‘Comité Desi Bouterse’ wil bisschop Suriname weg

107

PARAMARIBO, 24 mei – “Het Hoofd van de Rooms-katholieke missie in Suriname, monseigneur Willem de Bekker, heeft publiekelijk het Surinaamse volk dat op de partij van de huidige President gestemd heeft, “dom” genoemd, wat als een ernstige belediging wordt ervaren.” Dit schrijft het ‘Comité Desi Bouterse’ aan het hoofd van de katholieke kerk, paus Benedictus XVI. Gevraagd wordt dat De Bekker wordt ‘teruggeroepen.’

Ook priester Karel Choenie zou regelmatig uitspraken doen ‘alsof de huidige President een moordenaar is, zonder dat het bewijs daarvoor geleverd kan worden.’ Beiden moeten weg. “Ter voorkoming dat zaken volledig uit de hand lopen, vragen wij u bedoelde geestelijken uit ons land terug te roepen en een ander land aan te wijzen om hun geestelijk werk te doen”, stelt het comité. Met name het verbale verzet van beide geestelijken tegen de amnestiewet is een doorn in het oog.

Comitévoorzitter Gilly van Holt tekende de brief. Het Comité Desi Bouterse maakt deel van de Nationale Democratische Partij. Volgens ex-president Ronald Venetiaan snijdt de aanhang van Bouterse zich lelijk in de vingers. “De problematiek rond Bouterse wordt nu zelf gebracht naar een internationaal forum”, zei Venetiaan tegenover ABC Radio. En dat terwijl coalitieleden kritiek leveren op de gang van de oppositie naar internationale organisaties.


107 REACTIES

 1. Is er geen vrijheid meer van meningsuiting in Su.

  Hallo…

  Men gaat mensen toch niet de mond snoeren omdat ze het niet eens zijn met een andere ..

  Kom op nou.


  Maak melding

 2. Choenie en Dekker moeten vertreken uit suriname goedschik of kwaadschik ze behoren toch tot de grootste criminele organisatie weg wezen met deze criminelen


  Maak melding

 3. Terecht dat deze mensen Suriname moeten verlaten ze wanen zich sterk in een Zuid-Americans land.In Zuid -America hebben ze het te vertellen, de ongeletterde Indiaan volgt hun wel en de Spanjarden vieren feest.Deze mensen zouden de laatste moeten zijn die hun mond open moeten doen om recht te spreken.Ze hunkeren naar macht.in Brazilie woedt een hevige onderhuidse strijdt tussen de rooms en pinkster om de macht.Voor de priester achter de sodaat met zwaard. Waarom volgen jullie de witte mens hij noemt zijn voorouder een barbaar/heiden nu hij de jood gevonden heeft.Hoe kan je zo iemand vertrouwen die zijn voorouders te schande zet.Het bloed wat deze mensen hebben vergoten moet Bouterse nog 10000000 jaren geboren moeten worden om in de nabijheid te komen. Let them leave the country.


  Maak melding

 4. De NDP kan zich niet belachelijker maken.Hun voorzitter heeft al een internationaal signalering verzoek,dan kan je niet alle katholieken tegen je in het harnas jagen.Straks wordt Interpol overstelpt met tips.De genoemde geestelijken zijn heel prominente mensen in onze samenleving en genieten alom respect in ons midden.[behalve bij genoemde politieke partij denkelijk]

  Cobie


  Maak melding

 5. Het Comité Desi Bouterse? Maar mijn God zeg, je moet wel dree ai hebben om de naam van een comité te verbinden aan Suriname’s crimineelste president tot op heden. Ha ha..wat een klucht dit.

  En dan gaat die van Holt in alle dommigheid die Surinaamse inktvlek die bouterse heet ook nog internationaal tot aan Rome toe uitwrijven. Je zou bijna denken dat hij dit opzettelijk zo doet.

  Bisschop de Bekker heeft zich overigens verontschuldigd voor zijn domme uitspraak.
  Hier kan bout een voorbeeld aan nemen, door zich te verontschuldigen voor zijn uitspraak waarbij hij groepen Surinamers als staatsvijand heeft weggezet.

  En bout heeft met 100% zekerheid Surinaams bloed aan zijn handen. Het is geen toeval dat hij de rechtszaal te Boxel tot nu toe gemeden heeft. Niet alleen pater Choennie, maar veel weldenkende Surinamers met hem weten en zeggen dat bout gemoord heeft.
  Moeten deze zogenaamde Surinaamse staatsvijanden ook ergens naar toe overgeplaatst worden?

  Op 06 mei (tijdens die ‘staatsvijanden meeting’ op het onafhankelijkheidsplein)is de echtgenote van van Gilly Holt overleden. Zijn persoonlijke rouwperiode is kennelijk afgesloten…


  Maak melding

 6. NDPers behoren over het algemeen tot het domme gedeelte v.d. bevolking. Er zijn ook meer dan genoeg aanwijzingen om aan te nemen dat Bouterse een moordenaar is.
  De uitspraken van de Bekker en Choennie zijn dus niet alleen waar maar ze zijn niets in vergelijking met de uitspraken van NDPers die hun critici zitten te bestempelen als volks- en staatsvijanden en ze zitten te bedreigen en te intimideren alleen maar omdat ze durven gebruik te maken van hun recht op vrije meningsuiting.
  De Bekker en Choenie hoeven dus nergens heen te gaan vooral omdat kritiek leveren op foute handelingen v.d. machthebbers de hoogste vorm van nationalisme is.

  @ suri b, blaf maar door poedeltje, blaf maar door. In vergelijking met dappere en intelligente mensen als Choenie en de Bekker ben je gewoon een waardeloos type dat alleen maar in staat is om NDP propaganda na te blaten en niet in staat is om voor zichzelf te denken. Volgens mij zullen mensen als de Bekker en Choenie absoluut niet onder de indruk zijn van intimidaties komende van waardeloze figuren zoals jij.


  Maak melding

 7. “wat als een ernstige belediging wordt ervaren” : dit schrijft het comité Bouterse aan de Paus.
  Hopelijk heeft het comité dit niet namens de bevolking geschreven maar puur als comité opvatting.


  Maak melding

 8. Deze twee valse priesters moeten liever vandaag dan morgen vertrekken.

  Dat zij zich overduidelijk met staatszaken zijn gaan bemoeien geeft een gevaarlijke precedent. De scheiding tussen kerk en staat hebben ze geschaad. IPV van verzoenning hebben ze haat gepredikt, ipv van vergeving hebben ze wrok gepropageerd. Echte kerklieden onwaardig, zo snel mogelijk persona non grata verklaren.

  Dat de Bisschop Bekker Surinamers dom heeft genoemd is onvergevelijk, precies zoals zij getoond hebben niet te kunnen vergeven.


  Maak melding

 9. Deze hebben geen moord gepleegd! Bouta wel1 Dus geestelijken weg en De grootste hufter der land mag blijven! Wat een gerechtigheid zeg!!

  De zon schijnt niet meer van oosten maar westen!!


  Maak melding

 10. bout is in meerdere opzichten de splijtzwam van Suriname.

  Je ziet dat hij (ook als is het indirect) een wig aan het drijven is tussen Rooms-katholieke en Pinksters gezindten in Suriname.

  De man deugd niet, zijn zoon ook niet, zijn pleegzoon eveneens niet en over de broers van de first lady kan ik maar beter zwijgen.

  Deze president moet gewoon weg.


  Maak melding

 11. Monsigneur Willem de Bekker en priester Karl Choennie,
  Suriname is niet het eigendom van Bouterse en van zijn aanhang.Jullie blijven in Suriname en niet zwichten voor een moordenaar.
  De vraag is alleen maar of de ndp committee namens wie deze belachelijke brief opgesteld werd ,de Paus ook ingelicht heeft waarom de ndp Dom genoemd wordt in Suriname en wie of wat bouta allemaal wel niet is. De reputatie van hun baasje hebben ze naar alle waarschijnlijkheid verzwegen.
  Heren Bekker en Choennie,
  richt ook een schrijven aan de paus en leg hem alle feiten voor die door de zogenaamde ‘godsvrezende ‘ndpers ,eerder verzwegen werd.En jullie hebben de vrijheid om het brief namens alle rechtgeaarde surinamers te ondertekenen en te versturen.


  Maak melding

 12. …dus je mag wel 15 mensen verminken, martelen en vermoorden – maar je mag vervolgens niet zeggen dat de fans van deze persoon “dom” zijn?

  …dat vind ik een beetje “dom”.


  Maak melding

 13. Ik dank mijn moeder en vader 1000 maal dat ik nooit misdienaar mocht worden, ik heb reeds jaren geleden alle respect voor geestelijken van deze kerk verloren.
  Het is de grootste criminele organisatie die er bestaat.
  Wedden dat velen hier in SU ook door deze gasten zijn misbruikt?
  Weg met ze !!


  Maak melding

 14. Deze buitenlanders moeten het land zo snel mogelijk worden uitgezet wegens opruiing en beledigen van de president en volk van Suriname . Uit ziet dat in nederland , een tweet kan leiden tot ontslag . Dus deze gasten zijn hun boekje duidelijk te buiten geweest . Wij wensen geen manipulatorors meer te huisvesten . Stuur ze terug waar ze thuis horen.


