Suriname “langzaam maar zeker weer in isolement”

159

PARAMARIBO, 27 mei – “Langzaam maar zeker wordt duidelijk dat ons land weer in een internationaal isolement terecht komt en weer de reputatie krijgt van een land van criminaliteit en drugshandel, een land waar de fundamentele mensenrechten niet gegarandeerd zijn.” Dit stelt het Nieuw Front in een verklaring bij twee jaar regering Bouterse. In eigen land en vanuit de internationale gemeenschap is ernstig protest hoorbaar.

Het protest betreft dan de onlangs ingevoerde amnestiewet. “In strijd met artikel één van de grondwet poogt de coalitie amnestie te verlenen aan de president als hoofdverdachte en andere verdachten van de decembermoorden. Er worden nu zelfs plannen beraamd om binnenkort de sporen van die ernstige mensenrechtenschendingen te Fort Zeelandia uit te wissen”, stelt het Nieuw Front. Door misleiding, bedreigingen en intimidatie wordt een sfeer van angst en onzekerheid gecreëerd.

Suriname wordt als het ware opgedeeld. “Ons volk wordt verdeeld in ‘volgelingen’ van de president en van de amnestiewet, en in ‘vijanden’, zij die kritiek hebben op de president en op de amnestiewet. Het is duidelijk dat de huidige leiders niet in staat zijn gebleken om ons volk in eenheid te leiden naar een goede toekomst.” De samenleving wordt opgeroepen “voort te gaan in de strijd voor behoud van de rechtszekerheid, democratie en ontwikkeling.”

Bekijk ook:

159 REACTIES

 1. Beste Ronald Venetiaan;
  Jouw goede woorden raken de domme aanhang van Bouterse niet,
  Zijn aanhang is dezelfde als die van de Afrikaanse dictators en moordenaars.
  Hoe meer schreeuwen en moorden. Hoe mooier ze het vinden

  Jean-Bédel Bokassa

  Idi Amin

  Robert Mugabe.

  etc etc.

  Jammer dat je het mooie Suriname niet voor deze ellende heb kunnen behoeden.

  God zij met ons Suriname


  Maak melding

 2. Willen enkele Suri’s zelf, dan hoe wil jij dat het land vooruit gaat.
  Er leven echt behoorlijke domoren in het land, om met zulks onzin verhaal voor de dag te komen.
  Het zijn de bekende wortel en tak vernietigers….wie kent ze niet !


  Maak melding

 3. Dit is nou iets waar ik mij afvraag waaom die gasten van nieuw front dit nu uitkraaien, baas en zijn clan zitten er nu, tzt heb je dan weer verkiezingen, ja toch
  en dan hoop ik voor hun dat ze terugkomen, en je kan dan de donder op, dat ze weer dezelfde koers gaan volgen als toen zij er zaten, ik zou me niet kunnen indenken
  met wat voor plan zij tevoorschijn zullen komen, om het land zoals zij dat willen zullen sturen en zo meer
  en nu komt het wie gaat er in hun gelederen voor pres
  ik heb zo mijn bedenkingen, maar die hou ik nog effe in de koelkast


  Maak melding

 4. Helemaal eens met Front.
  Degenen die dit ontkennen of tegen spreken behoren naar mijn mening tot die domme volgelingen van DDB.
  @ Ferdinand Hossenbux als jij goed op de hoogte bent dan weet je dat de gedoodverfde president Santokhi is. Hoe kan je in hemelsnaam trots zijn op een president als Bouterse? Degene die zich heel diep moeten schamen zijn die figuren die super trots zijn dat ze een crimineel als president hebben.


  Maak melding

 5. @ Ferdinand Hossenbux
  Ik heb het donkerbruin vermoeden dat de huidige coalitie (lees NDP) er alles aan zal doen dat een ander politieke partij de winst zal opstrijken.
  En waarom? Omdat er wordt gevreesd voor terugdraaiïng van de amnestiewet waardoor de achtervolging jaar in jaar uit zal duren.
  Tel uit je winst, er zal nagenoeg geen riuimte aanwezig zijn om andere noodzakelijke wetten aan te nemen omdat het amnestie gebeuren zoveel tijd en energie opslokt dat al het andere wordt ondergesneeuwd.
  Evenals de wet criminaliteit die prioriteit nr 1 was tijdens de verkiezing en nu de laagste prioriteit kent omdat andere zaken de voorkeur genieten (let wel deze zijn ook belangrijk zoals infra structuur, woningbouw etc.

  Aleen is de vraag of Vene of de niewe toekomstige machthebbenrs, niet zijnde de coalitie partijen, tot zulke grote daden in staat zijn want dat was Vene nooit geweest (een lafaard noem ik hem) want Vene heeft dit zien komen maar nooit aangepakt (amenestie)
  Ma ja a oenoe sa sjie sa e pesa in de toekomst.
  Let op mijn woorden.


  Maak melding

 6. Zondag 27 mei 2012 om 08:19 uur, door Ferdinand Hossenbux

  Er komen geen verkiezingen meer.
  Baas laat zich voor het leven benoemen.
  Als dank voor wta hij voor het land heeft gedaan.

  Na zijn dood volgt zijn zoon hem met z,n leger op.
  Of je krijgt een Syrië en Libië in het klein.

  Heb je de mooie muren om de ambasade van China gezien??
  ha Ha. Elke militair weet dat het een onneembare vesting is.

  Weleens de bewaakte transsporten van Zanderij naar de ambasade gezien.??
  Wapens .


  Maak melding

 7. Dankzij de overtuigingskracht van het werkende/ondernemende deel van het volk kunnen wij nog ademen. Ook de 240 miljoen euros uit Ned. heeft een essentiele bijdrage geleverd. En Vene verkwanseld het land aan wild vreemde mogendheid:CHINA, One China Politiek. Domoren die Vene en Ram Sardjoe. En de blinde volgelingen.

  Front heeft dus geen beleid gehad noch een uitgestippelde strategie.

  Waarom moet zo een combinatie als NF voor Democratie & Ontwikkeling in het machtscentrum gedirigeerd worden.

  Krijgen wij weer zelfde liedje: 3 maanden voor de verkiezingen het electoraat hersenspoelen met: jullie weten het wel.

  NF is even kwaadaardig als de Amnestiewet.


  Maak melding

 8. ”Er worden nu zelfs plannen beraamd om binnenkort de sporen van die ernstige mensenrechtenschendingen te Fort Zeelandia uit te wissen”

  precies en dat moeten we voorkomen. De sporen van 8 dec 1982 uitwissen gaat te ver. We moeten deze zoveelste klap in t gezicht van de 15 helden voorkomen


  Maak melding

 9. waardeloze landgenoot Rene
  en je berm president mag zijn eigen landgenoten/volk landverraders noemen????
  dan mag het wel en een anders mag dat niet?
  mag een poresident ten overstaan van de wereld zijn eigen mensen voor vies en vuil en landverraders uitmaken? alleen in de belevenis van de paarse idioten is het mogelijk


  Maak melding

 10. ahh… Ons volk wordt verdeeld in ‘volgelingen’ van de president en van de amnestiewet, en in ‘vijanden’, zij die kritiek hebben op de president en op de amnestiewet.

  Ja… het is feitelijk onvoorstelbaar dat de jonge goed opgeleide Surinamer El Bouta als voorbeeld heeft . Maar ja zal familie zijn van een volksmilitie minister of zijn consorten.


  Maak melding

 11. Bouta”s lot zal afhangen van de houding van Nederland en Frankrijk!!,en van lieden die hem echt weg willen hebben.Want geloof me zelfs Bouta is niet te beschermen als het echt erop aan komt!!!!Time will tell!


  Maak melding

 12. Beste mensen,elke isolement nu betekent een winst voor ons over 2,5 jaar ja tog??

  Zelfs de Sardien aanhangers is dan voor de partij-FRONT 🙂


  Maak melding

 13. Ferdinand Hossenbux
  Schrijf “waartaal” i.p.v. wartaal.Ik begrijp dat jij je verplicht voelt om op te komen voor je meester,maar verkondig geen onzin.
  Wie gaat door dit onverantwoord gedrag lijden?
  Het volk en ook dat deel dat hiermee niets te maken heeft.Ik vind het erg dat ons land door deze lieden gegijzeld wordt.Wat staat ons nog te wachten? Er komt een gesprek met de EU.Straks worden we door de wereld als paria’s behandeld.


  Maak melding

 14. Ondanks het kennen van de waarheid, schroomt het NF niet bedrieglijke uitspraken te doen naar het volk toe. Alsof zij de redders zijn van Suriname en nooit iets misdaan hebben. Wanneer een leider geen blijk geeft van nationalisme en patriotisme, is dat reeds een grote misdaad tegen het Surinaamse volk en het land. En wanneer 25 jaren zich zo hebben voortgezet met deze absolute knijpende houding, dan is de misdaad ondenkbaar groter dan waarvoor de rechter een vonnis kan uitspreken. Nu Bouterse WEL blijk geeft van een groots nationaal gevoel en laat blijken hoe het hoort, schijnt de wereldgemeenschap (vooral de dictatoriale landen onder het mom van democratie) negatief te reageren. Ze weten drommels goed dat onze geachte president goed bezig is, maar aan de wereld verkondigen zij dat het dictatuur is. En het NF is een mooi marionet om deze verkondiging te stuwen en SUriname zwart te maken. Op een dag zal de wereld weten wie het NF is en dat het Surinaamse volk geen van deze landverraders verdient als leider voor een nationaal Suriname.


  Maak melding

 15. Van het NF/NPS had ik geen andere reactie verwacht want deze mensen zitten gevangen in het verleden. Hun foute beslissingen van toen zit hen constant dwars, en nog wil en kan men niet inzien dat zij zelf voor al deze ellende hebben gezorgd.

  Voorts vind ik dat de NPS zeer denigrerend denk over de intelligentie en competentie´s van de Surinaamse jongeren als grootste groep van het Surinaams electoraat !
  Ik proef bijna dezelfde strekking als bisschop de Bekker en pater Choenie in dit standpunt van het NF.

  Zou al deze kl..thommels van de NPS willen adviseren om het boek, ´Millennials Rising´ van W Strauss en N Howe te kopen en goed te lezen ! De NPS´ers staan way out van de realiteit in Suriname en begrijpen niks van de ‘Generation Y’ (Generatie Y, geboren na 1980 tot ca 2000)
  Ook voor de lotgenoten van de NPS (wikkileaks, henk molenaar, medusa, neus, etc.) die nog steeds gevangen zitten in de jaren ’80 zal dit boek een goede eye opener zijn !

  Ik wens jullie allen heel veel leesplezier !


