Stanley Menzo: “Donkere trainers krijgen geen kans”

70

Stanley Menzo, momenteel assistent-trainer van Vitesse, vraagt zich openlijk af of zijn donkere huidskleur misschien de oorzaak is dat het nog steeds niet is gelukt om hoofdtrainer te worden in de Eredivisie. Dat zegt hij tegen NUsport.

De in Paramaribo geboren oud-doelman wacht al jaren vurig op de kans om hoofdtrainer te worden. Hij zegt nog nooit benaderd te zijn door een club in de Eredivisie voor deze positie. Menzo: “Ik zeg niet dat clubs geen donkere trainer willen, maar men moet niet tegen mij zeggen dat het geen issue is. Dat vind ik onzin. Dan sluit je je ogen”.

In het uitgebreide interview in het magazine van NUsport spreekt Menzo verder over het aanstaande optreden van de Suriprofs tegen FC Groningen, legt hij uit wanneer Vitesse kampioen wordt en spreekt hij over de ontwikkeling van het voetbal in Suriname.(Bron/Lees verder: NUsport)

Bekijk ook:


70 REACTIES

 1. Kan iemand mij vertellen hoeveel procent van de oorspronkelijke bewoners van Suriname vertegenwoordigd is in de regering, en op andere hoge of belangrijke positie in het land. Ik vind dat Stanley een punt heeft omdat hij niet de persoon is die bij het geringste het woord discriminatie in de mondt neemt.Ik hoop dat het onderzocht wordt waar het aan licht dat er zo weinig donkere trainers aan de bak komen, alhoewel ik moet zeggen dat het Henk ten Cate , frank rijkaard, Ruud Gullit wel gelukt is.


  Maak melding

 2. Menzo je bent een oude rot in het vak.
  Je hebt zoveel ervaring en deskundigheid op voetbalgebied maar je weet dondersgoed wat er speelt of zie je dat niet? Heb je goed gekeken naar Ajax daar zie je heel geraffineerd dat men het beleid verandert heeft waarom denk je dat cruyff tegen Davids zei je zit daar omdat je enkel maar zwart bent. Denk goed Menzo probeer je horizon te verbreden op andere continenten.


  Maak melding

 3. @CASI

  “waarom denk je dat cruyff tegen Davids zei je zit daar omdat je enkel maar zwart bent”

  Kleine correctie; Cruyff zei tegen Davids “jij zit hier alleen omdat je Zwart ként” – waarmee hij Sjaak Zwart bedoelde, de legendarische speler van Ajax.

  En Sjaak Zwart had geregeld dat Davids in de commissie kon plaatsnemen.

  Niet alles direct op je huidskleur gooien als iets je tegenzit in het leven; soms ligt het niet aan je kleur, maar aan jezelf…


  Maak melding

 4. Ik vind Stanley een geweldige sportman en een voorbeeldige Surinamer.Hij heeft heel veel in zijn mars. Dat getuigd het feit dat hij toch met Volendam gepromoveerd is. Ik begreep ook niet waarom hij toen wegging als trainer.Ik vindt het niet van zelfvertrouwen getuigen als je meteen het op jou huidskleur gooi.Hij heeft het als voetballer ondanks zijn huidskleur toch ook de top gehaald. Gewoon blijven werken en blijven presteren dan kan men niet aan jou voorbij gaan. Het is inderdaad zo dat je als zwarte twee keer beter moet zijn dan een witte,maar voor mij is dat de drive om er voor te gaan. Ik ben een succesvolle ondernemer en het geeft mij voldoening om te zien dat ik het beter doe dan een witte. Ook al heeft hij een “voorsprong”.Tai Horie


  Maak melding

 5. In Suriname is het al moeilijk genoeg om een “zwarte” trainer met alleen zwarte jongeren te begeleiden. Zie maar wat met het voetbalteam van Brunswijk is gebeurt.
  =geen respect, mensen zomaar mishandelen, agressief etc…

  Ik zou zeggen dat er heel veel huiswerk aan de winkel is om een “zwarte” trainer zover te krijgen, dit omdat men eerst an zichzelf moet gaan werken.

  mentaliteitsverandering, eenheid en zelfrespect


  Maak melding

 6. Aan donkere trainers wil ik zeggen, ga daarnaartoe waar reikhalzend en oprecht wordt uitgekeken naar uw verrichtingen.
  U hebt kennelijk stuk voor stuk een bordeau passaporte maar op momenten als deze komt u tot de ontchoogeling dat u op een andere continent thuishoort. En mocht u uberhaupt wel aan de bak komen, dan bent u het wanneer het ook maar effe de verkeerde kant op gaat. Ik heb overigens te doen met donkere keepers, vooral bij doorboring. In dat opzicht was Stanley een unicum.


