Kathleen Ferrier keert niet terug in de Tweede Kamer

48

CDA-Kamerlid Kathleen Ferrier keert na de verkiezingen niet terug in de Tweede Kamer. In het programma Knevel & Van den Brink zei ze dat ze niet opnieuw op de CDA-lijst wil. De in Paramaribo geboren Ferrier, die 10 jaar in de Kamer zat, sprak volgens NOS Nieuws van een “ingewikkelde afweging”.

Ze vindt dat het tijd wordt om een stap opzij te doen en een nieuwe generatie de kans te geven. “Dit is een goed moment, zo na de breuk met de PVV, daar zijn we vanaf.” Ferrier was, samen met fractiegenoot Koppejan, zeer kritisch over de samenwerking met de PVV.

Kathleen Ferrier, dochter van de eerste president van Suriname Johan Ferrier, werd in 1999 lid van het CDA. Vanaf 23 mei 2002 is Ferrier lid van de Tweede Kamer voor het CDA. Op dit moment is zij woordvoerder ontwikkelingssamenwerking en passend onderwijs.


48 REACTIES

 1. Ze wil zaken mooier laten lijken dan ze zijn. Ze is gewoon gedumpt omdat ze een grote mond had opgezet. Deze vrouw heeft geen ruggegraat en heeft NIETS voor de nederlanders van Surinaamse afkomst betekend. Een grotere hypocriet heeft niet in de tweede kamer gezeten. Zelfs hollanders hebben meer gedaan voor nederlanders van Surinaamse afkomst dan zij. Goed dat ze vertrekt. Zij stond helemaal vooraan toen het er om ging Suriname te boycotten met het amnestiegebeuren. Dat zal haar nooit vergeven worden. Bah….


  Maak melding

 2. Zit er eens een SuriNed in de Tweede Kamer is het weer niet goed.

  Eeen uitstekend politica met ruggegraat gaat verloren voor ons SuriNeds.


  Maak melding

 3. Dit inzicht gaf me een totaal nieuw begrip van de wererldwijde verwarring en opwinding over de situatie in Suriname.Daar staat dat God in het einde van de tijd recht zal spreken over alle landen,op basis van hun houwding tegenover het volk in Suriname.Ma stre dif stre wie no de vrede gado de oen vesie man a was opie ta ta komoto wie de vetie dje Sranang.


  Maak melding

 4. Goede stap van Ferrier. Het CDA is een hypocriete partij die de PVV heeft omarmd. Het CDA is reeds lang geen christerlijke partij meer en heeft haar principes
  verkwanseld. Ze werken liever samen met de PVV dan met de PVDA.


  Maak melding

 5. Dinsdag 22 mei 2012 om 11:19 uur, door Tedje
  Als je je ogen uit het gat haalt waar de zon nooit schijnt dan had je tijdens die 10 jaar ook opgemerkt dat dit sekr@$t van een overblijfsel van een amoebe nooit enige feeling heeft met de nederlanders van Surinaamse afkomst. het maakt geen moer uit of ze ook van Surinaamse afkomst is als zij toch haar afkomst verloochent wanneer ze moet opkomen voor diezelfde mensen en ze als een judas beschijt wanneer het er op aankomt. Een hollander als Harry van Bomel heeft in 1 jaar meer gedaan voor de Surinaamse zaak dan deze kakmadam in haar hele carriere. Ik zeg dus: stadsreiniging kunt u deze rioolput meteen legen en afvoeren aub; het is al 10 jaar verrot en stinkt een uur uit de wind.


  Maak melding

 6. Geef mij 10 Kathleens ipv een boutje of een royc.
  Royc jij lult maar uit je nek,deze vrouw is een surinaamse met een hoofdletter,kan van jou niet gezegd worden.
  En als jij je surinamer voelde zou je ook trots op haar moeten zijn jo LANDVERRADER.
  Volgens jou heeft ze geen ruggegraat,maar jij hebt totaal geen rug.


