Luie ambtenaar plaag lokale overheden Suriname

46

PARAMARIBO, 24 mei – Luie ambtenaren zijn een ware plaag voor lokale overheden. Districtscommissaris Ingrid Karta – Bink van Commewijne heeft er de buik vol van. Menig project stagneert omdat ambtenaren of niet of heel even aan het werk verschijnen. “De zeven-even mentaliteit (Het werk bij de overheid begint om zeven uur ’s morgens, red.) geeft grote problemen”, aldus Karta – Bink.

Vooral in gebieden waar veel handwerk moet worden verricht, laten de ambtenaren het afweten. Ze melden zich bij bosjes ziek. Met de regelmat van de klok worden doktersverklaringen afgegeven. De mensen zijn zogenaamd te ziek om hun loon te verdienen. “Dezelfde ambtenaar zien we dan op het veld als bus- of taxichauffeur of als vakman”, zegt Karta – Bink. En zoals het bij de overheid gaat, kan dit ongestraft en ongestoord. Zo er sancties zijn, worden die niet toegepast.

Het loon wordt dan elke maand opgestreken zonder prestatieplicht. In de betaalde tijd kan dan elders nog meer inkomen worden vergaard. Minister Stanley Betterson van Regionale Ontwikkeling spreekt er schande van. Als directe baas van de districtsambtenaar, vindt hij een mentale omslag op zijn plaats. “Als je kijkt naar onze potentie als land, zouden we veel verder moeten zijn. Maar dan speelt het probleem van plichtsbesef.” Maar wie doet er nou echt iets aan?

46 REACTIES

 1. En dit is waardoor Suriname geen vooruitgang boekt. Spookambtenaren die om politieke kleur zijn gekozen, hun salaris opstrijken, geen enkele moer uitvoeren en er bij klussen.


  Maak melding

 2. Beste Sabidieri en Zucht.

  Luie ambtenaren zoals beschreven in het artikel stelen van hun land. Ze houden dus niet van SU omdat ze het land en de bevolking de afgrond in sturen.

  En beste Sabidiere:

  In tegenstelling tot spook ambtenaren moet ik wel werken voor mijn centen. Ik begin vroeg en eindig laat. En dat ik toevallig internet tot mijn beschikking heb reageer ik graag op alle NDP groupies die wanhopig proberen hun paarse leider te verdedigen.


  Maak melding

 3. SABIDIERI: Klopt je hebt het heel goed gezien ik kom niet uit Suriname, mijn nwaarachtigheid ligt ergens anders………En hangmatten daar heb ik niks mee.


  Maak melding

 4. Sabidieri

  Laat ze maar praten over spook ambtenaren. Die hebben zij in Nederland niet *sarcatische stem*. Nee in Nederland kan het op een legale manier, dat heet wacht geld.

  Hypocrisie
  VB: De regeling van het wachtgeld is afhankelijk van de duur van hun positie. Een minister die een periode van bijvoorbeeld 6jaar heeft gewerkt als minister krijgt een wachttijdregeling voor een periode van 6jaar.

  Ze krijgen echt de kans om tijd door te brengen met hun gezin, want ze krijgen het eerste jaar 80 procent van het salaris en daarna voor de rest van de periode 70 procent. Een minister verdient €140.000. Het eerste jaar ontvangen ze €112.000 en ze zakken daarna naar €98.000.

  Ze hebben voor de betreffende periode GEEN sollicitatieplicht en ze worden zelfs aangevuld indien ze een baan nemen met een lager salaris.


  Maak melding

 5. Bouta82

  Leuk die mensen die als het over misstanden in Suriname gaat direct met vingertje naar Nederland wijzen.

  Suriname heeft veel te veel ambtenaren ( ruim 40 procent van de beroepsbevolking)

  Punt uit


  Maak melding

 6. Henk Molenaar

  Suriname is niet perfect, verre van. Ik durf dat toe te geven. Maar de denigrerende manier hoe bepaalde types, over Suriname praten (daar val jij ook onder) en dan Nederland als perfect beschouwen.

  Die wijs ik graag dmv het “vingertje” inderdaad op feiten van gebreke in het land.

  Geen enkel land is PERFECT!


