Surinaamse parlementariër: EU-boycot imagoschade

59

PARAMARIBO, 24 mei – Suriname lijdt gezichtsverlies als het Europees parlement werkelijk overgaat tot een boycot van de EU-ACP meeting in Paramaribo. Dit zegt parlementariër Ronny Asabina (BEP), die deel uitmaakt van het voorbereidingscomité. Een vergadering zonder de EU is onproductief. Het gaat dan juist om de partij die geld geeft voor projecten in de voormalige kolonies van de ACP-groep. Suriname had zich juist verheugd op de meeting.

De parlementariërs moeten in de laatste week van november bijeen komen. Een technische missie van de EU had in april al groen licht gegeven. Dus worden in Paramaribo druk voorbereidingen getroffen. “Als de vergadering doorgaat en de EU niet komt, hebben we een groot probleem, want zij hebben het geld”, zegt Asabina tegenover de Ware Tijd. Het is dan ook niet waarschijnlijk dat veel parlementariërs uit ACP-landen de zin zullen inzien van zo’n meeting.

De amnestiewet heeft uiteindelijk toch een harde weerslag. “Ik hoopte niet dat het zover zou komen. Kennelijk hebben de Nederlandse politici die de actie tegen de president zijn begonnen, hun collega’s zover kunnen krijgen niet naar Suriname te komen. Binnen de EU heeft Nederland een belangrijke stem. Hun politieke invloed is groot”, aldus Asabina. Zijn fractie stemde tegen de amnestiewet. Het resultaat was dat de BEP uit de coalitie werd gezet.

Bekijk ook:


59 REACTIES

 1. Het is de slaaf die hier spreekt het bedelen zit in zijn wezen gegrift.Al heeft hij een bord vol eten hij zal zijn handen spreiden voor ! .Zijn zelf respect is hem ontnomen wat anders kan je van hem verwachten.Zijn meester zal hem voorspoed en geluk brengen, waaranders moet hij tegen op kijken.


  Maak melding

 2. Ik wordt met verdriet bevangen als ik dit leest mijn hart huilt waar willen ze het land naar toe helpen al die jaren waarom hebben zeij het zover laten komen ,als ze het zo goed voorhadden met su waarom hebben ze al die jaren het land niet vooruit geholpen is. Noemen ze dat politiek ik weet het niet wie het weet vertel laten we ons niet laten gebruiken voor organitatie en landen die zeggen dat ze het beter gaan maken voor su kijk maar om je heen waar ze geweest zijn en dood en verderf hebben gesaai of die landen vooruit zijn geholpen .mensen weest op je hoeden


  Maak melding

 3. Niet gek toch met een crimineel als “president” want zelfs zijn imago is in het buitenland tot in de rode cijfers gedaald.


  Maak melding

 4. Dat er consequenties zouden komen is toch meer dan logisch…. ik vind het geen verrassing… ik mag aannemen dat de regering hier allang rekening mee had gehouden en iets heeft om het te compenseren, lijkt mij …


  Maak melding

 5. Een ‘bedel top’ waarbij de donateurs ontbreken, is volkomen zinloos. En inderdaad, de eventuele boycot van deze top, is de spinoff van dat Surinaamse amnestie drama. De constateringen van Asabina zijn juist.


  Maak melding

 6. Gewoon Boycotten schreeuwt een ray. Om daarna het woordje rechtgeaarde Surinamer in de bek te nemen.

  Klinkt hetzelfde als wanneer Hitler zou schreeuwen ik hou van Joden maar intussen de gaskamers bouwt.

  Het woordje rechtgeaard is behoorlijk aan inflatie onderhevig als zelf ray het in de mond durft te nemen, het is bijna niets meer waard.

  Zo’n zonde.


  Maak melding

 7. Volgens mij is afu sensie een automatische reageer machine van dit forum.
  Het denkt dat het op alles en iedereen moet reageren.
  Het probleem van deze automaat is dat het alles wat krom is recht wil praten.
  Misschien kan de manager van dit forum het een beetje fijner afstemmen.


