Suriname dreigt Nederland te verliezen als markt

73

PARAMARIBO, 16 mei – Suriname dreigt Nederland volledig kwijt te raken als afzetmarkt voor landbouwproducten. Volgens parlementariër Henk Ramnandanlal is het eigen schuld, dikke bult. Groenten en fruit blijven straks lokaal rotten door koppigheid. Nederland heeft vaker gewaarschuwd voor het gifgehalte in deze producten. Suriname wordt al aangemerkt als ‘risicoland.’

Maar op een of andere manier wordt daar niet al te zwaar aan getild. Nadat het splinternieuwe voedsellaboratorium in vlammen was opgegaan, is er geen haast gemaakt met de herbouw. De meting van landbouwproducten laat dan ook flink te wensen over. “En dus als Suriname nu als risicoland wordt aangemerkt, betekent het dat we in Suriname de hand in eigen boezem moeten steken”, zegt Ramnandanlal tegenover de Ware Tijd.

De vorige regering was al laks en de huidige doet het nog een keer over. Volgens Nederlandse metingen zit ruim tien procent van de Surinaamse groenten vol gif. Het betreft merendeels resten van bestrijdingsmiddelen. “Het is niet dat ik zeg dat we niets hebben gedaan. Maar het is duidelijk dat we niet voldoende erin geslaagd zijn onze groente- en fruitexporten naar Nederland veilig te stellen”, aldus Ramnandanlal. Over de gevolgen voor de Surinaamse consument dan nog niet eens gesproken.


73 REACTIES

 1. Lieve lezers tot mijn grote spijt moet ik bekennen dat dit bericht 100% klopt, we zijn altijd zo vol lof over dat groente en fruit hier lekkerder smaakt, maar ik zei gisteren nog ”alles smaakt bitter” =alles ja= en ik kan er maar 1 reden voor geven… GIF…. in Su uit blik en potjes eten is dan ‘gezonder’ dat voldoet nl wel aan de eisen qua gezondheid…. ik vind het heel jammer maar het bevestigt wat ik al vermoedde.

  Suriname maak hier werk van !!!


  Maak melding

 2. Die laatste zin van dit artikel spreekt boekdelen:

  “Over de gevolgen voor de Surinaamse consument is dan nog niet eens gesproken.”

  In plaats dat men eerst zorgdraagt voor een veilige locale consumptie, dan gaat men praten over export stagnatie c.q. verlies. Dus, pas wanneer men het in de portemonnee voelt, komt de zorg om volksgezondheid om de hoek kijken. Ongelooflijk.

  Aan dit artikel had ook toegevoegd moeten worden dat de groente productie in Su. nu grotendeels in handen ligt van Haïtianen.

  De Haïtianen leasen inmiddels landbouwgrond van Surinamers en zijn daarmee de nieuwe tuinbouw-producenten van Su.geworden.


  Maak melding

 3. ja,ja in su slechte groenten en fruit net als of hier van nederland heel goed zijn elke dag wordt hier een ziekte ondekt pas wanneer het laat is hormonen zijn zeker gezond om te eten???kip van 2 weken en komkommer van 8 dg lekker gezond!!!!!!!


  Maak melding

 4. Gif op groente en fruit. Gif in de bodem van Brownsberg(+ de rest van de vernietiging daar). Conclusie: het gaat goed met Suriname.
  Hé Bouta, waarom je spul uit Colombia halen, maak van Suriname het land met de grootste papaverteelt. Dat is nu toch ook al jou core business. Jij weet alles van coke-handel. Uiteindelijk wordt coke sowieso HET exportproduct van Suriname…of is het nu al!!


  Maak melding

 5. Als we in jullie mooie landje wonen gaan we ook alles zelf verbouwen.
  Vergis je niet hoor, hier in Nederland bespuiten ze ook de appels en peren, spul waardoor het harder gaat groeien, dus ik schil alles.


  Maak melding

 6. @krish
  Wanneer houden jullie op met deze houding om telkens weer wanneer er terecht iets slecht uit Suriname komt (want dit is toch levensbedreigend) direct weer naar Nederland te wijzen?Mogen wij dan vergiftigd worden in Suriname?Wat voor een Surinamer ben jij?Je zou als echte Surinamer juist blij met dit bericht moeten zijn!