  Maak melding

 7. Dinsdag 22 mei 2012 om 13:16 uur, door Vene
  Jij doet je naam eer aan zo te zien; je naamgenoot is og stteds zijn emmer onder de kraan thuis aan het houden en nog steeds snapt hij niet dat het niet volloopt. raar he.
  Vraag maar binnen het CDA wie haar nog steunt dan weet je genoeg. Het is om de rust naar buiten toe te laten schijnen dat zij het aan haar hebben overgelaten te bedanken. je moet eerst op de hoogte zijn van dingen voor je dat ding waar eten in hoort te gaan opentrekt.

  Dinsdag 22 mei 2012 om 13:43 uur, door Henk Molenaar
  iemand die de Shell als voorbeeld bedrijf neemt kan ik niet serieus nemen. Sorry hoor koloniaal dat je bent. een ergere naam kan ik niet op komen zonder netjes te blijven. Ga maar uitzoeken of je familie niet fout was in de 2e WO. dat lijkt mij in jou geval heel opportuun. En niet teveel verdriet hebben als blijkt dat de uitkomst een beetje tegenvalt. Je bent in goed gezelschap van 3/4 van jou volk die hetzelfde gedaan hebben. Maar daar zal je niets van weten doordat jullie constant jullie $#$### in jullie %$&^$## steken. En maar met dat over de hele wereld bekende belerend vingertje wijzen he.


  Maak melding

 8. @RoyC : nadat haar verteld is dat zij voor de komende verkiezingen op een niet-verkiesbare plaats op de lijst komt en met de wetenschap dat zij nooit voldoende voorkeurstemmen zal halen (welke Surined staat nog achter haar?)om rechtstreeks gekozen te worden, heeft ze de enigste goede beslissing ooit in haar leven genomen : ze trekt zich terug.


  Maak melding

 9. Kathleen Ferrier is van Surinaamse afkomst, maar zit niet in nde kamer voor Surinamers maar zoals het hoort voor de totale Nederlandse samenleving.
  Dat sommigen met de surinaame politiek in hun achterhoofd niet snappen is begrijpelijk.
  Als je politiek ongeschoold bent en ook nog voorkomt uit een Land als Surimaribo waar alleen maar ethnische politiek bedreven word , dan krijg je opmerking als ze heeft niets voor de Surinamers gedaan.


  Maak melding

 10. aahh… Is jammer dat Kathleen stopt .. maar ja nu meer tijd voor de leuke dingen in het leven.

  Zeg Kathleen… How about a date?
  kom je mee naar Kasimex 1 juni? Pokoe!!


  Maak melding

 11. Er bestaan draaistoel politicie waar ik Kathleen niet toe reken.
  En er bestaan draaideurcriminelen die moordend en drugsverhandelend door het leven gaan, maar het toch nog ver schoppen tot pres.


  Maak melding

 12. Eindelijk heeft Kathleen Ferrier het begrepen.

  Zolang ‘Schoenmaker(ster) hou je bij de leest’ van toepassing is en je ook nog aan etno-marketing mag meedoen(= zielletjes van je eigen soort winnen,in belang van bedrijf of partij)ben je welkom en mag je dan ook beperkt meedoen.

  Maar wil jij je volledig profileren, dus als een gelijke meedoen, dan wordt je kop er van afgehakt.

  Politieke correctheid noemt men dit.
  En blijft het geloof dat jij niet capabel genoeg bent om in de organisatie te kunnen functioneren.Want je moet blij zijn met de aangewezen plaats en rol.

  Wat staat in de toekomst de kinderen van Surineds, hier in Nederland, te wachten?

  Beoordeel dit maar met de minpunten!!
  Ik denk, dat voor Kathleen Ferrier het moment van volwassen en realistisch denken eindelijk is aangebroken.Maar wat wordt haar toekomst?
  Samengaan met Dibi? Wie weet!
  Srika


  Maak melding

 13. Beste landgenoeten van Suri-Ned:

  Kathleen Ferrier heeft haar best gedaan, we blijven altijd een tweederangs burger in nederland.