  Maak melding

 8. Asabina, je weet het zo goed te verwoorden. Waarom kwam je er, tijdens de stemming om een president te kiezen, toen niet op dat, Bouterse als president, imago schade zou veroorzaken voor Suriname? Je stemde je toen toch ook op hem, waarom koos je toen niet voor Santhoki? Had je dat gedaan dan leed Suriname nu geen imago schade. Nu Bouterse je eruit geschopt heeft zie je het plotseling helder, hij had je harder moeten schoppen zodat je je verstand helemaal teruggekregen had.


  Maak melding

 9. vene zo’n zonde van je moeite om zo dom te komen kletsen. Als je nou een baan had zou het leven veel rooskleuriger uit zien, geloof me.

  Try it.


  Maak melding

 10. alweer die landverraders die het land graag naar de klote zien gaan omdat hun blanke baas steeds minder in de pap heeft te brokkelen


  Maak melding

 11. Ronny Asabina wat een leuke opmerking! Suriname lijdt imagoschade. Wat een grap. Je bent een echte moppen tapper. Ik dacht dat met deze president alle imago schade al geleden was. Je weet toch; drugsland, corrupt land, etc. Maar jouw opmerking maakt alles goed. Het kan en wordt dus waarschijnlijk erger.
  je bent in elk geval je gevoel voor humor niet kwijt.
  Ik verheug me op je optreden in Comedy Central.
  Applaus!!


  Maak melding

 12. Wij SURINAMERS zijn een trotse volk, wij kiezen een moordenaar als press, wij kiezen rovers om ons land te besturen, wij hebben GEEN schaamte gevoelens…..

  We zijn zo gezegend dat wij niet hoeven te werken want met het bedelen,roven,schelden en de export van coke krijgen wij toch ALLES voor elkaar……


  Maak melding

 13. “Binnen de EU heeft Nederland een belangrijke stem. Hun politieke invloed is groot”, aldus Asabina. Zijn fractie stemde tegen de amnestiewet. Het resultaat was dat de BEP uit de coalitie werd gezet.”

  Klopt dat wel??? Volgens mij had BEP zich, net als Nieuw Suriname en een lid v.d. NDP fractie, juist onthouden van stemming, m.a.w. ze hadden niet voor en ook niet tegen de amnestiewet gestemd. Of heb ik het mis???

  @ Vene, ook idioten hebben het recht om hun mening te uiten dus voor mij hoeft er niets fijner afgestemd te worden.


  Maak melding

 14. @surib en afu ede
  De rechtgeaarde surinamer wil bevrijdt worden van de ndp regering die bestaat uit de meest gruwelijke moordenaars heden en aanbeden wordt door domme zielen zoals jullie beiden. Kom me niet vertellen dat jullie geschoold zijn want de echte geschoolden zien de criminelen juist achter slot en grendel verdwijnen voor altijd.Get your facts straight. Op dit ogenblik komen jullie over als de meest onnozele forum bezoekers hier. Ga eerst na of jullie beiden Nederland echt haten of is het gewoon voor de schijn . Het zijn figuren zoals jullie die 1 stem vormen met jullie baasje en staan te schreeuwen dat jullie nederland niet nodig hebben in niets. Zodra nederland bekend maakt dat ze stappen zullen ondernemen vallen jullie bijna flauw van ongeloof. Jullie schreeuwen alleen maar, maar in jullie harten hopen jullie dat nederland nooooit zal stoppen met zijn hulp aan Suriname in welke vorm dan ook. Dat jullie baasje een samenwerking met nederland nodig heeft, daar zijn jullie twee koetjes ook degelijk van bewust.Als zaken zo zouden staan zoals jullie idiots verkondigen dan zouden wij verwacht hebben dat jullie heel blij zouden zijn met deze aankondiging en zelfs heel luid zouden staan applaudiseren.Het tegendeel is waar. Jullie beseffen heel hard dat je baasje nederland nodig heeft zonder nederland kunnen we je baasje binnenkort vaarwel zeggen achter de tralies van santo boma en geen enkele amnestie die hem nog helpen kan.
  Weet je waarom er opgeroepen wordt voor Boycot?
  Omdat een boycot de basis zal vormen dat Suriname verlost zal worden van de criminele baasje en zijn troep van wie jullie beiden een hoge dunk hebben.Om die vrijheid te bewerkstelligen zijn ook de nodige offers nodig want verkrijgen van vrijheid komt met een prijs.De boycot is niet eens nog begonnen en je ndp regering staat al op life support.Vindt je het zooooo zielig strakjes als de ontwikkelings hulp straks stopgezet wordt ,kunnen jullie beiden liever een beroep doen op je baasje om zijn vertrek te kondigen zodat de vclgende gezonde regering kan overnemen en dat de samenwerking met Nederland en Suriname in alle rust ,zonder controversies kan voortzetten.Verder doe ik een beroep op jullie twee ellendelingen om verder te gaan studeren ,de tijd dat ongeschoolden presidenten en ministers worden is bijna afgelopen.

