Lackin: houding Nederland bijt ACP-EU principes

116

PARAMARIBO, 29 mei – De houding die Nederland nu aan de dag legt ten opzichte van Suriname, staat haaks op de principes van de ACP-EU samenwerking. Dit stelt minister Winston Lackin van Buitenlandse Zaken. Aan de vooravond van de eerste ‘Artikel 8 dialoog’ met EU-vertegenwoordigers, is de bewindsman er van overtuigd dat Nederland fout zit. De lobby tegen het vergaderen van ACP en EU-parlementariërs in Paramaribo, spreekt boekdelen.

Dat het EU-parlement nu in zijn geheel tegen Paramaribo als vergaderplaats is, komt door Nederland. Het is het voorlopige hoogtepunt in het verzet tegen de Surinaamse amnestiewet . “We wisten dat Nederland door zou gaan”, zegt Lackin tegenover de Times of Suriname. Hij betreurt des te meer het besluit van het EU-parlement, vanwege de principes in de samenwerking tussen de EU en de ACP-groep van voormalige kolonies.

Tot die principes behoren respect voor elkaars soevereiniteit en integriteit. “Het lijkt alsof de houding van Nederland nu precies het tegenovergestelde etaleert van wat de ACP-EU voorstaat”, aldus Lackin. De regering is intussen gereed voor de dialoog. Die gaat onder meer over de amnestiewet voor onder andere verdachten van de decembermoorden. Het is de eerste keer dat de EU om een dergelijke dialoog met Suriname heeft gevraagd.

Bekijk ook:

116 REACTIES

 1. Ie sabie, dit wat er nu speelt rond die vergadering of wat dan ook, gaat door sudderen, en wat die minister aanhaalt wisten we toch al, hoe ptatta denkt en wat ze
  willen, dus een langa bere torie komt er nu aan van heb je me zo.


  Maak melding

 2. Heeft Lackin ook respect voor de nabestaanden van de decembermoorden ? Nederland is een bepaalde weg in geslagen met Suriname en ze zullen het weten in Paramaribo. De diplomatieke kracht van Nederland kent geen grenzen. Lackin kan beter een toontje lager gaan zingen en zorgen dat z’n baas opzout.


  Maak melding

 3. Lackin draait de zaak om. De houding van SURINAME bijt de ACP-EU principes. Als Suriname mensenrechtenschendingen niet straffeloos had gemaakt, dan was er niets aan de hand geweest. Bepaalde zaken zijn niet nationaal af te doen en vragen nu eenmaal om internationale reacties. Het straffeloos maken van ernstige schendingen van mensenrechten is daar één van.
  Niet de oppositie is staatsvijand, niet de EU, niet Nederland maar overduidelijk deze dictatoriaal ingestelde coalitie!


  Maak melding

 4. Weledel Geachte Azijnpissers,
  Het is mij een waar genoegen u uit te nodigen hier uw zuur en bitterzuur gal te spuwen. Edoch, vergeet niet bij uw vertrek als geel gestreepte laffe hyenas met staarten tussen de benen, dat na het gesprek u verplicht bent uw zuur en bitterzuur gal wederom in te slikken en mede te nemen, anders verplicht u mij het door uw strot te douwen. U gaf namelijk eerder aan dat met dit gesprek Suriname een ferme tik op de vingers kreeg en dat het isolement aanstaande was. Toen ik aangaf het rustig op ons af te laten komen werd ik verguisd en gekruizigd. Maar u weet toch dat: mama mofo na bana watra. Den flaka no yu no man pur’ moro


  Maak melding

 5. Als minister Winston Lackin van Buitenlandse Zaken geknipt en geschoren wordt door de EU kan hij betere heeel stil blijven zitten.


  Maak melding

 6. Hoe komt het dat alle eu landen achter Nederland staat?? Lackin moven!!! en Natuurlijk zit Nederland fout volgens deze idioot!!

  Tot die principes behoren respect voor elkaars soevereiniteit en integriteit.

  Dus EU en of Nederland moet respect hebben tegen over de moordenaars van Sme en staan toejuichen bij de nabestaanden. Wat een hufter is deze klootzak zeg!!


  Maak melding

 7. Minister lacin, ik kan mij nog heel goed herinneren dat jij hetzelfde deed als de President om te zeggen dat Suriname Nederland NIET nodig heeft en zou uitwijken naar Frankrijk.

  Minister betreurt des te meer het besluit van het EU-parlement, vanwege de principes in de samenwerking tussen de EU en de ACP-groep van voormalige van voormalige kolonies.

  =Zo zie maar, het schreeuwen van bepaalde uitspraken wordt nu terug betaald.
  Het zijn de belastingbetalers van de EU die de vergadering gaan financieren.


  Maak melding

 8. Mijnheer Lackin, wat tegen de allerhoogste principes van de mensheid ingaat, is een meervoudig moordenaar die misdaden tegen de menselijkheid heeft gepleegd, te vrijwaren van strafoplegging. Als u de Surinamers een boekwerk over Internationaal Recht kunt tonen, die de verwerpelijke moorden door Desi Delano Bouterse begaan vergoeilijkt,dan mag u een toontje hoger zingen. Tot die tijd kunt u beter zwijgen, want elke keer dat u uw mond opendoet, lijkt het of Suriname door een golf van kwikdampen getroffen wordt.


  Maak melding

 9. Hhahaahaaaa ik lig echt in een deuk van lackin zijn verklaring. Dit noem ik de wereld op zijn kop.
  Beste lackin kan je jou woorden nog herinneren in het parlement van Suriname, toen jij zei dat DNA leden eerst goed moeten na denken voor ze wat zeggen. Nu komt het lackintje hadden jullie maar eerst goed na moeten denken voor je zo een misdadige amnestie wet door het parlement doordrukt, gegokt en wederom verloren.Het is in de ogen van die dogmatische paarse clubje altijd de schuld van een ander. De staatsgreep is de schuld van Nederland,De massamoorden en genocide die zijn gepleegd is ook de schuld van, de gevolgen van misdadige amnestiewet is ook de schuld van Nederland,Als Bouterse van de trap valt krijg Nederland ook de schuld. Laat Bouterse eerst respect tonen voor de rechtsgang in Suriname, de grondwet en de internationale wetten en regels dan praten we verder.doei lacking.


  Maak melding

 10. Ik heb wel tedoen met deze Lakhin (lees: Lakei van DDB). Enkele weken geleden stelde hij dat de EU geen moeite zou hebben met e Amnesty wet en dat er geen sancties zouden volgen. Niets is minder waar!!! Suriname is wel degelijk in de problemen. De ACP/EU top wordt niet meer in Suriname gegeven en de EU wenst een dialoog over de Amnesty wet. Dat is NIET de schuld van Nederland maar van de coalitie zelf die een Amnesty wet heeft doorgedrukt door de strot van het volk. Ba soekoe ba vinie ba tjari!!!!


  Maak melding

 11. @EU,
  gewoon doorgaan met de geplande boycot.Wij, de rechtgeaarde surinamers rekenen op U.
  Ook moet er geen visum verleend worden aan de indieners van het walgelijke amnestie wet en de 28 die er voor gestemd hebben.Brunswijk en somohardjo die horen ook in dat groepje thuis.Ze maken gebruik van Uw luchtruim om te reizen ,om te proeven van de vrijheid die zij voor hun zelf bewerkstelligd hebben ondanks de vele protesten zowel nationaal als internationaal.


  Maak melding

 12. Ik zou in de plaats van Lackin de fout bij mezelf zoeken. Heeft hij dit alles niet zien aankomen? Wat zal Suriname doen als sancties komen:geen ontwikkelingshulp van de EU en hijzelf en een aantal personen niet meer via Europa mogen rijzen?


  Maak melding

 13. Dat deze plee-figuur die zich minister noemt nog het lef heeft om het woord principes in de mond te nemen…..Bah! schaamteloos ik heb er geen woorden voor ik ben sprakeloos……


  Maak melding

 14. Hier staat een berichtje van de doekhie ,de onnozele gepubliceerd in http://www.obsessionmagazine.nl

  NDP Assembleelid Doekhie: ‘Ontruiming Fort Zeelandia Complex is prachtige ontwikkeling’ – ‘Wie zegt dat 8 decembermoorden in fort plaatsvonden?’

