Landdistributie Suriname bijna van voor af aan

49

PARAMARIBO, 17 mei – De verdeling van vrije domeingrond moet bijna weer uitgevonden worden. Volgens minister Ginmardo Kromosoeto van Ruimtelijke Ordening Grond & Bosbeheer is er de afgelopen jaren veel misgegaan op het ministerie. Er lopen bijna twintigduizend aanvragen voor een stuk grond. Aanvragers hebben nauwelijks zicht op behandeling van hun aanvraag.

Daar moet dringend verandering in komen. “Het belangrijkste nu is werken aan de organisatiestructuur, medewerkers moeten weten wat hun status, rechten en plichten zijn”, zegt Kromosoeto. Daar is lange tijd onduidelijkheid over geweest. Veel kon fout gaan doordat personen die vergaande besluiten mochten nemen, buiten schot bleven. Met de nieuwe aanpak moeten taken goed verdeeld zijn. de achterstand wat de aanvragen betreft, kan dan goed worden aangepakt.

Het mag niet al et lang duren, ook omdat ingespeeld moet worden op de bouwplannen van de regering. “Nu is er een lijst van mensen die niet weten wat hun status precies is. We hebben hooguit twee maanden nodig voor de organisatie, dan denk ik dat we een gestroomlijnd ministerie zullen hebben”, aldus Kromosoeto. Ook de bestemming van gronden krijgt meer aandacht. Het gebeurt maar al te vaak dat bijvoorbeeld landbouwgrond verder verkocht wordt als bouwgrond.

Bekijk ook:

49 REACTIES

 1. Donderdag 17 mei 2012 om 07:04 uur, door Henk Molenaar
  Ik vind het heel triest op deze manier de persoon aan te vallen die voor het eerst in de geschiedenis van Suriname binnen een week na installatie helder is in zijn beleid door bijvoorbeeld bekend te maken wat de route is voor het aanvragen van een stukje grond en helder en transparant maakt wat ALLE andere ministers voor hem niet konden/durfden/wilden/mochten doen. Meteen een week na aantreden is er een lijst met namen van aanvragers vanaf januari 2012 op het net geplaatst, waar ook een beschrijving te vinden is met de voorwaarden en route voor een aanvraag en krijgt iedereen die ooit grond heeft aangevraagd netjes antwoord wat de status is van zijn/haar aanvraag. Die lijst zal up to date bijgehouden worden. Is het de bedoeling dat je bewust alles dat een minister van deze regering doet negatief betitelt of bejegent?
  Mijn inziens is RGB tot heden altijd een ministerie geweest waar het zo te zien een geheim was hoe het functioneerde en konden diverse mensen binnen en buiten de politiek openlijk hun gang gaan met rotzooien aangezien er toch geen beleid werd gevoerd of structuur was aangebracht. Het is in en in triest wanneer mensen openlijk hopen dat het land achteruit gaat enkel en alleen om het simpele feit dat er een regering aanzit die hun niet welgevallig is. En dan heeft men het er over dat men Surinamer is in hun hart. Ik krijg dan meer de indruk dat het nooit verder komt dan de lippen. Mij bekruipt een gevoel van vervangende schaamte.
  In mijn ogen bent u abject en infaam en erger dan de persoon of personen die u bestrijdt.
  En mocht u het nodig vinden mij aan te geven dat beloften schuld maakt, dan spreek ik u over een half jaar weer op dit forum; vergeet u niet dat papier geduldig is en alles wat u schrijft u mee om de oren geslagen kan worden. Natuurlijk geldt dat ook voor mijn persoon. Uw antwoord dat ik meteen zal opslaan zie ik met graagte tegemoet waarna ik u dat over een half jaar met alle genoegen door de strot zal douwen.


  Maak melding

 2. Donderdag 17 mei 2012 om 09:49 uur, door RoyC
  Natuurlijk is de voorgaande tekst ook bedoeld voor alle AZIJNPISSERS die hiervoor of hierna de moeite nemen ook te reageren op het artikel of mijn comment


  Maak melding

 3. Beste RoyC: Over een half jaar is er weer een smoes waarom het weer niet geregeld is….

  Net zoal de 18.000 volkwoningen, de laptops voor de schoolkinderen, de vierbaans weg met flyover naar Zanderij…etc.