  Dit zeg IK,RAY, een rechtgeaarde Surinamer.


  Maak melding

 15. Als ze komen klap ik in mijn handen , maar als ze niet komen klap ik ook in mijn handen . Dat zijn de letterlijke woorden van Zijne Excellentie DD. Bouterse President van de Republiek Suriname . Nu de Economie van Suriname goed gaat , mag Suriname zich niet druk maken om zulke zaken , maar concentreren op het vermeerderen van de rijkdom die de reeds bestaande activiteiten bied . De EU heeft toch steeds minder te besteden aan geld , kijkt maar naar de bananen kwestie . Zelf voor de bananen kunnen zij niet betalen , maar dan wil men komen uitleggen !!! . Hoe laag kan de EU nu zaken als je voor bananen niet kan betalen . Daar en tegen gaat het met Suriname steeds meer voor de wind . De aandelen van de Surinaamse bedrijven vinden gretig aftrek en de monetaire-reserve groeit onophoudelijk . Verder doet Suriname goede zaken met steeds meer landen regionaal als internationaal . Verder adviseer ik de regering van Suriname om de bijeenkomst dan maar in guyana te houden , om te laten zien dat wij niet rancuneus zijn en het algemeen belang van de caricom boven het belang van een individueel land plaats .


  Maak melding

 16. @ Ray:

  Baas die niets van Nederland moet hebben wilde wel een zaak tegen ze aanspannen omdat hij geen geld meer kreeg van ze (uit afspraken van overstappen van Nederlandse naar Surinaamse leger).

  “IK HEB JULLIE NIET NODIG EN IK HAAT JULLIE”, zegt hij, “maar geef me wel je geld”, denkt hij.


  Maak melding

 17. “Verder doe ik een beroep op jullie twee ellendelingen om verder te gaan studeren, de tijd dat ongeschoolden presidenten en ministers worden is bijna afgelopen”!!!

  😉 😉 😉 😉 😉 😉 😉 😉 😉 😉 😉 😉 😉 😉

  Stop Ray, mie é piesie ini mie broekoe


  Maak melding

 18. Even voor de goede orde.

  De EU is wel iets anders dan de politiek in Suriname.
  In de EU heeft elk land een gelijke stem.
  Besluiten worden democratisch genomen.
  Wanneer Frankrijk of Engeland naar Suriname hadden gewild was het gewoon doorgegaan.

  Het is dus weer typisch surinaams om de de zaak te verdraaien.
  Een moordenaar wordt president.
  Dat is de grondwet opzij zetten.

  Daarna regelt deze msdadiger even zijn eigen amnestie.
  Dat is de wereld op z,n kop.
  Dacht men nu echt in Suriname dat Spanje, Italië, Portugal, Frankrijk en England zich wat laten aanleunen.

  Vergeet het maar. Duitsland en al die andere landen zijn het met Nederland eens.
  Suriname schoffeert keer op keer Nederland en dus steunen de leden van de EU Nederland.