  Maak melding

 15. Het barst in Suriname van de comitées.

  comité = groep van personen ter voorbereiding van herdenking, feestelijkheid enz.
  CCAS = Comite Corruptie Als Staatgodsdienst.
  CSSHLU = Comite Stuur Somo Het Land Uit
  BACC = Baas Als Clown Comite
  MJFP = Milf Jenny For President Comite

  wie weet er nog meer.
  Wanneer komt de Paus naar Suriname?


  Maak melding

 16. Sodeju nu zit ik weer in de stress mang met zo’n artikel.

  Dus als ik het goed lees mogen alleen geestelijke schijnheilige katholieken viezerikken zich in Suriname hun mening geven over onze Ariël verkoper!
  Pvdkkime moet niet gekker worden in dit land!
  Kijk ik heb niks tegen het geloof want in elk geloof zitten van die viezerikken die misbruik maken van ieder zijn zwakte of situatie.

  Effe toch een vraagje aan het comité van die zeepboer:
  Hebben jullie Steve gecheckt ? Hij is echt niet bekend in België ?

  Grtn Piet uit Nederland


  Maak melding

 17. Wat is er gebeurd met de surinaamse grondwet? Vrijheid van meningsuiting is niet langer gewaarborgt met Veldmaarschalk Bouterse als president?


  Maak melding

 18. Het Vaticaan laat zich niet dwingen.
  Wat nogwel kan is dat er een nieuwe Bisschop komt omdat de huidige Bisschop 73 jaar oud is.
  Wellicht dan een echte ijzervreter. B.V. Een Duitser of Amerikaan.


  Maak melding

 19. Ik snap sommige dingen niet:

  De Bekker heeft sorry gezegd en hij moet weg. Bouterse zegt DAT HIJ DE COMMOTIE OM DE MOORDEN NIET SNAPT en mag wel blijven van Gillie van Holt en sommigen hier?

  Choennie en de Bekker houden zich bezig met staatszaken en moeten weg, maar Meye die dat ook doet mag blijven?

  Die bewering begrijp ik wel hoor, dat is een typische NDP denkwijze:

  Iedereen die een moord pleegt, moet in de gevangenis, BEHALVE ALS HIJ VAN DE NDP IS!! DUS JONGENS JULLIE ZIJN INDERDAAD HEEL CONSEQUENT. 😉

  En voor Gillie (kinderen van Holt, hou je vader in de gaten, is hij niet dement aan het worden?):

  Als je geschoren wordt, moet je stil zitten. Hor’ joe mofo voordat de hele wereld weet wat jouw president allemaal op zijn kerfstok heeft. Jij denkt waarschijnlijk: “de paus dekt zijn kinderverkrachters, dus hij zal begrip voor “baas” hebben”?

  Vergis je niet, misdadigers hebben alleen begrip voor hun eigen misdaden, NOOIT VOOR DIE VAN ANDEREN. Vraag maar aan je baas.

  Terecht merkte iemand op dat je die inktvlek niet moet gummen tot hij in Italië uitloopt.


  Maak melding

 20. al dertig jaar hoofd verdachte moorden 8-12-82 = ddb

  de hele wereld weet dat = ddb

  drie-maal amnestie gekrgen de wereld weet dat = ddb

  nooit om amnestie gevraagt eigen verklaring op de onafhankelijks plein = ddb

  drugs veroordeelde elf jaar moet ziiten in den-haag = ddb

  nu politiek onschendbaar van wege hoofd v/h land kan vrij-reizen = ddb

  achtien duizend zielen hebben op hem gestemd en de rest van het volk = staats vijand van ddb

  hoe nu verder

  maar straks deze hoedanigheid af en dan = ddb de
  klos moordenaar druks crimineel laand-rover waar moet dit heen..


  Maak melding

 21. @midete,

  Inderdaad, want als de paus al niet wist wat deze criminele president op zijn kerfstok heeft, dan komt hij er met de complimenten van Gilly van Holt nu wel achter.


  Maak melding

 22. Mensen mensen.
  Deze twee priesters zijn geen ingezetenen dus kan je ze eruit zetten en meye niet want die is burger.
  Die twee zijn in Su als roeping en niet om politiek te bedrijven.Het is het recht van een land om wat voor redenen een nit ingezetenen er uit te zetten, zelfs van ons die in su geboren zijn met nldspaspoort.je kaniemand niet beoordelen om zijn stemgedrag want volgende x stemt die anders.maar om het met intlligentie in eenlijn gaan strekken is fout.hoeveel imams heft nederlang geweigerd of weggestuurd?
  Hadden die geen vrijheid van meningsuiting!
  Dus als je nou wel of geen fan van bouta ben iedereen moet dit afkeuren al was het ove sanhoki:een niet ingezetene moet zich cool houden anders wordt je tijdelijke visum ingetrokken.overal werkt het zo


  Maak melding

 23. @BLAKAMANG: Iedereen die legaal in een land verblijft en is ingeschreven in het GBA register, in Surimaribo heet het de burgelijke stand is INGEZETENE van het land. De nationaliteit doet niets ter zake. Het wordt tijd dat je een spoedcursus bestuurs en familierecht gaat volgen…….


  Maak melding

 24. Zijne Heiligheid de Paus, is verantwoordelijk voor 1000 000 000(1 miljard) Rooms katholieken over de gehele wereld.

  Zijn secretaris kan even gaan googlen en DDB opzoeken dan weet hij het antwoord wel te formuleren op de zgn aanklacht tegen de Eerwaarde Heren W.DE Bekker en Karel Choennie.

  Odi odi den moordenaars!


  Maak melding

 25. Meteen uitzetten. Deze sekte dient geen politieke uitspraken te doen en het zou een zegen voor Suriname zijn om zich te ontdoen van deze pedofielenvereniging. Deze sekte heeft wereldwijd bewezen dat liegen, bedriegen en kinderen misbruiken tot haar geloof behoort. Onze president besmeuren dient onmiddellijk bestraft te worden. De foto spreekt overigens boekdelen. Meteen uitzetten deze arrogante criminele schurkenbende.


  Maak melding

 26. @ anna-Z
  LOL, kijk wie het heeft over een criminele bende, een aanhanger van 1 v.d. meest criminele partijen van Suriname (NDP). Dit is typisch een gevalletje van de pot verwijt de ketel dat ie zweart ziet.


  Maak melding

 27. RAY@: Het is Anna_z die het zegt dus het is haar vergeven.
  Dit is precies wat ik van haar gemist heb de laatste tijd… Hilarisch gewoon.
  Het is net zoiets als Noord Korea gaat Surimaribo helpen met het het opzetten van een democratische rechtsstaat.toch mag ik haar wel die Annabel…….


  Maak melding

 28. Deze twee klootzakken zijn met een andere missie daar.
  Ik snap niet dat sommige mensen naar deze twee klootzakken luisteren.
  Zij hebben de hele wereld vernietigd met hun wreedheden.
  Waarom doen ze dat niet in frankenstein,denken ze misschien dat mensen voor ze gaan buigen om dat ze een andere hoofd hebben.
  Weg met die gasten,opgeruimd staat netjes.
  Heren staan jullie op en wegwezen.


  Maak melding

 29. Ai baja zucht en ray oftewel dumb and dumber, jullie reacties is nou pas echt hilarisch, het leven moet een verschrikking voor jullie zijn. Die Bouterse trauma daar kom je niet zo makkelijk vanaf noh, hou vol ergens in 2020 treed de huidge President af.

  anna_z ik ben het 100% met je eens, persona non grata en per direct op het vliegtuig zetten richting weet ik veel.


  Maak melding

 30. Steve Meye spangt niet,..iedere maand wordt 6000 us dollars op zijn rekening gestort reken maar uit per jaar is 72000 us na 5 jaar 360000us dollars.
  En het is geld van de belastingbetalers. Bouterse heeft zijn vrouw ook in loondienst gezet goed voor 3000 us per maand. Voor wat? Lintjes knippen

  De vrouw van Vene heeft nooit loon gehad,..Bouterse bood het aan ze heeft het geweigerd!!! Dat is principe.!!


  Maak melding

 31. Onzin hij is geen staatsburger anders was het niet mogelijk.en wees gewoon eerlijk en geef toe dat het fout is punt.al ging het over venetiaan het is fout.maarja daar ga je niet op in je ilt alleen bouta bwschuldigen van vrijheid van meningsuiting in geding.dus dit heeft geen zin.weet j wat jullie hebben gelijk.ik ga naar rusland zeggen dat poetin stemmers gek zijn


  Maak melding

 32. @anna_Z,

  ‘onze president besmeuren dient enz. enz.’? Ha..ha.. soso fatoe dya.
  Heeft de president zichzelf al niet voldoende besmeurd dan?

  Geen enkele Surinamer kan waar ook ter wereld met opgeheven hoofd zeggen trots te zijn op die bout president van je.(Een deel van het NDP electoraat daarbuiten gelaten natuurlijk)

  Waarom denk je overigens dat 11.000 van je paarse familie-leden niet op bout gestemd hebben, maar op juf Jenny? So wan foe den sabi san na sjing.


  Maak melding

 33. Nee, Larry het besmeuren van de President van Suriname is wat jullie azijnpissers hier doen, precies wat die bekker en choennie ook hebben gedaan.

  Maar goed, jullie zijn ook geen Surinamers.