  Maak melding

 4. Donderdag 17 mei 2012 om 10:09 uur, door Henk Molenaar
  Ik heb geen excuus nodig aangezien u mij over een half jaar zeker met mijn woorden om de oren mag slaan bij het niet slagen van deze minister. Derhalve praat sta ik garant voor personen en niet voor alles en iedereen in regeringen, omdat ik weet dat niet iedereen daar een goede job kan/zal verrichten vanwege verschillende oorzaken zoals incompetentie obstructie van derden, tegenslagen door externe oorzaken etc.
  Voor de rest heb ik geen moeite met uw comment
  mijn goede “vriend”. Het braaksel dat u over een half jaar opgediend en via een grote trechter in uw strot gedouwd krijgt zal niet zuur, maar BITTERZUUR smaken. Jammer dat u niet creatief bent maar kopieert. er bestaan meer woorden om je afkeer van een ander weer te geven. Dat heet spelen met taal.

  Donderdag 17 mei 2012 om 09:56 uur, door Zucht
  ROYC was toch een mislukte Amerikaanse soulzanger wannabee uit de jaren 70. Ik neem het u niet kwalijk maar nu weet ik zeker dat u een ignorant persoon bent die geen weet heeft van muziek uit de vroegere jaren. RoyC is trouwens mijn voornaam met de 1e letter van mijn achternaam. Doordat, in tegenstelling tot u en andere “AZIJNPISSERS”, ik het beneden mijn niveau vind medeposters te beledigen of via denigrerende opmerkingen te kleineren en bruuskeren, hoef ik mij niet te verschuilen achter allerlei fake namen.
  Bigi leti naf’ yu: If dyeme no ben de, hati ben sa priti. ZUCHT u nog maar eens; Het lucht behoorlijk op.


  Maak melding

 5. De hele domeingrond torie is een gedoe, daar is het 1 en al vriendjes politiek, corruptie sinds 1975..Alle regeringen hebben profijt van behalve het volk, succes minister met je voornemens.


  Maak melding

 6. ‘T Gaat wel lekker zo hé, Henkie Panky….. ! Je maakt steeds minder ‘vrienden’ op dit forum en jou vriendje Wikkileaks holt maar achteloos achter jou aan. Wat een stumperds zijn jullie twee zeg !

  O ja, onze deal mbt de 18000 woningen voor de regeringsperiode van 5 jaar staat nog steeds hoor, en laat het duidelijk wezen de president heeft het nimmer over volkswoningen gehad. Gratis bestaat nergens niet !

  Ik vind het ook zeer frappant dat de Suri grondwet elke Surinamer het recht geeft op een gratis stuk domeingrond.
  Dit mag absoluut niet kunnen dus mag wat mij betreft deze wet worden geschrapt. Wie een stuk grond wil hebben(dus elke Surinamer) moet hiervoor betalen, as simple as that.

  Maar laten we wel wezen deze regering heeft in de afgelopen twee jaar heel veel werk verzet en ook heel veel gescoord voor de Surinamers. Ik heb nog niet alles op een rijtje gezet maar zal daar spoedig mee beginnen, om jullie om de oren mee te meppen als de tijd daar is.


  Maak melding

 7. Misschien dat deze regering aan een nieuwe wet moet gaan denken om bv een ieder die in het bezit is van bv meer dan 0,5 ha domeingrond, onroerendezaakbelasting middels een staffel te laten betalen want zulke afmetingen domeingrond zijn enkel voor productieve en commercieele doeleinden afgegeven.

  Hiermee slaat de regering meerdedere vliegen in één klap, want de groot grondbezitters worden dan gedwongen hun areaal in productie te brengen. Dit betekend werkgelegenheid voor werkzoekenden en meer cash voor de overheid want de grootgrondbezitters moeten nu gaan dokken ook al is hun grond niet in productie !


  Maak melding

 8. Beste Milton, Ik zit hier om vrienden te maken, zeker niet met mensen die met een paars vlaggetje zwaaien…

  Ik zal het je met onze weddenschap nog makkelijker maken.

  We gaan niet uit van 18.000 woningen maar van 2000.
  woningen op dit moment….. gaan ze dat aantal ook niet halen…

  Hoe lang blijf je nog in Paarse Sprookjes geloven???

  Hoe zit het met die andere NDP mega projecten? Of valt het binnen 3 dagen door de DNA loodsen van de amnestiewet ook onder de mega projecten……


  Maak melding

 9. Ging iets mis met mijn vorige posting.

  Beste Milton, Ik zit hier NIET om vrienden te maken, zeker niet met mensen die met een paars vlaggetje zwaaien…

  Ik zal het je met onze weddenschap nog makkelijker maken.

