Mid-Atlantische route model voor Surinam Airways

42

PARAMARIBO, 26 mei – De Mid-Atlantische route staat model bij de uitbreidingsplannen van de SLM. Volgens Gerard Brunings, voorzitter van de bestuursraad, geldt dit zeker voor de nieuwe route naar Guyana en Miami. Guyana is opgenomen, vanwege het grote aantal Guyanezen in de Verenigde Staten. Na amper twee maanden blijkt het al een gouden zet te zijn geweest.

De route is behoorlijk lucratief. Er is dus terecht ingespeeld op het diasporaverkeer, zoals ook met de Mid-Atlantische route. “Het is de juiste stap geweest”, zegt Brunings tegenover de Ware Tijd. In de Verenigde Staten wonen zo’n veertigduizend Guyanezen. De Mid-Atlantische route is weliswaar lucratiever, ook vanwege de grotere zekerheid. De garantie dat mensen ook inderdaad bij de SLM boeken, is uiteraard groter.

In Guyana wordt ook wel geboekt, maar het is beduidend harder werken. Het is precies de reden waarom ook de stad Belem, in Brazilië, is opgenomen in het vliegschema. “De Mid-Atlantische route is een zekere route. In Surinaamse termen uitgedrukt, hoeven we niet zoveel te hosselen”, aldus Brunings. Toch zijn de perspectieven veelbelovend genoeg. Genoeg om nu al te denken aan uitbreiding van de vloot. Ook is er kans dat de route wordt verlengd naar het Canadese Toronto.


42 REACTIES

 1. Ja zo doen we dat, het is overduidelijk dat er mensen met een visie momenteel aan het roer staan.

  En SLM zal verder moeten uitbreiden maar ook samnewerkingsverbanden moeten aangaan en ik zou zeggen met Amerikaanse maatschappijen om die hele Euroatlantische lijn te doorbreken.

  Wat mij betreft maak het Surinaams Luchtruim open voor een ieder die op Suriname wil vliegen. Alleen moet de kwaliteit van de maatschappij die wil vliegen op Suriname gewaarborgd worden.


  Maak melding

 2. Met andere woorden hun voorbeeld is een route waar de reiziger word beroofd door hoge tarieven? De guyanezen zullen inderdaad met SLM vliegen wat sinds de guyaneze luchtvaartmaatschappij failliet is, is het heel moeilijk om rechtstreeks via USA of Canada naar Guyana te vliegen, maar een beter strategie is toch wel aantrekkelijke prijzen aanbieden en niet wanhopige mensen uit te buiten die geen ander keus hebben dan met jou te vliegen.


  Maak melding

 3. Afu Sensie
  het lijkt alsof je voorgeprogrammeerd bent:je vertelt elke keer weer dezelfde onzin.Wat zal er gebeuren wanneer de SLM nog een vliegtuig koopt en Guyana begint zelf met een luchtvaart maatschappij? Denkie Afu Sensie!
  Je bent toch geen papegaai .die alleen na napraten? Ik hoop dat je mij een beetje kan begrijpen.


  Maak melding

 4. Afu Sensie
  het lijkt alsof je voorgeprogrammeerd bent:je vertelt elke keer weer dezelfde onzin.Wat zal er gebeuren wanneer de SLM nog een vliegtuig koopt en Guyana begint zelf met een luchtvaart maatschappij? Denkie Afu Sensie!
  Je bent toch geen papegaai ,die alleen na napraten? Ik hoop dat je mij een beetje kan begrijpen.


  Maak melding

 5. Jako, ik heb het geprobeerd geloof me, maar jou begrijpen was niet mogelijk.

  Trouwens wie heeft het over kopen, heb je weleens van leasen gehoord.

  Weet je wat echt onzin is? je reactie jako.


  Maak melding

 6. @Afu sensie,

  Kaba foe skrif’ don sani: met je ‘mensen met visie’. Wat voor visie heeft Gerard Brunings dan?

  Die man kon z’n eigen ‘kleine’ luchtvaartmaatschappij (Gonini air) niet eens van de ondergang behoeden. Dan geloof je dat hij het met de ‘grote’ Surinam Airways er beter vanaf zal brengen? Wel, jij moet vooral door blijven dromen.

