Rotterdamse R&B-groep Re-play naar Suripop

9

Op 3 augustus 2012 neemt de Rotterdamse R&B-groep Re-play deel aan de 17e editie van Suripop in Paramaribo (Suriname). De groep bestaande uit Alwin Burke, Henk Waarde en Sam de Wit vertolkt dan het nummer “Tang fu mi” geschreven door Eurydice van Coblijn en gearrangeerd door Glenn Gaddum en Wolf Martini. “Tang fu mi” is één van de twaalf geselecteerde liedjes van het componistenfestival dat dit jaar 30 jaar bestaat.

Re-play is vooral bekend van de hits Ala day (Ik leef alleen voor jou), Kijk om je heen, Niemand, Never nooit meer en hun samenwerking met Gordon. In 2001 en 2002 wonnen zij zelfs een TMF Award voor beste Nederlandse R&B-groep. Ook hadden zij in 2005 een nummer één notering in Suriname met het nummer “Ik zal er voor je zijn”. Fans van de iconen zijn de afgelopen jaren getrakteerd met Nederlandstalige R&B met zo nu en dan een Surinaams sausje erover heen. Ook is er in 2006 een Engelstalig album “Dancing the night away” verschenen met songs uit de soulgeschiedenis. Met de deelname aan Suripop wordt een nieuwe weg ingeslagen en horen fans voor het eerst een Re-Play song volledig in het Surinaams. Re-play laat hiermee wederom zien dat zij met hun zang- en koorwerk van alle markten thuis zijn. Onlangs zijn de opnames hiervan afgerond.

SuriPop (Suriname Populair Song Festival) is een tweejaarlijks componistenfestival dat sinds 1982 in Suriname wordt georganiseerd door de ‘Stichting ter Bevordering van Kunst en Cultuur in Suriname’. Het is het grootste muziekevenement in Suriname dat ditmaal onder muzikale leiding van Etienne Stadwijk valt. Stadwijk is verantwoordelijk als uitvoerend producent voor de 12 nieuwe Suripopsongs en het live orkest op 3 augustus a.s. Het festival wordt dit jaar voor de 17e keer gehouden, maar viert haar 30 jarig jubileum.

9 REACTIES

 1. En wat denken ze dan?Dat ze als winnaar uit de bus zullen komen?Jongens weten jullie dat steeds nog niet?
  De kans op succes is nul,zero.
  DE SURINAMERS MOETEN GEEN SURINAMERS UIT NEDERLAND,WEL HUN EURO’S en gouden kettingen,daarna mag je vertrekken!!!!!
  Chinezen en Brazilianen zijn gewild.
  Wij niet,wij zijn landverraders!


  Maak melding

 2. @Medusa

  “DE SURINAMERS MOETEN GEEN SURINAMERS UIT NEDERLAND”

  Dat klopt! De Surinamers hebben genoeg van de redimoesoe trash uit Holland. Ook de Hollanders lusten jullie niet meer. Die zijn erg nationalistisch en hebben geen respect voor de surinederlanders die op hun eigen volk neerkijken. Jullie zijn nergens meer geliefd en hebben dat vooral aan jullie zelf te denken. In Holland mogen jullie doen alsof jullie erbij horen maar elke boerenlul weet hoe zwaar jullie het hebben. De Hollanders willen jullie weg hebben. De goeden zijn welkom in Suriname maar de redimoesoe en de anti,s kunnen we missen als kiespijn. Deze muziekgroep is wel welkom in Suriname.


  Maak melding

 3. @Blakka Ingie
  Jij bent maar een korretje zand in de woestijn.
  Als we met een paar eurootjes zwaaien zijn we welkom,ja!
  Ga jij bepalen wie er welkom is en wie niet?
  Dat de Hollanders ons willen weg hebben is een veel gehoorde eenzijdig geïnformeerde domme kreet,die alleen maar uit de koker van een nietsnut kan komen!
  Dit betekent dat jij de ballen geen verstand van hebt hoe het IND werkt!
  De Hollanders willen hebben dat jij je handen uit de mouwen moet steken,dan ben je welkom.Dit is hun volste recht!!!!Nog steeds komen er mensen uit de verpleging, leraren etc, naar Nederkand(ook uit Suriname)die met open armen worden op gevangen.Aan bolletjes slikkers zoals jij hebben ze gelukkig echter niets,nee!


  Maak melding

 4. Ach ik vind lullie reacties maar LAW,

  REPLAY mi gadoooo wat LEUK dat jullie ook aanwezig zullen zijn….

  Tot de rest ik snap het niet eerst zegt de president kom allemaal naar Su kom ik als geboren Hagenees naar Su met ouders van Su orgine is het weer niet goed…. als ik jullie moet geloven ben ik in Su al net zo min welkom als in mijn geboorteland Nederland…. gaat lekker zo… maar ni heus.


  Maak melding

 5. Blakka Ingie: “Dat klopt! De Surinamers hebben genoeg van de redimoesoe trash uit Holland. Ook de Hollanders lusten jullie niet meer. Die zijn erg nationalistisch en hebben geen respect voor de surinederlanders die op hun eigen volk neerkijken”

  Spreek voor jezelf….loser…..


  Maak melding

 6. Ja nu zijn de Surie-neds niet goed meer.Toen Bouta in de jaren 80 alle deuren dicht deed waren die Suri-neds die voor miljoenen aan dozen jullie in Su steunden. Jos-steenman is er schat rijk van geworden.Er was niet eens wc-papier om je go te vegen in die tijd. Olie om te koken was er niet eens. Dikwijls werd er urine voor olie verkocht.Kinderen gingen op straat protesteren “geen brood, geen school”. Jaaa ik heb die tijd mee gemaakt. En nu het in Su goed gaat dan worden onze broeders en zusters, onze eigen kondremangs uitgemaakt voor landverraders?? jongoe have hart mang


  Maak melding

 7. Waarover gaat het hier,kondreman.
  Een sur.R&B groep die mee doet aan de suripop.
  Ze komen uit nederland,so what.
  Niks mis mee.
  Hoe meer zielen hoe meer vreugd.


  Maak melding

 8. •Reacties met scheldwoorden en/of beledigingen worden verwijderd
  •Bij herhaald overtreden van de regels wordt u op de zwarte lijst geplaatst en komen reacties niet meer door
  Misschien moet de redactie de daad bij het woord gaan voegen.
  Als volbloed nederlandse en gehuwd en woonachtig in Suriname schrik ik behoorlijk van de vijandige wijze waarop sommigen hier tekeer gaan tegen hun eigen vlees en bloed. Beschamend. Zelfs een aankondiging als deze wordt misbruikt om eigen grieven te spuien. Als de frustratie zo hoog zit mag je wel uitkijken voor je hart… en meer dan dat.
  Onvergevingsgezindheid is kanker voor de ziel.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.