  We gaan niet uit van 18.000 woningen maar van 2000.
  woningen. Met op dit moment 85 (!!)gebouwde woningen. gaan ze dat aantal ook niet halen…

  Hoe lang blijf je nog in Paarse Sprookjes geloven???

  Hoe zit het met die andere NDP mega projecten? Of valt het binnen 3 dagen door de DNA loodsen van de amnestiewet ook onder de mega projecten……


  Maak melding

 10. RoyC schreef: “Meteen een week na aantreden is er een lijst met namen van aanvragers vanaf januari 2012 op het net geplaatst, waar ook een beschrijving te vinden is met de voorwaarden en route voor een aanvraag en krijgt iedereen die ooit grond heeft aangevraagd netjes antwoord wat de status is van zijn/haar aanvraag”.

  Beste RoyC, ik denk dat het om dezelfde lijst met 65 namen gaat die ik in de Ware Tijd van 16 mei tegenkwam (personen die een beschikking hebben gehad).
  RoyC, is het je opgevallen dat van de 65 namen op die lijst slechts 2 Hindoestaans klinken, 1 Chinees en 1 van een Boeroe is en geen enkel Creools? De andere namen klinken allemaal Javaans, uitgaande van de lijst zou je denken dat Suriname een provincie in het centrum van Indonesië is met een paar verdwaalde toeristen erin. Als men op ROGB eindelijk, zoals jij stelt, orde op zaken gaat stellen, hoop ik dat men met het bovenstaande ook rekening zal houden en de mensen die voor domeingrond in aanmerking komen een dwarsdoorsnede van de Surinaamse bevolking zullen zijn. Gebeurd dat niet, dan moet men niet verbaasd zijn dat het vreedzaam samenleven van alle bevolkingsgroepen naast elkaar in Suriname, niet lang zal voortduren. De Javaanse beleidsmakers die nu overduidelijk hun eigen groep voortrekken, moeten zich realiseren dat ook de Javanen eronder te lijden zullen hebben als onze vreedzame samenleving verandert in een chaos.


  Maak melding

 11. De mini-ster moet maar eerst een bestemmingsplan maken voor hij gronden uitgeeft.Er is al teveel landbouw grond uitgegeven voor de woning bouw en waar er woningen hoorde staan,zijn er chinese winkels gekomen.In een chique buurt als de Benjaminstraat kan er toch geen chinese winkel staan.Of op Elisabethshof een Roti zaak die de buurt terroriseert met de geur.
  In het verleden moesten houtzagerijen alleen langs het water staan om rondhout via het water aan te voeren.Nu rijden er trucks gevaarlijk beladen met rondhout op de wegen.
  Het land is groot 164.000 vierkante km.En het volk ontbeert een stukje grond om een hutje op te zetten.Daar en tegen occuperen anderen grond van particulieren terwijl zij meer dan 90% van het land onder zich hebben.

  Cobie.


  Maak melding

 12. Minister Ginmardo Kromosoeto, ik heb een oplossing voor u. Een goed systeem waar alle oude namen en de namen van nieuwe aanvragen voor een stukje grond van mensen in staan.
  =Je zult gauw erachter komen dat sommige twee of meer gronden in bezit hebben
  =Je zult gauw erachter komen dat vele van hen hun domein grond hebben verkocht.
  =je zult gauw erachter komen dat sommigen weer als zoekende staan ingescreven voor een stukje dmein grond.
  Weet U:::
  =Uit onderzoek is gebleken dat velen die al een luxe woning hebben waar dan ook, toch grote lappen gronden hebben gekregen, Ik zal geen namen noemen.

  =De echte armen die het hard nodig hebben komen bijna nooit in aanmerking, dit omdat zij geen kruiwagen hebben om een te krijgen.

  Omdat ik het persoonlijk weet gaat het van mijn hart om te zien hoe men omgaat met domein grond.

  TREK ALLE DOMEIN GRONDEN IN VAN DE GENE DIE HELEMAAL GEEN RECHT OP HEBBEN OF HADDEN. DAADKRACHTIG OPTREDEN EN ALLES EERLIJK VERDELEN.