  Maak melding

 7. Voorstel van wet aan de DNA: wijzing de ambtenarenwet waarbij elke ambtenaar die zich ziek meld een bezoek brengt aan de bedrijfsarts (geen huisarts!)Deze geeft aan of de werknemer arbeidsongeschikt is voor zijn functie. Indien de ambtenaar geschikt wordt bevonden dan kan hij binnen 1 week bezwaar maken bij en onafhankelijk medisch college. Tevens moet de controle op de zieke ambtenaar worden verscherpt. De zogenamde doktersattesten moeten ongeldig worden verklaard, omdat de huisarts geen medisch objectief oordeel kan geven of de werknemer zijn werk wel of niet kand doen.


  Maak melding

 8. Ik wil zien dat de huidige bestuurders de moed hebben om deze misstanden aan te pakken.Als je als bestuurder misstanden vaststeld en niets daar tegen doet ben je medeschuldig! Praten heeft geen zin.Laat men corrigerend optreden og durft men dat niet aan? Mevrouw Karta wat zegt de ambtenarenverordening? Treedt u op als u lef heeft! En als u niet durft op te treden neemt u dan ontslag ,want dan heeft u totaal gefaald!


  Maak melding

 9. Jako, ben het met je eens. De persoon(nen) die de fraude/corruptie bij het overheidsapparaat eruit krijgen. Mogen een standbeeld/monument krijgen.


  Maak melding

 10. Bouta82.

  Zo te lezen werk je bij het Rijk.

  Klopt dat er heel wat regeltjes ter bescherming, van vooral de Nederlandse ambtenaar, in het leven zijn geroepen.
  Maar binnenkort is dit verleden tijd en wel op 1-1-13. zie Kunduz.
  Ook de pluche-figuren zullen eraan moeten geloven.
  Nederland heeft de laatste jaren schoon schip gemaakt op alle Ministeries en er volgen nog meer bij de gemeentes
  Dit zijn restanten van het polder-model.

  In Suriname is dat (nog)niet het geval, het ambtenaren apparaat barst uit zijn voegen.
  Niemand durft actie te ondernemen omdat het een hele grote elastieken familie betreft.

  Als men het niet aandurft om de juiste man/vrouw op de juiste plek te plaatsen, dan is het handig om een interim-manager aan te stellen om de boel te reorganiseren mbv een aantal surined consultants.
  Het werkt altijd om mensen die geen binding hebben met de “zaak” het vuile werk te laten opknappen, no hard feelings.

  Dit is een erg leuke job, er valt veel winst te behalen.
  Maar men durft niet.

  De ambtenaren zijn totaal niet gemotiveerd, bezitten volgens mij ook geen gedegen opleiding en hebben absoluut geen hart voor de zaak.
  Heel erg makkelijk om wat controle-punten in te bouwen, zoals bv aanwezigheidsregistratie, gewerkte uren boeken en ziektecontrole.

  Jammer, erg jammer.


  Maak melding

 11. Deze groepering hoort niet als mensen maar luiaards!
  Aanpak: heel simpel! de laan uitsturen!!

  Mek ding go jang scheit! Moerschont!!! ze helpen het land naar de klote!!


  Maak melding

 12. Bouta82.

  Gelijk heb je met je posting.

  De gasten die denigrerend over Suriname praten, zijn gewoon heel erg zielig, dus kan en mag je ze ook je ook niet kwalijk nemen. Ze praten denigrerend over Suriname zodat ze zichzelf superieur voelen, deze gasten leven vaak als minderwaardige wezens in de Nederlandse maatschappij.

  Geloof me maar geen enkele successvolle Surned zou de tijd nemen om dag en nacht hier negatief over Suriname en zijn bestuurders te kletsen, daar hebben ze de tijd niet voor en met hun gezond verstand weten ze ook dat Suriname gebreken heeft die niet binnen 1 of 2 jaar opgelost zullen kunnen worden.


  Maak melding

 13. Ik ben het helemaal met @Bouta82 eens! Nederland is totaal niet perfect. Er heerst heel vele corruptie ook het bedrijf waar ik voor werk. Er zijn al een aantal ontmanteld en is ook regelmatig in de media. Het is orde van de dag deze tijd. In Nederland is er zoveel gaande, dat je het niet meer bij kan houden. Het is een chaos in Nederland geworden. Je kan het een jungel noemen.

  *In Nederland gebeurt precies hetzelfde als in Suriname.