  Maak melding

 7. in Engeland is dit ook aangehaald door een trainer.heel veel Surinamers sluiten hun ogen voor wat er in ned gebeurt,ik zou zeggen laat je eens goed info wat er gebeurt in en rondom het voetbal en dan mag je commentaar leveren.gebeurt ook bij de amateur clubs.

  grt,Mundo


  Maak melding

 8. Ja heer molenaar,

  inderdaad daar gaan we weer….
  Sluit jij je ogen maar voor deze dingen.
  Maar discriminatie bestaat in Nederland ook in de sport…
  Stanley Menzo kennende weet ik 100% zeker dat hij
  dit concludeert omdat hij het ook zo ervaart..


  Maak melding

 9. Hoeveel oud-keepers hebben het tot trainer in de eredivisie of een buitenlandse league geschopt? Zover ik weet is alleen oud-keeper John Karelse als trainer van NAC dit jaar in de eredivisie actief geweest, en had FC Twente vorig jaar de oud-keeper Michel Preudomme als coach. De gefrusteerde Menzo ziet niet in, dat de nederlandse trainers met zwart bloed, Rijkaard, ten Cate en Gullit wel op het hoogste niveau als trainer geacteerd hebben. Van voetballers wordt inzicht en creativiteit – voetbalintelligentie – gevraagd. Een keeper wordt gevraagd een bal tegen te houden. Een wezenlijk verschil. Bovendien leert een trainer zijn spelers niet voetballen, maar dient hij een ‘peoplemanager’ te zijn. Om die reden is Mourinho, een voormalige amateurvoetballer, een toptrainer. Misschien schort het Menzo ook hieraan.


  Maak melding

 10. als het door de hr Menzo zijn huidskleur zou komen,dan zijn de blanken wel erg dom,ik ben ook melkwit, maar ik vind de kleur van de hr Menzo mooier,en ik denk dat de hr Menzo een goede trainer kan zijn. j,bak


  Maak melding

 11. Beste Aron: “Volgens mij was Rijkaard ( toch ook niet bepaald roomwit) zelfs bondscoach van Nederland… Dus zeik niet zo.
  Blijkbaar heeft Menzo niet genoeg gepresteerd als trainer. Zou het daaraan kunnen liggen misschien?


  Maak melding

 12. @Henk Molenaar

  Domme Zemelaar! Het grootste wapenfeit van Frank Rijkaard is het bespugen van de roomblanke Rudi Voller. Dat was het mooiste moment in de voetbalhistorie. Sindsdien heeft elke blanke Nederlander respect voor Frank. Dit is typisch Nederlands. Ze hebben pas respect voor je als je ze vernederd. Vandaar dat ze vreselijk opkijken tegen de Jappaners. In Indonesie hebben ze flink op hun flikker gekregen van de Japanners en het respect zit er nu diep in. Frank Rijkaard had zijn positie dus vooral te danken aan het bespugen van een blanke. Menzo weet dus wat hem te doen staat. Over jou heen zeiken zou kunnen volstaan.


  Maak melding

 13. B Girdhari: je spoort niet helemaal…..

  We hebben het over Frank Rijkaard en je haalt de 2de Wereld Oorlog erbij…..

  Kompleet gestoord


  Maak melding

 14. Heer Molenaar,

  Aan de kwaliteiten van Menzo ligt het niet.
  Hij is met Volendam kampioen geworden en met cambuur
  tweede.

  ter vergelijking; De Boer was trainer van de c-1 van Ajax en is daarna tot trainer van Ajax gebombadeerd.

  Wanneer jij tegen mij roept dat ik zit te zeiken dan bedoel je hoogstwaarschijnlijk ook dat Menzo zit te zeiken.

  Even om de bewering van Menzo te ondersteunen;
  Er zijn tientalen donkere spelers die hun trainersdiploma hebben behaald maar in de ere- en eerste divisie zie je geen een als hoofdtrainer.
  Dat er sprake is van discriminatie is misschien niet te bewijzen maar het is wel een teken aan de wand.

  Dan mag jij beweren wat je wilt maar dat zijn nou eenmaal de feiten.
  Wanneer je blanke mensen wijst op deze feiten dan verwijzen ze allemaal naar Gullit en Rijkaard.
  Zo van ; ‘ ja maar, jullie zwartjes hebben toch gullit en Rijkaard gehad, wat zitten jullie nou te zeiken’.
  Met andere woorden we moeten daarmee blij zijn en voor de rest moeten wij maar niet zo zeiken over de huidige stand van zaken.