  Maak melding

 13. Bal Anansi ,
  Ooit in Klaaskreek , Brokopondo , Atjoeni , Njun Lombe etc. etc. geweest ?!?
  Moet je doen , want bij elk hoekje staat djo , kromo , min , man of een pae .
  Gedraag je naar behoren en doe niet als Reinier de Vos!!!
  RECHT EN WAARHEID MAKEN VRIJ , SURINAME DOSSIERS VRIJ , NU !!!


  Maak melding

 14. Hee Kromo, je mag doen en vinden wat je wil, maar zolang die schijnheilige slang Sssssomohardjo er is zal er helemaal niets gebeuren. Maak eerst openbaar wat deze missssdadiger allemaal bezit.


  Maak melding

 15. Henk Molenaar, ik spreek jou begin 2015 bij leven en welzijn wederom hierover, want nu is het te prematuur om zaken te evalueren.

  Vraag me af waarom geen enkele ROGB minister ooit over het GLIS project heeft gesproken, want middels dit systeem zouden toch gronden en grote delen land van Suriname in kaart zijn gebracht en de eigenaren hiervan ook zijn geregistreerd !

  En inderdaad moet er een bestemmingsplan worden gemaakt voor de diverse wijken in PBM want al die wild west toestanden mbt versrekking van vergunningen aan allerhande bedrijven moeten eens een keer ophouden.


  Maak melding

 16. Beste kondremangs,
  Als deze Mini-ster het GOED wil doen; dan moet hij ALLE gronduitgiftes vanaf 25 november 1975 opvragen en doorlichten en dan gaan we zien, WIE er allemaal overheidsgrond hebben gekregen……..dan pas kan er een GOED systeem komen. Bovendien kan je een limiet aan grond per persoon stellen. Wedden dat er een heleboel POLITIEKE toppers en hun vrienden,familie en relaties door het ijs zullen zakken????
  De vraag is:DURFT DEZE MINI-STER HET AAN???
  TIME WILL TELL,KOndremangs!!!
  NOBRUYA


  Maak melding

 17. @RoyC

  Heerlijk om te lezen hoe je de achterlijke kippenboer Henk Molenaar en zijn slaafje Zucht op hun plaats weet te zetten. Deze twee ezels doen de hele dag niets anders dan het vervuilen van dit forum. Ik vraag me af of ze niet moeten werken. Alle onderwerpen bevatten vele reacties van deze onnozele pubers en hun taalgebruik is behoorlijk tokkie. Hun Nederlands is van zo’n slechte kwaliteit dat ik me ook afvraag of ze wel scholing hebben genoten. Ik begrijp niet dat deze apen zoveel tijd stoppen in het zichzelf alleen maar herhalen. Gelukkig zijn er genoeg mensen die ze kunnen opvoeden. Keep up the good work.


  Maak melding

 18. @DATRAVISIE heeft geen visie……..
  nj ja ik ben een slaafje en ben ook een ezel Tweeslachtig dus, en mijn enige scholing zijn de lessen die ik gevolgd heb in de weetnietskunde, en werken daar heb ik broertje aan dood.
  En Datravisie zonder visie, schijnbaar werk ook jij niet dus zijn wij collegas, want als jij WEL werkte, had je nooit de tijd en de wetenschap dat ik de hele dag op het forum zit……….En als je weet waar ik een cursus nederlands kan volgen hoor ik het graag….


  Maak melding

 19. Zo, ook in deze sector gerommel, het is wat hoor,ie sabie dit soort van zaken op allerlei gebied heb je al sinds mensen heugenis is Suriname, tenmiste wat ik me herinner in de begin jaren zestig, gesjoemel met gelden die uit het moederland kwam en besteed moest worden voor projecten en nog meer,verdween op een rare manier en een bekend voorbeeld is dat gedoe kort na 75 met die spoorlijn het zovele geld wat moest worden gestopt in een geweldig plan,ai boi en nog meer van dat soort gedoe, maar aboeng, dit wou ik even meegeven!!!!


  Maak melding

 20. kromo-soetoooo,

  kijk, begin bij het begin en begin éérst bij de president en zijn vrouw en kinderen te kijken hoeveel domein-grond zij hebben gestolen van de staat su.

  vervolgens naar alle alle ministers daarna alle dircteuren onder-directeuren staf-leden hoofd-stafleden alle alle ambtenaren het totale lantie-mangs-oemas inclusief vooral ronny-brunsie ,die volgens eigen zeggen wel meer dan 18000 hectare grond bezit..

  waarop hij zo appetrots is..

  wat dacht je zelf van de douane met een maand salaris multi-miljonair zijn geworden..


