Suriname maakt punt van ‘rijke’ status

25

PARAMARIBO, 18 mei – Suriname maakt een groot punt van zijn nieuwe internationale status. Volgens minister Winston Lackin van Buitenlandse Zaken pakt het etiket van ‘middeninkomenland’ nadelig uit. Dat zal ook duidelijk gemaakt worden tijdens de komende top tussen de Caribische Gemeenschap, Caricom, en Mexico.

“Het is een belangrijk agendapunt straks. Suriname komt moeilijk aan fondsen voor ontwikkelingsprogramma’s”, zegt Lackin tegenover de Times of Suriname. De top is een goede gelegenheid voor het doorspelen van gemeenschappelijke standpunten. De president van Mexico, Felipe Calderón, is binnenkort voorzitter van G 20, de groep van de twintig belangrijkste economieën. De top is dus van strategisch belang.

Meerdere Caribische staten worden getroffen door de nieuwe categorisering. Traditionele hulpfondsen zijn nu nog alleen beschikbaar voor lager gecategoriseerde landen. Bij landen als Suriname leidt dit meteen tot gaten in sociale programma’s. “We gaan vragen dat de inzichten over de toegang tot fondsen nader bekeken worden, omdat de realiteit niet overeenstemt met wat in de boeken staat over economische groei. Het mag geen straf voor je zijn dat je vooruitgaat”, aldus Lackin.

Bekijk ook:


25 REACTIES

 1. Gewoon verder gaan met je eigen verstand en middelen. Niet zitten koekeloeren of bedelen bij een ander als een aasgier!

  Jouw verstand, wil, moeite, kracht, gezondheid zijn de wapens voor de toekomst.

  Suriname ga ervoor!1 VOORWAARTS MARS! We e go moro fara!

  Ben je geboren voor een dupie? Doe dan je best om een kwartje of meer van te maken!!

  GOD ZIJ MET SURINAME, DE POSITIEVE DENKERS EN DE DADEN!!!


  Maak melding

 2. Maar India, China, Venezuela,Cuba, Equatoriaal Guinnee, en Parijs en de investeerders die vlgs BBD in rijen van 10 stonden opgesteld kunnen de gaten toch opvangengen ?


  Maak melding

 3. Ik zie het probleem feitelijk niet. Bout z’n gedjaf sluit toch naadloos aan op de mening van de hulpfondsen? Suriname is een middeninkomen-land, ja.

  Die bout heeft met eigen mond en voor iedereen die het wilde horen verklaard dat, Suriname een financiële reserve van meer als $800 miljoen heeft.
  Bovendien zat Suriname helemaaaal niet te wachten op die €20 miljoen ontwikkelings hulp uit NL. Hij (bout) had ze daar immers ook niet om gevraagd.

  Wat is het probleem dan?

  Reisburo Lackin moet gewoon niet zeuren en zich vooral bezig houden met het organiseren van de reis/hotelovernachting en de daggelden voorziening voor de trip naar Barbados (en straks, die naar Equatoriaal Guinee -:))

  Bawta taki moni deh!


  Maak melding

 4. Knap van Bouters dat hij van Suriname een middeninkomens land heeft gemaakt. En dat in twee jaar.

  Het lijkt nog knapper als je bedenkt dat we in 1980 nog hoger stonden en deze zelfde meneer het binnen 5 jaar heeft veranderd naar een arm land.


  Maak melding

 5. waar is de grooooote bek v/d president gebleven..

  investereerders in de rij lange rij langere rij..

  en nu.. elke dag een s.l.m vol njang dringie presierie mannen vrouwen in de vliegtuig nergens naar toe,, kosten meer dan US$ 150000,–

  voor het einde van de rit in 2015 is de staatskas leeg,let maar op..


  Maak melding

 6. Lackin.,kan je ons soms uitleggen waarom het surinaams volk zo gestraft wordt met zo een criminele NDP regering?Wat hebben wij misdaan dat wij deze criminele regering inclusief jou hebben verdiend?Waaraan heeft het gelegen?


  Maak melding

 7. ohhhhhhhhhhhhhhhh………………….

  Ik hoorde diezelfde minister zeggen, dat Suriname zich op eigen kracht kan ontwikkelen.

  Wederom een bewijs van politieke arrogantie.


  Maak melding

 8. Stelletje AZIJNPISSERS het is de bedoeling dat wanneer het lichtje aanflitst van die halve hersencel die jullie bezitten je moet nadenken. Anders missen jullie steeds de clou van waar het om gaat. Natuurlijk zouden wij echte en positieve Surinamers het redden met het geld wat we zelf verdienen. Maar waarom zouden wij geld wat je kan krijgen van een organisatie die in tegenstelling tot jullie allergeliefst nederland niet meteen vanwege die paar rotcenten ons wil knechten, maar op basis van gelijkwaardigheid en zakelijke overwegingen deze schenkigen doet laten lopen. Onthoud dit: hoe beter het in een ontwikkelingsland gaat hoe beter het ook gaat in de sponsorlanden, doordat door handel de westerse landen geld kunnen verdienen. En voor jullie geld iets wat ik ergens op deze site gelezen heb en waarom jullie zo reageren en ageren en tijdens de vorige regering zo passief naar nederland waren maar waarom deze regering geen crap neemt van nederland: “The biggest enemy of freedom is the happy slave.” – Marie von Ebner-Eschenbach


  Maak melding

 9. Vergeet vooral niet dat jullie AZIJNPISSERS de RODE DUIM gebruiken en een tegelijk graag, anders struikelen jullie over elkaar heen en raak je geblesserd aan je vinger.


