Langdurige contracten rem op publieke werken

41

PARAMARIBO, 23 mei – Veel publieke werken kunnen niet of moeizaam worden gestart door het soort contracten dat is getekend met aannemers. Volgens Malvin Foen A Foe sloot de vorige regering contracten ter waarde van ruim veertig miljoen dollar. Daar zit de huidige regering aan vast, terwijl ook nieuwe projecten nodig zijn. Volgens voormalig minister van Openbare Werken Ganeshkoemar Kandhai is er niets aan de hand.

Het moest wel zo omdat het om ‘grote’ projecten gaat. Die kunnen niet in één begrotingsjaar worden uitgevoerd. “Er zijn clausules opgenomen die de uitvoeringstijd garanderen”, zegt Kandhai tegenover de Ware Tijd. Het betreft vooral afwateringsprojecten in verschillende delen van Paramaribo. Openbare Werken probeert er nu zoveel mogelijk uit te halen. Het idee is om de afwatering synchroon uit te voeren met een verkeerscirculatieplan. Twee vliegen in éen klap dus.

41 REACTIES

 1. Wanneer gaan ze de vorige regering met rust laten?het begint zo kinderachtig te worden,dat als deze regering zijn plannen niet kan uitvoeren ze meteen de schuld geven aan de vorige regering.je moet roeien met de riemen die je hebt en niet steeds achteruit kijken.


  Maak melding

 2. Ach man!! Kan jou nou wat schelen!! Laat gewopon troep achter voor je vboorgangers en ruimt toch je shit op!! wat een ego zeg! die ex mini-ster!! en nu soso pak, pak!!


  Maak melding

 3. Je moet goed tussen de regels lezen wat Malvin foen a foe bedoelt. Hij spreekt de politieke taal.
  Hij bedoelt dat hij de lange termijn contracten niet kan ontbinden.
  Dus kunnen hij en zijn boevenbende geen langdurige contracten meer afsluiten op het zelfde project. Dus kunnen ze minder tjoekoe ontvangen.

  Ik rust
  Djamoe


  Maak melding

 4. “Volgens voormalig minister van Openbare Werken Ganeshkoemar Kandhai is er niets aan de hand.”

  Hahahaha, er is niets aan de hand zegt kandhai en blijkbaar gelooft hij het ook.

  “Het moest wel zo omdat het om ‘grote’ projecten gaat. Die kunnen niet in één begrotingsjaar worden uitgevoerd. ”

  kanhai snapt zelf niet eens dat hij in de gevangenis hoort, met bovenstaande, deze corruptelingen hebben geen enkele schaamte, ze hebben niets.

  Je mag en kan geen contract afsluiten zonder dat er dat het begroot is. Corruptie ten top.

  Nou we weten allemaal hoe het zit, alle langlopende projecten zijn afgesloten met front aannemers die inferieur werk afleverden, deze aannemers financieerden de projecten zgn voor, ze konden achteraf betaald krijgen dmv het insturen van hele hoge facturen, het teveel door de overheid betaalde facturen werd onderling verdeeld. ja waterdichte corruptie heet dat.

  Jullie boeven horen allemaal in de gevangenis.


  Maak melding

 5. Dat wordt gevangenissen bijbouwen om al dat politiek geboefte van Front en de huidige machthebbers op te sluiten.
  Te beginnen met DDB en zijn 40 rovers inclusief die Abrahams of wat zijn naam ook mag zijn van OW die voor tonnen zn kantoor verbouwt en het werk aan zijn familie gunt, en voor het gemak zullen we het maar niet hebben over Brunsie en Somo die samen nog minstens 50 jr aan celstraffen uit moeten zitten.


  Maak melding

 6. Afu Sensie, ik wil jou een tip meegeven: verdiep je even in de politiek omdat je reactie eigenlijk nergens opslaat.
  jij en vele anderen hebben de klokken horen luiden, maar weten van niets.

  Ik ben tenminste blij dat er een “goed” begroting is opgesteld door de vorige regering voor land en volk.


  Maak melding

 7. Nou ik ben het eens hoor, het betreffen projecten -afwatering- die idd echt no way in 1 begrotings jaar kunnen, deze regering had het anders ook moeten afsluiten…. blijft het zelfde…. het is gewoon ff niet anders…. ja huh men kan geen ijzer met handen breken.. ik zie geen fout in deze door de vorige regering, persoonlijk ben ik van mening dat het sinds 2002 helemaal niet verkeerd ging.

  Terg wijzen steeds op de vorige regering is onnodig, het gaat om OPLOSSINGEN waar deze regering de verantwoording over heeft…. gewoon de uitdaging aanpakken PUNT.


