ICJ rapport over waarneming proces Decembermoorden

42

Het nieuwe uitstel in het Decembermoordenproces in Suriname maakt een eerlijke rechtszaak nog uitdagender. Dat zeggen internationale juridische waarnemers in een dinsdag gepresenteerd rapport.

De Surinaamse krijgsraad besloot eerder deze maand het slepende proces over de Decembermoorden van 1982 op te schorten. De rechters willen weten of een aangenomen amnestiewet die de daders vrij pleit in strijd is met de grondwet. Een onafhankelijke waarnemer van de ICJ, een Britse advocaat en academicus, heeft de sociale en politieke context waarbinnen het proces plaatsvond geëvalueerd volgens strikte evaluatiemethoden.

Het ICJ vraagt de Surinaamse rechtspraak ook om zijn judiciële verantwoordelijkheden te nemen en snel een oordeel te geven over de vraag of de Amnestiewet in strijd is met de Grondwet van Suriname en Suriname’s internationale verplichtingen. Het rapport is hier te lezen.

42 REACTIES

 1. Nu is het zover. Wie is Nu WIE?????????????
  LE MOFO LACKIN OF HET WARE EU, en ICJ. Nu zal je weer een ander verhaal krijgen over de NEDERLANDERS.
  En de SURINAMERS die zogenaamd, LANDVERRADERS zijn.
  NU krijgen ze de wind van voren en hebben ze geen poot om op te staan.

  STRAKS IS HET EINDE DIENST VOOR “REISBURO” LACKIN,en passagier DD BOUTERSE en aanhang.

  GADO BIGI EN A NO E SRIBI

  TE JU NJANG SRANMANG NJANJANG JU E GO PAY SRANG
  PAYMANG.
  DE LAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAATSTE RONDE?????????????????????


  Maak melding

 2. Ai mi boy a amnestie torie diesie aw tja wan teré.
  @ eye whitness en zucht jullie slaan de spijker op zn kop!!
  Bouta geef t op mi boy,..long, tjala, ..kom niet aan het geld en de toekomst van onze jongeren dus Suriname.
  Sranan opo!!!


  Maak melding

 3. Is dit weer een lichtpuntje in die langa bere torie, van bijna dertig jaar geleden. Ik heb eea hierboven gelezen, en denk maar zo, over twee weken of later duikt er wat anders op. En even nog dit voor ik afsluit, kijk naar die shit wat er in Syrie gebeurt, doet de buitenwacht er wat aan, geen malle mmmmmm, zo is het toch, Wat is Annan daar gaan doen vandaag, zijn vinger opgestoken naar Assad van hee joe, fffff en opzouten nu, ja, forget it, niemand doet wat aan die moorden daar, de wereld kijkt toe, die slapjanus van een Rosenthal, sorry hoor ik kon geen ander woord vinden wijst de ambasadeur uit, lekker stoer hoor, Uri ik zal blij als jij ja na 12 sept pleite gaat, ik meen het, deze man deugt voor geen meter of wel.
  En die Assad gaat maar door, let op. Ik hoorde iets aparts vandaag, baas is een zandkorrel in die woestijn van Assad!!!!! Trouwens zullen ze in Schevingen al een kamer voor Assad in gereedheid gebracht hebben!!!!
  Dat wil ik weten!!!!!


  Maak melding

 4. Ferdinand Vossenbux
  Probeer een keer je posting te lezen voordat je het verzend.Ik denk dat jij er zelf niet uitkomt.
  maw je lult zomaar in de ruimte.


  Maak melding

 5. Reactie op Vene, ik zat erop te wachten, zeg ik wat geef ik wat mee, nooit goed,altijd gezeik, maar goed het kan, ieder zijn mening, maar dat gezeur van veel mensen over suriname dat schelden op die gasten daar, dat gaat lekker door, elders op de wereld kijk maar rond, gedoe, moord, dat mag en al dertig jaar en dat vind ik iets waar niets uit zal komen, Suriname bedoel ik hiermee. Assad laat elke dag zijn mensen ombrengen, en de wereld kijkt en kijkt
  doet niets, oeng sakka mie dja, te dja.