  Maak melding

 7. Geen prettig nieuws, foute boel en als die ptatta groenten etc gaat weren dan is het weri ja en terecht
  want reken maar als mens als je die rotsooi in je krijgt, ie kkkkkk……..Baja sam fin dja groentoe vroktoe, nooit ie sab sang je bai, en zo meer, en het maakt niet uit wat voor groenten, maar vervelend en niet goed vooral voor die mensen overzee.


  Maak melding

 8. @anne.
  Die hoeveelheid bespoten gif is in Nederland bij wet toegestaan en dat gif gehalte op Surinaamse fruit en groenten niet.Begrijp dat nou!


  Maak melding

 9. @Medusa

  Het gif is niet ons grootste probleem. We moeten proberen om detectie van het gif te voorkomen. Zeker voor onze producten richting Nederland. Voor de interne Surinaamse markt moeten we wel alles doen om de producten gifloos te maken. Als je daaraan wilt meewerken dan ben je een echte Surinamer.


  Maak melding

 10. Volgens DDB & Co hebben ze Holland niet nodig. Nee, alle groenten, fruit en droge vis gaat dan toch naar China.
  Ja toch. Of naar Equatoriaal Guinea naar DDB zijn nieuwe vriendje Nguema Mbasogo.
  Die Mbasogo heeft inmiddels zijn oudste zoon uitgeroepen tot opvolger. Idee voor DDB.


  Maak melding

 11. Leiden 16 april

  Een drietal punten,

  Allereerst verbaast het mij altijd dat berichtgeving vanuit holland altijd voor waar wordt aangenomen.
  waar is de tweede controle, waar is de int controle.
  Mensen geen paniek nog, en begin vooral geen blikjes hollandse bruine bonen massaal in te kopen.

  Wat men dient te begrijpen in deze is dat de hollanders hun media berichten altijd kleuren naar hun eigen materiele voordeel toe. Dit doen ze altijd om hun concurrentie positie te verstevigen. Waarom reppen de hollanders het nooit over hun int vrouwenhandel. hun int drughandel, hun int kinderhandel etc etc.
  ik heb wel respect dat het desbetreffende parlementslid de zaak toch aankaart. Er was een reactie die gaf de haitianen meteen de schuld. Wilt u niet zo racistisch zijn. Wij zijn geen hollanders ja, om een groep direct als dader aan te wijzen uit het motief van voordeel verwerving. Ik hoop dat het parlementslid zijn acties doorzet, want er moet snel een behoorlijke tweede controle plaats vinden, ook moet het proefstation direct worden bemand op een nieuwe locatie. Er is ruimte zat op velerlei overheidslocaties. Steun vanuit Ned kan er ook worden geboden. Op bep. punten moeten surinamers niet te trots zijn om hun landgenoten in het buitenland hulp te vragen.

  Als tweede punt wil het hebben over de plannen om een PSO card in te voeren voor Sur. Niet doen. Het onderzoek waarop Dhr Lackin zijn voorstel wil doen is gedaan naar indiase gegevens en indiase situatie. Die is totaal verschillend dan de surinaamse. De toeristenkaart is wel goed. Een PSO kaart zal een nieuwe bevolkingsgroep doen ontstaan in sur. Criminele hollanders die via schijnhuwelijken zo de drugshandel, vrouwenhandel, kinderprostitie etc. etc in zullen gaan . Er zijn nog talloze andere negatieve efecten. De minister weet van de zaken. Het is het beste om een overgangsperiode te creeren van drie jaar waarin de Surinamers in holland, die geen connecties met holanders hebben voor de sur nat. kunnen kiezen. daarna is het einde van de neo koloniale band met de hollanders.

  Als derde punt wil ik het kort nog hebben over het onderdrukken van de Surinaamse cultuur in Ned. Ik noem op, Kwakoe is weg, In R’dam zijn alle 16 feestzalen gesloten. Sur ver die sluiten, etc etc.. ik vraag mij af wie hebben het nu slechter de Surinamers, of de surinamers in Ned..

