Amsterdam stopt met hulp aan Suriname

32

De gemeente Amsterdam begint geen nieuwe humanitaire projecten meer in Suriname. Lopende projecten worden wel afgerond. Reden voor de maatregel is de aanname van de amnestiewet in het land. Het college van burgemeester en wethouders heeft dit besloten, zo maakte de gemeente woensdag bekend schrijft BinnenlandsBestuur.

Amsterdam zette de samenwerking met Suriname in 2010 op een laag pitje vanwege de beëdiging van Desi Bouterse als president. De gemeente beëindigde de pakweg tien projecten waarbij de regering betrokken was. Het geld dat daardoor vrijkwam, ging naar andere projecten, zonder overheidsbemoeienis.

Op dit moment heeft Amsterdam nog acht projecten in Suriname. Zes daarvan lopen dit jaar af, de andere twee volgend jaar.(Bron/Overgenomen van BinnenlandsBestuur)

Bekijk ook:


32 REACTIES

 1. Het lijkt wel een voetbalwedstrijd waarbij deze regering haast elke dag een bal in eigen doel scoort.Erger is dat de stomme paarse supporters juichen.


  Maak melding

 2. zolang het volk blijft vallen voor de loze beloftes van de pres blijven dit soort berichten komen ,heel de wereld weet wat voor boef het is …alleen het volk trapt steeds weer in zijn mooie praatjes en beloftes …men is tevreden met een bordje rijst …om het zo maar te zeggen


  Maak melding

 3. Straks komt Bouterse op de T.V. roepen dat hij de hulp van Amsterdam helemaal niet nodig heeft, hij heeft er namelijk niet om gevraagd en bovendien hebben we onze eigen Nieuw Amsterdam waar toeristen naar komen kijken en ‘bogobogo’ geld achterlaten. Amsterdam mag dus de pot op met zijn hulp, ze kunnen het geld beter gebruiken om de Amsterdammers, die van de gaarkeukens afhankelijk zijn, te voeden. Wedden dat de NDPers, nadat hij dit gezegd heeft, als gewoonlijk, gaan juichen en applaudisseren?


  Maak melding

 4. De President D.D Bouterse is de heiligste President en de vader van het volk en hij gaat geluk in Suriname brengen en geen Nederland.
  Surinamers zijn volwassenen en onafhankelijk geworden en kunnen nu na 2010-1975= 35 jaren zonder humanitaire hulp van uit Nederland gewoon door gaan met de ontwikkelingen.
  Alle sluwe plannen die NL gedacht en verwacht had nml om Suriname altijd afhankelijk te maken, alle Surinamers Nederlanders te maken en daarna de Regeermacht over te nemen(Sur weer Kolonie te maken) zijn mislukt.
  Humanitaire hulp was een soort omkoperij van het volk en om veel meer dan dat terug te verdienen.
  Omdat Nederland geen voordelen heeft met Pres DDB aan de macht moeten ze sowieso stoppen met humanitaire projecten in Sur en ze moeten geen andere verhalen van amnestie als reden vermelden.
  Nederland is heel mooi bezig met hun eigen gemaakte schild om zich zelve te beschermen, maar God krachten zijn hoger dan dat en God schild(pantser) is het beste.
  Laten we kijken wat voor plannen de nieuwe regering van NL nml de PVV+Groen Links+SP+Pvda+Cristen+D66 na september hebben.
  De VVD en CDA hebben negatieve planningen over Sur, dus gemiste kansen geweest.
  Opmerking: Een mens of een land moet zoveel als mogelijk zelfstandig leven en zijn.
  Afhankelijk heid zorgt voor dat je slaaf en ondergeschikte bent en dat de anderen voor je gaat bepalen en baas spelen.
  Dus de maatregelen die NL nu treffen is juist heel goed voor Suriname en ik denk dat het volk zijn helder verstand gebruikt en dit ook goed begrijpt.


  Maak melding

 5. Dit is een oud bericht dat duidelijk als stemmingmakerij bedoeld is. Amsterdam had al voor de amnestieregeling besloten om de hulp aan Suriname te stoppen. Suriname heeft niets te verliezen met deze onbelangrijke hulp waarbij grote geldstromen toch al richting Nederland verdwenen. Nederland is ten einde raad en wil de illusie wekken dat het heel hypocriet begaan is met het lot van de Surinamers. Niets is minder waar en Nederland krijgt nu de kans om zonder gezichtsverlies definitief afscheid te nemen van Suriname. Vaarwel Nederland en succes met je crises. Doei!!!!!


  Maak melding

 6. Radjkoemar Rajaram: Vuilnisman kan deze zak ook mee….?

  “De President D.D Bouterse is de heiligste President en de vader van het volk en hij gaat geluk in Suriname brengen en geen Nederland”

  Ik zie alle Surinamers op straat gloeien van geluk sinds Bouterse president is.

  Deze namaak Hindoestaan is de weg volledig kwijt en woont waarschijnlijk gewoon in Amsterdam Zuid OOst


  Maak melding

 7. Oud of nieuwe bericht nu zien we wel wie de echte vijanden zijn van Suriname.
  Surinamers ga nu de straat op en stuur deze criminelen naar huis voor het te laat is.