  Ik zeg: Gerard Brunings z’n functie als president commissaris bij Surinam Airways is puur het product van regel-vriend en crimineel bouterse. (bepaalde takken van de families met de naam Brunings en bout zijn al jaren innig met elkaar verbonden in meerdere opzichten)

  Misschien weet je het niet, maar diezelfde Gerard Brunings heeft niet zo lang geleden het bedrijf van zijn eigen zoon (die ook Gerard Brunings heet), een opdracht voor de vrachtafhandeling op Zanderij (JAP) gegeven. Zeg maar regelarij à la Ramon Abrahams bij het oppimpen van zijn ministerskantoor. Integer noh?

  Even een sideline:

  Jullie NDP kiezers roeptoeteren soms van die dingen waarbij ik denk: ‘kan het nog meer tenenkrommend?’
  Neem nou Anna_Z, die gaf gister ook weer zo’n typische NDP dommigheid te berde. Die wil graag Suriname’s symbolen van koloniale onderdrukking in Suriname slopen. Zij vindt dat het Fort Zeelandia afgebroken moet worden en dat er op die plek een ‘slaven herdenkings monument’ zou moeten komen.
  Dat mens beseft niet eens dat vrijwel elk bouwsel in het centrum van Paramaribo een symbool van koloniale onderdrukking is. En hetgeen het nog erger maakt is dat de laatste moordenaar in dat Fort geen buitenlander, maar een Surinamer is: de huidige president desi delano bouterse. Typisch toch?


  Maak melding

 7. Afu Sensie
  Weet je dat leasen ook een soort kopen is op afbetaling.Eingelijk is het geen koop op afbetaling ,maar huurkoop.Dat ding wat we doen bij Kirpalani. Snapt je het wel?


  Maak melding

 8. Larry

  “Die man kon z’n eigen ‘kleine’ luchtvaartmaatschappij (Gonini air) niet eens van de ondergang behoeden.”

  En dit krijg je met negatievelingen die niet eens in zichzelf geloven.

  Ook van fouten kan men leren, omdat jij niet van je fouten leert, moet je het niet op anderen projecteren, niet iedereen is hetzelfde.

  Feit is en blijft dat sinds de huidge regering aan de macht is,is SLM aan het uitbreiden. Lees het artikel weer hettraject Guyana-US doet het goed.

  Triest dat de gasten die nooit fouten hebben gemaakt, daar niet eerder op zijn gekomen.


  Maak melding

 9. Afoe Sensie
  Wanneer je een kist wil ;easen ,dan doe je dat voor een aantal jaren.Na afloop van de leaseperiode mag je zo’n vliegtuig kopen tegen een van tevoren bepaald bedrag.Ik weet dat sommige mensen niet begrijpen wat bezitvorming is ,want zij huren alles hun leven lang.Zelfs wasmachine huren ze.Ik hoop dat je het eindelijk snapt,want duidelijker kan ik niet zijn.


  Maak melding

 10. Afu Sensie.

  Je bent aan het dromen. Je schrijft: Wat mij betreft maak het Surinaams Luchtruim open voor een ieder die op Suriname wil vliegen.
  Als jaar en dag houden de SlM en de KlM concurrentie tegen. Ze willen niet liberaliseren.

  Als je de SLM zo goed vind, kan je dan regelen dat we eindelijk eens de jaarcijfers van de SLM mogen inzien. Het lukt het CAD al jaren niet.
  Niemand weet of ze winst of verlies maken. Maar ze zeggen wel elke keer dat het lucratieve routes zijn. Snap je dat?
  Succes.

  Ik rust
  Djamoe


  Maak melding

 11. Djamoe,

  Aangezien je het nog niet doorhad. Momenteel is niet front meer aan de macht maar een andere regering.

  De jaarcijfers worden gepubliceerd, in November 2011 zijn cijfers gepubliceerd, dit is inderdaad jaren niet het geval geweest, heb geduld, zaken worden nu pas transparant.

  Wat die liberalisatie betreft kan dat inderdaad nu nog een droom zijn, maar ook dromen kunnen werkelijkheid worden.

  Wacht nog effe, het duurt niet lang meer.


  Maak melding

 12. @Afu Sensie,

  Een dergelijke functie bij Surinam Airways is voor Gerard Brunings volstrekt geen logische vervolg stap op het faillissement van zijn eigen ‘Gonini’ luchtvaartmaatschappij.