  Maak melding

 6. @Ferdinand Hossenbux,

  Bout vermoordde Surinamers, Gadaffi vermoorde Libiërs, Saddam Hoessein vermoordde Irakezen en Assad vermoord Syriërs. Wat is dan het verschil?

  De aantallen landgenoten die zij vermoord hebben?

  Wel, als de moord op 15 mensen voor jou minder zwaar weegt, als de moord op 3000 mensen, dan beweer je impliciet dat het leven van het ene slachtoffer minder waard is als dat van het andere.

  Fout hé?

  Vraag aan je:

  Waarom moest de pleegzoon van bout (romano meriba) voor de moord op 1 persoon een gevangenisstraf (deels) uitzitten en mag bout volgens jou met de moord op 15 Sranangmangs vrijuit gaan?

  Krom toch?


  Maak melding

 7. @Dinsdag 29 mei 2012 om 23:12 uur, door Ferdinand Hossenbux,

  Beste heer Ferdinand,
  Mooi stukje heeft u geschreven en mijn lieve president kreeg er een harde ingie bakwa zei hij net.
  Shitttttttt………
  Uw praat wederom over Nederland terwijl Holland nergens wordt genoemd.
  De zeepsop verkoper zei net dat hij jou eert vanwege jouw inzet om aandacht proberen af te wenden.
  Dus hierbij nogmaals bedankt voor je stukje.
  En nu is de ingie weer op stap op jacht naar een stagaire om zijn bakwa te pellen.
  Thnxxxxssss weer een dag geen echte leider aan het werk.
  Je wordt bedankt.

  Grtn Piet


  Maak melding

 8. Ik ben het helemaal eens met @Ferdinand Hossenbux
  Ene… Als er nergens Holland wordt genoemd, waarom staat er bij @Zucht Ned-Sur 2-0?

  Nederland stelt echt niets voor gezien hun wrede verleden etc… Neder keldert zich nu ook al naar de afgrond!

  Hollanders moeten opzouten van deze forum! In Holland hebben jullie je eigen idiote forums. Wat komen jullie hier doen? Wat trekt jullie hier heen? Haat?


  Maak melding

 9. Ferdinand Hosselbux: Het is duidelijk dat je geen moer verstand hebt van wereldpolitiek. Zolang Rusland en China nog onverkort achter Assad staan (hoewel die steun inmiddels flink is gesloken), zal de westerse wereld zich niet nogmaals in een wespennest steken. En Syrie is helemaal niet belangrijk voor de westerse wereld (of je moet zandimporteur zijn…). Er komt een dag, en die duurt niet lang meer gezien de protesten die ook uit China en Rusland komen, dat ook Assad zich op een of andere manier zal moeten verantwoorden voor zijn gruweldaden. Geen dictator ontloopt zijn gerechte straf.


  Maak melding

 10. Ferrel: Door reacties zoals door jou heb ik er bijna spijt van dat ik in Suriname ben komen wonen. Wat een achterlijk misbaksel ben jij zeg. Die kom je zelfs in Suriname niet tegen, redi musu yu!


  Maak melding

 11. Reactie op Ferrel, je zegt wat van een 2-0 of zo, dat deert me niet, maar wat ik in feite bedoel alle kritiek en nog meer op Suriname, er komt nog meer, en dat mag. Maar elders wat daar gebeurt ja zien mensen niet men praat erover heen, en het verleden is of kan belangrijk zijn, Ned daar begin ik niet over, dat is een lang verhaal, en ik ontmoet zat mensen die er iets van weten, en wat dit net betreft zal doorgaan en waarop wij en wie dan ook Suriname met de grond gelijk maken,want die pres moet ja, moet weg, en ik zeg het weer, voor mijn part gaat ie vanmiddag nog weg en dan,
  zijn de rapen gaar, want alle sabiemangs gaan mekaar afmaken om de macht!!!!


  Maak melding

 12. Reactie op Blakka Bakra, er zijn van die gasten die toen ze nog leefde is er geen donder aan gedaan, Pinochet, gado tek eng, Soeharto gado tek eng, en die Pa van onze Maxima Z die huppelt nog rond gaat men niet meer lastigvallen, hij is eea vergeten van toen, logisch, en kijk la we mekaar niet voor de gek houden
  het kwaad in Syrie is al geschied en grof ook, en nog wat die Amerikaan houd Israel de hand boven het hoofd en die maken die moslims kapot, Ze moeten voor mijn part Iran binnendringen, dan spreek ik je weer, je zei ik heb geen verstand, goed geraden boi, wie wel, ik niet toch, maar laat mensen maar door zeuren op Suriname.