  Maak melding

 21. Kromo,
  als het je lukt de beschikking in te trekken van de burgers in Commewijne[tambaredjo]wiens percelen zijn uitgegeven aan een palu man,dan begin je geloof waardig te lijken.Die mensen hebben daar generalisaties lang gewerkt en gewoond en nu moeten ze weg omdat een politicus van de palu gelukt is via een slinkse weg een beschikking daar over te krijgen.De mensen hebben 14 dagen om te vertrekken.

  Cobie.


  Maak melding

 22. Donderdag 17 mei 2012 om 13:04 uur, door Ba Anansi
  Thanks voor de big up.
  Het is mij reeds langere tijd een door in het oog dat deze twee minkukels maar steeds met een hoop kretelogie pogen te scoren terwijl inhoudelijk er weinig ingebracht wordt.
  Ik vraag me trouwens in gemoede af met wie het front moet regeren als deze regering naar huis gaat. Zonder Somo en of Brunsi lukt het ze absoluut niet. En hoe willen ze dat verklaren indien ze toch dat zouden besluiten te doen. Dat wordt weer een heel mooie soap met ditmaal geen emmer maar de grootste watertank met gaten met een doorsnee van 20 cm om zeker te zijn dat het water snel genoeg kan doorstromen anders loopt de tank alsnog vol.

  Donderdag 17 mei 2012 om 12:44 uur, door Henk Molenaar
  Ging iets mis met mijn vorige posting.
  Beste Milton, Ik zit hier NIET om vrienden te maken, zeker niet met mensen die met een paars vlaggetje zwaaien…
  Schaam je niet mijn waarde “vriend” dat je je vergiste; je was zo van slag dat je niet wist wat je moest schrijven. Trouwens ik heb geen paarse outfit nodig aangezien ik zo wie zo GEESTELIJK onafhankelijk ben, wat ik niet van jou en je zeep maatje zucht kan zeggen.

  Donderdag 17 mei 2012 om 15:52 uur, door Zucht
  @DATRAVISIE heeft geen visie……..
  nj ja ik ben een slaafje en ben ook een ezel Tweeslachtig dus,
  Volgens mijn bescheiden mening levert het resultaat van een slaafs mens en een ezel geen tweeslachtigheid op. En mocht je een kruising tussen mens en dier zoals in jouw fantasie willen kan je spreken van een mens-dier hybride en daarvoor zou ik maar naar Engeland verhuizen om het in vervulling te doen gaan.
  Als je niet eens weet wat het woord tweeslachtig betekent is het wel heel treurig gesteld met jou.
  Het is natuurlijk dat je bedoelt dat je een hermafrodiet bent; tegelijk zowel mannelijk en vrouwelijk. De dikke van Dale doet wonderen als je het volgende keer weer niet weet wat iets betekent.


  Maak melding

 23. Vrijdag 18 mei 2012 om 01:15 uur, door Vene

  Vene,

  Als jou ex-Pres.Venetiaan voor meer en betere scholing had gezorgd was jouw post overbodig geweest.

  Hate it or love it!


  Maak melding

 24. “ja ik ben een slaafje en ben ook een ezel Tweeslachtig dus”

  zucht heeft eindelijk bekend wat ie is, ontkennen was niet meer uit te houden.


  Maak melding

 25. @DATRAVISIE zonder visie, maar wel met tingie vissie :”Volgens mijn bescheiden levert het resultaat van een slaafs mens en een ezel geen tweeslachtigheid op”

  Gelukkig is je mening niet relevant, dus gaan we over tot de orde van de dag.
  En wat houd geestelijke onafhankelijkheid in DATRAVISSIE ?

  En wat je advies over het verhuizen naar Engeland betreft, ik zal het in overweging nemen,want ik kom er zeer regelmatig en draag Groot Brittanie in het algemeen, maar Engeland in het bijzonder een zeer warm hart toe,cause London makes the goiing great!, and je kent het liedje waarschijnlijk wel waarin Engeland bezongen word,”For you are beautifull, and i love you dearly, more dearly than the spoken word can tell”.

  @AFU SENSIE: Goedemorgen je bent weer wakker zie ik, dank voor je mededeling, maar heb je ook nog een mening over de topic? want iedereen schijnt er 1 te hebben.