  Maak melding

 10. Hahgaaahah deng kil kies deng,daarom moet je niet te vroeg juichen,maar eerst nagaan wat het inhoud.In het begin waren velen blij,want dit was een bewijs dat boutje het goed deed,terwijl men ons eigenlijk een oor aan naait.
  Maar hoe kunnen we als arm land ingedeeld worden in een middeninkomenland.
  Dat betekent dus dat we niet serieus worden genomen.allemaal dank zij………….


  Maak melding

 11. Lackin ziet de donkere wolken al aankomen. Vol overtuiging hield hij zijn domme aanhangers ontwikkeling en voorspoed voor. En dat allemaal op eigen krachten. Maar het wordt een bedelaarsgedoe, richting Caricom.


  Maak melding

 12. aah….`Bouta en zijn volksmilitie krijgt geen geld van het buitenland voor Su omdat we een rijke status hebben?

  Eenvoudige Gouden rege: je geeft iemand geld als je vertrouwt dat het in goede handen is toch? Coke geldt niet als onderpand.

  En wie zegt dat ik het verkeerd heb!


  Maak melding

 13. $800 miljoen op de bank en de bedelaars van Zuid-Amerika spelen,hij,Lackin kan zich beter wat sjofeler kleden,trekken ze elders misschien makkelijker hun portemonee,hij kust eenieders kont als ze maar met geld over de brug komen en als er straks een nieuwe regering zit dan kan het grote terugbetalen beginnen,5 jaar op de pof leven gaat zijn tol eisen!!!!!!!!!!


  Maak melding

 14. Nou snap ik het weer niet!
  We willen graag geen ontwikkelingsland zijn want onze grote leider heeft dit allemaal in 2 jaar bewerkstelligd. We zijn nu een rijk land!
  En wat lees ik tot mijn verbazing we willen graag ons handje omhoog houden want we Willem fondsen voor ontwikkelingshulp heu euhhhhh.
  Nu heb ik echt een vastloper in mijne bovenkamer.
  Tja ga maar weer eens rustig voor mijn tentje zitten genieten van een lekkere Franse rum.

  Grtn piet


  Maak melding

 15. Aaaaiii. Hij speelt bigi regionale player……zit aan tafel met pres van Mexico…….blah blah. Laat hem maar columbia pres uitleggen dat su wapens leverde aan farc.


  Maak melding

 16. Als ze Suriname een bananenrepubliek noemen is het niet goed, noemen ze ons een middeninkomenland dan is het ook niet goed. Wat willen we eigenlijk?

  Ik zou, als ik minister Lackin was geweest, niet bij de donateurs gaan bedelen, ik zou mijn Baas zeggen dat hij minder vrijgevig met het geld van Suriname moet omspringen b.v. door het salaris van zijn lady en geestelijk adviseur in te trekken. Verder zou ik Baas adviseren om van alle ministers, parlementariërs en districtscommisarissen (weet iemand hoeveel het er inmiddels zijn?), die één jaar als zodanig gediend, hebben en daarna voor het leven een vorstelijk pensioen genieten, het pensioen in te trekken. Laten ze maar net als elke andere Surinamer gewoon werken voor hun geld en pas wanneer ze 60 zijn geworden mogen ze van hun pensioen genieten net als iedereen (die blaaskaken Missiedjan en Bouva hoeven b.v. nooit meer te werken). Ook zou ik Baas adviseren om voortaan gewoon op een lijntoestel naar zijn plaats van bestemming te vliegen in plaats van de SLM kist steeds weer te confisqueren. Als Baas al deze adviezen opvolgt hebben we die buitenlandse donaties helemaal niet nodig om de ontwikkeling van het land te financieren, want dan kunnen we het met eigen geld dubbel en dwars zelf klaren.

  Bovendien weten die buitenlandse donateurs alles, wat ik hier boven heb aangehaald, ook. Ik zou als donateur ook niet staan trappelen om Suriname te helpen zolang ze denken op die manier met mijn zuur verdiende geld om te kunnen springen. Als ze in Suriname denken ‘bigi ten’ te kunnen spelen, dan doen ze dat maar met hun eigen geld.


  Maak melding

 17. Collectief gaan wij de broekriem aanhalen, en als voorbeeld ga ik een deel van mijn salaris inleveren aldus Dada!!

  Wel mi boi…binnen de korste keren had ook hij zichzelf verrijkt met een kabinettoelage!!!


  Maak melding

 18. Wel meneer Lackin hoe moeten wij het volk uitleggen dat er geen geld is.Wat je gezegd hebt [800 miljoen] en wat op je balans staat [400 miljoen staatsolie en telesur nog niet bij opgeteld ]niet de werkelijkheid is.Deze mensen zullen het niet begrijpen dat op papier een + staat maar dat de kas en bankrekening een – geeft.Vergeef het hun dat ze het niet begrijpen want je moet hoog geschoold zijn om dit te begrijpen.


  Maak melding

 19. Baas B Bermtaal en gedrag heeft nadelige gevolgen .ook in het buitenland begint men uw in sprookjes te geloven vandaar dat sur rijkelijk wordt beloond met een sprookjes status.Lakei Winstoney de jaknikker begint nu een taal te spreken


  Maak melding

 20. Savioen,
  men zegt, liever te halve gekeerd dan ten hele gedwaald.
  Dus er is nog tijd om uit die doolhof van leugens te kruipen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.