  Maak melding

 16. Mensen die alles op een rijtje zetten vanaf de coup van 1980 tot heden met alle uitspraken en handelingen, hebben deze mensen terecht angst.
  Niet te vergeten dat men inderdaad bang is dat Suriname geïsoleerd raakt.

  Ik hoop niet dat het Fort afgebroken wordt of “stiekem” afgebrand zal worden voor het weg wissen van bewijs. Dit omdat het land dan grote schade kan krijgen. Men zal moeten oppassen voor rumoerige tijden die aan zullen breken.

  =Dictator zal regeren
  =DDB voelt zich echt in het nauw gedreven ondanks zijn grote uitspraken. Hij merkt nu dat alleen in Suriname hij een grote mond kan hebben, omdat hij in het buitenland zal verliezen. Behalve bij andere dictators.


  Maak melding

 17. Deze NF laat zich misleiden door Nederland.
  Omdat de NF een partij is van NL, gaat Nederland normaal door met zijn vieze politiek. Wat Nederland allemaal zegt dat moeten ze ook doen, anders krijgen ze problemen. Ze blijven door gaan met het volk verdelen en willen de vingers aan deze Regering/Pres DDB wijzen. Dom en nogmaals heel dom van hun.
  De mensen die denken dat Sur geisoleerd gaat worden en die ook door gaan met die allerlei negatief gedoe van amnestie moeten onmiddellijk hun biezem inpakken en weg wezen naar NL. Ik herhaal, Dus de mensen die in Sur wonen en deze democratische Regering en de Pres DDB blijven saboteren moeten weg gaan van dit land. Simpel gezegd toch. Ik heb toch ook gelijk.
  Het volk van Suriname moeten de NF die de krijgs gevangenen en onder bedwang zijn en ook onderdrukking is van NL niet naar hun luisteren en ook in 2015 niet meer op hun stemmen, dit alleen om hun te verlossen van de val greep van NL.
  Dit is een serieuze taak/plicht van het volk, ze gaan in de eerste instantie boos worden en klagen, maar later gaan ze heel en heel blij worden.
  NF en NL moeten niet denken dat wanneer ze zoveel negatief over de Pres DDB/Coalitie Regering gaan schrijven/vertellen dat ze het massa gaan misleiden.
  Nee hoor, Nee hoor het volk is wijs geworden en heeft het alles door en het volk staat ook 100% achter deze Regering/Pres DDB.
  Surinamers willen nooit meer slaaf, knecht en onder geschikte van NL worden.
  Zolang de genade van God in Sur is en de President D.D Bouterse aan de macht is zal er altijd oplossingen en mogelijk heden zijn, wanneer NL gaat boycotten.


  Maak melding

 18. Tijdens de behandeling van de amnestiewet is keer op keer gewezen dat met de aaname van de wet Su best wel in problemen zou komen.En deze waarschuwing kwan niet alleen van de oppositie,maar ook door respectabele juristen em tal van andere organisatie om de wet vooral NIET aantenemen,maar nee pe ding potie ding ede na dape ding e go.Maar dan moet het niemand verbazen,pijn doen en of storen als de tegenstanders van de wet ook het zelfde hebben: pe ding potie ding ede na dape de go toe(neks no fout)en now a probleem naf joe K…A DiDiBrie joe en BOERITJIE AANHANG.Zomaar ie kong stort a kondre in wang sanie en het is altijd weer het zelfde met deze zaka-zaka DiDiBrie aan het stuur.Ik vind niet dat wat er nu gebeurt genoeg is moro moes doro gie ding paars boeritjie disie sondro hersen.Oeng e F…K a kondre op oeng kong donderop en liever vandaag dan morgen.
  Glenny.


  Maak melding

 19. Ik zie deze kwestie erg uit de hand lopen.(En het ironische van dit alles is,dat DDB zichzelf langzaam maar zeker in handen van Nederland (lees de EU en VS) speelt (zie Noriëga).Het zal je wel zijn opgevallen dat hij uit vrees tot nu toe,niets onvriendelijks over de VS en de Fransen in het openbaar zegt,ondanks het feit dat hij weet dat de VS en de EU hem liever zien gaan dan komen.
  (Maar zo sluw als zij,de EU en VS, zijn zoeken ze een geschikt moment om toe te slaan!En dat moment zal zeker aanbreken,gezien de vele zelfmoordacties van DDB c.s.)

  Waarom zitten ze op de loer?
  De EU heeft hij al beledigd door een karikatuur van hun bezoek op 31.05.2012 te maken;(“EU srefie è kong soekoe wroko dja”),door het schofferen van Nederland,door de amnestiewetswijziging,door het vonnis van 11 jaar wegens drugssmokkel,door de december moorden,door Moi Wana,door tweedracht te zaaien onder de Surinamers,door vrienden als Castro,Chaves,Amadjienedjad op na te houden en ga zo maar door.

  Een scenario?
  “Men” zal de Fransen voor het karretje spannen.
  De EU (dus Nederland) zal via de Fransen een stok zoeken en vinden door te klagen over o.a de intimidatiepogingen,bedreigingen,die indirect onrust onder haar burgers aan de grens (Cayenne) veroorzaken.Nu al hebben de Fransen de brutaliteit (zie ook de Afrikaanse koloniën) om op Surinaams gebied arrestaties te plegen.En als de DDB er niets aan doet zullen ze zelf orde op zaken stellen en steeds verder het land binnentrekken.
  Laat ons hopen dat dit een bange droom blijft en ik …. droom rustig verder!


  Maak melding

 20. De verkiezingsbeloften tot daaraantoe,immers elke partij doet hieraan mee maarrrr…..

  Had Dada vooraf gezegd dat hij zijn bende ’82 zou faciliteren????
  Had hij in zijn verkiezingsprogamma opgenomen;
  ,, amnestie
  ,,lady & Steve
  ,,banden met obiamang-figuren
  ,,loyalist Somo verblijden met whatever hij wil (indonesie)
  ,,Meraba voor vrijheid
  ,,Nee stemmers zijn vijand
  ,,uitzetting geestelijken
  ,,handjeklap met Lonnie—amofo blijf,…

  Landgenoten,…toen hij als winnaar uit de bus kwam had hij geen a-4tje hoe het land te besturen en moest hij gaan bedelen bij de VHP voor participatie!!!!

  ,,,heb sterk het vermoeden dat hij s’morgens wakker wordt en vraagt aan de Lady:Wat Moet Ik Doen Schat 🙂


  Maak melding

 21. Radjkoemar Rajaram
  Je schrijft zoveel ,maar zegt zo weinig.Wat ik uit je gemekker kan halen is ook de grootste onzin.Waarom ben je na je lagere school niet verder gaan leren? Je Nederlands is ook bar slecht.


  Maak melding

 22. Er heerst geen dictatuur in Suriname. Democratie zonder GEZAG is zwak. En het gezag mag DDB wel zijn, want geen enkel president uit het verleden heeft bewezen een degelijk gezag uit te dragen om democratie haar ware betekenis te geven. Het NF kent de waarheid, maar wilt niet erkennen en herkennen dat zij de uiterste zwakkelingen zijn die niet in staat zijn SUriname te dienen met nationalisme en liefde. Klagers van Suriname, kijk naar het NF, en zie jezelf in hun asociale gelederen. Bouterse wilt een verschil in het Surinaamse volk en haar denken. Waarom wilt niemand begrijpen dat in 2 jaar tijd de psychologische an administratieve chaos die de regering is komen aantreffen, niet geheel op te ruimen valt? Het kan men verwachten dat Bouterse alles in 1 keer goed zal doen als de chaos nog heerst? Het is logisch. Maar onze Surinamers verlaten het pad van weldenkendheid voor emotionele uitlatingen zonder gegrondeerde grondslag. Suriname zal nooit geisoleerd worden. Er zijn andere afzetmarkten voor onze producten. Daar zorgt Bouterse ervoor. En het volk zal de vruchten ervan plukken, alhoewel wij moeten beseffen dat bij elke stap in onze ontwikkeling wij allen offers moeten brengen…


  Maak melding

 23. IK merk helemaal niets van een isolement.
  Als isolement Nederland is dan…oke….maar Nederland is niet de wereld
  Het NF zal altijd blijven verliezen in Su omdat ze hier in Su geassocieerd worden met Nederland en daar moet de gemiddelde surinamer in su niet veel van hebben


  Maak melding

 24. Een reactie op Jako, ik verwacht zonder meer negatief commentaar op wat ik ook zeg, en als een ander mijn reactie leest, ziet ie en dat staat ook, baas is er nu!!!!!! tzt zijn er verkiezingen, en daarna komt en dat hoop ik die andere clan terug dat geweldig nw front,
  en wat krijg je dan, ja en dat bedoel ik, ik druk het even anders uit, njoeng free free, ma srefi……kkkkkkk, het gaat ook niet beter worden
  ja ooit ooit maar dat duurt nog evennnnnn!!!!


  Maak melding

 25. Het isolement is nog niet groot genoeg.

  Sommigen begrijpen het niet en voelen het nog niet.
  Je zou zweren dat ze meereizen met hun baas en dan voel je het natuurlijk niet .
  Nou prima, wacht rustig af.

  Raas-kumar, je staat op met Nederland en je gaat slapen met Nederland. Ik heb 10x het woordje Ned gelezen.
  Erg triest,
  Zoek hulp.

  Gansjaam,
  Het enige doel van je baas is om uit de gevangenis blijven.
  En niks geen grote nationalist.
  Een egoïst die Suriname naar de verdoemenis brengt.

  Wanneer dringt het tot je door, dat je van voren en van achteren misbruikt wordt door je baas.
  Of mss vind je het lekker.
  Excuus, maar hoog gehalte irritatie wekt deze man op.


  Maak melding

 26. Isolement? Hoe zo

  Tot nu zie ik geen sporen van isolement. Het FRONT doet wat zij reeds jaren kunnen. Leugens verkondigen. Zo denken zij dat zij weer aan de macht zullen komen. Wacht maar tot de volgende verkiezing. Zij zullen geheel verdwijnen uit het parlement.


  Maak melding

 27. Lezen is een, begrijpelijk lezen is een different ballgame! Eenmaal op ramkoers met de huidige (lees Westerse machten) vergt een behendige roerganger!

  De huidige roerganger, onze nationale hoofdverdachte
  van mensenrechtenschendingen en veroordeelde drugsdealer
  keizer Bigi Mofo I, heeft geen aantoonbare leidinggevende capaciteiten! Een bigi mofo, ja dat wel! Denk maar aan de verzoeningsbijeenkomst op het plein,
  soso bigi mofo!

