Hogeschool Inholland stoot Surinaamse tak af

27

PARAMARIBO/DEN HAAG, 13 mei – Hogeschool Inholland draagt per september 2012 haar opleidingen vanuit de locatie Suriname (HIS) over aan FHR Institute (FHR). Zij worden ondergebracht in de FHR School of Business. De geaccrediteerde opleidingen in Suriname van Inholland worden de komende jaren afgebouwd, maar de huidige studenten kunnen hun studie gewoon afmaken.

HIS en FHR begonnen hun onderwijsactiviteiten afzonderlijk van elkaar in het jaar 2000. Beide onderwijsinstellingen hebben inmiddels een gevestigde positie verworven bij het verzorgen van kwalitatief hoogstaand hoger onderwijs in Suriname. Door de samenwerking tussen HIS en FHR ontstaat er een naadloze doorstroming van studenten in de bachelor opleidingen van Hogeschool Inholland Suriname, naar de master opleidingen van FHR. Hiermee wordt tegemoet gekomen aan een belangrijke wens van de markt.

“Inholland maakt scherpe keuzes voor haar profilering,” zegt Doekle Terpstra, bestuursvoorzitter Hogeschool Inholland, “We vonden het daarom noodzakelijk om een duidelijke keuze te maken voor de toekomst van Inholland Suriname. Ik ben ervan overtuigd dat onder aansturing van FHR de nieuwe FHR School of Business een substantiële bijdrage gaat leveren aan de Surinaamse maatschappij”.

27 REACTIES

 1. De afgestudeerden moeten wel een eerlijke kans krijgen om te helpen bouwen aan de Surinaamse maatschappij.
  Ik ben echt benieuwd wat er over een aantal jaren nog over zal blijven.


  Maak melding

 2. Niet zo verwonderlijk als lonnie ook daar zit.Want zonder te presteren wil hij alleen voldoenden anders zwaait hij met dat ding dat hij ook op het voetbalveld gebruikt.Af toe behandelt hij de leerkrachten ook zoals hij doekhie in de assemblee heeft behandelt.

  Cobie.


  Maak melding

 3. Prima zaak. Deze overdracht betekent dat in Suriname het Hoger Beroeps Onderwijs de fase van volwassenheid is ingegaan.
  Felicitaties voor HIS en FHR School of management!


  Maak melding

 4. Ronny Brunswijk zit niet op Hogeschool Inholland Suriname. Jammer dat men nog steeds in deze leugen geloofd hahaha, als student van daar is het makkelijk voor mij te controleren!!! Door naam van brunswijk in de webmail bestand van de school te typen, zoeken voor search, resultaat no match hahahaha. Elke student of docent etc die betrokken is bij Hogeschool Inholland kan je zijn of haar naam vinden. Zo simpel om te controleren!!


  Maak melding

 5. Afstoten van Inholland Suribabwe is een onderdeel van de nederlandse boycot. Sterker nog, ik hoop dat alle banden met Suribabwe worden verbroken. Het zou verboden moeten worden dat nederlandse bedrijven en gemeenten zaken kunnen doen met een narcostaat waar corruptie en moord door de overheid beschouwd wordt als de normaalste zaak van de wereld.


  Maak melding

 6. “Hogeschool Inholland stoot Surinaamse tak af”

  En waar reageert men op? Ronnie Brunswijk.

  Zijn ze nou echt helemaal van de pot gerukt.

  Cornelia in deze moet ik je gelijk geven, het FHT is werkt samen met Amerikaanse universiteiten en dat is voor Suriname veel beter. Komt nog bij dat In Holland niet zo’n goede naam heeft.

  Wat mij betreft moeten Surinaamse universiteiten en hoge scholen meer samenwerken met Brazilie en andere opkomende economien zoals China en India, daar valt meer uit te halen.


  Maak melding

 7. AFU SENSIE: klopt dat Inholland niet zo’n goede naam heeft.
  Als ik je postings lees kan ik mij niet aan de indruk onttrekken dat je bij Inholland hebt gestudeerd.
  En wie of wat let de Surinaamse Unis en Hogescholen om hun heil in Brazilie India en China te zoeken. Wij zullen ze niet missen.


  Maak melding

 8. We kunnen beter de opleiding volgen die sommige gezagdragers hebben gevolgd. Ze hebben nooit gewerkt en zijn de rijkste van Suriname.