  Maak melding

 14. Donderdag 24 mei 2012 om 10:51 uur, door Esmerald

  Esmerald,

  Dan krijg je de “vakbond” op je dak. En dan gaan ze staken want daarrvoor zijn ze niet te ziek. De oppositie (maakt niet uit wie) gaat ook mee doen want ze willen weer aan de macht. Zie daar het probleem van Su.

  Een medaille voor wie dat oplost.


  Maak melding

 15. Het mooie van is, dat VHP net voor de verkiezingen en na de verkiezingen meer dan 800 mensen in dienst had genomen. Sommige hadden niet eens een taakomschrijving.

  Men wilde deze contractors hun contract niet verlengen en wat kregen we allemaal te horen van de fronters en vakbonden.

  de overheid moest voor banen zorgen, de mensen hadden schulden, de frontvakbonden dreigden met stakingen want de overheid mocht deze mensen niet ontslaan.


  Maak melding

 16. Donderdag 24 mei 2012 om 11:53 uur, door Pongosaqoui

  Niets is onmogelijk, voor alles is er een oplossing, waar een wil is is een weg.
  Heel erg cliché, maar wel waar.

  De vakbonden zijn er niet echt voor de werkenden, hier ook niet, dus ze mogen staken wat ze willen.

  Geen idee hoe het stakingsrecht in suri geregeld is;hoelang ,betaling etc.
  – Regels allereerst aanpassen, staken mag, maar niet langer dan bv 1 week. (georganiseerd staken kan ook).
  – Vrijwilligers/studenten/stagiaires regelen voor cruciale loketfuncties.(tijdens staking).
  etc.

  Bij reorganiseren hoort ook innoveren.
  -Als je reorganiseert, dan ontstaan er ook nieuwe functies.
  De gelegenheid biedt zich aan om de juiste man/vrouw aan te nemen.
  – Nieuwe banen creëren bij de onderdelen die het het hardst nodig hebben.
  – zorgen voor trainingen en begeleiding van het personeel.
  – De ambtenaren moeten hun baan leuk vinden en moeten weer trots kunnen zeggen dat ze bij lantie werken.
  – Verbieden om nevenfunctie/banen uit te oefenen.
  Dit zijn enkele highlights.

  Wie kent de suri’s op hun duimpje, niet de Nederlander.
  Maak gebruik van surined consultancy.
  Cultuurverandering blijkt het belangrijkste onderdeel te zijn voor, tijdens en na een reorganisatie.

  Over oppositie,
  Het lijkt meer op een vluchtroute om alles af te schuiven op de oppositie.

  niet dan………


  Maak melding

 17. Afu,

  Je komt duidelijk uit de vorige eeuw.

  Nooit gehoord van: ” Anywhere, Anytime, Anyplace, AnyDevice.
  Nooit gehoord van 7x 24 uur BB.
  Nooit gehoord van “het nieuwe werken”.

  Laat maar…

  Er is een verschil tussen werkpaarden en sierpaarden.
  Wie verdiend het meest?

  Dag Afu.


  Maak melding

 18. De Surinaamse bevolking is geen luie volk dat jullie zo reageren betaamt van weinig kennis.Het verbaasd mij dat het Srinaamse intelect niet reageert op dit platvorm.Als de KOP niet goed is hoe kan het lichaam goed functioneren.Dringt het jullie niet door dat de politicie de directeuren van de ministeries er geen leiding gegeven wordt.Deze mensen komen als laatste en gaan als eerste weg.Die mw. Bink is een van de leeg hoofdige die Suriname rijk is en op een stoel te zitten waar ze geen recht op heeft. Het Surinaamse volk wordt als lui bestempeld door die genen die het volk leeg zuigt en door de leeg hoofdigen die Suriname rijk is.


  Maak melding

 19. De gehele zogenaamde NDP top behoren tot de spookambtenaren nog erbij ze zijn ongeschoolden en leeghoofden;
  Het op en neer vliegen naar nietszeggende landen wil niet zeggen dat ze werken voor land en volk . Neen hoor vraag het maar aan die antieke ongeschoolde politieke’leider’ Somo,hij reist op en neer om persoonlijke redenen,Cuba daar heeft meer dan de helft van de ndp’top’ hun huisdokter,en wanneer ze voor een check up gaan dan zeggen ze zogenaamd wij zijn op zaken reis.
  NDP=spookambtenaar.