  Zoals eerder opgeworpen, de ACP landen kunnen wel
  stellen dat ze solidair zijn, maar dit is voor mij
  garantie tot de deur of zo u wilt lippendienst.

  Ik ga er vanuit dat de meeste ACP landen een redelijk
  functionerend parlement hebben en men niet zal
  accepteren dat de eigen bevolking moet opdraaien
  voor de veiligheid van een despoot in een ACP
  lidstaat.

  Zoals in dit artikel geopperd, Langzaam maar zeker
  wordt duidelijk dat ons land weer in een internationaal
  isolement terecht komt. De huidige roerganger (keizer Bigi mofo I) die uit puur lijfsbehoud ons op deze ramkoers heeft gemanoeuvreerd, heeft niet de capaciteiten om het tij te keren. Tevens heeft hij
  teveel lukuman aan boord!
  Denk voor het gemak aan een geestlijkadviseur die
  andersdenkenden in een democratie als landverraders
  brandmerkt!


  Maak melding

 28. Ik denk dat het volgende gebouw wat in de fik gaat de kathedraal is.
  Bouterse zoekt nu openlijk ruzie met het Vaticaan.

  Ach een psychopaat kent geen grenzen.


  Maak melding

 29. Natuurlijk gaat de oppositie roepen dat Suriname in een internationaal isolement raakt.Maar men geeft als oppositie niet toe dat men politiek incompetent is om het land goed te ontwikkelen zodat Bouterse geen aanhang krijgt.


  Maak melding

 30. Het isolement waarin Suriname zal geraken, had voorkomen kunnen worden wanneer dhr. Venetiaan en de rest van nieuw Front hun huiswerk hadden gedaan, net als die paarse bende in het parlement heel snel met een wijziging amnestiewet kwamen aandraven, hadden nieuw front leden met een wet aan kunnen komen, dat mensen waartegen een strafproces loopt nooit in aanmerking zouden kunnen komen,om in het parlement zitting te nemen, en dan hadden deze problemen allemaal voorkomen kunnen worden, dan was die verdeeldheid en de negatieve reacties vanuit het buitenland niet aan de orde.
  Momenteel word Suriname Internationaal goed in de gaten gehouden, daar het afstevend naar de afgrond, betreffende drugshandel, mensenrechtenschendingen, grondwetrechtenschendingen, intimidatie, onderdrukking van de bevolking, en blijf me nog steeds afvragen hoe het in godsnaam mogelijk is dat een gedeelte van deze bevolking een moordenaar als president willen hebben, en een Brunswijk als ex soldaat 1e klasse die gemoord heeft, en totaal ongeschoold is, en dan hebben we ook nog die Somohardjo met zijn spraakgebrek, als zedendeleqwent, en ook totaal ongeschoold, die weer op vakantie is in Indonesie, bij zijn vrouwtle op kosten van onze belasting centen, en bisness classe vliegt met een lekkere black label, terwijl hij telkens aan het schreeuwen is om hard te werken voor het volk, hoe dom kun je zijn om op deze 3 criminelen te stemmen, vandaar dat dit land met deze 3 criminelen stilstand kent, en ontwikkelde landen niks met deze bananenrepubliek te maken willen hebben.


  Maak melding

 31. ah… het is duidelijk waar dit naar toe koerst.

  De volgelingen van El Bouta moeten zich er van bewust zijn dat in 1982 de piek van vreedzaam protest is geeindigd in een bloedvergoten nacht.

  Volksmilitie aanhangers die nu hun handen wassen in onschuld maken zich weer deelgenoot van het onderdrukken van de Surinaamse maatchcappij.
  Alleen deze keer weten ze waar het toe kan leiden.

  U bent deze keer niet onschuldig.
  Overdenkt u dit maar.


  Maak melding

 32. Bryan en Tedje het is tijd voor de oogarts of het kan zijn dat jullie in een geisoleerd deel van Suriname wonen, waardoor er geen contact is met de buitenwereld. Bij de boycot van de EU gaat het om 28 landen, inclusief vriend Frankrijk. Onder die 28 zij er zeer invloedrijke landen. En vergeet niet grote broer Amerika slaat de situatie ook nauwgezet gade. Maar ik weet het jullie werkelijkheid ziet er heel anders uit.


  Maak melding

 33. Een Dictator is gebaat bij onrust en anarchie.Dan kan hij met harde hand zijn wil aan het volk opleggen.Bouta o pot verstang djie oenoe,voor en tegenstanders.Blijf maar afwachten,wanneer het daar is is het te laat!


  Maak melding

 34. Het word tijd dat deze Regering hard word getroffen.KLM zou alvast kunnen beginnen met het stopzetten van alle vluchten op Paramaribo!!Alle stichtingen en Hulp Organisaties in Nederland moeten per direct hun activiteiten in Suriname stoppen!!Surinamers in nederland moeten per direct! geen geld meer overmaken naar Suriname!!Alle Stagiaires moeten zo snel mogelijk het land verlaten!Behalve Nederland moet ook de EU en de U.S alle financiele hulp per direct stopzetten!!


  Maak melding

 35. Basja: Je wens zal verhoord worden, hoor. Als de EU besluit om het ACP-overleg in november niet in Suriname te laten plaatsvinden, bestaat de kans dat het overleg helemaal niet meer gevoerd gaat worden. En dan zal Suriname nog meer geisoleerd raken en lijdt het meer dan alleen maar imago-schade. Ik ben het daarom eens met de uitspraken van het NF. Bout kan straks alleen nog terecht in Nicaragua (het gewelddadigste land ter wereld), Venezuela (het op een na gewelddadigste land ter wereld) of zijn maatje in Dictatoriaal Guinee (sorry Equatoriaal). Lekker vooruitzicht. Maar Big Brother is watching, no spang.


  Maak melding

 36. Het zijn vijanden van het volk zoals de Front partijen zich opstellen. Men lobbyt mee om het voor elkaar te krijgen om Suriname te isoleren zodat Suriname het economisch moeilijk krijgt en de waan van deze Front politieke leiders schuilt hierin dat wanneer het volk armoede lijdt, geen medicijnen meer te vinden zijn en men nog meer ellende heeft dat men Bouterse de rug zal toekeren. Zijn dat dan geen vijanden van het volk? Zijn dat geen staatsgevaarlijke lieden? Duizendmaal ja! De Front Partijen hebben nog het lef te zeggen dat het de schuld is van Bouterse dat Suriname wordt geisoleerd.
  Zij lobbyen al maanden overal in de wereld om Suriname te boycotten. Ik denk dat het volk wel degelijk in de gaten heeft welke gevaarlijke personen zitten in de partijen van NF. Het volk zal afrekenen met deze varraders en zoals het ernu uitziet zullen zij nooit meer worden gekozen. Dat het Nederland niet zal lukken ook met de medewereking van de NF ligt niet aan Nederland of aan de Front partijen maar aan het volk van Suriname om samen met hun president het land economisch tot ontwikkeling te bregen. En Nederland en de EU samen met de Frontpartijen zullen er miet in slagen Suriname klein te krijgen.


  Maak melding

 37. He Radjkoemar Rajaram, heel interessant wat je schrijft. Ik zal maar niet het gebruikte cliche van : weer een domme NDP er gebruiken. Ik zie wel dat je helemaal doorgedraaid bent. En dat je net als alle NDP aanhangers, volledig gebrainwashed bent.
  Dit dankzij de propaganda machine van de NDP krijgen jullie volgelingen een hersenspoeling van je welste.
  Precies wat jullie leiders van de NDP propageren, weten zo perfect ook hier te deponeren. Want dit is niet jouw mening , maar van Bouta.


  Maak melding

 38. @ alle posters ! Laten we allemaal afwachten wat de beslissing van de EU wordt mbt de locatie van deze 2012 ACP meeting, want nu is het een complete chaos !

  `De Beer is los´, en niemand binnen de EU/ACP weet niet wanneer en waar hij weer zal opduiken !

  Ik denk zelf dat de EU op termijn meer te verliezen heeft dan de armoedzaaiers vanuit de huidige ACP landen, die zich vanaf nu niet meer laten knechten door welk zogenaamd rijk land dan ook !

  Voor alle Suri’s zou moeten gelden: Bouta na wi fesie mang ini a grongtapoe !

  Pres, we love you very much !


  Maak melding

 39. Ik ben een domme surinamer en ik ga weer op de NDP stemmen in mei 2015, is mijn mening en jullie dienen dat te respecteren als jullie echte democraten zijn.
  O MORO DOTIE JU E TROWE GIE A BANA BON, O MORO OW KON FATU. MORO E DORO : 2010= 23 ZETELS, 2015= 26 Plus +

  NF + aanhangers op deze site veel succes!!!!!!!!!!


  Maak melding

 40. Weg met het NF!!
  Nu het NF door hun eigen Wanbeleid en Nepotisme door de Surinaamse kiezers is afgestraft en aan de kant gezet zijn bij het grof vuil, is hun roep om een internationale boycot van Suriname heel hard te horen. De gevolgen van zo’n boycot zullen zeker voelbaar zijn voor het arme volk, zij de NF toppers zullen echter niet geraakt worden door de gevolgen van deze boycot aangezien zij beschikken over goed gevulde buitenlandse bankrekeningen gevuld met geld dat aan de Surinamers en de Sur. Staat toekomt!!!
  Hoe heeft men ooit op deze Troep kunnen stemmen???


  Maak melding

 41. @ Tedje.
  Ik ben het volkomen met je eens over je stelling regarderende de verkiezingen in 2015. Ik heb het van begin af gezegd dat Suriname verkiezingen mag vergeten. Een kliekje binnen de coalitie is nu al bezig te bestuderen welke wet ingediend kan worden om het mogelijk te maken dat hun zittingstermijn wordt verlegd. Jouw opmerking over het in as leggen van gebouwen van “vijandige” organisaties zit er ook dik in. Als DDB en zijn raap de moed gehad hebben om het Politiebureau, het gebouw van de Moederbond, en het oude CBB-gebouw aan de waterkant in de as te leggen, wat is dan het Kathedraal? Een ding is zeker Tedje, dit keer geldt wel een andere regel: “Mang de na opo, en mang de na bilo.” DDB moet dit goed onthouden.


  Maak melding

 42. @ Stenaf
  De top van de NDP zal de gevolgen van een eventuale boycot ook niet voelen. Salam Somohardjo bijvoorbeeld, zit voor de tweede keer in drie maanden in Indonesie op kosten van jou en de andere belasting betalers. Hmmm!


