Overleg Suriname en EU uitgesteld wegens drukte

29

PARAMARIBO, 14 mei – Het overleg tussen Suriname en de Europese Unie, EU, is uitgesteld. Dit meldt minister Winston Lackin van Buitenlandse Zaken. De meeting over onder meer de amnestiewet, was gepland voor midden mei. Suriname is nu bereid EU-functionarissen te ontvangen tegen eind mei. Als reden is de drukke agenda van de regering opgegeven.

Onder meer moet de bijeenkomst worden voorbereid tussen Mexico en de Caricom. Die meeting vindt op Barbados plaats. Overigens zijn de betrekkingen met de EU uitstekend. “De regering verheugt zich op de beraadslagingen met de EU”, zegt Lackin tegenover de Ware Tijd. Het betreft de zogenaamde Artikel 8 dialoog met lidlanden van de ACP, de groep van voormalige kolonies. Op de agenda van het komend overleg staan ook economische samenwerking en migratie.

29 REACTIES

 1. jaja zogenaam door drukke programa ze voelen de warmt al want ze weten niet wat zo moeten zeggen en ja wat voor drukke programa die moordenaars en zijn hielen likkers zijn tog altijd met vankantie


  Maak melding

 2. Het is niet waar wat hier gesteld wordt. De EU weigert met Suriname aan tafel te zitten vanwege de amnestiewet. En heeft niets met een drukke agenda van de regering te maken. Wel de juiste informatie publiceren alstublieft.


  Maak melding

 3. Hahaha en de dommen geloven lakin nog.Afu sensie zal weer komen schreeuwen hoe geweldig zijn minister is,omdat afu sensie nooit een cent zal worden.
  IS AFU SENSIE DE MAN VAN ANNA_Z?


  Maak melding

 4. De EU ambassadeur was vorige week in Suriname, die man heeft al besprekingen gevoerd met de President en de Minister van Buza, dit gesprek is gewoon een regulier gesprek en heeft niets te betekenen, Suriname verheugd zich op dit gesprek en de EU ook.

  Maar weet je wat Sonia jouw verhaal klopt, en het verhaal van de minister klopt niet. Jij tevreden.


  Maak melding

 5. AFU SENSIE DE MAN VAN ANNA_Z?

  Ja dat is alles waar de fronters mee voor de dag kunnen komen, en dit noemen ze eigen mening, feiten en waarheden, ergo ze vinden zichzelf heel erg slim.

  Zekunnen niet meer, ze hebben niet meer in hun mars, zoveel is duidelijk, je doet in ieder geval je naam alle eer aan, ook zo’n nietsnut die 19 jaar lang Presidentje speelde.

  Enne aangezien je het vroeg, de huige minister van Buza Lackin is wel 1000x beter dan de vorige minister van Buitenlandse zaken. Deze mevr. kan niet eens in zijn schaduw staan.


  Maak melding

 6. Hahahaaha onze lacking is weer bezig.
  @ afu Sentie we weten dat criminele bij jou heel hoog zijn aangeschreven dus jou reactie verast niemand hier op dit net.waar zijn die Investeerders die volgen lacking in de rij staan om in Suriname te komen investeren?
  waar zijn die buitenlandse leiders gebleven die aanwezig zouden zijn tijdens de beediging van jou criminele president? Was het niet deze zelfde Lacking die Nederland voor gerecht zou dagen voor de inval in het huis van de Surinaamse ambassade.Lacking is zo goed in jou ogen dat zijn poten niet in Europa kan zetten.


  Maak melding

 7. Het overleg tussen Suriname en de Europese Unie, EU, is uitgesteld.

  Op verzoek omdat er een eerlijke reactie door de EU wordt verwacht. En daar zitten geen domoren tussen hoor dus kun je ze niet alles wijsmaken zoals Brunsie sei “if je kong na baas joe moes pesami fosie”. EU ziet brunsie dan als suppost die kaartjes scheurt voor een uitverkocht stadion waar baas zal spreken over 8 december. :-(/


  Maak melding

 8. Reisburo Lackin is weer van die daggeld verslindende uitstapjes voor zijn baas aan het regelen. Pfff..

  Reisje Barbados dit keer. Het resultaat van dit uitstapje zal zeker weer verbluffend zijn.(net als al die vorige)

  Die reis naar keizer obiang(Equatoriaal Guinee) hoor ik Lackin niet noemen. Dat reisje zou toch ook in mei plaatsvinden?