  Weet je nogwel? Het begon al met het feestje van Bouterse waarbij hj de ambasadeur van Nederland geen uitnodiging stuurde.
  Toe hij wel kwam (wat gewoon zijn plicht is) Lite Bouterse hem Staan.
  Dankzij het complete Corps Diplomatique die Nederland steunde en bleven staan moest Bouterse zijn hoofd buigen.
  Daarna is Suriname herhaaldelijk door de VS gewaarschuwd.
  Nederland heeft zijn ambasadeur terug geroepen.

  En Bouterse maar blaten.
  Nou dan kan nu de wedstrijd beginnen.
  Jammer.


  Maak melding

 19. Wat voor imago schade?! We hebben de coolste image in de wereld met een killer van een president!!! Slecht zijn = cool = populair = NDP ………


  Maak melding

 20. “De aanname van de amnestiewet in april en de opmerking van de Surinaamse parlementariër Parmessar dat de parlementariërs president Bouterse moeten ontmoeten, is de reden dat de europarlementariërs niet instemmen met dit voorstel.”
  http://www.rnw.nl/suriname/article/eu-parlement-boycot-suriname

  Die grote mond van de NDP parlementarier Parmessar heeft er dus voor gezorgd dat de EU-ACP parlementaire vergadering niet in Suriname zal plaatvinden. De Nederlandse EU parlementariers hadden duidelijk gezegd dat ze geen handen wilden schudden met Bouterse maar Parmessar vond het nodig om te zeggen dat ze Bouterse wel moesten ontmoeten. Nu gaat die hele show in Suriname niet meer door terwijl het wel door zou zijn gegaan als de EU parlementariers niet verplicht zouden zijn om een couppleger, moordenaar en drugsdealer als Bouterse te ontmoeten.
  Ik snap best dat die EU parlementariers geen hand willen geven aan een crimineel figuur als Bouterse, ze hebben geen zin om hun handen vuil te maken. Ik geef ze dan ook groot gelijk.


  Maak melding

 21. “Suriname lijdt gezichtsverlies als het Europees parlement werkelijk overgaat tot een boycot van de EU-ACP meeting in Paramaribo. Dit zegt parlementariër Ronny Asabina (BEP), die deel uitmaakt van het voorbereidingscomité.”

  Correctie mijnheer Ronny Asabina, door een hoofdverdachte van meervoudige moord, martelingen en veroordeelde drugdealer als president te kiezen is er reeds spraken van gezichtsverlies!!!

  En! Wat dacht u van het aanstellen van zijn zoon,
  ook een veroordeelde drugsdealer als hoofd van een
  niet in de grondwet verankerde gewapende macht?
  En! Wat dacht u van de gratieverlening aan weer een andere aangenomen familielid de veroordeelde
  moordenaar Roma Weetikveel?

  Hadden wij het over gezichtsverlies?!


  Maak melding

 22. Afu Sensie, je niveau is baar slecht om een voorbeeld van Hitler aan te geven.

  Ik ben bang dat mensen als jou opgetrommeld worden om te gaan luisteren naar de leider.
  Door de leider te doen staat Suriname er slecht voor en heeft ook daarom een slechte naam.

  Als het niet lukt dan heeft de Surinaamse leider nog een grote vriend om te helpen, de leider van Venezuela en de leider van nieuw Guinee die van DDB een GOUDEN sleutel heeft gehad om elk moment van de dag naar Suriname te reizen.

  In ieder geval hoop ik het beste voor Suriname.


  Maak melding

 23. En maar denken dat je met die duistere amnestiewet weg kan komen, in dit onder ontwikkeld land waar corruptie hoogtij viert, en grondrechtenschenders, mensenrechtenschenders, en moordenaars, zou voor deze omstreden amnestiewet geen enkele probleem zijn, maar gelukkig zijn er nog buitenlandse instanties die deze criminele leiders kunnen corrigeren, omdat ze gebonden zijn aan Internationale verdragen, wat Bouterse de das om zal doen, hij heeft nu wel zijn langste tijd gehad, want er gaat nog meer gebeuren, dit is pas het begin.