  Maak melding

 43. ”Er worden nu zelfs plannen beraamd om binnenkort de sporen van die ernstige mensenrechtenschendingen te Fort Zeelandia uit te wissen”

  Precies en dat moeten we voorkomen. De sporen van 8 dec 1982 uitwissen gaat te ver. We moeten deze zoveelste klap in het gezicht van de 15 helden voorkomen.

  Surinamers, maak niet uit waar, de tijd is nu.


  Maak melding

 44. @ilovesu,

  NDP is een bana bon?

  Niet zo’n slim voorbeeld van je, want bij een beetje rukwind vallen van alle boment de banabon’s (ook die dikke types) het eerste om.
  Ha..ha.. doe eens nadenken man/vrouw.

  Overigens; bout is al 66 of zo. Moet hij nog niet met pensioen?


  Maak melding

 45. Het wordt steeds duidelijker:

  bout is de slechtste president die Suriname op dit moment kon voortbrengen.

  Hij is geen verbinder, maar een splijtzwam:

  Nationaal brengt hij verdeeldheid tussen religieuze groepen (Katholieken en Pinkstergezindten), tussen slimme Surinamers en minder slimme Surinamers en nu krijgt de splijtzwam het voor mekaar om de ACP en de EU verdeeld te doen raken.

  Alsof deze feiten op zicht niet erg genoeg zijn, is hij ook nog de moordenaar van (minimaal) 15 Surinamers.

  A man disi moesoe gwe. Hesi bi ten!


  Maak melding

 46. Als er iemand is die geen geweten heeft, dan is het Bouta.Hij denkt dat Suriname niet zonder hem kan en hij maken en breken kan.
  Dat hij zo denkt en zo doet komt allemaal door ons of we nou pro en tegen bouta zijn.
  Kijk maar naar in t verleden naar het nazi-Duitsland.Het zijn de duitsers zelf die Hitler hebben gecreëerd.
  Suriname heeft Bouta zelf gecreëerd door hem zoveel jaren zijn gang te gaan.
  Het is net fowroe-doti als je niks doet kan het een boom uitroeien!!


  Maak melding

 47. Ik heb helemaal geen problemen met de bakras/NL maar met de Politieke partijen (leiders) van de CDA en VVD die altijd geprobeerd hadden om de Hr DDB uit te schakelen en op een sluwe manier Sur over te nemen en wederom kolonie te maken. De Surinamers die het nog niet weten, wil ik weer herhalen wat NF exact betekend:
  1 NF=Nederlandse Gulden.
  2 Partij van NL.
  3 Het behartigen van NL belangen.
  4 Lui zijn en Afhankelijk zijn van NL ontwikkelingshulp.
  5 Nederland de kans geven om de baas van Sur te worden.
  6 Alle productie bedrijven vernietigen en bezig zijn met de kleinste ontwikkelingen zoals kocos olie en chips maken enz.
  7 Iedereen moet bij de overheid gaan werken zeven even, wintie wai lanti pai, niksen, spook ambtenaar enz.
  8 Geen productie bedrijven, zodat Sur geen ontwikkeling maakt.
  7 Omkoperij van het volk op een sluwe manier door NL
  8 Altijd negatief over DDB praten en schrijven, zodat hij niet aan de macht komt en blijft en NL op een sluwe manier, Sur weer kan over nemem.
  8 Nf en NL moeten blijven aanvallen op de Pres DDB, waarmee ze nu bezig zijn.
  Opmerking: Volk van Surinamers als jullie ontwikkelingen en vooruit gang willen hebben moeten jullie allemaal Bouta man worden, dus Pres DDB vriend worden.
  Die 2 bekende geestelijke leiders zijn ook om gekocht door NL, omdat NL hun steunt en ook kerk heeft gebouwd en ze moeten ook vieze politiek voor hun spelen.
  Er is enigste hoop in Sur, wordt aub BOUTA MAN/VRIEND.


  Maak melding

 48. Radjkoemar Rajaram : wat ben jij voor gales.

  Ik snap dat je wordt betaald om NDP propganda hier te strooien,maar de dat niet op het niveau van een 2-jarige peuter.

  Bevestigt weer dat NDP groupies tot de onderste laag behoren van de Surinaamse bevolking. Nog onder de kakkerlakken


  Maak melding

 49. het is de buitenwereld goed doorgedrongen wie aan de macht is in su..

  en je ziet al duidelijk wat de gevolgen zullen zijn..

  de hulp van buiten zal niet meer komen z.a. in de jaren voorheen toen van Nederland met bosjes

  de chinezen nemen nu al een afwachtende houding wat er komen zal.

  de blaf van somo en doekhie dat indonesië en India staan te trapelen aan de voordeur met koffers vol geld is tot niets afgelopen..

  donker afrika zal geen cent geven en caricom helemaal niets

  al die vrienden van baas zijn su. voorbij gelopen

  wat nog rest is de familie pakketten en de money chanjer wat ookal minder is geworden gezien de beroerde tijd in Holland

  dus movinas begin natedenken hoe nu verder met baas


  Maak melding

 50. Wat moeten Indonesië, India en China nu geven. Ze barsten van de armoe.
  Het grootste deel van hun bevolking leeft ver beneden de armoede grens.

  De overheid in India geeft een veel te rooskleurig beeld van de armoede in het land. Volgens de officiële cijfers leeft 37 procent van de ruim 1,2 miljard Indiërs onder de armoedegrens. In de praktijk ligt dat percentage veel hoger, mogelijk zelfs op 77 procent. Dat meldt de BBC vandaag.

  Ook houdt de Indiase overheid vol dat 360 miljoen Indiërs voedsel ontvangen van de door de staat gesubsidieerde winkels.

  De armoedegrens voor inwoners van agrarische gebieden is onlangs vastgesteld op 25 roepie (37 eurocent volgens de meest recente wisselkoers) per dag.

  De Indonesische regering manipuleert de armoedecijfers, wanneer dat voor het krijgen van leningen goed uitkomt. Dat het geld voor armoedebestrijding echter niet altijd goed besteed wordt, staat hier los van. Dat is een politiek, geen administratief probleem.

  De economische crisis waaronder Indonesië als geen ander land in Azië lijdt, gaat gepaard met grote armoede. Volgens de Indonesische overheid zou bijna de helft van de bevolking eind vorig jaar beneden de armoedegrens zijn gezonken. Maar dit jaar verschenen door de Wereldbank geïnspireerde rapporten die de alarmerende cijfers weerspraken. Zeker, de armoede was iets toegenomen, maar veel minder dan eerder voorspeld.

  Dat relatieve armoede in China nog altijd veel voorkomt mag wellicht geen verassing zijn. De cijfers spreken namelijk voor zich. In 2006 is door de China Academy of Social Sciences (CASS) berekend dat het inkomen van de Chinese middenklasse tussen de $11.800 en $17.700 ligt. In de praktijk komt dit neer op een middenklasse van 23 procent van de totale bevolking. Gevraagd naar hun sociaaleconomische klasse gaf een kleine 54 procent echter aan bij de lage middenklasse dan wel de onderklasse van de maatschappij te behoren.

  Van deze verreweg grootste groep leeft het merendeel op het Chinese platteland dan wel als migratiearbeider in een van de Chinese steden. Ondanks de jarenlange economische groei in China is het verschil in economische vooruitzichten tussen de gemiddelde stedeling en een inwoner van het platteland namelijk nog altijd enorm. Van de jongeren op het Chinese platteland met het equivalent van een Nederlands HBO diploma op zak, was in 2009 35 procent werkloos. In de Chinese steden daarentegen, waar een veel groter deel van deze afgestudeerden nakomelingen zijn van ouders met management of andere posities met invloed, ligt dit gemiddelde op een slordige 15 procent.


  Maak melding

 51. Het probleem van su is,dat de ongeschoolden de machthebbers zijn geworden en dat de geschoolden nu de knechten zijn geworden.Een omgekeerde wereld dus,die je niet zomaar meer omkeerd,want die ongeschoolden zullen de macht niet meer uit handen gegeven.
  En daar moeten we mee leven nu en kijken waar het schip strand.
  Of de geschoolden zullen het land wederom verlaten.


  Maak melding

 52. Het vermoeden bestaat dat het NDP electoraat bestaat uit domme Surinamers.
  Dat is geen visitekaartje voor een politieke partij, maar NDP’ers bezorgen zichzelf die naam.

  Neem nou dit stukje uit de posting van @Radjkoemar Rajaram:

  “De Surinamers die het nog niet weten, wil ik weer herhalen wat NF exact betekend:

  Alle productie bedrijven vernietigen en bezig zijn met de kleinste ontwikkelingen zoals kocos olie en chips maken enz.”

  Iets met dong en iets met sopo.

  Waha.. ha..ha… en ik denken dat Anna_Z erg was.


  Maak melding

 53. @Larry

  Radjkoemar Rajaram is Surinamer en een echte nationalist. Radjkoemar Rajaram heeft voor mij meer waarde dan alle anti-Surinamers bij elkaar. Suriname voorwaarts!!!!!


  Maak melding

 54. Ja hoor @anna_z,

  Niet alleen Radjkoemar Rajaram, maar ook jij bent een echt Surinaamse nationalist(e). Mooi twee handen op één domme buik. En dit wil Su. opbouwen? Tss..


  Maak melding

 55. Beste Anna_Zoeloe: iedereen die in SU met een paars vlaggetje zwaait en Bouterse ziet als de grote verlosser is voor mij een domme kakkerlak


  Maak melding

 56. @Larry

  Wat is er mis met nationalisme?

  @Henk Molenaar

  “Iedereen die in SU met een paars vlaggetje zwaait en Bouterse ziet als de grote verlosser is voor mij een domme kakkerlak”

  Iedereen die in SU niet met een paars vlaggetje zwaait en Bouterse niet ziet als de grote verlosser is voor mij een hele grote domme kakkerlak.

  Zo kan ik het ook. Heb je nog meer van die achterlijke statements?


  Maak melding

 57. Wat ik merk is dat Henk Molenaar totaal niet echt een bijdrage aan deze forum levert, maar gewoon Surinamers schoffeert en beledigd. Het is waarschijnlijk typisch een blanke met haatbloed van het verleden. Gewoon negeren die gast! Hij doet zich voor als een grote geleerde hier op de forum. Voor mij is hij de grootste “gefrustreerde kakkerlak” hier. Veder ben ik het wel eens met alleen de mensen die Suriname verdedigen/opkomen voor Suriname.

  Ik denk trouwens niet dat mensen in Suriname bang moeten zijn dat Suriname “langzaam maar zeker weer in isolement” komt. Dingen gaan gewoon nu even anders dan vroeger. Jullie praten elkaar haat en angst in. Maar dat is in Suriname normaal 🙂

  Oh, ik reageer nooit op mijn eigen berichten.

