Suriprofs winnen met 3-0 van FC Groningen [VIDEO]

41

De Suriprofs, een team van professionele voetballers van Surinaamse afkomst, hebben vanavond met 3-0 gewonnen van hun tegenstander FC Groningen. De wedstrijd werd gespeeld in het Sparta stadion te Rotterdam. Na het einde van de eerste helft was er al een 2-0 voorsprong in het voordeel van de Suriprofs

Bij de Suriprofs was de bekendste naam die van Clarence Seedorf. Hij zorgde ook voor het tweede(40′) en derde doelpunt(’80) en werd hiermee ‘man of the match’. Het eerste doelpunt kwam op naam van Poepon(‘6).

De Suriprofs spelen jaarlijks een benefietwedstrijd. Dit jaar werd er gespeeld voor de Stichting ABSO te Paramaribo Zuid en S.V. Inter Maretraite te Paramaribo Noord. Met de opbrengst wil men de reeds bestaande sportaccommodaties aanpakken zoals herinrichting sport/voetbalveld, aanleg veldverlichting en uitbreiding sanitaire voorzieningen.

Bekijk de samenvatting van de wedstrijd op Eredivisie live. Foto’s staan op www.surinamefoto.com.
41 REACTIES

 1. Top prestatie van de suriprofs en dan vooral van Clarence Seedorf ,ik hoop maar dat hij meespeelt met de parbo cup want om eerlijk te zegen stelt de rest van het surinaamse voetbal totaal niets voor en we weten allemaal hoe dat komt ,zoalng de oude garde bestuurdertje blijft spelen komt er geen verandering en zal Suriname nooit op een groot toernooi spelen.klinkt hard maar zo is het nu eenmaal


  Maak melding

 2. Surinamers blinken in alles uit, jammer dat er zoveel verdeeldheid is. Het komt door die stomme politiek!!
  Maar we hebben hoop, ik zal het niet mee maken maar misschien mijn klein kinderen dan wel, als bouterse al lang verdwenen is.


  Maak melding

 3. Ik ben voor het Surinaams elftal.
  Maar waar ik moeite en ontzettend veel
  Moeite heb is die lelijke Surinaamse vlag.
  Sodeju hadden we echt geen mooiere vlag kunnen bedenken?


  Maak melding

 4. Mister Piet Paniek raak aub niet in paniek want je moet wel weten wat de kleuren inhoud!! Wanneer je daar achterkomt zul je anders gaan piepen!!

  Ik zou als een Surinamer zijnde zeggen dat Suriname de mooiste en de leukste vlag ter aarde is! maar vergeet niet dat allen het zelfde zou zeggen en alleen jij blijkbaar niet. Hopelijk ben je geen Surinamer en of Surned!! vandaar zo’n reactie.

  Hoe noem je ook alweer tegen mensen die tussen twee walletjes eten????

  Suriprofs van harte gefeliciteerd! ik wist de uitslag bijna al vooraf!! alleen scheelde maar een doelpunt minder!! Oh, wat ben ik blij voor jullie!


  Maak melding

 5. Zuid-Sudan heeft dezelfde kleuren in hun vlag.Dus lijkt onze vlag wel aan te slaan in Afrika.Ook andere landen voeren dezelfde kleuren en die waren voor Sur.onafhankelijk.

  Cobie.


  Maak melding

 6. milobisu een Muilezel blijft ook een Muilezel zoals jij!! Vergeet een ding niet dat die koloniale redimoesoe’s land 1000x verder ontwikkeld is dan die van de Muilezel!!! de bananen repibliek namelijk! Hi, Hi, HI, ha,ha,ha ik stond er niet bij dus keek er ook niet naar!!!!


  Maak melding

 7. Ik denk dat Zucht alleen maar een reden zoekt om Suriname af te kraken. Deze poster heeft al vaker laten blijken niks met Suriname te maken te willen hebben. Zucht is het zoveelste geval van een schizofrene Surined. Er is overigens niks mis met de Surinaamse vlag. Ik vind het prachtig.


  Maak melding

 8. @Zucht
  De vlag van voor 1975 is ontworpen door de dochter van de Nederlandse prof.dr Fruyn c.q. echtgenote van dr.ir.Henk Essed, mevr.drs.Essed-Fruyn.

  Achter de vlag van voor 1975 ging er m.i. ook een diepere humanistische filosofie schuil i.i.t. die van na 1975!
  Deze vlag symboliseerde de waarden, die een land tot eenheid smeden.
  Vrede gesymboliseerd door de witte achtergrond;eenheid en eendracht dmv de elips en dat tussen alle bevolkingsgroepen door de 5 sterren.