  Het is zoiets als je eigen kind niet kunnen opvoeden, maar dan toch zelf de leiding bij een bestaand kindertehuis krijgen, omdat je denkt te weten waarom jij als ouder zelf gefaald hebt.

  Eén woord in casu Gerard Brunings: nepotisme.


  Maak melding

 13. Ach Larry, rationeel denken is duidelijk niet je sterkste kant, ergo, ik denk niet dat je sterke kanten hebt. Tenzij je je negatieve gedragstoornis en verspreiden van pertinente leugens als een sterke kant wil zien, ik vind het maar verwerpelijk, but that’s me.

  Zo, dus nu wil jij Larry van waterkant.net, uitmaken wat een logisch vervolg stap is, van iemand van het kaliber Brunings. Kom nou, je neemt jezelf veels te serieus Larry.

  Trouwens synoniem van Nepotisme is nogsteeds Front.


  Maak melding

 14. @Afu Sensi,

  Waarom gebruik je nou het woord ‘kaliber’?
  Het is dat ik NDP’ers en hun gebruik van wapens en wapen terminologie niet vanzelfsprekend aan elkaar verbind…

  No offense verder, maar Gerard Brunings is geen visionair. Je bedoelt te zeggen dat hij zich laat adviseren? Zo telt de wereld wel veel visionairs, ja.


  Maak melding

 15. Ik vind dat er inderdaad nog een kist geleased kan worden, maar geen guy-mia. Aan 2 of 3 vluchten per week hebben we voldoende. We kunnen een ander winstopleverende route met natuurlijk voldoende markt onderzoek aangaan. En dan kan die andere nieuwe machine opvangen bij klachten op de andere machine of bij grote maitenance checks enzo. 2 kisten op 1 route netals die 2 737’s is hierom heel knap. By the way wanneer je een kist heb geleased voor een periode,verleng je de lease periode maybe met nog 3 jaar ofzo als je zou willen verlengen. Niemand wil een kist te lang hebben cuz it gets outdated en de maintenance checks worden duurder en groter. Vooral voor zo een kleine vliegmaatschappij. Kopen zou dom zijn.


  Maak melding

 16. Larry ok, ok.

  Met Kaliber bedoelde ik gewoon het vast staand feit dat Brunings vele malen groter is qua intellect, doorzettingsvermogen en ondernemerszin dan menig fronter.

  Als visionair moet je een visie hebben, een doel, je moeten weten waar je heen wilt en hoe je dat wil bereiken, dat je je moet laten adviseren is geen schande hoor. Er zijn verschillende wegen die naar Rome leiden, met een beetje advies kan je misschien de korste weg nemen.

  Denk jij dat een Steve Jobs zich niet liet adviseren?

  Waar die fronters allemaal mee aankomen?


  Maak melding

 17. @Afu Sensie,

  Ga je nu die faal-ondernemer Gerard Brunings gemakshalve even op één lijn plaatsen met de succesvolle ondernemer Steve Jobs?

  Kon je niet dichter bij huis blijven en refereren naar bout de crimineel (van wie jij vermoedt dat hij ook zo’n visionair is) Ha..ha..

  Die ‘visionaire’ president van je laat zich big time en voor veel Surinaamse dollars adviseren door Eugene van der San, Jules Wijdenbosch en Andy Rusland. Stuk voor stuk ‘succesvolle’ jongens.

  Afoe sensi, zo word jij nou nooit een dubbeltje (ik sla cent en stuiver gemakshalve ook maar over)


  Maak melding

 18. Afu Sensie.

  Je vertelt halve waarheden en bent niet volledig.

  Op de side van de NDP, nationale democratische party Nederland staat letterlijk: AMSTERDAM – De Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM) is nog niet uit de rode cijfers.
  Ook het boekjaar 2011 wordt met een verlies afgesloten, zeggen directeur Ewald Henshuys en presidentcommissaris Gerard Brunings aan dWT. De jaarcijfers liggen momenteel bij de raad van commissarissen ter goedkeuring.
  Zolang de jaarcijfers niet zijn goedgekeurd door de raad van commissarissen en zolang ze nog niet in de media is verschenen zijn er nog geen jaarcijfers. Droom verder Afu Sensie.
  Ik kan de dingen ook opzoeken op internet Afu Sensie. En zolang ze niet open en transparant zijn met de jaarcijfers vlieg ik niet met de SLM. Ander hou ik mede het corrupte systeem in stand. Ik vind dat ook andere forum leden hier over moeten nadenken.
  Afu Sensie, ik wil je vragen in het vervolg wel volledig te zijn. Anders ga ik en anderen hier denken dat je bewust dingen probeert te verdoezelen.