  Maak melding

 9. FHT is ook weinig soeps. Wat moet je nou met een Master van FHT?? Wordt totaal niet erkend als Master in Europa of de VS. Daarnaast is het docentenkorps van FHT van lachwekkend niveau. Lees: docenten met een master van ADEK dat eens niet het niveau haalt van het HBO in NL.


  Maak melding

 10. Grappig dat bepaalde mensen aangeven ze de Uni’s in China, India en Brazilië prefereren boven Nederland.
  Nee dom eigenlijk!

  Studenten uit deze landen komen massaal naar het Westen, Nederland, Duitsland Engeland. Portugal, Spanje etc. etc.

  Beste studenten Adek, jullie pdf’je is een beetje scheef ingescand, niet erg netjes.
  “De weg naar Rio+20: Als kikkers in warm water.”
  bron, starnieuws.

  InHolland, ach ja.


  Maak melding

 11. @ESMERALD: Nog maar kort geleden werd zowel in Parbo als is Den Haag en door Sur. studenten belangen organisaties gepleit om Sur studenten een voorkeursbehandeling te verschaffen boven andere buitenlandse studenten op de Ned. Unis en Hogescholen, dus inderdaad grappig dat sommigen plotseling pleiten voor unis in Azie en Brazilie.
  Dat legt hun hypocrisie en dubbele moraal bloot.


  Maak melding

 12. Hoi Zucht,

  Ook in de zomervakantie is er een stormloop van Buitenlandse studenten die extra trainingen volgen.
  Als wij met vakantie zijn, stikt het van de Buitenlandse studenten, zowel HBO als UNI.

  RSM= 30.000 euro
  Bachelor 6000 euro.p/jr.
  Plus studie-visa, huisvesting, zorgverzekering.
  Vetpot voor Nederland.
  Veel colleges in het Engels, ook dat nog.

  Je kan ook op de verkeerde manier op je strepen blijven staan.
  Groot verlies voor de jeugd.


  Maak melding

 13. @ Afu Sensie

  Jij moet wel de laatste persoon zijn om over school en universteit te praten .Dat je dit alles niet nodig hebt om het groots te maken in Suriname,daar is je paarse god ,het levendige voorbeeld van.Als jij ook gestudeerd zou hebben aan 1 van deze universiteiten zou je niet zo hulpeloos achter de ongeschoolde paarse god van je gelopen hebben.


  Maak melding

 14. He ray ik weet dat je moeite hebt met de President, want zoals zaken nu aangepakt worden vind je niet best.

  Ja de meerderheid van de Surinamer staat achter de President want hij is nu bezig met de ontwikkeling van Suriname, en daar hebben jullie zgn. geschoolden toch wel veel moeite mee. 19 jaar lang en ZO HOOG geschoold en toch niets van gebakken, misschien tijd om all die bulls terug te geven.


  Maak melding

 15. @Afu Sensie

  De enige ‘ontwikkeling’ die te merken is, is de amnestie kwestie die hij , je paarse god, geforceerd heeft om zijn vrijheid en dat van zijn aan amnesia lijdende handlangers ,veilig te stellen . Noem je het op en neer reizen van je paarse god en zijn team van ondeskundigen ,ontwikkeling?Baja leg ons uit wat die verre reizen Suriname geleverd heeft.Je moet wel goed gek zijn door te denken dat ze reizen in belang van Suriname.Nee hoor ze genieten van hun vrijheid want reizen voordat ze de ‘machtigste mannen’ werden in suriname , was niet mogenlijk.Straks is je paarse god op bezoek bij zijn oudere broer OBLADIE OBLADA ,in Afrika.?Wat gaat hij meenemen voor ons?Een paar hutu’s en tutu’s?


  Maak melding

 16. Koos de Jong, de Nederlandse opleidingen is het ook niet meer geweest zoals vroeger.

  Nederland moet zelf oppassen dat de jeugd van de toekomst niet dommer wordt dan de rest van de wereld en dat Nederland zelf een ontwikkelde land gaat worden met deze domme plannen van deze Regering. Maar Suriname you will make it god zege Suriname.

  En dat jij Kees de jong in de toekomst je eigen billen moet gaan wassen omdat er geen geld is.