  Dat de moderator die besmeuring van de Surinaamse President hier op waterkant.net nogsteeds toestaat is een nog grotere schande.


  Maak melding

 34. Julian With en A.kruisland kwamen onafhankelijk van elkaar tot de conclusie dat het stem gedrag van de djoeka overeen kwam met in het bord je behoefte doen waaruit je eens hebt gegeten.Zo zie ik bepaalde paars gezinden ook die afgeven op de moderator.Die zijn niet meer vatbaar voor wat anders dan…

  Cobie.


  Maak melding

 35. @Afu Sensie,

  Je mag zo zoetjes aan je ogen wel gaan openen hoor…
  Bout is gewoon een criminele man.

  Of je nu Muammar Gaddafi, Sadam Hoessein, Hosni Mubarak, Bashar al Assad of Desi Bouterse heet, de moord op je eigen landgenoten blijft je tot in lengte van dagen achtervolgen. Zelfs tot na je dood.

  Die 18.000 Surinamers die op bout gestemd hebben, hebben een historische fout gemaakt.

  Hij moet weg.


  Maak melding

 36. Larry dat jij iets vind wil nogsteeds niet zeggen, dat het zo is, je mag het dan ook 1000x maal blijven herhalen uiteindelijk zal jij de enige zijn die in blijft geloven.

  Het resultaat is duidelijk, de Surinamers willen Bouterse niet weg, ze wilden hem juist hebben.

  De historische fout die Surinamers hebben gemaakt, is dat ze deze bewuste keuze niet veel eerder hebben gemaakt.

  Het is wel leuk dat jij vanuit 8000km vind dat de President weg moet, hoe dacht je die klus te kunnen klaren.

  Dit verhaal hebben Surinamers al 30 jaar moeten aanhoren, en uiteindelijk


  Maak melding

 37. @ Afu Sensie “Het resultaat is duidelijk, de Surinamers willen Bouterse niet weg, ze wilden hem juist hebben.”

  NDPer en criminelen-aanbidder Afu Sensie moet voor zichzelf spreken en niet voor de Surinamers. Feit is dat de meerderheid v.d. Surinamers NIET op Bouterse of de NDP gestemd heeft. De enigste reden waarom Bouterse president is geworden, is omdat hij in staat is geweest om een coalitie te smeden met de rasopportunisten Somo en Brunsje, die 2 denken namelijk alleen maar aan eigenbelang en regeermacht stelt ze in de gelegenheid om hun zakken flink te vullen en hun eigenbelang te realiseren. Die 2 zouden hun eigen moeders nog verkopen voor regeermacht en geld.


  Maak melding

 38. Cobie,

  Een verzoek naar de moderator om het besmeuren van Suriname, Surinamers en hun President nou eindelijk eens te laten doen ophouden, is billijk, redelijk en getuigd van respect naar Suriname, Surinamers en hun President toe. Ben je nou helemaal gestoord.

  Trouwens wat dachten With en Kruisland dat de Marrons nogsteeds op NPS zouden moeten stemmen ondanks die partij niets voor ze heeft gedaan behalve die buitenboordmotor die de granmang om de 4 jaar mocht krijgen, wanneer ze helemaal in het groen weer eens kwamen opdraven.

  Te dong mang kon konie, konie mang no lobie so.


  Maak melding

 39. aah…vrijheid van meningsuiting in geding in Su.

  Eerst de rechterlijke macht en nu worden de religueze leiders door El Bouta en zijn volksmilitie op de korrel genomen.

  We moeten wel oppassen want die vooravond in 1982 hadden we ook het idee dat we onze mening mochten uiten.


  Maak melding

 40. @Afu Sensie,

  Herhaling is de kracht van de boodschap.
  En de boodschap is: bout moet weg. (en zeker vanuit het oogpunt van damage control voor de republiek)

  Het kan niet erg moeilijk zijn om 18.000 van de +-/ 237.000 kiesgerechtigden te wijzen op hun desastreuze keus voor bout in 2010.

  Mensen maken fouten. Diegenen die hun fouten inzien zijn groot.


  Maak melding

 41. Larry,

  Einstein zei eens,

  “Insanity is doing the same thing over and over again but expecting different results.”

  Je leugens worden al 30 jaar lang herhaald en toch hebben jullie niets mee kunnen bereiken, ergo het kwam steeds als een boomerang terug. Jij bent duidelijk heel klein en insane.


  Maak melding

 42. Trouwens Larry blijf vuil gooien op die Kankantrie boom en het zal blijven groeien, ja dat is de NDP.

  De NDP is die hele grote Mamaboom in Suriname.


  Maak melding

 43. Ik citeer “ter voorkoming dat zaken volledig uit de hand lopen,vragen wij u bedoelde geestelijken uit ons land terug te roepen.Mijn vraag is wat men hiermee bedoeld,gaat men weer dreigen is dat het enige wat men binnen deze coalitie kan.De pastoor heeft uitlatingen gedaan die klaarblijkelijk onacceptabel zijn,is het niet verstandig de geestelijke te vragen wat hij daarmee bedoeld en vervolgens hem te vragen zijn woorden terug te nemen.Zo zie je maar dat het nou de normaalste zaak van de wereld is om dreigende taal uit te spreken als het ze niet uitstaat.Waar gaat het heen met mijn gelief land Suriname.


  Maak melding

 44. Ik vraag u om van uw land te houden.
  Ik vraag u niet om van mij te houden.
  Om te laten zien dat ik van u houd heb ik voor u 15 mensen uit de weg geruimd die democratie wilden,wie kan ik voor u nog meer vermoorden,roept u maar.


  Maak melding

 45. Geachte forumnisten,

  Ik zou zeggen lezen jullie een stukje van het zwartboek van de katholieke kerk van Michael Hebeis.
  Deze gasten zijn zover gegaan dat ze in 1934 het leger en de wapens van Mousolini en Italie hebben gezegend ten tijde van de oorlog tegen een arm land als Ethiopie, mensen met chemische wapens gebombardeerd en 730000 doden.
  De man in kwestie is zelfs heilig verklaard.
  Als dat geen criminele organisatie is , dan weet ik het niet meer.


  Maak melding

 46. Zowel de bisschop als de pastoor heeft gelijk in hun kritiek.
  Bouterse is toch een moordenaar, mag de waarheid niet gezegd worden. Het is geen geheim Rozendaal zei publiekelijk en wel voor de camera dat Bouterse persoonlijk C.Daal en S.Rambocus heeft doodgeschoten.

  Dit zogenaamde comite moet de handen in eigen ndp boezem steken.Stuur ook de duizende Surinamers die openlijk Bouterse moordenaar noemen ook het land uit.

  Bouterse en handlangers spelen nu een verloren wedstrijd en dat is maar goed ook want overal in de wereld worden mensenrechten schenders vervolgd.

  Bouterse zal zijn straf niet ontlopen het net sluit rondom deze wrede moordenaar.

  Wij rechtgeaarde surinamers en Suriname zijn beteraf zonder DD Bouterse.


  Maak melding

 47. Ik richt me tot bisschop Bekkertje en ene meneer pastoor Choeni, jongens stop je neus niet in die was was godo, doe dat niet je bereikt er geen fl…… mee
  En nog wat, die Vene bemoeit zich er ook mee, Ronald het siert je niet hou je rustig doe geen domme dingen, je komt toch niet terug!!!! En Bekkertje als je mensen daar dom gaat noemen, die op baas stemmen, waar ben je mee bezig man, iedereen is vrij om zijn leider te kiezen jij hebt er geen kl…… mee te maken, take care en die Choeni die zich pastoor noemt, daar is mijn broek al van afgezakt. Een tip voor die Choeni, gwe en go doe sai be doe fosi!!!!!!


  Maak melding

 48. In Nederland hoor ik hele andere nieuws dan deze hier op de forum. Rooms-katholieke kerken vergrijpen zich aan jonge boys, sex schandalen (kinderen misbruik) en andere gespuis. Is ook orde van de dag in Nederland. Deze kerken hebben ook een zwaar en donker verleden. Ik dwaal nu af no>? Mensen klagen over Bouterse. Jullie moesten eens weten wat jullie niet weten… That’s sound awckward, right 🙂 Er zijn echt veel ergere dingen! Close your eyes and imagine…


  Maak melding

 49. “De problematiek rond Bouterse wordt nu zelf gebracht naar een internationaal forum”, zei Venetiaan tegenover ABC Radio. En dat terwijl coalitieleden kritiek leveren op de gang van de oppositie naar internationale organisaties.”

  Ziedaar het bewijs! Wij wisten het reeds lang, per slot
  staat de D in ndp voor Dommen!

  En om het bewijs te onderstrepen doet Ferdinand
  Hossenuzi er een schepje bovenop!!!

  “Vrijdag 25 mei 2012 om 00:10 uur, door Ferdinand Hossenbux”


  Maak melding

 50. Einstein had gelijk, afhankelijk voor wie het geldt.

  Maar iemand zei ook eens in een ver verleden: Idealisme maakt blind, en dan is de leugen een natuurlijke bondgenoot.
  En dit geld voor de NDP vol-idioten en dwaallichten.
  Goedkope opportunisten, lachwekkend, maar voornamelijk dom…….


