bouterse het woord zal voeren en hoe de openingsceremonie er uit zal zien, kan Simons nu nog niet zeggen. “Er is een commissie die de organisatie moet voorbereiden. Een technische commissie van de EU/ACP is hier geweest en die is tevreden vertrokken”, voert de assembleevoorzitter aan.

  Ons huiswerk maken
  “De vergadering wordt naar onze inzichten ingericht. Wie op wil staan, moet dat maar doen. Alle parlementariërs van waar dan ook zijn vrij om te doen wat ze goed vinden . Wij gaan ons goed voorbereiden en doen wat we moeten doen”, stelt Simons.

  De assembleevoorzitter zegt dat dit vergaderingen wereldwijd worden gehouden en dat nooit gevraagd wordt aan het organiserend land wie de vergadering organiseert en hoe het eruit zal zien. Simons geeft aan dat rond de technische zaken van zo een vergadering er afspraken zijn met het EU/ACP-parlement die standaard zijn. “Dus wij gaan ons nu richten om ons goed van onze taak te kwijten, we zijn blij dat deze belangrijke vergadering hier wordt gehouden en gaan nu verder met het maken van ons huiswerk”, zegt Simons.


  Maak melding

 107. wat een vuile vieze smerige, leugenachtige, lage, schofterige en ga zo maar door, persverklaring. Er is is helemaal niet besloten dat Bouterse geen ontmoeting mag hebben met de EU parlemantariers. Weer zo’n leugenachtige en opzettelijke foute informatie die Nederland de rest wilt doen laten geloven. Laat ze maar doen en ze zullen blijven doen. Suriname is daar totaal niet van onder de indruk.


  Maak melding

 108. Wat een vernedering voor Bouterse. Ze komen naar ONS Suriname en vernederen onze BOUTA? Dat kan en mag echt niet. Als Suriname slim is dan moet zij afzien van een dergelijke bijeenkomst in Suriname. De blanken zijn alleen maar uit op vernedering van SUriname en dus ook Bouta.

  MENEER BOUTERSE: IK ADVISEER U OM DE BIJEENKOMST OP TE BLAZEN DOOR DE STELLEN DAT DE EU LEDEN NIET WELKOM ZIJN!

  Over schending van de mensenrechten gesproken:
  De blanke politie, justitie, rechters discrimineren de gekleurden in NEderland omdat zijn donker zijn. JE wordt in beginsel niet als een volwaardige mens gezien. Vele onschuldigen die hier vastzitten door scoringsdrang, corruptie en noem maar op. Laat Nederland maar naar de vader van maxima kijken en naar Willen ALEXANDER die journalisten in het verleden betaalt heeft om leugens via de media te verspreiden waardoor de daden van zijn schoonvader zo veel mogelijk werden verbloemd.

  NEDERLAND, uw blanke kleur betekend niet dat u van hart en ziel wit bent, maar ooooo wat schuilt er een hielenlik mentaliteit achter uw handelingen.


  Maak melding

 109. Donderdag 31 mei 2012 om 14:47 uur, door Killuminati

  Je moet eens de site van de EU of de Franse krant Le Monde lezen i.p.v. domme kreten slaken.


  Maak melding

 110. Donderdag 31 mei 2012 om 15:56 uur, door likdoorns@hotmail.com
  Wat ben jij dom zeg.

  Nooit in Nederland geweest zeker?? Of kreeg je meteen een gevangenisstraf aan je broek.
  De politie is in Nederland multicultureel
  het aandeel allochtone politiemensen is ongeveer 10 %
  het aantal allochtonen in Nederland 18%

  De minister heeft er flink de vaart ingezet om die achterstand weg te nemen.

  Er zijn heel veel allochtone advocaten.
  Er zijn nu een tiental allochtone rechters.

  Hoeveel blanke politieagenten, militairen of brandweermannen zijn er in Suriname? B.V. Chinezen of Europeanen?


  Maak melding

 111. Eerts waren ze blij dat de ACP niet meer naar Suriname gaat,nou om geen gezichtsverlies te lijden,zeggen ze nou, het gaat wel door in Suriname maar Bouta is niet uitgenodig hahaha die bakra’s denken dat wij dom zijn


  Maak melding

 112. Ook dit wat hierboven staat laat ik voor wat het is,
  een complete zooi, waar je geen touw aan kan vastknopen,dus een mening of wat dan ook, las teng brada nanga sa!!!


  Maak melding

 113. Helemaal in de lijn der verwachting het zou mij zeer verbazen als deze top niet door zou gaan na het besluit van de ACP community.
  Dekolonisatie is immers een onstuitbaar proces!!!


  Maak melding

 114. Er zijn geen condities verbonden aan die meeting. Bouterse moet aanwezig zijn uit respect voor de ACP landen die achter Suriname hebben gestaan. Als de eu parlementariers weg willen lopen zijn zij vrij hierin.