  Maak melding

 24. Volgens mij hebben ze daar bij de EU top een nog grotere hoofdpijn dan kwestie Suriname. Griekenland stapt uit de EU, dat betekend een miljoenen strop voor Europa, en Nederland..Frankrijk wil EU bonds uitgeven, maar NL en Duitsland willen dat niet omdat ze nu lage rentes betalen voor hun leningen..ECONOMISCH een CHAOS in Europa..Of de EU wel of niet komt, Bouterse blijft president..


  Maak melding

 25. EEN STUKJE INFO:::

  Het Europees Parlement komt niet meer naar Suriname voor de gezamenlijke vergadering met de ACP-landen die in november wordt gehouden. Dit besluit is vandaag genomen. Europarlementariër Toine Manders (VVD) uit Nederland was na de aangenomen amnestiewet een groot offensief begonnen. Thijs Berman (PvdA), was ook op de vergadering vanmiddag. Hij zegt op Twitter dat het om een unaniem besluit gaat.


  Maak melding

 26. Als ik de nederlandse kranten goed lees, is er crisis in Europa/ nederland. PVDA en SP geven Rutte de schuld dat de economie in nederland in een diep dal zit. Griekenland stapt mogelijk uit de EU, jullie mogen je centjes(lening) gedag zeggen.

  Door deze hele situatie zal jullie Blonde Geert Wilders meer zetels winnen in september bij de verkiezingen. Ik hoop dat hij de grootste partij word, want dan weten we zeker dat Nederland eindelijk stopt met bemoeien met Suriname.

  Geert wilders komt op voor Nederland, en Bouterse komt op voor Suriname, mooier kan het niet.

  Ik ben benieuwd of de allochtonen het nog leuk gaan vinden in Nederland, jij nu..Suriname ontvangt jullie met open armen baja.


  Maak melding

 27. Tony Rebel, vraag maar aan de leider waarom hij zo moet schreeuwen op het plein. Nu is er inderdaad een gezichtverlies.

  =Zoek een ander forum om te reageren, want je verliest gewoon.HOU JE AAN DE INHOUD VAN DE TEKST????


  Maak melding

 28. Genieten jullie lekker van de zon daar, en wat heb ik hier op deze forum te verliezen ? Klagen klagen klagen kunnen jullie alleen maar, wij die hier in Suriname leven merken niks van gezichtsverlies, er is corruptie, er is democratie, er is progressie, er is ontwikkeling, net zoals elk ander land.


  Maak melding

 29. Ik wil baas hierbij adviseren om zijn Nederlandse achternaam te veranderen in een Zuid-Amerikaanse. De Z-Am. variant of Bouterse is Gutierres.


  Maak melding

 30. “=Zoek een ander forum om te reageren, want je verliest gewoon.”

  Bovenstaande zegt ene Ira tegen een andere poster.

  Ira je niveau is niet baar slecht hoor, nee. Je reacties zijn wel van een heel laag niveau.

  Tony Rebel no spang nanga deng, ze zouden heel graag gezichtsverlies willen zien met huilende mensen, terwijl het leven in Surimaribo nogsteeds als elk ander dag doorgaat.


  Maak melding

 31. Zelfvernietiging: varen in een zinkend boot met aan het roer lt.-kaptitein Di Di Bri ka. Och toch mensen jullie hebben de zwemvesten ook laten uittrekken. Minister worden toch. Dir. Kabinet, adviseur, likker worden om het volk te “pakken”.

  Och domme ‘volk” jullie hadden zo’n zin om volksvijanden en landverraders te verkiezen. Voelen jullie dat wel.

  Wil je volharden in je overtuiging zorg dan dat er geen verkiezingen meer worden gehouden. dan zijn jullie veilig met die idioten.


