‘Suriname geen gastland meer voor EU-ACP Top’

98

“Zojuist is besloten dat het Europees Parlement niet meer naar Suriname wil voor de volgende EU-ACP top waar het Europarlement en parlementsleden van de lidstaten uit Afrika, de Caraïben en de landen rond de Stille Oceaan zouden samenkomen”. Dat meldt Europarlementariër Toine Manders (VVD).

Manders, enig Nederlands delegatielid, was na de aangenomen amnestiewet een groot offensief begonnen met een brandbrief aan zijn collega’s om hen te overtuigen de top te verplaatsen naar een ander ACP land om zo Bouterse te boycotten. De VVD’er heeft als suggestie Guyana gedaan, welke zal worden besproken met de ACP landen.

Manders is blij met het besluit. “Een parlement dat mensenrechten hoog in het vaandel heeft, moet zich niet inlaten met een omstreden figuur als Bouterse die de top wilde misbruiken om de wereld te laten weten dat daar zogenaamd niets aan hand is” aldus de VVD’er. Hij hoopt met dit besluit ook de EU-Suriname dialoog die gaat beginnen op 30 mei naar aanleiding van de aangenomen amnestiewet, verder te versterken. “Mocht de dialoog niets opleveren, dan is een Europees reisverbod voor Bouterse en zijn medeverdachten van de Decembermoorden wel het allerminste wat de EU zou kunnen ondernemen” aldus de VVD-Europarlementariër.

Ook EP parlementslid Thijs Berman(PvdA) berichtte hierover op Twitter:

98 REACTIES

 1. Waaaattttt?????
  Of ….. dit bericht klopt alweer niet!Afwachten wat Lackin hierover te zeggen heeft dus!Vinden jullie hem trouwens in de laatste tijd niet opmerkelijk stil???
  Hoe zou dat komen?

  Hebben de opruiende toespraken van DDB en Steve Meye l.l. geen kwaadbloed gezet?
  Heel verweg had ik toch gehoopt dat de EU-ACP top toch wel voortgang in Suriname zou hebben.Het volk had dan de ACP-EU leden “LIVE” kunnen spreken.

  De “POWERPLAY” van de “gasten aan de Noordzee” neemt steeds meer drastischere vormen aan!
  Krijgen de dreigende woorden van Rutte nu wel gestalte?Nederland heeft dus toch wel “spierballen”!
  Dit voorspeldt i.i.g. niets goeds voor het komende gesprek volgende week 30.05.2012.


  Maak melding

 2. Dit zullen de redimoesoes van de zogenaamde oppositie niet leuk vinden. Ze hadden ozo graag hun anansi-tories aan de EU willen vertellen. Voor Suriname is dit helemaal niet erg. Het gewicht van deze top was toch al niet zwaar. Een niksje!


  Maak melding

 3. Ach, wat jammer nou.
  Maar niet heus.
  Eigen schuld dikke bult.

  Medusa,
  Ze zitten lekker op Barbados, wit strand en “blauw” water, om te genieten van een “welverdiende vakantie”, na alle commotie rond de rechtszaak.
  Natuurlijk op kosten van de belastingbetalers onder het mom van een “Caricom-meeting”.

  De Paus heeft ook zijn invloed laten gelden!


  Maak melding

 4. ze kunnen turkije niets doen dus suriname is een makelijke prooi , had ik al eerder gezegd nederland heeft nooit suriname willen helpen maar alleen doen als of, kijk de achter stand van suriname op nederland maar ja met de hulp die ze krijgen van onze eigen landgenoten zal het zo blijven jammer als wij zo met elkaar om gaan lopen wij weer 50 jaren achter.


  Maak melding

 5. Gerechtigheid, die europarlementariers kunnen moeilijk een moordenaar de hand schudden, en net doen alsof er niks aan de hand is, en nu nog een reisverbod voor die 28 grondwetrechtenschenders, waaronder die Panka, Misikaba, Doeki, en die mislukte jeugdparlementarier Bouva.


  Maak melding

 6. Het is nonsens dat Nederland(VVD en CDA) mensen rechten schending hoog in de vaandel houden.
  Het is door Nederland schuld geweest dat in het verleden zaken verkeerd waren gegaan.
  Als het geen Nederland schuld was, waarom wil Nederland dan die geheime dosier van 1980 Staatsgreep, waarin grote bewijs materialen zijn dat Nederland de Regeer macht van Sur wou overnemen niet openbaar wil maken.
  De andere landen van EU moeten Nederland aan een zijkant laten en gewoon volgens de gemaakte afspraak houden dat eerder gepland was en al akkoord waren gegaan.
  De EU landen moeten het weten dat Nederland de Hoofd verdachte is van dec coup. Nederland wou al die tijd ondemocratische wijze Sur over nemen.
  De oud CDA Politieke Leider tevens toenmalige Premier Ruud Lubbers was de hoofd verdachte, daarom verlaten bepaalde leden die partij. De VVD/CDA hadden gedacht om Sur over te nemen en daar uit te melken om hun schulden 12 miljard af te lossen, maar mislukt. Daarom nemen ze wraak acties met sabotage.


  Maak melding

 7. dan kunnen we ook zeggen van af 75 dat is niet de insteek wat ik wil zeggen is dat we het samen moeten doen om het land voor uit te brengen en dat willen de meeste surinaamers, en niet denken dat het alleen bepaalde mensen of politieke partij dat kan het is bewezen dat het niet zo is anders was ons gelief suriname veel verder spang anoe ma kandra dan komen we vooruit en dat is wat teld.


  Maak melding

 8. De achterstand komt helaas door de eigen mensen in suriname. ik weet dit omdat ik een bedrijfje aan het starten ben. de mensen van HI weten zelf de regels niet. iedereen wil geld zien. de douane doet vreselijk moeilijk. als men zo door gaat stop ik ermee en start ik in een ander land in latijns amerika. waar ze wel willen dat ondernemers starten zonder corruptie.


  Maak melding

 9. dus dicht bij huis maar ze kunnen geen vuist maken maar het is alleen hoe men denkt over mensen rechten en andere zaken je zal het met mij eens zijn Zucht .