  Maak melding

 115. Woensdag 30 mei 2012 om 21:50 uur, door Repatty Wereldsman
  Aan alle mensen die de Hollanders geloven. Het zijn leugenaars van hier tot ginder. Ze brengen een bericht in de publiciteit om de menigte te misleiden en komen er niet meer op terug en de leugens blijven bij de mensen hangen.

  Repatty Wereldsman geef jij maar de aftrap! Hopelijk is jou Ezel Schedel nog niet geopereerd! Hersenen heb je wel nodig!!!


  Maak melding

 116. @Sally, alsjeblieft zeg…(hou es op met niet nadenken)

  De EU/ACP is een meeting tussen parlementariërs.
  Je weet toch dat president bout van je niet zo lang geleden geroyeerd is als Surinaamse volksvertegenwoordiger? Iets met absentie in volksvergaderzaal en zo.

  Die couppleger had een broertje dood aan de DNA (en democratie in het algemeen).
  Me dunkt dat hij hoe genaamd toch echt niets te zoeken heeft bij een parlementaire meeting. Is gewoon niet zijn ding.

  Bovendien heeft hij (dus: Su) een reserve van $800 miljoen en dus is het toch volstrekt onnodig dat bout op die bedelaars-meeting de handjes van kolonialen gaat schudden?


  Maak melding

 117. Zo, ik denk dat wij dit onderwerp even moeten laten rusten.

  Ik stel voor om ons de komende weken vooral te richten naar de vele duizenden Surineds in Nederland die met ontslag dreigen te gaan of reeds ontslag hebben, althans niet gelijkwaardig door hun werkgever zijn behandeld bij het proces van ontslag. En waarbij de sociaal en economische situatie zeer van rooskleurig is en daarbij de zogenaamde vertegenwoordigers van de Surineds in het stilzwijgen gedompeld zitten. De kreet ‘eigen volk eerst’ wordt steeds luider.

  Ga na half vijf ’s middags naar de Blaakmarkt in Rotterdam en observeer dan hoe moeilijk vele Surineds het economisch hebben.

  Daarover wil ik ook een diepgaande discussie. Wij hier in Nederland moeten ons nu toch schamen dat wij onze energie vaak negatief richten richting Suriname en onze mede Surineds, met problemen hier in onze eigen omgeving, negeren en niet willen erkennen dat deze bestaan. Redactie, u bent aan zet.
  Srika


  Maak melding

 118. @cees

  Mijn complimenten hoe je met argumenten Henk Molenaar compleet van de kaart veegt. Het is heerlijk om deze koloniaal elke keer weer in zijn hemd te zien staan. Tegenargumenten hoef je van dit misselijkmakend heerschap nooit te verwachten. Wel veel gescheld en heel veel irrelevante kletskoek.


  Maak melding

 119. België;
  Bulgarije;
  Cyprus;
  Denemarken;
  Duitsland;
  Estland;
  Finland;
  Frankrijk;
  Griekenland;
  Hongarije;
  Ierland;
  Italië;
  Letland
  Litouwen;
  Luxemburg;
  Malta;
  Nederland;
  Oostenrijk;
  Polen;
  Portugal;
  Roemenië;
  Slovenië;
  Slowakije;
  Spanje;
  Tsjechië;
  Verenigd Koninkrijk;
  Zweden.

  Dit zijn de lidstaten.

  Heel veel mensen die in de EU wonen zijn niet blank.
  De meeste landen hebben nooit kolonies gehad.

  Slavernij hebben ze allemaal gekend.
  Tot in het begin van de vorige eeuw bestond er in Oost Europa het stelsel van lijfeigenen.
  Lijfeigenschap is de situatie dat iemands lichaam wordt beschouwd als het eigendom van de heer (landsheer, heerser) van een bepaald gebied. Het is een vorm van horigheid die de slavernij dicht benadert.
  n 1781 schafte Jozef II (1741-1790) (keizer Oostenrijk, 1780-1790) bij keizerlijk besluit de lijfeigenschap af. Dit hield onder meer in, zoals in het besluit werd vermeld, dat iedereen het recht had
  te huwen, op voorwaarde dat hij de ambtenaren van de burgerlijke stand hiervan akte liet opstellen;
  zijn meester te verlaten en elders werk te zoeken;
  een ambacht te leren naar zijn keuze.
  De karweien werden afgeschaft.
  In Rusland werd de lijfeigenschap afgeschaft in 1861.

  Maar in Turkije wat tegen de EU aanschurkt werd de slavernij onder druk van Engeland pas begin vorige eeuw afgeschaft.