  Maak melding

 32. Het kwartje is gevallen bij deze argeloze Asabina: ‘Suriname lijdt imagoschade’. Zelfs iemand van de hoge frobel zou dat kunnen verzinnen. De amnesty wet is als een molensteen om de nek van de coalitie. Waar is Lakhin (de lakei van Bouterse) met zijn grote mond??? Deze Lakhin beweerde dat de EU Suriname ongemoeid zou laten. Niets is minder waar. Sancties zullen niet uitblijven. De aanname van deze omstreden Amnestywet mag niet ongestraft blijven!!!


  Maak melding

 33. Mevrouw de voorzitter van de DNA en de 6 indieners hebben deze houding van het buitenland voorzien en dus ingecalculeerd neem ik aan.
  Dat zij voor dader en eigen belang een hoofdverdachte en zijn mede verdachten buiten de gevangenis proberen te houden een hele dure prijs gaan betalen. En dat allemaal komt allemaal op het bordje van de bevolking.


  Maak melding

 34. Boi, het zal mij nu een kl……zorg zijn waar die EU zooi wordt gehouden, echt,ie sabie ik zeg het weer, je zal allerlei gedoe nu hebben om Suriname kapot te maken, en veel mensen landgenoten dan vinden dat heerlijk, snap ik niet, maar goed, want centraal staat
  baas moet worden weggeschoten, tegen diegenen zeg ik, ik hoop het voor jullie,en dan dan ga ik me fatoe nemen op deze mensen, dja wo tang want weinigen zullen hun neus dan gaan stoppen in die kkkkkkkkk daar,
  want er gaan klapeen vallen…. dan geen 15 maar met nulletjes erbij!!!! Sorry jongens mijn mening en ik zal weer worden afgemaakt!!!!! ik wacht af!!!!!Ik zeg wel de dingen zoals die zullen gaan als die tijd daar is!!!!


  Maak melding

 35. Zie je again!

  die mensen op deze forum met likes willen dat het juist fkin slecht met su gaat. Ze willen su helemaal kapot maken. Geloof me dat gaat nooit gebeuren zolang bouta aan de macht is!

  Waarheid of niet?

  Dislike!


  Maak melding

 36. Daar gaan wij weer!!!

  “Vrijdag 25 mei 2012 om 00:21 uur, door Ferdinand Hossenbux

  Boi, het zal mij nu een kl……zorg zijn waar die EU zooi wordt gehouden, echt,ie sabie ik zeg het weer, je zal allerlei gedoe nu hebben om Suriname kapot te maken, en veel mensen landgenoten dan vinden dat heerlijk, snap ik niet, maar goed, want centraal staat
  baas moet worden weggeschoten, tegen diegenen zeg ik, ik hoop het voor jullie,en dan dan ga ik me fatoe nemen op deze mensen, dja wo tang want weinigen zullen hun neus dan gaan stoppen in die kkkkkkkkk daar,
  want er gaan klapeen vallen…. dan geen 15 maar met nulletjes erbij!!!! Sorry jongens mijn mening en ik zal weer worden afgemaakt!!!!! ik wacht af!!!!!Ik zeg wel de dingen zoals die zullen gaan als die tijd daar is!!!!”

  Alweer een dreigement, uit de hoek van de zwakbegaafden
  en zwakbeschaafden!!! Ferdinand Hossenuzi, denkt u nu
  werkelijk dat de buitenwacht dit keer gewoon
  toekijkt?!