  Misschien heeft men die vlag kort voor de overdracht in 1975 uit nationalistische overwegingen,vervangen door een ontwerp.
  Er was een prijs uitgeloofd voor het beste ontwerp.
  De 1ste prijs ging ,hoe kan het anders,naar een Surinamer en PNR/NPS politiek geengageerde hr.Pinas.
  Deze vlag straalde t.o.v. de vorige meer een economische filosofie uit!Rood(bauxiet),groen(land,tuin & bosbouw),geel(goud)
  De witte banen zullen met het tegenwoordige kleine beetje onderlinge verdraagdzaamheid te maken hebben!!!!!

  Er is door de politieke partijen heel veel gekissebist over o.a. de kleuren van deze vlag;
  * bijv. de rode kleur mocht niet te rood zijn want dat deed dan te veel aan het communisme denken;
  * de ster was van origine wit maar is door de politiek veranderd in geel.
  * Ook de witte en groene kleur zijn van baanbreedte veranderd.Het schijnt dat men de vrede van ondergeschikt belang vond tov de middelen van bestaan.

  De ontwerper herkende zijn eigen produkt na alle heiza weinig of niet meer terug!
  De politiek had zijn alles vernietigende werk gedaan!
  Ja,een hoop politiek,poeha!


  Maak melding

 9. @Medusa

  U geeft een leuke uitleg maar vergeet de dingen bij de naam te noemen. De vlag van voor de onafhankelijkheid was een ordinaire koloniale vlag en symboliseerde vooral de uitbuiting van alle bevolkingsgroepen in Suriname. De nieuwe vlag symboliseert het zelfbewuste Suriname en is de vlag waar elke oprechte Surinamer van zou moeten houden. U lult er dus lustig koloniaal op los. Net als de opperkoloniaal en Zemelaar Henk Molenaar. En mocht U de Zemelaar-groupies van Führer Henk Molenaar steeds steunen, weet dan dat u officieel toetreedt tot de orde der randdebielen. Van mij mag het hoor, maar deze orde zetten we apart en zal door de rest van WKN nooit meer serieus worden genomen. Aan u de keuze.


  Maak melding

 10. @Tell Them One More Time
  Ik merk dat de vlag van voor 1975 totaal niet bij jou zou passen nee!Afgezien van uw vulgariteit (gelukkig niet model staand voor de andere beleefde Surinamers op dit forum)demonstreert dat ook jouw weergaloze kortzichtigheid tav de Surinaamse geschiedenis!Waar is op de vlag het zogenaamde “zelfbewuste Suriname” volgens jou aan de vlag te merken?
  Je mag deze vraag alleen maar beantwoorden indien jij jouw onbeschofte afkomst even voor een tijdje verbergt.Later mag je dat weer thuis bij arme vrouw en kinderen botvieren.DEAL?????


  Maak melding

 11. Ik dacht dat dit bericht over voetbal ging, maar nou gaat iedereen over de Surinaamse vlag zitten zeveren. Als men de symboliek van de huidige Surinaamse vlag kent, is er niets mis mee.
  Ik heb hier in Su de wedstrijd live kunnen volgen en ik heb best wel genoten. En het doel op zich verdient alle adhesie.
  Alleen die oe-oe-oe-ah-ah-ah-aap die zo nodig de hele wedstrijd via de geluidsinstallatie moest verkankeren hadden ze het stadion uit moeten schoppen. De tv-commentator was niet meer te horen. En leuk was het allerminst. Het enige excuus dat ik kan bedenken is dat Surinamers blijkbaar uit zichzelf geen enthousiasme kunnen opbrengen voor het gebodene.
  Ja, en diezelfde mensen die geen goed woord over Suriname hebben, NEDERLANDERS dus, lopen wel met de Surinaamse vlag rond. Hypocriet hoor.


  Maak melding

 12. @Medusa

  De koloniale vlag past inderdaad niet bij de ware Surinamers. Je kunt toch niet van ons verwachten dat we van die koloniale vlag blijven houden. Als jij dat wel doet dan moet je dat helemaal zelf weten. Je hoeft niet alle Surinamers af te katten. Ben jij wel Surinamer?


  Maak melding

 13. @MEDUSA: dank voor de achtergrond informatie, prachtig verwoord.
  Ik wil er nog aan toevoegen dat w.s. de gedachte achter de witte achtergrond, de reinheid en de puurheid van het Sur. volk symboliseerde, hoewel het niet perfect was, maar waar is dat wel het geval.
  Het pure en de reinheid is jammer genoeg in Suriname verleden tijd, gezien de normvervaging en het politieke bagger dat nu de leiding heeft.
  En de gedachte en/of symboliek daargelaten , ik vond de oude vlag gewoon mooier en dat is een kwestie van smaak.
  Beauty is in the eyes of the beholder, maar dat


  Maak melding

 14. @MILOBISU: Ook jij dank voor de info dat ezels altijd ezels blijven, maar dat wist ik al, overbodige info met geen enkele meerwaarde.
  Een ezel word n.l. nooit een paard.
  En had je nog een mening over de topic?