  Maak melding

 13. Door een Britse advocaat en academicus, die al vele jaren in Nederland werkt en woont, dus automatisch maar hoegenaamd onbewust de hollandse mentaliteit maar tevens ook die normen en waarden (deels) heeft overgenomen, als waarnemer van de ICJ naar het 8 december proces te sturen, om de sociale en politieke context waarbinnen het proces plaatsvond te evalueren, is wel degelijk de onafhankelijkheid van die persoon onder druk komen te staan en is sprake van verdenking en beïnvloeding door vorengaande van die persoon en derhalve partijdigheid niet denkbeeldig.
  Mijn inziens zou in deze gevoelige kwestie waarbij de schijn van partijdigheid en manipulatie in het eindoordeel van de evaluatie, doordat er met een nederlands gekleurde bril naar het proces gekeken wordt vermeden had moeten worden men voor een persoon had moeten kiezen die geen connectie met nederland had en derhalve blanco stond ten opzichte van alle bij het proces behorende partijen.


  Maak melding

 14. Reactie op Larry, ik heb via dit nooit gezegd dat de pres van Suriname vrij uit mag ja mag gaan, ik gaf aan
  trouwens dat beslis ik niet, maar gezien het lamlendig justitieel apparaat daar, zie ik en dat gaf ik aan de pres nooit de lik ingaan, en wat ik ook zei die vorige
  pres die er een zootje van gemaakt heeft, heeft ook nooit mensen gestuurd naar baas om hem op te halen, en de bak in te gooien, zou toch kunnen, waarom niet, nee
  die sukkel heeft geen donder gedaan. Laat dit duidelijk zijn moord is moord, maar in veel landen
  gaan zaken anders kijk maar rond, en wat die pleegzoon van de pres betreft, ja die beslissing neemt men toch daar, ie sabie ik ben er geweest, overdag schelden ze mekaar daar uit en wat nog meer, als de avond valt daar dan, zijn mensen anders en weet je niet wie wie ontmoet en nog meer, en dat is gewoon zo.


  Maak melding

 15. Hehe die Ferdinand Hossenbux heeft met zijn recente post laten zien dat zijn algemene ontwikkeling nihil is, een beetje DOM dus.
  Het is nooit goed wat de internationale beschaafde wereld doet, als ze gelijk bommen op Damascus hadden gegooid was het ook niet goed, nu probeert men met internationale diplomatieke druk en sancties Assad om andere gedachten te brengen is het ook niet goed. Ferdinand Hossenbux De conclusie die wij kunnen trekken is dat er geen plaats meer is in de beschaafde wereld voor dit soort gewetenloze dictators als Assad, Bouterse , Mugabe, hun bewegingsvrijheid wordt met de dag kleiner.


  Maak melding

 16. @FERREL: Voor je informatie dit is een Nederlands forum……..maar dat je niet zo slim bent had ik na 1 posting van je al door.En ja Ned-Sur 2-0 en vandaag wordt het 3-0…..


  Maak melding

 17. als we geen amnestiewet hadden dan hadden we uiterlijk 1e week van juni een uitspraak in het proces. Dan zouden we eindelijk weten schuldig of onschuldig


  Maak melding

 18. Iedereen weet dat Bouterse schuldig is.
  Daar heeft een Surinamer geen rechter voor nodig.

  Het gaat om de straf. Berouw heeft bouterse niet en gewetenloos als hij is probeert hij al meer dan 30 jaar het Surinaamse volk een loer te draaien en zichzelf aan Suriname te verrijken.

  We weten uit ervaring wat Bouterse doet als hij in het nauw komt te zitten.
  Daar zijn alle mensen om hem heen bang voor.

  Alleen met een buitenlandse interventie kom je van hem af.
  Dus komt men in Suriname nooit van Bouterse af. Klaar.