  Maak melding

 26. @Zucht

  Je bent zo in de war dat je niet eens meer weet aan wie je een reactie moet schrijven. Je moet goed leren lezen want anders denkt iedereen dat je achterlijk bent. Je gedraagt je steeds als iemand die niet helemaal honderd is en ik moet altijd lachen om je Nederlands.


  Maak melding

 27. Vrijdag 18 mei 2012 om 12:37 uur, door Zucht
  Vriendelijke “vriend”,
  Ik ben nu wel helemaal overtuigd dat je van slag bent aangezien je naar een ander reageert terwijl ik gereageerd heb op jouw comment.
  Je blijft pogen met mij een discussie aan te gaan, wat eigenlijk geen discussie kan worden, aangezien je steeds de plank mis slaat en daarenboven helemaal van slag raakt. Dat mijn mening niet relevant is, is hier niet aan de orde. Wat wel aan de orde is, is dat je om wetenschappelijk vastgestelde feiten niet omheen kan. Aangezien je mijn correctie over tweeslachtigheid niet tegenspreekt of weerlegt neem ik voetstoots aan dat je dat je dat feit erkent.
  Je vraag over geestelijke vrijheid zal ik zo simpel mogelijk pogen uit te leggen anders raak ik je weer kwijt:
  Inzicht in jezelf hebben en in ALLE omstandigheden je innerlijke kompas kunnen volgen,
  aangezien zolang je door existentie-angst en terwille van omstandigheden zoals relaties, of geld innerlijke dwang voelt iets te doen wat je in je hart niet graag wil doen of verafschuwt kun je niet spreken van geestelijke onafhankelijkheid.
  Aangezien ik geen onderwijzer ben hoop ik het simpel genoeg uitgelegd te hebben.
  Het advies te verhuizen naar Engeland betreft uitsluitend het feit dat in Engeland bestialiteit legaal uitgeoefend mag worden. Maar aangezien je frequent daar vertoeft en je vreemde verlangens en behoeften zal je daarvan reeds op de hoogte zijn.
  Schaf aub een defibrillator aan en instrueer de mensen om je heen in de buurt te blijven bij het lezen van mijn reacties naar jou toe.


  Maak melding

 28. @Zucht

  Je gaat weer zwaar op je bek met je oerstomme achterlijke manier van denken. Je moet gaan leren hoe je discussie moet voeren. Ha ha ho!! Eens een ezel, altijd een ezel.


  Maak melding

 29. @ROYC: Klopt ik ben helemaal van slag, komt door al dat NDP gepeupel dat hier rondwaart, nadat ze bij RNW zijn weggejorist.
  En ROYC waarvan ik een vriendelijke vriend ben, ik zou je niet durven tegenspreken, niet over tweeslachtigheid of wat dan ook, want er is geen spreker die een zwijger overtreft als je begrijpt wat ik bedoel.
  En ik ben blij met je uitleg over geestelijke vrijheid , want dat verklaart gelijk alles over jezelf…..
  Wat je daarna post daar kan ik geen touw aan vastknopen, dus misschien wil je zo vriendelijk zijn om een bijsluiter of een vertaling Nederlands te posten.
  Dit gezegd hebbende ben ik blij dst je geen onderwijzer bent want de leerlingen zouden de kluts kwijtraken,en dan snap je gelijk waarom ik van slag ben.
  Ik ga zodra ik in Engeland ben op onderzoek uit over bestialiteit, maar hoe komt het eigenlijk dat jij daarvan zo goed op de hoogte bent?.
  Ik kijk uit naar je reacti, alhoewel die net als jemening niet relevant is. Vriendelijke groet van je vriendelijke vriend…..


  Maak melding

 30. @MARGO HUPPELEPUP en @BONTJEDIEF heb ik met mijn posting aan mijn vriendelijke vriend ROYC jullie posting beantwoord.
  En hebben jullie nog een mening over de topic? ik wacht……en @MARGO ik ben blij dat je om mij kan lachen, want a laugh of the day, keeps the doctor away.
  En ik hoop dat engels lezen voor jou eenvoudiger is dan het Ned.


  Maak melding

 31. @Zucht
  Op de postings van sommigen die nooit the thumps up hebben kunnen scoren ,geen aandacht schenken.
  Waarin ze wel goed zijn is telkens als overwinnaars uit de bus komen in de categorie’reactie verborgen door negatieve beoordeling’.Ze zullen straks onzichtbaar zijn hier na een minuut of twee.