  Maak melding

 51. 100% eens met de stelling.
  Deze 2twee heren zijn speciaal door Nederland in Sur gestationeerd om vieze politiek voor hun te spelen en vooral om de NDP Leider tevens Pres DDB te saboteren.
  Ze zijn geestelijke leiders en zijn te diep in de politiek gegaan met uitspraken als moordenaar en tegen de amnestie gereageerd. Vrijheid mening mag wel, maar de geestelijke leiders moeten wel een goede calculatie maken wat ze wel mogen en wat niet.
  Laat de Heer Paus duidelijk bekend maken wat hun taken waren, zodat het volk van Sur precies weet.
  Geestelijke kennis verkondigen of bemoeien met de politiek(vieze politiek voeren)


  Maak melding

 52. Bisschoppen worden – sinds het motu proprio Ecclesiae Sanctae van paus Paulus VI uit 1966 geacht om op hun vijfenzevenstigste verjaardag hun ontslag aan te bieden aan de paus. De paus neemt dit ontslag in overweging en besluit vervolgens naar goeddunken. Deze gang van zaken is geregeld in het eerste lid van artikel 401 van de Codex Iuris Canonici. In het tweede lid van dit artikel uit het kerkelijk rechtboek, wordt voorzien in andere omstandigheden die aanleiding kunnen zijn tot ontslag.

  Deze Bisschop is nu 73 jaar.
  Erg onverstandig van Bouterse om de gelovigen RK-Surinamers tegen zich in het harnas te jagen.
  Waar bemoeit een politicus zich mee.
  De Kerk mag van de kansel zijn mening zeggen.

  Democratie Bouterse. Weer een rede om Suriname te boycotten.
  Zeker een kwart van de Surinamers zijn katholiek.
  Zeker niet de minste in de samenleving.

  Dit worden de jaren tachtig.
  Maar van een domme crimmineel kan je zulke domme kreten verwachten.


  Maak melding

 53. De kerk heeft zich niet met politiek te bemoeien, of ze gelijk hebben of niet, laten ze lekker naar zichzelf kijken zeg, die roomsen hebben heel wat uitgehaald wat niet door de beugel kan, in één woord: BAH!


  Maak melding

 54. Een reactie op W Whome, ik heb je berichtje gelezen, bedankt, ie sabie, waarom ik zo reageer, hier in Ned zou de kardinaal of bisschop of pastoor, never nooit vanuit de kansel roepen wat die twee daar in Suriname
  hebben uitgekraaid, en kijk daarnaast wat we horen en nog zullen horen van die kerk wat er is gebeurd, want reken maar er komen nog zaken vrij, en ik weet ook een hoop en heb zelf feiten aan de lijve ondervonden maar goed tot hier, ik ben katholiek, blijf katholiek, bid elke dag op de plek waar ik woon geloof in God en tot daar, die kerk no brada voor mij een afgesloten hoofdstuk, en een discussie face to face heeft voor mij geen zin, het is mijn mening ik denk er zo over
  en reageer op mijn manier.


  Maak melding

 55. Zijn jullie vergeten toen de militairen pater mulder onder ijn lange rok hebben gezweept.
  Nou ik ben bang dat ze dat ook gaan doen met deze twee heren.

  Maar waar democratie is is er vrijheid van meningsuitting, immer de twee geestelijken zijn ook mensen.

  En predikant Stevie Meijer mag ook zijn zegje doen, dus waarom mogen de anderen die GEEN adviseur zijn van Bouterse hun mening niet verkondigen?????????


  Maak melding

 56. ”monseigneur Willem de Bekker, heeft publiekelijk het Surinaamse volk dat op de partij van de huidige President gestemd heeft, “dom” genoemd, wat als een ernstige belediging wordt ervaren.”

  Huh ja de president , heeft publiekelijk aan het Surinaamse volk gezegd ”zij die tegenwwrken zijn landveraders” wat als een ernstige belediging wordt ervaren.”

  HOE ZIT DAT DAN ????????????????????????
  NU MOETEN WE DE PRESIDENT MAAR TERUG ROEPEN DENK IK 🙁


  Maak melding

 57. ik ben die mentaliteit zo zat, ”ja maar weetje wat zij en zij hebben gedaan” dus blijf je je handen maar in bloed wassen bvs….. BULL SHIT


  Maak melding

 58. Waarschijnlijk op advies van die charlatan meye.
  meye de Paus zal dit stuk doornemen en voor je bidden, opdat je tot inkeer komt.

  Stukkie meye:(mop v/d dag)

  “Praat een beetje met mij”, komt hij de zaal tegemoet. “Wie leeft er met last? Als u in armoede leeft, hebt u last. Als u een auto hebt gekocht op af-be-ta-ling”, Meye legt het accent op iedere lettergreep, “heeft u last”. “Als uw buren uw vervelen”, de bisschop pauzeert, “heeft u last”. “Wie hier heeft er last?!”. “Amen!”, antwoordt de massa. “Ik hoor u niet!” “Amen!”, roept de massa luider. “Hallelujah!”, besluit Meye.

  ““Zeg mij na”, gebiedt Meye. “Ik krijg de zalving niet voor moi moi.” “Ik krijg de zalving niet voor moi moi”, gehoorzaamt de groep.
  uit een privé blog

  Wel ik was 3x uit die kerk gerend.
  Wat een idioot.


  Maak melding

 59. De bekker zegt iets omstreden en t is probleem voor de ndpers. meye dragt bouta aanhangers op om tegenstanders aan te pakken als staatsvijanden j ej se nsp vinst dat prima. tyoiach berm awarie gedrag.


  Maak melding

 60. Echt een goede zet van „Comité Desi Bouterse“. Als NDP aanhanger zou ik zelf nog stap verder gaan. Laat Hem maar alle katholieken terugroepen, zijn toch allemaal blanke „stille tocht, tegen amnestie” landverraders. Verder ben ik het met Bouterse helemaal eens dat zo een kleine slimme bevolking maar een staatsreligie, een geestelijke lijder en een bisschop die uit de staatskas wordt betaald nodig heeft. Voor de kathedraal heb ik ook een oplossing. Hiervan maken wij een staatsmuseum en uit het Fort Zeelandia een pretpark…


  Maak melding

 61. Beste Kondremangs,
  Pater Choennie is een kangkangsranangmang en hoe wil je die uitzetten????
  Gilly van Hol(van DiDiBrie); je begint al te dementeren,jo 81 jarige imbiciel…….God heeft jou al enkele weken geleden een vinger gewezen……..ga zo door en je zal Gods Toorn nog meer merken……..als jouw president en zijn geestelijke ezel meye zo sterk zijn; waarom gooien ze MGR De Bekker niet ZELF het land uit???? Ze hebben het lef niet….want ze zijn geen ECHTE mannen; maar
  koto -nettes!!!! Jij gaat nu bedelen in Rome om dat voor jullie te doen ……Schaam je, jo ex nps-er(voor wie het nog niet weten)!!!!!!
  TIME WILL TELL,Kondremangs!!!
  NOBRUYA


  Maak melding

 62. “Vrijdag 25 mei 2012 om 15:44 uur, door Benny the goodmen

  Echt een goede zet van „Comité Desi Bouterse“. Als NDP aanhanger zou ik zelf nog stap verder gaan. Laat Hem maar alle katholieken terugroepen, zijn toch allemaal blanke „stille tocht, tegen amnestie” landverraders. Verder ben ik het met Bouterse helemaal eens dat zo een kleine slimme bevolking maar een staatsreligie, een geestelijke lijder en een bisschop die uit de staatskas wordt betaald nodig heeft. Voor de kathedraal heb ik ook een oplossing. Hiervan maken wij een staatsmuseum en uit het Fort Zeelandia een pretpark…”

  OOK LID VAN DE nationale DOMMEN partij NOH?!

  Ik heb als kind op het st. Bonifatius internaat
  Paramaribo gezeten! Weet u welke etterbak gedurende
  mijn internaat periode ook op het st. Bonifatius
  internaat zat?!

  Juist ja! De MOORDENAAR die zo graag vrij rond wil
  lopen en ons rechtssysteem keer op keer belachelijk
  maakt!!! Wat is hij dan een moslim?!

  Zit u lekker op 13 hoog aan een of andere Dreef in ZO?
  Is uw uitkering reeds in de brievenbus gevallen?!


  Maak melding

 63. De R.K moet de laaste zijn die wat wil zeggen . laten ze éérst hun homo dossiérs openen .
  Deze rugge klimmers moeten zich schamen om comentaar te leveren , terwijl ze de grootste panniek saaiers zijn .