  Met vriendelijke groeten
  Mr Roy Siwpersad
  Jalhint@hotmail.com


  Maak melding

 12. Mr. Roy Siwpersad

  ls derde punt wil ik het kort nog hebben over het onderdrukken van de Surinaamse cultuur in Ned. Ik noem op, Kwakoe is weg, In R’dam zijn alle 16 feestzalen gesloten.

  Daar gaan we weer> Kwakoe is weg omdat de Surinamers ZELF die hef festijn organiseerde er financieel en organisatorisch een enorme zooi van maakte.

  Altijd dat vinger naar iemand wijzen als je er zelf schuld aan het falen hebt word ik doodziek van.


  Maak melding

 13. Suriname dreigt niets te verliezen, het is pure boycot. So be it!!! De goederen, die in omgekeerde richting zijn bepaald niet vrij van allerlei chemische rotsooi!


  Maak melding

 14. ROY SIWPERSAD: Zoals eerder aangegeven zijn de enigen die verantwoordelijk zijn voor het verdwijnen van Kwakoe, de organisatoren die er een financieel en organisatorische puinhoop van hebben gemaakt.
  En als de Politie Rotterdam- Rijnmond niet elk weekend hoefde uit te rukken om vechtpartijen, schietincidenten en andere en overtredingen van allerlei regels niet uit hoefden te rukken, dan waren de 16 Rotterdamse feesttenten nog steeds open.
  Maar natuurlijk kruipen de Suris weer vuistdiep in de slachtofferrol.A bad workmen blames his tools…….zucht zucht zucht…..


  Maak melding

 15. En wat ‘slachtoffer Mr. Roy Siwpersad”

  De party centra in Rotterdam zijn gesloten omdat er na elk Surinaams feest ongeregeldheden uitbraken en zelf doden vielen door steek- en schietpartijen.

  Dus kappen met dat vingertje naar anderen.


  Maak melding

 16. Beste Paraman: ik zou zeggen eet smakelijk.

  En als je na 2 maanden heerlijke Surinaamse groenten plotseling een staart aan je begint begint te groeien……..


  Maak melding

 17. Mensen Mensen,al deze problemen zoeken jully zelf.
  Jully willen toch de mooiste groente hebben…..dan moet je maar bespoten groenten eten….ik luister liever naar me grootmoeder…als niet eens een mier het wil eten,eet ik het ook niet.


  Maak melding

 18. Als je oker soep verkoopt en jou kopers klagen over de pittigheid van jou soep, dan moet je als verkoper jou aanpassen aan jou consumenten.


  Maak melding

 19. Paraman is terug naar Nederland!! na veel lepiebana gesmuld te hebben.

  Okro soepoe, moi taja brafoe, datie ding jongens lobie!!

  Hallo zeurpieten niet zeuren! allen wilt goede en gezonde produkten! het is buitengewoon goed dat er gecontroleerd wordt.

  Een gewaarschuwd mens telt voor twee! Ik hoop niet dat, als Nederland het niet afneemt, dat Suriname al die produkten gebruikt bij Coropinadranken en al die Surinamers welke de produkten gebruiken een zelfmoord aanlsag plegen door toedoen van die hufters van landbouw en dienst van waren.


  Maak melding

 20. @Woensdag 16 mei 2012 om 17:40 uur, door Mr. Roy Siwpersad

  Het bericht is afkomstig van: Henk Ramnandanlal
  Onder verwijzing naar mijn eerder posting op WKN (gistern) dat is een domme fanatieke PALU-er. !!
  Ook kan ik melden dat NL het regelmatig over drugshandel heeft. Meestal omdat er weer een landing uit een kleinlandje in Zuid Amerika onderschept is. Of bolletjes slikker. Vreemd dat jij jezelf mr tobedeeld en dat niet weet. Over mensenhandel kunnen we ook kort zijn. Die wordt in NL serieus aangepakt. In SME niet. Toch zijn het afgelopen jaar meer – relatief – meer gevallen in SME geconstateerd.