  ‘Fort Zeelandia is een mooie bloem die in modder is gevallen’, zegt het Assembleelid van de NDP, Rachied Doekhie. Voornemens van de regering Bouterse-Ameerali om het fort nieuw leven in te blazen door dit te annexeren met kantoorruimtes, vindt hij prima.

  ‘Het is een prachtige ontwikkeling. Dit noemt men ontwikkeling’, geeft hij onomwonden aan de redactie van het Dagblad Suriname te kennen. Hij fronst echter zijn wenkbrauwen wanneer hij de vele kritieken volgt. ‘Dus wanneer het aan de bakra’s en buitenlanders wordt gegeven om kantines en bordelen te openen, praat niemand erover. We gaan het fort vrijmaken van kakkerlakken, muizen en ratten. Precies zo had men ook zoveel commentaar op het Onafhankelijkheidsplein. Kijk hoe mooi het is geworden. Ik ken een ex-president die ook zo hoog van de daken schreeuwde, maar ik heb hem in de vroege ochtend samen met zijn echtgenote op het plein zien wandelen.’

  Het fort zoals dat in zijn huidige staat verkeert, wordt door de politicus getypeerd als ‘rotzooi en een situatie waarbij bezoekers hun voertuigen links en rechts parkeren.’

  Dat de kritieken vooral gestoeld zijn op de decembermoorden die in het fort hebben plaatsgevonden, vindt hij beslist niet terecht. ‘Wie zegt dat het in het fort is gebeurd. En als het gebeurd mocht zijn, rare ontwikkelingen moeten ook mooi herdacht worden.’ Hierbij verwijst Doekhie terug naar het Monument der Gevallenen in Commewijne en Paramaribo als blijk van de vele moorden die hebben plaatsgevonden. ‘Maar niemand praat hierover.’

  Doekhie legt er de nadruk op dat niet uit het oog verloren moet worden dat het fort de Stichting Gebouwd Erfgoed Suriname toebehoort. ‘Het fort is niet van Bouterse of Doekhie, ondanks wat velen beweren. Het is van het land en van de staat.’

  De ontwikkelingen rond het fort typeert hij als ‘het brengen van ordening. En wanneer je een lekkere omelet wilt eten, moet je het ei eerst breken.’ Doekhie doet een terugblik in het verleden en vertelt dat tal van mensen scherpe kritiek hadden rond de bouw van de brug over de Coppenamerivier en de Surinamerivier. ‘Deze zelfde mensen maken nu elk uur van de dag gebruik van de brug. Wanneer je ontwikkeling wilt brengen, is er altijd zoveel commentaar.’


  Maak melding

 15. Twee punten op een rijtje:
  Het is onzedelijk, het moet strafbaar zijn, het moet niet kunnen gebeuren dat Surinamers een partij als Nederland, die zulke grote misdaden begaan heeft in Suriname tijdens de slavenhandel en de slavernij en nooit excuses heeft aangeboden aan het Surinaamse Volk, er allles eraan doet om de gebeurtenissen uit die periode in de vergetelheid te brengen in de postie brengen om in Suriname beschermer van mensenrechten te spelen. Het is nog erger indien we beseffen dat Nederland anno 2012 in collectief verband met het blanke Westen grote mensenrechtenschendingen pleegt en andere landen collectief nog steeds ruineert, uitmoordt en leegrooft. Een land als Nederland in de positie brengen mensenrechtenbeschermer te spellen is eigenlijk een internationale misdaad.

  Het is staatsgevaarlijk, volksvijandig indien er Surinamers zijn die lobbyen om Suriname te isoleren met het doel economische achteruitgang te creeren met als resultaat honger onder het volk, gebrek aan medicijnen in de waan dat het volk van Suriname president Bouterse de rug zal toekeren. Het is politiek misdadig van de NF politieke partijen om overal te lobbyen om dit negatieven resultaat voor Suriname te bereiken. Foei, Foei en foei alle handlangers van Nederland.


  Maak melding

 16. Dit is was allemaal te verwachten.
  Vergeet niet NL is wereldwijd een belangrijke handelspartner.
  En dat is niet alleen in Europa en de rest van de wereld. Dat is gewoon NL sterke punt staan ze bekend om.
  Zie buurland Brazilie

  http://www.nu.nl/economie/2821458/brazilie-vraagt-kennis.html

  Nl is ook een belangrijk partner die de komende EK die volgende maand begint.

  zie

  http://www.cbs.nl/nl-NL/menu/informatie/onderwijs/gereedschappen/aardrijkskunde/int-handel.htm

  Qwa land in Nederland heel klein. Maar op handels gebied een reus.
  Kijk naar de relaties van het nederlandse koningshuis met landen in de wereld.

  Wat is voor elk land van belang Handel !

  Handel met Europa en de rest van de wereld.


  Maak melding

 17. @Repatty Wereldsman

  Is het politiek niet misdadig om het geschiedenis van Suriname te verdraaien en de spot er mee te drijven zoals je kan lezen uit bovengenoemd artikel door de geintervieuwde ,de onnozele Doekhie?Wij ,de rechtgeaarde surinamers willen bevrijdt worden van deze zogenaamde politici en de pseudo presidentje je baas bouta.Als de EU ons een handje kan helpen zijn wij hun zeer dankbaar voor.Economisch vooruitgang zullen we pas kennen als deze reislustige troep voor altijd verdwenen zal zijn en een gezonde, deskundige regering het zal overnemen ,Op dit moment praten we van alles behalve VOORUITGANG in Suriname.


  Maak melding

 18. Dinsdag 29 mei 2012 om 15:34 uur, door Ray

  Thx voor het berichtje.

  Die dhoekie is allang de weg kwijt.
  ‘Fort Zeelandia is een mooie bloem die in modder is gevallen’

  Wat weet jij van bloemen, behalve dan die tokko-tokko waterlelies in Nickerie.
  dhoekie, ook weer zo één die vrouwen in elkaar timmert.
  Yep, je kent ze allemaal, die bordelen.


  Maak melding

 19. Oh wat had Baas toch een steun van de ACP-landen.
  Zoals we ook bij vorige artikelen over dit onderwerp al wisten staat Suriname in z,n hemd.
  Ook nu schrijf ik weer op dat Nederland een grote betaler is aan de ACP.
  Wie betaalt bepaalt.
  Suriname houdt z,n handje op en heeft een grote mond.
  Dat gaat niet samen.

  Amnestywet even snel aannemen. Rechtzaak frustreren. Keer op keer Nederland schofferen. Katholiekekerk in Suriname schofferen.
  Mensen met een andere mening voor staatsgevaarlijke misdadigers uitmaken.
  Daarmee schoffeert Baas ook 400.000 Surinamers met een Nederlandspaspoort.
  Een Nederlandspapoort wat zij zeer waarschijnlijk nooit hadden gehad als Suriname geen Bouterse en decembermoorden had gekend.
  Dan was Suriname nu een welvarend land geweest met meer dan 1 miljoen inwoners.
  Maar Bouterse en zijn domme aanhang blijven liever 300 jaar ouwe koeien uit de sloot halen.


  Maak melding

 20. de bewindsman is er van overtuigd dat Nederland fout zit..

  moet zijn: NEDERLAND is er van overtuigd dat deze bewindsman (lackin/lakei) fout zit……

  Hoe durft hy het woord “principes” no nog uit te spreken….

  joe lagie foetoe boi….


  Maak melding

 21. Lackin durft nog te spreken over respect, terwijl jullie het woord respect in die paarse bende niet hoog in het vaandel hebben staan wat gebleken is met de bemoeizucht van het gerechtelijk 8 december proces waarbij zo snel als mogelijk een amnestiewet moest worden ingevoord voor al die moordenaars en mensenrechtenschenders, een compliment voor Nederland om die leeghoofd van een Lackin en zijn baksmaten te boycotten.


  Maak melding

 22. @ Hallo Esmerald.
  Alles wat je oever Doekhie zegt is waar.
  Ik op mijn beurt hoeft geen woorden hieraan vuil te maken.Mijn verzoek is: beledig Nickerie mijn geboorte land niet.
  Ik weet niet of je op de hoogte bent maar die Onmens
  Ra-Shit is een vluchteling uit Guyana (de Bangladesh van Zuid-America)
  Vriendelijke groet
  Jagte-Raho


  Maak melding

 23. Die amnestiewet staat ook haaks op het 8 december strafproces, maar daar hoor je deze paniekzaaier van Lackin niet over praten, blijf maar lekker grote praat hebben tegen Nederland, het word je eigen ondergang, want Nederland betekent meer dan een corrupt en mensenrechtenschendend 3e wereldland Suriname, en dit is pas het begin.