  Maak melding

 64. Onderschat de kracht van het kleine Nederland niet in de wereld.
  De geplande EU/ACP vergadering die in ons land zou worden gehouden,gaat jammer genoeg niet door.
  Dat kleine Nederland heeft daar een DIKKE STOK voor
  gestoken.
  Laat de blufpoker van buitenlandse zaken nou eens zien hoe dik die vinger van de jongens aan de Noordzee in de pap kan zijn,wanneer het de Europese Unie betreft.
  Jammer genoeg moeten wij anno 2012 de ex president Wijdenbosch gelijk geven toen hij toen stelde: Bouterse president na soso isolement a kondre e go.
  Even jammer is het vandaag te moeten constateren dat de zelfde Bosje zo een grote denker zich geschaard heeft achter dit kleine indiaanse jongen.
  Het is toch zo zonde voor zo een lange en gedegen politieke opleiding in dat landje aan de noordzee.
  Maar zo zie je hoe DIEP en LAAG mensen soms wel kunnen vallen. Foei toch bosje.
  Ik hoop dat de politiek BROEKIES: de gecertificeerde analfabeten Missiekaba, Bouva en de ongecertificeerde anafabeet Panka die zo vaak hun mond volhebben van hun liefde voor dit land nu eindelijk zullen inzien in wat voor rotzooi zij bezig zijn dit mooie land te storten.
  Over die kleine lantaarn PAAL zonder licht zal ik heel kort zijn:De geesten van de vermoorde Slagveer, Riedewald en hun nabestaanden in Coronie zullen op gepaste wijze met hem afrekenen.Time will tell.
  Zo zie je waartoe POLITIEKE HEBZUCHT kan leiden.
  En dan te bedenken, dat dit alles wordt gedaan om een paar BARBAREN hun straf te laten ontlopen.
  Maar GOD slaapt niet.
  Gado a no bidjang Gado no e werie pyama.
  Gado no e sribie, luid een surinaams gezegde.


  Maak melding

 65. Ik heb nog nooit zo hard gelachen in de afgelopen weken als om deze brief. Misschien moeten ze inderdaad die Bekker terug laten roepen, die houten kathedraal inlijven als staatsbezit en het aan Meye geven.

  Anna_Z je verliest je scherpte meisje…als de Bekker zijn mondwerk moet houden dan moeten we die van Meye dichtspijkeren en zijn geestelijk advies geld invorderen.

  Geestelijken mogen zeggen wat ze willen, zolang ze geen overtreding plegen.

  Wat een clowns allemaal


  Maak melding

 66. De bisschop is zijn ompartijdigheid kwijt geraakt en niet meer acceptabel voor de Surinamers. Hij is nu getekend en loslopend wild geworden. De man moet weg en brengt de kerk veel schade toe.
  Laat hem actie voeren om de sexuele misdrijven van de priesters voor de rechetrs te brengen. Ik heb hem nooit actie zien voeren om de sexmisdrijven voor het gerecht te brengen. Misschien is hij ook zelf ook betrokken.


  Maak melding

 67. Sandra, de kracht van het kleine Nederland is bekend.
  De blanke racistische kolonialistische wereld spant al sinds de 2-de wereldoorlog samen tegen de wereld van de niet-blanken. Kijk maar naar de samenspannerij bij de vernietiging van Servie, Irak, Libie, Afghanistan en nu een poging in Syrie. Ik hoop dat de ACP landen ( 79 landen) het juiste antwoord formuleren en de EU met niet misverstane woorden duidelijk maken dat het blanke westen al eeuwen de echte en grootste mensenrechetnschenders zijn van onze wereld.
  Hun economische macht en wapens en de controle over de wereldmedia wassen niet weg dat zij de echte rovers en moordenaars van de mensheid zijn.
  Maar die Nederlanders moeten maar hun mond houden. Maar zij kunnen zelf onmogelijk hun imago onderkennen door hun racistisch kolonialistisch bewustzijn. Er zal nog heel veel water door de Noordzee moeten stromen voordat zij inzien wat voor mensen ze zelf zijn. Wat mij stoort zijn de Ferontpartijen.
  De Frontpartijen gedragen zich als staatsgevaarlijk. De lobby met Nederland resulteert nu in het niet doorgaan van de ACP vergeadering in Suriname. De 79 ACP landen staan achter Suriname. Het zijn arme landen die alle kolonie geweest zijn van blank Europa. Ze zijn geruineerd, verdeeld, leeggeroofd en het rijke blanke Europa speelt nu voor Sinterklaas met economische rijkdom als gevolg van hun moord en roverspraktijken. Historisch de grootste schenders van mensenrechten. Op dit moment is olie het goud en de landen in het midden-oosten worden nu geruineerd, verdeeld en leeggeroofd. Het blanke Westen speelt nog steeds het spelletje van zogenaamde beschermers van democratie en mensenrechten terwijl zij de grootste moordenaars en rovers van de wereld zijn. Men moet binnen de ACP landen dat hardop durven zeggen en de EU ter verantwoording roepen voor alle misdaden in het heden en in het verleden. DE ACP landen durven het niet maar Europa is ook afhankelijk van de grondstoffen uit de ACP landen. Boycot ze! Maar we weten wat het resultaat is! De ACP landen zullen weggebombardeerd worden of men organiseert opstanden in de landen. Het blanke Westen moet maar eens weten wie ze en wat ze zijn maar hoe?


  Maak melding

 68. Bouterse heeft een levensgrote fout gemaakt door de roomskatholieken tegen zich in het harnas te jagen.
  Hij had de leden van de Pinkstergemeente al weten te gijzelen door zich zogenaamd bij Steve Meye aan te sluiten(‘stemvee’,een uiterst gewiekste zet,want wie Steve Meye gehoorzaamt,gehoorzaamt Bouterse!)Maar het zal hem nu niet meer lukken ook de roomskatholieken achter zich te krijgen;die zullen zich van hem vervreemden.Voor de zoveelste maal,de zoveelste domme zet!Wat volgt?


  Maak melding

 69. REPATTY WERELDSMAN: Ga nou maar niet in je webtoko zitten janken de EU komt niet naar Surimaribo, en de ACP landen kunnen formuleren wat en wanneer ze maar willen, maar de EU heeft het laatste woord,laten de 79 landen maar een eigen feestje bouwen…….


  Maak melding

 70. @ Repatty….ik ben geen fan van het gristendom en al helemaal niet van de RK kerk, maar laat de waarheid gezegd worden…..deze Bekker en zijn consorten hebben in de afgelopen 30 jaar meer gedaan voor de ontwikkeling van Surinamers dan die Meye in zijn clowneske nep Armani pakken…..

  Het is vanuit RK kerken dat vele slachtoffers van de jaren tachtig zijn weggedragen naar hun laatste rustplaats (ja ook de jonge militairen die in het binnenland omkwamen). De RK kerk is scholen, gebouwen en geloofsgenoten kwijtgeraakt in de binnenlandse oorlog, ze hebben opvang geboden aan vluchtelingen, bemiddelt tussen strijdende partijen en toen de kogelregen ophield, stonden ze weer daar om steen voor steen hun scholen weer op te bouwen. Ze hebben gezinnen in geestelijke nood opgevangen, de biecht afgenomen van militairen met gewetenswroeging en ze ondervinden aan den lijve via hun onderwijssysteem en sociaal werk wat de sociale malaise in Suriname teweeg heeft gebracht.

  Dus als die de Bekker zegt dat die NDPers dom zijn dan zegt hij dat niet zonder reden, maar op basis van zijn 34 jaar ervaring op Surinaamse bodem en geloofs en onderwijsvertegenwoordiger van duizenden Surinamers…

  Jij nu …met die op’ede is-my-rolex-big-enough Meye


  Maak melding

 71. “Dus als die de Bekker zegt dat die NDPers dom zijn dan zegt hij dat niet zonder reden, maar op basis van zijn 34 jaar ervaring op Surinaamse bodem en geloofs en onderwijsvertegenwoordiger van duizenden Surinamers…”

  Het neerkijken en zich superieur voelen aan de ander, leer je niet in 34 jaar, daar heb je veel langer voor nodig. Sommigen zijn zelfs met het superioritietsgevoel geboren.

  Feit is dus dat een gesstelijke die vrede, harmonie, verzoening en vergeving hoort te prediken zich op zo’n manier heeft uitgelaten over een groep Surinamers enkel en alleen omdat ze hun democratisch recht hebben gebruikt is een Bisschop onwaardig, hij kan niet eens in de schaduw van Meye staan. Wat jij.

  Meye heeft ze terecht vijanden van de bevolking genoemd, dat zijn ze inderdaad, hoe kan je met je volle verstand tegen vrede en verzoening zijn.

  Verdeeldheid is wat deze man heeft proberen te zaaien, persona non grata per direkt. Surinamers mogen nooit toestaan dat uitenlanders verdeeldheid komt zaaien in Surioname, we zijn al verdeeld genoeg dank zij 65 jaar etnische front.


  Maak melding

 72. Wie niet stemt zoals Bekker het wil is dom. En daar zijn de anti Bouterse er weer met kromme redeneringen.
  Allereerst hoort een bisschop dat niet te zeggen. Niemand hoort dat te zeggen De bisschop is in Suriname niet om politiek te bedrijven. Hij kiest partij en bedrijft politiek. Hij moet zijn ambt neerleggen en politicus worden. Het beste voor hem is opsodemieteren.
  Wat men niet moet vergeten is dat de man een Hollander is die per definitie een racistisch kolonialistisch bewustzijn hebben. Nederland is tegen Bouterse en de bisschop ook. Er is geen plaats meer voor deze man in Suriname. Hij si ook naar alle waarschijnlijkheid een Nederlandse spion. In de koloniale tijd waren dit soort mensen als Bekker de geestelijken met de bijbel en zwaard in de hand die namens hun God de Indianen hebben uitgeroeid!