  Ook zou het fijn zijn als je verduidelijkt wat je probleem met Kwakoe is. Bedoel je soms te zeggen dat NL de hossel cultuur van oplichters die hun rekeningen niet betalen instant moet houden?? Is dat een verweven goed??


  Maak melding

 21. Roy Siwpersad van mij mag je al die ongekeurde produkten opvreten!! dan is het geen siwpersad maar piw-djahar(neem vergif in)! proost en eet smakkelijk!! Je zult de hufters van Suriname die falen in de keuring wel tegen komen in de hel!stel maar dan de vraag waarom???

  Daal rotie ghawo, prabhoe ke goen gawo(Eet daal met rotie en wees god dankbaar)!


  Maak melding

 22. @ henk molenaar,

  je kunt duidelijk op de forum merken wat voor kwaliteit voer sommige paarse forumleden hebben gekregen.
  haha tast iets aan en ze zijn supper gevoelig. tevens zijn ze hun identeit kwijt dat ze zich voor hindoestanen en javanen uitkomen.

  sorry ik moest effe serieuze onzin kallen.

  bye en de groeten uit de zuid Frankrijk


  Maak melding

 23. Krish wees blij dat er toch in Nederland gecontroleerd wordt Mister, anders had jij die kip en de komkommer binnen gewerkt en allang gecremeerd was!!

  Bovendien wordt er over Suriname gesproken en niet anders! kun je wel lezen en begrijpen!! neen? dan is het wel te begrijpen!!!! en dit geldt ook voor die Roy Siwpersad.

  Dus over produkten waarin gif voorkomen no, no, no baja SSSSSSSSSSSSSSS


  Maak melding

 24. Er zijn voldoende firma’s in Nederland waar Surinaamse regering terecht kan om te laten zien dat de gif percentage wel voldoet indien deze onjuist zijn aangenomen door de Nederlandse AID (denk ik).probeer T NO op zijn minst!
  Maar uit het berichtje blijkt dat de parlementariër zit de fout toch daadwerkelijk bij ons en niet in Nederland.
  Let echter wel dat EU dadelijk ook alles gaat weigeren vanuit SU.

  grt Piet.


  Maak melding

 25. en dit nou is precies waarop baas zit te wachten..

  zo ver mogelijk van nederland blijven, ookal gaat de economie naar de knoppen,het volk pinaren geeft niet maar niet toejuigen aan die bakras,en nu komt het.

  wel wel als de movinas nu niet wakker worden,dan is het gedaan met de su.landbouw..

  misschienn kan baas nog redding brengen om zijn geschreeuw gestalte te geven in het caraibisch gebied als landbouw schuur met vergiftigd producten..

  wie weet..


  Maak melding

 26. Wat mij betreft maken ze in Suriname per direct werk van. Als ik de komende dagen geen verbetering lees over het gebruik van pesticides door deze niet in deze mate te gebruiken, koop ik dus in ieder geval geen vers produkten uit Suriname.

  Eet het zelf maar op.

  Eet smakelijk !


  Maak melding

 27. Ik snap niet waarom AFRIKAANSE LEEUW geen versproducten koopt daar in Timbuktu? Of ze zelf gaat telen in de sahara.
  En het enige waar ze snel mee zijn in Sur. zijn amnestiewetten er door heen jagen, en graaien in landskas, en het toe-eigenen van domeingrond.


  Maak melding

 28. Woensdag 16 mei 2012 om 23:11 uur, @Zucht,

  Zo zijn adelijke families ontstaan en vandaag de dag hebben hun nazaten een aardappel in de keel en een muis in de plek waar de zon nooit schijnt.


  Maak melding

 29. Liever de kop van een rat, dan de staart van een leeuw.
  En verschil moet er wezen,we kunnen niet allemaal hetzelfde zijn.
  maar ik heb ergens nog een doos met spiegeltjes en kraaltjes liggen op zolder geloof ik, of in mn wijnkelder.


  Maak melding

 30. Nederland heeft vaker gewaarschuwd voor het gifgehalte in deze producten. Suriname wordt al aangemerkt als ‘risicoland.’