  Maak melding

 24. Beste kondremangs,

  Laat mini-ster lakei aan zijn baas DiDiBrie leren, wat principes zijn…….wedden dat hij klappen krijgt???
  TIME WILL TELL,Kondremangs!!!
  NOBRUYA


  Maak melding

 25. Meneer Lackin en zijn baas zullen onder ogen moeten zien dat zij gewogen en te licht zijn bevonden voor het grote politieke spel.
  Het doordrukken en openlijk ondersteunen van een wet welke je baas buiten de bajes moet houden zegt voldoende.
  Internationaal zet je als parlement te kakken en dat laat de EU blijken, daar komt bij een gerespecteerd lid voor rotte vis uitmaken is heel ondiplomatiek temeer Nederland een zeer gerespecteerd lid is van de EU en VN.
  Grote woorden op een kar roepen tegen en stel aangerukte bejaarden zegt voldoende over de hele poppenkast welke wordt opgevoerd.
  M.a.w wie zich verslikt in een te grote brok zal moeten leren dat hij wel eens kan verhongeren.


  Maak melding

 26. Geachte heer Lackin ,

  U heeft het over respect voor elkaars soevereiniteit en integriteit….
  Hoe zit het met het respect voor het recht op leven.
  Uw Baas (DDB) respecteert dit “oerrecht” van elk mens niet.
  U ook niet want u ondersteunt de amnestiewet, een wet die zegt dat het niet erg is dat DDB mensen vermoordt.
  Vandaar deze houding van de EU naar de Surinaamse regering…is that simple…

  Dus AUB neem het woord respect nooit meer in uw grote vieze mond.


  Maak melding

 27. Die hele amnestie-wet, bezorgt Suriname alleen maar gezichtsverlies. Die schandvlek die bouterse heet wordt nu alleen maar groter. Laat die bout toch opbokken mang!

  En die Lackin hé? Je weet dat je president een moordenaar is. Hou dan je mond en ga niet stoer lopen praten.

  Dat die EU\ACP vergadering dit jaar niet meer doorgaat… is dat het succes van Parmessar zijn lobbywerk? Kent de domheid van Lackin dan echt geen grenzen.


  Maak melding

 28. Lackin en Suriname no spang neks no fout,we laten dit vallen….het was toch gewoon bedoelt als promotie slag.
  Laat deze vergadering normaal doorgaan en adviseer de ACP landen voor een andere locatie…..Nederland als locatie zou een goed advies zijn.


  Maak melding

 29. oooh… jammer da starnieuws geen forum heeft want dan had ik volksmilitieteamleider van der San op zijn ingezonden stuk mijn visie gegegeven.


  Maak melding

 30. Nou beste mensen straks zit jullie regering in Fort Zeelandiawordt het helemaal opgeknapt alle gaten in de muren dicht gestucadoort en met een paar zakken roodbant als enige kosten is de schanddaad van de decembermoorden uitgewist(u hoeft niet van mij te houden,ik houd wel van u!!!!!!!!!!!!)


  Maak melding

 31. Doekhie LULT. Niemand was tegen de bruggen. Men was wel tegen de PLAATS van de brug over de Suriname rivier, het feit dat er geen voetgangers- en fietspaden zijn (waardoor de mensen uit Commewijne die geen auto hebben, toch met kleine bootjes over moeten) en met name de manier waarop de bouw tot stand is gekomen en de financiering.

  Toen Lackin’s zoon kwam te overlijden bij het vliegtuigongeluk met die Antonov wilde hij precies weten hoe het ongeluk was gebeurd. Dan moet hij nu ook begrijpen dat de nabestaanden van de slachtoffers van Bouterse (niet alleen die van 8 december) ook willen weten wie, hoe, wat, waar, wanneer en waarom.

  Zodra er wordt gesproken over 8 december springen alle Boutisten op en beginnen te gillen: “Nederland dit en Nederland dat …” . Ik heb ze nog nooit iets horen zeggen over de nabestaanden van de vermoorden, nooit iets horen zeggen over het feit dat 15 ongewapende personen in hun onderbroek zijn neergeknald, nooit iets horen zeggen over de lafheid van de daad. Ze gaan er nooit inhoudelijk op in.

  Ik weet waarom ze dat doen.

  Ze weten namelijk dat ze dan de discussie gaan verliezen, dat ze zullen moeten toegeven dat het laffe moorden waren, dat alleen psychisch gestoorden penissen afsnijden, dat hun leider een gemeen, ziek, walgelijk en kwaadaardig wezen is. Not a BAD person, but an EVIL person. Dat zal hij blijven, hoeveel huizen hij ook zou mogen bouwen en hoe rijk hij Suriname ook zou maken.

  Ik wil NIETS van de duivel! Geen huis, geen auto.. NIETS.


  Maak melding

 32. Paraman is terug van Suriname naar Nederland!!!

  Hij kan lekker de uitkering trekken en de Hollanders in de zeik nemen!!

  Ferdinand Hosselmuts wij zijn dood en doodziek van jou!!!


  Maak melding

 33. Schaamteloos zeg,die doekhie. zulke figuren moet ze opruimen. Wat erg,heb er geen woorden voor.helemaal geen respect voor de slachtoffers.


  Maak melding

 34. Lachin mi boi..Suriname Als Soevereine Staat heeft tog getekend allerlei verdragen mbt democratie/mensenrechten etc..???

  Da waarom Soeve-on-rein handelen en Amnesty geven als een losgeslagen pieterbaas 🙂 🙂

  De EU pot is niet voor moordenaars!!!


  Maak melding

 35. jullie hebben Suriname een bedel land gemaakt.
  een zootje!!!

  eerst respect voor de slachtoffers mi-ni=ster Lackin!!
  door doekoe zijn jullie dit vergeten?


  Maak melding

 36. Op 10 apr zei Lackin dat Nederland onnodig en ongefundeerd heisa zit te maken. Suriname ligt niet bepaald wakker van uitspraken van Nederlandse politici over amnestie. “Die doen alsof Nederland de wereld is voor Suriname” zei hij verder.

  Merkwaardig dat deze bouta-man nu zit te piepen omdat Nederland in Europa haar werk doet. Hij lag toch niet wakker van de Nederlanders? Of toch wel?


  Maak melding

 37. Ik heb een wens en een voorstel dat de Zijne Excellentie President van Suriname D.D Bouterse in de toekomst voor een verzoening relatie tussen Sur en NL en ook in deze Regeer periode een bezoek brengt naar Ned en ook de Oud Premier van NL Ruud Lubbers ontmoet.
  Ik denk dat de NL en SurNed en de NF blij gaan worden.
  Surinamers en Nederlanders zijn grote families van elkaar en het moet nooit verbreken, maar eeuwig bestaan.
  In de Bhagavad Gita staat geschreven in het sanskriet Samo shatrau ca mitre ca tatha mana apamanayo…….
  Vertaling: Zie een vriend en een vijand gelijkheid
  Zie ook gelijkheid tussen iemand die U prijst/waardeert en iemand die U vernederd, uitscheldt en negatieve zaken over U praat.


  Maak melding

 38. Waar zijn nu die awarie domries die probeerden uit te leggen dat alles ok was met die amnestie wet voor de moordenaars? En zoals gebruikelijk is het niet Desie en zijn bende hun fout.


  Maak melding

 39. (@ pasew & soer nr 1) De groeten. Ook aan de overige forummers. Ik ben even op Nu.nl en lees ook de reacties van div. forummers aldaar. Daar krijgt DDB & co. ook behoorlijk van langs.
  Maar Min. Winston Lackin is ook een lakei.


  Maak melding

 40. Doekie hed jij de brug afbetaald, waarom had bosje toen geen amnestie geregeld of huizen bouwen .Zie west suriname wie had het stop gezit in 1980 .


  Maak melding

 41. DE EU betaalt ALLE reiskosten van de deelnemende ACP-participanten. Gaat om meer dan één miljoen euro.

  En nog heeft Bouterse en zijn ACP bedelaars praatjes.

  Het moet niet gekker worden.