  Maak melding

 20. Ja, hé mevrouw Karta-Bink, hoe kun je als leidinggevende je spookambtenaar terecht wijzen?

  Die spookambtenaren van je weten immers dat ’s lands ‘hoogste’ ambtenaar bout als DNA lid domweg niet op DNA vergaderingen verscheen. Bout maakte het zelfs zo bont, dan hij als volksvertegenwoordiger toen werd geroyeerd.

  Waarom zou je als ‘luie spookambtenaar’ dan niet het zelfde proberen en ook niet op je werk verschijnen?

  Zelfs nu hij president is, ziet hij het Surinam Airways vliegtuig van binnen vaker, als de zaal van de Nationale Assemblee.

  Een paar weken geleden wilde hij in een hangmat met journalisten op Brokobakka gaan discussiëren. Lesi no habi dresi!


  Maak melding

 21. Esmerald volgens jou ben je dus een sierpaard, ik zou eerder zeggen een luie ambtenaar, die in de baas zijn tijd op waterkant.net vertoeft.

  “De gehele zogenaamde NDP top behoren tot de spookambtenaren nog erbij ze zijn ongeschoolden en leeghoofden;”

  Nu moet het voor een ieder duidelijk zijn dat de azijnpissers, geestelijk labiel, stuk voor stuk gasten die op instarten staan. Tot een andere conclusie kan je niet komen met zoveel onzin.


  Maak melding

 22. Allen,

  Ik volg dit forum al geruime tijd en het valt mij steeds op dat elke discussie uiteindelijk uitmond op deze regering dit en de vorige regering dat. Kan niemand gewoon eens bij de kern van het topic blijven.

  Iedereen weet toch dat Suriname een 7 even cultuur heeft laten we elkaar niet voor de gek houden. Sterker nog, teveel mensen doen hier direct of indirect hun voordeel mee en zijn helemaal niet gebaat bij verandering. Als we als land echt vooruit willen komen moeten we dit serieus aanpakken zonder te kijken naar de politieke kleur want uiteindelijk is de gehele samenleving de dupe.

  Een constructieve discussie is noodzakelijk vooruitgang te boeken. Met over en weer verwijten maken komen we nergens.


  Maak melding

 23. En als je ze ontslaat, schreeuwt onze geweldige vakbeweging van “politieke motieven” en dreigt met stakingen (zie EBS)

  Suriname is ziek (gemaakt door de Surinamers)


  Maak melding

 24. Donderdag 24 mei 2012 om 06:58 uur, door Henk Molenaar
  Donderdag 24 mei 2012 om 10:10 uur, door Henk Molenaar
  Ik ga meteen, direct, terstond, per omgaande, pronto en nog veel meer van dat soort kretelogie een straatje staatsloten kopen.
  Ik ben het volkomen eens met jou.
  Ik sta er gewoon versteld van dat die dag bestaat.
  Jongen, jonge, jonge: YOU MADE MY DAY.

  Alle grappen op een stok, dit soort dingen is de down fall voor elk land. Dit moet met wortel en tak uitgeroeid worden; en wel met de grootste spoed.


  Maak melding

 25. Donderdag 24 mei 2012 om 13:00 uur, door Afu Sensie

  Esmerald volgens jou ben je dus een sierpaard, ik zou eerder zeggen een luie ambtenaar, die in de baas zijn tijd op waterkant.net vertoeft.

  Sierpaard????

  Hoe kom je daar nou bij.
  Ik heb een uitkering weet je nog, vanochtend de prulletjes geprikt, gelukkig is het 28gr heeeeeerlijk mang!

  Ik heb voor vandaag mijn uitkering al verdiend en nu zit ik met mijn tweedehandse laptop op een bankje bij de voedselbank.
  Het is nl erg druk, dagelijks komen er armoedzaaiers erbij.

  En jij sannetje jr, op welk Ministerie zit je, want ik zie je nooit in het weekend?
  Tang Que hora is, 08.10.
  Mie gadoe Afu, ga je schamen, of ben je bezig met je ontbijtje,broodje zoutvlees.

  Effe Telezuur(Apeldoorn) bellen.