  Tussen 1512 en 1693 werden blanke slaven en slavinnen vaak naar het Caribisch gebied gebracht. Eerst door de Spanjaarden, later ook door anderen. Tussen 1654 en 1685 vertrokken ongeveer 10.000 indentured servants, contractueel verplichte arbeiders, uit Bristol naar West-Indië en Virginia. Sommigen kwamen vrijwillig, anderen waren ontvoerd in de straten van Londen en Bristol. Later werden criminelen als gedwongen arbeider uit Engeland naar West-Indië gebracht. Franse koloniën kenden zogenaamde engagés. De Staten van Holland besloten in 1684 om misdadigers uit de provincie Holland naar De West (Suriname) te zenden in plaats van ze in tuchthuizen op te sluiten.

  Kortom. De eerste slaven in Suriname waren blanken.

  De klets lekkker over allerlei onzin.
  De EU-landen en hun bevolking vinden het gewauwel van een andere planeet.


  Maak melding

 120. Zuchtje ,
  Waarachtige Surinamers hebben geen bakra’s !!!
  En dom zijn wij , mede omdat wij de intellegentie niet hebben om gerekoloniseerd te worden !!!
  Dat jij goed voorzien bent van intelligentie en een bakra nodig heeft is jouw democratische recht .
  Maar , Republiek Suriname is een Staatkundig Onafhankelijk Land !!!
  Het orkestreren en doen plegen van Staatsgrepen in een bevriende(???)land zijn verwerpelijke en misdadige schendingen van de ” Internationale Rechts Orde en Internationale Verdragen ” in het algemeen en de
  “Nationale Rechts Orde en de Bilaterale Verdragen ” in het bijzonder !!!
  In principe mag en kan dit enkel maar op een manier vertaald worden alszijnde dat Olland zich schuldig hadden gemaakt met het bedrijven van ” Internationaal Staats Terrorisme ” in de Republiek Suriname !!!
  Zuchtje , dinky bun tranga na tori !!!
  RECHT EN WAARHEID MAKEN VRIJ , DOSSIERS SURINAME VRIJ , NU !!!

  Stre de’f stre
  Wi no sa frede
  SRANAN SA WINI !!!


  Maak melding

 121. SEMPA je posting bevestigd opnieuw de stelling dat jullie ndp-ers dom zijn en een bakra nodig hebBEN.En ja recht en waarheid maken vrij, te beginnen bij je massamoordenaar DDB, als hij openbare boetedoening doet, of zich meld op Boxel dan zijn er geen dossiers uit Den Haag nodig. Maar schijnbaar is ook hij bevreesd voor en recht en waarheid……..


  Maak melding

 122. Beste Sempa:

  met elke posting vann jou bevestig je weer de ongelofelijke domheid van de slaafjes van Bouterse: De Paarse Ezels.

  Ik zou zeggen: ga zo door en bevestig het vooroordeel dat veel mensen hebben van NDP aanhangers: dom, agressief, corrupt, lui, geen moreel en een diepe haat tegen alles wat blank/Nederlands is.

  En voor de duidelijkheid: de meeste Nederlanders hebben helemaal niks tegen Suriname, maar tegen een crimineel als president die alleen maar uit de gevangenis kan blijven door een illegale amnestie wet er door heen te jaren.

  Nog even jou stelling:

  “Waarachtige Surinamers hebben geen bakra’s !!!
  En dom zijn wij , mede omdat wij de intellegentie niet hebben om gerekoloniseerd te worden !!!

  Case closed


  Maak melding

 123. Beste cees en Alistair O

  DE enige reden dat Bouterse niet wordt opgepakt is dat hij als ‘president’ van Suriname onschendbaar is.

  DE dag dat hij geen president meer is en als burger een ander land bezoek is hij de lul.

  Ik wens jullie veel trots met een president die door de hele wereld wordt geminacht en bespot.

  Een president om trots op te zijn!!!


  Maak melding

 124. Ferdinand Hossenbux het is niet zomaar dat je negatieve tegenreactie krijgt. En als je zo doorgaat, sta je dan ook altijd maar dan ook elke keer in minnetjes staat, oordeel het zelf maar!!

  Probeer eens een keer correct en positief te zijn, ook zoals het is, te geven en je zult zien!!!

  Veel wijsheid en succes!!


  Maak melding

 125. Geen officiële ontvangst

  Voor alle duidelijkheid heeft de Europese delegatie aangekondigd geen officiële ontvangst te willen door Desi Bouterse. Mocht Bouterse buiten het programma om een receptie organiseren, dan gaan de Europeanen niet, aldus Manders. ‘Ik verwacht dat Bouterse niet wordt uitgenodigd. En ook geen andere mensen van zijn regering. Als het daarbij blijft, vind ik het prima. Want het zou jammer zijn om de hele bevolking van Suriname in een negatief daglicht te plaatsen.’


