Parlementariër ziet doofpotstrategie rond corruptiezaak

23

PARAMARIBO, 17 mei – Parlementariër Asiskoemar Gajadien herkent een zekere doofpotstrategie rond het corruptieschandaal bij postbedrijf Surpost. Minister Adelien Wijnerman van Financiën vermijdt vragen van de fraudepolitie en van Gajadien zelf. Die stelde eerder in het parlement onder meer vragen over Wijnermans betrokkenheid bij het schandaal.

Dat zou dan gebeurd zijn voor haar ministerschap, toen zij nog de hoogste ambtenaar was op Financiën. Volgens Wijnerman stelt de Centrale Lands Accountantsdienst, Clad, een onderzoek in. De resultaten moeten maar netjes worden afgewacht. “De Clad is nog niet eens begonnen met het onderzoek”, zegt Gajadien tegenover de Times of Suriname. Voormalige kopstukken van Surpost die eerder waren aangehouden, lopen intussen weer vrij rond.

Het duurt immers veel te lang. Gajadien wil dat Wijnerman alsnog uitleg geeft over haar betrokkenheid. Hij laat dit weten in een brief aan president Desiré Bouterse. Aanleiding is informatie dat Surpost drie miljoen dollar wil betalen aan concurrent Ten Group. De betreffende schuld maakt deel uit van de vermeende corruptie. Gajadien vindt het niet kunnen dat betaald wordt, terwijl er nog nauwelijks sprake is van onderzoek.

23 REACTIES

 1. Ook ik wil weten waarom Wijnerman haar liefje godlieb eventjes 1,5 milj.toeschoof.En waarom moet glen geerlings ook nog wat dollars krijgen.

  Cobie.


  Maak melding

 2. Aangezien corruptie diep geworteld zit in die NDP boevenbende, word alles wat met corruptie te maken heeft in de doofpot gestopt en gaan deze lui vrijuit, kijk maar naar die leeghoofd van Abrahams, en Bouterse maar hoog van de toren blazen van; we gaan corruptie hard aanpakken, behalve dan zijn eigen soortgenooten.


  Maak melding

 3. Dit gedonder bij Surpost speelt al jaren en is begonnen toen, tijdens de regering Venetiaan, Surpost het pand van Ten Shipping a/h Molenpad had gekocht voor 1.3 milj usd.
  Surpost is echter in gebreke gebleven om dit bedrag af te lossen c.q. te betalen en is dat bedrag incl. kosten en rente intussen opgelopen tot 3 milj usd.

  Mensen, waar kletst deze Gajadien nu over! Het is gewoon een deal tussen een overheidsbedrijf en een particulier waarbij de overheid (lees NF regering) in gebreke is gebleven om te betalen en de huidige regering wordt opgescheept met deze shit!

  Dus Henkie, eerst alle feiten op een rijtje zetten en daarna jou reactie geven als er een topic op dit forum verschijnt !!!
  Ergo, niet klakkeloos reageren op alle onderwerpen en de meest idiote respons geven, alleen om onze huidige president van alles en nog wat te willen beschuldigen.


  Maak melding

 4. paraman graag namen, ik ben benieuwd.

  santokhi en segebai: weersproken
  ex min. balessar – berecht en straf uitgezeten (en is volgens mijn geen VHPer meer)

  kom met die namen paraman, ik ben benieuwd. kom ons niet beschuldigen van dingen die jouw baas en zijn partijgenoten doen


  Maak melding

 5. Corruptie baja corruptie, a torie faja, sai psa now now, deng skotoe dape, a no boeng, now wang fromoe na Sur post, who´s next, torie e panja, sani e kong now na doro, ja ja ja, weer ede, en nog net heeft baas enkele nieuwe ministers aangesteld, die krijgen het druk boi.


  Maak melding

 6. Ze lullen over de oude partijen. Ze zijn ook niet mijn favoriet, maar tijdens de NPK is ten minste Soemita BERECHT en opgesloten, tijdens het Front Balesar. Wanneer heeft de NDP iemand van hun regering (of Bouterse toen hij de macht had) opgesloten? Laurens Neede leverde wapens van het Nationaal Leger aan Brunswijk (die torie van die Indianen die een boot met wapens tot zinken hadden gebracht op de Marowijne). Er is NIETS gedaan. Zo ken ik nog honderd andere verhalen.

  Meneer Geerlings (man van Jennifer Simons) heeft Para Industries leeggeroofd. Niets gedaan. Ook nu is er weer iets met hem aan de hand. Wie wordt er nu berecht en opgesloten?


  Maak melding

 7. suris zijn allemaal één grote boeven bende bij elkaar..

  in een normale demo-cratie zouden alle schuldigen ontslag nemen en hard weg lopen of in de gevangenis terecht komen..

  maar onder deze boeven bende zal er niks gebeuren..

  de jeugd zal er niet beter op worden..jammer voor de komende jaren..verloren mensheid..