  Ik rust
  Djamoe.


  Maak melding

 19. TEDJE: Behalve als de kist gevordert wordt door je DDB om naar o.a. Equatoriaal Guinee Cubua of Venezuela te vliegen voor zijn onderonsjes, want dan heb je het nakijken, ticket of niet.,


  Maak melding

 20. Tedje.
  Je hebt mijn bericht niet begrepen. Jij denkt met jou hart maar niet met jou verstand. Doordat je elke keer met de SLM vliegt hou jij het corrupte systeem in stand. Daarom tonen ze geen jaarcijfers want ze denken ze vliegen toch met ons. De vliegtuigen zijn toch vol.

  Ze willen niet dat er in hun keuken wordt gekeken. Daarom geen( financiële) jaarverslag.

  Want dan kunnen we zien:
  1. Hoeveel geld spoorloos is verdwenen.
  2. Hoeveel mensen er nodeloos extra werken.
  3. Hoeveel de directeuren, raad van commissarissen en raad van toezicht verdienen.
  4. Hoeveel winst ze maken en hoeveel weer in het bedrijf wordt geïnvesteerd.
  5. Visie op midden en lange termijn. Enz

  Tedje als je dit niet snapt denk ik dat je weer naar school moet gaan.
  Tedje net als het milieu moeten wij ook aan onze landgenoten denken in Suriname. Ik denk dat de bewustzijns omslag bij jou nog niet heeft plaats gevonden. Want zolang jij het systeem ondersteunt zullen de ticket prijzen hoog blijven en niet in evenredigheid zijn met het vliegen naar andere bestemmingen met even veel vlieguren.

  Ik rust
  Djamoe


  Maak melding

 21. Daarom vlieg ik ook met KLM. Sedert 2003 en nooit met SLM. Ik betaal liever KLM, omdat ik weet dat het geld goed besteed zal worden en niet aan SLM om het corrupte systeem in stand te houden. Never!!!!!!!!


  Maak melding

 22. Zondag 27 mei 2012 om 08:35 uur, door Djamoe

  Ik denk ook met mijn hart.
  Als het even kan blijf ik Suriname steunen.
  Natuurlijk is het land corrupt en kapot.

  Maar ik zie ook een geweldige generatie jonge Surinamers opgroeien.
  Het komt ooit goed.

  De houtstapels op het einde van de weg naar zee moeten nog even flink branden en er is een nieuwe generatie


  Maak melding

 23. Beste Gerard,

  Ja, de SLM kan winstgevend zijn indien aan een aantal voorwaarden worden voldaan:
  1. Salaris van iedereen inperken vooral bij het
  administratief personeel.
  2. Efficient ‘shoppen’naar onderhoud en vliegtuig
  onderdelen voorral de dure rotables en rotables
  met een lage turn around time.
  3. IPB afschaffen. Geef het personeel 1 ticket per jaar
  buiten het hoogseizoen om en in het hoogseizoen
  mogen ze 1 ID-50 aanschaffen.
  4. Geen vast contracten meer, maar voor hooguit 5 jaar.

  Het beste is de SLM falliet te verklaren en met SLM 2.0 te beginnen waar al het presoneel opnieuw moet solliciteren voo de vernieuwde SLM.
  Ik schat in dat je zo minimaal 500 boventallige personeelsleden overhoud.

  succes en tot ziens.