  Dag Afu…


  Maak melding

 26. DE zogenaamde ndp’toppers”
  -bouta.wereld berucht om zijn criminele en coca daden
  -in suriname zien wij hem als de vrijgekochte crimineel middels zelf amnestie.
  -brunsie
  hetzelfde verhaal als zijn voorganger ,bankrover hoort ook in deze rijtje.Eens aartsvijanden van mekaar ,heden net als een onafscheidelijke siamese tweeling.
  -somo,die hoort in een museum thuis ,hij is even oud als het begin van de mensheid eeuwen van te voren.
  De overeenkomsten tussen deze 3 is schrikbarend ,
  Ongeschoold en leeghoofden.
  Ze zijn de drie musketiers.


  Maak melding

 27. Donderdag 24 mei 2012 om 13:10 uur, door blakaboy

  “En als je ze ontslaat, schreeuwt onze geweldige vakbeweging van “politieke motieven” en dreigt met stakingen (zie EBS)”.

  Het is ook niet de bedoeling dat je mensen zomaar ontslaat.
  Elke ambtenaar heeft zijn eigen verhaal(gezin).

  Dit moet gericht gepland worden en niet door zomaar te reshuffelen of door mensen “in de wacht” te zetten.

  Begin maar met alles in kaart te brengen. (IST-situatie)
  Begin bij de Topmanagers: hoeveel medewerkers in hun team, Wie doet Wat, in welk tijdsbestek en wat brengt het op.

  Kom op je kunt het.


  Maak melding

 28. Donderdag 24 mei 2012 om 13:03 uur, door Cleon B.
  Ik ben het volkomen eens met de inhoud van jouw comment. Het gekke is dat ook ik het meestal oneens ben met mensen als Esmeralda en Henk Molenaar. In deze kwestie echter moet ik zeggen dat ik het gezeur en geweeklaag van Bouta en consorten spuugzat ben in deze kwestie, die zonder na te denken maar nietszeggende en irrelevante argumenten aanvoeren om maar tegen te zijn aangezien de kritiek van in hun ogen tegenstanders komen zonder te kijken of daadwerkelijk het negatieve kritiek betreft. Ik hecht echter waarde aan elke positieve kritiek die Suriname verder kan helpen en voor mij is het ABSOLUUT NIET opportuun van wie of uit welke hoek het komt. Esmeraldea en Henk molenaar; ik dank jullie voor jullie bijdrage in deze kwestie. Het is heel erg opbouwend en als jullie inhoudelijke comments op deze voet doorgaan hebben jullie een medestander gevonden.


  Maak melding

 29. Dit is toch al vele jaren bekend maar geen enkele regering doet er wat aan. Integendeel, iedere nieuwe regeerperiode neemt het aantal ambtenaren juist toe i.p.v. af. Een aantal jaren terug werd geschat dat 60% v.d. werkzame beroepsbevolking ambtenaar was, 60% is gewoon veels te veel. Daarvan voert zeker 75% geen moer uit, dat deel zou zonder al teveel problemen ontslagen kunnen worden maar het ontbreekt de Surinaamse politici aan politieke wil om het te doen.

  Het grote probleem met Suriname is dat het land een veels te groot overheidsapparaat heeft dat te bureaucratisch is, teveel belastinggeld verspild en te inefficient is. Naar mijn mening zou Suriname juist gebaat zijn met een kleine dienstbare overheid die zich beperkt tot het uitvoeren van essentiele staatstaken en ondernemers niet teveel voor de voeten loopt met allerlei bureaucratische bullshit regeltjes en rompslomp.

  Mensen die in Suriname braaf voor de volle 100% hun belastingen betalen zijn in mijn ogen een stel sukkels want hun zuur verdiende geld die ze in de vorm van belastinge afdragen aan de (r)overheid wordt massaal verspild door de Surinaamse overheid (corruptie en nepotisme) en ze betalen voor een service die niet/niet optimaal geleverd wordt door de overheid. Lanti steekt al dat belastinggeld in eigen zak en gebruikt het zodat politici en ambtenaren snoepreisjes kunnen maken en hun familie/vrienden/aanhangers flink kunnen bevoordelen.

  Mensen die het fenomeen spookambtenaren op 1 lijn durven te stellen met de NLse wachtgeldenregeling (die in NL ook flink ter discussie staat en beperkt zal gaan worden) zijn gewoon te achterlijk voor woorden want ze vergelijken appels met peren. De wachtgeldenregeling kan het beste gezien worden als een soort van ontslagvergoeding voor politici. Gewone werknemers hebben normaliter ook recht op een ontslagvergoeding als ze ontslagen worden en 1 v.d. factoren die van belang is om de hoogte van zo’n vergoeding te berekenen is het aantal maanden/jaren dat ze gewerkt hebben voor de werkgever. De wachtgeldenregeling heeft dus niets te maken met het Surinaamse fenomeen van spookambtenaren.


