DHV herstelt Waterkant Paramaribo

27

PARAMARIBO/AMERSFOORT, 14 mei – Het internationaal advies- en ingenieursbureau DHV herstelt de Waterkant, de oever in het historische centrum van Paramaribo, Suriname. Enkele malen per jaar loopt het voorland van het Unesco-beschermde stadsdeel onder met 50 tot 80 centimeter water. In de Surinamerivier worden damwanden geplaatst en diverse constructies gebouwd. De eerste damwand is deze maand de grond ingegaan en de bouw zal ongeveer een jaar duren. De totale bouwsom bedraagt circa 7 miljoen euro.

De locatie ligt direct bij de regeringsgebouwen en het historische centrum. DHV is, als subconsultant van ILACO Suriname, verantwoordelijk voor het ontwerp en voor de uitvoeringsbegeleiding. ‘De grond in dit gebied is erg slap, iets waarmee je bij de bouw van constructies goed rekening moet houden’, aldus geotechnisch adviseur Andries van Houwelingen bij DHV.

De stabiliteit van Fort Zeelandia uit begin 17e eeuw, komt in gevaar door oevererosie. Grard Blankers, projectleider bij DHV: ‘Daarom is het goed dat er nu actie wordt ondernomen om dit monument en museum te beschermen tegen het water van de Surinamerivier.’ Behalve damwanden komt er ook een gemetselde trap die het water inloopt. Hier kunnen rituelen voor het reinigen van het lichaam plaatsvinden. Verder zal de waterkant worden uitgevoerd met faciliteiten aan het water voor passanten en recreanten en met afmeervoorzieningen voor overheidsvaartuigen.


27 REACTIES

 1. Dankzij de huidige daadkrachtige regering worden zaken voortvarend opgepakt.

  Als het aan front lag, zouden we na een paar jaar de veer naar Meerzorg kunnen nemen ergens bij AZ.

  Suriname voorwaarts.


  Maak melding

 2. Larry deze DHV’ers zijn geen staatsvijanden zolang ze Suriname niet proberen te de-stabiliseren en zich verre houden van onze binnenlandse aangelegenheden, meer vragen we niet, vind je dat nou echt een onredelijke vraag?

  Wij laten ze komen en betalen ze voor hun werkzaamheden, dat is nou een goede deal, DHV verdient en Suriname krijgt een goede gedegen waterkering.

  Dat ik je dit allemaal nog moet komen uitleggen, Larry?


  Maak melding

 3. Ach @Afu Sensie,

  Of ze nou wel of niet destabiliseren (lees: wel of niet van hem houden). Die criminele president van je heeft nooit een geheim gemaakt van zijn minnachting voor bakra basi’s.

  In deze tijd van goede betrekkingen met de Caricom, Venezuela,Cuba en Iran had hij die bakra basi’s hun hulp (ook al is die hulp tegen betaling) toch niet hoeven in te roepen?

  Maar ja, die bout van je schrijft te vaak ongedekte cheque’s met z’n mond uit. Betaalde hij Cyrill Daal daarom ‘contant’?

  Wat is er overigens mis met hulp uit Chili of Mexico?


  Maak melding

 4. Haahah grappig jullie met je bouta en front ze doen allemaal geen stront t lijkt alsof er wat gedaan wordt bull shit te oeng wani oeng fa foe hopo loekoe joe dei brede
  Wie zegt dat bakra’s t goed zullen doen is fawachten en kijken en als t goed gedaan is en dan er van profiteren ipv jullie druk te maken met wat men wel goed doet en wat niet gaan jullie bij jezelf te raden wat kan ik doen om mijn land mooier te maken laat me dat lezen in de krant????
  Ik wil ook iets doen vr me land ma wat hmmmmm??? Kunnen we bijelkaar komen scoren we ook als bouta en Front!!! Nee ok dan niet dan maar complimenten en commentaar geven


  Maak melding

 5. Larry,

  Jij hebt een Bakra Basi.

  Wij Surinamers en de President hebben dat allang niet meer.

  We minachten jouw Bakra Basi zeker, 100%.

  Wie wij Surinamers en de President natuurlijk niet minachten zijn Nederlanders die eerlijk en oprecht zijn, en die ons niet meer proberen te knechten en te verdelen zoals jouw Bakra Basis.