  Nogmaals, heer Molenaar. We wonen in Nederland niet in een ideale wereld en discriminatie op basis van ras en geloof komt wel degelijk voor. Ook in de sport. Geloof me nou maar.
  Ik kan mij voorstellen dat jij daar niet mee eens bent
  maar vanuit het oogpunt van een blanke is dat makkelijk praten en is ontkennig het eerste wat bij ze opkomt.
  Maar dat is helemaal niet erg heer Molenaar.
  Jij hebt jouw mening en ook al druist dat in tegen de werkelijkheid jouw mening moet toch gerespecteerd worden.
  Jij mag vinden dat ik zit te zeiken, vind ik absoluut niet erg, als andere donkere mensen maar weten wat
  ik duidelijk wil maken en ook begrijpen wat
  Menzo bedoelt. Jouw mening is weliswaar een mening die gerespecteerd moet worden maar wel een mening gezien van het standpunt van een blanke.
  Sommige dingen moet je eerst beleven en ervaren voordat je een gedegen en plausibel mening over kan geven.
  Dit is mijn mening en die baseer ik op eigen ervaringen dus voor de rest voel ik mij niet geroepen
  om nog verder te reageren om anderen die denken het
  zogenaamd beter te weten.


  Maak melding

 15. Aron,

  Ik begrijp absoluut wat je bedoeld.
  vele blanke mensen gebruiken Gullit en Rijkaard inderdaad als referentiekader om hun denkwijze dat er niet wordt gediscrimineerd gevoedt te krijgen.
  Alsof Rijkaard en Gullit maatgevend zijn om aan te geven dat er geen discriminatie in de sport voorkomt.
  Maar zo zit de werkelijkheid helaas niet in elkaar.
  Ik voetbal vrij hoog in Nederland en wekelijks zie en
  ervaar ik de discriminatie binnen het voetbal.
  Wanneer je dit aankaart wordt je vaak als onruststoker
  en zeikerd betitteld of je komt op de reservebank terecht. Ik herken dus absoluut wat jij en Menzo bedoelen.


  Maak melding

 16. Beste S.Menzo,

  Ik zou je advieseren om één keer in je leven in elk geval, Hoofdtrainer van het Surinaaams elftal te worden. Solliciteer ernaar, en kijken wat ze doen in Suriname. Ik weet zeker, dat je de steun zal vinden van de ex-prof voetballers, zoals Gullit, Rijkaard, Seedrof etc.de rest hier.

  Je hebt alle kwaliteiten Menzo. In Suriname kan men wel de discipline en repect opbrengen voor een Ned. trainer. Kijk maar in die tijd, toen Suriname Caraibisch kampioen werd in de jaren 70-80 denk ik. De Surinaamse trainers gaat dit nooit lukken, men heeft geen oor voor hun.


  Maak melding

 17. @Ben; dat klopt. Suriname werd in 1978 op Trinidad CFU kampioen olv van Rob groender en in 1979 3e in het toemalige Suriname stadion(huidige AK stadion).

  NOBRUYA


  Maak melding

 18. je houdt het toch niet voor mogelijk (of eigenlijk weer wel): het maakt niet uit waaróver je het hebt,desnoods over het feit dat de zon schijnt,maar sommigen weten het altijd zó te draaien dat het de schuld van Nederland is!!
  (is in dit geval niet zo voor de hand liggend maar wel aardig)

  Volgens mij lijden héél veel Surinamers aan een giga minderwaardigheidsgevoel en alleen door anderen uit te schelden voor dom en racist, kunnen ze hun ego een beetje opkrikken.
  En als iemand iets zinnigs weet te zeggen, dan wordt dat onmiddellijk afgestraft.
  Wel eens gehoord van de Krabbenmentaliteit??
  Niet door Nederlanders uitgevonden, maar door de Surinamers zelf!!

  Maar weet je, door de commentaren van deze gefrusteerde mensen te lezen, is mijn dag weer goed, want het tovert altijd een glimlach op mijn gezicht.
  En soms blíjf je lachen……..


  Maak melding

 19. A boi, het is weer een feit, Hee stanga jere no, je bent nu bij Vitesse, neem van mij aan die meneer Jordania gaat jou die kans niet geven, John heeft ie als eerste man, ok, Frank is het gelukt, Henk ten C ook, Gullit die is overal mislukt wel een geweldige voetballer,maar als trainer, nada noppes!!! bij Feyenoord Ajax en PSV tenminste op dit moemnt gaat geen enkele donkere jongen binnenkomen,als trainer zeker weten.
  Meneer P Kluivert hoopt een keer op een AC Milan, baja moet ik nog zien of Barcelona, dat wordt ook moeilijk, maar Stanga mi boi doe wat je nu doet tek a doekoe,
  en voor de rest wens ik je het beste!!!!!


