Mobieltje in Surinaamse nor niet alleen door corruptie

15

PARAMARIBO, 25 mei – Dat personen die opgesloten zitten in gevangenissen mobieltjes gebruiken komt niet alleen door corruptie. Dit stelt directeur Regillio Blijd van de strafinrichting te Santo Boma, Suriname’s grootste huis van bewaring . Minister Edward Belfort van Justitie & Politie zei onlangs al dat het er behoorlijk corrupt aan toe gaat. Hij kent zelfs betrokken ambtenaren ‘bij naam.’ Volgens de gevangenisleiding speelt er meer.

Weliswaar bestaat buiten de indruk dat de gevangenissen gonzen van corruptie. “Maar dat is verkeerd. Je hebt geen ogen genoeg. Hoe scherp je ook bent, er kunnen toch verboden spullen binnen glippen”, zegt Belfort tegenover de Ware Tijd. Langs de gevangenis lopen verkeerswegen. Iemand kan dus makkelijk materiaal over de schutting gooien. De beveiliging is ook weer niet zodanig dat het opvalt. Gevangenen, eerder dan bewakers, blijken dan de gelukkige vinders.

Ook familieleden zijn meer dan eens geneigd verboden goed te smokkelen. Mobieltjes zijn immens populair. Er wordt ook nog goed gebruik van gemaakt. Onlangs nog meldde de politie voorvallen, waarbij getracht was burgers op te lichten. Het komt ook voor dat mensen vanuit de gevangenis worden bedreigd of gemolesteerd. Belfort wil call blockers plaatsen om het bellen te voorkomen. Op de corrupte bewakers deed hij een beroep ‘ermee op te houden.’


15 REACTIES

 1. Toen Dino Bouterse, daar vast zat gebeurden óók dingen die de daglicht niet konden verdragen. Hij werd toen regelmatig met de helikopter opgehaald ( betrouwbare informatie)om de bloemetjes buiten te gaan zetten.Ik kan nog meer namen noemen,die daar behoorlijk wat privilege genoten/genieten. Soms ook tegen betaling/tegen pretatie.

  Het is niet nieuw voor ons. Het is én blijft één corrupte bende !!! Families van Afu Sensie, Paraman,Anna-Z….ect ect…!!!

  Groet,Ram Ram,Goeda Hafies (Veel wijsheisd !!!)


  Maak melding

 2. Belfort wil call blockers plaatsen om het bellen te voorkomen. Op de corrupte bewakers deed hij een beroep ‘ermee op te houden.’

  Niks ervan!!!!!!!!!!!!!! gewoon ontslaan, die rotte appels!!!!!!!!!!!!!


  Maak melding

 3. Meriba,de zoon van de president die gratie kreeg voor moord,onder hield vriendschappelijke banden met juf jenny en bouwval van uit de gevangenis.V


  Maak melding

 4. Deze minister heeft verklaard dat hij fr corrupte PA’s bij naam en toenaam kent.Als dat zo is en jij als minister doet niets daartegen dan ben je bang,ook corrupt of ongeschikt.War is er aan de hand mini-ster?


  Maak melding

 5. Waarom heeft Belfort al die tijd niets gedaan tegen corrupte PAers die hij volgens eigen zeggen bij naam en toenaam kent??? Waarom heeft hij ze niet aangegeven bij het O.M. of de P.G.???
  Ik heb er een hard hoofd in dat zo’n figuur de criminaliteit in Suriname gaat aanpakken als hij niets doet wanneer hij op de hoogte is van strafbare feiten.
  Maar ach de baas (Bouterse) van Belfort is immers een crimineel dus je kan moeilijk v.d. werknemer van een crimineel verwachten dat hij actief de criminaliteit zal gaan bestrijden.


  Maak melding

 6. Voor zo een dun mannetje maakt hij behoorlijk veel kabaal.De djoeka neven van hem zullen intussen ook weten dat hij er is.De vraag blijft of de djoeka gehoor heeft gegeven om zich te melden.Want anders bestaat de kans dat de minister zelf op pad gaat om ze te halen.Niet voor niets loopt hij met 30 lijfwachten rond en rijd in een gepantserde auto.

  Cobie.


  Maak melding

 7. Vrijdag 25 mei 2012 om 19:25 uur, door R!@0

  “Minister Edward Belfort van Justitie & Politie zei onlangs al dat het er behoorlijk corrupt aan toe gaat”.
  Hij kent zelfs betrokken ambtenaren ‘bij naam.’

  R!@0 ;Don’t worry,my man .Trust Me? I know what I am talking about.

  Bytheway;My Name Is,R.Lalbhadoer not baiwa

  In the meantime you should know that Dino Bouterse is a man of many faces.He Knows I’d See Him .He knows i am Lalbhadoer.

  Groet,Ram Ram,Goeda hafies (Veel wijsheid!!!)


  Maak melding

 8. corruptie is niet alleen in suriname, maar in de hele wereld, en ook in nederland,dat is al eeuwen zo en dat zal ook wel altijd blijven,zolang er geen mensen levens of prive dingen van minder bedeelden mee gemoeid zijn,dan valt het in mijn ogen wel mee, en heb ik er ook geen hartzeer van.
  gr.schoerpioen


  Maak melding

 9. Het is wel een manier om achter te komen hoe zij vervolgens aan de verboden goeden aankomen!!

  Riet ding go djie ding- Wiep-Ding te ding takie!!
  Sluit alle vrienden en of familieleden wier binnen heeft gesmokkeld of voor elkaar hebben gekregen uit!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.