  Maak melding

 10. @ stroopwafel
  als men zo door gaat stop ik ermee en start ik in een ander land in latijns amerika. waar ze wel willen dat ondernemers starten zonder corruptie.

  Dan is er sprake van een utopi als je zo een land kunt vinden want geheel latijns amerika is zo corrupt als wat. Suriname daar is men open en bloot corrupt en je mag schreeuwen wat je wilt je mag klagen wat je wilt maar niets zal helpen.


  Maak melding

 11. Fair enough!

  Bout heeft iets roods en kleverigs aan zijn handen. Dit zijn handen die je gewoon niet wil schudden.
  Ook in Guyana niet.

  Caricom heeft dringend behoefte aan een andere voorzitter. De huidige veroorzaakt slechts schade op schade.


  Maak melding

 12. @ stroopwafel,
  Je ontkomt er helaas niet aan om tjoekoe’s te betalen in Suriname, dat hele land is namelijk door en door corrupt. Reken er ook niet op dat het in andere latijns amerikaanse landen beter gesteld is want daar zijn ze zelf nog corrupter. Ik ken geen enkel Zuid-Amerikaans land dat geen corrupte bananenrepubliek is.
  Succes met het opstarten van je bedrijf, ik duim voor je.


  Maak melding

 13. Weet je wat het is Bouta zit te lullen met de corrupte landen,…binnenkort gaat hij op zakenreis naar die boef in Afrika Obiang. Hij zet Suriname steeds negatief op de kaart. Suriname wanneer kom je een keer los van deze aboma?


  Maak melding

 14. Ik geloof dit bericht niet.Pas nog heeft minister Lackin verklaard dat geen vuiltje in de lucht was,maar dit lijkt meer op een orkaan.Minister wat is er aan de hand? Gaat de EU ook stoppen met hulp? Hebben we hun geld ook niet nodig? Zijn we wel zo rijk?


  Maak melding

 15. VAN WIE DE SCHULD ? Amnestiewet om moordenaars straffeloos te maken,bedreigingen,intimidaties,tegenstaanders van de amnestiewet tot staatsvijand te verklaren.Ze moeten geidentificeerd en aangepakt worden schreeuwden ze.En ze sturen een brief naar de paus om Bekkers en Choennie aan te pakken.Deze machthebbers doen Suriname heel veel kwaad aan.


  Maak melding

 16. Het is blijkbaar ook nooit de bedoeling geweest om de tophier te houden. Het was een simpele worst voor die amnestiewet!
  Wel to hell met die top. Wij lossen onze problemen wel ons geëigende wijze op. Kijk maar eens naar Holland met hun duizenden Rawagedemoorden en hyperwrede slavernijverleden!


  Maak melding

 17. Bouterse zijn verzoek aan ons (in ieder geval in mijn geval) komt uit, hij vroeg ons namelijk niet van hem te houden maar van ons land Suriname. Dat Suriname nu door de EU geboycot wordt maakt dat ik medelijden heb met Suriname en ik heb altijd al een speciale plaats in mijn hart voor de zwakkeren die door de sterkeren in een hoekje gedrukt worden.
  Dat het door Bouterse zijn, door mij verfoeide, amnestie komt dat de EU ons boykot, maakt dat ik nu nog minder van hem ga houden dan ik al deed.
  Zo zie je maar weer, door de EU boykot slaat Bouterse twee vliegen in één klap. Nu ze dit weten is het hopelijk een troost voor Bouterse en zijn slaafse NDP aanhang.


  Maak melding

 18. @ Paranam
  En kijk maar naar de standsmensen in Suriname die eeuwenlang neerzien op de Marrons (Djuka), Coronianen, en Paranen. Nederland is niet perfect, nu niet en nooit niet, maar wij hebben zelf veel kwaad over ons zelf gehaald. Indonesie heeft toch een strikt zakelijke verhouding met Nerderland, wel! Nog wat, van wie komt deze uitspraak: “Vanaf tidei, wi e go frei nanga British Caledonian, en KLM no e trapoe eng poot dja moro!” $100.00, good luck!


  Maak melding

 19. @Henk Molenaar

  Maar hij piest gelukkig niet in zijn broek. Zijn tegenstanders doen dat wel voortdurend. Jij blijft hopen op armageddon voor mijn geliefde land maar dat zal nooit komen. Als kind was ik ook gek op sprookjes. Mijn sprookjes echter waren opbouwend en niet destructief.


  Maak melding

 20. Let maar op nog ff en hij veranderd de hele grondwet dan is het afgelopen met Suriname,..hij zal net als Chavez president for life willen worden, en zijn domme zoon zal hem opvolgen.Hij lacht iedereen keihard uit,…


  Maak melding

 21. ann_Z,
  Het zou jou sieren als jij inhoudelijk zou regeren op de beslissing van EU.Ik ben echt benieuwd hoe die paarse criminele clubje dit gaat uitleggen aan de bevolking.


  Maak melding

 22. @Henk Molenaar mie toe.hahahahahaha ding e braak.
  Wat zal de volgende stap van Lafing,Beve,Baas,Voorie, zijn? Zal de vogel nogeens toeslaan denk je(de vogel kirie mie)Een ander forumlid zou zeggen Ma Kut hahahahahaha en wie DOOD wil neervallen mag dat gerust.Henk ken je pies na bed nog?
  DRS WijLenBosch.Jules.hohohohohoooi.Odi odi.
  Glenny.


  Maak melding

 23. “Woensdag 23 mei 2012 om 23:35 uur, door Paraman

  Het is blijkbaar ook nooit de bedoeling geweest om de tophier te houden. Het was een simpele worst voor die amnestiewet!
  Wel to hell met die top. Wij lossen onze problemen wel ons geëigende wijze op. Kijk maar eens naar Holland met hun duizenden Rawagedemoorden en hyperwrede slavernijverleden!”

  Daar gaan wij weer mensen, nieuwe ronde, nieuwe
  paarse onzinverhalen, u weet wel die opbouwende
  verhalen uit de jeugd van een zuigeling!!!
  Of is paars na 7-8 december 1982, voorgoed rood!