  Stay strong Surinamers!


  Maak melding

 58. Volgens mij is op een enkel Surinaams forum een normale discussie mogelijk zonder scheldpartijen en mensen die kakkerlakken worden genoemd omdat ze een eigen mening verkondigen. Foei!

  Aan alle Surinames die denken dat Suriname van hen is omdat ze daar als eerste waren: dat is niet zo. De Hollanders/blanken waren er eerder dan alle groepen, behalve de Indianen. Dus als er een groep is die recht heeft op een mening over Su…


  Maak melding

 59. Arme Surinaamse bevolking, anna_zielepiet voorop.
  Zien jullie dan echt niet wat Bouta allemaal voor ellende brengt?
  Je zult wel anders gaan piepen zodra het aan jou en alle andere figuren zoals jij, duidelijk wordt dat jullie mooie land weer volledig afhankelijk zal worden.
  Zet je roze bril nu eindelijk eens af en stap in de werkelijkheid van de dag.
  Zie je dan echt niet wat er allemaal gebeurt, de hele wereld valt over Suriname heen!
  Een land dat in opbouw was wordt willens en wetens door Bouta afgebroken met alle gevolgen voor de bevolking!
  Bouta zelf heeft zijn schaapjes wel op het droge, maar daar zal jij en de rest van Suriname niet van profiteren, sterker nog, jij en de rest zullen de rekening betalen voor alle wandaden van jullie ooooooooooo zo geliefde Bouta en zijn clan!
  Ik wist werkelijk niet dat jullie zo naïef waren, dus het is me nu echt duidelijk dat jullie nog dommer zijn dan de luiaards in de bomen in Suriname.
  Ik vraag me oprecht af wanneer jullie eindelijk gaan beseffen dan Bouta niets dan ellende brengt!
  Niets dat hij zegt berust op waarheid, allemaal leugens die door de rest wereld wel worden gezien.
  Arme blinde sukkels, wordt wakker en trap Bouta heel snel van zijn ivoren troon!


  Maak melding

 60. Een vraag aan de (misselijkmakende) aanbidders van de
  moordenaar. Hoeveel van de toegezegde 18000 huizen zijn
  er reeds gebouwd?

  Wij zitten over 9 maanden op de helft van deze onstuimige rit (onstuimig, want wij hobbelen van de ene controversie in de ander) dus waag ik een gok.

  18000/60(5 jaar)=300
  Het griezelbewind is reeds 21 maanden aan het freewheelen dus, 21.300= nee toch! Reeds 6300 woningen!

  Ik vraag mij af of Leendert Moifutu ook al een eigen
  huis heeft gekregen.

  Deze regering kwalificeert zich voor onderstaand URL:

  http://www.youtube.com/watch?v=OVQNynQRQ3Q&feature=related

  Met de nadruk op You talk too much!

  Dus! Hoeveel huizen zijn reeds opgeleverd?!

  De rest is alleen maar afleidingsmanoeuvre!
  HOLLAND dit, HOLLAND dat, HOLLAND zo!
  Landverraders DIT, landverraders DAT, landverraders ZO!
  Staatsvijanden DIT, staatsvijanden DAT, Staatsvijanden
  ZO!


  Maak melding

 61. Het probleem is duidelijk dat lage opgeleiden aan de macht zijn in Suriname, maar die zijn weer gekozen door lage opgeleiden zoals die Anna-z, Radjkoema Rajara, etc.
  Henk Molenaar noemt ze kakkerlakken, maar ik zou ze zo niet noemen.Ze eerder achterlijk.Hun wereld bestaat uit de chinees op de hoek tot de gravenstraat en weer terug.


  Maak melding

 62. Hans —————————–bedankt en God Bless
  Anna-Z———————– ook bedankt en God Bless
  Aan Henk Molenaar ———————————— Ik blijf herhalen dat ik zo veel mogelijk probeert om eerlijk leven te leiden en ook reakties gratis plaatst en geen enkele opdracht hebt van de Pres DDB en zelfs nooit in mijn leven een gesprek hebt gevoerd met de Pres DDB en ook hebben geen enkele NDP,ers mij ooit een opdracht gegeven om op dit forum te reageren. Dit is de grootste waarheid. Waarheid Waarheid Waarheid.
  Vandaag ga ik nog een 2tweede waarheid vertellen;
  Voor de verkiezing van 25 mei 2010. Toen ik mijn juiste keuze moest maken op wie ik moest stemmen had ik die zelfde dag s,vonds in mijn dromen een bezoek gehad van de Voorzitter van de NDP Mr D.D Bouterse en hij vroeg of ik in deze verkiezing hem kan helpen. Ik was accoord gegaan en daarmee ben ik nog steeds bezig. Omdat God in zijn hart spreekt en ook hoop in hem uitsraalt.
  Ik weet dat niet ver geschoold bent en dat mijn Nederlands ook niet goed is, maar ik voel me aan getrokken en als mijn burger plicht om ook mee te doen, ,omdat mijn realisatie was dat NF/NL in het verleden met een vieze politiek bezig waren en om dat recht te trekken en ik ervaar ook een soort geluk om mee te leven met de ontwikkelingen.
  Aan Vene———————————————
  Precies hoe God geen eisen heeft vast gelegd voor de mensheid, dat ze eerst academisch gestudeerd moeten zijn voordat ze toestemming hebben om God te onderzoeken, aanbidden en spiritueel leven te leiden, precies zo is dit ook toepassing in de Politiek.
  DWZ al is een mens ongeschoold toch kan hij God onderzoeken, hem aanbidden en spiritueel leven leiden, precies zo kan een mens ook ongeschoold/niet ver geschoold een land regeren/besturen. Er zijn geen enkele wetten gemaakt door God en ook niet door de Grondwet.
  Aan Bifa———————————————-
  Suriname is vanaf 1975 geen Kolonie meer, maar onafhankelijk. Dus vanaf 1975 is Sur van Surinamers en niet van Nederland. NL als koloniesator had als eerste recht om zaken te doen met Sur, maar Ned wilt nomo nomo Sur over nemen. En dit is helemaal fout.
  Ferrel————————Goed ingezien. God Bless
  Precies zo hadden de NF/NL gezegt dat wanneer Mr DDB President zou worden dat Sur geisoleerd zou worden, maar helemaal niks gezien, ze willen de Surinamers alleen maar bang maken. Nu het zelfde gedoe omtrent Amnestie, weer om de Surinamers bang te maken. Ik denk dat de mensen van deze Regering geen bangerikken meer zijn.
  Anna-Z —————— Uw laatste reactie uitstekend.
  Opgelet wanneer de geleerde mensen zoals, ik ga geen namen noemen niet over positieve zaken kunnen schrijven dan beginnen ze alle domme woorden te kraaien zoals kakker lakken, hielen likker enz. Zijn Dom Dommies Dom.


  Maak melding

 63. @surinam patriot

  Hoog opgeleid, laag opgeleid! Ik denk niet dat je dat kunt meten. Zeker niet op dit forum vol met zwakbegaafde redimusu’s. Sommige hoog opgeleiden zijn zeer dom en laagopgeleiden kunnen soms heel slim zijn. We kunnen het hier beter hebben over anti-Surinamers en echte Surinamers. Surinamers houden van hun land en zullen die met alle middelen verdedigen. Anti-Surinamers houden niet van hun land en kraken die met alle middelen af. Ik behoor tot de echte Surinamers. Suriname voorwaarts en leve onze meest progressieve president aller tijden. 🙂


  Maak melding

 64. @Ferrel

  Henk Molenaar is een ontspoorde koloniale bakra. Neem hem niets kwalijk want hij kan het niet helpen. Hij is een beetje dement. Een zielig figuur.


  Maak melding

 65. @Radjkoemar Rajaram

  Je bent een aanwinst voor dit forum. En maak je niet druk om je Nederlands want die is vele malen beter dan de bakba-hollands van heel veel anti-Surinamers op dit forum. Vooral het kleutergeblaat van malle Henkie, Zucht en Dirk is tenenkrommend. Met zulke analfabeten komt Suriname nooit vooruit. Just keep up the good work. Suriname voorwaarts en soso lobi.


  Maak melding

 66. IK merk helemaal niets van een isolement.
  Als isolement Nederland is dan…oke….maar Nederland is niet de wereld
  Het NF zal altijd blijven verliezen in Su omdat ze hier in Su geassocieerd worden met Nederland en daar moet de gemiddelde surinamer in su niet veel van hebben


  Maak melding

 67. ANNA_Z : Ik ben het voor de verandering met je eens dat sommige hoogopgeleiden dom zijn, en sommige laagopgeleiden slim.
  Helaas moet ik opmerken dat je DDB zijn 40 rovers en het gros van de NDP kuddedieren en laagopgeleid zijn en dom.Goedkope opportunisten lachwekkend maar voornamelijk dom.ze zijn waarschijnlijk dom geboren en tijdens hun leven nooit iets bijgeleerd. soso lobi….


  Maak melding

 68. Radjkoemar Rajaram;

  Je bent niet alleen dom, je bent ook nog volkmen gestoord. Ik nam je an niet serieus maars sinds je ‘visioen’ begrijp ik daj op een mission of God bent.

  “Vandaag ga ik nog een 2tweede waarheid vertellen;
  Voor de verkiezing van 25 mei 2010. Toen ik mijn juiste keuze moest maken op wie ik moest stemmen had ik die zelfde dag s,vonds in mijn dromen een bezoek gehad van de Voorzitter van de NDP Mr D.D Bouterse en hij vroeg of ik in deze verkiezing hem kan helpen. Ik was accoord gegaan en daarmee ben ik nog steeds bezig. Omdat God in zijn hart spreekt en ook hoop in hem uitsraalt”

  Beste mensen Anna_Zoeloe voelt zich volkomen verbonden met deze gek. Ze gebruiken waarschijnlijk de zelfde medicijnen


  Maak melding

 69. @Zucht

  Misschien kun je de mensen uitleggen hoe het mogelijk is dat een dom iemand Suriname als meer dan dertig jaar beheerst. Desi en de NDP zijn juist heel slim. Domme mensen worden heus geen president. De dommen blijven echt wel eeuwig in de oppositie.


  Maak melding

 70. @ bryan,
  Wordt wakker me boi,zie je niet dat Bouterse zijn bewegingsvrijheid zeer beperkt is tot schurken staten.
  Als de EU zijn zin krijgt geld dat ook voor iedereen die het mogelijk hebben gemaakt die misdadige amnestie wet is aangenomen. @ pakro, je bent echt dom als je weet wat deze crimineel allemaal op zijn kerfstok heeft en toch achter hem aanloopt.