  Surinaamse landbouw producten laten wij al jaren bewust links liggen. Wij horen regelmatig wat die gasten daar niet goed doen met de landbouw producten/gewassen.

  Parlementariër Henk Ramnandanlal is mede schuldig,hier aan. Hij heeft in Wageningen (in NL.)gestudeerd.Waarom doet hij niet iets met zijn landbouw kennis ?

  Groet,Ram Ram,Goeda Hafies ( Veel wijsheid !!!)


  Maak melding

 31. Beste mensen het is te kort door de bocht om deze regering hiervan de schuld te geven.
  Hoelang zit deze Parlementariër Henk Ramnandanlal in deze functie?
  Tevens kost het jaren om de regels en wetten aan te passen en zeker ervoor te zorgen dat de foute bestrijdingsmiddelen niet meer beschikbaar zijn in de teelt!
  Veel succes en ik blijf even van onze lekkere groenten af.
  Maar ja ben blij dat we zelf genoeg in de tuin hebben staan!


  Maak melding

 32. Wanneer Suriname in haar ontwikkeling voorbij zal gaan aan deze in diaspora bivakkerende club zal zij doen alsof zij het in Keulen horen donderen. Dan nog liever de Brasileiros, Chinesen en Haitianen accommoderen!


  Maak melding

 33. Waarom zie en hoor ik niets van anna_z???
  Ik weet het wel hoor, Afu Sensie is anna_z!
  Dat alles in SU nu naar buiten komt is regelrecht te danken aan wat er zich daar allemaal afspeelt.
  SU wordt nu extra gecontroleerd, gewoon omdat dit nu extra nodig blijkt te zijn!
  Bouterse vergiftigd niet alleen zijn eigen land en medemens, hij probeert de rest van de wereld ook om zeep te helpen!
  Ik ben eigenlijk best benieuwd onder welke ster deze lulhannes is geboren, lijkt verdacht veel op Adolf Hitler, die had ook zulke klote streken!


  Maak melding

 34. Wat is WKN ontzettend saai geworden. Gewoon boring. Waar zijn de smaakmakers toch gebleven? Moeten we het blijven doen met de vlakke Henk Molenaar, de vervelende Zucht, de lichtgewicht Piet paniek en al die andere saaie reaguurders? Wanneer komt er weer leven in de brouwerij? We willen het vuur van de Afrikaanse leeuw, de scherpe steken van paraman, de dodelijke woorden van Sabidiri en Afu Sensi. Alle reacties lijken tegenwoordig op elkaar en dat maakt alles zo boring. Alleen maar reacties tegen Bouta is gewoon saai en vervelend.


  Maak melding

 35. MekAFajaKonBaka: nee jij bent een aanwinst voor dit forum…. Waarschijnlijk ben jij zelf een van de mensen die je mist maar nu ment andere nickname

  En zijn alleen maar reacties tegen Bouterse omdat zelfs zijn grootste fans nu inzien dat Bouterse als president één grote ramp. De slechtste president van SU van de afgelopen 35 jaar en dat is een hele prestatatie


  Maak melding

 36. Hhahahaaaa ai (Mr)Roy Siwpersad yu tjading .
  Wanneer gaan wij leren om de schuld bij ons zelf zoeken? altijd is het een andere die het heeft gedaan.
  De reactie Van Roy Siwpersad is naar mij mening emotionele dom geklets die helemaal nergens op slaat.
  Er is een duidelijke toename van bepaalde ernstige ziektes in Suriname die wel degelijk te maken hebben met de vele soorten gift die wordt gebruikt, zelfde geld voor de hoeveelheid kwik wat wordt gebruikt in Suriname, iedereen weet het maar ze kijken met zijn allen de andere kant op.Nederland is een hele grote afzet mark voor Surinaamse tropische producten.
  Wij maken slecht gebruik van honderdduizenden Surinamers die in Nederland wonen. Om te laten zien dat wat Roy Siwpersad beweerd klinkklare onzin is wil ik verwijzen naar Indonesie India,Singapore,Maleisie hun tropische producten zie je wel liggen in de supermarkten. @ MeKaFajaKonbaka Ik heb een advies voor jou www. Dino Bouterse .nl daar kan je jou pro eitje kwijt .