  Zeg zielig figuur, enig idee hoe het in de grote wereld
  eraan toegaat?! Als voorbeeld geef ik u de voormalige
  vriend van uw mede suppletie crimineel, de man met de
  gouden pistool! De duimschroeven worden langzaam maar
  zeker aangedraaid. Zo werkt dat, stap voor stap.
  Sit and watch!!!

  Jullie hebben niemand nodig noh?! Maar, wij de belastingbetalers juist wel. Wij willen de
  vergoedingen aan de rechters alleen ophoesten indien
  deze rechters zonder inmenging van wie dan ook hun
  werk ongestoord kunnen doen. Dat is in een rechtstaat
  toch niet te hoog gegrepen?!

  Het eindstation (voor jullie een gepasseerd station,
  voor de machinist niet, want die wil naar huis) is
  inzicht! Blijft u nog even zitten tot dat de trein
  volledig tot stilstand is gekomen en vergeet u vooral
  niet uw in bruikleen gegeven UZI in te leveren, die
  heeft in Santo Boma niet nodig.

  PS.
  Zorgt u er wel voor dat het wapen volledig gereinigd
  is, ook de bloedvlekken van 7-8 december en de
  soso lobi slachting te Moiwana.

  http://www.google.nl/search?q=moiwana&hl=nl&qscrl=1&nord=1&rlz=1T4RNWN_nlFR323FR323&prmd=imvns&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=Fn69T8GVK4W_8AOcrc0r&sqi=2&ved=0CGMQsAQ&biw=1440&bih=750


  Maak melding

 24. Nu met bisschop Steve met luide stem zingen:”Gado na wan bun Gado”Dan baas e piki:”So a de”!.Vrede moe de nanga wi.En maar door gaan met Godslastering en christelijke waarden en normen te veronachtzamen.Die onzichtbare hand wordt steeds zichtbaarder.


  Maak melding

 25. EU top.Who cares. Er is nooit eerder een EU top in Suriname geweest, zo, wie zal dat nou missen. Het leven gaat gewoon verder. Zoeken zij maar een ander land. Bovendien kosten al deze internationale meetings ons heel veel geld. De belasting betaler moet hiervoor opdraaien. Zij willen naar Guyana. Wil Guyana hen wel. Dit land heeft tal van economische problemen. Daarom waren zij allang blij dat Suriname dit op zich wou nemen. Wel alla ogrie e tja wan bun. Wij Surinamers treuren er niet over.


  Maak melding

 26. Jullie vergeten dat jullie ook zo lachten dat de wereld actie zou ondernemen omdat de wet tegen alle int. wetten was. bleek niet zo te zijn. Nu beginnen jullie weer. Het zal nog moeten blijken. Ik heb nog steed svan geen enkele kant bevestiging dan van een stelletje achterbakse en idiote hollanders die tot nu toe nooit hun zin konden doordrijven in europees verband. Na de vergadering moeten jullie niet gaan DOKKEN of toevallig met vakantie zijn hoor. Mij benne benieuwd.


  Maak melding

 27. Daar hebben we weer Mr.Rawagede en Miss Zombie.Ze reageren nu als een door een bij te zijn gestoken?
  Komt het mischien door het lezen van dat stuk op Starnieuws,n.l.:ARRESTATIEBEVEL VOOR ZOON PRESIDENT EQUATORAAL GUINEA?Wie is de volgende.

  Danitia


  Maak melding

 28. @stroopwafel inpakken en wegwezen ,ik ga ook richting eilanden want het is het inderdaad niet waard deze corrupte bende ,ik kwam om te investeren en te ondersteunen ,maar men is eigenwijs en staat niet open voor kennis van buiten..men kust liever bouta zijn reet .
  @ zullu en jij begrijpt er echt helemaal niets van een echte surinamer lullen om het lullen ,maar je stelling onderbouwen wil je maar niet lukken.
  Aruba ik kom er aan Suriname is alleen nog maar voor een vakantie terug in de tijd ongeveer 35 jaar


  Maak melding

 29. Gefeliciteerd jongens,mooi zo doel bereikt.
  Dit is fantasisch nieuws voor waterkant en de anti surinamers
  We nemen ons verlies en gaan verder.Suriname is veerkrachtig en we zullen ook dit te boven komen.


  Maak melding

 30. Langzaam maar zeker begint de wereld notitie te nemen van de bedroefende situatie in Suriname.
  Zoals gebruikelijk zullen weer de staatsvijanden van de duivels de oorzaak zijn van de boycott.


  Maak melding

 31. Nederland radeloos en in paniek op onprofessionele wijze. Dat uitgerekend een partij als de VVD Volkspartij voor Vrijheid en Democratie zich op een dergelijke wijze laat kennen, spreekt meer over de kwaliteit van haar partijpolitici dan over een op democratische wijze aangenomen amnestiewet in Suriname. De doelstelling van de VVD wordt omwille van haar valse hoop op zeer goedkope en ondemocratische wijze verkwanseld en overboord gesmeten. De VVD gelooft niet in haar eigen opzet en gaat op ouderwetse wijze vanuit als zou democratie zijn weggelegd voor een bepaalde groep of type mensen. Volkspartij behoeft geen uitleg, Vrijheid behoeft evenmin uitleg, Democratie betekent: “bestuur over een land met veel inspraak van de inwoners”. Dat uitgerekend een VVD democratische spelregels aan haar laars lapt geeft aan dat de VVD radeloos en in paniek verkeert ten opzichte van haar politiek met betrekking tot Suriname. De VVD boekt binnen de EU een Pyrrusoverwinning – schijnsucces / schijnzege om vervolgens zich te moeten overgeven bij andere zwaarder wegende beslissingen binnen de EU. De VVD met haar voorman premier Rutte wordt op zijn Surinaams / Nederlands met een lekkere overheerlijke lollypop het bos ingestuurd en tegelijkertijd door “haar eigen” EU belachelijk gemaakt. De VVD met haar politiek richting Suriname declasseert de EU tot boeman en ondemocratische instelling. Waar Suriname – als minder prominent erkend land – de democratie omhelst geeft de VVD de democratie een ferme trap tegen de schenen. Waar de VVD de regering Bouterse indirect onterecht beschuldigt van dictatuur en dergelijke, gedraagt de VVD zich als DICTATOR en beweegt de EU tot dictatoriaal gedrag en heeft daardoor bij de democraat in het vervolg geen recht van spreken. VVD Volkspartij voor Vrijheid en Democratie is schone schijn en teleurstellend. Europarlementariër Toine Manders (VVD) stelt zich middels deze dergelijke wanvertoning ondoordacht op als rasopportunist en heeft in het vervolg geen recht van spreken wanneer het gaat om het eerlijk toetsen en hanteren van de democratische spelregels. Dat de VVD de EU beweegt tot een dergelijke wandaad jegens de democratie, is schrijnend, ellendig en hartverscheurend. Om niet te spreken over de gevolgen en schade aangericht in verband met de te organiseren EU-ACP top, daarstraks en in de nabije toekomst. De VVD direct en indirect optredend als DICTATOR tezamen met haar EU bondgenoten belooft de democratie geen goeds en is een regelrechte aanfluiting voor de democratie en de daadwerkelijke democraat. Of leeft de VVD met haar Toine Manders in de waan alsof de CARICOM met haar leiders op hun achterhoofd zouden zijn gevallen? Wie weet!