  En als we naar Suriname gaan, willen ze ons ook niet.

  Bedankt Kathleen, je heb je nek uitgestoken en je best gedaan, meer kan je niet doen.

  Wat voor voorbeeld je ook geeft, hoe hard je ook je best doet, je wordt toch niet gewaardeerd, want de blanke nederlanders discrimineren toch.

  Kijk maar naar groen links, Tofik wordt nooooooooooit nummer 1. Wij worden altijd te licht bevonden…..

  Dus Kathleen, weest trots op wat je in die 10 jaren heb gedaan, en je hebt het volgehouden, je had ee j hebt het op jouw manier gedaan.

  Succes,
  Alfa


  Maak melding

 14. @RENE: Ik denk dat het kiespijn verhaal andersom ook voor Kathleen geldt,en ik begrijp volkomen dat Suirimaribo geen boodschap heeft aan haar want ze is een Christen Democrate, en dus mijlenver verwijderd van de bende maatschappij onwrichters, en antidemocraten en ongeschoolde tokkies in het Sur. pluche…..


  Maak melding

 15. Kathleen Ferrier is nogal lachwekkend. Nu wordt ze uitgekotst door rechts Nederland die toch al niet zo gek is op buitenlanders. Kathleen Ferrier is vleesch nog visch en was in de Nederlandse politiek een onbetekenend lichtgewicht. In Suriname is ze welkom als toerist en hopelijk eindigt ze niet als demente bejaarde achter de geraniums. In ieder geval zal haar volk (de Nederlanders) goed voor haar zorgen.


  Maak melding

 16. Leuk dat Kathleen welkom is als toerist in Surimaribo. Ik hoop alleen niet dat ze beroofd wordt, en ik adviseer haar een set kaplaarzen en kaarsen mee te nemen.


  Maak melding

 17. @Zucht

  De kans dat Kathleen beroofd wordt is groter in jouw imploderende sprookjesparadijs. De hypocriete christenen van het CDA zijn het niet waard in Suriname beroofd te worden. Wel zullen we Kathleen van alle hypocrisie zuiveren door haar te behandelen met een echt kruidenbad. Al die liba’s en koenoe’s zullen dan gillend haar lichaam verlaten. Voor jou hebben we de iets sterkere variant tot onze beschikking. Maar een exorcisme-behandeling door het CDA zou bij jou kunnen volstaan.


  Maak melding

 18. Mevrouw Ferrier gaat pleite, nou ja ik ben geen CDA fan
  maar zij weet alleen in feite waarom ze stopt.
  Ik vond haar zelf geen sterke persoonlijkheid binnen het CDA, eigen mening trouwens, maar wellicht is ze gestopt op het juiste moment, want het gaat niet zo best met die gasten van het CDA, en naar 12 sept toe is het afwachten hoe die kiezer naar de stembus gaat
  en het laatste moment fos je flogo, die is o zo belangrijk, en ja mevrouw Ferrier denkt baja, betre
  now mie tjalla dang miem waktie te to taigie mi sisa
  ie joeroe tjies now. ja zo gaan dingen!!!!!1


  Maak melding

 19. (@Medusa 22/05/2012 om 19:24 uur)
  Wie/wat is KASIMEX HOUSEBAND?
  Kijk linksboven van je scherm.
  Je krijgt ook een uitnodiging van soer nr.1
  En dan wordt het swingen op de tonen van KASIMEX.