  Maak melding

 42. Beste Forum Leden,
  Meneer Rashied Doekhie van de NDP (wiens dochter de Surinaamse zaakgelastigde is in Nederland), heeft bij de indiening van de amnestiewet verklaard dat bij aanname van de wet er rust zou komen in Suriname. Ik kan mij als Surinamer niet voorstellen dat de zeven indieners van de wet zich niet juridisch hebben laten onderrichten over de gevolgen van een eventuele aanname. Doekhi c.s., “Er is geen rust maar rotzooi in Suriname.” En minister Lackin, is hij de man voor wie buitenlandse legers het geweer moeten presenteren wanneer hij hun erewachten inspecteert?


  Maak melding

 43. kijk s wie t over principes hebben! voor lackin en dokhie geldt: wiens brood men eet diens taal men spreekt. allemaal loopjongens van ddb. makkelijk en snel rijk worden is hun motto, hiervoor zijn deze egoisten tot alles in staat. mensen zonder moraal!!!
  vanwege t conflict met de EU wordt t algemeen belang vertrapt. deze regeerders kijken slechts tot 2015. hun zicht gaat niet verder.


  Maak melding

 44. Nederland heeft altijd het hoogste woord wanneer het gaat over mensenrechten. Altijd dat opgeheven vingertje naar andere landen toe.

  Ik heb altijd al beweerd dat Nederland geloofwaardiger zou overkomen wanneer de eigen schendingen onderzocht en aangepakt zouden worden. Ook die onmenselijke moordpartijen die Nederland in Indonesië heeft gepleegd overigens. Vandaag verscheen op NU.NL; ‘kritiek amnesty op mensenrechten in Nederland’.

  Ondermeer wordt in het rapport van Amnesty over nederland vermeld dat Nederland terecht kritisch is over mensenrechten in andere landen maar betere naleving van mensenrechten in Nederland zelf is in het belang van iedereen.
  Het rapport vermeldt verder dat Nederland geloofwaardiger en effectiever in het buitenland is als het eigen huis op orde is. Een geloofwaardige mensenrechtenbeleid in binnen- en buitenland gaan immers hand in hand.
  Aldus bevindingen in het rapport.

  Dat vingertje dat Nederland constant naar Suriname wijst zou dus eerst naar Nederland zelf gericht moeten worden.
  Dan pas is Nederland werkelijk geloofwaardig.
  Nogmaals ik heb dit al eerder beweert en nu wordt dit
  bevestigd door Amnesty.
  Dit zijn geen bevindingen van ‘paarse’ loyalisten van Bouterse maar een gedegen rapport van Amnesty International.
  Zie nu.nl

  Dusdat


  Maak melding

 45. @dusdat je lult uit je nek, en je moet je bronnen gaan updaten.
  En trouwens we hebben het over ons Suriname.Het gaat om de manier waarop Bouterse de amnestie door het strot van het volk duwt, en probeert het proces te frustreren.


  Maak melding

 46. Doekje en lakei zijn twee grote gatlikkers.Zonder ddbr waren ze nooit aan de macht gekomen,want het volk zou hun nooit accepteren.


  Maak melding

 47. Lakhin moet steeds de laffe moorden van 1982 verdedigen in het buitenland. Geen gemakkelijke taak. Deze geschiedenis zal hem blijvend achtervolgen zolang hij minister is. Hij wringt zich in allerlei bochten en verzint allerhande leugens om de zaak goed te praten, maar zienderogen komt hij meer en meer in het nauw. Ik zou zeggen: Lakhin treedt af!


  Maak melding

 48. @Dusdat,

  De Nederlandse historie is doorspekt met mensenrechten-schendingen. So true. Dit historisch feit maakt de moord van bouterse op 15 van zijn landgenoten toch niet ineens wel legitiem?

  Suriname moest de hand in eigen boezem gestoken hebben. Dan hoefde NL of welke andere buitenlandse mogendheid danook, Suriname er niet op te wijzen dat deze moorden bestraft dienen te worden.

  Het had nooit zover moeten komen dat men Suriname van buiten af er op moest wijzen dat de decembermoordenaar bout niet in aanmerking mag komen voor amnestie.

  Sranangmang las’ warti tap a pisi tori disi.


  Maak melding

 49. De mensen die hierop zo negatief reageren moeten we allemaal op het vliegtuig zetten richting NL. Volgens hun wil NL ze hebben. Ze snappen nog steeds niet dat de ACP EU meeting in Suriname houden alleen voordelen oplevert. Men is teveel met zichzelf bezig ipv hun land positief uit te dragen. De Amnestie wet is aangenomen. Eens of niet eens, het leven gaat verder. Om de aanname van de amnestie wet is men bereid het land kapot te maken. Zijn jullie vergeten dat Nederland onze voorouders als slaven heeft gebruikt en misbruikt. Waar waren al deze reacties bij de aanname van de amnestiewet jaren geleden. Het is vreselijk wat er gebeurd is met de 15 heren. Dat praat ik echt niet goed, maar gaan we NL daarom helpen ons eigen land te boycotten. Shame on you!! Maakt niet uit wat je politieke kleur is, het is ons land en daarvoor moeten we vechten.


  Maak melding

 50. Wacht even, wacht even, wacht even! Eerst was Nederland
  te groot voor een servet, maar te klein voor een
  tafellaken! En nu is het een beddensprei voor een bed
  van 240x240cm! Met deze leugenaars weet je het ook nooit.

  En Broekie doet er een schepje bovenop, in plaats van
  te zeggen wij annexeren Fort Zeelandia, dat scheelt
  1 woning van de 18000 die wij met behulp van kaboutersen
  zouden bouwen, komt hij met de bloem die in de tokotoko
  gevallen is. Even terzijde, indien Fort Zeelandia een
  lotusbloem was zou dit niet gebeuren, die stijgt immers
  mee met het water van de moeras!

  Deze nationale dommen vergeten dat er minimaal 93000
  stemmers en minimaal 60000 van de 90000 niet stemmers
  weldenkende burgers zijn, die ervoor zorgen dat mind
  in gear is before mouth comes into motion.


  Maak melding

 51. “Dinsdag 29 mei 2012 om 23:30 uur, door C

  De mensen die hierop zo negatief reageren moeten we allemaal op het vliegtuig zetten richting NL. Volgens hun wil NL ze hebben. Ze snappen nog steeds niet dat de ACP EU meeting in Suriname houden alleen voordelen oplevert. Men is teveel met zichzelf bezig ipv hun land positief uit te dragen.”

  Met de nadruk op hun land positief uit te dragen!

  Internationaal heeft men problemen met amnestie voor
  mensenrechtenschenders! Deze houding is blijkbaar
  niet in goede aarde gevallen, of zo u wenst niet
  positief overgekomen! Vreemd hè!


  Maak melding

 52. Meneer of mevrouw @C van hierboven,

  Gek genoeg laten Lackin en Parmessar de staat Suriname zichzelf boycotten.

  Als Suriname dat EU geld echt nodig had, dan had het voorgesteld om de vergadering op bijv.Aruba te houden. Maar nee, Parmessar wilde persé dat die donoren, de rode kleverige handen van bout in Paramaribo moesten komen schudden. Principes en geld gaan niet altijd samen. Of het één of het ander hé.

  De huidige president is geen visitekaartje voor Suriname. Door hem leidt Suriname internationaal gezichtsverlies. Wat voor waarde heb je als natie als je een moordenaar verkiest en hem zichzelf vervolgens amnestie laat verlenen?

  Bovendien ontstaan er door hem tegenstellingen in de Surinaamse samenleving. Bout is Suriname’s schande en moet weg!


  Maak melding

 53. Jullie zijn zielig. De president is democratisch gekozen en de amnestiewet is met een meerderheid aan stemmen aangenomen. Waarom was NL niet tegen de aanname van de eerder aangenomen amnestiewet. Waarom hebben jullie toen jullie mond niet geopend? Onze hotels, eettenten etc zullen allemaal verdienen als de meeting hier wordt gehouden. Suriname krijgt meer bekendheid. Sommige van de ACP/EU leden hebben SU nog nooit gezien. Ons tourisme kan erop vooruit. Hebben jullie geen verstand van business? Gosh! Aan de NLers verdienen we geen klap, die kopen alleen een fles water. Het enige wat jullie doen is klagen over de regering.