  Maak melding

 32. Nederland radeloos en in paniek op onprofessionele wijze. Dat uitgerekend een partij als de VVD Volkspartij voor Vrijheid en Democratie zich op een dergelijke wijze laat kennen, spreekt meer over de kwaliteit van haar partijpolitici dan over een op democratische wijze aangenomen amnestiewet in Suriname. De doelstelling van de VVD wordt omwille van haar valse hoop op zeer goedkope en ondemocratische wijze verkwanseld en overboord gesmeten. De VVD gelooft niet in haar eigen opzet en gaat op ouderwetse wijze vanuit als zou democratie zijn weggelegd voor een bepaalde groep of type mensen. Volkspartij behoeft geen uitleg, Vrijheid behoeft evenmin uitleg, Democratie betekent: “bestuur over een land met veel inspraak van de inwoners”. Dat uitgerekend een VVD democratische spelregels aan haar laars lapt geeft aan dat de VVD radeloos en in paniek verkeert ten opzichte van haar politiek met betrekking tot Suriname. De VVD boekt binnen de EU een Pyrrusoverwinning – schijnsucces / schijnzege om vervolgens zich te moeten overgeven bij andere zwaarder wegende beslissingen binnen de EU. De VVD met haar voorman premier Rutte wordt op zijn Surinaams / Nederlands met een lekkere overheerlijke lollypop het bos ingestuurd en tegelijkertijd door “haar eigen” EU belachelijk gemaakt. De VVD met haar politiek richting Suriname declasseert de EU tot boeman en ondemocratische instelling. Waar Suriname – als minder prominent erkend land – de democratie omhelst geeft de VVD de democratie een ferme trap tegen de schenen. Waar de VVD de regering Bouterse indirect onterecht beschuldigt van dictatuur en dergelijke, gedraagt de VVD zich als DICTATOR en beweegt de EU tot dictatoriaal gedrag en heeft daardoor bij de democraat in het vervolg geen recht van spreken. VVD Volkspartij voor Vrijheid en Democratie is schone schijn en teleurstellend. Europarlementariër Toine Manders (VVD) stelt zich middels deze dergelijke wanvertoning ondoordacht op als rasopportunist en heeft in het vervolg geen recht van spreken wanneer het gaat om het eerlijk toetsen en hanteren van de democratische spelregels. Dat de VVD de EU beweegt tot een dergelijke wandaad jegens de democratie, is schrijnend, ellendig en hartverscheurend. Om niet te spreken over de gevolgen en schade aangericht in verband met de te organiseren EU-ACP top, daarstraks en in de nabije toekomst. De VVD direct en indirect optredend als DICTATOR tezamen met haar EU bondgenoten belooft de democratie geen goeds en is een regelrechte aanfluiting voor de democratie en de daadwerkelijke democraat. Of leeft de VVD met haar Toine Manders in de waan alsof de CARICOM met haar leiders op hun achterhoofd zouden zijn gevallen? Wie weet!

  AUTHENTIEK en INTEGER.


  Maak melding

 33. Het is ongelofelijk hoe de paarse kudde allerlei onzin redenen verzint waarom deze EU boycot eigenlijk niet zo erg is….

  De hele wereld veroordeel de wijze waarop moordenaar president zich zelf amnestie verleend. Punt uit.

  Suriname staat voor lul en de president is voor de hele wereld te kijk gezet.

  Een andere conclusie is er niet, Paarse Ezels


  Maak melding

 34. He vandaag in de krant. Zonder hulp zal Spanje het niet redden.

  Sinterklaas komt eraan, mi boi.

  Maw de problemen van de EU zijn vele malen groter dan die van Suriname.


  Maak melding

 35. @SABIDIERI dank voor de felicitaties . Graag gedaan.
  En wat spanje betreft die het volgens jou niet redden zal, daar heeft spanje zijn overige Europeesche bondgenoten voor, en die trekken de beurs wel open want Spanje wordt niet geleid door massamoordenaars, drugsdealealers en fraudeurs en verkrachters.En wat je DDB betreft…. MORO E DORO…… Dag Sabi……


  Maak melding

 36. Beste Pier: Nee beste man. In Suriname bepaalt een drugsdealer en moordenaar wat er gebeurd.

  Daarom laten alle landen( behalve Afrikaanse schurkenstaatjes) Suriname nu zakken


  Maak melding

 37. Ja hier zal Suriname het van moeten hebben, als kleine natie zullen we toch eerst naar onze naaste buren moeten kijken alvorens naar het grote EU, die zijn eigen sores heeft om op te lossen.

  Suriname bespreekt samenwerking met Colombia
  24 May, 04:00

  Minister Winston Lackin van Buitenlandse Zaken Suriname en Colombia bespreken de komende drie dagen op welke manier zij inhoud kunnen geven aan een verdere verdieping van hun bilaterale samenwerking. Minister Winston Lackin van Buitenlandse Zaken reist donderdag af naar het Zuid-Amerikaanse land. Dit gebeurt op uitnodiging van zijn Colombiaanse ambtgenoot, Maria Angela Holguin.