  Maak melding

 17. @JASON: De Nederlandse opleidingen worden overal ter wereld erkend, nu het heden en in het verleden,en als de jeugd nou wel of niet dommer word, de diplomas worden erkend.
  Als er Ned. mbo-er naast een Sur. afgestudeerde master naast elkaar gezet worden in de westerse wereld dan kan ik je nu al vertellen wie als hoger gekwalificeerd wordt aangemerkt, dus Jason ga jij maar lekker verder dromen van kikkerbilletjes.


  Maak melding

 18. @Jason, Nederlandse universiteiten tellen mee, als we de World Reputation Rankings van het Britse tijdschrift Times Higher Education mogen geloven. Vijf universiteiten staan in de top 100 van de wereld. De TU Delft scoort met plek 51 het hoogst. Daarna volgen de Universiteit van Amsterdam (71), Utrecht (78) en Leiden (87). Wageningen maakt met een 100ste plek de ranglijst compleet.

  Geen top 50, dat is jammer, maar we mogen best een trots op nederland zijn. Toch? Met die vijf top 100-noteringen staat Nederland samen met Japan namelijk op een derde plek als het gaat om het aantal universiteiten op de lijst. En laten we aub niet over Suribabwe, Brazilie of China hebben. Kansloze onderwijs instituten. Daar wil je je kinderen toch niet laten studeren. Nederlandse onderwijs instellingen is de walhalla voor de Suribabwaanse kinderen. Hopelijk denken de ouders goed na op wie ze de volgende keer gaan stemmen.


  Maak melding

 19. Ray vergis je niet hoor, die amnestiekwestie is goed voor Suriname, we gaan nu eindelijk deze zwartebladzijde goed oplossen door een waarheidscommisie in te stellen zodat de waarheid nu eindelijk bekend.

  Dat jouw soort bang is voor de waarheid is ons inmiddels bekend, jullie leven nl in strijd met de waarheid. Jullie zijn geboren leugenaars.


  Maak melding

 20. En nu ga ik die negatieveling kwaad maken, want nu mogen ze het verhaal lezen zoals het is.

  Ik zie ze al vuurrood worden.

  —————————————-

  Hogeschool Inholland stopt geen geld meer in de opleiding in Suriname, maar wil wel via Suriname in het Caribische gebied actief blijven. Dat zegt Doekele Terpstra, voorzitter van het College van Bestuur van Hogeschool Inholland. Hij is ervan overtuigd dat de nieuwe constructie winst oplevert voor het hoger onderwijs in Suriname.

  Afgelopen weekend maakte Inholland bekend de hogeschool in Suriname over te dragen aan instituut FHR. Terpstra zegt dat Inholland op die manier actief blijft in Suriname. “We blijven samenwerken op de inhoud van het onderwijs.” De diploma’s houden ‘een Nederlandse statuur’ en de kwaliteit van het onderwijs blijft bewaakt door Inholland.

  De Nederlandse hogeschool moet publiek en privaat geld strikt scheiden, zegt Terpstra. “Het kan niet zo zijn dat we met publiek geld activiteiten in Suriname financieren.” Inholland wil de samenwerking voor langere tijd aangaan. Voor Suriname heeft het nieuwe model volgens de topman alleen maar toegevoegde waarde.

  Antillen
  Terpstra wil Suriname graag als springplank naar het Caribisch gebied gebruiken, met name de Antillen. “We hebben hierover intensieve gesprekken gevoerd met de overnemende partij. Ik heb het volste vertrouwen in de verdere ontwikkeling van het hoger onderwijs in Suriname.” In oktober starten er twee nieuwe opleidingen in Suriname, waarmee het aantal op zes komt.


  Maak melding

 21. Afu Sensie,
  Als ik mij niet vergist is Terpstra een witte Hollander en geen chinees,afrikaan of Zuid-Amerikaan.
  Als je tenminste snapt wat ik bedoel???


  Maak melding

 22. HVH heeft al die paarse reacties op het forum gelezen en daardoor tot de conclussie gekomen dat er voor de HvH geen markt is in SME. Te veel figuren die de lagere school nog net hebben afgemaakt.


  Maak melding

 23. Maar als Inholland Suriname zijn geaccrediteerde opleiding afbouwd, krijg je dus ook geen Nederlands diploma bij het afstuderen. Dat vind ik jammer en zonde als NL in de top staat van de wereld met de 5 beste universiteiten.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.