  Maak melding

 54. Woensdag 30 mei 2012 om 00:12 uur, door W.whome,

  Of ik snap het niet of u snapt het niet. Kijk ik ben trots op sranang.
  Maar het gaat over een politieke meeting of nie?
  En welke zeepsop verkoper zit bij ons in het presidentiële chair?
  Is toch de leider van onze betrouwbare Surinaamse regering of nie?

  Slaap lekker.

  Grtn Piet


  Maak melding

 55. Piet Paniek, jij woont duidelijk in Nederland, dus geen recht tot praten. Mensen die niet hier wonen, moet hun mond houden. Wij die hier wonen hebben gestemd/of niet gestemd op deze regering en wij moeten voor de gevolgen in staan of we het nu eens zijn of niet. Wij die hier wonen, hebben voordeel eraan als de meeting hier wordt gehouden. Dus ga maar slapen Piet paniek!


  Maak melding

 56. Wat wij surinamers gaan missen:
  totaal 2000 parlementariers en direct betrokkenen.
  hotels, tot pensions, appartementen verhuur, zouden voor een week 100% bezettingsgraad hebben.

  Uitgaande van een zakgeld van $1000 per persoon derven de surinaamse bedrijven zeker $2.000.000 aan inkomsten. Taxis, bussen, warungs, restaurants, touroperators, noem maar op. Dit zou echt een opleving voor de surinaamse economie zijn. En een Booming effect hebben. Maar HELAAS, de coalitie parlementariers wouden zo snel mogelijk de amnestiewet doordrukken.

  De kuil die ze met de amnestiewet hebben gegraven, zorgt ervoor dat ze hun eigen braaksel zullen moeten inslikken. En het bedrijfsleven inkomsten moet derven en vooral de surinaamse gemeenschap in het buitenland niet voor vol zal worden aangezien.


  Maak melding

 57. Voor al diegenen die tegen beter weten in nog steeds geloven dat de ACP/EU-meeting in Suriname wordt gehouden, zou ik het volgende willen zeggen: De ACP-landen zijn in grote mate afhankelijk van de donorgelden van de EU. En als de EU besluit de knip dicht te houden, dan hebben ze recht van spreken. Als daarnaast de internationale gemeenschap zijn twijfels heeft over de wijziging van de amnestiewet, gaat de EU daarin mee. Het lobbyen van Parmessar in Denemarken heeft, hoe euforisch daar ook over gesproken wordt, geen enkele zin gehad. In tegendeel heeft het de onderlinge verhoudingen nog meer op scherp gezet. Ieder EU-land heeft het recht zijn veto uit te spreken over beslissingen die in het Europarlement worden genomen. Dat is pas democratie! En geloof me: die meeting in november gaat NIET door.


  Maak melding

 58. @ Dusdat
  Hoe geloofwaardig zijn de DDB loyalisten die de taal van hun baas spreken dat 15 man op de vlucht geschoten zijn nadat er zich technische mankementen aan het voertuig waren ontstaan? Was de Nationale Liegdienst toen wel geloofwaardig? Uw baas heeft toch plechtig verklaard in 1982 dat “Vanaf tidei wi e go frei nanga Britisch Caledonian, en KLM no e trapoe eng poot dja moro?” Dusdat, sinds wanneer vliegt de KLM niet meer op Suriname? Geloogwaardig no?


  Maak melding

 59. @ Larry
  Vraag aan Dusdat waarom men geen grote mond durft op te zetten tegen de Amerikanen. De Amerikaanse ambassadeur heeft toch duidelijke taal gesproken in de affaire Apintie vs. Cliff Limburg? Waarom vraagt men niet om zijn vertrek? Bang voor Barack? Hmm!


  Maak melding

 60. Woensdag 30 mei 2012 om 00:42 uur, door C

  Hallooooooo beste C,
  Ik beledig u ook niet als Nederlander dussss….
  En als ik het goed heb mag iedere nationaliteit reageren op een Forum of niet?
  Maar duidelijker kon je niet reageren. U schrijft iedereen die gestemd heeft mag reageren.
  U zegt hiermee iedere sukkel die voor onze lieve president heeft gekozen mag alleen op de forum. Lees je stukje zelf nog maar eens goed!
  En beste C mooi weer was het vandaag in Holland of niet?


  Maak melding

 61. De eventuele internationale consequenties van de amnestiewet zijn destijds breed uitgemeten in de pers en de DNA. Voorstanders vonden toen dat het buitenland niet moest bemoeien enz. enz. De reactie van Nederland, met in haar kielzog Europa was voorspelbaar.

  Nu de zure vruchten geplukt moeten worden is alles weer de schuld van Nederland. Wil je internationaal je mannetje staan, dan moet je ook strategisch handelen en plannen. Het zou voorstanders hebben gesierd indien ze de kosten van de amnestiewet (incl. de houding van NL) hadden afgezet tegen de baten en ons op basis daarvan hadden proberen te overtuigen.

  De voorgaande amnestie wet was geen vrijbrief voor gepleegde moorden! Stop twisting the facts. Het gaf specifiek aan voor welke handelingen amnestie mogelijk was. Murder was not one of them.


  Maak melding

 62. Beste C
  De sosiaal media laat zich niet de mond snoeren.
  Wij die affiniteit hebben met onze geboorte land en dat van onze ouders hebben het recht om te reageren op wat er gebeurt on Suriname.Ik ga nog stapje verder, iedereen die tegen mensenrechtenschending is mag reageren op wat er gaan is in suriname.
  Als het over Syrie,Irak,Iran,Sudan gaat mag dat ook.
  Het is wel vreemd dat wanneer wij die in het buitenland wonen onze mening geven dat een aantal van jullie daar problemen mee hebben, maar wanneer het gaat om Suriprof of dubdele nationaliteit dan piepen jullie anders.


  Maak melding

 63. Onze sempa sputtert nog een beetje tegen met geheime dossiers ect. Zaken die helemaal niets te maken hebben met dit EU/ACP conflict

  Zelf Sempa ziet nu dat Bouterse Suriname richting afgrond stuurt. Suriname is nu de paria onder de ACP landen.

  Kranten en andere media in deze landen moeten nu hun lezers gaan uitleggen waarom de meeting in SU niet doorgaat.

  De decembermoorden, Bouterse zijn drugsverleden, de amnestie wet: alles zal uitgebreid in de kranten en op de tv komen en Suriname zal daar in worden weggezet als de ultieme bananenrepubliek.

  Tel uit je winst.

  Dit alles is voorspeld toen Bouterse zich zelf tot president uitriep om er voor te zorgen dat hij uit de gevangenis kon blijven.

  De wereld is niet achterlijk. Elke beslissing van de EU en of de USA wordt met elkaar besproken.

  Bouterse staat met de rug tegen de muur en kan in het buitenland alleen nog maar wat vage vriendjes ontmoeten. De rest van de wereld kotst hem uit als moordenaar en drugscrimineel.

  Die debiele vertoning van een gedrogeerde Bouterse op het plein van enkele weken terug waar hij allerlei bedreigingen uitte is door de hele wereld gezien.

  Op dat podium stond geen gerespecteerde president maar een dolgedraaide despoot die het allemaal ook niet meer weet.

  Suriname heeft voor deze president ( indirect) gekozen en zal nog jaren op de blaren moeten zitten.


  Maak melding

 64. En van Brazilie hoeft Bouterse ook geen steun te verwachten:

  Hoger onderwijs maakt plaats voor 2500 Brazilianen

  (Novum) – Op Nederlandse hogescholen en universiteiten worden 2500 plekken beschikbaar gemaakt voor Braziliaanse studenten. Dat heeft minister van Buitenlandse Zaken Uri Rosenthal (VVD) woensdag aangekondigd na een overleg met zijn Braziliaanse ambtgenoot Antônio Raupp.

  Voor beide landen valt volgens Rosenthal wat te winnen. Het Nederlandse bedrijfsleven profiteert volgens hem van de wetenschappelijke samenwerking en de nieuwe contacten die op deze manier worden opgedaan. Ook kampen Nederlandse bedrijven met een tekort aan gekwalificeerd personeel.


  Maak melding

 65. Beste Henk Molenaar.
  Brazilie word beloond voor de ingeslagen weg van democratie en welvaart. Suriname moet een voorbeeld nemen aan Brazilie wat democratie , welvaart en ontwikkeling aangaat. landen Als Guyana,Venezuela, Gautemala, Cuba hebben ons niets te bieden.