  Met Lackin reizen mee, governor Gillmor Hoefdraad van de Centrale Bank van Suriname, de ondernemer Dilip Sardjoe, Henk Naarendorp als voorzitter van de Kamer van Koophandel en Fabrieken en enkele hooggeplaatste ambtenaren. Tijdens dit bezoek zal gesproken worden over samenwerking op de gebieden: energie, handel, veiligheid en justitiële samenwerking. Daarnaast zal ook gesproken worden over de bloementeelt en de koffiecultuur. Het ministerie van Buitenlandse Zaken meldt in een persbericht dat deze besprekingen een uitvloeisel zijn van het onderhoud dat Lackin eerder met zijn Colombiaanse collega had tijdens de summit of the Americas in april, in Cartagena.

  Gezondheidszorg
  Suriname en Colombia zijn op 22 juni 1978 diplomatieke betrekkingen aangegaan. De bilaterale betrekking tussen de beide landen heeft zich volgens Buza sterk ontwikkeld op het gebied van gezondheidszorg. Zo kunnen Surinamers in Colombia voor medische hulp, via een special daarvoor opgezet gezondheidsprogramma.

  Suriname en Colombia hebben al een nauwe samenwerking in de Verenigde Naties, de Organisatie van Amerikaanse Staten, de gemeenschap van Latijns-Amerikaanse en Caribische Staten (Celac), de Unie van Zuid-Amerikaanse Naties (Unasur) en de Organisatie van het verdrag voor Amazonische Samenwerking (ACTO)


  Maak melding

 38. Flinke jongen die Toine Manders, het is jullie gelukt
  om eea niet te laten doorgaan in Suriname, wat is de volgende stap, Obama opstoken om baas weg te schieten,
  dat gaat jullie niet lukken. Als julllie baas willen pakken, kom maar zelf naar Paramaribo, veeg de boel schoon, schiet alles aan flarden, inclusief baas dan zijn jullie er. Alleen God weet wanneer ie baas komt halen en niet jullie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1


  Maak melding

 39. Het was te verwachten.. Ik snap niet waarom Nederland zo moeilijk doet. Ze hebben ook stilletjes ‘Amnestie’ gekregen, terwijl ze veel moorden op hun geweten hadden en mensenrechten hebben geschonden in de slavernij tijd. Dit doen ze overigens ook nog steeds met landen waar ze zakelijk zijn aangesloten. Ze zijn medeplichtig! Ze durven Iran en andere landen die mensenrehten schenden niet aan te pakken, maar Suriname wel? Nederland drinkt bloed.


  Maak melding

 40. ‘Suriname geen gastland meer voor EU-ACP Top’

  Luid de kop van dit artikel. Ook Surinaamse media hebben soort gelijke artikelen. Alhoewel starnieuws een dag later het woordje “mogelijk” heeft toegevoegd.

  Tot mijn stomme verbazing heb ik dit bericht nog nergens in een Nederlandse media kunnen lezen.

  Mooi he, hoe een twitter bericht onder het artikel geplaats is.

  Sommigen zijn in een juichstemming, want de vergadering gaat niet door. Ik zie front en castelen ook juichen want de vergadering gaat niet door.

  Ja ze zijn blij, heel blij want Nederland heeft zijn doel bereikt, het is gelukt want de EU gaat Suriname boycotten.

  Ja boycotten Suriname en Surinamers die zitten te juichen. Mooi man.

  En vooral niet vergeten de Surinamers in Suriname zullen vooral trots op castelen, front en jullie negatievelingen zijn. Blijf maar lekker door juichen, Time will tell.


  Maak melding

 41. By the way, lees hieronder maar. We hebben het hier over dezelfde Nederland die zgn. opkomt voor mensenrechten, het waren niet 15 hoor maar 40.000.

  Maar goed, ik begrijp ook dat sommigen liever als een struisvogel door het leven gaan en de minnitje zullen volgen, want dit soort berichten horen niet thuis op wasterkant.net. Hoe durf ik, he?

  ———————————————–
  Nabestaanden van mannen uit Zuid-Sulawesi willen excuses en een schadevergoeding van Nederland vanwege de oorlogsmisdaden in Celebes. Vrouwen en kinderen zagen in 1946 hoe hun vaders en mannen zonder vorm van proces werden doodgeschoten.

  De vrouwen en kinderen worden vertegenwoordigd door advocate Liesbeth Zegveld. Ze heeft de kwestie aangekaart bij demissionair minister Rosenthal van Buitenlandse Zaken.

  Kapitein Raymond Westerling trad tijdens de politionele acties keihard op in Sulawesi, dat toen nog Celebes heette. Volgens Nederland vielen daarbij minstens 3000 doden. Volgens Indonesië gaat het echter om zeker 40.000 slachtoffers.


  Maak melding

 42. Hallo minbuza: Laat je horen?
  Parmessar waar blijft je reactie??
  Limbo wat zal je het Surinaamse volk weer voorhouden?

  Bermpraat van de Bermcoalitie.


  Maak melding

 43. En Bouterse had aan Frankrijk zulke goede nieuwe vrienden gevonden.
  Veel verder dan HAK komt het dus niet.

  Conserve voor de gewone burger.


  Maak melding

 44. Ai tjally bakens.

  Die schreeuwt laat wat van je horen.

  het gepeupel ten top, die vanuit gaat dat een Surinaamse minister moet reageren op twitter berichten.

  De twitterberichten zijn voor het negatief gepeupel tjally. Dus haal je hart maar op.


  Maak melding

 45. Ferdinand Hosselbux als die hollanders komen, dan zullen ze zeker met een windbux komen en voor jou alleen is dat genoeg neem ik aan!

  Even je schedel laten na chequen in AZ door die zelfde Nederlanders! Let wel op! dat Az one way ticket is! Kijk of je naar toe kan gaan vanuit Nederland! Je vreet wel in Nederland en geeft domme comentaar tot Tokyo toe!! van twee walletje vreten????? Je komt er zelf mee!!!