  Maak melding

 24. ik zal graag willen vragen aan de mensen die iets zetten, eerst kunnen na denken voor dat ze iets schrijven. zo voorkom je een heleboel noncence.
  ik vlieg al jaren met de slm, en ik zal dat ook blijven doen(als het kan natuurlijk). die mensen die zeggen dat ze met ka law mang vliegen vind ik gewoon laag. en ik zeg ze nu al, al reageer je op dit bericht. zal ik niet reageren dus verdoe je tijd maar niet.
  k vlieg met de slm, omdat ik niet wil zien dat slm ter onder gaat. het is onze enige maatschappij die vluchten naar het buitenland heeft.dus ik zal de slm altijd proberen te stuinen. als ik met iemand ga raad ik die persoon ook aan om met de slm te vliegen. want mi ne loekoe klm. hoge prijzen terwijl braziel goed koper is. hoog zowel laag seizoen. SLM moet alleen hun zaken goed doen, en niet overbodige kosten maken.
  laten ze snel hun benodige toestemmigen krjgen om met een twin-engin die atlantische route te onderhouden.is voor hun goedkoper. en meschien zullen die ticket omlaag gaan. wie iets goed te zeggen heeft en lang genoeg heeft nagedacht over wat hij/zij te vertellen heeft kan schrijven om een heleboel noncence uit de weg te ruimen

  sranangmang


  Maak melding

 25. @ afu sensie: Wat mij betreft maak het Surinaams Luchtruim open voor een ieder die op Suriname wil vliegen. dit brent voordelen en nadelen met zich mee. als er maarschappij gaan vliegen op de route’s van de slm dan kunnen ze concurrenten worden. De slm is daar momenteel te zwak voor.

  @ jako: Wat zal er gebeuren wanneer de SLM nog een vliegtuig koopt en Guyana begint zelf met een luchtvaart maatschappij? de slm is niet van plan te kopen maar te leasen. komt ze goedkoper uit, omdat de meeste kosten voor de leaser is. en voordat er een nieuwe maatschappij komt hoor je het van te voren. maanden soms jaren van te voren. dus slm moet gewoon die toestel steens voor 2jaar leasen.

  @ djamoe:Jij denkt met jou hart maar niet met jou verstand. Doordat je elke keer met de SLM vliegt hou jij het corrupte systeem in stand. Daarom tonen ze geen jaarcijfers want ze denken ze vliegen toch met ons. De vliegtuigen zijn toch vol. sommige dingens doe je met je hart en verstand tegelijk. alleen denkt de ene verder dan de ander. en zo tezien, denk jij verkeert. als niemand met de slm gaat vliegen gaat de slm failliet. en dan ga je wel zien met hoeveel ze zijn geeindigt maar dan heeft het geen nut meer.

  Daarom vlieg ik ook met KLM. Sedert 2003 en nooit met SLM. Ik betaal liever KLM, omdat ik weet dat het geld goed besteed zal worden en niet aan SLM om het corrupte systeem in stand te houden. Never!!!!!!!!
  dit is gewoon dom, met andere woorden kan slm gewoon stikken en klm kan koning woorden tog. laten ze je door oplichten

  Ik denk ook met mijn hart.
  Als het even kan blijf ik Suriname steunen.
  Natuurlijk is het land corrupt en kapot.

  Maar ik zie ook een geweldige generatie jonge Surinamers opgroeien.
  Het komt ooit goed.
  iets beter kon je niet zeggen(lespekie gie yere)


  Maak melding

 26. Sranagmang.

  Dit stukje is van mij.
  Jij denkt met jou hart maar niet met jou verstand. Doordat je elke keer met de SLM vliegt hou jij het corrupte systeem in stand. Daarom tonen ze geen jaarcijfers want ze denken ze vliegen toch met ons. De vliegtuigen zijn toch vol.

  De rest niet. als je een stukje van iemand kopieert moet je wel goed de naam bij zetten.

  En ik zie dat jij geen visie hebt met betrekking tot de SLM.
  En je schrijft: als er maarschappij gaan vliegen op de route’s van de slm dan kunnen ze concurrenten worden. De slm is daar momenteel te zwak voor.

  HOELANG BESTAAT DE SLM AL??? En je kan niet bewijzen of de SLM daar te zwak voor is. Want de jaarcijfers zijn al jaar en dag niet openbaar mi boi. Dus droom maar weer verder.

  Ik rust
  Djamoe


  Maak melding

 27. De Surinaamse luchtruim moet opengesteld worden voor de F18 en F16’s van de VS en Nederland. Even schoon schip maken. En wat SLM betreft, in die roestbak wil je toch niet zitten.


  Maak melding

 28. En Koos de jong dat van die roestbak klopt ook. De grootste Nationaliste Wannabee en de toverfee van Surimaribo ons aller ANNA_z verkiest Insell Air uit Curacao boven de SLM…….


  Maak melding

 29. He Djamoe zegt

  “Je vertelt halve waarheden en bent niet volledig.”