  Maak melding

 73. @ Afu Sensi en Repatty, Jullie zijn niet lekker en overduidelijk in de war

  Natuurlijk heeft de RK kerk een onsmakelijke geschiedenis in de Surinaamse historie. Dat geld voor het gehele Christendom alsook het huppeldepup evangelie van Meye. Hoeveel gezinnen heeft dat huppeldepup evangelie niet opgebroken met hun zondaren vingerwijzing? En ze schijten op het winti geloof en de inheemse godsdienst…ook last van superioriteitsgevoel die handjeklappers.

  Een geestelijke moet verzoening prediken noh?
  De Bekker zijn uitspraak was uitermate stom, die van Meye zijn gestoord (staatsvijanden???)

  Maar jullie doen alsof de Bekker uit de lucht komt vallen, die man woont al 34 jaar hier en staat met beide papenvoeten in de samenleving en heeft nooit een geheim gemaakt van zijn anti-bouta houding en ook niet over waar die gevoelens vandaan komen.

  Terwijl niemand wist wie Meye was totdat hij zichzelf tot geestelijke spreekbuis van bevel benoemde. Meye doet twintig keer ergere uitspraken die absoluut niet verzoeningsgezind zijn, maar met geen vingernagel kan aanwijzen wat hij ooit voor de Surinaamse gemeenschap heeft gedaan, behalve onzichtbare bakroes verjagen en kerstpakken dragen.

  En leer je geschiedenis en de feiten kennen, de inheemsen (indianen is zo koloniaal) zijn, ondanks de Europese genocide en kolonisatie, helemaal niet uitgeroeid en maken circa 5% uit van de Surinaamse bevolking. Wie hen na 500 jaar wel uiteindelijk zal uitroeien zijn de porknokkers met hun kwikvergiftiging, dus ga je daar maar druk over maken.

  Ten tweede is de kolonisatie van Suriname voornamelijk met behulp van inheemsen gedaan met een handvol gewapende Europeanen en hier en daar een verdwaalde priester. Of dacht je dat die paar Europeanen het konden winnen van Kaikoesie? Geestelijken bleven vooral achter in het vaticaan om goud op te strijken. Pas later zijn ze met hun onderwijs+bijbel gedonder op Surinamers afgekomen. De enige die consequent weerstand hebben geboden zijn de Saramaccaners die liever analfabeet bleven (want de overheid deed ook geen moer aan binnenlands onderwijs) dan zichzelf verloochenen. Ma nu word hun cultuur toch voorgoed als achterlijk weggezet door de opruk van de handjeklaps..dus de cirkel is rond.

  Ten derde, Bekker een spion. Natuurlijk. Maar wat valt er te spioneren in Suriname? Het enige wat de AIVD hoeft te doen is waterkant, faceboek en mamjo lezen, limbo en guno beluisteren, een vrindinnetje van Bouta jr 50 Euro geven en je weet al precies wat er in Suriname gebeurt. Fo your infomation, de Bekker schrijft elke week/maand een verslag van wat er in Suriname en met de kerk gebeurt na zijn meerdere in Trinidad en die stuurt het door na Rome. En om de zoveel tijd brengt hij mondeling verslag uit. Ook houd hij zijn collega’s en andere groeperingen in en buiten Suriname op de hoogte van zijn bevindingen. Hoe ik dat weet? Logica!


  Maak melding

 74. @Jenke, als iemand een standpunt met argumenten inneemt kan jij natuurlijk niet zeggen dat hij/zij in de war is omdat jij een andere mening opna houdt. Angezien je mijn argumenten niet besproken hebt en ik dus aanneem dat je ze niet kan weerleggen moet je jezelf afvragen of jij niet in de war bent. Wat een geestelijke moet doen weet ik niet. Ik weet wel wat Bekker niet had moeten doen. Een Bekker die zich aandient als bisschop van de RK kerk in Suriname zal ook als hij de schijn opna houdt grote groepen van Surinamers niet moeten beledigen. Gezien de man zijn houding de afgelopen periode stel ik vast dat hij dat ook meent en bedoelt. Excuses zijn dan ook niet op zijn plaats en het volk van Suriname hoeft het niet te accepteren. De man moet ophoepelen. Laat hem maar lekker terug gaan naar Nederland en ten strijde trekken tegen racist Wilders en na een paar jaar boete zoals de traditie van de RK kerk is mag hij terug komen in Suriname. Het vervelende in deze zaak is dat hij achter de daden van Nederland staat. Nederland die openlijk zegt Suriname te boycotten. Men wil met een boycot de bevolking tereffen zodat zij boos worden op Bouterse en dan zeggen dat Bouterse de schuldige is zoals het blanke Westen dat doet met andere landen van de niet-blanken. Grotere immoralitaat bestaat niet. Een volk uithongeren ( kijk maar wat Israel doet met de Palestijnen met steun van Holland). Dat er een paar Surinaamse volksverraders met deze rioolrattenpolitiek van Nederland mee helpen is een schande. Naar mijn smaak mogen de Frontpartijen formeel worden uitgeroepen tot volksverraders. En Bekker doet ook eraan mee en laat hem ook nog een geboren Nederlander zijn. Nederland is niet zomaar een land. Het is een land dat de grootste criminaliteiten verricht heeft in Suriname zonder excuus uit te spreken, een land wat racisme eeuwenlang omarmt heeft en zichzelf en ons leerden dat blanken superieur waren en de niet-blanken in een soort regenboog van blank naar zwart steeds dommer zijn.
  Het zogenaamde goede gedrag van Bekker kan wel degelijk voorkomen uit een kolonialistisch en racistisch beuwtszijn. Racisten vooral geestelijken hebben de waan dat zij als blanke superieur zijn en de arme zwarten en indianen, de dommeriken moeten helpen.
  Bekker donder maar op naar je land en ga daar maar actie voeren om de geestelijken zoals jij die jongeren sexueel misbruikten voor het gerecht te slepen.


  Maak melding

 75. @ Repatty, ik zeg dat je in de war bent omdat je met twee maten meet en dit averechts werkt. Als geestelijken zich buiten de politiek moeten houden omdat ze tweedracht veroorzaken dan moeten we Meye nu, nu voor opruiing vastzetten.
  Of mag hij het wel omdat hij zwart is zeker?

  Yongu in elke andere discussie zou ik aan je kant staan. Maar ik word moe van mensen die roepen, mi gado kijk die witman, terwijl een blakaman vlak naast ze tien keer ergere dingen doet en erger nog geen alternatief bied.

  Elke christelijke voorganger beledigt elke zondag hele groepen Surinamers door niet gelovigen uit te maken voor zondaars die gaan branden in de hel. De volle evangelie maakt het tot een waar spektakel en ik maak persoonlijk mee hoe onze traditionele culturen kapot worden gemaakt en vergruisd door die gasten. Hoe zwarte en inheemse mensen word geleerd neer te kijken op hun eigen cultuur. Dan hoezo geestelijke adviseur des vaderlands. Hoezo dekolonialisme en zwart bewustzijn?

  Ik zeg je al, ik ben geen fan van de RK kerk, ik ken mijn geschiedenis daar veels te goed voor. En als de Bekker al zijn goeddoenerij voorkomt uit zijn kolonialistisch superieur denken, mag ik dan ook vragen waar onze alternatieven en instituten zijn voor het sociale en onderwijskundige werk dat de RK kerk doet? Waar zijn Meye zijn inzamelingsacties voor weeshuis links of rechts?
  We cry conspiracy theory, but all we do is cry. En we huilen het hardst wanneer ze aan onze halfgoden komen.

  En heeft Bekker jongeren sexueel misbruikt? Is hij daarvoor aangeklaagd en berecht voor een rechtbank? Net zoals we DDB zonder bewijs geen moordenaar mogen noemen stel ik voor dat we het gelijkheidsbeginsel toepassen, anders word het zo rommelig.


  Maak melding

 76. @JENKE: Ik moet je corrigeren. De Stevie Wonder Mey is GEEN geestelijk lijder, maar een sekteleider……….En met die Repatty en AFU EDE kan je beter niet in discussie gaan, want dat is tijd en energieverspilling , die doen alleen maar aan tromgeroffel…….


  Maak melding

 77. @Jenke ik meet niet met 2 maten maar jij speelt een beetje oneerlijk: je sleept Meye met de haren erbij.
  Kan je in concrete zinnen aangeven wat de heer Meye verkeerd gedaan heeft op basis van wat dhr Meye zelf gezegd en gedaan heeft. Jij bent naar alle waarschijnlijkheid boos op de heer Meye omdat hij niet op Bouterse afgeeft maar roept om vergeving en vergiffenis. Bekker zaait haat en wil bloed zien. In zijn RK kerk mag je komen biechten en dan speelt hijzelf voor God want dan zijn je zonden vergeven en dan kan je opnieuw zondigen, niet waar. Dat je moe wordt van mensen die roepen kijk die witte man terwijl die blakaman vlak ernaast staat komt door je onnozelheid. En je kan liever dom zijn dan onnozel had mijn chinese leermeester mij geleerd. De Blakamans hebben nooit in collectief verband andere mensen om hun biologisch uiterlijk vernederd, geruineerd uitgemoord en leeggeroofd. De witte man heeft racisme in collectiviteit tot uiting gebracht en miljoenen niet-blanken vermoord. Op dezelfde wijze zoals Bekker nu zegt dat een groot deel van de Surinamers dom zijn op dezelfde wijze hebben de voor-ouders van Bekker gezegd dat Indianen dom waren en niet gelijkwaardig aan mensen. Het resultaat: een heel werelddeel aan Indianen in Noord-Amerika werd uitgemoord en beroofd.
  Bekker steunt het beleid van Nederland om Suriname te boycotten zodat Suriname het economisch moeilijk krijgt en men ervan uitgaat dat de Surinamers uit pure honger en armoede zullen roepen om de hulp van de witte man. Als jij dat niet inziet en je bent een Surinamer of Surinaamse dan ben je net als de slaafjes van toen die met hun eigen hand hun broeder slaaf doodde op bevel van de wiite man. Je bent dus eigenlijk een verrader van het Surinaamse volk.