  Maak melding

 8. De huidige regering wilt af van die langdurige contracten zodat die projecten toegekend kunnen worden aan hun eigen corrupte NDP vriendjes (zoals sardjoe & co). Dit uiteraard tegen flinke tjoekoe’s want zo werken die zaken nou eenmaal in bananenrepubliek Suriname en dan met name binnen de criminele maffiapartij NDP.


  Maak melding

 9. Ik snap niet dat deze contracten een rem kunnen vormen.Is het misschien zo dat men het eigen falen op deze wijze probeert te verbergen.Laat men tonen welke nieuwe projecten men geïnitieerd heeft.Het is makkelijk om alle schuld in het verleden te leggen.


  Maak melding

 10. Baja ze gaan gewoon een oplossing vinden, daar ga ik zomaar vanuit, ja huh ze moeten wel… ze hebben plannen maar die hebben stagnatie door iets waarvoor zij niet gekozen hebben maar wel noodzakelijk voor het land… so keep on moving and just find the solutions

  hatsiekiedee no wining


  Maak melding

 11. En waarvoor heeft die Foen a foe die 40miljoen nodig?

  Het lijkt mij, dat het bestemmingsplan broodnodig is.
  Als ze niet gauw iets aan het afwateringssysteem doen, dan is Paramaribo binnenkort alleen nog maar met een sloep bereikbaar.

  Wat is het probleem Foen, jullie hebben toch doekoe zat, volgens het IMF?
  Gebruik je winsten maar voor je publieke projecten.
  Of klopt het verhaal van het IMF alweer niet?


  Maak melding

 12. aah.. goede zaak dat de oud minister even gezegd heeft hoe het echt zat. Zorg ervoor dat de stofwolken niet blijven hangen.

  Dit soort psuedo verdachtmakingen hebben zij
  ( volksmilitie ministers) allemaal geleerd van hun bigi regionale player idool.

  Hij heeft een techniek om zaken zo voor te stellen dat zijn arme volksmilitie aanhangers dit als zoete koek accepteren.


  Maak melding

 13. waardeloze landgenoten
  met dank aan de amnestywet of hoe die ding (woorden van de waardeloze pres) mag heten, is er zo juist bekend gemaakt dat EU ACP landen bijeenkomst niet in bananen republiek sme wordt gehouden. bedank misikaba en co maar. zie starnieuws voor meer info
  gr


  Maak melding

 14. Ook interessant; de ACP landen moeten het besluit van de EU (om niet meer naar Suriname af te reizen)zelf nog ratificeren / goedkeuren;

  Als de ACP landen instemmen met dit besluit, is Bouta dus niet alleen geboycot door heel Europa, maar ook door zijn buren uit de ACP – het gaat dus véél verder dan alleen Nederland (de wil om hem te isoleren).

  De reactie van Lackin (letterlijk) : “Er klopt niets van, wánt ik ben niet op de hoogte” (maar dat wisten wel al).


  Maak melding

 15. mijn punt is dat de EU denkt samen uit samen thuis maar we zien wel wat er gebeurd we wachten af Zucht jammer voor suriname dat er zoveel haat is in dat land waar ik zo veel om geeft.


  Maak melding

 16. @ BakraBasi,
  Goeie actie van Amsterdam, het werd tijd. Suriname is een onafhankelijk land d.w.z. dat het de eigen boontjes moet doppen.


  Maak melding

 17. Europse Parlement komt niet naar su. eind dir jaar..

  lackien-baas ddb wat is jullie reactie..

  graag een duidelijk antwoordt.,we worden buitenspel gezet..

  het zijn de vijanden die reageren en nu jij baas ddb..

  we zijn zinkende het water loopt ookal over de waterkant binnen ..


  Maak melding

 18. Nog mooier, als deze projecten van 40 miljoen zijn gerealiseerd,gaan die domme paarse kwikpissers ook nog roepen dat het door hun baas is gerealiseerd,zo werken deze kwikpissers en dan nog heilig geloven dat het echt zo is.hahaha


  Maak melding

 19. De grootste boef van OW ooit is Ramon Abrahams wel.Hij zit nu lekkertjes met Graanoogst in China.Beiden ook eens door DiDiBrie opgesloten geweest vanwege foefoeroe
  Wat zal deze trip de belasting betaler hebben gekost als dat reizen van Bert Eerstling de belastingbetaler 3o.ooo euro heeft gekost mi gado als dit zo doorgaar a volk o dede voor 2015.
  Hun volk heeft niet tevreten en mag verzuipen in Su(zie regen afgelopen dgn) het zegt en doet deze boeven niets.Ze zijn al waar ze wilden en hebben lak aan dat volk.
  Odi odi .
  Glenny.