  Maak melding

 126. Waar zijn de zeer hooggeleerde heren commentatoren met hun brede internationale monetaire en politieke analyses over Suriname. Radio Tamara, Iwan Botse, Owen Venlo enz.enz. Ze mogen opdoeken.


  Maak melding

 127. Zoete broodjes kakkers clubje – in alfabetische volgorde: Henk Molenaar – stoute Henkie alias MoleNAADJE -; Jack Russel – JACKIE e njang soso poepe eng her` libie langa – alias JA(kie) jaknikker – pasew – PAS(l)eeuw laat de leeuw nieuw in zijn hempie staan, e verdedig eng PASpoort (ptata boekoe) – alias PAS(je); surinam patriot – pa(TRIOOTJE) in het openbaar met Henk Molenaar en wikkileaks – alias PA(triootje); Toine Manders (nieuw “prominent???” gastdeelnemer) – te m`e MANDIE (mie de bereid foe lee) – alias Manke Ne(e)lis; wikkileaks – boze (W)olf -alias LIKLIKIE (de vin deng likliki)-; Zucht (je) – in een VLOEK en een zucht – alias ZUCHTOE foe reageer lek` wan lawmang. Wie houdt wie voor de gek?


  Maak melding

 128. Vrijdag 1 juni 2012 om 14:35 uur, door Naturel

  Baja, das nou een uitstekende analyse.
  Ik had het niet beter kunnen verzinnen, applaus, thumbs up, heil heil, tjing ting, etc.

  Enne, wat is je mening over bovenstaand stuk?


  Maak melding

 129. @Naturel

  Geweldig!!!!!! Echt een stelletje debielen bij elkaar. Helaas ben je Esmerald vergeten. Esmerald – Esmerald, de nep-Surinaamse Latoya Jackson – alias A kraboe bit mie. Stopt graag bounty’s in haar hete aardappel bekje. (Volgens een ander geliefd forumlid).


  Maak melding

 130. Ja maar we weten met zn allen die bewuste andere geliefd forumlid net als jij behoort tot de categorie boefjesknuffelaars, en 1 van haar pseudoniemen is : Tom poes verzint een list, en de toverfee van Surimaribo, en schreeuwlelijk. Dus kies ik voor de nep Latoya.


  Maak melding

 131. @Naturel

  Je laat me lachen maar het is wel zo wat je schrijft. Vooral dat van die ZUCHTOE.

  Sommige mensen zijn gewoon dom. Ha ha ha


  Maak melding

 132. @Naturel

  Je heb gelijk. Deze tokkies reageert op alles hier. Ik denk ze hebben niet iets anders te doen. Veel mensen werken, alleen hun niet.


  Maak melding

 133. Zoete broodjes kakkers clubje: Esmerald ben ik echt niet vergeten, zij behoort sowieso ook tot dat
  ge(s)elschap (zijn door zichzelf gegesegeld). Esmerald – E sme(e)r ald(oor)- alias tiengie SMERIE. Die stank van haar was niet uit te houden, vooral haar
  (Esme(e)rald)OOR – moet goed worden gereinigd, foe a sabi te a jere lee nanga te a jere troe. Anders au lee moro lik Toine Manders alias Manke Ne(e)lis. If a doro a nivo datie, dang w`e kar` ing
  Manke Ne(e)llie.


  Maak melding

 134. @Naturel

  Die beschrijving van jou is goed. Deze mensen houden niet van Su maar hebben wel de grootste bek hier. Altijd zijn dit soort zwarte macambas onbetrouwbaar.
  Hoe kunnen mensen hun eigen land haten. Dan is er toch niet iets goed met hun hoofd. De mensen met goede reacties worden weggelaten en de domste en hatelijke over Su blijven staan. Gelukkig zijn er ook mensen als jou die deze burikis aanpakken.


  Maak melding

 135. Zoete broodjes kakkers clubje: Esmerald ben ik echt niet vergeten, zij behoort sowieso ook tot dat
  ge(s)elschap (zijn door zichzelf gegeseld). Esmerald – E sme(e)r ald(oor)- alias tiengie SMERIE. Die stank van haar was niet uit te houden, vooral haar
  (Esme(e)rald)OOR – moet goed worden gereinigd, foe a sabi te a jere lee nanga te a jere troe. Anders au lee moro lik Toine Manders alias Manke Ne(e)lis. If a doro a nivo datie, dang w`e kar` ing
  Manke Ne(e)llie.

  Zoete broodjes kakkers clubje: Bowta die zich meldt als gegadigde zoete broodjes kakker. Bowta – Bow ta dat betekent, dies no mang takie en kan alleen maar nabouwen (napraten) dus houden wij het simpel –
  alias Bow nabouwer/naprater.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.