  A basi bjo tja Sranang watra djie keizer Obiang. Ma, fadeh a watra no dé… ha ha ha…


  Maak melding

 9. @Vene

  Je hoeft niet steeds je zwakbegaafdheid te bewijzen. Ben je soms “HET BILLENMAATJE VAN HENK MOLENAAR”.
  Inhoudelijk reageren is moeilijk voor sommigen. Als je niks weet, houd dan je mond.


  Maak melding

 10. Druk met: WikiLeaks-onthulling brengt Bouterse in verlegenheid

  Paramaribo – De Surinaamse president Desi Bouterse had tot vijf jaar geleden nog innige banden met een grote transporteur van drugs in Zuid-Amerika. De drugsbaas, Eduardo Beltran, zou volgens de Verenigde Staten een belangrijke tussenpersoon in de regio zijn bij de smokkel van cocaïne uit onder andere Colombia. Dit blijkt uit een geheim diplomatiek bericht uit juni 2006 …

  van de Amerikaanse ambassade in Paramaribo. Het stuk is onlangs door klokkenluider WikiLeaks gepubliceerd. De onthulling is een nieuwe aanwijzing dat Bouterse na zijn drugsveroordeling in Nederland mogelijk gewoon doorging met de handel in cocaïne. De oud-bevelhebber werd in 2000 door het Haagse gerechtshof tot 11 jaar cel veroordeeld voor een drugstransport van 474 kilo. De lading coke, verstopt in een zeiljacht, werd in 1997 onderschept in de haven van Stellendam in Zuid-Holland.

  De Amerikaanse ambassadeur Marsha Barnes meldt de relatie tussen Bouterse en Beltran in een stuk van zeven pagina’s. Het document gaat over de innige samenwerking van Bouterse met een andere drugsbaas, de Guyanese topcrimineel Roger Khan (39). Deze beruchte drugsbaron, ook wel de ‘Pablo Escobar van Guyana’ genoemd, werd toen door de VS gezocht wegens drugshandel.

  Volgens Barnes zou Beltran opereren vanuit Venezuela. Vertrouwelijke bronnen meldden dat hij elke maand Suriname bezocht. Beltran, over wie verder weinig bekend is, wordt omschreven als een ‘belangrijke regionale figuur als het gaat om de logistiek en transport van drugs.’

  De vicevoorzitter van het parlement, Ruth Wijdenbosch, vindt dat Bouterse snel met een verklaring moet komen. De Surinaamse regering weigert echter in te gaan op de jongste onthullingen in de WikiLeaksberichten. ‘Het is niet ons probleem’, aldus minister van Buitenlandse Zaken Winston Lackin.

  ‘De president kan dit niet negeren’, aldus Wijdenbosch maandag. ‘Als persoon wordt hij genoemd. Hij moet naar het volk toe vertellen wat er precies aan de hand is. Al ontkent hij het, hij moet reageren want hij is nu president van Suriname.’ Bouterse was in 2006 parlementariër. Hij zou volgens drugsbestrijders in Paramaribo, die ervan uitgingen dat hij actief was in de drugshandel, sinds 2004 financieel flink zijn getroffen. In die twee jaar rolde de regering-Venetiaan diverse criminele organisaties op. Hierdoor zou de ex-legerleider volgens de Amerikanen ‘gedwongen zijn geweest de hand te reiken naar nieuwe partners’.

  Erstige verlegenheid
  De onthulling over Beltran brengt Bouterse (65), die sinds 2010 president is, opnieuw in ernstige verlegenheid. Begin dit jaar bleek al uit uitgelekte WikiLeaks-berichten dat hij tot 2006 stevige banden had met Khan. Geruchten hierover doen al jaren de ronde in Suriname en het buurland Guyana. De voortvluchtige Khan werd medio 2006 in Paramaribo gearresteerd. Hij zit sindsdien een straf in de VS uit van 15 jaar.