  Larry, sorry maar je klinkt als een moderne slaaf met je Bakra Basi.


  Maak melding

 6. AFU SENSIE: Ik heb met je te doen. zoek hulp zo gauw als mogelijk, alhoewel als ik een diagnose zou moeten stellen, ik vrees dat voor jou geen hulp meer mogelijk is.Je bent besmet met het ongeneeslijke DDB virus.
  Maar niet geschoten is altijd mis, dus probeer het toch maar, ik zal voor je duimen.


  Maak melding

 7. Zucht voorlopig krijg jij geen aandacht meer van me, je probeerd me nl uit te lokken tot het lage niveau van je, maar daar trap ik niet in.

  Als NDP’er weet ik hoe het hoort, we schelden niet, we respecteren de ander zijn mening en we hebben vooral medelijden met zwakbegaafden en debielen.


  Maak melding

 8. @Afu Sensie,

  Als het gaat om knechten en verdelen van Surinamers, dan hoef je daarvoor niet naar de Noordzee te verwijzen, maar kun je het best dicht bij huis blijven.

  Nog nooit is het Surinaamse volk zo verdeeld geweest als nu onder bout.
  Hetgeen hem tijdens de binnenlandse oorlog niet gelukt is,(Marrons en Indianen tegen elkaar opzetten), is hem nu langs de sociaal maatschappelijk lijnen wel gelukt.

  Bovendien heeft hij geen gedegen opleidingsnivo, hij reist à la dol, bouwt luchtkastelen en wil weekendjes met de Surinaamse journalisten in zijn hangmat op Brokobakka doorbrengen.

  Weet jij hoe hij aan zijn buitenplaats op Brokobakka is gekomen?


  Maak melding

 9. AFU SENSIE: Och och, wat jammer nou, het was net zo gezellig.Ik hoop dat jij je beslissing in heroverweging wil nemen, want ik ben zo ongelukkig zonder jou, en ik was nog zo van plan een borreltje met je te gaan drinken bij het VAT ofzo,( wel nadat DDB veilig en wel op Santo Boma opgeborgen zit, of in de Scheveningse gevangenis). Soso Lobi


  Maak melding

 10. Goede zaak. Het werd tijd. Mijn complimenten.
  Maar te hopen dat er goede en betrouwbare aannemers
  hierbij betrokken worden.

  We kennen het debâcle van die brug die door echte bruggenbouwers herstelt moest worden.

  en nou de Goslar nog opruimen


  Maak melding

 11. naaipaal,

  larry ziet een verdeeld Surinaams volk vanuit die 8000km afstand en 30 meter hoogte.

  Larry laat zich manipuleren en misleiden door die hele kleine groep die Suriname probeerd te de-stabiliseren.


  Maak melding

 12. Hier moeten we toch blij mee zijn, of niet, we, of mensen die kunnen gaan schelden, negatief reageren, heeft geen zin, het is alleen hopen dat het geld goed wordt besteed en zaken gerealiseerd kunnen worden, ja, als deskundigen iets vaststellen en eea recht kunnen trekken,ik juich het toe!!!!!


  Maak melding

 13. Effe serieus,

  Heeft er iemand gekeken naar de lengte van de damwanden en rekening gehouden dat de Suriname rivier in de toekomst verdiept moet worden voor de nieuwere schepen met meer diepgang?
  Of gaan wij de kokosnoten deze grap wederom twee of driemaal betalen?

  Grtn piet en ze groeien nog steeds niet op mijn rug!


  Maak melding

 14. gelukkig hor….want ik had al byna zwemvesten gekocht (van geleend geld).

  Zie je..het helpt als je bakra’s uitscheldt/een grote bek opzet dat wy niets hoeven van mensen uit het buitenland/…..
  hoe meer we “schelden” hoe meer we gaan krijgen, geloof me…

  Als julie press geloven dan moeten jullie mij ook geloven.
  Doe vooral niets en blijf maar klagen en vinger naar anderen wijzen en of wachten op press….voor gratis eten en sophie…
  TaNG BOENG LESMANGS….