  En Suriprofs gefeliciteerd………


  Maak melding

 15. blaka bakra dat bedoel ik nou!iet ieder heecft een beetje verstand want dat zou echt wonderen doen!!

  Maar goed niet druk om maken en misschien zijn ze op jacht naar aandacht!! wsanneer je praat over het onderwerp vos halen de hersenloze ezels gelijk bij! en als kan, gaan ze gelijk mee vergelijken!!

  Medusa je begreep wel wat ik mee bedoelde en dat is de belangerijkste.


  Maak melding

 16. @Zucht
  Dank voor de correctie en aanvullingen waarover ik het ongetwijfeld eens ben!
  En daarnaast ook bedankt voor de beleefde manier waarop dit heeft plaatsgevonden.
  Dat ik beleefde mensen op dit forum nog moet bedanken voor hun beleefdheid …. waar gaat het allemaal naar toe!

  @anti-redimusu
  Wie is “de ware Surinamer”?
  Wie is “de ware Nederlander”?
  Kan jij mij dat vertellen?
  Heb jij mij de Surinamer horen afkatten?
  Heb jij ergens gelezen dat de Surinamer de koloniale vlag moest behouden?
  Waar staat dat?
  Heb je mijn reactie wel gelezen?
  Zo ja?Dan moet ik jouw een stoomcursusje begrijpend lezen voorschrijven!
  Tot slot!
  Ik ben misschien zelf MEER Surinamer dan jij (denkt)!
  Eén die niet klakkeloos achter wie dan ook aanloopt, m.a.w. één met een eigen mening!


  Maak melding

 17. @MEDUSA:Ik wilde daar geen energie in steken, maar schijnbaar hebben die lui die anderen werkloosheid verwijten, zelf ook geen baan, want als WEL een baan hadden dan hadden ze geen tijd om bij te houden wie hoe laat, hoe lang, en wanneer op dit forum zit te posten.
  Maar ja het zijn van die simpele zielen,waar je beter geen energie in kan steken. NDP stemvee eigen…….


  Maak melding

 18. Als deze jongens voor het Surinaams elftal zouden kunnen spelen, zouden ze een positieve ontwikkeling kunnen brengen in de Surinaamse sportsector en als rolmodellen fungeren voor de jeugd.

  Het is knap dat dit team, dat misschien niet eens één dag samen heeft getraind, een eredivisieclub kan verslaan.


  Maak melding

 19. Beste Medusa,
  Dank voor de info over onze vlaggen.
  Persoonlijk voel ik me meer thuis bij de humanistische filosofie.
  M.i. heeft Suriname zowel de symbolen/kleuren van de humanistische filosofie als van de economische filosofie- zoals uitgedrukt in de beide vlaggen- hard nodig. Dit voor een evenwichtige ontwikkeling.


  Maak melding

 20. Het gaat toch over de overwinning van de Suriprofs?
  Wat een gelul allemaal over een vlag zeg!

  Ik was bij de wedstrijd aanwezig en heb met genoegen naar de wedstrijd gekeken.
  Daar gaat het hier om, nergens anders!


  Maak melding

 21. Het was een benefietwedstrijd waarbij het niet gaat om de overwinning. De tegenstanders stellen nooit hun sterkste team op en laten de Suriprofs altijd winnen. Kom op jongens dat begrijpen jullie toch wel.

  Dit heeft niks met ego’s te maken, vlaggen of nationale trots. Maar is puur voor het ophalen van geld voor goede doelen.


  Maak melding

 22. Jongoe daarom gaan we als Surinamers nooit vooruit gaan. Altijd elkaar voor rotte vis uit maken. Om wat?? Begin eerst bijzelf !!


  Maak melding

 23. Ja (pasew):Wij hebben een mooie ‘shirt’ en daarmee kwamen de Suriprofs op het voetbalveld.
  Jammer dat er minder mensen aanwezig waren dan b.v. vorig jaar (2011).
  Maar het was wel leuk en gezellig. (kleurrijk)
  De opbrengst was in deze belangrijk.


  Maak melding

 24. @wiep ding,

  Ik ben jammer genoeg voor jou een echte Surinamer.
  Maar ik wil graag alle uitleg van u inzake de kleuren van de vlag.
  Ik persoonlijk vind het na noord Korea de lelijkste vlag.
  Maar ik wil graag door u bijgeschoold worden en ik ga daar speciaal op zitten wachten.
  Alvast bedankt voor uw uitleg die nog moet komen hoop ik…
  Met vriendelijk groet Piet.