  De Amerikanen omschrijven het koppel Bouterse-Khan als ‘partners in de drugshandel’. ‘Khan helpt naar verluidt Bouterse met zijn financiële situatie door hem de mogelijkheid te geven zijn inkomen aan te vullen met de drugshandel’, aldus Barnes. Volgens de toenmalige minister van Justitie Chandrikapersad Santokhi, een jarenlange tegenstander van Bouterse, bezocht Khan Suriname ‘regelmatig’. Hij zou toen op een stuk grond van Bouterse, bij het dorp Washabo aan de grens met Guyana, zijn gesignaleerd. Procureur-generaal Subhas Punwasi meldde de Amerikanen in een gesprek dat Bouterse ook een gesprek had met Khan bij een bevriend parlementslid thuis.

  Vermoorden
  ‘Hij voelt zich op zijn gemak in Suriname waar hij omgang heeft met Bouterse’, meldt de Amerikaanse ambassadeur in Guyana, Roland Bullen, in mei 2006 Washington. Punwasi, die nog steeds in functie is, vertelt Barnes in januari in een vetrouwelijk gesprek ook dat Bouterse mogelijk plannen had hem en Santoki te vermoorden. President Venetiaan zou toen gegijzeld moeten worden.

  Op deze manier wilde de ex-legerleider voorkomen dat hij gearresteerd zou worden na een veroordeling wegens de Decembermoorden van 1982. ‘Bouterse zou naar verluidt Khan in de armen hebben genomen om huurmoordenaars te leveren voor de moorden’, aldus een diplomatiek bericht van februari.
  S.Ramdharie


  Maak melding

 11. @Henk Molenaar

  Jij bent de domste van allemaal. Wanneer ga je een keer een echte reactie schrijven. Je zit te hele dag te niksen achter je computer. Dit forum staat vol met onzin van jou. Ga eens iets nuttigs doen domme Zemelaar. Het zou me niets verbazen als jij een pedo bent die steeds naar Suriname gaat om kinderen te misbruiken. Steeds sta je voor lul maar je wilt niet horen.


  Maak melding

 12. @ henk Molenaar ,
  Als jou reactie raak is, dan krijg je dit soort domme en onzinnige reactie van Tell Them. Ze hebben maar één soort argument , slavernij en zwart wit verder is hun algemene ontwikkeling zeer beperkt, Dom Dus.


  Maak melding

 13. Lackin blijft de grootste leugenaar samen met die andere mensenrechtenschenders, en grondwetrechtenschenders van die paarse bende.
  Ben benieuwd wat Lackin gaat zeggen na de meeting met de EU of de betrekkingen nog zo goed zijn, nadat er over artikel 8 dialoog gesproken is, want zal dan een toontje lager gaan zingen, wanneer zal blijken dat er in dit corrupte land weer allerlei regels overtreden zijn, want alleen daarin blinken ze uit.


  Maak melding

 14. Drukte baja, drukte, de regering heeft het druk, normaal of niet, nou ja moet kunnen, dan maar iets later het overleg. En wat ik begrijp ipv half mei,, wordt het eind mei, dus kort dag jongens, geen gezeik van een termijn van over 30 jaar!!!!! wo overleg ie sabie toch!!!!!


  Maak melding

 15. En wie zullen we geloven?
  Lakei Lackin…met zijn fantasieverhalen,
  Of Uri Rosenthal?
  Wie het weet mag het zeggen…..maar ik heb een idee…


  Maak melding

 16. @chaatjkoemar Radjaram,

  Wat wil je nu bereiken met de vinger naar Tataland te wijzen?
  Het is algemeen bekend dat Nederland een drugshandel is !
  En dat de Hollanders corrupt als de neten zijn dat is waar alleen noemen ze dit daar witteboordencriminaliteit !
  Maar wat die ouwe altijd zei was het volgende:
  Jonge als die zogenaamde maties van jou stront eten ga jij dat ook doen?

  Wij hoeven niks te accepteren en te toleren dat wij ook zo’n corrupt land worden.
  Maarja jullie aanbidden een drugsbaron en dan weet ik het ook niet meer!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.