  Maak melding

 37. Het “gifprobleem” is niets nieuws, dit is al geruime tyd bekend. Vorig jaar is een container met sopropo teruggestuurd naar SU ivm hoge concentratie gif, je raadt het al…sopropo’s zijn NIET vernietigd in SU maar zijn op de markt gebracht. Groenten uit o.a. SU moet je eerst heel goed wassen voordat je de groente gaat snijden, vervolgens opnieuw heel goed wassen als ze gesneden zijn.

  Volgens mij is ook al voorspeld dat mensen in SU over 10 tot 15 jaar ook te maken gaan krijgen met hoge sterftecijfer aan kanker mede doordat momenteel op grote schaal kwik wordt gebruikt voor de gouddelving…Onderzoek heeft nu al uitgewezen dat ook kinderen die in de buurt wonen waar goud wordt gedolven, sporen van kwik al in hun lichaam hebben…

  Is SU wel hierop voorbereid… Ik denk het niet….
  o.a. Antisiperen is volgens mij een vies woord voor de politiek…


  Maak melding

 38. Woensdag 16 mei 2012 om 23:40 uur, @Zucht!

  En tot op de dag van vandaag eren de meeste naties Moi Afrikaanse Leeuw in hun wapenembleem.


  Maak melding

 39. Beste Roy, Het is opvallend hoeveel kankerpatienten Suriname op dit moment telt en ik praat helaas uit ervaring..

  Dat tomeloze sproeien van alles wat groen is in Suriname met gramazon moet echt worden verboden. Ik zie mensen uren sproeien en vijf minuten later spelen er daar weer kinderen: dan kan natuurlijk nooit goed zijn.

  Echt onvoorstelbaar dat dit maar zo maar kan.


  Maak melding

 40. @Henk Molenaar
  Ik denk dat het een roep in de woestijn is,misschien zelfs een te late oproep.Iedereen is al besmet;is het niet door landbouwgif dan wel door de vreselijk gevaarlijk ongezonde Chineze produkten in winkels,supermarkten en op de Surinaamse markten!


  Maak melding

 41. Landbouw is een stief kindje van de NPS en consorten.Prioriteit techniek[ zie geld verspilling WEST Suriname] grote projecten. Net wat ik de vorige keer had aangegeven Glasvezel netwerk uit Frans Guyana kosten 300 miljoen US dollar. Er wordt geld opgemaakt aan projecten wat niet in het belang van Suriname is maar voor de pocket en ego.Mee gemaakt dat als er een dieren ziekte uitbreekt je geen hulp van de overheid hoeft te verwachten. Als je de peil punten ziet van alle overheden nu en in het verleden is om de grondstoffen die Suriname rijk is te verkopen iets anders komt niet in hun hoofden. De landbouw zou een van de economische peilers moeten worden. Een deel van de winst van de aardolie zou in de landbouw gestopt moeten worden in plaats naar de NPS en consorten.


  Maak melding

 42. Piet paniek; Wij consumenten moeten óók goed wakker worden en de Surinaamse groenten zolang links laten liggen !!!

  Ik blijf erbij; Parlementariër Henk Ramnandanlal is samen met PALU mede schuldig hier aan.Deze man is jaren geleden afgestudeerd (in NL. Wagening) als landbouw Inginieur. Hij zit nú 10 á 15 jaar of meer in Suriname. Waarom heeft hij dit soort zaken niet eerder aan de grote klok op gehangen/meer tam tam gemaakt ? Hij is ,dit toch min of meer verplicht aan de gemeenschap !!!

  Is hij soms ook één van de mensen (Surinamers), die zijn opgedaane kennis niet in de praktijk kan toepassen ??? Het gaat niet om wetten te veranderen. De landbouwers moeten bewuster gemaakt worden.

  En inderddaad, zoals u stelt; de foute bestrijdingsmiddelen niet meer beschikbaar stellen in de teelt !