  Maak melding

 20. Dinsdag 22 mei 2012 om 17:44 uur, door Zucht,
  Dit kan ik never nooit onwetendheid noemen maar pure achterlijkheid. De mensen van CU of SGP zitten voor de hele nederlandse samenleving zeker. Of de maroccanen en turken die in de kamer zitten hebben ook het belang van hele ned volk voor ogen. man laat echteen psychiater je na laten kijken, want je spoort echt niet. Ik zou het je geven een regering waarbij de SGP het voor het zeggen zou hebben. Dat wordt echt feest in nederland. Als ik naar de gemeenteraad van, noem maar een dwarsstraat, Rotterdam kijkt wordt er alleen maar achterban politiek door de turken en maroccanen gevoerd. Maar ja; het is je vergeven dat je tekort schiet op een bepaald niveau wat ik je al eerder aangaf. Dit mens bestond het om daadwerkelijk te zeggen dat ze geen boodschap had aan Surinaamse belangen. ook in de 2e kmr wordt door die mensen de belangen van hun achterban in het oog gehouden aangezien ze weten dat ze het daarvan moeten hebben.wij zijn zo achterlijk dat we op een bepaald podium vergeten waar we vandaan komen en roomser willen zijn dan de paus. Ferrier heeft ruugegraat en een eigen mening tot het moment dat er gestemd moet worden en dan gaat ze elke keer om. draaikont dat ze is; maar dat gaat bij haar makkelijk als je weinig hebt.

  Dinsdag 22 mei 2012 om 20:25 uur, door alfa
  Dat jij met je MINDERWAARDIGHEIDSCOMPLEX wilt rondlopen moet je zelf weten maar ik voel mi niet minder dan wie dan ook en ik laat niemand mij in een hoek drukken of als 2e rangs burger behandelen. Ik heb teveel zelfvertrouwen daarvoor. That is for the week like you.
  IN Suriname wordt ik volledig geaccepteerd doordat ik geen sabi man voor de mensen daar ga spelen en me normaal gedraag. Ook daar laat ik mij echter niet als 2e rangs burger behandelen. Het ligt dus volledig aan jezelf. Kathleen mag “trots” zijn op wat ze heeft bereikt; de vraag is alleen: WAT!! JA, WAT IN GODESNAAM.


  Maak melding

 21. @rene echte NDPezel zoals een broeder van mij op dit forum zou zeggen/schrijven.Als jouw reactie niet geplaatst wordt dan vind je WKN niet onafhankelijk ipv
  niet objectief,maar als we kijken naar wat er wel wordt geplaatst dan is het even breed als smal.
  Kijk maar hoe dom je spreekt over mevr.Ferier,maar als ze enigszins de waarheid zou spreken over jouw go-
  delijkheid de grote DiDiBrie in/van Su dan word je voor de tweede keer gebroken zo
  veel pijn zal je dus voelen voor DiDiBrie.Jo domoor jo.
  In elk geval kan mevt.Khateen internationaal verder,maar jij rene en DiDiBrie nooit niet zolang jullie leven oeng Leba.Bigi odiiiii.
  Glenny.


  Maak melding

 22. @Glenn Pengel

  Jij als breedlachende neger met het witte hart en zo weggelopen uit het boek “de negerhut van Oom Tom” demonstreert weer eens je schaamteloze zwakzinnigheid. Volgens mij heeft een mening over de mislukte Ferrier niets te maken met de Surinaamse president. Maar achterlijke lieden als jij betrekken alles op Bouterse. Jij als Zemelaar-groupie voegt helemaal niets toe aan dit forum. Je kritiek op forumlid @rene slaat werkelijk nergens op. Je maakt jezelf onsterfelijk belachelijk met je onzinnige reactie. Heb je wel hersenen? Ik zal het maar niet hebben over domoren en ezels. Rene heeft gelijk! Dit forum is niet het toppunt van vrijheid van meningsuiting en idioten als jij zitten helaas aan de bevoordeelde kant. Succes met je kletskoek!!!!!


  Maak melding

 23. Hmmmmmmmm Ariane ben ook jij weer gebroken wat heerlijk voor jou en al die andere dommies.Het spijt me voor jullie,maar oeng kan tang tikie.
  En dit is echt wat ik vind.Ook DiDiBrie van jou met zijn bitterhart en dansende gado pikin kwam zo uit het boek wij en de wereld in dec 82 en om je bovenkamer op te frissen verwijs ik naar het volgende hahaha……..de vogel kiriemie.Odiiii voorlopig. Odiiiiii,odiiiiii.
  Glenny.