  Maak melding

 8. @PAWIROKROMO

  “Dit is een oud bericht dat duidelijk als stemmingmakerij bedoeld is.”

  Niet helemaal; er was (vorig jaar) al besloten om de hulpgelden naar Suriname voorlopig te bevriezen / op een laag pitje te zetten (omdat Bouta El Presidente was geworden).

  Na aanname van de Amnestiewet is dooroverheen nog eens besloten om niet alleen de boel te bevriezen, maar volledig stop te zetten;

  Het is dus een graadje erger geworden; aanvankelijk was het matiging van de hulp, nu is het volledig stopgezet.

  (overigens is dit een besluit van de Gemeente Amsterdam – staat dus 100% los van Den Haag, omdat er in Nederland een goede scheiding der machten is – Gemeenten hebben eigen budgetten en mogen zelf bepalen wat ze daarmee doen).


  Maak melding

 9. Goed zo Amsterdam, ook jullie hakken er op in, stoer
  erg stoer, en wat nog meer, gaan jullie ook het licht daar uit doen, geeft niet de tent daar draait door, en met pijn en moeite gaan ze het redden. Er zijn anderen die ze gaan helpen, no spang Amsterdam. Doen jullie maar wat in de stad met zooi en crimo gedoe die er rondloopt, en het wordt nog erger en erger, trouwens Amsterdam die kreet hoorde ik, is de drugsmekka van Europa, ja toch of…………….laat me weten!!!!!


  Maak melding

 10. Ferdinand Hossenbux
  Het is goed dat je nu kleur bekent.Volgens mij ben je ook een van de hielenlikkers ,die altijd voor een bepaalde kamp wil opnemen ,zonder je verstand daarbij te gebruiken.Heb je wel een beetje verstand? Begrijp je wel waarover het gaat of weet je alleen gal te spugen?


  Maak melding

 11. Dit bedoel ik nou, even een reactie op wat hierboven staat, van Jako.In dit land mag je, je eigen mening of wat dan ook vertellen, je moet meelopen met de bune, doe ik niet ga niet gebukt onder een schuilnaam. Maar goed, kijk maar ik word weer aangepakt, en zo meer, jammer, nogmaals ik ga niet schelden of zo, nooit,
  maar,ik blijf reageren, op mijn manier, en trouwens ik had geen verstand begreep ik, ik heb zonet een afspraak gemaakt met de verstand dokter om 16.00 u moet ik er zijn!!!!!


  Maak melding

 12. Ferdinand Ik vind het geweldig dat je een afspraak bij de dokter hebt.Dat heb je hard nodig mijn jongen.Ik hoop echt dat het echt zal helpen.


  Maak melding

 13. Ferdinand,

  Je bent niet eerlijk bezig!
  Amsterdam heeft sinds vorig jaar de steun bevroren, in afwachting van de gebeurtenissen in Suriname.
  Nu is Amsterdam van mening dat het genoeg is geweest.

  Mag de gever zelf beslissen over zijn budget?

  Je woont er ook en je weet dat de Gemeenten zwaar moeten bezuinigen en dit is een middel.

  Wees maar blij voor de surineds in zuid-oost, dit betekend misschien minder gemeentebelastingen afdragen.

  De Randstad heeft het moeilijk, mogen ze effe.


  Maak melding

 14. Als het aan mij ligt wil ik totaal geen bemoeienis van Nederland hebben in Suriname. Suriname kan het best boteren zonder Nederland. Het is een sprookje dat Suriname afhankelijk is van Nederland. Ik geloof niet in sprookjes. In Nederland gaat het ook niet meer voor de wind. Alles wordt steeds slechter. De armoe neemt toe, mensen die het niet meer redden en alles wordt steeds duurder. Elk jaar zal het ook steeds achteruit gaan. Nederland krijgt een harde klap te verwerken. Surinamers zijn veel gewend en kunnen best met weinig leven. Het is maar goed ook!
  Bouta moet gewoon nieuwe banden maken, maar dan zonder Nederland. Surinamers moeten wakker worden en elkaar steunen en helpen inplaats elkaar de grond inboren!


  Maak melding

 15. Suriname heeft nederlandse hulp niet nodig hebben de President en min.van buitenlandse zaken gezegd.
  Maar jozefzoon van onderwijs komt wel met een delegatie naar nederland om te bedelen en de dag dat alle surinaamse-nederlanders stoppen met doneren gaan de surinamers anders piepen.


  Maak melding

 16. Nieuw Amsterdam is met geld van de gemeente Amsterdam en onder leiding van een Nederlander gerestaureerd.
  Amsterdam geeft nu hulp aam Kwakoe.
  Veel beter.


  Maak melding

 17. hier heb je weer die witteman die wil bepalen wat in suriname moet gebeuren pffff,ik wordt gewoon moe van die gasten,hulp is al jaren gestopt maar ze blijven het maar herhalen om die domme zogenaamde Surinamers te pakken


  Maak melding

 18. door Pawirokromo
  Dit is een oud bericht dat duidelijk als stemmingmakerij bedoeld is.