  Maak melding

 46. Afu sensie stop de strijd tegen Holland ,want je woont er zelf in.
  In alles trek je nederland erbij,wat een trauma heb je.Je word heel erg eentonig zo.
  Je wil het op een na rijkste land van europa vergelijken met het op een na armste land van zuid-amerika.Houd toch op man.(Je zal nu weer schreeuwen dat we het 17 de rijkste land van de wereld zijn,maar dat zijn we per hoofd van de bevolking).Nog een half miljoen chinezen in su en we zakken al naar de 50 ste plaats of lager.


  Maak melding

 47. Beste Ferdinnd
  Nu begrijp ik je.Nu weet ik wie je baas is.Elke knecht moet zijn baas gehoorzamen.Je doet op jouw manier je werk goed.Wat ben je eigenlijk:knecht of slaaf of robot?


  Maak melding

 48. Sabidieri en nog een paar andere Bouta aanbidders redeneren heel vreemd. Sabidieri zegt b.v. : “Bij deze wil ik de redi musus en landverraders van harte feliciteren, ook front met castelen wil ik feliciteren. Jullie doel is bereikt, EU-ACP vergadering gaat mogelijk niet door”.
  Sabidieri het ontbreekt er net nog aan dat je zegt dat Castelen en het Front een duivels complot gesmeed hebben om de amnestie wet er doorheen te jagen in het parlement, alleen met het doel de aartsengel Bouterse een slechte naam te bezorgen in het buitenland waardoor de EU Suriname nu boycot.


  Maak melding

 49. Laat het failliete boedel waar het is . Suriname is op de goede weg . Minder vraag naar vreemde valuta betekent in dit geval , meer vertrouwen in de SRD . Verder komt de regionale samenwerking op gang , zowel economisch als politiek . De orientatie van deze regering is nooit europa geweest , maar regionaal , Azie en Afrika . Het valt een maal niet goed , dat Suriname onafhanklijk is en goede economisch beleid voerd zonder dat de EU teveel invloed heeft in dit alles . Er is verder geen enkel probleem voor Suriname , omdat Suriname niet afhanklijk is van de EU . Suriname wordt een van de Rijkste landen van de wereld . De economie raak in een vernelling om hoog en binnen drie jaren zal Suriname haar eigen ontwikkeling vollidig financieren . Let wel , de olie drijft de economie en Suriname heeft olie en staks een Raffinaderij . Verder doet Suriname Zaken met brazilie en venezuela . Mexico , chilie , Argentinie , en colombia zijn op schema . Zo ziet u dat de kleine ecomomie van Suriname genoeg vrienden heeft om geld te kunnen verdienen , ook binnen de Caricom . Dan heb ik nog niet over china , india en afrika gehad . Verder worden de banden met Azie in het algemeen aangehaald .Mede door dit alles hoeft Suriname zich totaal niet druk te maken over de EU en nog minder om nederland .


  Maak melding

 50. Even een reactie op jako, hij of zij weet wie mijn baas
  is, hier snap ik niets van, ik heb geen baas, eerder deze dag zag ik in de straat bij mij een hond komen aanrennen, ik bleef staan maar hoorde om de hoek een man die zei, rustig maar, hier komen en nstond ie voor mij, o sorry meneer ,ik ben zijn baas niet bang worden, dus aha, de hond heeft een baassss, maar goed even dit hoor,wat ik wou meegeven, maar ik zeg het weer, ik blijf netjes en zal zo blijven reageren,
  en gelukkig kan dit nog in Ned. Voor hoe lang wie o wie!!!!


  Maak melding

 51. Reactie op Henk M hij vindt me zielig nou dat kan, maar ik begrijp en hoor van velen hoe ze hem vinden!!!
  geef ik nu niet mee, boi foer oso, ik blijf netjes, en blijf reageren op mijn manier, gelukkig kan dat nog, anders gooit de redactie me eruit!!!


  Maak melding

 52. Ba Anansi dat jij iets anders van hetgeen ik heb geschreven wil maken, is je goedrecht. Als je het maar niet met mij associeert, het moet niet gekker worden. Ze snappen totaal niets van wat er wordt geschreven, ze zijn zwakzinnig en breien hun eigen verhaal om daarna te beweren dat je dat bedoelt.

  Onderstaand heb ik geschreven en dat bedoel ik.

  “Bij deze wil ik de redi musus en landverraders van harte feliciteren, ook front met castelen wil ik feliciteren. Jullie doel is bereikt, EU-ACP vergadering gaat mogelijk niet door”.”


  Maak melding

 53. De reactie op wiep ding, ik geef dom commentaar, en vreet van Ned, nogmaals ik gaf het al eerder mee, als je bijna 40 jaar heb gewerkt is dat genoeg , laat anderen dat door blijven doen, en het geld dat ik nu krijg daar heb ik recht op, en daar vreet ik van mijn dingetjes doen wat ik kan om in leven te blijven, meer niet, maar voor ik afsluit wat ik lees hoe mensen op anderen reageren, ja wat moeten we ermee, ik heb daar geen antwoord op, maar als er boze reactie´s zijn naar mij toe, ok, iemand zei tegen mij Ferdinand je bent en blijft zoals ik je ken, en die kent mij zolang ik leef!!!!!blijf je zelf zei hij nog!!!


  Maak melding

 54. Afu Sensie doet me denken aan een kleuter die terecht wordt gewezen wanneer die iets fouts doet en vervolgens reageert met ‘ja maar pietje deed het ook’.
  Afu Sensie kan alleen maar met drogredenen zoals jij-bakken aan komen dansen in debatten i.p.v. om op een inhoudelijke wijze te debatteren.
  Beste Afu sensie, two wrongs don’t make it right, fout is fout. Dat NL ergens in het verleden fouten heeft gemaakt wilt nou niet zeggen dat de fouten die Bouterse maakt en heeft gemaakt plotseling dan gerechtvaardigd en wit gewassen worden.