  Maak melding

 20. Kan me nog herrineren dat abrahams geen tijd had om vragen te beantwoorden omdat hij haast zou hebben met zijn werkzaamheden voor land en volk.


  Maak melding

 21. Ira zegt het volgende.

  “Afu Sensie, ik wil jou een tip meegeven: verdiep je even in de politiek omdat je reactie eigenlijk nergens opslaat.
  jij en vele anderen hebben de klokken horen luiden, maar weten van niets.

  Ik ben tenminste blij dat er een “goed” begroting is opgesteld door de vorige regering voor land en volk.”

  Ja mensen, bovenstaande is een reactie van Ira die op zijn front manier wel wat weet van politiek.

  ira in al zijn wijsheid, is blij dat er een goed begroting is opgesteld door de vorige regering voor land en volk.

  Ik ben echt onder de indruk van je wijsheid. Misschien moet je glenn pengel onder je hoede nemen om het een en ander uit te leggen, het wordt in ieder geval een mooi tafereel om te aanschouwen.

  Toedeloe


  Maak melding

 22. De Frontpartijen gedragen zich als staatsgevaarlijk. De lobby met Nederland resulteert nu in het niet doorgaan van de ACP vergeadering in Suriname. De 79 ACP landen staan achter Suriname. Het zijn arme landen die alle kolonie geweest zijn van blank Europa. Ze zijn geruineerd, verdeeld, leeggeroofd en het rijke blake Europ speelt nu voor Sinterklaas met de gevolgen van hun moord en roverspraktijken. Historisch de grootste schenders van mensenrechten. Op dit moment is olie het goud en de landen in het midden-oosten worden nu geruineerd, verdeeld en leeggeroofd. Het blanke Westen speelt nog steeds het spelletje van zogenaamde beschermers van democratie en mensenrechten terwijl zij de grootste moordenaars en rovers avn de wereld zijn. Men moet binnen de ACP landen dat hardop durven zeggen en de EU ter verantwoording roepen voor alle misdaden in het heden en in het verleden.


  Maak melding

 23. REpatty Wereldsman± Dat de ACP vergadering niet doorgaat heb je te danken aan je nPres. en zijn 40 rovers inclusief de halve en hele analfabeten die voor de amnestywet gestemd hebben.
  En Beste repatty huppelepun noem een 1 land bewhalve Guyana met aan het hoofd Donald Ramotar, die net als je DDB niet bepaald behoort tot de categorie wereldleiders met schone vingers, die achter Suriname staat. Namen graag…….
  En over goud roven gesproken wie roven op dit moment de grondstoffen in Surimaribo, zijn het de kolonisatoren of hoe zit dat.En wie zijn de grootgraaieres die in de surinaamse staatkas zitten te graaien, zijn het ook de blanken soms.
  En tenslotte de ACP landen zijn nergens toe verplicht.
  Ze kunnen ook gewoon hun eigen boontjes doppen.
  De meeting komt niet naar Surimaribo punt uit………. take or leave it, wie betaald die bepaald…….


  Maak melding

 24. De EU/ACP vergadering gaat misschien niet door vanwege het feit dat Nederland de landen in de EU heeft aangezet dat te doen. Maar dat is niet zo vreemd. Die Hollanders hebben een racistisch bewustzijn en vechten tegen Bouterse. Bouterse heeft ze een lesje geleerd. Zij hebben Bouterse de coup helpen plegen en Bouterse heeft de macht daarna zelf gehouden. Een Hollander met een racistisch bewustzijn heeft de waan dat zij intelligent en superieur zijn aan niet-blanke mensen. Een Bouterse als Indiaan Bruingelkeurde Surinamer die slimmer is dan zij, kan een Nederlander niet hebben. Hun bewustzijn kan dat niet accepteren! Tot nu toe heeft Bouterse altijd gewonnen en dat maakt ze laaiend. Ik ben wel van mening dat de Frontpartijen verraad plegen door Nederland steun te bieden.
  President Bouterse heeft helemaal niets gedaan in deze.
  De wettig en democratisch en eerlijk gekozen volksvertegenwoordiging heeft de amnestiewet aangepast en dat kunnen die Hollanders niet hebben. Maar het volk van Suriname heeft gesproken! De Hollanders zijn wat mij betreft net als de koning die denkt gouden kleren aan te hebben maar feitelijk naakt en belachelijk rond loopt. De Hollanders zijn prominente mensenrechtenschenders maar zien zichzelf niet als zodanig vanwege hun racistisch en kolonialistisch bewustzijn.