  Maak melding

 78. @ Repatty, zo dat is toch weer een nieuw record…binnen 3 postings ben ik voor verrader uitgemaakt. Jullie moeten echt je woordenschat uitbreiden want dat ding word eentonig.

  Ik toon aan dat je selectief verontwaardigd bent en dus ongeloofwaardig in je verontwaardiging over de Bekker. Het is alleen maar omdat hij tegen DDB is en wit is. Als hij voor DDB was zou zijn witmanschap je niet ergeren en als hij zwart was..ooh ja dan was hij een landverrader…toch nog tegen de muur ermee.

  Waarom is Meye relevant? Je dicht allerlei verwachtingspatronen over hoe een geestelijk leider zich zou moeten gedragen toe aan naar jouw mening koloniaal heerschap, maar negeert gemakshalve een andere schreeuwlelijkerd die een tijdbom legt onder ons nationale bewustzijn.

  Als je de discussie naar Palestina wilt brengen, mag ik het toch ook even bij de Verl. Keizerstraat stoppen? (Trouwens als Meye de kans had zou hij Palestina morgen laten bombaderen om zo de komst van zijn messias te bespoedigen)

  Ik vind de heer Meye een awari domri, met hoofdletters en dat was reeds laaaaang voordat hij op de lokale CNN verscheen. Het handjeklap evangelie heeft niks te maken met mensen zelfbewust, nationalistisch en wereldwijs te maken. Neen, je word een soort robot-achtig klap en stemvee wiens hoogste ambitie is om een Amerikaans biblebelt lifestyle te hebben. De Amerikaanse versie van handjeklap had ook 2 van zulke mooie exemplaren voortgebracht van religieuze debiliteit voortgebracht…Sarah Palin en George B II.

  Ik ben uiterst zwaar beledigd dat notabene deze man en deze geloofsstroming nu worden gepresenteerd als geestelijke spreekbuis voor onze dekoloniserende en zgn nationale verzoenende mindset. Het idee alleen al dat een slap aftreksel van een Europese godsdienstige ideologie, nu voor onze geestelijke woordvoering en vervoering gaat zorgen. Hoe dom kan je zijn. Where is Dobru when you need him?

  Ik ben all in voor dekolonisatie en verzoening, maar ik heb tot nu toe weinig daarvan gemerkt in die opruiende en hysterische taal van zowel Bouterse als Meye. Mensen zijn door meneer Meye ineens bevorderd tot staatsvijanden, wat denkt die man wel, dat hij aan het prediken was over het bloed van jezus. Weet je wat je met staatsvijanden doet? Juist ja afschieten!

  En dan gaan notabene lieden zoals jij een hele conspiracy theorie bouwen rondom de Bekker. We weten al 500 jaar hoe de RK kerk in elkaar zit, niks nieuws…what is your solution and alternative?

  Je kent je geschiedenis nog steeds niet of je bent te simplistisch in je denken. De witte man heeft niet alleen heel veel niet-witte mensen vermoord, maar ook elkaar onderling uitgemoord en beroofd. Of dacht je dat Piet Hein op bedeltocht ging naar ontwikkelingshulp? Zwarte en gele mensen deden in elkaars continent precies hetzelfde.

  Ga de geschiedenis maar weer eens nalezen en probeer eens te bestuderen waarom de Europeanen succesvol waren in de kolonisatie van Afrika en Azie. Ga bestuderen waarom China van het machtigste land 4 eeuwen geleden nu weer het machtigste land word.

  Ik ben liever onnozel, aka me verliezen me in gelukzalige navelstaarderij, dan dat ik als achterlijk klapvee achter een messiaanse debiel moet lopen die met zijn geschreeuw zgnd verlossing gaat brengen.


  Maak melding

 79. @Jenke, Indien je achter het streven staat van het idee om Suriname te boycotten met de bedoeling wanorde, armoede, gebrek aan medicijnen en andere belangrijke zaken te creeren ben je wat bij betreft zelfs binnen 1 posting een landverrader te noemen ( ik neem aan dat je Surinamer bent) en als je zulke ideeen propageert dan ben je ook nog staatsgevaarlijk. Het model van landen boycotten indien het blanke westen in bepaalde landen niet kunnen doen wat zij willen is zo laaghartig, zo mensonwaardig dat iedereen die Nederland aanmoedigt of achter Nederland staat om hetzelfde in Suriname te doen wat mij betreft net zo beestengedrag vertonen als de Hollander. Het doel is namelijk om onder de bevolking armoede, honger, ziekten en dergelijke onheilszaken te creeren in de waan dat de bevolking Bouterse de schuld zal geven en hem de rug toekeren, althsns dat wordt gepropageerd door deze beesten. Maar ondertussen! Aan het eind van de rit is het hele land geruineerd en komen de Hollanders daarna zogenaamd hulp bieden en sjouwen ze je rijkdommen naar Nederland voor een grijpstuiver. Wat mij betreft kunnen de NF partijen die overal lobbyen in Nederland en Amerika nu reeds in Suriname uitgeroepen worden tot staasgevaarlijke partijen. Ik denk ook niet dat zij de komende 10 jaar kans maken de meerderheid te halen in de Surinaamse Assemblee. Over de heer Meye ben je door de mand gevallen. Je bent niet instaat gebleken een (1) geval van de heer Meye te noemen wat dubieus is. Dat hij Bouterse niet aanvalt maar hem oproept spijt te betuigen en het volk oproept tot vrede is alleen maar positief te noemen. Bekker probeert net als alle anti Boutersen haat te zaaien en roepen op tot boycot van Suriname omdat het hun niet gelukt heeft Bouterse in het gevang te krijgen. Loosers zijn het! Gevaarlijke loosers die alles kapot willen maken. Anti democraten, verraders van het Surinaamse volk en pro Nederland. Voor de rest heb je jouw mening gegeven over de kerk, de gementen van de heer Meye. Jij vindt blijkbaar de Pinkstergemeente niet deugen. Dat is je goed recht. Maar er zijn ook mensen die wat jij goed vind juist afkeuren.
  Jij vroeg mij of ik mijn geschiedenis ken. Ja, zeker!Ik ken ook mijn geschiedenis.
  Je dschrijft:
  ” De witte man heeft niet alleen heel veel niet-witte mensen vermoord, maar ook elkaar onderling uitgemoord en beroofd.” Mensen moorden en uitmoorden en oorlogen hebben altijd bestaan sinds de mensheid bestaat. Dus dat is niet de ellende die de blanken hebben veroorzaakt en nog steeds veroorzaken. Ze waren materieel hebzuchtig geworden na de kruistochten toen zij zagen hoe de Arabieren in het midden-oosten comfortabel en weelderig leefden. Zij hadden van de Chinezen kruit leren kennen waarmee de chinezen vuurwerk maakten en vredelievend gebruikten. Geef een dief die anderen wil bestelen een mes in de hand en het wordt een wapen. De hebzuchtige blanken hebben wapens gemaakt van de chinese kruit. In 1550 heeft Sepulveda de eerste racistische theorie verzonnen waarin geleerd werd dat Indianen geen mensen waren maar gelijkwaardig aan dieren en zo werd het uitmoorden van de Indianen goed gepraat en kon men de indianen leegroven en een heel werelddeel aan mensen vermoorden. Daarna zijn vele leerboeken ontstaan met de racistische leerstellingen van de blanken. Later werden deze leerstellingen op Afrikanen toegepast en ontstond voor het eerst een racistische slavernij( hiervoor heeft de slavernij ook al bestaan maar het is nooit racistisch geweest). Het gedrag van de blanken was geen individueel gedrag maar een collectief gedrag. Zij ontwikkelden collectief een racistisch bewustzijn. Of de blanke nu woonde in West Europa, of Noord Amerika of Australie of Canada of Nieuw Zeeland zij pasten allemaal hetzelfde gedrag toe naar de niet-blanken. In Nederland wordt het kolonialistisch beuwstzijn nog steeds elk jaar weer gevoed met het racitsiceh kinderfeest Sinterklaas en Pieterbaas. Zeker 30% van de Nederlanders hebben een kolonialistisch racistisch bewustzijn. En bij zulke mensen loobbyen bepaalde Surinamers en de NF partijen.
  De Nederlanders zien in het racistisch bewustzijn nog steeds als mensen die niet gelijkwaardig zijn aan blanken. Het Surinaamse volk interessert ze niet. Men is op jacht naar Bouterse. Bouterse heeft ze te schande gezet. Zij hebben Bouterse aangezet tot een staatsgreepe en in hun ogen heeft deze bruine indiaanse aan zich niet gehouden aan de spelregels. Bouterse heeft na de coup de macht zelf gehouden. In hun kolonialistisch racistisch bewustzijn kunnen de Hollandrs niet hebben dat een bruintje slimmer is dan zij! Als het Surinam egelukt is om de 79 ACP landen als een front achter het Surinaamse standpunt te brengen moet je niet onderschatten hoe Nederland zich vernederd voelt door de in hun ogen arme zwarte landen.
  De jacht op Bouterse zal worden vergroot! Let maar op hoe de indiaan-bruin gebakken Bouterse ze waar te pakken zal nemen.