  Maak melding

 55. Suriname heeft in het verleden niets gehad aan Nederland en nu ook niet.Wanneer gaan jullie inzien dat het eigen belang prefereert.Niemand geeft geld gratis weg[alleen bedelaars geloven dit] ze hebben hun motief.Nederlanders houden zich met Suriname bezig is het dat ze je mooi vinden?. Ze kunnen ons kopen, want wij verkopen ons zelf aan hun. kijk om je heen in de wereld en zie hoe de zwarten zich verkopen.Moge god ons helpen dat wij van ze af zouden kunnen zijn. Bouta zegt met hun moet je zaken doen want ze geven het niet door ze zijn betrouwbaar en een zwarte niet.Dit zijn de letterlijke woorden die dhr. Bouterse gebruikt heeft.Hoe komen wij van Nederland af.Zie recentelijke civiele project[waterkant] uitbesteed aan een marionet die het weer uitbesteed heeft aan een buitenlands bedrijf.Weet je het we komen kennis te kort. Telesur is een goed voorbeeld hoe de corruptie in elkaar steekt.Die moetgevolgd worden want er gaat weer wat uit.


  Maak melding

 56. “Dat NL ergens in het verleden fouten heeft gemaakt”

  Typisch een reactie van een geconditioneerde slaaf, 40.000 vermoord is een fout volgens de kronkel van Ray2.

  Die zwakbegaafde ray2 snapt niet dat van alles en iedereen Nederland het laatste moet zijn die kritiek wil leveren, ze hebben zoveel op hun kerfstok dat het eigenlijk schandalig is dat ze kritiek durven leveren.

  Je kop zit zo diep in die shit dat je je niet eens meer kan veroorloven de waarheid aan te horen. Dit krijg je wanneer je je ziel hebt verkocht.


  Maak melding

 57. @ Afu Sensie
  Gelet op je stijl van debatteren (constant rondslingeren van drogredenen) is het voor mij duidelijk dat juist jij degene bent die zwakbegaafd is. Maar dat geeft niet hoor, je bent nou eenmaal een NDPer en ik verwacht zwakbegaafde reacties van NDPers.


  Maak melding

 58. ray2 ben je helemaal gek, ik ben niet met je aan het debatteren hoor, hoe kom je daar nou bij. Ie ede se ne wroko bun.

  Wat ik wel doe, is jou met de waarheid confronteren, maar debatteren nooit, je hebt gewoon niet genoeg gezonde hersencellen om met mij in debat te gaan.


  Maak melding

 59. Iedereen mag de voorgenomen beslissing van de EU uitleggen hoe ze willen, maar het feit is wel dat ze zich lelijk hebben vergist met hun amnestiewet.
  Het is een illusie om te denken dat je strijd gaat winnen als het om Nederland of Europa gaat.
  Dus eerst na denken voor je wat doet, ja hé lacking ??


  Maak melding

 60. Ik lees net op RNW dat de optie om de Acp top op Aruba of Curacao te houden open is.
  Ik hoop het maar want als de EU toch de kosten betaald, die in de miljoenen loopt, kunnen de euros liever binnen CaribischNed besteed worden en dus het koninkrijk.


  Maak melding

 61. @Vrijdag 25 mei 2012 om 11:52 uur, door suri b
  Jij zegt:Het word (noot Medusa: wordt met dt trouwens) tijd voor een grootte(noot Medusa:grootte met één o en één t) schoonmaak onder de landverraders.

  Ik zeg:”Moeten we daarvoor nog bang worden”?
  Doe niet zo ouderwets;dit is zijn niet de jaren ’80;het werkt niet meer anno 2012!
  We zijn niet(meer) bang voor de dood”!

  Bouterse weet meer dan jij precies dat nog één politieke moord,zelfmoord voor hem betekent.
  Dus doe niet zo primitief en kom maar met iets creatievers!!!


  Maak melding

 62. Het klein landje aan de Noordzee heeft wel degelijk invloed op de EU.
  Dat hadden ze niet verwacht. Waar zijn die schreeuwers die vonden dat Nederland totaal geen invloed heeft.
  Langzamer maar zekers sluit het net zich.

  De Suri’s moeten nu de balans opmaken en instaan voor de gevolgen van hun keuzes. Wat nu…..
  Hoelang zullen ze dit nog aanzien. waarschijnlijk is het zeer nog niet groot genoeg, als men wakker wordt dan is het te laat, terug naar af.

  Suri-b, stuiptrekkingen jochie, stuiptrekkingen van een rat in een muizenval.
  Deze grote mond is o.a de reden dat het mis gaat in het land, je hebt nog een lange weg te gaan.


  Maak melding

 63. Afu Sensi, je bent blijkbaar heel erg trots op hetgeen er geschreven is, want je staat erop dat ik jouw naam associeer met hetgeen er gezegd wordt.
  .Sabidirie schreef op Donderdag 24 mei 2012 om 07:42 uur (ik copy en paste): “Bij deze wil ik de redi musus en landverraders van harte feliciteren, ook front met castelen wil ik feliciteren. Jullie doel is bereikt, EU-ACP vergadering gaat mogelijk niet door”.
  Nu beweer jij (Afu Sensi) op Donderdag 24 mei 2012 om 14:45 uur (ik copy en paste):
  Onderstaand heb ik geschreven en dat bedoel ik.“Bij deze wil ik de redi musus en landverraders van harte feliciteren, ook front met castelen wil ik feliciteren. Jullie doel is bereikt, EU-ACP vergadering gaat mogelijk niet door”.”
  Nu zijn er een paar conclusies mogelijk:
  1. Afu Sensi en Sabidieri zijn één en dezelfde persoon. (nu snap ik waarom jullie elkaar complimenteren met jullie ‘wijsheid’)
  2. Sabidieri en Afu Sensi zijn beiden zo geïndoctrineerd door de NDP dat ze hetzelfde denken en schrijven tot en met de spelfouten en typefouten aan toe.
  3. Afu Sensi niet weet wat hij schrijft.


  Maak melding

 64. Vrijdag 25 mei 2012 om 13:21 uur, door Zucht

  Heb je de psychopatische multinicks door???

  Ze gaat zichzelf nog gelijk geven ook.
  Echt het prototype van een ……..r


  Maak melding

 65. Esmerald , je hebt grroot gelijk. Suriname een is een prachtig land maar ze vergeten één ding tegen de EU kan je niet vechten of strijden.
  Ik hoop dat de “lijder”van het land Suriname zal zien dat je niet altijd een grote mond hebben dat je onder steuning kan krijgen van de landen om je heen.
  Deze zelfde ACP zal ook merken dat deze “lijder” niet te vertrouwen is. Alles gaat alleen om Hem niet het volk. Nederland heeft als EU-land een hoop te zeggen vooral als het gaat om mensenrechten.
  Ik wens de “lijder”van het volk van Suriname heel veel succes.