  Nou, nou dat is me nou een beschuldiging.

  Begrijpend lezen is ook een kunst hoor.

  Djamoe lees mijn tekst maar weer na.

  Hier staat ie letterlijk.”

  “De jaarcijfers worden gepubliceerd, in November 2011 zijn cijfers gepubliceerd, dit is inderdaad jaren niet het geval geweest, heb geduld, zaken worden nu pas transparant.”

  Wat jij dus op de NDP site heb gelezen, klopt als een bus, ik zeg ook hetzelfde nl, de cijfers worden gepubliceerd, de cijfers van November hebben inderdaad een verlies laten zien, maar iedereen is positief omdat de verliezen de afgelopen veel groter was.

  Sranangmang tuurlijk heeft liberalisatie voor- en nadelen. Alleen denk ik dat de voordelen veel groter zijn dan de nadelen.

  Wat dacht je van toerisme en werkgelegenheid bijv. Dat SLM het waarschijnlijk niet zal redden met eigen vliegtuigen zullen we op de koop toe moeten nemen. Dit hoeft niet het einde te zijn voor de SLM, ze kunnen ook als partners participeren met andere vliegmaatschappijen.


  Maak melding

 30. @djumoe sorry hoor dat ik jou naam niet erbij had gezet hoor. Ik was het vergeten.
  jou stukje djumoe: HOELANG BESTAAT DE SLM AL??? Op 30augustus bestaat de slm 50 jaar.

  En je kan niet bewijzen of de SLM daar te zwak voor is. Want de jaarcijfers zijn al jaar en dag niet openbaar mi boi. Dus droom maar weer verder. als jij verstand hebt, dan kan je elke jaar lezen op het internet dat de slm in de schulden zit. dit jaar was het weer op het net.alleen zetten ze niet hoeveel de schulden is. dus gebruik je verstand een beetje. de slm probeert uit de schulden te komen. maar slm is tezwak voor concurentie want een maatschappij met schulden, kan geen bodem tarieven geven. de slm heeft hoge ticket, dit komt waarschijnlijk omdat de brandstof en leas kosten hoog zijn. om op een luchthaven te landen moet je ook betalen. en voor het gebruik maken van taxibanen moet je ook betalen. als slm route’s heeft die niet winstgevend zijn. hebben ze route’s nodig die wel winstgevend zijn. en die route’s gaan dan duurder kosten. om het te combineren met die verlieslijdende route’s.

  @afu sensie
  Sranangmang tuurlijk heeft liberalisatie voor- en nadelen. Alleen denk ik dat de voordelen veel groter zijn dan de nadelen.

  Wat dacht je van toerisme en werkgelegenheid bijv. Dat SLM het waarschijnlijk niet zal redden met eigen vliegtuigen zullen we op de koop toe moeten nemen. Dit hoeft niet het einde te zijn voor de SLM, ze kunnen ook als partners participeren met andere vliegmaatschappijen.(dat kan)


  Maak melding

 31. @ koos de jong
  En wat SLM betreft, in die roestbak wil je toch niet zitten.
  JIj klaagt zomaar. er zijn maatschappijen die vliegen met een vliegtuig die tot zijn pensioen bij die maatschappij blijft. jij hoort iets en vertel het door.
  kan jij mij vertellen hoe oud de toestellen van de slm zijn. ik zal je ff helpen. de airbus a340-313 beter gezegt de airbus a340-300 is nog jong hoor. die moet ongeveer 7jaar zijn. want die airbus was 3 of 4 jaar toen de slm hem in dienst nam. en we zijn nu al 3 jaar verder. (2009) dus zal die a343 nu ongeveer 7jaar zijn. en dit is nog jong.
  dit heb ik in niet eens 1 min gevonden op Wikipedia:The fleet age for Insel Air’s MD-80’s is 24.7 years. dus de md-80 serie waar insel air 4 van heeft is gemiddeld 24,7 jaar oud. dit is oud. die airbus is 7jaar.
  de klm: As of Feb 29th 2012, the KLM fleet consists of the following aircraft with an average age of 9.0 years
  dus boy me begie yere. dit wilt niet zeggen dat al die toestellen 9jaar zijn. maar je zal toestellen van 18 jaar hebben en andere weer van 2jaar. dit is niet alleen voor jou informatie maar ook voor de zoveel mensen die zeggen dat slm met oude toestellen vliegt. want ding mofo e go lik mi no sab sang, dan vinden ze dat ze met een andere maatschappij gaan vliegen tewijl ze daar niet opletten op de leeftijd van dat toestel. maar nee slm ding moes broko.