  Ps ik ben wel nog steeds voor het suriprof elftal


  Maak melding

 25. Het zit er weer op die wedstrijd, van harte jongens met de overwinning, niet meer dan dat, op naar volgend jaar en kijken wie de tegenstander dan is, misschien Ajax, Feyenoord, zou strak zijn, maar goed ik hoop dat de opbrengst ten goede komt. En de droom dat de full profs ooit voor Suriname zullen spelen, dan zal nooit gebeuren, want er komt zoveel bijkijken, dit is vaak aangekaart, maar ja het is en blijft een droom!!!!!


  Maak melding

 26. @Ferdinand Hossenbux
  Weet je trouwens dat de meeste Surinamers in Suriname de Surinamer in Nederland liever ziet gaan dan komen?
  (nadat hij zijn euro’s heeft uitgegeven?)
  De spelers van Suriprofs zijn Nederlanders.
  Hoe dan, uitkomen voor Suriname?
  If joe lob a okro, joe moes lob a sierie toe!
  Ook tav het dubbele paspoort zijn ze zeer afwijzend.
  Het zal dus een droom blijven.


  Maak melding

 27. “Weet je trouwens dat de meeste Surinamers in Suriname de Surinamer in Nederland liever ziet gaan dan komen?”

  Of dit inderdaad zo is weet ik niet; zelf heb ik dit nooit als zodanig ervaren.

  Maar als dat zo is, komt dat vermoedelijk door de neerbuigende houding die sommigen zich menen te mogen/moeten permitteren t.o.v. de Sur. ingezetenen.
  En dan kan ik mij die houding goed voorstellen.


  Maak melding

 28. Piet paniek! het is voor mij echt niet jammer dat je een Surinamer bent! Naar jou reatie blijkt dat het wel zo is! want een echte Surinamer is heel erg trots op zijn vlag en de kleuren waar die dan ook voorkomt!!! Maar goed! Ik vind ongepast als je neer zet “IK WIL” niks WIL!! maar MAG IK de uitleg?

  Een beetje zweten is heel goed en gezond, vandaar dat ik jou verwijs naar de onderstaande site voor wat de betekenis inhoudt, alles in detail. Je krijgt alle uitleg op de volgende site! Ga erop svp!! en wedden dat je er trots op zult zijn. het is niet veel maar de betekenis is eindeloos!!!!!! met alle vreugde en liefde die er bestaat!

  Vlag/Wapen – Ramai.nl en kies vervolgens vlag/wapen

  Ben wel blij te lezen dat jij erop zit te wachten! en je krijgt je loon na werken!!

  Veel plezier!!!


  Maak melding

 29. Piet paniek! de onderstaande als aanvulling op de bovenstaade: Ales wat blinkt, hoeft geen goud te zijn, maar je moet wel proberen binnen te dringen, om met de inhoud kennis te nemen! niet gelijk oordeel over vellen! na een beetje kaas van gegeten te hebben, weet je dan ook een beetje hoe die smaakt, reilt en zeilt.

  Trouwens! de site is voor een ieder wier het leuk vindt of interesse heeft!!


  Maak melding

 30. Even een reactie op Medusa, helemaal mee eens, ik heb het zelf aan de lijve ondervonden, toen ik daar was, ze hebben je euro nodig en voor de rest vul hem maar in, maar goed,en van een paar gasten die hier hoog gevoetbald hebben moeten ze niets hebben, zoals Kluivert Davids Bogarde, en vooral Gullit die is voor hun een ……, dat werd zo even verteld aan mij.
  En nog wat, die dubbele paspoort die zal er nooit komen
  en het voetbal peil ligt heel laag in Suriname,
  het zal lang duren alvorens iets bereikt gaat worden op een hoger niveau, en Suriname op een WK, ik denk het niet, dus het zal eeuwig een droom blijven!!!


  Maak melding

 31. Beste wiep ding,
  Bedankt voor het uitleg maar ik vond die van medusa vele malen beter!
  Tevens vind ik de oude vlag mooier dan die rasta vlag van heden.
  Maar dat is mijn persoonlijke mening en smaak.
  Dat staat los van het voetballen.
  Het was niet mijn bedoeling om mijn mede Surinamers en voetbal liefhebbers te kwetsen.
  Mocht het zo over gekomen zijn excuses daarvoor.

  Grtn piet uit Frankrijk


  Maak melding

 32. “Nederlands lezen en Nederlands begrijpen, zijn twee verschillende dingen” zei een van mijn leraressen weleens. Moet vaak aan deze uitspraak denken als ik de reacties op dit forum lees. Maar goed, iedere gek heeft zijn gebrek.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.