  Maak melding

 32. @RAY :Je hebt gelijk je kan ze soms beter negeren. En ze zijn zo onnozel dat ze door hun grenzeloze haat jegens Ned. en de Ned. en de ABB brigade niet eens door hebben dat ze gigantisch in de maling worden genomen.Smakeloosheid komt in vele smaken, domheid ook……


  Maak melding

 33. @Vrijdag 18 mei 2012 om 15:53 uur, door Zucht
  “Geachte heer”,
  Je laatste posting maakt dat ik na deze comment een eind maak aan ons tête-à-tête, aangezien het vermoeiend begint te worden op een uw niveau steeds corrigerend bezig te blijven. Dat u al meerdere malen mij bv op attent wenst te maken van uw rijkdom is nu wel doorgekomen, de vraag is natuurlijk hoe dat bereikt is. Containervervoer schijnt heel erg lucratief te zijn; maar even terzijde. Afgeven op mensen als gepeupel lijkt mij niet nodig en generaliseren is helemaal uit den boze maar dat vergeef ik u als ik u mij dan ook een onder de gordel opmerking wilt vergeven dat ik hier de masala mijlenver ruik. Kijk dat is het niveau waarop u acteert en waar u mij naartoe wenst te lokken en dat voor mij zo vermoeiend is. In uw ogen zijn mensen die het met u oneens zijn wat ik begrijp NDP fanaten,wat impliceert dat Suriname bestaat op mensen van uw politieke signature en NDPers. DE conclusie die ik daaraan verbind is dat u de NDP een groot compliment maakt dat die het overgrote deel van het Surinaams volk achter zich weet. Dat is een heel erg defaitistische gedachte wat ik heel erg triest vind. Je hebt het erover dat er geen spreker is die en zwijger overtreft; welnu het ligt aan de zwijger als die op de juiste momenten weet te kiezen om het gesprek niet te vervolgen overtreft hij daadwerkelijk de spreker; als U begrijpt wat IK bedoel. Wat u niet moet doen is in een polemiek met mij belanden over gezegden en uitdrukkingen. Dat zal ons nergens toe leiden maar wel een van ons doen lijden en naar mijn bescheiden mening ben zal dat niet mijn persoon zijn. Ik ben blij dat u erkent dat mijn uitleg over geestelijke vrijheid alles over mijn persoon verklaart; een groter compliment had u mij niet kunnen doen, waarvoor dank. Dat u aan de rest geen touw kon knopen is begrijpelijk maar simplistischer zal me echt niet lukken derhalve stel ik voor dat u een gesprekspartner zoekt die u na uw repliek op uw niveau van dupliek kan dienen. Geef mijn portie maar aan FIKKIE. Door aan te geven dat u naar Engeland reist moet u wel beseffen dat u aan AANSTELLERITES lijdt; een enge levensbedreigende ziekte. U lijkt zich in uw laatste zin enigszins zich vergaloppeerd te hebben aan een contradictie, aangezien u aangeeft dat mijn reactie en mening niet relevant zijn, edoch is dit wel uw zoveelste comment op een reactie mijnerzijds.
  Een bescheiden advies is dat als u iemand wilt kwetsen u wel correct moet zijn: het gezegde is niet:
  a laugh of the day, keeps the doctor away; maar het is:
  ONE laugh A day, keeps the doctor away.
  Dus Engels is niet uw sterkste taal kan ik veilig concluderen. In elk geval het schrijven en volgens mij in navolging daarvan het begrijpen dan ook niet. Ik hoop dat mocht u de volgende keer Engeland bezoeken u of een tolk meeneemt, aangezien u constant laat doorschemeren dat u goed in de slappe was zit, of familieleden daar heeft die de Engelse taal WEL machtig zijn. Het kan natuurlijk dat u uitsluitend in familiaire kring vertoeft en converseert in uw eigen brabbeltaaltje, aangezien u het Nederlands noch het Engels op een acceptabel niveau machtig bent.
  @Vrijdag 18 mei 2012 om 16:39 uur, door Ray
  Nu begrijp ik waarom de duimpjes ingebouwd zijn. Het was dus op uitdrukkelijk verzoek van u en de andere kindekens die anders snel verveeld zouden raken van de reacties van anderen. “het is spannend hè”. Leef je maar uit hoor, want dat gedeelte is volledig en uitsluitend jullie FEESTJE en ik zou, door daar ook aan mee te doen jullie zonder twijfel te kort doen.
  @Vrijdag 18 mei 2012 om 16:46 uur, door Zucht
  Een laatste correctie mijnerzijds is dat smakeloosheid geen smaak indiceert en domheid maar 1 smaak kan hebben aangezien je of dom bent of niet dom. maar dit natuurlijk als kwinkslag bedoeld om u niet teveel in verlegenheid te brengen. Voor de rest wens ik u en de uwen veel liefde toe, want als u en uw zeepmaatjes alleen de duimpjes hebben als vertier is uw leven wel erg mager ingevuld.