  Groet,Ram Ram, Goeda Hafies ( Veel wijsheid !!! )


  Maak melding

 43. @Henk Molenaar

  Je moest eens weten wat voor bende in Nederland wordt gebruikt. Dat is vele malen erger dan in Su. Hormonen in de kip en in rund en varken vind je zeker wel okee. Ga toch koken. Nederland behoort tot de meest vervuilde (lucht) landen ter wereld. Lees de statistieken er maar op na. In Su is niet alles perfect maar kijk ook eens in je eigen vervuilde keuken.


  Maak melding

 44. @Henk Molenaar
  BLAKKA INGIE moet nog veel leren.
  Dat is de “hibbie” waarmee wij als Surinamers zitten. Er wordt een misdrijf tav de VOLKSGEZONDHEID gepleegd.Eén dat ons allen treft,maar daar we mogen niets over zeggen,omdat het om Suriname gaat..Je hoort de uilskuikens vaak brullen:
  “NEDERLAND IS NIET BETER,WANT DAAR GEBEUREN ER NOG ERGERE DINGEN”.Maar dat haalt verdorie toch niet weg,dat Suriname op de verkeerde weg is.Een verstandig mens zou blij zijn met deze ontdekking,want hierdoor leven ik,mijn familie,vrienden,kennissen,landgenoten langer en zijn tenminste van voortzetting van dit gevaar gevrijwaard.
  BLAKKA INGIE,Louis van Gaal zou zeggen:”Ben ik nou zóóó slim of ben jij nou zóóó dom”!!!!


  Maak melding

 45. Beste Blakka Ingie: Dus jij gaat toch die vergiftigde Surinaamse groenten en fruit eten omdat het in Nederland nog erger is…….

  Slim zo’n redenering


  Maak melding

 46. @Zucht
  je zegt :”DDB is toch ook een indiaan”?

  Dat zegt hij, maar of de Indianen dat ook vinden?
  De Indianen noemen hem een basra Ingie!
  (Lees bastaard Indiaan).


  Maak melding

 47. @Henk Molenaar
  Jij schrijft:”Beste Blakka Ingie: Dus jij gaat toch die vergiftigde Surinaamse groenten en fruit eten omdat het in Nederland nog erger is……!”.

  Ik acht hem daartoe instaat, gezien het niveau van zijn inbreng hier op dit forum!
  Let echter op je woorden!Straks krijg jij de schuld dat jij hem ertoe gedwongen hebt!Hahahahaha!
  Zoals er iets in Suriname wordt geconstateerd,het in zijn ogen de schuld van Holland is!!


  Maak melding

 48. Dit is een repost waard!!!

  Van: Woensdag 16 mei 2012 om 23:32 uur, door Afrikaanse Leeuw

  Aan: Woensdag 16 mei 2012 om 23:11 uur, @Zucht,

  Zo zijn adelijke families ontstaan en vandaag de dag hebben hun nazaten een aardappel in de keel en een muis in de plek waar de zon nooit schijnt.

  LMAO


  Maak melding

 49. Pres.Bouterse gaat het fiksen voor het volk. Dat is het verschil met de vorige regering.

  Maar hold on! Pres. Bouterse is geen Pres. Obama, want jullie verwachten wonderen van hem. Zelfs Pres.Obama heeft het moeilijk met een land wat veel verder is.

  Jullie verwachten alles vandaag, liever gisteren.
  Kom met realistische verwachtingen!


  Maak melding

 50. Als wij naar de feiten kijken dan zien wij dat Afrika economisch nooit wat voor Suriname heeft betekend en omgekeerd niet.
  Stop A.U.B met die domme zinloze en emotionele discussie.
  @ Paramanpinto, Blijf jij maar lekker dromen me boi.
  Die Hatianen,Brazilianen en Chinezen zijn die zwarte broeders en zusters van mij in SU al voorbij gestreefd, blijf maar wachten op die gebraden duif. @ Afrikaanse Leeuw wanneer kom een je keer met iets relevant?
  Zwarte mensen zijn kampioen in het Kopieren van de slechte dingen, aldus Julian with.
  Met schelden an afgeven op de blanken en hun maatschappij komen wij zwarten geen stap vooruit.In India hebben ze dat al jaren door zie daar de economische en kennis vooruitgang die India door maakt.In Brazilie zijn ze van militaire dictatuur over gegaan tot democratie, zie daar de economische vooruitgang, Turkije idem dito.Bouterse had grote smoel in de jaren 80 tegen Nederland zie wat er is gebeurd met onze Economie en onze geld waarde.