  ————————

  Zo is dat stemmingmakerij, niets meer niets minder. In het artikels staat het zelf. In 2010 zijn 10 projecten opgeschort, alleen de lopende projecten zonder overheid bemoeienis zijn doorgegaan, deze lopende projecten lopen af en that’s it.

  Nou prima toch, in Suriname zullen we het alleen moeten zien te rooien, gelijk met alle hulp stopt ook alle invloed.

  Die invloed en projecten totnutoe heeft van Suriname toch geen Luxemburg kunnen maken.

  Laten we als Surinamers maar uit een ander vaatje tappen, laten we zaken anders doen misschien brengt dat meer ontwikkeling. Totnutoe is alle hulp uit Nederland voor niets geweest.


  Maak melding

 19. Oprotten met die ontwikkelinghulp.
  Het dient alleen Nederland belang en geen Surinaamse.
  Ontwikkelingshulp is gewoon een markt zoeken voor jou bedrijven en diensten.

  Daarom blijven we Bouterse steunen.Hij hoeft helemaal niets te doen alleen het feit dat hij president is,is al genoeg om alle rotszooi van het verleden vaarwel te zeggen.


  Maak melding

 20. @Afu Sensie

  Ik ben het met je eens. Holland is bezig met symboolpolitiek. Ik denk dat ze de GMAP-SuriNeds een beetje willen paaien en die trappen er graag met open ogen in. Echte zwarte pietjes!


  Maak melding

 21. anna-z houdt ervan om haar tegenstanders te verwijten dat die een koloniale mentaliteit hebben maar als ik kijk hoe vaak ze het heeft over de koloniale periode en kolonialisme dan kan ik niet anders te concluderen dat het juist anna_z is die vast is blijven roesten in de koloniale periode.
  Ze lijkt wel op een gekraste grammofoonplaat die constant hetzelfde valse deuntje afspeelt.


  Maak melding

 22. Nou, het is toch goed nieuws dat Amsterdam stopt, we willen het op eigen kracht proberen. We zijn in Suriname zo opgevoed om onze ” handje omhoog te houden ” om dan afhankelijk te zijn van NL, Surinamers die in Nederland wonen hebben jaren lang geprofiteerd van de zorgstaat, nu is het WERKEN VOOR JE GELD in NL, en dat willen wij ook doen in Suriname. Mensen in Nederland, jullie hoeven je niet druk te maken om ons….we redden het wel


  Maak melding

 23. Een iets late reactie op Esmerald, maar goed door omstandigheden dan, helemaal mee eens wat je meegeeft
  Je hebt gelijk, tang boeng


  Maak melding

 24. Suriname is nog lang niet in een isolement of dergelijke, wat een flauwekul! De wereld bestaat echt niet uit de gemeente Amsterdam en Nederland, alhoewel voor sommige Surinamers dit kennelijk wel is.

  Als je over landen rept die in een isolement zitten, dan noem je Iran of Syrie of een Birma maar niet Suriname.

  Dat de gemeente Amsterdam stopt met humanitaire projecten in Suriname is jammer maar aan de ene kant beter, Suriname moet dit nu echt zelfs kunnen en gaat ’t niet, gaan we het maar leren.
  Bovendien is het ontvangen van ontwikkelingshulp slecht op lange termijn, geen enkel land in de wereld is hier rijk noch beter van geworden!

  Ben totaal geen Bouterse fan maar de Nederlandse staat moet zich niet bemoeien met interne aangelegenheden van een ander land, overal in de wereld is bewezen als een ander land dat doet, creeert het op de lange termijn een probleem, neem Irak, neem Afghanistan, neem Libie!!

  Nederland heeft de militair Joannes Benedictus van Heutsz nooit opgepakt voor de oorlogsmisdaden tijdens de Atjeh oorlog in toenmalig Nederlands-Indie, nee het heeft overal in het koude kikkerland monumenten voor de man opgericht en straten naar hem vernoemd.
  Er lopen in de Bondsrepubliek Duitsland nog steeds Nederlandse oorlogsmisdadigers rond die de moord op Nederlandse burgers sedert WO.2 op hun geweten hebben, over deze landverraders doet en zegt Nederland nooit iets, laat staan dat men actie onderneemd!?!


  Maak melding

 25. Wel leven in 2012. Laat de geschiednisboekjes maar in je schoolbankje liggen.

  De politiek wordt nu gemaakt.
  Daar komt Suriname wel achter.
  China doet nooit moeilijk en neemt rustig het land over.


  Maak melding

 26. Bryan we moeten hier constateren dat jij het verstand hebt van een doodgeboren kalf . Zelden iemand op dit forum zulke onzin uit zien kramen als jij . Waarschijnlijk heeft iemand dit voor je geschreven want dat kun je vast zelf niet . Schaar jij je maar bij die rest van die domme surinamers die op bouta hebben gestemd dan komt het vast goed met suriname . Eenoog is nog altijd koning in het land der blinden


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.