Door onweer getroffen Nickerie krijgt hulp

5

PARAMARIBO/NIEUW NICKERIE, 18 mei – De door onweer en rukwinden getroffen delen van Nickerie krijgen hulp. Dit zegt Mahinder Gopi, onderminister van Regionale Ontwikkeling, RO. Rampenteam NCCR stuurt manschappen. Plaatselijke autoriteiten zijn al bescheiden schaal bezig hulp te bieden. Voorkeur hebben de families die zonder dak zijn komen te zitten.

Getracht wordt de daken te herstellen of voorlopige voorzieningen te treffen. Volgens Gopi moeten zo de ergste noden worden verholpen. Makkelijk valt het niet, vanwege de vrij chaotische situatie. Van bijna twintig huizen zijn de daken er compleet vanaf gewaaid. Inboedel is verregend. Ook zijn twee scholen getroffen. Er zijn geen slachtoffers gemeld.

De rukwinden deden zich gedurende de middaguren voor. Het gebeurde vrij snel, slachtoffers waren compleet overdonderd. Zowel de hoofdplaats Nieuw Nickerie als omliggende gemeenschappen zijn in korte getroffen. Zinkplaten vlogen als velletjes papier door de straat. Op sommige plaatsen is de stroomvoorziening afgeknepen, vanwege beschadigde elektriciteitsmasten.

5 REACTIES

 1. God zij met Hen!! Alle sterke naar de getroffenen!
  Er is genoeg winst gemaakt € 400.– mio en hopelijk dat er goed gebruik nu gemaakt zullen worden.


  Maak melding

 2. marcel je bent ziek. wie scoort met het leed avn anderen??? nou nou nou dat zijn mij een stel hersenloze mensen op dit forum. je kan van mening verschillen, ma lult niet zomaar uit je nek.


  Maak melding

 3. Wordt het geen tijd om na te denken los te komen van Paramaribo.Er zal geen mentale verandering plaats vinden,want zelfrespect is er niet. Dus een eigen staat.Ze praten over geld dat op papier er zou zijn ,maar ga van uit dat er niets is ze zijn bedelaars en dat zullen ze blijven.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.