  Maak melding

 71. Maandag 28 mei 2012 om 07:48 uur, door pakro

  Misdadigers van het formaat van Baas zijn vrijwel altijd slim.
  Zeker als ze uit handen van justitie kunnen blijven.

  Ik kan zo een hele lijst namen op dit forum zetten van figuren zoals Bouterse die uiteindelijk hun portie hebben gekregen.
  We hebben net een hele golf opstanden in het Midden Oosten achter de rug.
  Het is nog maar kort geleden dat de oostbloklanden één voor één hun regeringen omver wierpen.
  Afrika lijkt langzaam maar zeker de weg naar democratie en welvaart te vinden.

  http://www.africa-eu-partnership.org/

  Enz. enz.

  De EU importeert voor ongeveer 200 miljard euro uit Afrika en exporteert voor zo,n 100 miljard naar Afrika.
  Daarnaast geeft de EU 50 miljard euro steun aan Afrika.
  Dacht iemand nu echt dat de EU van Suriname wakker ligt.


  Maak melding

 72. De essentie van dit bericht is dat Suriname langzaam maar zeker weer in een isolement terecht komt.Als wij kijken naar het verleden van die criminelen die nu aan het roer staan in Suriname dan kan het niet anders zijn dan te constateren dat deze criminele helemaal niets hebben geleerd uit het verleden. Ze maken de zelfde domme denkfouten als in de jaren 80.
  @ anna het is oerdom om door jou haat voor alles wat blank is jou in armen te laten drijven van een gewetenloze massamoordenaar die zich voordoet als anti blank en verlosser van Suriname.Bouterse bespeeld jullie op een zeer kinderlijke manier.


  Maak melding

 73. @PAKRO: Mensen die een land dertig jaar beheersen heten in de beschaafde democratische wereld dictators,en houden zich stand door agressie intimidatie, zijn zoals ik al eerde poste sluw ijdel en moreel corrupt, en hun achterban zijn of apatisch,of dom en politiek ongeschoold en vaak alledrie.


  Maak melding

 74. @ Anna-Z zie je nou dat je kudde dier bent. Je baas, jou president is duidelijk het land , ons land ik herhaal ons land want Suriname is niet van Bouterse, verdeelheid aan het zaaien. Ik heb nooit Vene horen spreken van vijanden van Suriname.Bouterse bedoeld vijanden van hem, hij heeft ze zelf gecreëerd. Tijdens de binnenlandse oorlog heeft hij opdracht gegeven onze onschuldige moeders en onze kinderen te vermoorden.Dorpen werden met de grond gemaakt.We vergeven maar we vergeten niet. Er zijn heel veel dingens die wij niet weten, maar het komt een keer uit.Daarom is hij druk bezig zijn straat schoon aan het vegen, maar god slaapt niet.


  Maak melding

 75. Radjkoemar Rajaram, anna-z, ik denk dat jullie en vele anderen teleurgesteld zijn in de leider DDB.

  =Weten jullie wel dat met NEDERLANDSE HULP het onderwijs wordt opgekrikt?? en maar de Nederlanders uitschelden??

  =Ik zou zeggen denk maar eens over na en ga goed het woord SAMENWERKEN en EENHEID bestuderen.


  Maak melding

 76. @IRA- precies zo is het. Maar ik neem die Anna-z en die Rajkoemar niet kwalijk want ze blijven mij srananmangs en mi lob unoe tu.Alleen hun wereld gaat niet verder dan de gravenstraat en terug. Laat Bouta zijn verdeelheid in zijn zak stoppen.Hij kan alleen dreigen en brullen en angst zaaien.


  Maak melding

 77. @IRA:Ik weet zeker dat het gros van de NDP-groupies op dit forum inderdaad teleurgesteld zijn in hun DDB.Ze hebben gewed op een verkeerd paard, maar kunnen de grootheid niet opbrengen om dat toe te geven, en blijven hem verdedigen tegen beter weten in……Die Anna_z de toverfee van Surimaribo die heeft haar vluchtroute naar Ons Caribisch Nederland al min of meer veilig gesteld, dankzij haar Ned. paspoort en haar ned. euro uitkering.


  Maak melding

 78. Aan Anna_z ——————Ook soso lobi en power.
  Bryan ————————Goed zo en ga zo door.
  Zucht ————————————————
  U hebt misschien wel de kans gekregen om te studeren, maar van die anderen die hun situatie slecht waren en hun ouders geen geld hadden om voor die studie mogelijkheid te betalen moet U hun niet vernederen, omdat dit met mij was gebeurt. Ik ben niet ver gestudeerd dus ik doe rustig mijn tuinman werk en ik zoek helemaal geen politiek werk. Dit is zwart op wit.
  Rotjon—————————–U hebt groot gelijk.
  Henk molenaar —————————————–
  Ik ben dom en volkomen gestoord, heeft u een oplossing voor mij dat ik beter kan worden? Help mij aub.
  Over medicijnen gesproken wil ik aan U zeggen dat mijn streven is om te leven zonder medicijnen te gebruiken.
  Het is meer dan een jaar dat ik geen enkele medicijnen gebruikt heb.
  Volgens mij wil U mij nu echt gek maken om medicijnen voor mij uit te schrijven en om dat aan te raden om het te gebruiken.
  Pakro ———————————–Goed zo
  Pasew ————————————————-
  Dwz dat de paarsen niet hard werken. klopt helelaas niet
  Iedereen werkt hard en moet ook hard werken zowel Coalitie als Oppositie. Werken is een plicht van de mens
  Antwoord op de 2de reaktie Als ik gek was zou ik in de LPI zijn. Als U mensen beledigd dat ze gek zijn, dan zorg ervoor dat ze gezond worden, maar eerst uit testen.
  Pakro via Tedje—————————————————
  U weet niet wat in het verleden gebeurd was, dus ik ga in het kort samen vatten.
  Toen Sur onafhankelijk had genomen, waren die bakras boos en teleur gesteld.
  Om wraak actie te nemen hadden ze 5 jaren gestudeerd hoe ze Sur weer konden over nemen en kolonie maken.
  1980>>> Zijn Militair Officier opgeleid en opdracht gegeven om samen met de andere militairen in Sur Staats greep te plegen. Alles goed afgelopen en die Militair Officier van NL is weer snel terug vertrokken naar Ned.
  Mr Bouterse die een ondergeschikte Militair was, was genoodzaakt om de opdrachten van de meerderen uit te voeren en dat ook gedaan. Maar toen werd hij verrast door Nederland, omdat hij de opdrachten van NL strikt moest volgen. NL wou nu de Hr DDB misbruiken.
  Maar Mr DDB had het door, omdat hij niet verwacht had wat de gevolgen zullen zijn. Toen de Regeer macht in zijn handen was en nadien toen de echte waarheid naar boven kwam dat NL Sur wou over nemen en weer kolonie maken had hij als een echte Sur/Nationalist geweigerd.
  Nl was erg boos geworden op hem en begon met allerlei sabotage zoals poep in pindakaas,scherpzand in suiker stakingen enz, stoppen van ontwikkelingshulp enz.
  Nederland had weer 2 jaren lang gestudeerd en voorbereid met een andere wraak actie om de Hr DDB te vermoorden en als nog de Regeer macht over te nemen.
  1982 >>> NL had Militairen en andere mensen op geleid om een coup voor hun te plegen, DDB te vermoorden en de Regeer Macht voor hun ook over te nemen. Bij mijn eerdere reacties al vermeld hoe Nl voor die mensen gelogen hadden zoals Mr Bouterse had staatsgreep gepleegd en ondemocratisch gehandeld(daarom wil NL die dosier van 1980 niet openbaar maken) en ook grote beloningen voor hogere posities beloofd hadden, zoals Mr Rambocus zou de Bevelhebber van het Leger worden enz.
  Omdat de 8 dec straf proces niet op waarheid beruste en NL de dosier na 1980 niet openbaar wou maken, daarom was ook de Pres DDB geen enkele keer persoonlijk verschenen toen de straf proces gaande was en ik geef hem ook een groot gelijk.
  Volk van Sur daarom Amnestie, daarom Amnestie voor de President van Suriname zijn Exellentie D.D Bouterse.
  Alle zegen, eerbetuigingen, respekt en Godbless aan de Pres DDB. Hij had dag en nacht hard gestreden om Sur te redden van de Kolonisator. Hij moet ook de grote waardering voor dat krijgen.


  Maak melding

 79. WKN, aub correcte artikeltitel weergeven conform Surinaamse realiteit:

  “NF wenst Suriname langzaam maar zeker weer in isolement”


  Maak melding

 80. Wie herinnert zich nog het schoolincident—belediging lerares— waarbij ook de dochter van Dada Desi betrokken was,.. en wat deed “onze First Lady”????

  Wel beste mensen,zij heeft zich opgeworpen/verdedigt haar kind zoals het betaamt,..zoals elke ouder het hoort te doen,..zoals het bloed kruipt,..want het gezin is DIERBAAR,..zo ook H E T G E Z I N/F A M I L I E ’82

  ……….RADJKOEMAR RAJARAM………….

  Kabhi Kisi Kie Khusia Koi Lute Na Bante Bante Mahal Kisi Ka Toote Na….

  Mensen,…Rajaram vertaalt!!!


  Maak melding

 81. Zondag 27 mei 2012 om 21:51 uur, door Radjkoemar Rajaram

  Jij bent duidelijk het spoor bijster.
  Waar zijn je keiharde bewijzen dat NF en NL onder één hoedje spelen, want je betoog hierboven zet geen zoden aan de dijk.

  -waar is je bewijs dat VVD en CDA hier achter zitten. soema baja.

  -waar is je bewijs dat Ned bouta wil uitschakelen en su weer tot een kolonie wil maken. Welk land heeft ooit een ex-kolonie geannexeerd. En waarvoor? Goud en olie, de prijs blijft niet eeuwig hoog, just a matter of time.

  – Lui en afhankelijk zijn dat doen de suri’s zelf, niemand dwingt ze om zeven even te werken, hebben ze allemaal zelf bedacht. Wie heeft afgelopen jr 2000 ambtenaren in dienst genomen en honderden ambtenaren in de wacht gezet.

  – Waar is je bewijs dat Ned, Surinaamse productie bedrijven onder Surinaams management heeft vernietigd? Hoe dan,vanaf een afstand?

  – Waar is je bewijs van omkoperij van het volk. Dat is wat bouta doet door massaal fam en vrienden te accommoderen.

  – De hele wereld praat negatief over bout, zoek maar op internet. Feiten zijn online te vinden,in alle talen.