  Maak melding

 37. Suriname wordt wereldwijd buiten spel gezet, heeft niemand dat dan in de gaten?
  Blijven jullie daar Bouterse en zijn clan de handen boven het hoofd houden?
  Zien jullie dan niet dat door het toedoen van Bouterse en zijn clan Suriname weer zal terug vallen in de staat waarin het verkeerde in de jaren 80 van de vorige eeuw?
  Zijn jullie Surinamers dan echt zo blind?
  Vergooi dat mooie land nou toch niet, zet Bouterse en zijn clan buiten spel en ga voor echte democratie, daar heeft jullie mooie land recht op.
  Verwerp alles dat Bouterse heeft gedaan, neem openlijk afstand van deze dictator.
  Keer hem en de zijne de rug toe en laat hem boeten voor wat hij Suriname aan heeft gedaan.
  Als jullie Surinamers daar het lef toe hebben zal de wereld heel anders naar Suriname gaan kijken.
  Ja, ik voorspel dat Suriname dan een welvarend land zal worden!
  Lever jullie ondergang Bouterse uit, en ga opnieuw beginnen!
  Mooie praatjes vullen geen gaatjes!
  Maar voor alsnog luisteren jullie liever naar het geschreeuw van een moordenaar in het nauw.
  Bouta heeft niemand nodig, en al helemaal Europa niet als je hem hoort, maar ondertussen toch maar proberen geld los te peuteren van Europa.
  Open jullie ogen en ga voor Suriname!


  Maak melding

 38. Dus gemiddelde pro- Bouterse man of vrouw is zo fucking dom dat het haast zinloos is in discussie te gaan.Bouterse is een moordenaar,drugsdealer,witwasser en ga zo maar door.Hebben jullie stommerikken dat nog steeds niet door.Na so oen ede tranga!De man is de enige President in de History van Suriname die zijn eigen onderdanen eigenhandig heeft vermoord!De enige Surinaamse President die 11 JAAR!gevangenis straf aan zijn broek heeft hangen!Niet in de gevangenis eindigen is waar hij het allemaal voor doet,en daarvoor gaat hij zelfs jullie pro- bouta mensen opofferen als het moet!Wo go barie!Jullie waren gewaarschuwd.


  Maak melding

 39. Als er in het buitenlandsbeleid van de EU beslissingen over Suriname worden gedaan heeft Nederland een grote stem.
  Spanje, Portugal, Frankrijk, Engeland en Nederland hebben aan de wieg gestaan van het huidige Zuid Amerika.
  Hun talen worden in Zuid Amerika gesproken.
  Dat geldt ook voor heel Midden en Noord Amrika.

  Bouterse kan wel wat roepen maar de besluiten worden op een hoger niveua genomen dan dat van boeven en moordenaars.


  Maak melding

 40. Anti-bouta en pro-bouta zitten hier elkaar hun huid vol te schelden, maar toch hebben we hier allemaal 1 gemeenschappelijk doel of wens, en dat is dat we allemaal erg veel van Suriname houden en we allen wensen dat Suriname vooruit gaat.
  Jammer dat we geen president hebben die ons kan verbroederen.Maar dat is verdeel en heers politiek om er zelf beter van te worden!!!


  Maak melding

 41. Een reactieop M Whome,de buitenwacht kan toekijken of iets doen met wat daar fout gaat, dus zeg ik nogmaals
  mek deng go, soema wang go fo klaar a torie dape, veeg alles schoon blaas baas weg en alles eromheen, en na dertig!!!!!! jaar hebben we weer zulke discussie`s, want we staan nog steeds dan ja dan onder aan die trap.
  Dit geef ik mee, en ik hoop dat het netjes overkomt, groffe woorden breng ik niet openlijk op scherm, heeft geen zin, zo ben ik niet maar goed.


  Maak melding

 42. Suriname schaart zich de laatste tijd achter staten en personen waarmee de rest van de wereld niet veel te doen willen hebben zoals Venezuela en Obiang.We verheerlijken deze Obiang en geven hem nog de hoogste onderscheiding en de Sleutel van Paramaribo en wat doen met onze eerwaarde heer Bekker? Waarom nodigen we niet meneer Desmond Tutu een keertje uit? Zijn we bang voor hem dat hij altijd de waarheid zal zeggen?