  Maak melding

 51. @bouta82,

  Een klein verschilletje met Obama.
  Obama staat niet bekend in de drugshandel !
  Obama heeft geen mensen afgeschoten.
  Obama heeft heelveel respect voor zijn samenleving!
  Etc.
  Ik verwacht niet van jou dat ik jou nog serieus ga nemen haha…..
  En dat geloofd in hun Messias de fake ingi of was het Basra ingie?


  Maak melding

 52. En OBAMA heeft:

  Moraal
  Ethiek
  Stijl
  Is hoog opgeleid
  Is welbespraakt
  Wat hij niet heeft is een veroordeling wegens drugshandel
  En is geen verdachte van moord en schending van mensenrechten.


  Maak melding

 53. @Medusa @Henk Molenaar

  Blakka Ingie plaatst een reactie en in plaats daar inhoudelijk op in te gaan wordt er gescheld. Hebben jullie dan totaal geen weerwoord op iets dat iemand beweert? Jullie steken wel erg simpel in elkaar en voegen op deze manier niets toe aan dit forum dat toch al niet uitblinkt in intelligente reacties. Jullie dragen daartoe ook bij. Waar zijn al die intelligente forummers toch gebleven? Het nivo heeft nu toch wel een dieptepunt bereikt.


  Maak melding

 54. @Ketwaru
  Het getuigt ook van een zekere vorm van intelligentie, om je niet zomaar in een discussie te mengen,indien je van de hoed noch de rand weet!
  Ga voor de goede orde maar eerst de reacties door H.Molenaar en Medusa (tav BLAKKA INGIE)’s goed na.En schaam je dan voor jouw “prematuriteit”!Jij steekt op deze manier wel erg simpel in elkaar en voegt hierdoor niets toe aan dit forum, dat mede door deze opmerking niet de ‘schoonheidsprijs’ verdient.


  Maak melding

 55. Vrijdag 18 mei 2012 om 13:44 uur, @Zucht,

  Jij moet nou echt je pan drukken. Wat weet jij nou van moraal en ethiek ??

  De mensen die je hier als je kameraden ziet (dus waar jij je mee assiocier) zijn verre weg van moraal en ethiek; dus jij ook.

  Verder weet je niet wat er aan de binnenkant plaats vindt dan enkelt aan de buitenkant wat de VS betreft.

  Hoe dan ook ben ik een voorstander van de VS, maar ze overtreden de ethiek door de steun aan het agressieve houding van Israel etc.

  Dus druk je pan zwart pietje congreslid van “Cockring” Warmoestraat 96 Amsterdam.


  Maak melding

 56. Donderdag 17 mei 2012 om 15:50 uur, @duivel zwart pietje Medusa,

  Jouw woorden:

  Dat is de “hibbie” waarmee wij als Surinamers zitten.

  Mijn woorden:

  We moeten onze hoofden niet in het zand steken voor problemen die er werkelijk zijn: Kop op schouders er onder en los het probleem op.

  Medusa dat is toch die duivelse vrouw met een slangen lichaam en slangen (“hibbie”) op haar kop ?


  Maak melding

 57. @Afrikaanse Leeuw
  Ja,dat klopt Medusa is her name!Jij bent i.i.g goed in de(elementaire)beginselen van de Griekse mythologie.

  Maar by the way,een Afrikaanse leeuw komt toch in zwart Afrika voor?(met de nadruk op ZWART!)
  En dan maak jij mensen uit voor “zwart pietje”?Schaamje,je DIEP!En ik kreeg net ontzag voor jou tav je Grieks mythologische kennis!Maar nu dondert dat ontzag met een éénparig versnelde beweging van een lichtjaar per sec. naar beneden!
  Dat er op dit forum nog racisten voorkomen?Oef!
  Dat Medusa over jouw en je nageslacht moge nederdalen,
  racist!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.