  – Vriend van bouta worden, whahahahaha, zal niet lukken want 60% heeft niet op hem gestemd en binnen zijn eigen partij trekken mensen zich terug,zekers weten het overgrote deel van de Hindoestanen. Ze zijn het misbruik zat!

  Kortom je betoog slaat kant nog wal.
  Over 2 jr gaat bouta betalen voor zijn bedriegerij.
  Men heeft al door dat hij alleen uit is op eigen gewin;
  ontduiken van een gevangenisstraf voor zowel de moorden als zijn carrière als drugsdealer.

  “Het is meer dan een jaar dat ik geen enkele medicijnen gebruikt heb.”
  Het is weer tijd voor je pilletjes, een jaar zonder is te lang geweest, je kunt niet zonder.

  Jij bent een grove schande voor de Surinamers.
  Met jou verhaal geef je aan dat de Surinamers dom zijn,ze hebben geen eigen mening, nemen geen initiatief, geen common sense, geen eigen inbreng.
  Ze laten zich gewillig “overrulen” door Nederland.

  Kijk verder dan je eigen omgeving, want ik ken genoeg Surinamers, zowel in Suriname, als in Nederland die best wel hun mannetje kunnen staan en zich niet laten intimideren door het anti-ned geblaat van jou en je baas, kortom de meerderheid.

  Dus Datie!


  Maak melding

 82. @RAJARAM,
  ik ben opgegroeid in de leidingen en versta wat hindoestaans maar niet alles.Kan je dat niet voor mij vertalen wat de andere poster geschreven heeft?

  Cobie.


  Maak melding

 83. @ Cobie,

  Rajaram is een neppe Hindoestaan, hij misbruikt die naam.
  Hij is nu naarstig op zoek naar een vertaler, 🙂
  Hij wil ons doen geloven dat de Hindoestanen massaal achter bouta staan, whahahahaha.
  Er is niets terecht gekomen van zijn beloftes, dus ze trekken zich terug. Hij ken ze ook niet helpen, want monie na hé!


  Maak melding

 84. Esmerald,.. mah mah marr als jeh het doettt rrrusstiggg aan dan kommm ik wel heelll verrr hoorrr 😳

  ps..Switie anna slaapt 😉


  Maak melding

 85. Aan Jacobus Vertaling luidt als volgt Ik ga nu aan het werk en ik heb nu haast. Ik moet weg. Maar toch vertaald
  Wanneer iemand iemand geluk wie geroofd niet gemaakt gemaakt Paleis, van iemand die gebroken niet ……….


  Maak melding

 86. Zucht Thx, weer wat geleerd.
  Tsja, als je het niet praktiseert dan vergeet je het.
  Trouwens ik heb moderne Hindoestaanse grootouders, alleen “Ollands” hahahaha.

  Pasew,
  Je wilt vreemd gaan noh,
  waktie A_Z gaat je manieren leren.

  Maar oké, ze is ver weg.
  Wat voor dans, baithak gana, bangaram, bollywood, salsa, merengue, zouk,bigie pokoe, hiphop, trance?
  Kies maar uit.


  Maak melding

 87. ……….RADJKOEMAR RAJARAM………….

  Kabhi Kisi Kie Khusia Koi Lute Na Bante Bante Mahal Kisi Ka Toote Na….

  Mensen,…Rajaram vertaalt!!!

  ……….En Rajaram vertaalt koe–terwaals…

  Wanneer iemand iemand geluk wie geroofd niet gemaakt gemaakt Paleis, van iemand die gebroken niet ……….


  Maak melding

 88. Maandag 28 mei 2012 om 15:17 uur, door Radjkoemar Rajaram

  Aaaai Rad raj, busted…….
  “Wanneer iemand iemand geluk wie geroofd niet gemaakt gemaakt Paleis, van iemand die gebroken niet”

  Die translator werkt niet perfect.
  Kon je niet eerst lezen voordat je copy-paste, whahahahahahaha


  Maak melding

 89. @Rajkoemar rajaram

  Nu is het genoeg met dat domme gelul van je ,hier.
  Jij bent gek en je hebt hulp nodig. Niet alle gekken eindigen in LPI. Je god bouta,de gek heeft het zelf kunnen maken tot pseudo-presidentje,samen met de hulp van de 2 grootste gekken na hem, brunsie en somo de 2 idioten wel te verstaan.


  Maak melding

 90. Volgens mij is iedereen hier nep.

  Henk Molenaar is een Aboriginal.

  Zucht is een Jood.

  Esmerald is een Duitse.

  Pasew is een Ghanees.

  Ray is een Engelsman.

  etc etc ……..

  Waar gaat het eigenlijk over? Schrijf AUB een opbouwende reactie en stop het irritant geblaat want op deze manier neemt het kleutergehalte een overmatig zwakzinnige vorm aan.

  @Pasew

  Je gaat toch niet rollebollen met Esmerald? Doe je dat wel dan gebruik ik het zweepje nooit meer. 😉

  @Esmerald

  Wel afblijven van mijn geliefde Hindustaantje. Ik kan alles van je hebben maar Pasew afpikken vergeef ik je nooit. 😉


  Maak melding

 91. Wtf jullie gaan nu allemaal radjkoemar attk. Sheng boi. Ga discussieren met hem 1v1 we will see who owns than.
  maakt het uit of hij een fake hindu is of niet? Nee! Het is een nickname!

  En de meeste mensen die hier op dit forum reageren zijn ook(ergere) fake sranang man


  Maak melding

 92. Kabhi Kisi Kie Khusia Koi Lute Na Bante Bante Mahal Kisi Ka Toote Na..

  wees nooit een “factor” verstorend als iemand bezig is op te bouwen een bestaan naar waardigheid!!

  Dada was in’82 een factor verstorend


  Maak melding

 93. Pasew,

  A_Z is wakker……
  Ik bemoei niet.
  Zelf je probleem met je lover oplossen.

  Anna_Z voor grieven etc. moet je bij Pasew wezen.
  Niet netjes om de andere vrouw aan te vallen.
  Eerst binnenskamers (in de hangmat) oplossen.


  Maak melding

 94. Ooooooooooooohhhhhh mi gado Switie anna

  jij zegt,..en nu ben ik zoo moe dat ik ga slapen 2 dagen lang en dus zag ik mijn kans schoon en naar hete surinaamse maatstaven kon ik niet nalaten om te zwaaien met de staaf 😳

  Switie Anna..laten wij nemen vandaag een “loldag”


  Maak melding

 95. Esmerald: ANNA_z heeft het te druk met de blanken ,ABB, kolonialen en ex slavendrijvers overal de schuld van te geven van alles wat fout gaat, dus komt ze er niet aan toe haar eigen binnenkamers op te ruimen,en nu wil ze jou aanpakken omdat Pasew over de schutting kijkt. kenmerkend voor onze Annabel.
  En over dat Paysah nahe! Dat heb ik ook niet van mezelf, maar ik leer snel…….


  Maak melding

 96. @ROHIT:Op Welke van die markten is dit filmje opgenomen? Was dat aan de waterkant of op Abra Broki? En wie was dat mens die de politie erbij haalde?Ik vraag omdat ik dacht dat DDB de dictator was die de poppenkast leidde.


  Maak melding

 97. ANNA_z: Misschien heb je gelijk misschien ben ik i.i.d. van joodse komaf, maar nep ben ik in elk geval niet.MI ORGUYO DI HUDIO CARIBENSE………
  Als er iemand op dit forum nep is dan ben jij het wel.
  Afgeven op Holland maar je hebt wel een Ned. paspoort, en hebt er 40 lange jaren uitgebreid gebivakkeerd.
  Bent zgn Sur. nationalist wannabee, maar grijpt elke gelegenheid aan om je heil te zoeken op onze Caribische eilanden, en struint alle ned social media af.Neen annabel jij bent een Awari Domri en een two moffo gun…….


  Maak melding

 98. Iedereen bedankt voor het willen meewerken met de vertaling van wat mr.Pasew in het hindoestaans had gepost.

  De hele discussie daarom heen deed mij denken welke hier gevoerd was over de ordening van de goud sector op dit forum.Met halve oplossing wat hier geven was,ging de commissie aan het werk en is nu vast gelopen.De gewraakte skalian ligt nog op het stuwmeer en porknockers komen niet bij bosjes hun belasting betalen.

  Cobie.


  Maak melding

 99. Anna Zoeloe Winnetou “Ik bevind mij op Indiaanse bodem en met mijn gedeeltelijk Indiaans bloed voel ik de aanwezigheid van mijn voorvaderen”

  is een bekend verschijnsel, ook in de USA: Alle creolen, Afro Amerikanen claimen dat ze indiaans bloed hebben…

  De aanwezigheid van haar voorvaderen…..laat me niet lachen….


  Maak melding

 100. HENK MOLENAAR: Niet zo lang geleden claimde onze two moffo gun nog dat ze zwart was, kroes haar en dikke billen had en familie van shaka zulu,en dat haar van de plantages gevluchte voorouders vuurtjes stookten op de surinaamse plantages. een indiaanse wannabee dus.


  Maak melding

 101. AFU SENSIE: We weten nu wel hoe je over mij denkt, maar dat is niet belangrijk, ik heb liever dat jij het zegt, want jij bent irrelevant en van nul en generlei waarde voor wat ik ben.
  Maar zoals de kop van dit artikel het zegt: Suriname langzaam maar zeker weer in isolement. daar gaat het over, niet over mij……..


  Maak melding

 102. Beste Zucht: Jij en ik weten toch heel goed dat Anna_Zoeloe _Winnetou en haar fans ( AFU SENSIE etc) en aanhangers een enorm minderwaardigheidscomplex hebben gecombineerd met de moraal van een psychotische kakkerlak.


  Maak melding

 103. Beste Zucht: Jij en ik weten toch. Als dus de ne trol tegen de andere.

  Jullie allebei zijn moreel corrupte misbaksels, typisch van het allerlaagste allooi, schuim der aarde, kunnen in jullie verstandelijkgehandicapte toestand nooit kunnen concluderen dat iemand een minderwaardigheidscomplex heeft.

  Je reactie slaat dus als die welbekende tang op een varken. Heee valt het woordje varken, waarom moet ik direct aan henk molenaar denken.