  Maak melding

 15. Even terugkomend op waar het allemaal om gaat: renovatie van de Waterkant.
  Er wordt een trap tot in het water gebouwd.
  Wat gebeurt er met de historische trap die er nu is?
  Waarom deze niet herstellen?
  Gewoon afbreken en een “moderne” versie ervoor terug?
  Blijft er van de stad helemaal niets meer historische over!!
  Ga zo door en Paramaribo kan zó van de Unesco-lijst af!


  Maak melding

 16. Baas,

  Als je een cursus geotechniek vraag het morgen gewoon effe als we aan tafel gaan!
  Ik ben bang dat u toch iets over het hoofd heeft gezien.
  Maarja laatste tijd heeft u zoveel belangerijke beslissingen moeten nemen.
  Ik snap dat de keuze van de nieuwe gordijnen en de velgen de nodige tijd heeft gekost! Alle begrip heb ik hiervoor.
  Maar beste lieve president die aub waar u goed in bent en laat de deskundige ook hun werk doen.
  Oftewel kleermaker blijf bij je leest!
  Ik wil hiermee zeggen baas dat president iets te hoog gegrepen is.
  Als moordenaar en drugsdealer ging het u toch iets makkelijker af ofnie?
  Ja ik hoor ook soms wat in de wandelgangen. Ik doe niet aan bronvermeldingen dat vertik ik. Ik ben geen verrader maar dit keer kwam het van Dino !

  Morgen 10:00 hr graag overleg over de damwanden en over de rest praten we effe niet meer.
  En als ik je gekwetst heb dan mag u morgen vijf minuten mijn schouder gebruiken afgesproken.


  Maak melding

 17. Dit is een bewijsmateriaal dat de President D.D Bouterse-Regering van Sur hard werkt voor de opbouw van dit land.
  Ze zijn niet bang of zuinig om belangrijke problemen op te lossen. Hij heeft zelf gedacht voor rituelen voor het reinigen van lichamen. Een heel goede zaak.
  Dat uitgaven zal weer verdient worden met de Toerisme Sector. Het volk zal ook genieten van deze ontspanning plaats. Precies hoe de onafhankelijkheids plein mooi is geworden, ondanks negatieve beoordelen van NF-Ned precies zo gaat daar ook mooi worden. Alleen maar power aan de Pres DDB.


  Maak melding

 18. Deze Fortzeelandia heeft dingen meegemaakt:kanonnen beschoten de indringende zeilschepen.De hoogte punt was in twee en tachtig.Als de muren kunnen spreken..hadden we het proces niet nodig.


  Maak melding

 19. @Zucht

  Ik behandel je graag. Ik ben psychiater en ik ben gespecialiseerd in allerlei persoonlijkheidsstoornissen. Ik heb voldoende kennis in huis om al jou psychische aandoeningen te behandelen. Wees niet bang, ik ben erg discreet en stel de privacy van mijn patienten boven alles. Voor meer informatie kun je terecht bij de redactie van dit forum. Wacht niet te lang want de tijd dringt. Voor uitkeringtrekkers hanteren we een speciaal aangepast tarief. Ik garandeer je een succesvolle behandeling.

  Dr Cheung


  Maak melding

 20. Cheung ik weet zeker dat Zucht je aankan,maar is het niet handiger om die hele RVM van Su te behandelen including de restanten van Me Ka combinatie.Wordt jij ook door die onzichtbarehand geleid,want deze hand moet ervoor zorgen dat jij dr Cheung lang in hun midden blijft om daar de zaak ook te begeleidenen en goed in de gaten te houden.Jepi ding aub,want ding abie joe jeoie nanga joe anoe tranga fanodoe.Want a buitenland no e plei a druk hebie gie lafing,Armeali nanga Baas,voorie beve,oom De.Maar hij vergiste zich niet oom de naam die hij nog altijd draagt te noemen nml MOORDENAAR hahahaaaahaaai Odi odi.
  Glenny.


  Maak melding

 21. Dit project is gewoon weggegooid kapitaal. Valt gewoon onder de noemer afleidingsprojecten. Een creatieve bepaling in de grond wet zou voldoende zijn om politieke leiders die zich schuldig maken aan het fenomeen afgeleide werken ‘’ HET ONZORGVULDIG BESTEDEN VAN OVERHIEDSKAPITAAL” strafrechtelijk te vervolgen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.