Slag om vitaal kiesdistrict Suriname begonnen

47

PARAMARIBO, 16 mei – De parlementsverkiezingen mogen dan pas over drie jaar zijn, de veldslagen beginnen nu al. De NDP van Desi Bouterse zet in het district Wanica zwaar in. Met het afscheid van zwaargewicht Charles Pahlad als lijsttrekker, zijn aanpassingen nodig. Volgens de Ware Tijd wordt parlementariër Rabin Parmessar ingezet in de slag tegen de grootste rivaal.

Dat is niemand minder dan Chandrikapersad Santokhi, voorzitter van de VHP. Sanotkhi is immens populair in het district dat goed is voor zeven parlementszetels. In de opzet van de NDP moet Parmessars kandidatuur goed zijn voor minimaal vijf zetels. Formeel wordt niets bevestigd. “Maar inderdaad, Parmessar is een potentiële kandidaat. Hij is iemand met veel drive”, zegt partijwoordvoerder Rashied Doekhie.

Bij de laatste verkiezingen behaalde de NDP met Pahlad drie zetels in Wanica. Het district is traditioneel een bolwerk van de VHP. “Met oom Charlie hebben we een hele opmars van de NDP in Wanica gehad. En die groei gaat zich verder manifesteren”, aldus Doekhie. Formeel is nog niets besloten, maar de opzet is nu al glashelder. “Ik kan niet zeggen dat we ze alle zeven nemen, want dan gaan ze ons gierig vinden. Maar de kandidaat waar we mee komen, zal zeker vijf zetels binnenhalen.”

47 REACTIES

 1. Strategisch denken is MC/NDP sterkste troef, deze partij heeft duidelijk de meeste intellectuelen rondlopen die in Suriname te vinden zijn.

  intellectuelen die hun sporen hebben verdiend in het bedrijfsleven.

  Het is niet als die etnische partijen waar die zgn intellectuelen/onderwijzers stuk voor stuk beroeps politici zijn.

  NDP gaat in 2015 voor de volle mep, nl 5 zetels in Wanica, zoveel is ons nu al duidelijk.

  MC/NDP gaat voor die 28 verdiende zetels, in 2010 is het alom bekend dat MC een extra zetel in Paramaribo en Sipaliwini heeft gewonnen, maar door front corruptieve praktijken zijn deze naar front in Paramaribo en BEP in Sipaliniwini gegaan.

  Na 2015 zal NPS nog maar 1 zetel overhouden en VHP maar 5. DA91 en SPA die allang geen bestaansrecht hadden zullen eindelijk van het toneel verdwijnen, en dus hebben we NO MORE FRONT.


  Maak melding

 2. AFU SENSIE:Wie bedoel je met de NDP intellectuelen?
  Bedoel je de NDP intellectuelen die hun master degree hebben gehaald in fraude, misleiding,de gediplomeerde leugenaars politieke delinquenten,moreel corrupten en de professoren in het bouwen van luchtkastelen en luchtfietserij die het volk voortdurend belazeren in hun eigen voordeel.
  En het strategisch denken heeft zeker te maken met de handel waarvoor hun leider nog 11 jaar heeft te zitten in de extra beveiligde gevangenis in Vught.


  Maak melding

 3. Santhokie….U bent de man ….you are the man.Versla deze Parmessar van wie je alleen maar te horen krijgt als hij weer op stap moet gaan naar de niets zeggende landen. , Versla hem.Power to you,heer Santhokie.


  Maak melding

 4. Afu Sensie: “Strategisch denken is MC/NDP sterkste troef, deze partij heeft duidelijk de meeste intellectuelen rondlopen die in Suriname te vinden zijn”

  Altijd lachen met die Afun Sensie: Hij bedoelt natuurlijk “de meeste criminelen”

  Ach een tikvautje…..


  Maak melding

 5. Whahahaaaaa ,,NDP INTELLECTUELEN…..wahahahaaaaaa….
  Wat een brilliante mop,meesterlijk.
  Vandaag ga ik de hele dag lachen.Hahahaaaaa….


  Maak melding

 6. Nee hoor henk, criminelen zijn waar je ze wilt zoeken. Objectieviteit en eerlijkheid zijn duidelijk zaken waarmee je in strijd leeft.

  ray lacht als een boer die kiespijn heeft, maar ik begrijp het. Niets wat je ooit gehoopt had is totnutoe uitgekomen en voel je nu al nattigheid voor santokie.