  Maak melding

 20. In Frankenstein is het moeilijk om voetbaltrainer te worden.
  Als je eenmaal trainer bent wordt je naar je moeder aarde gestuurd.
  Ik ben zelfs jeugd voetbaltrainer en men heeft toen tegen mij gezegd waarom ik mijn eigen mensen niet gaat trainer(jou eigen landgenoot).
  Je moet gewoon geluk hebben om trainer van de eredivisie te worden,want er staat in de regel dat er maar enkele buitenlanders in een top funktie mogen.


  Maak melding

 21. De Surinaamse regering moet haast maken met de dubbele nationaliteitsregeling voor expat top sporters en intellectuelen die hun krachten willen geven aan dit land.
  Nu lees ik dat Emanuelson thuis mag blijven van Van Marwijk ! Hoe mooi zou het zijn om o.a. deze jongeman in het Suri natio team te hebben die Nederland uitschakeld voor verdere deelname aan dit toernooi !

  Stanley, ik heb respect voor jou want je was/bent niet alleen een doelverdediger geweest, maar ook een goede voetballer !
  Heb ooit es een keer een staaltje op studio sport (in de jaren ’80 of ’90) gezien waar Stanley als doelman van Ajax buiten het strafschop gebied een solo aan gaat met een spits van de tegenpartij !

  Weet niet of toentertijd van Gaal of iemand anders trainer c.q coach van Ajax was, maar die vent kreeg bijna een hartstilstand langs de lijn !!!
  Menzo (voetballend) in een één twee duel met de spits van een top tegenclub !!!!!
  Zoals verwacht heeft Stanley die actie gewonnen dus vandaar nog steeds mijn respect voor deze jongeman !

  Ik ben zeker geen Ajaxied maar nuf respect for Stanley !!


  Maak melding

 22. Stanley Mi boi,jij wilt zo graag worden een trainer en dan nota bene bij de hoofdmacht???

  ,,,ga dan lekker naar de woestijnlanden,..hier verdien jij meer en zijn wij af van dit gezeik!!!

  ……………….WIJSHEID………..

  Toen PELE tegen Mohammad Ali zei:Joh stop maar, want jij staat op de hoogste punt van jou carriere en dus blijf jij altijd aan de top,….wat dit Bigi Bek Ali toen?????

  Verlaag je zelf niet met zulke uitspraken!!!


  Maak melding

 23. Ik vind dat Suriname eens onze geweldige voetballers moet ondersteunen door hun ook de Surinaamse nationaliteit toe te kennen.Laat het Surinaams team grote voetballanden eens verslaan.Pas dan zullen de Suri- voetballers daadwerkelijk die waardering krijgen die hen toekomt.


  Maak melding

 24. De heer Menzo zou eens aan zelfreflectie moeten doen. Een voetbaltrainer wordt beoordeeld op zijn palmares, niet op zijn diploma trainer/coach betaald voetbal. Zowel Gullit, Ten Cate als Rijkaard zijn meermalen vroegtijdig de wacht aangezegd bij hun clubs, niet op basis van hun huidskleur maar op basis van hun resultaten. Daar worden ze op afgerekend. Menzo had, na het behalen van het kampioenschap van Volendam in 2008-2009. een eredivisieclub kunnen trainen, maar had daarvoor al besloten zijn contract niet te verlengen. Verkeerde keuzes? Wie zal het zeggen. Maar om te zeggen dat donkere trainers geen kans krijgen is een beetje kort door de bocht. Ik ken genoeg donkere trainers (in het buitenland dan wel te verstaan) die het wel goed doen.


  Maak melding

 25. Ik ben het met Stanley Menzo eens, maar het is voor Johan Crijf toch ook een harde kluif geweest om Ere-Divisie trainer te worden in Nederland. De blanke trainers vonden dat hij geen diploma’s op zak had en de trainer status niet verdiende. Overigens heeft Crijf er wel veel werk van gemaakt dat Ajax verkleurd werd met Aziaten en Surinamers. Dit is hem niet altijd in dank afgenomen. Het is als donkere moeilijk om lid te worden van de “White Boys Club” van trainers in Nederland, want ze kiezen liever voor de racist en mislukkeling Marco van Basten dan voor een deskundige als Stanley Menzo.


  Maak melding

 26. Iedereen moeten gelijke kansen krijgen, zolang men daarvoor waard is. Bij deze ongeacht welke kleur men heeft.
  Ik denk dat hij dit niet zomaar aanhaalt, misschien heeft hij dat zelf meegemaakt.
  Hij moet de hoofdtrainer worden en zo een geval moet niet meer herhaald worden.
  Mensen die anderen beoordelen van kleur gaan gestraft worden door God. Al gaan ze hele dag bidden maar ze gaan geen hulp van God krijgen, omdat ze fout bezig zijn.
  Zodra we merken dat iemand raciaal bezig is moeten we hun gelijk corrigeren.
  De maatregelen die de Regering moet treffen om etnischiteit te verbreken zijn;
  Op alle overheids plaatsen mensen mixen met alle etnische groepen.
  Ook bij particuliere bedrijven moet hetzelfde gebeuren.
  In hele Sur moet dat gemixt worden.
  Mensen moeten leren om met alle etnische groepen samen te werken.