  Maak melding

 66. Ook kampen Nederlandse bedrijven met een tekort aan gekwalificeerd personeel.

  Henk, dit komt bij mij over als een indirecte trap na Sur. Maar het zou toch zoveel makkelijker zijn geweest om Surinamers/Antillianen studenten plekken te geven, die beheersen de taal.

  Dit is toch de moeilijke weg?


  Maak melding

 67. Larry,

  Net als jij ben ik voorstaander van dat de verantwoordelijken van de decembermoorden worden gestraft. Ik heb ook nergens geschreven dat ik die moorden van Bouterse wil legitimeren.
  Maar als ik die moorden van Bouterse veroordeel kan ik
  niet veinzen alsof die moorden in Indonesië gepleegd door het Nederlandse leger niet hebben plaatsgevonden
  Hoogst waarschijnlijk heb jij mijn bijdrage totaal verkeerd begrepen.

  Mijn kritiek is de hypocriete houding van Nederland die constant met de vinger wijst naar Suriname terwijl
  in hun eigen land ook mensenrechten zijn/worden geschonden.
  Nederland moet zorgen dat die dingen op orde zijn voordat ze met de vinger naar andere landen wijst.
  De massamoorden die door het Nederlandse leger zijn gepleegd in Indonesië waarbij honderden dorpelingen standrechtelijk en zonder enige pardon zijn afgeslacht
  zijn net zo erg als die decembermoorden in Suriname. Misschien nog erger.
  Maar naar die moorden in Indonesië is nimmer een gedegen onderzoek geweest en er is nimmer iemand voor deze massamoorden veroordeeld.
  Vervolgens wijst Nederland met de vinger naar Suriname dat Suriname zich moeten houden aan de internationale regels voor de rechten van de mens.
  Hoe paradoxaal.
  Nederland is een gedrag aan het voorwenden van geloof, gevoelens, moraal of deugden zonder de daaraan verbonden normen en waarden zelf in praktijk te brengen, in het bijzonder bij het bekritiseren van anderen. Nederland vertoont een houding dat kan worden gezien als een gedragsvorm die erop gericht is beter voor de dag te treden dan strikt genomen verdedigbaar is. En die houding van Nederland is waar ik kritiek op op.
  Ik hoop dat je mij nu een beetje begrijpt.


  Maak melding

 68. VN benoemt Mugabe tot ambassadeur voor toerisme
  De Zimbabwaanse dictator Robert Mugabe is door de World Tourism Organization (WTO) van de VN benoemd

  I LOVE SU.


  Maak melding

 69. BOUTA82: Onze Caribische Nederlanders uit de Voornmalige Nederlands Antilliaanse Eilanden hebben onvoorwaardelijke toegang tot het Nederlands onderwijssysteem, en kunnen aanspraak maken op zowel een landsbeurs van de lokale eilanden als een rijksbeurs in Ned. Wat Surinamers betreft die zijn dacht ik al 36 jaar staatkundig onafhankelijk en laten geen moment onbenut om van de daken te schreeuwen dat ze Ned. niet nodig hebben, dus je weet niet waar je het over hebt.


  Maak melding

 70. Woensdag 30 mei 2012 om 10:14 uur, door NISEDEJO
  Net trekt de Europese economie:

  http://www.z24.nl/economie/artikel_354251.z24/Nederland_heeft_het_grootste_han

  Tja dat schrijf ik regelmatig op dit forum.
  Nederland heeft Suriname helemaal niet nodig.

  Wat was ik kwaad op de PVDA toen ze via een domme truuk de creolen van Suriname voor hun karretje wisten te spannen en zonder slag of stoot van Suriname afkonden.
  Een kolonie die nooit wat heeft opgeleverd.
  Waar niemand in Nederland interesse in had.

  Surinamers waren een lastig volkje wat maar om weer bleef roepen en als het z,n zin niet kreeg luidroepend over discrimmintaie en slavernij ging roepen.

  Nou doe het dan zelf maar zei den Uil en met de Nederlandse bestuursambtenaren, leerkrachten, artsen en ingenieurs gingen de planters en 300.00o Surinamers naar Nederland. En dat waren lang niet de minste Surinamers.
  Onder hen veel goed opgeleide vaklieden die onmiddelijk in het bedrijfsleven van Nederland employ vonden.

  Toen ik eind jaren zeventig toch weer besloot om met mijn vrouw en kinderen terug te gaan naar Suriname om daar een landbouwbedrijf te starten kreeg ik van mijn vader en moeder het dringende advies dat niet te doen.

  Jonge zei mijn vader. Ze slaan elkaar echt de hersens in. Er gaan veel doden vallen. Het land gaat kapot en je raakt alles kwijt.

  Dat bedrijf heb ik maar wel in Nederland. Export en infrastructur prima. Goede overheid en bankwezen. Goede douane en hardwerkende mensen.

  Suriname? Vriendelijk. Lekker warm. Goed eten. Tralies . Hangmat. Fijne vakantie.


  Maak melding

 71. Goedemorgen Piet Paniek. Bij ons is het 06.08 Bent u al nagegaan wat u straks met uw Euro gaat doen? NL kan zich liever daarover zorgen maken ipv hun neus in andermans zaken steken. Zogenaamd heeft NL 10 schone vingers. Ze verwisselen kamerleden als onderbroeken. Laat Nederland zich liever daarover zorgen maken.


  Maak melding

 72. Ik lees net op wereldomroep dat ze vanmiddag gaan stemmen of het wel of niet doorgaat in Suriname. Als de ACP bananenrepublieken Suriname steunen (wat waarschijnlijk is) dan zal het waarschijnlijk in Suriname doorgaan maar de E.U. parlementariers gaan Bouta dan nog steeds boycotten. Als hij of 1 van z’n ministers verschijnt op de vergadering gaan de de E.U. parlementariers de zaal verlaten. De NLse E.U. parlementariers hebben altijd al gezegd dat ze Bouterse niet wilden ontmoeten dus wat er ook gebeurt, al vind die vergadering toch plaats in Suriname, hun zin krijgen ze toch. De E.U. parlementariers hebben terecht geen zin om de hand te schudden van een grote crimineel als Bouta.


  Maak melding

 73. Woensdag 30 mei 2012 om 14:23 uur, door Ray2

  Yep, ook gelezen.

  Als die bout een greintje eergevoel heeft, gaat hij effe op visite bij obiang of zo.
  Hij heeft het bijna voor elkaar gekregen dat andere landen in problemen komen.
  Hij heeft geluk dat een ACP stem zwaarder telt, omdat de conferentie in een acp-land wordt gehouden.
  Voor de rest een uitje van de zaak voor de EU, meer zit er niet in, de zak met geld blijft thuis. Het is crisistijd.

  de beslissing valt om 17:00 uur.

  November is nog ver…..
  Hoe zit het met die rechtszaak, het schiet niet erg op!


  Maak melding

 74. @ Esmerald
  Ik weet zeker dat als die EU-ACP parlementaire vergadering toch doorgaat in Suriname de NDP propaganda machine het zodanig zal gaan spinnen alsof het lijkt dat Bouterse een overwinning heeft behaald op NL, maar zelfs al gaat die vergadering door in Suriname, Bouterse en z’n trawanten blijven onwelkom op de vergadering. Als Bouterse z’n gezicht vertoont op die vergadering dan lopen de E.U. parlementariers weg uit de zaal. Ik kan me geen grotere blamage voor Bouterse indenken. Dat ding (EU-ACP vergadering) wordt gehouden in zijn land maar zijn persoon is niet gewenst op het feestje. Wat er ook gebeurt, of het nou wel of niet doorgaat in Suriname, het Bouta-boycot blijft er.

  M.b.t. die rechtszaak, al voor de beslissing van de krijgsraad om het uit te stellen had ik al voorspeld dat het de rechters aan moed zou ontbreken om door te zetten en dat ze die hete aardappel voor zich uit zouden schuiven en op de lange baan zouden zetten. In Suriname leidt uitstel meestal tot afstel. Ik hou er serieus rekening mee dat de Surinaamse Staat niet in staat zal blijken te zijn om gerechtigheid te bieden aan de nabestaanden v.d. slachtoffers van moorden gepleegd door en onder Bouterse. Daarmee wordt in principe de deur tot eigenrichting opengezet. Immers als de Staat haar verplichting tot het zorgen voor gerechtigheid niet nakomt dan is het moreel gerechtvaardigd als slachtoffers of nabestaanden v.d. slachtoffers zouden besluiten om het recht dan maar in eigen handen nemen.