  Jullie moeten uitkijken, dat half VHP inclusief tokkie voor 2015 voor diefstal en corruptie niet in de bak zit.


  Maak melding

 7. Stukken van Pater Toon, Bekker, Choennie kunnen alleen geplaats worden door waardeloze nps’ers, Triest als je je moet verlagen tot dit soort rommel.


  Maak melding

 8. Woensdag 16 mei 2012 om 14:22 uur, door mch

  Beste MCH,
  Is het mogelijk om het berichtje te copy/pasten.

  Voer hieronder uw emailadres en wachtwoord in om in te loggen.
  Om een artikel te bekijken moet u eerst inloggen. U moet zich eerst registreren om in te loggen. Indien u nog niet geregistreerd bent, dan kunt u dat hier doen.

  alvast bedankt.


  Maak melding

 9. AFU SENSIE: Het word dan druk en gezellig tegelijk in de bajes.
  Half VHP en heel NDP opgesloten in Santo Boma, ik hoop dat ze elkaar daar wel kunnen vinden.


  Maak melding

 10. Strategisch denken is MC/NDP sterkste troef????

  Ha..ha.. Zo een goeie had ik vandaag nog niet gehad.

  @Afusensie ie tjaring jereh. Keep them coming. Ha…ha.


  Maak melding

 11. Woensdag 16 mei 2012 om 14:20 uur, door Ray

  Inderdaad geinig, doekhie de intellectueel.
  D8 het niet, het eindigt wel op eel, nl crimineel.

  Het kiesstelsel moet gewijzigd worden .
  Weg met het Nederlands kiestelsel.
  Bakra basie a keba,

  DOE mij maar VHP
  De combinatie van 2015.


  Maak melding

 12. @Afu Sensie

  vandaag ga ik alleen maar pret met je hebben.Die nattigheden ,het is je baasje die het voelt. Anders had hij geen amnestie nodig en zou hij geen haast hebben om in zo een vroege stadium verkiezings campagne te voeren.


  Maak melding

 13. Beste MCH,

  Mijn dank is verpletterend!

  Pater Toon, heeft gelijk, maar dat wisten we al.
  Het is voor mij onbegrijpelijk dat de binnenlandbewoners, ondanks het vele verdriet,dezelfde mensen als leiders hebben uitgekozen.
  Hopelijk hebben ze hun les nu geleerd, situatie is hetzelfde.

  Mensen die beweren dat er nooit iets voor de Binnenlandbewoners is gedaan mogen dit artikel uitprinten en ophangen.
  paraman je kunt je +++ deleten, geen effect meer.

  Thank God for Internet.
  Suriname beschikt over een arsenaal aan schrijvers, die langzaam maar zeker, de recente gebeurtenissen, aan de hand van eigen ervaringen, uit de doeken doen.
  Tot mijn groot genoegen lees ik haast elke dag, een ingezonden stuk van Surinamers die onbevreesd zijn mening geven.
  Eindelijk!!!!

  Wil de enige echte verrader opstaan……….


  Maak melding

 14. Wanica gaat Santokhi minded blijven….weetje hoeveel Santoki’s er wonen ???? Al mot ik zelf recalme gaan maken voor hem…. ik doe het !!!


  Maak melding

 15. Nu al een gedoe over iets in 2015, of heb ik het verkeerd, sa we spang now kaba, kow loekoe if a grontapoe de ete a ting datie met al die kkkkkk…..
  om ons heen, ik heb daar geen tijd voor van wie dan en sus zo, en wie de nieuwe pres zal zijn, helemaal niet
  spannend nou, leef bij de dag mensen, a liebie sjatoe
  ie nomoe go weer joe jeje foe sani sang moesoe kong ete
  njang dringi, doe sai mang, tamara we sjie baka!!!!


  Maak melding

 16. Ik moet toegeven dat Herrenberg een meesterzet gedaan heeft met de amnestiewet.
  Dus laat niemend de schakers van de NDP onderschatten. Het zal mij niet verbazen als ze ook al een plan hebben voor de opvolging van DDB. Het moet een dogla zij.
  Voorlopig hou ik het op Milf Jenny.