  Maak melding

 27. Wie kan mijn vertellen hoeveel donkere trainers met diploma er zijn in Nederland?
  kluivert is trainer bij jong Twente waar hij kampioen mee is geworden.Bogarde heeft volgens mij een Engelse licentie voor de rest ken ik geen enkele zwarte ex voetballer met een trainers diploma, ik kan mij vergissen.Gullit, rijkaard en Ten Cate zijn al bekend.
  Censuur? nee


  Maak melding

 28. Heer molenaar,

  je hebt de perfecte en juiste woorden gebruikt om mijn stelling gestalte te geven; “Waarheid is perceptie”

  perceptie is de mate waarin je dingen ervaart, door eigen ervaringen, culturele achtergrond, levensgeschiedenis en persoonlijke kenmerken.

  De perceptie van een blanke, zoals jij, is dus totaal anders dan de perceptie van een donker persoon.
  Vanuit jouw perceptie, als blanke, is het dan ook volkomen logisch dat jij stellingen die gedaan worden door een donker persoon niet aanvoelt of kan beamen.

  Dus heer Molenaar, vanuit die perceptie gezien kan ik jouw reactie absoluut begrijpen. maar dat neemt niet weg dat mijn perceptie is geheel anders dan jouw perceptie en omgekeerd. Wat voor mij de werkelijkheid is, kan voor jouw totaal totaal onwerkelijk en onzinnig zijn. Uiteraard geldt dat ook de andere kant uit.

  “Waarheid is perceptie” ;
  Heer Molenaar, dank je voor deze terechte en spitvondige opmerking.

  I rest my case.


  Maak melding

 29. Aan alle mensen die vinden dat hij geen kwaliteit heeft wil ik vragen op basis waarvan men dit basseert.. begrijp me ni verkeerd ik pleit voor geen van deze ‘grote’ namen,want wanneer ze samen zitten met hun Blanke collegas vergeten ze die Surinaamse jonge voetballers die massaal benadeeld worden door de blanke.. maar dat te zijde.. Deze meneer is Kampioen geworden met FC Volendam in de Jupiler Leauge,en heeft heel goed gepresteerd met Cambuur Leeuwarden. Ronald de Boer daar en tegen had niks gepresteerd en kwam direkt binnen bij Ajax Amsterdam… zelfde geld voor de ‘grote’ van Basten en Danny Blnd zelfde verhaal.. mensen doe niet achterlijk over deze dingen en weet dat Nederland een blank land is.. We moeten stoppen om onze glorie hier te zoeken en gewoon het proffesionele instrument in Suriname opzetten… Kwa voetbal kwaliteiten zijn wij veel beter dan die blanken.. We kunnne het helaas niet bewijzen omdat men in Suriname vertikt het voetbal op een hoger plan te brengen.. Men verkiest eigen belang boven lands belang..


  Maak melding

 30. we leven in een moeilijke tijdt,waar de pvv heerst.
  er leeft een haat naar buitenlanders,vooral in de
  randstad,als je een kleur hebt,ben je bij voorbaat al
  veroordeeld,hoe moet je als trainer of leiding gevende
  boven een groep blanken staan,en voor 100% geaccepteerd
  worden,in hun ogen ben je gedoemd te mislukken,bang dat
  de meerderheid je zal afstraffen.
  ik heb het persoonlijk onder vonden


  Maak melding

 31. Als je een blanke of een gele of een rode of een donker iemand opensnijdt dan zie je dat we allemaal dezelfde kleur organen hebben, kleur zit maar aan de buitenkant, erg genoeg worden we er wel op beoordeeld….
  IK vind het niet leuk dat ik een blanke ben,ik was liever iemand met een donkere huid geweest, maar ja, kan er ook niets aan doen.


  Maak melding

 32. @ Far I Broederschap,
  Suriname was op een hogere plan wat voetbal aangaat maar door opportunisme is alles kapot gemaakt.
  Ik vindt dat een aantal Surinamers deze discussie misbruiken om zou hun frustratie jegens Holland te botvieren.