  Maak melding

 30. Het zijn de dooie vissen die meegaan met de stroom.Somo houdt verblijf in Jakarta,lonnie op zijn goudvelden en bout steeds met een voet in het vliegtuig en met de andere op Brokobaka.Als de menners dit doen,moet Karta ook niet klagen als mindere goden in hun voetsporen stappen.Twee internationaal voortvluchtigen en een zedendelinquent.tja

  Cobie


  Maak melding

 31. Ik las in een posting van iemand dat ze gaan staken… Als je wilt staken moet je volgens mij wel eerst werken, toch?

  Geloof me de persoon die schoon schip maakt wordt de held van het volk. Keerzijde zal wel zijn dat je leven niet veilig is in Suriname.


  Maak melding

 32. Bouta82
  Ik lees vaak jou postings. Maar ik vind dat je bij dit onderwerp flink de plank mis slaat.

  Ik ga het kort houden. Wachtgeld is een recht in Nederland.
  Is even na 7 ook een recht in Suriname? Is het ergens wettelijk vastgelegd. Kan je mij dat dan Aub duidelijk maken.

  Een paar jaar geleden heb ik met een ambtenaar in Suriname gesproken. Ik vroeg haar: waarom wordt het systeem van even na 7 niet stopgezet. Ze zei tegen mij dat dit komt omdat ze geen uitkering krijgen als ze worden ontslagen. Of het 100% waar is weet ik niet.
  Maar dan zal het systeem altijd zo blijven als dit niet veranderd wordt.
  Maar je hebt ook een systeem bij personeelszaken dat de juiste man en vrouw op de juiste plaats wordt gezet. Afhankelijk van hun capaciteiten. Hier lees ik nooit wat over. Werk aan de winkel voor de ministers.
  Bouta82 verandering is vaak pijnlijk.
  Er moet ergens een begin zijn.
  Wij in Nederland zijn niet tegen de Surinamers daar want wij zijn zelf ook Surinamers die werken en wonen in Nederland. Maar wij leven mee met wat er in Suriname gebeurd. Dit doen wij door positieve feedback hier. Begrijp je dat?
  Toen oom Vene aan de macht was hebben wij hem hier af en toe ook de wind van voren gegeven.
  Maar ik ga niet zeggen wat ik van Bouta vind anders ga je mij gelijk een stempel geven.

  Ik ben voor een zakenkabinet die wel dingen door kan voeren.

  Ik rust
  Djamoe


  Maak melding

 33. Wie niet komt opdagen, wie te laat aankomt, op staande voet ONTSLAAN! En why moet met om 7 uur beginnen? natuurlijk ben je dan om 13 uur al moe en ga je naar huis. Beter begint met gewoon op een normale tijd tussen 8 en 9 en werkt men door tot 17. Wie zich niet aan houdt eruit. En owja salarissen mogen ook best verdubbeld worden.

  Suriname heeft 36.000 ambtenaren, met 1/3 hiervan kan met een veel beter dienst verlenen. Als we nagaan dat westerse landen ongeveer 20 ambtenaren per 1000 inwoners hebben, dan heeft suriname dus om en bij slechts 10.000 ambtenaren nodig.

  Ik zeg onsla die 26.000 spookambtenaren, met 3x minder ambtenaren kan je de lonen 3x verhogen. Resultaat: tevreden ambtenaren, betere service, minder corruptie.


  Maak melding

 34. Ik wilde in eerste instantie niet reageren op dit geklaag van mevr. Karta-Bink, want het heeft geen enkele zin. Alle Surinamers die dit bericht lezen spreken er namelijk schande over, toch verandert hun gedrag in de praktijk niet, zolang als ik mezelf ken heeft Suriname met dit probleem te kampen. Het enige wat je als rechtgeaarde Surinamer kunt/moet doen is: “zelf je werk goed doen, verbeter de wereld en begin bij jezelf”.