  Maak melding

 24. Ik snap het niet dat deze mevrouw zich surinaamse noemt.
  Er zijn nog een paar die op de televisie komen en nonsens uitkraaien over suriname.
  Deze mensen moeten wel bedenken het een dag sabakoe en een dag voor tjontjon is.
  Wij onthouden alles wij vergeten niets.

  Groetjes,


  Maak melding

 25. Ja hoor als om Kathleen Ferrie,Gerald spong,Leattia Griffith gaat zijn een bepaalde groep Surinamer zeer kritisch. Als het om criminelen als Bouterse,Ronny brunswijk,Sommo hardjo gaat dan zij deze groep mensen zeer lovend over hun LIJDERS.
  Voor het gemak zet de huisregels erbij .
  reactie moeten inhoudelijk zijn iets toevoegen aan het bericht, persoonlijke aanvallen worden verwijderd.
  1) Reactie met scheldwoorden en/of beledigingen worden verwijderd.
  2)Constant typen of overmatig gebruik van hoofdletters is niet toegestaan.
  3)Bij herhaald overtreding van de regels wort u op de zwarte lijst geplaatst komen reactie niet meer door.


  Maak melding

 26. Een dag voor sabakoe en een dag voor tjontjon.
  Wij onthouden alles wij vergeten niets.
  jullie vergeten zijn vergeetachtig wanneer het jullie uitkomt, en jullie onthouden wanneer het goed uitkomt.
  Ik weet uit ervaring dat jullie chronisch last hebben van geheugen verlies op de momenten dat het jullie uitkomt.
  De familie Ferrier hebben Suriname en de Surinamers waardig vertegenwoordig in Nederland daar mogen wij trost op zijn.


  Maak melding

 27. Deze mevrouw is meer Surinaamse dan al die voetballers die in Nederland wonen en zodra ze presteren opeens wel Surinamer zijn?
  Daar moet ik echt om lachen.
  Ferrier woonden in Nederland omdat haar vader door Bouterse Suriname is uitgezet.
  Veel hoogopgeleide Surinamers hebben sinds die tijd zijn voorbeeld gevolgd.

  Nu zal hetzelfde als in Venuzuela gebeuren.
  De rechterlijke macht zal vluchten want de dictatur is begonnen.
  Van Bouterse raak je nooit meer af.
  Zoonlief zal hem opvolgen.

  🙂


  Maak melding

 28. Deze familie ferrier is in de watten gelegd nadat hun vader uit suriname moest vertrekken:

  banen; huizen; polieke omhelzingen met alle voordelen van dien dat is hen ten deel gevallen;

  nu stoppen met ach en wee en de kans laten aan mensen die vanaf de onderste trede van de ladder zijn opgeklommen


  Maak melding

 29. Ben het helemaal eens met Srika,

  Zo zit het politieke systeem inmekaar.
  De poging van Dibi heeft groenlinks behoorlijk wat stemmen gekost.
  Gisteravond zag ik dat doelpunt van Luciano overigens een geweldige doelpunt maar zag je de reactie van kuit?
  Hij juichte niet die katwijker.
  Hij wilde graag de bal toegespeeld krijgen en zelf scoren, hoevaak komt het niet voor dat je voor het doel staat om de bal in te tikken maar je krijgt deze niet toegespeeld men probeert het zelf egoistisch uit een onmogelijke hoek te scoren. Luciana proficiat met je mooie doelpunt.