  Maak melding

 33. Discriminatie vind ik persoonlijk vreselijk en
  eigenlijk zou je je tegen moeten wapenen en zorgen dat het jou niet overkomt. Maar soms is de werkelijkheid anders en dan is discriminatie iets dat je overkomt.
  Soms openlijk, soms bedekt soms onderhuids en soms geniepig. En dan is het soms moelijk om je daartegen te wapenen.
  Laat mij maar een voorbeeld nemen van een bekende voetballer.
  Ooit heeft Clarence Seedorf belangrijke strafschoppen gemist voor het Nederlands elftal. Kan gebeuren zou je zeggen. Zand erover en verder gaan met het leven.
  Immers frank de Boer, Ronald de Boer, Cocu en noem maar enkele blanke spelers op hebben in hun carriëre ook belangrijke strafschoppen gemist voor het Nederlands elftal. Op gegeven moment was een ieder deze gemiste strafschoppen vergeten. Maar niet die van Clarence Seedorf. Die gemiste strafschoppen achtervolgen hem zijn hele voetbalcarriëre alsof hij een vreselijke moord heeft gepleegd.
  Overal waar hij in Nederland speelt wordt hij door
  het Nederlands publiek uitgefloten zelfs in het stadion van Ajax waar hij zijn jeugdjaren heeft versleten.
  Ooit speelde Bergkamp met Arsenal tegen Ajax in de Arena en Bergkamp werd door het Nederlands publiek bejubbeld en hij kreeg een staande ovatie. In datzelfde stadion werd Clarence Seedorf (spelend voor AC Milan) uitgejouwd en uitgefloten daar waar hij respect en waardering zou moeten krijgen voor zijn prestatie.
  Ik was erbij en het deed pijn in mijn hart.
  Indien Seedorf blank was geweest dan zou hij uitgeroepen worden tot de beste Nederlandse voetballer van de afgelopen twintig jaar. Immers geen enklele blanke voetballer kan zijn prestaties overtreffen.
  Het enige wat Seedorf krijgt van het Nederlands publiek is hoon en afkeuring.
  Als dat geen toppunt van discriminatie is…


  Maak melding

 34. heel veel van ons zouden een voorbeeld moeten nemen aan
  de reacties van Aron; zeer beheerst, beschaafd en
  niet beledigend.

  Aron, jongen ik ben het helemaal met je eens.

  warme brasa’s uit Su


  Maak melding

 35. anne: “K vind het niet leuk dat ik een blanke ben,ik was liever iemand met een donkere huid geweest, maar ja, kan er ook niets aan doen”

  Vind ik een rare opmerking, maar goed.


  Maak melding

 36. henk Molenaar ik denk dat anne: “K zelfs ook een witte huidskleur heeft, vandaar dat ze liever had dat je een donker huidskleur zou hebben.

  Nou ik kan je zeggen dat ik hardstikke blij dat jij geen donker huidskleur heb.

  Wel vervelend voor je, dat geen enkel ras met je geassocieerd wil worden.

  Ik vind anne k wel reactie wel racistisch.


  Maak melding

 37. Het feit is dat Menzo een echte surinamer is. Nederlanders maken ook onderscheidt tussen surinamers die echt zijn en die niet. Als je met een witte Nederlandse getrouwd ben je niet echt surinamer. Daarentegen als je met je surinaamse bent….vul maar in…


  Maak melding

 38. Afu Sensie: “Nou ik kan je zeggen dat ik hardstikke blij dat jij geen donker huidskleur heb.

  Wel vervelend voor je, dat geen enkel ras met je geassocieerd wil worden”

  Frankly my dear, i dont give a dammed


  Maak melding

 39. Frankly my dear, i dont give a dammed, zegt henk molenaar.

  Weet ik henk, je ontbeert nou eenmaal elk gevoel, eigenwaarde of zelfrespect.


  Maak melding

 40. Killuminati: wat eeg bullshit.

  De enige mensen die onderscheid maken tussen ‘echte Surinamers en ‘niet echte Surinamers” zijn de oliedomme Surinamers zoals jij…

  Kansloze pauper.

  Nog even jou redenering volgen:

  “Ik als witte Nederland ben getrouwd met een Surinamer, dus ik ben eigenlijk geen ‘echte Nederlander’

  Zie je ook achterlijk je redenering is.


  Maak melding

 41. Afu Sensie: Leuk om uit de mond van een Bouterse-groupie de woorden ” eigenwaarde of zelfrespect” te horen.

  Daar klopt iets niet…….


  Maak melding

 42. Terwijl bekend geworden is dat de afgelopen 40 jaar de aarde 30% van haar biodiversiteit kwijtraakte maken we ons druk over zo iets stoms als voetbal en alle onzin dat daarmee samenhangt.


  Maak melding

 43. Ik vraag me af of die holennaar kinderen heeft met een afro Surinaamse,

  Ik kan alleen maar medelijden hebben met dat gezin.

  Verder Menzo heeft gelijk.

  Blaka mangs, maak je toch niet zo druk om die aardappels het zijn over het algemeen rascisten waar we tussen leven.

  Doe je ding op straat of op het werk.

  Spaar wat zakgeld en bouw in Suriname voor straks en je oude dag.