  Maak melding

 19. Let op het samenspel en de timing van de VS het ICJ en de EU.
  Eerst bracht de VS een rapport uit over haar bevindingen tav Suriname.
  Korte tijd hierna maakte het ICJ verslag van haar wwarnemingen en aanbevelingen.
  En nu komt het “harde” -(volgens de president en de minister v.buitenlandse zaken zal dit gesprek niet op het scherp v.d. snede gevoerd worden)- gesprek van de EU.
  Suriname zit nu aardig “klem” heb ik het gevoel en dat kan een blinde zelf zien.De stilte rond politiek Paramaribo is hiervan een voorbode.We hadden dit debacle kunnen voorkomen om de kaarten open op tafel te leggen, nu zijn de rapen goed gaar.Hoe Suriname het tegen deze 3 wereld machten (bij gestaan door de beste juristen met intenationale faam) denkt op te nemenlijkkt mij een onmogelijke opgave.We horen het wel!!!!!!Succes Paramaribo.


  Maak melding

 20. 8 dec straf proces was een incident, waarbij zowel Nederlanders als Surinamers beiden bij betrokken waren.
  Maar de NL met hun slimheid willen doen als of ze niet betrokken waren. Altijd had de Hr DDB gezegt laat dat ding, laten we vooruit kijken en niet achter uit, maar bepaalde mensen willen het niet horen, maar bleven al die tijd maar door gaan met vieze politiek aan het spelen.
  NL dacht dat wanneer de HR/Pres DDB aan de macht komt niet met NL zou samen werken en was ook als eerste met die signaal gekomen. Laten we dit ook achter laten en kijken naar de toekomst. De tijd is nu rijp om een heel goede relatie met NL op te bouwen. NL en Sur zijn 2 grote hechtere familie leden en moet ook eeuwig bestaan.
  Note: Om een vijand te winnen moeten we ze een vriend maken. En als we goede vrienden zijn geworden dan bestaat er geen vijandschap meer.
  Laten we al deze heren Ruben Rozendaal, Anil Oemrausingh ,Hugo Falies, noem maar op een goede positie/werk geven en goede vrienden maken.
  Opmerking: Sur grond wet zegt dat amnestie mag toe gepast worden bij uitzonderingen/onduidelijkheden/onwaarheden.
  America zegt dat het niet buiten de internationale normen zijn toegepast.
  Ik vraag me af wat men nog meer wil hebben?
  Ijzer kan je niet met handen breken. Hou op aub met dit onnodige ruzie en vergeef/vergeet alles.
  Samen zijn we sterk, maar met ruzie bereiken we niks.


  Maak melding

 21. Zolang de dosier van 1980 niet openbaar gemaakt wordt door NL kan men niet precies weten wat in 1982(coup 15 slachtoffers) gebeurd was.
  Mensen zeggen en praten dat die 15 slachtoffers van 1982 voor herstel democratie gestreden/gevochten hadden.
  Mijn vraag aan U allen moeten we voor democratie herstel vechten of het probleem oplossen dmv Algemene Vrije en Geheime verkiezing te houden en proberen om de verkiezing te winnen.
  Dus om een ondemocratische Regering te winnen moet men de verkiezing winnen en de ondemocrtaische Regering naar huis sturen.
  Als mensen denken dat deze Regering ondemocratisch bezig is moet men dan rustig wachten tot 2015 en daarna dat bewijzen.
  De Regering is democratisch voor 5 jaren gekozen en moet ook zijn kans krijgen om 5 jaren zijn werk te doen voor de welvaart en welzijn van de burgers/het volk en ook voor verdere ontwikkelingen. Het gehaal en getrek is een tijd verspilling.


  Maak melding

 22. ‘…Een onafhankelijke waarnemer van de ICJ…’

  Hier loopt het verhaal, dat net als die Amnestiewet riekt naar inmenging, al spaak…


  Maak melding

 23. Beste Radjkoemar Rajaram: lul toch niet zo slap over dat Nederlandse dossier. Heeft in feite geen reet te maken met wat er met de 15 Surinamers is gebeurd die zonder proces zijn gemarteld en afgeknald als honden.

  Verzin eens is wat anders: volgzaam Bouterse slaafje/nep hindoestaan.


  Maak melding

 24. Hahaha, gekke henkie weet wat er in het Nederlandse dossier staat. Anders kan hij nooit met droge ogen beweren dat het dossier niets te maken heeft met de december situatie.