  Maak melding

 80. Even een opmerking, was de pres van Suriname voorheen jaren vijftig, zestig, dacht ik, hoorde ik zaterdag nl van iemand, dat ie toen een katholieke boy was, of zelfs misdienaar, baja na jere mie jere dies toe, dus hou me te goedoe, wellicht weten mensen dit van de pres of dat zo was of niet!!!


  Maak melding

 81. @ Ferdinand…Bonifaaskerk

  @ Repatty, je bent wederom niet lekker bezig. Een kliekje machtswellustelingen brengt voor EIGEN gewin de Surinaamse rechtstaat in gevaar..en als daar de op 10 km voorspelbare reactie van de ex-kolonisten erop komt dan schreeuwen ze moord en brand ……en zijn hun tegenstanders dan ineens staatsvijanden, want we roepen zgn op tot boycot. Yu plei yu poku fi, yu dansi.

  Het is alsof jij als mijn buurman een straatgevecht begint met een onbeschofte voorbijganger en dan yu e kon kos mi, dat ik je ondermijn want ik sta veilig vanachter mijn raam te kijken hoe je jezelf belachelijk maakt.

  DDB is helemaal geen revolutionair of zelfbewustszijn strijder. Want als hij er oprecht eentje had ik me persoonlijk bij hem aangemeld en samen met op dat verzoenings podium gestaan.

  Hij is gewoon een omhooggevallen populist, valse profeet, die alles nogmaals alleen maar EIGEN gewin nastreeft.

  Ga toch stratego spelen als je niet weet hoe wereld politiek werkt.

  Trouwens in de jaren tachtig was DDB blakaman..san psa dan?


  Maak melding

 82. Even een reactie op Jenke, ik had zulk negatief commentaar verwacht, ik geef wat mee, vraag wat omdat ik onlangs wat hoorde, en ja, ik krijg een heel epistel
  door de brievenbus, maar goed niet getreurd zeg ik in me zelf Ferdinand, ons kent ons, ik ga zo door, zeg wat geef een mening, maar maarrrrrrr blijf netjes, mie ne kosi, no no, waarom, hoe men mij uitmaakt, ik loopal een tijd mee, dus ik weet van wantennnnn!!!!


  Maak melding

 83. Sorry, ik ben er even weer, nog dit op een reactie van
  Repatty Wereldsman richting JENKE, eea spreekt voor zich
  heel duidelijk Repatty, en 1 zinnetje van jou die neem in de pocket mee, Die Bekkertje jonge jonge jonge, hij zaait
  hhhhhh en wil bllllll zien gaf je mee, mi boi, aboeng!!!!!


  Maak melding

 84. En de verwarring is compleet aan Jenke haar zijde.

  Dit krijg je wanneer je zaken niet rationeel maar emotioneel gaat bekijken, dan zie je door het bos de bomen niet meer.

  Onderstaande van Repatty Wereldsman wil ik dan ook volledig onderschrijven, ja we hebben niet uren en dagen nodig om tot die conclusie te komen.

  “Indien je achter het streven staat van het idee om Suriname te boycotten met de bedoeling wanorde, armoede, gebrek aan medicijnen en andere belangrijke zaken te creeren ben je wat bij betreft zelfs binnen 1 posting een landverrader te noemen ( ik neem aan dat je Surinamer bent) en als je zulke ideeen propageert dan ben je ook nog staatsgevaarlijk.”


  Maak melding

 85. @ Ferdinand, je kan volgens mij niet lezen. Ik heb maar antwoord gegeven op je vraag met 1 woord en dat was Bonifaaskerk. Dus stop met raaskallen

  Tenzij jij en Repatty natuurlijk alter ego’s zijn dan verklaard dat alles.


  Maak melding

 86. @ Afu Sensie
  Wat vind je van deze

  Indien je de staat Suriname misbruikt voor puur zelfbelang en op de rand van de economische en politieke afgrond brengt, dan ben je een asociale parasiet

  DDB is helemaal geen revolutionair, geen diepgang en een en al opportunisme, en Meye is daarvan de ultieme bewijs. Ik had DDB nog graag het voordeel van de twijfel gegund, maar met de laatste ontwikkelingen heeft hij zijn ware gezicht getoond.


  Maak melding

 87. @Jenke, om het maar kort te houden. Twee punten op een rijtje:
  Het is onzedelijk, het moet strafbaar zijn, het moet niet kunnen gebeuren dat Surinamers, een partij als Nederland die zulke grote misdaden begaan heeft in Suriname tijdens de slavenhandel en de slavernij en nooit excuses heeft aangeboden aan het Surinaamse Volk, er allles eraan doet om de gebeurtenissen uit die periode in de vergetelheid te brengen in de postie worden gebracht om in Suriname beschermer van mensenrechten te spelen. Het is nog erger indien we beseffen dat Nederland anno 2012 in collectief verband met het blanke Westen grote mensenrechtenschendingen pleegt en andere landen collectief nog steeds ruineert, uitmoordt en leegrooft. Een land als Nederland in de positie brengen mensenrechtenbeschermer te spellen is eigenlijk een internationale misdaad.

  Het is staatsgevaarlijk, volksvijandig indien er Surinamers zijn die lobbyen om Suriname te isoleren met het doel economische achteruitgang te creeren met als resultaat honger onder het volk, gebrek aan medicijnen in de waan dat het volk van Suriname president Bouterse de rug zal toekeren. Het is politiek misdadig van de NF politieke partijen om overal te lobbyen om dit negatieven resultaat voor Suriname te bereiken. Foei, Foei en foei alle handlangers van Nederland.


  Maak melding

 88. @ Repatty, over de rol van de Nederlanders in de Surinaamse geschiedenis ben ik het helemaal met je eens. Ik en velen met mij besteden praktisch hun hele leven aan het kennen, onderwijzen en rechtzetten van die geschiedenis.

  Maar jou DDB heeft deze strijd voor gerechtigheid voor onze voorouders gegijzeld voor eigen gewin. Two wrongs do not make a right.
  De strijd voor de gerechtigheid voor onze voorouders heeft geen moordenaars, drugsbaronnen en manipulators nodig. Die misschien wel lipservice bieden aan dekolonisatie, maar in de praktijk daar geen vorm aan geven of erger, het tegenovergestelde doen. Als we DDB zijn eigen geblaat ontrafelen is het enige dat hij heeft bewezen (en ik citeer van iemand )is dat wanneer een buitenlandse (witte) mogenheid, maar de juiste context schept, wij Surinamers elkaar als beesten zullen afslachten en intimideren. Nothing new there.
  Het bewijs dat Holland tegen hem is, is een stempel voor zijn gelijk. En in zijn twisted mind en dat van zijn aanhangers is iedereen die tegen hem is voor kolonialisme en dus voor Holland.
  Komt het ooit in jullie op dat er genoeg mensen zijn die heel vaderlandslievend en antikoloniaal zijn maar niks van bloody Desi moeten?

  Ik blijf het zeggen, als DDB zo veel van Suriname houd, laat hij met pensioen gaan of adviseur van de President worden. Heeft Holland ook meteen geen boycot stok om mee te slaan en kunnen we echt verder.


  Maak melding

 89. wat een rotzooi alweer!! what about die Meye dan?? die kan niks goeds verzinnen. ineens is alles wat de regering doet zooo goed. hij weet niks positiefs te raascallen. het lijkt net alsof de mensen die je ogen verder willen openen van het toneel moeten verdwijnen. we leven in een omgekeerde wereld nu. alles wordt als positief ervaren door deze Steve Meye. hij doet alsof maar denken jullie dat deze man pinaart??? letten jullie maar op die dikke gouden ring aan zijn vinger, als dat zich nou een geestelijke Leider noemt van de Pres!!!!! ik snap dit heel Toneel Spektakel gewoon niet meer. Men weet gewoon niet meer op wie je je stem moet uit brengen. allemaal beloven ze zoveel. maak niet uit wie 2015 de Verkiezingen wint, maar als ze niet deugen moeten wij gewoon allemaal de straat van Paramaribo opgaan want wij bevolking lijden eronder, wij worden de dupe. wie niet deugt gewoon maar het Mandaat teruggeven. dezelfde natrap die ze elkaar zogenaamd geven moeten wij ze ook geven. ach aan klagen hebben we niks. Waar is onze Democratie gebleven. We hadden toch hetzelfde gedaan met Wijdenbosch of zijn we het zo gauw vergeten. iedereen komt met dit en dat wat ze gaan uitvoeren. zijn ze 1x aan de macht vergeten ze het Surinaamse Volk gewoon. En wij maar alles accepteren. laten we ons braaksel niet meer slikken of Limbo te bellen. We lossen het zelf op dit keer. Niet door steeds ons beltegoed op te maken hem te bellen. ik zie helemaal geen verandering!!!!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.