  Maak melding

 104. @Henk Molenaar @Zucht

  Het is duidelijk dat jullie Suriname niet kennen. Veel inwoners met roots in Para zijn Afrikaans-Indiaans en mijn roots liggen in Para. Paranen zijn erg slim en hebben al meerdere presidenten gebaard. Onze huidige president is geen Paraan maar behoort wel tot de Afro-Indianenen. Paranen bezitten niet de koloniale housenegro-mentaliteit en zijn strijdvaardig. Met hand en span diensten aan de Surinaamse vrijheidsstrijders waren ze medeverantwoordelijk voor zware doodsangsten onder de koloniale machthebber en hun redimusu-handlangers. Ook bij jullie als afstammelingen van de redimusu’s zit die angst er dus nog diep in. 😉

  @Afu Sensie

  Je hebt gelijk. Malle Henkie en zijn knecht knulleke Zucht zijn trollen. Ze zijn nooit inhoudelijk en houden zich de hele dag bezig met kletskoek en onzin. Ik vind ze een beetje zielig. Voor hun geldt altijd:

  !!!!!TROLL ALERT!!!!!

  Zucht denkt altijd te kunnen scoren met lachwekkende oneliners en malle Henkie is een zwaar gestoorde masochist. Hoewel hij elke dag op dit forum een pakslaag krijgt solliceert hij elke dag naar meer. Typisch een vaag en zwaar gebrekkig impressionistisch mannetje dat vaak met lucht schildert. Als een zwakzinnige zucht!!!!! 😉


  Maak melding

 105. HENK MOLENAAR: Dat staat als een paal boven water, en ik vul aan dat die minderwaardigheidscomplex ook nog behalve die moraal van een kakkerl.. ook nog gecombineerd is met de ethiek van een Surinaamse zwerfhond……


  Maak melding

 106. Beste Zucht: Jij en ik weten toch. Aldus de ene trol tegen de andere.

  Jullie allebei zijn moreel corrupte misbaksels, typisch van het allerlaagste allooi, schuim der aarde. In jullie verstandelijkgehandicapte toestand, zouden jullie nooit kunnen concluderen dat iemand een minderwaardigheidscomplex heeft.

  Je reactie slaat dus als die welbekende tang op een varken. Heee valt het woordje varken, waarom moet ik direct aan henk molenaar denken.


  Maak melding

 107. ANNA_z fijne pinstermaandag.En de groeten aan je Paraanse familie. Ik ga dineren……..bourgondisch want ik lust geen para cocosbrood en die harde pannekoeken……… slecht voor mn gebit…….


  Maak melding

 108. anna_z,

  Deze twee trollen zijn inderdaad zwaar gestoorde masochisten. Je moet wel zielloos door het leven gaan om de hele dag op waterkant.net one-liners te komen plaatsen. Totaal gebrek aan zelfrespect en eigenwaarde
  is een eigenschap die dan ook vaker terugziet in hun posting. Als we het hebben over moreel verval gecombineerd met een ziekelijk vorm van geldingsdrang dan mag je deze twee als voorbeeld nemen.


  Maak melding

 109. @Zucht

  Voor dossi en cassavebrood heb je echt een goed en mooi gebit nodig. Wij superieure Afrikanoiden zijn ermee geboren. Als je Zucht heet en geen identiteit bezit zul je eeuwig zachte aardappels en onfris ruikende boerenkool met worst moeten eten. Voor jou is er gewoon geen alternatief. Succes met je bourgondische rommel. Doe er wat slakjes en kikkerbilletjes bij en eet smakelijk.

  @Afu Sensie

  “Deze twee trollen zijn inderdaad zwaar gestoorde masochisten.”

  Inderdaad!!! Ze willen ozo graag aandacht. Desnoods op een negatieve manier. Ze zijn van het type “talking loud and saying nothing”. Verder bezitten ze absoluut niet het talent om te argumenteren en blijven vaak steken in herhalende kleuterdeuntjes. Je kunt gerust stellen dat ze behoren tot de meest extreme dorpsgekken van dit forum. Gedogen is het minste wat we kunnen doen maar hun aanwezigheid zelf is voor mij nogal irrelevant. Ze zijn een soort forumhooligans. 😉


  Maak melding

 110. @anna-zielig en afu sensie ik moet Henk Molenaar toch gelijk geven jullie terecht kakkerlakken te noemen.Op curacao noemen ze mensen als jij “frescu”


  Maak melding

 111. Game over voor de middeleeuwse,eigenbelangen,vriendjes politieke partijen
  !!!!!Het volk luister niet meer aan de negativisten.
  De oude politieke partijen zijn bezig te verschrompelen en te verdwijnen en zal hun rol als intermediair tussen staat en burger verdwijnen.


  Maak melding

 112. Anna_zeur,

  Je bent mij vergeten lieve schat.
  Wie ben ik dan en wat is mijn soort?
  Maar waar is die nep chaatjkoemar Radjarambam gebleven?
  Lees goed chaatjkoemar en ik hoop dat die sukkel snapt hoe ik hem noem!
  Grtn Piet uit het warme Frankrijk


  Maak melding

 113. @surinam patriot

  Op Curaçao noemen we mensen als jij macamba pretu. Het zou me niet verbazen als jij dat als een groot compliment ziet.

  @Piet paniek

  Ik ben je niet vergeten. Jij was toch dat zwarte Pietje die altijd in paniek raakt bij het horen van de naam Desi Bouterse. Denk erom dat alles op het internet hartstikke nep is. Niets is wat het lijkt.


  Maak melding

 114. Ik kan nu werkleijk nergens een reactie vinden welke over deze topic gaat.

  Jullie begrijpen blijkbaar werkelijk niet wat deze topic inhoudt!
  Suriname “langzaam maar zeker weer in isolement”
  Dit is de topic!!

  Maar ja, in Suriname kunnen ze blijkbaar niet lezen!
  Laten jullie elkaar niet gek maken maar reageren op het simpele feit dat Suriname steeds verder in een isolement raakt.
  En dat alleen de bevolking daar de dupe van zal zijn.
  Niet Bouta en zijn clan, maar jullie, het volk zullen zwaar getroffen worden, begrijp dat toch!


  Maak melding

 115. Surinamers kunnen niet schrijven en niet lezen. Waar gaat dit over? Anna Z als grootste domme… op dit forum. Respect verdien je, maar niet zo. Als jij een patriot bent dan begrijp ik waarom het zo slecht gaat in Su. Houd eerst de topic aan en niet ergens anders over lullen. Domoor!


  Maak melding

 116. http://www.apintie.sr/vidi.php?vid=4598

  Ik heb het bekeken en het blijkt een gekuiste versie te zijn.Er zijn woorden in weggelaten die eigenlijk de moderator niet zou toestaan.Ook wat van de voorzitter kwam en van de heer Castelen.De voorzitter mocht ook op bescherming van de civd rekenen.Achter haar kwam er een uitgehongerde diender te staan toen ze werd ‘bedreigd’en ‘belaagd’.Zelf zag ik niemand met een mes of wat zwaaien.

  Cobie.


  Maak melding

 117. @bifa

  Ik pas me aan aan het nivo dus niet zo zeuren. Ik heb mijn reactie op bovenstaand item heel duidelijk omschreven maar jouw NF en Zemelaar-groupies maakten er een potje van. Voor een discussie zijn er twee of meerdere partijen nodig en oneliners en achterlijke statements nodigen niet echt uit voor een inhoudelijke discussie. Maar wat is jouw reactie op het vermeende isolement van Suriname? Ik ben benieuwd!


  Maak melding

 118. ANNA_z: Op curacao hebben ze verschillende benamingen voor lui zoals jij. 1 daarvan is Surnam pindew, maar voor jou geldt meer de benaming: Bruado di terra…Er is nog eentje maar die zal ik beleefdheidshalve niet posten.


  Maak melding

 119. Zucht:

  Ik zie je zet jezelf steeds voor schut. Anna_Z is je duidelijk de baas en je bent niet een partij voor haar. Je doet ook steeds net of je niet honderd ben. Je bent een mislukkeling en jou posting gaat nooit over iets. Anna_Z is te slim voor jou.


  Maak melding

 120. @Linda M

  Onze knulleke Zucht is inderdaad een beetje zwakbegaafd maar ik was vandaag in een goede bui. Ik kan niet garanderen dat ik morgen ook op zijn onzin reageer. Maar vandaag dacht ik: laat ik het jochie een plezier doen. Dank je wel voor het compliment. 🙂


  Maak melding

 121. Annabel onze Indiaanse wannabee: ook voor jou geldt Bong simang…..Ik hoop dat je gauw op mijn post reageert. Eigenlijk weet ik het zeker want ik heb al minstens een dozijn keer die kreet gehoord van normaal reageer ik niet op zwakzinne postings maar ik maak vandaag een uitzondering. schijnbaar hebben zwakzinnigen een grote aantrekkingskracht op je en intrigeerd deze knulleke je. Maar jammer ik val niet op oude vrouwtjes, maar ik mag je wel hoor Annabel, al was het maar om de hilariteit in je postings……


  Maak melding

 122. ANNABEL de Sur. indiaanse wannabee: Je doet wel erg je best om op je DDB te lijken.
  Dat DDB indiaanse roots heeft geloof ik wel , want hij heeft 1n 1982 zijn pijl en boog verruild voor een uzi om mensen op de vlucht dood te schieten.


  Maak melding

 123. Laat deze mensen zich eerst bezig houden met de corrupte bendes die ze hebben neergezet op de ministeries en staatsbedrijven.Aan de toekomst van het volk wordt niet gedacht of gesproken ze denken alleen maar hoe snel kan ik weer op die stoel gaan zitten. Ik hoop dat het volk niet meer op jullie zal stemmen. Geef de schuld niet aan dhr. Bouterse alleen maar jullie bendes zitten nog op de belangrijke posten, laat alvast het geld van Telesur goed beteed worden en niet aan de zogenaamde noodzakelijke glasvezel project.
  Dat hierover niet geschreven wordt vind ik jammer want hier naar moet het volk kijken.


  Maak melding

 124. Het is te hopen dat Uri het ook op een akkoordje gooit met onze grootste handelspartner in Zuid amerika Brazilie, om die DDB en zijn 40 struikrovers op te pakken als ze op Braziliaans grondgebied zijn, en ze af te leveren bij het Internationaal strafhof in Den Haag.


  Maak melding

 125. de coalitie heeft alle kwaliteiten die zij bezit in de strijd gegooid om de amnestiewet voor elkaar te krijgen. jammer dat dezelfde kwaliteiten niet gebruikt worden om criminaliteit te bestrijden. ik hoor soms mensen zeggen dat het beter gaat. ik zie het aantal bedelaars toenemen, infradtructuur achteruit gaan en criminaliteit toenemen. allemaal tekenen van een verslechterende economische situatie. dat suriname in een isolement komt is niet onbegrijpelijk, het land heeft een leider die binnen de caricom vrij kan reizen en verder niet. helaas veranderd de amnestiewet hier niets aan. ik ben benieuwd als hij over 3 jaar weer van alles beloofd of mensen het nog geloven.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.