  Lees situatie, er speelde namelijk absoluut meer dan de gebeurtenissen van 8 december. En waarom als je kritisch bent naar de rol van Nederland in Surinaamse aangelegenheden en of de rol van bepaalde groepen en mensen in Suriname wordt je dan in een bepaalde hoek geduwd?

  Nederland spelde en speelt een onfrisse rol in binnenlandse aangelegenheden van Suriname. Net zoals er bepaalde ‘prominente’ mensen van Surinaamse komaf zijn die in Nederland met medeweten hebben gerekruteerd om Surinamers te vermoorden.

  Dat alleen al is een strafbaar feit! Die mensen lopen in Nederland gewoon vrij rond terwijl ook zij verantwoordelijk zijn voor misdaden tegen de menselijkheid.

  Jullie weten toch wel wie die mensen zijn!!!????

  Sommigen hebben zelfs een lintje gekregen.

  Breek me de bek niet open stelletje hypocrieten!

  Malle henkie, in je mand en koest jij. mondje dicht. dit gaat jou niets aan. af jij


  Maak melding

 25. Jammer dat er telkenmale wordt verwezen naar Nederland als het over de decembermoorden gaat. Het is een waarheid dat de huidige president de hoofdverdachte is van deze moorden en slachting. Schoolboeken herschrijven, een fort afbreken of anders denkende voor staatsvijand uitmaken het verandert niets aan de waarheid dat de hoofdverdachte de hoofdverdachte is en blijft op dit moment. De hoofdverdachte welke altijd heeft geschreeuwd op een podium of kar en soms weet je niet wat leugen of waarheid is, is nimmer ondanks de diverse gelegenheden er toe bereid geweest om de waarheid te vertellen. Voor de Krijgsraad hadden diverse verdachten van de 8 december moorden hun waarheid kunnen vertellen echter men was te laf of te angstig om te verschijnen.
  Als er een zijn mond opendoet wordt hij publiekelijk voor judas uitgemaakt echter wat zien we dat het IJC rapporteert dat er vanuit regeringswege negatieve druk is / wordt uitgeoefend op de Krijgsraad, m.a.w. zo zeker is men nog niet van de zaak ondanks de inmenging van het parlement om de verdachten op voorhand straffeloos te stellen.
  Een ieder die meent de waarheid geweld aan te doen ziet dat het drijfzand steeds meer begint ten zinken. Internationaal is er veel aandacht voor Suriname welke het land niet ten goede komt en dat alleen maar om het belang van een persoon te dienen. Dat is jammer het parlement is aangesteld voor het algemeen belang en niet voor eigen of t.b.v belang van een persoon te dienen. Met het kiezen van een besmet persoon tot president en met de bemoeienis in een lopend strafproces hebben een gedeelte van de bevolking en indieners van de amnestiewet 2012 behoorlijk de plank mis geslagen.
  Dat is jammer en zonde want niemand is gebaat bij deze heisa op een paar na en dat zijn de verdachten van de 8 december moorden.


  Maak melding

 26. Iedereen praat over dossir dossier dossier, niemand weet wat. IK kan jouw verzekeren als er een surinamer was die wat wist van een geheime dossier,was het allang gelekt.Dan wist een ieder het al.

  DEGENE DIE HET WEET, HOUDT ZIJN GROTE GORE BEK EN HIJ ZEGD NIETS. ALLEEN MENSEN BESCHULDIGEN VAN STAATSVIJAND.DE BOEL OP ROOIEN DAAR IS HIJ GOED IN.
  MAAR DE WAARHEID KOMEN VERTELLEN?????? HO……MAAR DAAR ZIJN ZE TE LAF VOOR.IEDEREEN WEET OVER WIE IK HET HEB. IK SCHAAM MIJ OM DEZE NAAM TE TYPEN.MIJN VINGERS WEIGEREN ZE GAAN IN PROTEST,ZODRA IK PROBEER HET TE DOEN.

  GEACHTE LEDEN VAN DIT FORUM, HET IS KORT DAG

  HET IS VIJF VOOR TWAALF.


  Maak melding

 27. @ Karel
  Dat gewijs naar een geheim NL dossier door de Bouta aanhang is puur bedoeld als een afleidingsmanoeuvre om de betrokkenheid van hun criminele leider bij moorden en martelingen te verdoezelen. Het domme gepeupel trapt misschien in dat soort doorzichtige afleidingsmanoeuvres maar ik heb die NDPers door.