  Mevr. Karta-Bink moet daarom niet komen klagen, ze moet maar het goede voorbeeld geven, dat is het enige wat ze aan dit probleem kan doen, verandert de mentaliteit van haar ondergeschikten niet, dan geeft zij, samen met de andere leidinggevenden in het land, waarschijnlijk niet het goede voorbeeld. Beginnen b.v. de vergaderingen van de assemblee op tijd? Heeft men vaker wel of geen quorum in de assemblee? Werken onze first lady en onze nationale bonuman Steve Meye werkelijk voor hun geld? Nee toch! Wat verwacht je dan van een arme sloeber die niet genoeg verdient om een normaal leven te leiden? Hij moet toch gaan hosselen om er tenminste iets bij te verdienen, daarmee bewijst hij dat hij niet lui is. Hij hosselt erbij vooral omdat hij weet dat zijn meerderen er ook met de pet naar gooien.


  Maak melding

 35. Ik heb ook bij de overheid gewerkt…en ik begon om 07.00uur en eindige om 15.00uur, maar ga naar CBB, Hoofdkantoor….jeetje..ze zitten daar als kippen in een hok. Gewoon schandalig….Een bedrijfsarts in dienst nemen en bij elk ziekmelding….een huisbezoek plannen. Da zul je ze zien!!! De wet moet aangepast, omdat die ook een heleboel toestaat!!!!


  Maak melding

 36. Wat zijn sommigen toch kinderachtig, nee, Nederland is niet perfect, Suriname ook niet, gelukkig maar, dan valt er nog heel wat te leren.
  Ik haat Nederland soms ook met zijn wetjes en regeltjes die je zomaar door je strot geduwd krijgt, neemt niet weg dat ik hier ben opgegroeid en goede dingen heb ontvangen, ik hou van Sur maar als ik aan de traagheid denk haat ik dat ook, en tóch hou ik meer van Sur. Dus volgend jaar, dahag Nederland.


  Maak melding

 37. Donderdag 24 mei 2012 om 17:10 uur, door Djamoe

  Op het punt dat wachtgeld een recht is heb je gelijk. Neemt niet weg dat het ethisch onjuist is.

  MAW bij nader inzien was het technisch gezien een ongelukkige vergelijking.

  Het komt dan niet altijd goed over dat de “Surined’s” het met de surinamers in Su. menen/meeleven.

  Ik ben zeker benieuwd naar je mening over Pres.Bouterse,
  dit heeft mede te maken met:

  1: Mogelijk heb jij feiten uit HET DOSSIER of andere bronnen. Ondanks een persoonlijke voorkeur, ben ik objectief.

  2: Je posting waar ik op reageer vind ik goed gefundeerd en duidelijk.

  Ik hoop in de toekomst dan ook meer van je postings te zien, ook als we lijnrecht tegenover elkaar staan qua standpunten.


  Maak melding

 38. @ANNE haat de wetjes en regels die ze in Ned. door de strot geduwd krijgt.
  ANNE ik wens je het beste, maar in Surimaribo zal je wanhopig wensen dat ze daar WEL wetjes en regels hadden…….
  Want daar is het: FREE FOR ALL AND ALL FOR FREE…….


  Maak melding

 39. Vrijdag 25 mei 2012 om 09:07 uur, door anne

  Wat zijn sommigen toch kinderachtig, nee, Nederland is niet perfect, Suriname ook niet, gelukkig maar, dan valt er nog heel wat te leren.
  Ik haat Nederland soms ook met zijn wetjes en regeltjes die je zomaar door je strot geduwd krijgt, neemt niet weg dat ik hier ben opgegroeid en goede dingen heb ontvangen, ik hou van Sur maar als ik aan de traagheid denk haat ik dat ook, en tóch hou ik meer van Sur. Dus volgend jaar, dahag Nederland.

  waarom volgend jaar? kon gister al met de KLM vlucht en vandaag met de SLM hihihih


  Maak melding

 40. Gelukkig is dit in Nederland tot het verleden. Tot 2003 had de luie ambtenaar vrijspel. Sinds de opkomst van Pim Fortuyn en Geert Wilders hebben we in Nederland nauwelijks nog luie ambtenaren. Deze mensen zijn allemaal vervangen door hardwerkende en hoogopgeleide ambtenaren. Nu zitten voornamelijk ambtenaren (nog niet allemaal) die zijn diensten positief hebben bewezen in het bedrijfsleven.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.