  Maak melding

 17. Beste Kondremangs,
  Parmessar is een ouddocent van mij op het IOL(1986) en gaf sociologie…….zijn leerstof kende hij; maar de overdracht was zeer slecht……hij ratelde alles als een robot en als je hem een vraag stelde ,kon hij de draad niet meer oppakken.
  Dus maw de zg meesterzet van de Nationale Dieven Partij, kan desastreus voor hen aflopen. Want Rabin heeft geen EIGEN mening en zal alles voorgedicteerd krijgen vanuit het rovershol Ocer……
  Hoe willen ze de verhuizing regelen???? Hij woont al in Parbo Noord….zal hij een 2e huis krijgen in Wanica net als alle andere tobbers van zijn partij??? denk aan Rachied Doekhie(Nickerie en Leysweg)…..Trouwens Doekhie noemt zichzelf intellectueel…laat me niet lachen;want hij en zijn broer Mohammed reden jarenlang Nickeriebus Haroenline…
  Santhokie gaat de vloer in 2015 met Parmessar aanvegen in Wanica!!!!
  TIME WILL TELL,Kondremangs!!!
  NOBRUYA


  Maak melding

 18. ahh.. wat is dit nou voor niveau?“

  Ik kan niet zeggen dat we ze alle zeven nemen, want dan gaan ze ons gierig vinden.

  Het is een immense trieste zaak hoe men communiceert!


  Maak melding

 19. @sanjay,

  Goede info. Het overzicht geeft de verhoudingen tussen
  Parmessar en Santokhi in Wanica goed weer.

  NDP/MC denken zo ‘strategisch’, dat ze die arme Parmessar in 2015 naar Wanica rangeren waar hij bij voorbaat een verloren strijd zal gaan voeren. Tjeh….

  Misschien is het een strategische zet om bout in Wanica te laten trekken en juffie Jenny in Paramaribo. NDP’ers in Paramaribo zijn toch al verdeeld als het gaat om Jenny (+/- 11.000) en Bout (+/18.000).

  Overigens is bout in 2015 toch al een 70 jarige.
  Wat moet je dan met zo’n politieke pensionado, die bovendien elk moment ergens achter de tralies kan belanden?


  Maak melding

 20. Vijf zetels, laat me niet lachen! Na vijf jaar zijn zelfs van de meest verknochte NDPer de schellen van de ogen gevallen. Parmessar zou er daarom goed aan doen om alvast te sparen voor de huur en de aanschaf van de bussen, het eten en de drank om zijn aanhang gratis te vervoeren en te entertainen anders komt er zelfs geen paarse hond zijn huis uit om op hem te stemmen.


  Maak melding

 21. Ik denk dat de VHP nog nooit van te voren zóóóóó groot uit de bus zal komen!Ik zie Santokhi zelf afstevenen op het presidentschap.


  Maak melding

 22. Bovendien is Santokhi geboren in Wanica(lelydorp) en heeft hij altijd daar gewoond. Behalve die 4 jaar dat hij in het buitenland was voor zijn studie.


  Maak melding

 23. Met dit verkiezingsretoriek willen de criminelen bereiken dat niet langer gesproken wordt over de amnestiewet en het proces tegen met name hun criminele baas.
  Verder lijken zij in te zien dat hun criminele baas DD Bouterse binnen 2 jaar ten val zal worden gebracht. Zij vertrouwen Brunswijk en vooral Somohardjoe niet.

  De ndp criminelen hadden niet verwacht dat het vertrappen van de grondwet door het eenzijdig (=zonder delen van de oppositie) afkondigen van amnestie voor moordenaar DD Bouterse, zoveel afkeer nationaal als internationaal zou oproepen.

  Misschien wordt het deze criminelen duidelijk dat hun baas en zijn handlangers hun straf niet kunnen ontlopen en dat het recht uiteindelijk zijn beloop zal krijgen.
  Kennelijk hebben zij ook de beelden van M Kadhafi gezien en zich nu realiseren dat DD Bouterse datzelfde lot kan ondergaan.
  Ik juich het verder toe dat men in ons land niet langer de misdaden van DD Bouterse publiekeijk onbesproken laat.

  De mensen durven nu te praten en te zeggen wat de criminele psychopaat DD Bouterse en zijn handlangers Suriname aandoen.


  Maak melding

 24. @Woensdag 16 mei 2012 om 14:09 uur, door Zucht
  AFU SENSIE:Wie bedoel je met de NDP intellectuelen?