  Maak melding

 28. Als bouterse niet schuldig zou zijn hoefde er geen amnestywet te zijn. En hij hoefde niet publiekelijk berouw te belijden.
  De decembermoorden is een Surinaamsezaak. Daar heeft Nederland niets mee te maken. Net zo goed als de staatgreep van Bouterse en al de andere moorden die zijn gepleegd.

  Bouterse doet niet anders dan stemming maken en Nederland overal de schuld van geven.
  Zijn domme volgelingen geloven in zijn sprookjes.
  Bouterse handelt in drugs. Dat doet hij nog steeds. Hij besteelt de Surinamers. Een groot deel van het ontwikkeligsgeld is in zijn zakken verdwenen.
  Hij is verantwoodelijk voor een groot aantal moorden en pleegt zelf moorden.

  Het sprookje van koloniaalverleden en bemoeienissen van Nederland is genoeg vertelt maar Suriname is oninteressant voor Nederland.
  Het landje kost geld. Is corrupt en onbelangrijk.
  Het enige belangrijke voor Nederland zijn de SuriNeds die familie in Suriname hebben.
  Over pakweg 25 jaar kan Nederland z,n ambassade in Suriname sluiten.
  Dan is Suriname weer een swamp met veel denge en vergeven van de kwik.


  Maak melding

 29. De amnestie is nergens mee in strijd en geeft Suriname de mogelijkheid om misbruik van het leed der gevallenen van de revolutie te voorkomen. De amnestiewet is zeer revolutionair en gedurft en is volkomen legitiem.


  Maak melding

 30. ik denk dat de Surinaamse zon, een bami aan de Waterkant en een koude djogo veel mensen hier goed zouden doen… ff weg uit de stress van overleven daar in NL


  Maak melding

 31. “een Britse advocaat en academicus, heeft de sociale en politieke context waarbinnen het proces plaatsvond geëvalueerd volgens strikte evaluatiemethoden.”

  En dat heeft hij kunnen doen binnen twee of drie dagen. Geweldig hoor voor iemand die nog nooit eerder in Suriname is geweest en waarschijnlijk nog nooit van het land had gehoord.

  Niet serieus te nemen. Geef de Nederlandse ambassade in Suriname zijn verslag terug.


  Maak melding

 32. Reactie op wikkileaks, kon ik raden, ik ben dom mijn algemene ontwikkeling is nihil, goed heel goed van jou, mag ik toch een mening geven of ga jij zeggen dat ik moeten stoppen, ik wacht je antwoord af, wel doen.
  Maar op wat ik zei daar blijf ik bij, absoluut,en nog wat in feite weet ik niet wie je bent, geef je nooit prijs je goed recht, ga zo door, maar ik ga voluit onder mijn naam,onlangs kreeg ik nog te horen, en dat op straat, Ferdinand je bent niet laf, anderen wellllll. want zij zijn bang dat ze herkend worden.
  Denk daar over na.


  Maak melding

 33. Decembermoordenstrafzaak zijn uit diverse hoeken en ook uit regeringskringen onder druk gezet om het Openbaar Ministerie na de aanname en afkondiging van de Amnestiewet niet ontvankelijk te verklaren. Sommige leden van de Krijgsraad vrezen zelfs voor hun persoonlijke veiligheid. Dat stelt de Internationale Commissie van Juristen (ICJ) in haar gisteren uitgegeven rapport over deze spraakmakende strafzaak waar president Desi Bouterse als hoofdverdachte samen met 24 medeverdachten terecht staat voor meervoudige moord. De ICJ zegt deze informatie te hebben van betrouwbare bronnen.

  Dit en het feit dat een zittend staatshoofd terecht staat voor strafbare feiten onder internationaal recht, hebben gemaakt dat de ICJ een waarnemersmissie stuurde naar de zitting van 11 mei, stelt de juristenorganisatie.

  Aldus de waretijd.

  The International Court of Justice (French: Cour internationale de Justice; commonly referred to as the World Court or ICJ) is the primary judicial organ of the United Nations. It is based in the Peace Palace in The Hague, Netherlands. Its main functions are to settle legal disputes submitted to it by states and to provide advisory opinions on legal questions submitted to it by duly authorized international organs, agencies, and the UN General Assembly.