  Maak melding

 32. Koos de jong, die naam al zou een belletje moeten rinkelen “Troll Alert”

  On-liners, niets zinnigs, simplistisch en zwakbegaafd zo zijn die TROLLEN herkenbaar.


  Maak melding

 33. Maandag 28 mei 2012 om 20:47 uur, door sranangmang

  1. Ik heb veel verstand.
  2. Ik gebruik mijn verstand.
  3. Het is de laatste keer dat ik op jou reageer.

  Als je verstand van economie hebt en van eerlijke bedrijfsvoering, weet je dat het fiscaal en juridisch technisch verboden is om als bedrijf geen jaarcijfers te presenteren.

  Dat is fraude omdat de belasting dienst niet kan zien hoeveel er afgedragen moet worden. De belasting dienst kan het ook niet controleren wat wettelijk verplicht is. Het staat ook in de belasting wet.

  Ik vraag mij af wat voor relatie jij hebt met de SLM. Omdat je hun frauduleuze handelingen goed keurt en goed praat. Op deze manier wordt de bevolking in Suriname voor de gek gehouden. Door mooie praatjes en door niet de kern te raken. Je praat net als sommige Surinaamse politici. Veel zeggen maar weinig bedoelen en zonder inhoudt.

  Bewijs dat de SLM te zwak is voor de concurrentie.

  De accountants dienst heeft niets aan woorden dat er elk jaar gezegd wordt dat ze schulden hebben gemaakt. Maar ze willen cijfers zien. Jaarverslagen. Dit is ook wettelijk verplicht. Weet jij dat?
  Als jij dat niet snapt moet je een opfris cursus belasting en fiscaalrecht gaan volgen.

  Ik rust
  Djamoe


  Maak melding

 34. djamoe. je moet ook begrijpen dat niet alle wetten wat de eu stelt ook landen buiten de eu zich aan moeten houden. slm is van suriname niet van nederland. dus niet alles was klm ofzo doet moet slm ook doen. maarja ik weet niets van bedrijfs leven. en dergelijk. dus ik ga met jou geen duscussie aan omdat ik weet dat ik daar geen verstand van heb. me bretie gie dat gado gie joe a okasie foe kisie scorro foe a onderdeel datie yere.

  voor jou informatie, keur ik het fraude niet goed van de slm.maar ik steun ze wel door met ze tereizen. ik ga de klm niet steunen terwijl ik de slm kan steunen.iedere ouder zal niet willen dat zijn/haar kind in de gevangenis gaat ook al weet die ouder dat zijn/haar kind steel. je zal met je kind praten, maar je zal je kind tog normaal behandelen.
  zo heb ik dat ook met de slm. ze beroven ons, ja dat klopt. iemand moet met de directeuren daar gaan praten(hopelijk dring het dan door bij hun)maar al blijven ze ons beroven, tog zal ik met ze vliegen, omdat ik niet wil dat ze failliet gaan.je begrijp tog. ik weet dat ik aan kom bij plaats van bestemming. me kies mi swietie njang. ja wat wil ik nog meer. al vlieg ik met klm. is het zelfde. je krijgt je eten, je komt aan bij plaats van bestemming. hun eten is minder. en ze zijn duurder.


  Maak melding

 35. @zucht
  AFU SENSIE heeft een woordje erbij geleerd van zijn vriendin Anna_z de toverfee van Suriname; Oneliners…. lekker origineel….

  hahahhaa boy je kier mi dja, maarja je hebt een paar nekoe mensen nodig. die dubleek mensen. dus ze zullen altijd zeggen wat ze van andere leren.
  ding kot ding odo, maar mi nap temaak. je begrijp tog.
  maar zomaar heb je eingelijk gereageert. tang tirie a no dong. want je moet begrijpen je ziet zijn nickname al. afu sensie. i no mang broking. want na broko broko a de djaso. vandaar dat hij nekoe is tog. dus hij moet nog veel leren om een hele cent te worden.(dus met waarde) en hoppelijk ook zijn eigen woorden.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.