  Dat was een dom typ foutje. Hij wilde “NDP mintellectuelen”typen maar kon de M niet vinden.


  Maak melding

 25. Zijn ze nu al blij met een dode mus.Tegen de tijd dat er verkiezingen zijn is baas al intussen 2 jaar in hotel SANTO.Veel plezier. Het 21 tellend pagina van het vonnis nog niet gelezen vandaag?Slapen jullie nog?Of beter gezegd.Slapen jullie reeds.(Verschil in tijd met Sur.)

  Danitia


  Maak melding

 26. hiermee wordt dus duidelijk gezegd dat de verkiezing aanstaande is..

  je voelt het zelf aankomen ,ze kunnen niet verder ondanks alle soorten van troepen verplaatsingen of z.a. gezegd reshuffelingen geen beterschap in de coaltie..

  alles is vast gelopen,geen enkel wenst project is uitgekomen,dus maar alsvast het volk een wordt voorhouden..

  het doe jaar is een stront jaar geworden ookal niet beoordeeld of veroordeeld totaal mislukt de komende twee jaren zullen ook niks opleveren dus alvast valse hoop geven..


  Maak melding

 27. sanjay, dank je voor je info, maar kan je wel vertellen toen alle stemmen geteld waren was Santhoki de tweede man die gekozen was om minister te worden.
  Omdat Brunswijk wist wat hen te wachten stond met de Fransen is hij toen samen met zijn rivaal Bouterse gaan werken en hebben zij zo doende gewonnen.

  =Die “moordenaars” zijn nu onschendbaar dus kunnen ze doen wat ze willen.


  Maak melding

 28. @Danitia,

  Je hebt het over ‘Santo’, maar het zou mij niet verbazen als bout binnenkort in Den Haag beland.
  Iets met Internationaal strafhof en Penitentiaire inrichting Scheveningen.

  Afgezien van zijn amnestie-escape in Su. heeft de huidige president van de republiek ongeveer 11 jaar straf in NL op zijn naam staan.
  Als hij nu word uitgeleverd (lijkt ondenkbaar hé?), dan kan hij enkel vanwege deze veroordeling op z’n 78 ste weer vrij zijn….


  Maak melding

 29. @ Beste Larry

  Dat zou goed zijn.
  11 jaren zijn geen 11 weken of maanden.Wie weet krijgt hij nog eens 20 jaar hier voor de moorden.Wat zal het dan rustig zijn in Swit’Sranang .De grond wordt al te heet voor hem.Van de zoeloe-familie hoor je ook niets.Ze zijn muisstil.Het 21 tellend pagina van de Krijgsraad nog niet gelezen vandaag.Bekijk het maar rustig op Starnieuws .

  Danitia


  Maak melding

 30. Die mensen die hun stem hadden uitgebracht op Charles hadden beslist niet verwacht dat Dada;

  * Steve Meye zou verblijden met 6000 p/mnd
  * “Lady” Ingrid van hetzelde krijgen zou
  * Baby Dino een hoofdrol zou krijgen bij CTU
  * De Club’82 zou worden geaccomodeerd met Ministeriële beloningen

  ,,,Parmessar wordt een nul-sensatie in dit distrikt,,


  Maak melding

 31. aah…
  ik merk dat de Sheriff nog altijd zorgt voor een kloppend hart,. dat is een goed teken.Maar ze zullen hem in discrdiet probeen te brengen.

  Hun PR machine is nl goed in het lanceren van smaad en intimiderende taal. En dan ontkennen ze het glashard .
  ( ja Clifton, je hebt een forse scheve schaats gereden en je weet het ook)
  Nita, heeft er ervaring mee. Apintie. Glayds. DWT.

  Ja.. het knevelen van het volk is gaande.


  Maak melding

 32. Als er gescholden wordt komt het door maar als je de waarheid aangeeft komt het niet door dus is de oprechtheid van dit platvorm discutabel.Gisteren gaf ik aan dat de directeuren van de staatsbedrijven benoemd zijn op politieke/corrupte basis en dat kon niet.Maar al het krakeel zonder enige bijdrage aan dit platvorm wordt wel getoond.