  Nederland is verledentijd voor de Surinamer


  Maak melding

 44. Voor sommigen is ned. tegenwoordige tijd, en niet zelden zij die het hardst schelden op Nederland, maar elke maand hun hand ophouden bij het stadsdeelkantoor op het Bijlmerplein.


  Maak melding

 45. Ik moet Menzo gelijk geven dat donkere geen kansen krijgen als trainer in Nederland.Ook bij het Nederlandse elftal waar Seedorf en Emanuelson er zou moet staan zie je dat Bert v.Marwijk zijn schoonzoon zet.Daarom winnen we nooit wat.


  Maak melding

 46. Het is niet alleen in de voetbal wereld overal hebben we geen kans bij de blue eyes,doe je ding en laat maar gaan andankbare gasten


  Maak melding

 47. Soms kan men door emoties overmand gewoon onzin verkondigen en daardoor voor stemmingmakerij zorgen.
  Van Stanley Menzo had ik deze uitspraak in de verste verte niet verwacht.Het zou hem juist sieren, eer hij deze overigens m.i. boute uitspraak had gedaan,zorgvuldig was nagegaan hoeveel tainers er –
  *totaal in Nederland aanwezig zijn.
  *Hoeveel daarvan “witte trainers” zijn.
  Met het percentage van.
  *Hoeveel daarvan “zwarte trainers” zijn.
  Met het percentage daarvan.
  En daarna zou hij het percentage witte trainers die emplooy hebben t.o.v. van alle witte trainers moeten berekenen.En zo ook dit percentage bij de zwarte trainers moeten uitvissen.
  Als de uitkomsten bijelkaar in de buurt liggen,dan is er niets aan de hand.
  Mochten de percentages daarentegen ver uit elkaar liggen (en dat weet je pas na dit zorgvuldig te hebben uitgeplozen) zou ik Stanley pas gelijk kunnen geven. Blijkbaar heeft hij dat niet (laten) onderzoeken en krijgt hij dus voorlopig van mij “het nadeel van de twijfel”!


  Maak melding

 48. @Medusa

  Het blijft grappig om te zien hoe mensen zoals jij totaal vervreemd zijn geraakt van de werkelijkheid in Nederland. Verscheidene onderzoeken in Nederland hebben aangetoond dat discriminatie in Nederland een feit is. Surinamers hebben meer moeite om een baan te vinden en Surinaamse jongeren worden vaak de toegang geweigerd tot discotheken en andere openbare gelegenheden. Dit is meerdere malen met onderzoeken aangetoond. Surinamers, Marokkanen, Turken, Antillianen en andere minderheden worden stelselmatig gediscrimineerd. Je moet toch wel erg naief of totaal blind zijn voor de werkelijkheid om dit te onderkennen. Heel veel Surinamers in Nederland zijn ziek en schizofreen en steken hun kop in het zand. Dat is al eerder aangegeven door intelligente forummers. Ze zijn bang voor de werkelijkheid en gaan dan de boel bagatelliseren. Discriminatie in Nederland is gewoon een feit. Just face it! Stanley Menzo heeft gewoon gelijk en ik vind hem dapper om daar openlijk over te spreken. Bekijk het geval Tofik Dibi! Het racisme druipt ervan af. Dit is de alledaagse realiteit in Nederland. De mooipraterij van jou verandert daar niets aan. Als je te laf ben om te protesteren kun je ook gewoon je mond houden. Maar orakel AUB geen onzin.


  Maak melding

 49. Dat komt omdat Surinamers alleen geschikt zijn om leiding aan te geven en niet om leiding te geven,kwestie van intelegentie!!!!!!!!!!!!!!!!


  Maak melding

 50. @Atangso
  Ben ik vervreemd geraakt van de realiteit?
  Of moet jij je misschien nog aanpassen!
  -Cretologie zonder bewijs werkt hier niet,hoor!
  -En heb jij mij horen zeggen dat discriminatie niet in Nederland voorkomt?
  Waar hebben wij het in godsnaam over?
  Wil je discussiëren of niet?
  Zo ja?Mag er dan nog een grammetje ratio bij, svp!
  Jij mag jouw uitspraken baseren op emotioneel gebrabbel,maar daar doe ik niet aan mee!Ik doe mijn uitspraken op basis van gegevens.Stanley Menzo heeft in mijn ogen pas gelijk nogmaals,indien hij dit heeft laten onderzoeken en dat dus met bewijzen staaft.
  Zo werkt het altijd en overal!
  BEWIJZEN en zomaar dingen roepen!!!Daar zijn wij sterk in.
  Weet hij hoeveel zwarte trainers er in Nederland zijn?Weet hij hoeveel witte trainers er in Nederland zijn?Weet hij hoeveel zwarte of witte trainers emplooy hebben gevonden in hun eigen groep van afkomst?
  En ….weet JIJ dat?
  Waar zeur jij dan over?
  Daarom worden Surinamers zoals jij in discussies altijd door de “witteman” gevloerd,want jullie doen altijd van die domme labiele primitieve emotionele uitspraken zonder bewijs.Laat jouw hersenen ook een beetje werken voordat jij je laat kennen.
  Wat een gedoe allemaal!