  Maak melding

 30. @LEPIEP:Afgezien van het feit dat je klinklare onzin uitkraamt kan ik je mededelen Dat Wijlen Dr. Johan Ferrier de vader van Kathleen, uit hoofde van zijn functie als Gouverneur in Suriname tot en met 25 november 1975 in dienst was van de Koningin der Nederlanden dus dienst van het Koninkkrijk der Nederlanden en dus recht had op diverse faciliteiten.Hetzelfde geldt voor zijn directeursfunctie bij de Billiton Suriname met hoofdvestiging in Arnhem.
  De woning van de familie Ferrier in Oegstgeest was decennia voor dat de familie naar Nederland verhuiset al in hun bezit,gekocht tijdens hun eerder verblijf in de vijftiger jaren, tijdens zijn werkzaamheden bij de Billiton Ned en het rijk.
  En de zgn politieke omhelzingen waren niet meer dan terecht aangezien geen enkel lid van de familie ooit is betrapt op criminele activiteiten zoals handel in drugs, en ook niet verdachten zijn of waren in massamoordprocessen, fraude etc.
  dus laat je eerst goed informeren en niet leiden door afgunst en jaloezie.


  Maak melding

 31. In mijn optiek is het de juiste beslissing!! Heb je eigenwaarde! Vol vertrouwen! TOP! mischien een bijdrage in en voor Suriname??? daarginds zijn er wel mensen nodig zoals U met goede en frisse verstand. jawel U met hoofdletter!!!!!


  Maak melding

 32. @ROYC: 23 mei 1.27u

  Beste vriendelijke vriend ik ben op jou advies langs een team van psychiaters geweest en heb hen je posting en advies laten lezen.
  Ze hebben allen een eensgezind gezegd dat ik hun praktijk kon verlaten, en of ik je dringend wilde verzoeken zo spoedig als mogelijk bij hen langs te komen. Bij deze……….


  Maak melding

 33. Dinsdag 22 mei 2012 om 17:44 uur, door Zucht

  Beste Zucht
  Goed opgemerkt, Mevr Ferrier zit niet alleen in de Tweede kamer voor de Surineds, maar voor het Nederlandse volk.

  Maar tsja, het oude Koloniale denken zit toch steeds diep ingebakken bij sommigen.
  Een politicus betekend voor hun een persoonlijke behoefte bevrediging.”zij die op mij lijken”-systeem.
  Obama zit ook niet alleen op zijn stoel voor de “brothers uit de hood”.

  Wie in 2012 denkt dat hij/zij 30jr op zijn (werk)plek blijft zitten heeft het glad mis.
  Het poldermodel is iets van vroegâh en is niet meer van toepassing.

  Mevr Ferrier suc6 toegewenst!


  Maak melding

 34. Zucht,

  No thx, graag gedaan.
  Oooh ik zie dat er heel veel nieuwe verstandige reageerders op wkn zijn geland, erg leuk.

  Waar is Henk M baja, strand zekers,
  29 gr mang, phoe ben het niet meer gewend. 🙂


  Maak melding

 35. Wie Johan Ferrier niet goed heeft gekend moet maar zwijgen.
  Ik zal er niks over zeggen,laat die man rusten en praten jullie niet meer over die man.

  Groetjes,


  Maak melding

 36. Read my lips,…Bouta gaat binnenkort de grondwet veranderen en President voor life worden en na hem zijn zoon.Hij lacht alle domme Surinamers uit,..een vos verliest zijn haren maar zijn streken niet.


  Maak melding

 37. “Kathleen Ferrier keert niet terug in de Tweede Kamer”

  Wie had dan iets anders verwacht, haar rol van excuus allochtoon is al uitgespeeld, sinds ze een grote mond had over Wilders. Haar drogredenen zijn zo doorzichtig.

  Maar goed, wie zal deze excuus tante nou missen, wat heeft ze in al die jaren gedaan. Ok Ok, ik geef toe, ze werd misbruikt als er weer tegen de Grote Surinaamse Zoon Desi Delano Bouterse geschopt moest worden.

  Haar laatste heldendaad was dat Nederland die bestanden die 60 jaar zijn opgeborgen niet hoeft vrij te geven. Ja mensen, de waarheid moet verborgen blijven, daarna mocht ze oprotten.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.