  Niets meer en minder.

  Omdat het Hof in Nederland is gevestigd kan je verwachten dat deze jurist in Nederland woont en werkt.
  Dus fantaseer maar verder. Het ICJ is niet de EU.


  Maak melding

 34. Donderdag 31 mei 2012 om 08:42 uur, door wikkileaks

  Zijn aanhangers vinden het gebral van Baas prachtig.
  Dat zegt genoeg over zijn aanhang.
  Met gebral en ruzie maken doe je geen zaken.

  Investeerders vinden dat reuze onbetrouwbaar.
  Paramaribo staat op de Werelderfgoedlijst
  Met buitenlandsgeld en subsidie van de EU en Nederland worden gebouwen gerestaureerd.

  Baas kaapt die gebouwen en komt de afspraken niet na.
  Zijn aanhang klapt en juigt.
  Vakantiegangers lezen dat ook en voelen zich in toenemende mate onveilig.

  Vooral juigen Slaven van Bouterse. Jullie nieuwe heerser brengt jullie in een gevaarlijk isolement.
  Dan blijven er nogwel vrienden over. Veel succes met je nieuwe vrienden.
  Frankrijk niet dus Naarendorp kan Frankrijk wel verlaten want hij kost alleen maar geld.


  Maak melding

 35. Larry no go spang nanga a ferdinand hosselmuts!! Hij vraagt enkel om aandacht! Hij zei het al’ ik zat al op te wachten’ . Het enige wat hem nog te wachten staat is dat hij zsm zijn schedel moet laten opereren door de Nederlandse Chirurgen wier in Sme zich bevinden in het AZ ziekenhuis te paramaribo. Ik hoop dat zij een beetje hersenen in zijn schedel kunnen instoppen en dichtnaaien met een dikke naald. Verstand heeft deze aandachttrekker wel nodig. Hij is echt een zielepoot!!

  Zodra hij een tegenreactie krijgt begint hij te janken! Hou het in de gaten in het vervolg svp!!!


  Maak melding

 36. Reactie op Wiep ding, als jij je echte naam bekend maakt dan ben je goed doe je niet, geeft niet jij scheld iedereen zijn huid vol ga zo door, en veel mensen die ik spreek en niet reageren via dit net maar wel veel onzin lezen, en vooral van jou want dat commentaar op jou is ver onder nul, neem dat aan, men vindt jou een, nou ja laat maar het is grof,maar ga zo door, te gek voor woorden, ik douw ook lekker door
  en wat je meegaf aan Larry ik denk dat Larry wat anders te doen heeft, ik wacht op jou volgende scheldkannonade, ik ben nog een paar uur op de been.
  Begin gelijk, ik wacht en kick vooral erop, boi je wil niet weten, sakking kong djiemie, boeng diepie ja!!!!


  Maak melding

 37. De meningen op deze forum laat zien hoe wij zijn.
  Hierdoor is het voor een andere heel makkelijk om ons uit elkaar te drijven. Dat dhr. Bouterse schuldig is is een feit. Maar was of is het zo eenvoudig om iemand bij voorbaat te straffen en alle andere meningen terzijde te schuiven. [1] Hoe kwam deze man aan de macht. [2] Waarom stemmen zo veel mensen op hem.

  Deze man geeft wat hoop aan de arme bevolking omdat de leiders die Suriname rijk is racisten zijn.
  Waarom hebben jullie het niet zo massaal over de corruptie binnen de staats bedrijven. Iemand schreef Telesur is zo zakelijk. Heeft deze verstand waarover hij/zij schrijft.De corruptie viert hoogtij daar .
  Surinamers hebben een grote ego door zich te ver gelijken met Nederland en zien de armoede van hun broer en zusters niet.Onze broeders en zusters leven in armoede hier moet jullie aandacht naar toe in plaats van de eu en weet ik wat nog meer.Door eenheid en respect voor elkaar kunnen wij een mooi land van Suriname maken.Maar bedenk dat de witten dit niet gaan toe laten ze willen je hulp geven, want dat hebben zwarten nodig. [onwikkelings hulp wat mooi]


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.