  Maak melding

 8. mensen die op adellien lijken en het land besturen…..is het gedaan met het land, komt nooit meer vooruit!!!!!! Abraham en Adelien hebben zoveel op hun kerfstok staan en worden niet gereshuffeld door die kobie, maar anderen wel!!! al deze handelingen van DDB bewijst wie de mati’s van de 12e maand moorden!!!!!!!


  Maak melding

 9. Dombo’s

  Hebben jullie het niet
  door. Bouterse schreewt
  het tegendeel van wat hij doet.
  Hij zegt ik ga corruptie bestrijden
  maar met zijn vrienden is hij het
  Surinaams goud in het binnenland aan het roven.
  Hij zegt dat hij met alle Surinamers
  gaat samenwerken maar velen zitten nu
  werkeloos thuis. Hij zegt dat hij recht
  op zijn doel afgaat en bedoelt daarmee
  dat hij alles zal doen om niet in Santo
  Boma te belanden voor de Decembermoorden.

  Bij Bouterse is het:
  Luister goed op wat ik zeg maar kijk niet wat ik doe.


  Maak melding

 10. Donderdag 17 mei 2012 om 19:42 uur, door sanjay
  paraman graag namen, ik ben benieuwd.

  santokhi en segebai: weersproken
  ex min. balessar – berecht en straf uitgezeten (en is volgens mijn geen VHPer meer)

  kom met die namen paraman, ik ben benieuwd. kom ons niet beschuldigen van dingen die jouw baas en zijn partijgenoten doen

  Ga door, je bent op de goede weg.


  Maak melding

 11. Als Weinervrouw en Moscuovic moeten hangen so be it! Ik zou de laatse zijn, die boeverij zal goed praten. Zoals sommigen opstuktie plegen is op termijn geesten oproepen, die wij met z’n allen niet zullen kunnen bezweren. Er zijn agenda’s en er zijn ook agenda’s.


  Maak melding

 12. Mensen, waar kletst deze Gajadien nu over! Het is gewoon een deal tussen een overheidsbedrijf en een particulier waarbij de overheid (lees NF regering) in gebreke is gebleven om te betalen en de huidige regering wordt opgescheept met deze shit!

  Als dit op waarheid berust is het goed dat dat alle frontstrnt uit de ambtelijke top wordt verwijderd. Dan maar koppensnellen!


  Maak melding

 13. Dit soort reacties kan en mag je verwachten van posters die niet eens weten waarover ze het hebben en maar klakkeloos front leugenaars geloven.

  Ja, dit soort zaken hebben we aan front te danken. Waarom vertellen ze niet dat er een gerechtelijk vonnis ligt, een van de zovele die front Suriname mee heeft opgezadeld.

  Lees maar hieronder weer waarover het gaat, dat zo’n DNA lid dit niet weet is meer dan een schande, zijn niveau is om naar huis te schrijven en hier zullen Surinamers het mee moeten doen. Ik vraag me af als hij al die laptops en auto’s inmiddels heeft ingeleverd.

  Ik hoor ook niets van die Kanhai de gewezen minister van OW, leeft die man nog, want sinds het CLAD rapport is uitgekomen, zwijgt ie als het graf, zelfs in de DNA.
  ——————————————–

  Surpost bezittingen gaan donderdag definitief op de veiling 27 Apr, 15:35
  Bezittingen van Surpost gaan donderdag, na een lang proces en veel media ruis, definitief op de veiling. Dit is vandaag besloten door de kantonrechter. Het vonnis was kort, zonder enige uitleg.

  De eis van Surpost om de veiling af te wijzen of tenminste te verschuiven, is afgewezen. Het bedrijf heeft een schuld opgebouwd van ruim US$ 3 miljoen bij het concern ‘Ten Group Holding’. Alles begon toen Surpost een pand kocht bij het concern voor US$ 1,3 miljoen. Het pand staat aan het Molenpad. De 3 miljoen is opgebouwd met rentes en boetes voor elke keer dat Surpost in gebreke is gebleven de schuld af te lossen.

  Gevoelige klap
  Het afwijzen van de vordering van Surpost is een zeer gevoelige klap. Het bedrijf verliest niet alleen onroerende goederen, maar ook twee grote bedragen, US$ 35.000 betaald aan het concern, en US$ 550.000 die de overheid voor Surpost aan het concern had betaald in een poging de zaak op te lossen.

  Minister Wonnie Boedhoe van Financiën had zich namens de regering persoonlijk ingezet voor deze zaak. Surpost heeft het gekochte pand nooit in bezit gekregen, omdat Ten Group zich op het standpunt had gesteld dat pas wordt overgedragen wanneer de koopsom volledig zou zijn afbetaald. “Het is een zeer ernstige zaak. Om te bedenken dat het pand een geschatte waarde heeft van slechts US$ 600.000”, zegt Surpost advocaat Ben Halfhide.