  Maak melding

 43. Samen sta je sterk.
  Je kan het als land in je eentje niet overleven.
  Je wil geen imago schade. Zeker in deze tijd.
  Opinie is een kostbaar goed.
  En handels partners in de regio en daarbuiten hebben elkaar nodig.
  Import export etc.
  Ja kan wel zeggen andere landen moeten niet bemoeien in de zaken van Su.
  Maar je heb die landen toch weer nodig voor in-export.
  En de opinie van het volk daar telt zeken.
  Banken investeren ook niet meer in wapens.
  Het westen en de rest van de wereld wil zo min mogelijk bloed aan hun handen hebben.

  Hoe je het draait of keert bontgenoten heb je nodig.
  In goede en minder goede tijden.


  Maak melding

 44. Altijd aan de macht blijven is voor Bouterse de enige optie om niet in de gevangenis van Suriname of die in Nederland te eindigen.De Nederlanders gaan er alles aan doen om hem op te sluiten in Scheveningen,en hij gaat nog liever dood! dan dat hij dat laat gebeuren. De verkiezingen van 2015 zullen de meest frauduleuse!en rumoerige! zijn, ooit in Suriname gehouden.Geweldadig! wel te verstaan!Dat is als ze uberhaupt doorgaan!De DOOD zal, vrees ik,ons uiteindelijk van dit MONSTER moeten bevrijden!Tot het zover is:God zij met Suriname.


  Maak melding

 45. Asabina, je moet het zoeken binnen eigen gelederen.
  Niet de EU-boycot zorgt voor imago-schade, maar het sujet dat je als pres hebt uitgekozen.

  Het is belangrijk om snel te handelen voordat dit sujet zichzelf bombardeert tot pres voor het leven.

  Opschieten…..


  Maak melding

 46. @Esmerald, bedankt voor je reactie.

  Ronny Asabina, dit is maar het begin van alle ellende. Er zijn ook al geluiden dat er tegenwerking zal komen, dan bedoel ik de Surinaamse ambassadeur in Frankrijk die ook mede verdachte is. Zijn baan staat ook op springen??

  =Ik hoop dat Surinamers in de toekomst goed over gaan nadenken voor wie ze gaan stemmen en niet zomaar ingaan op beloftes. Ook vooral eerst goed onderzoek te doen.

  Dit doet Suriname geen goed..


  Maak melding

 47. Let op!Niet een Nederlandse boycot,maar een EU boycot.
  Dus de hele EU!!Het ziet er niet goed uit voor Suriname,indien het zo doorgaat!

  We zijn niet blij dat Suriname geboycot wordt,want hoe goed zou deze meeting voor Suriname niet zijn geweest.
  We zijn wel blij dat al die leugenachtige verhalen over wel of geen boycot van de EU tov van Suriname nu wel achterhaald zijn!Ik ben benieuwd wat het gesprek van 31.05.2012 weer aan het licht zal brengen!!!
  Zo zie je maar weer wat politiek van ons mooie land kan maken!!!GARBAGE AND TRASH!

  You can fool some of the people some of the time.And you can fool some of the people all of the time.And you can fool all of the people some of the time.But you cannot fool all of the people all of the time.


  Maak melding

 48. @Vrijdag 25 mei 2012 om 12:36 uur, door basja
  Je doelt hiermee op stembusfraude?
  Laat mij jouw dan uit de droom helpen:Door de amnestiewetswijziging heeft Suriname duidelijk alle internationale aandacht naar zich toegetrokken en zich daardoor negatief op de kaart gezet!Bij de eerst komende verkiezingen zullen als nooit van te voren daarom ook waarnemers uit alle wereldorganisaties waar Suriname zich bij aangesloten heeft,aanwezig zijn.Bij constatering van de geringste onregelmatigheid zal men daarop adequaat reageren.En je weet even als ik welk middel altijd weer hierbij gebruikt zal worden?Ik weet niet of Suriname daar tegen bestand zal zijn;ze mag kiezen!!!


  Maak melding

 49. Beste Kondremangs,

  BA SOEKOE BA FENI BA TJARI !!!!!!

  Waar zijn die bigi mofo’s van DiDiBrie en mini-ster Lakei????

  TIME WILL TELL,KONDREMANGS!!!
  NOBRUYA


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.