  Elk volk krijgt de leider die het verdient. De president/leider van Suriname (Bouterse) is een bewezen criminele en moreel verrotte figuur, wat zegt dat dan over het morele gehalte v.h. Surinaamse volk? Niet veel goeds. Gelukkig zijn er echter nog een paar lichtende uitzonderingen, maar gelet op de NDP intimidaties voor hoelang nog?


  Maak melding

 75. Laatste nieuws, vers van de pers;

  De conferentie van de ACP-EU wordt toch in Suriname gehouden; Het ziet ernaar uit dat het overleg van ACP-landen en de Europese Unie in november toch in Suriname plaatsvindt. En daarmee haalt de EU bakzeil. Onder leiding van Europarlementariër Toine Manders (VVD) gaf het Europese deel vorige week nog aan niet naar Suriname te willen. De Europese parlementariërs wilden daarmee een signaal van zorg afgeven over de aanname in het Surinaamse parlement van de amnestiewet.

  De officiële stemming over de locatie van de volgende ACP-EU-top is op woensdag 30 mei om 17 uur, maar Toine Manders verwacht voorafgaand aan die stemming al dat er voor Suriname wordt gestemd. De EU-vertegenwoordigers zijn dan wellicht nog steeds tegen Suriname als vergaderlocatoe, de parlementariërs van de ACP-landen zijn voor Suriname. En omdat het om een overleg in een ACP-land gaat, tellen de stemmen van de ACP-landen zwaarder, legt Manders uit.

  Al die zemelaars, die wikileakjes, die lupsontjes,
  die frederikjes, etc.. krijgen nu spontaan een loopbroek.

  edward frederiks, nu zal Suriname dus alsnog een booming effect krijgen van hoeveel.. je had toch berekend een bedrag van 2000.000 amerikaanse dollars?
  De machtspositie van Suriname binnen de ACP landen is toch gtoter dan velen hadden gedacht!

  houdoe


  Maak melding

 76. @ Cees
  het is typerend dat NDPers zoals jij niet het gehele bericht plaatsen, zoals gewoonlijk zijn jullie meesters in het verspreiden van hele leugens en halve waarheden. Dit vermeld je niet erbij: “Ook als de top wel doorgaat in Suriname, zullen de Europarlementariërs weigeren leden van de Surinaamse regering te ontmoeten. Manders zegt dat als er bij het overleg een vertegenwoordiger van de regering verschijnt, de Europese deelnemers de zaal zullen verlaten”
  http://www.rnw.nl/suriname/article/acp-eu-toch-suriname

  Jouw geliefde criminele leider Bouterse blijft dus, zelfs als het nog zou doorgaan in Suriname, nog steeds ongewenst op een vergadering die in z’n eigen land wordt gehouden. Wat een blamage voor hem. De enigste steun die hij heeft is van de ACP bananenrepublieken.


  Maak melding

 77. Ik denk dat de ACP dan maar zonder dw EU moet vergaderen.
  Ze kunnen dan de onderlinge banden nog steviger aantrekken.
  En misschien zelf overgaan tot een nieuw blok met oa Unasur.
  De EU bevindt zich nu in een economische crisis en hebben
  de ACP lamden harder nodig dan ongekeerd.


  Maak melding

 78. Breaking nieiws vanuit Denemarken!

  De redactie van Obsession Magazine heeft van perswoordvoerder Václav Lebeda van het Europees Parlement vernomen dat Louis Michel, Co-President van de gezamenlijke ACP-EU vergadering, tijdens de plenaire vergadering vandaag, 30 mei, in Denemarken heeft bekendgemaakt dat de volgende bijeenkomst wordt gehouden in Suriname.

  Hij legde de volgende verklaring af:
  “The parliamentary proceedings of the 24th session of the Joint Parliamentary Assembly will be held in Suriname. The Co-Presidents will organise their practical arrangements basing themselves on our parliamentary principles and will ensure that the respect for the concerns and positions of everyone is fully guaranteed.”

  Hiermee lijkt een definitief einde gekomen te zijn aan alle speculaties in de Surinaamse media rond de lobby van Nederland om de bijeenkomst in november in Paramaribo te boycotten.

  Die lobby blijkt dus tevergeefs te zijn geweest.


  Maak melding

 79. Woensdag 30 mei 2012 om 16:02 uur, door Ray2

  Vooral het radioverslag is duidelijk.

  Wat een blamage voor Suriname.
  De ACP-landen hadden deze keer het recht om de plaats van de vergadering te bepalen.
  Bij die democratische besluitvorming heeft de EU zich onder protest neergelegd.

  Onder voorwaarden dat er geen vertegenwoordiger van de regering van Suriname nog Bouterse aanwezig is op deze vergadering en/of het woord voert.
  Handje schudden met Bouterse wordt niet gedaan.

  Gebeurt dat wel dan zullen de vertegenwoordigers van de EU de zaal verlaten.

  Maar er zijn verkiezingen in Nederland. We zullen zien of de PVV, VVD daar nog winst uit weet te halen.


  Maak melding

 80. Mijn predictie bleek dus onjuist, helaas. Alleen: Zodra er een regeringsvertegenwoordiger verschijnt, zal de EU-missie massaal de zaal verlaten. Wordt vervolgd.

  Soko: De wens is de vader van de gedachte. Waarom dacht je dat de ACP-landen het zo belangrijk vinden met de EU in overleg te gaan? De EU heeft nog steeds een flinke pot geld over voor steun aan de ACP-landen, niet andersom!


  Maak melding

 81. Woensdag 30 mei 2012 om 16:43 uur, door sanjay

  Wat een onzin zeg.
  Hij begint al over de slavernij??
  Wanneer is die eikel geboren. In 1680?? Of 1723 !!!!


  Maak melding

 82. Waarmee is waterkant mee bezig schrijf rotzooi tegen Suriname en de regering dan krijg jij 10 punt heel wat plussen hier op deze site, domoren gedoe op deze site.


  Maak melding

 83. Holland is zeer wreed bezig en dat kan niet, maar bij deze het gaat toch allemaal in Su. moeten plaats vinden.
  Met eenheid maakt men macht.


  Maak melding

 84. EU / ACP komen toch naar SU.NL waar zijn je Redi Moesoes
  kom tijd kom Raad.EU ziet brood in SU. voor hun hongerige
  slaven….Maaaaaaaarrrrrr whe wagtie ding overlopers Red cap….
  LIVE FROM SU.
  I LOVE SU……


  Maak melding

 85. Wahahahaha! Al die mensen die zoveel kommentaar hebben op de president lach ik uit. Mijn president ZE dhr. Desire Delano Bouterse heeft gewonnen!! De EU/ACP meeting wordt in SU gehouden. Leve de Republiek Suriname, Leve mijn president ZE dhr. Desire Delano Bouterse. I love SU!


  Maak melding

 86. Aldus Starnieuws: EU-ACP conferentie tóch in Suriname

  30 May, 11:45

  Zoom De vergadering van de Europese Unie (EU) en de ACP (voormalige koloniën) zal toch plaatsvinden in Paramaribo. Dit besluit is genomen door de gezamenlijke vergadering van EU en ACP in Denemarken vandaag.

  Nederlandse Europarlementariërs hebben tevergeefs getracht te voorkomen dat de vergadering in november in Paramaribo zou worden gehouden. Dit als protest tegen de aangenomen amnestiewet die de 8 decembermoorden op 15 critici van het militaire regiem in 1982 straffeloos maakt. President Desi Bouterse is hoofdverdachte.

  Een Surinaamse assembleedelegatie onder leiding van Rabin Parmessar is ook aanwezig op de vergadering in Denemarken. In deze delegatie participeren ook Remie Tarnadi (Mega Combinatie/NDP) en Asiskumar Gajadien (Nieuw Front/VHP).


  Maak melding

 87. EEN BESLUIT DOOR DE EU IS AL GENOMEN:

  Geen ontmoeting met Bouterse op EU-ACP-top
  BRUSSEL – Er zal tijdens de top tussen leden van het Europarlement en afgevaardigden van lidstaten uit Afrika, de Caraïben en de landen rond de Stille Oceaan (de ACP) in Suriname geen officiële ontmoeting zijn met president Desi Bouterse. Dat is de uitkomst van een lang debat van woensdag over de locatie van de top.