  En wat ….. Tofik Bibi!Wat alweer!Alweer discriminatie?????
  Wanneer houden wij met deze schandelijke vertoning op?Wat nemen jullie het vreselijke woord toch makkelijk in de mond.De witte laat een scheet en de zwarte roept al uit volle borst:”DISCRIMINATIE”!
  EN HIJ VINDT OP DE KOOP TOE OOK SCHAAPACHTIG NAVOLGING.

  Je moet toch wel erg naief,dom en primitief zijn om dit zonder bewijzen te roepen!


  Maak melding

 51. @Atangso
  Waar merk je aan de kwestie van Tofik Bibi dat het racisme er van afdruipt!Waar kan ik hetgeen je hier te berde brengt, vinden of naslaan?

  En nog een vraag.
  Droop het racisme er ook van af in de kwestie Geert Wilders vs Hero Brinkman?


  Maak melding

 52. @Medusa

  “emotioneel gebrabbel” ????????

  Dat is toch het meeste in jouw reactie aanwezig. Je slaat de plank volledig mis met je reactie. Waarom zijn vele Surinamers toch zo snel op hun teentjes getrapt?

  @Atangso

  Ik ben het grotendeels met je eens.


  Maak melding

 53. @BERTUS dat is dan mooi geregeld.
  Jij bent het eens met Atangso .
  En ik ben het volkomen met Medusa eens.

  @Ik zie liever Jolande Sap als lijsttrekker van GL, hoewel het totaal niet mijn partij is.

  En nu wachten dat ik voor racist redimusu of whatever uitgemaakt word, maar dat mag.


  Maak melding

 54. @Zaterdag 19 mei 2012 om 17:18 uur, door Bertus
  @Bertus

  Waar is er in mijn reactie dan gebrabbel aanwezig?Het is geen kunst iemand schaapachtig na te blerren;je moet jouw mening kunnen beargumenteren.Zo werkt dat in de ontwikkelde rationele wereld;met emotionele kreten maak je jezelf belachelijk, waardoor je dom en primitief overkomt en daardoor niet (meer) serieus genomen wordt.

  En nog even dit!
  Stanley Menzo beschuldigt de clubs en het KNVB van discriminatie.
  IS HIJ WEL NAAR SURINAME GEWEEST?
  Laat hem er maar ’s gauw een kijkje gaan nemen,dan zal hij zien wat de ‘zwarte huid’ daar te verduren heeft!


  Maak melding

 55. Beetje Calimero gedrag van Dhr Menzo ,als je goed genoeg zou zijn zouden de grote clubs je wel benaderen.wat is het dat je tot nu toe hebt gepresteerd als trainer ??Volendam en Cambuur ..daar hoef je ook niet trots op te zijn.als je als hoofdtrainer wilt slagen moet je naar Suriname komen en daar de gehele voetballerij opnieuw opzetten want het nivo is schrikbarend en dat is ook de reden dat Suriname nooit op een WK gaat spelen.boek een vlucht en laat het maar zie ,je zult zien dathet respect voor je kwaliteiten zal groeien en dat de grote clubs of landen je dan wel willen…maar hou alstublieft op met de slachtofer rol dat doen er al genoeg BE A MAN TAKE ACTION


  Maak melding

 56. Hey Menzo begint te begrijpen wat de dagelijkse praktijk is. Ook bij andere baantjes is het in Nederland dezelfde volgorde, nl. eerst blanke Nederlanders, vervolgens blanke Buitenlanders, daarna lichtgetinte kleurlingen en als laatste zwarte kleurlingen. Je mag denken en zeggen dat het niet zo is, maar ik merk al tientallen jaren dat er zo gekozen wordt. Het bestaat.
  By the way, Menzo ga naar Belgie man. Daar heb je tenminste succes en waardering gehad.


  Maak melding

 57. Altijd hetzelfde gezeur.
  Weinig presteren en wanneer ze niet als eerste hun zin krijgen meteen over discrimminatie beginnen.

  Medusa heeft volkomen gelijk.
  In Nederland heeft iedereen gelijke kansen.
  Dat weet ik uit de praktijk.
  Veel van mij Surinaamse vrienden hebben zeer goede banen.
  Die zouden ze in Suriname nooit gehad hebben.

  http://www.vitesse.nl/spelers/vitesse/14

  Hoeveel blanke voetballers spelen er in Suriname?


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.