  Op de veiling
  Behalve dat Ten Group het pand en de al betaalde aflossingen behoudt, brengt het nog andere eigendommen van het postbedrijf op de veiling. Het gaat om het parkeerterrein aan het Kerkplein, een vakantieoord te Nickerie en het kantoor van Surpost te Lelydorp. Ook een terrein van 30 hectare te Hannaslust is door Ten Group opgebracht. Volgens Halfhide heeft hij kunnen voorkomen dat deze 30 hectare bij de veiling is opgenomen. We hebben nog net, eergisteren gedaan gekregen dat de staat deze 30 hectare die in grondhuur was uitgegeven aan Surpost terug heeft weten te vorderen in haar boezem”, zegt Halfhide. Volgens hem heeft de staat het recht van grondhuur door Surpost vervallen verklaard. Ten Group was vandaag niet op de hoogte hiervan. Volgens Halfhide staat in de domeinwet dat een vervallen verklaard stuk grond vrij en onbezwaard terugkeert in de boezem van de staat.

  De deal tussen Surpost en Ten Group dateert sinds 2005. Surpost zou binnen 6 weken de US$ 1.3 miljoen betalen. Er gingen 4 jaar voorbij. In 2009 spande het concern een rechtszaak tegen het postbedrijf. Surpost werd veroordeeld te betalen, maar deed het toch niet. Het bedrijf zou eerder op de veiling gaan, maar door overheidsgaranties en toezeggingen werd het steeds afgeblazen of verschoven. Tot voor kort heeft de regering Bouterse/Ameerali bemiddeld en een deel van het geld betaald. Ten group heeft zich zakelijk opgesteld en op basis van getekende contracten en het jaren nalaten de schuld te betalen is nu definitief vonnis gewezen tegen Surpost.

  Deining
  Deze kwestie heeft binnen de rechtspleging gezorgd voor enorme deining. Gerenommeerde juristen en notarissen hebben zich ermee bemoeid. Sommigen van hen vinden dat de rechter onterecht Ten Group in het gelijk heeft gesteld. Er zou iets mis zijn geweest met de koop van het pand aan het Molenpad nr 27. Gesteld wordt dat de raad van commissarissen bij Surpost nooit toestemming heeft gegeven aan de directie om het pand te kopen. Hierdoor zou de zaak een heel andere wending moeten krijgen en er geen sprake moeten zijn geweest van een schuld van het postbedrijf bij Ten Group.


  Maak melding

 14. Ja, lees hieronder maar weer, zaken waarmee de huidige regering geconfronteerd worden.

  Zaken die de competente fronters hebben gecreeerd.

  ————————————-

  Aboikoni vraagt intrekking 12.000 hectare grond
  Friday 18 May
  PARAMARIBO- Granman Belfon Aboikoni van de Saramaccaners heeft president Desi Bouterse gevraagd een stuk areaal van 12.000 hectare in te trekken. Het beheer over het gebied is kortgeleden door de Stichting tot Wederopbouw Pokigron aan een ondernemer ter beschikking gesteld. Opvallend is dat het traditioneel gezag eind jaren 90, dit gebied heeft toegewezen aan de stichting om houtkapactiviteiten te ontplooien.

  De spanningen begonnen sedert 2006. Het grootopperhoofd ziet geen andere uitweg dan de president te vragen in deze kwestie in te grijpen. De problemen bereiken nu hun climax omdat er voor- en tegenstanders zijn van de activiteiten van de ondernemer.

  Vernomen wordt, dat Suriname hier weer in de fout is gegaan omdat er een Saamaka vonnis is waar de Staat is veroordeeld door het Inter Amerikaanse Hof voor de Rechten van de Mens. Hierin zijn de grondenrechten van de binnenlandbewoners opgenomen. Dit gebied mocht aan niemand, dus ook niet aan de stichting worden uitgegeven.


  Maak melding

 15. Wanneer gaan ze prof dr ir mr Drs ING Ramon Abrahams voor corruptie berechten?

  Nu maakt hij die njang zelf, die jullie in al die jaren in je zakken hebt gedrukt! Is dat het vraagstuk?


  Maak melding

 16. Wijnerman leert heel snel.Nu is het de raad van commissarissen die bepaalt wat onderzocht kan worden en wanneer.Net als of zij geen enkel zeggenschap heeft over Surpost.En alle corruptieve handelingen door de raad van commissarissen is gepleegd.Zelf de 1,5 milj.is door de raad aan godlieb toegekend voor de bouw van zijn huis.Glen geerlings wordt niet eens genoemd terwijl hij grote partij is in de ontvangsten van gelden.En mevrouw afronden heeft ook flink van genoten Ach ja,de blinde muur.

  Cobie.


  Maak melding

 17. Volgens mij zit er nog meer achter deze corruptiezaak en dat kan een reden zijn voor geen opheldering!!

  De zaak uitkammen tot de bodem toe!
  Oplichters, fraudeurs, criminelen, boeven, verkrachters, huichelaars etc.etc de hel in via Santboma Jail!!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.