  Maak melding

 66. Het is simpel.

  Zolang Bouterse de president van Suriname is, is het de paria van Zuid Amerika.

  Maar een kat in het nauw maakt rare sprongen.


  Maak melding

 67. Sang, zwakke ba anansi had gereageerd.

  Voor deze paranoide gasten ben ik blijkbaar anna_z en nu ook Sabidierie. Ik ben iedereen, alle vaderlandslievende en waarachtige Surinamers zijn hetzelfde we zijn een, we gaan voor eenheid en we staan pal achter de op democratische wijze gekozen President van Suriname en nog belangrijker we zijn allemaal stuk voor stuk van mening dat Suriname nu eiindelijk duurzaam ontwikkeld moet worden en dat Nederland zich verre van de Surinaamse binnenlandse aangelegenheden moet houden.

  Dat het steekt, kan ik best begrijpen, want jullie staan voor onderontwikkeling van Suriname en bemoeiienis van Nederland in Surinaamse aangelegenheden.

  Minderwaardige witte henk molenaar wordt je niet moe van je zelf, heb je geen kotszakjes meer over.


  Maak melding

 68. AFU SENSIE : Like it or not Surinaamse zaken zijn onze zaken accepteer het nou maar.Je ex kolonisator kan jullie maken en breken, de recente ontwikkelingen EU/ACP bevestigen het voor de zoveelste keer.Sur/Ned zijn en zullen altijd onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn, ook al spreken jullie over een paar jaar alleen Chinees…. Ni hao……


  Maak melding

 69. Ja zucht dat jij een landverrader bent, bevestig je met bovenstaande schrijven.

  “Onze zaken”, jij behartigd hier dus de Nederlandse belangen.

  Ik heb nieuws voor je, de ex-kolonisator (jullie) rol is totaal uitgespeeld in het Surinaamse gebeuren, heb je dat nog niet door dan, jullie zullen als een drenkeling zuurstof blijven happen op waterkant.net. In Suriname hebben jullie geen vinger mee in de pap, het is over.

  Chinees zal echt geen slecht alternatief zijn hoor, liever kunnen communiceren met 1,5 miljaard mensen dan met 16 miljoen zielen.

  EU/ACP zal weldra als een boomerang in je porem uiteenspatten, wacht maar af, voorlopig is het 1 – 0 voor Suriname.


  Maak melding

 70. AFU SENSIE: Wat is mijn land en welk land heb ik verraden?
  En Afu sensie nogmaals feit blijft dat na 36 jr staatkundige onafhankelijkheid (want Sociaal economisch zijn jullie afhankelijker dan ooit!!!),jullie ondanks je grote mond, er momenteel een Sur delegatie in Ned. is om het Sur. onderwijs een boost te geven. ga daar nou eens op in.
  En ik hoop dat je chinees beter zal zijn dan het koeterwaals wat je nu uitkraamt….En graag hoor ik van je wat mijn land is en welk land ik heb verraden……..


  Maak melding

 71. “AFU SENSIE: Wat is mijn land en welk land heb ik verraden?”

  Eerlijk gezeg interreseert het mij geen biet wat jouw land is, als het maar geen Suriname is.

  Trouwens je zegt het precies zoals het is “36 jr staatkundige onafhankelijkheid”

  Staatkundig onafhankelijk, economisch en bestuurlijk waren we nogsteeds afhankelijk. Ik geef het toe hoor.

  De koloniale machten hebben hun systeem zodanig geperfectioneerd dat je alleen een vlag en volkslied mee kon krijgen met de onafhankelijkheid, de economische macht als de bestuurlijke macht behielden ze.

  De bestuurlijke macht behielden ze via hun front marionetten, waarom denk je dat ze de huidige President niet lusten, niet om mensenrechten schendingen hoor, want daar grossieren ze zelf in.

  Ga kijken als je mamma heeft gekookt, jij kleine nietsnut.


  Maak melding

 72. AFU SENSIE: Zielig nu je klem gelult bent interesseert het je opeens niet meer wat mijn land is, maar nog maar een paar minuten geleden werd ik voor landverrader uitgemaakt. Je lijkt je vriendin ANNA_z de toverfee van Surimaribo wel ook zo een two moffo gun en awari domri.En jullie hebben de vlag en het volkslied niet meegejkregen die hebben jullie zelf gecreerd.(lelijke vlag overigens) mooi volkslied jammer dat jullie de bezongen tekst niet in de praktijk brengen. Wat jullie wel meegekregen hebben is 3,5 mljrd gulden, die jullie natuurlijk verkwanseld hebben.


  Maak melding

 73. En AFU SENSIE: Ik wel na deze posting uit eten , maar niet bij mn mammie,Ik ga dineren( bourgondisch) met enkele lobbyisten uit het haagsche pluche. Ik zal voor de zoveelste keer bepleiten dat het hoog tijd is om in samenwerking met onze Navo bondgenoten je DDB en zijn 40 struikrovers op te halen en af te leveren bij het internationaal strafhof in Den haag. We zullen hem krijgen……..


  Maak melding

 74. zucht ik dacht met een Surinamer van doen te hebben, maar nu blijkt dat je gewoon een wannabee Surinamer bent, je bent gewoon niets.

  Dus intereseert het mij geen bal meer vanuit onder welke steen je gekropen bent, ik zou zeggen snel weer eronder.


  Maak melding

 75. AFU SENSIE: Begin je nu alweer over mijn afkomst? Het zit je wel dwars……. en ik begrijp dat je door mij gefacineerd bent, maar ik ben al bezet hoor…no offense….


  Maak melding

 76. AFUSENSIE: ‘zucht ik dacht met een Surinamer van doen te hebben’: AFU SENSIE je hele wereld is gebaseerd op dingen die niet kloppen. je moet verkassen naar Fantasy Island…….


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.