  Maak melding

 25. REPATTY WERELDSMAN : Dat zijn er teveel om op te noemen.
  En de EU/ACP conferentie gaat niet in Surimaribo plaatsvinden… punt, case closed……zoeken jullie je heil maar bij de ander maffiastaten zoals Equatoriaal Guinee, Cuba, Venezuela en Iran, laat die Hollanders die toch niet deugen voor wat ze zijn.


  Maak melding

 26. @Repatty Wereldsman
  Bestaat er uberhaupt een land op deze wereld uit leiders met schone vingers?
  Wat wil je eigenlijk met jouw reactie zeggen?


  Maak melding

 27. Neen ze zijn allemaal mensenrechtenschenders, feitelijk aanstichters van moord om economisch gewin. Europ vormt een front met andere landen waar blanken het voor het zeggen hebben. Neem nu Syrie. Ook de huidige regering van Nederland met Ruute steunt de zogenaamde oppositie van huurlingen en zij worden bewapend door het blanke Westen. Omdat de westerse media het geen mensenrechtenschending noemt is het nog steeds de grootste vorm van mensenrechetenschending indien je in andermans land ravage en bloedbad veroorzaakt met het doel de rijkdommen van het slachtofferland leeg te roven of daardoor de macht om te roven wil vergroten. Bovendien is dit een structureel gebeuren. Indien je anno 2012 als land olie bezit, ben je al bijvoorbaat prooi van de EU. Bidt maar elke dag dat men in Suriname geen grote voorraden aardolie ontdekt! Pas als EU niet meer kan doen wat ze willen doordat landen als China, Brazilie een vuist kunnen maken, mag Suriname olie ontdekken.
  Op dit moment is het blanke Westen een grote roof en moordbende


  Maak melding

 28. ‘Neen ze zijn allemaal mensenrechtenschenders,feitelijk aanstichters van moord om economisch gewin’ Aldus onze REPATTY WERELDSMAN

  Repatty heb jij het over DDB en zijn grootgraaiers in het Suirinaamse pluche of zijn mattie in Equatoriaal Guinee?.


  Maak melding

 29. Hallo Zucht.

  Ik ken wel Eén met zeer vuile vingers.
  bouta, die heeft eigenhandig de trekker overgehaald.
  Het bloed zit vastgeplakt, net als cetabever(laat nooit meer los).

  Dat is het verschil!

  Eeuwig halen ze 400jr geleden naar voren, maar wat er 30jr geleden is gebeurt, ach ja, dat stelt niets voor.
  Schaamtelozer kan niet.

  Wanneer gaan deze gebrainwashsted nu eindelijk eens snappen, dat surineds niets van doen hebben met het verleden van Nederland.
  Surineds zijn nergens voor verantwoordelijk en hoeven niet continu, in de verdedigings-mode voor het Europese verleden.

  Ik adviseer elke surined om degenen die weer eens een keer verhaal willen halen, te bashen.
  Wij Surinaamse Nederlanders zijn niet op aarde gekomen om Nederland te verdedigen.

  Wil je verhaal halen, schrijf een briefje, daar zijn jullie goed in, en laat de surineds in het vervolg met rust.

  Het is wel typisch dat ze hun eigen geschiedenis niet eens kennen, maar zeer goed op de hoogte zijn van de Europese geschiedenis.

  Anderzijds zijn de surineds ontzettend goed geïnformeerd omtrent de geschiedenis van hun land; Suriname.
  Wie is nu de echte rechtgeaarde Surinamer?


  Maak melding

 30. Ik heb het over de mensenrechtenschenidingen van blank Europa samen met de rest van het blanke Westen na 1945 mooier nog van 2012. Dus het is geen kwestie van 400 jaar geleden. 400 jaar geleden waren dehuidige rovers en moordenaars van de mensheid wel al druk doende.


  Maak melding

 31. @Repatty Wereldsman

  U heeft helemaal gelijk! Sterker nog: ze hadden in het geheim afgesproken om alle buitenlanders te vernietigen, vooral zwarten zaten op de lijst.
  Dit nieuws kwam een aantal jaren naar buiten. Ze zullen het natuurlijk ook weer hebben vernietigd en nergens op internet meer vindbaar.
  Tegewoordig kunnen ze alles manipuleren.

  Het blanken westen zat vol geheimen en vernietigings gedachte, alleen maar om te roven en te moorden.

  Hun ras moest het overleven en alles toe-eigenen. Niets mocht naar de buitenlanders.

  Mensenrechtenschendingen van blank Europa is nog steeds gaande! De waarheid is hard als je blank ben no? Dit is jullie geschiedenis!

  Advies:
  Surineds moeten Nederland ook totaal niet verdedigen, anders kun je gewoon bleekmiddel gaan drinken, hahahahaha. Grapje..


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.