  Maak melding

 88. en toplobbyist Manders zat inmiddels (tijdens de stemming over ACP-EU locatie) niet in Denemarken maar in Brussel zich druk te maken hoe Europa tot een standaard kledingmaat kan komen… het moet niet gekker worden.


  Maak melding

 89. Haha, Bouterse heeft Nederland weer verslagen. De Nederlanders hebben het standpunt van zichzelf naar buiten gebracht als standpunt van de EU. Inmiiddels is Suriname internationaal noot zo sterk in de picture. Als je als economisch zwak Suriname een land als Nederland verslaat dan heb je iets gepresteerd. Tenminste 79 ACP landen in de wereld staan achter Suriname. Dat is niet niks. Suriname staat op de wereldkaart.


  Maak melding

 90. Woensdag 30 mei 2012 om 11:14 uur, door C

  Beste C,

  Het klopt kerel ik heb EURIES en andere valuta.
  En vandaag zijn het EURIES en die luxe heb ik terwijl mijn landgenoten helaas niet dit geluk hebben. Ja jij hebt het geluk dat je geloofd in waarde van sranang dollar Hahaha …

  Wat ga jij vandaag met je harde SU dollar doen C?


  Maak melding

 91. mens wie het laats lacht,lacht het best.DIE EURIES VAN JOU MAG JE STRAKS DOOR DRE WC TREKKEN.DIE ZIJN ZOMETEEN NIKS WAARD.EN WAT JOU LUXE BETREF MAG JE STRAKS ALLEEN IN JE DROMEN ERVAN GENIETEN.HAHAHA


  Maak melding

 92. “Lackin: houding Nederland bijt ACP-EU principes”

  En Lackin heeft gelijk gehad, had ie trouwens iets anders verwacht van principelozen.

  Suriname is internationaal heel sterk, voor het eerst in de Surinaamse geschiedenis hebben we een duidelijk buitenlandsbeleid. Nederland heeft zich duidelijk verkeken en dit gevolgen hebben, deze hypocriete nederlanders zijn door de mand gevallen.

  In een andere topic heb ik al eerder gesteld dat de EU landen Nederlanden moeten hebben vervloekt dat ze misleid zijn geworden en dat die Manders zijn eigen waarheid heeft gecommuniceerd als EU besluit.

  Dit terwijl de meeste EU landen liever de vergadering door hadden zien gaan en geen enkele boycot wilden om Bouterse of wie dan ook.


  Maak melding

 93. Aldus Starnieuws: EU/ACP vergadering in Paramaribo zonder voorwaarde

  30 May, 16:00

  Zoom Het besluit van het EU/ACP parlement vandaag genomen in Denemarken om in Suriname te vergaderen is zonder enige voorwaarde. De Surinaamse delegatie in Denemarken, onder leiding van Rabin Parmessar, reageert verbaasd op berichten in de Nederlandse media als zou de vergadering wel in Suriname gehouden mogen worden met de voorwaarde dat de Europese parlementariërs president Desi Bouterse niet hoeven te ontmoeten.

  Parmessar zegt in een telefonisch gesprek met Starnieuws dat op de vergadering integendeel helemaal niets is gezegd over voorwaarden die aan Suriname gesteld worden. “Er is juist gezegd dat de vergadering onvoorwaardelijk in Suriname wordt gehouden zonder enige condities”, reageert Parmessar verrast op de berichten in de Nederlandse kranten.

  Niet besproken
  Hij geeft aan dat verder is aangegeven dat naast de Surinaamse commissie die met de organisatie van de vergadering belast is ook de secretaris generaal en de vice voorzitter van het EU/ACP parlement zich zoals gewoonlijk er mee bezig houden. “Voor de rest is het een Surinaamse zaak en niemand kan daarin voorwaarden stellen”’, zegt Parmesssar.

  Het verbaast Parmessar dat de berichtgeving in de Nederlandse media met de opgesomde voorwaarden en accenten die gelegd worden, gebaseerd zijn op Nederlandse parlementariërs die niet eens in de vergaderzaal in Denemarken aanwezig waren. “Die Ria Oomen en Toine Manders waren helemaal niet in de zaal aanwezig”, zegt Parmessar verbaast.

  Wilde verhalen
  “Als men behoefte heeft aan deze wilde verhalen moet men het maar doen, wij gaan ons hiermee niet druk om maken, maar ik heb besloten er wat van te zeggen om onze mensen de juiste informatie te geven en dat kan makkelijk worden nagetrokken”, zegt de parlementariër.

  Parmessar zegt dat wat de organisatie van de vergadering betreft het een drukke periode wordt voor Suriname. “Niet alleen de parlementaire commissie van Suriname die hiermee is belast maar ook de horeca en veel andere spelers die erbij betrokken zullen raken, zullen zich nu goed moeten voorbereiden op deze voor Suriname belangrijke vergadering”, zegt hij.

  Hahahahaha! Nederland blijft het proberen. Zielig!


  Maak melding

 94. Piet Paniek, ga lekker slapen gudu. Ik begrijp dat dit een hele zware teleurstelling is. Sheela is een beetje wreed om te zeggen dat je de Euros kan doorspoelen. Je mag ze ook als behang gebruiken als je wilt. Hahaahahaha!


  Maak melding

 95. @C,

  Ben je gek als behang gebruiken!
  Ik kan er van leven en ik kan mijn landgenoten ermee helpen.
  Dus ik snap niet dat jullie zo cru zijn.
  Ik geef het uit en op dit moment zijn deze knaken harder dan die toiletpapier uit ons land. En dat verklaard waarom die Sheela zo reageerd.
  Ze gunt het iemand niet die gewoon geld verdient en het uitgeeft!
  Ik sta niet in de rij voor onze lieve leider met mijn handjes open !


  Maak melding

 96. ACP stuurt aan op confrontatie EU over Suriname
  Reactie van delegatie lid Gajadien ,een complete verdraaing van feiten. Terwijl hij als surinaamse delegatie lid de Surinaamse zaak had moeten verdedigen .En de boycot van politiek den haag had moeten veroordelen hoopte hij dat de EU de boycot die nederland wenste wordt overgenomen door de overige EU landen . Terwijl de reactietie van Gajadien had moet zijn EU stuurt aan op confrontatie ACP over Suriname onder aanvoering van politiek den haag die inmidels bakzeil haalt . zegt hij aan de Wereld omroep Nederland . ACP stuurt aan op confrontatie EU over Suriname.
  Foei toch Asiskumar Gajadien
  Wat een schande voor de oppositie die deelnam als delegatie lid
  Politieke klap Suriname aan Nederland
  Het besluit van het EU/ACP parlement vandaag genomen in Denemarken om in Suriname te vergaderen is zonder enige voorwaarde. Ik hoop dat Gajadien dit bevestig aan de wereld omroep en daardoor Delegatieleider Rabin Parmessar ondersteunt .
  Surinamer voorwaardst

  Reactie van DE WERELD OMROEP NEDERLAND

  Het ziet ernaar uit dat het overleg van ACP-landen en de Europese Unie in november toch in Suriname plaatsvindt. En daarmee haalt de EU bakzeil.

  weer een verdraaing van feiten niet de EU maar NEDERLAND HAALT BAKZEIL


  Maak melding

 97. ik denk dat het tijd is voor de regeering van suriname om te bekijken of we een referendum moeten houden met betrekking tot de nederlandse taal als moederland of dat we over gaan naar het engels of spaans om nu voor goed met nederland afte rekenen en te vergeten ook voor onze nakomelingen


  Maak melding

 98. “Lackin: houding Nederland bijt ACP-EU principes”

  Hoe durft die opportunist het woord principes in zijn mond te nemen. SME heeft de middels internationale en grondwet onderschreven fundamentele rechten van de mens te respecteren.


  Maak melding

 99. zie je wel,die nederlanders gaan nooit veranderen,”zij zijn net als hun voorouders,alleen erger.
  hun racistische baaserig gedracht gaan zij nooit meer afleren,de leugen is hun waarheid.
  weg met het nederlandse taal en nederlandse bemoeienis,”het sranan tongo als moedertaal.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.