  Maak melding

 34. ROYC: Wat jammer nou dat er een eind aan onze tete-a-e is gekomen.daarom zal ik niet inhoudelijk ingaan op je zoals PASEW het noemt” ellenlange betoog”, al was het (nogmaals) dat je mening er niet toe doet.
  Ik wens je een fijn leven toe.
  Als laatste geef ik nog aan je mee om vooral de laatste 2 allineas van mijn posting van 18 mei 2012 16.46u gericht aan RAY een paar keer goed te lezen, van voren naar achten en van boven naar beneden, misschien dat je dan het licht ziet. keep up the good work…….

  @PASEW:Ik ga met je mee in het verzoek kort maar krachtig.
  Want : The longer the explanation, the bigger the lie………


  Maak melding

 35. Zucht,thanks man,alsook een ieder die zich hieraan houdt!!!

  Organiseer een PleinPret,..ga zingen ‘Vrede’, nodig uit een priester die 70 % v/d bevolking uitmaakt voor staatsvijand,zorg voor ete drinke en gratis vervoer met aanwezigheidspremie,dan heb je een ….

  ……….ELLENLANGE SHIT O SHIT………..


  Maak melding

 36. @Zucht

  Je hebt geen enkel weerwoord. Je vlucht voor de discussie. RoyC lult je helemaal vast en je bakba Hollands en Bakba Engels zullen je niet helpen.


  Maak melding

 37. @ Milobisu,
  Kan jij ons in het kort uitleggen wat RoyC ons probeert uit te leggen, want ook ik kan er geen touw aan vastknopen.nog kleine opmerking wil aan toevoegen,in 1945 had Adolf ook een overgrote deel van de Duitsers achter zich.


  Maak melding

 38. @MILOBISU:
  Ja ik ben op de vlucht geslagen voor Royc,want ik ben allergisch voor geriatrische correcten, maar ik ben er klaar voor om de discussie met je aan te gaan.
  En ben je niet toevallig Milobisu alias afu ede sencie?


  Maak melding

 39. Zaterdag 19 mei 2012 om 14:49 uur, door wikkileaks
  Zaterdag 19 mei 2012 om 18:03 uur, door Zucht
  Zaterdag 19 mei 2012 om 18:26 uur, door Henk Molenaar
  angezien ullie inhoudelijk geen op of aanmerkingen hebben op mijn comment en de enige reactie is dat het lang is, ga ik er votstoots vanuit dat het goed in elkaar zit. Het verbaasd mij echter wel dat inplaast mij van repliek te dienen Zucht in zijn angst voor wat tegenstand zijn giftige pijlen op iemand anders richt. Dat is niet alleen LAF maar ook om de woorden van prinses Maxima te gebruiken “een beetje dom”. Maar ik snap het wel een beetje hoor en ben niet boos.
  Van wikkileaks weet ik al jaren dat hij maar 1 niveau heeft en dat is het stalken van DDB en daarmee houd het op. ik wens je veel succes en hoop dat je een beetje meer geluk hebt de komende tijdwat er niet naar uit ziet. Ik heb zelfs het vermoeden dat DDB je nog zal overleven, aangezien strees je sneller oud maakt.
  henkie hoef ik niet te antwoorden aangezien hij al aangeeft waar hij woont. Ik heb wel de waarschuwing voor hem: pas op dat jij jezelf niet doortrekt.


  Maak melding

 40. @ROYC: Ik dacht dat onze tete-a-tete voorbij was, maar ik begrijp wel dat je het niet kan laten om op mij te reageren.Ik werk als een magneet op je.
  Het gaat in elk geval al een stuk beter met het inkorten van je ellenlange betoog.
  Wat nu nog rest is de inhoud, waar daar kan ik nog steeds geen touw aan vastknopen.
  groet van je vriendelijke vriend……….


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.