  Maak melding

 33. Hallo Jonge Surinamers, “DE ECHTE WERLD VAN NDP”

  WAAROM ZO NEGATIEF OVER ONS PRESIDENT ” DE MOORDENAAR ”

  In de nacht van 8 op 9 december werden in de stad regelmatig schoten gehoord. Op de ochtend van 9 december werden bij het mortuarium lijken afgeleverd in zakken. Honderden mensen hadden zich er verzameld en militairen moesten in de lucht schieten om de orde te bewaren. Bouterse zei later dat de 15 ”op de vlucht” waren neergeschoten.

  Het Nederlandse Juristen Comité voor de Mensenrechten (NJCM) meldde in februari 1983 op basis van ooggetuigenverslagen details over de verminkte lijken.

  Nagenoeg alle lichamen vertoonden sporen van zware mishandeling en alle lichamen hadden kogelgaten, vaak tientallen en vaak ook in borst en buik. De lijst vermeldt ingeslagen tanden, gebroken ledematen, ingesneden tongen en een afgeschoten scrotum.

  ALS WIJ NOG OP NDP STEMMEN ZIJN WIJ MEDE VERANTWOORDELIJK OVER HET BOVENSTE “TEKST”


  Maak melding

 34. Helaas voor jullie zit de grootste intelligentia bij de NDP. De grootste schaker van Suriname is Desi Bouterse himself. Blijf jullie schapekoppen maar in het zand steken. Blijf maar hopen en dromen maar de NDP zal alleen maar groter worden. In Suriname is er geen plaats meer voor doemdenkers en van een stelletje SuriNed tokkies met een uitkering die dit forum bevuilen zal Suriname geen millimeter verschuiven. De vorige regering onder Venetiaan bestond uit een bende zakkenvullers en het volk heeft ze naar de lappenmand verwezen. NPS, drie zetels??? Spreken jullie soms voor deze met de grond gelijk gemaakte partij? De VHP, vergeet het maar. Ze vechten elkaar de tent uit. De grootste strateeg, leider, ziener, controleur, staatsman en president is ……… Desi Bouterse. Het wil de redimoesoes maar niet lukken hem schaakmat te zetten. En jullie ongeschoolde dombo’s op dit forum? Maak jezelf AUB niet belachelijk. De wereld bestaat niet alleen uit kleuters.


  Maak melding

 35. Sipaliwini,

  Het gepeupel zal je posting met minnetjes verbergen, ze denken daarmee ook de naakte waarheid te kunnen verbergen. Die ongeschoolde dombo’s hebben niet eens door dat ze zijn veroordeeld tot een minnetjes.

  Ik wil alles wedden dat die hele VHP uiteen valt na of voor de verkiezingen, Santokie zal heel veel moeite hebben met de oude garde, komt nog bij dat een heel grote groep zich nu al wil aansluiten in de coalitie.

  Brunswijk zei het al in de DNA, hij gaat ze schoppen wanneer ze in de avond stiekem naar de President gaan om hun zaak te bepleiten en overdag een grote mond op zetten in de DNA, hij wist precies wie ze waren. Somo zei ook al ze proberen mij tot de dag van vandaag weer in front te krijgen.

  Beide partijen (ABOP en PL) hebben al duidelijk gemaakt dat ze de komende 20 jaar met MC/NDP gaan regeren. Wat denkt men dat VHP zal doen? In de oppositie zullen ze niet weer willen zitten.

  Ja de President is niet alleen de grootste Volksleider maar ook een goede strateeg. De NDP is ook niet een gewone politieke partij maar een volksbeweging die de grootste intelligentsia herbergt, het zijn niet alleen de namen die je dagelijks op het nieuws hoort, maar een hele horde die achter de schermen zaken uitwerkt en analyseert. Het is daarom ook de enige partij die een partijprogramma en ontwikkelingsplan kon overleggen aan het volk.

  NDP Bigie.


  Maak melding

 36. Ja de President is niet alleen de grootste volksleider ,van de politiek ongeschoolden wel te verstaan en het klootjesvolk, kuddedieren en stenvee met een laag zelfbeeld,en inderdaad een goede strateeg in zijn dubieuze handel vaarvoor hij nog 11 jaren moet zitten.
  En die zgn inteligentia die hij herbergt daarvan kennen we allen de resultaten: Bagger , luchtfietserij, luchtkastelen en hoge torens bouwen, en tussen de bedrijven door graaien in de staatskas en het zich toeeigenen van domeingrond, en snoepreisjes maken ten eigen bate.
  Maar ja ik blijf het zeggen: Als je alleen een hamer hebt, lijkt alles op een spijker.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.