Surinaamse minister wil achter criminelen aan

52

PARAMARIBO, 10 mei – De politie gaat met meer vaart achter criminelen aan. Dit zegt minister Edward Belfort van Justitie & Politie. Het ‘terroriseren’ van burgers zal niet langer getolereerd worden. “Het heeft lang genoeg geduurd met criminelen en snelheidsduivels”, zei de nieuwbakken bewindsman bij zijn eerste bezoek aan het Korps Politie Suriname. Hij wil meer resultaat zien en de politievakbond is daar helemaal voor te vinden.

“U moet inhoud geven aan maar twee woorden: indamming criminaliteit. Stel alleen maar voldoende mobiliteit ter beschikking en ik verzeker dat de criminaliteit tussen dertig en veertig procent minder wordt”, zei bondsvoorzitter Robby Ramdjiawan. Het gebrek aan behoorlijk transport is historisch een knelpunt. Volgens Belfort zijn er meer maatregelen nodig om het korps op bevredigend niveau te krijgen. Onder meer het personeelsbeleid moet anders.

Er zijn politieagenten die niet de volle etmaal beschikbaar zijn. “Die denken maar van, ik werk van zeven tot drie en ben lekker vrij in de weekends”, aldus Belfort. Hij wil daar snel verandering in zien. Die mededeling leverde applaus op van de verzamelde dienders. Volgens Belfort moet meer efficiëntie leiden tot een betere organisatie. Dat moet zich dan vertalen in een effectiever aanpak van de criminaliteit.


52 REACTIES

 1. Ai mie boi, deze mini ster gaat nog een wiel uitvinden. Beste mini ster corruptie was door de politie van Suriname uitgevonden hoor. Als je echt carrière wilt maken moet je de grote jongens gaan pakken. Echt grote zoals baasje, die je autoriteit gaat kleineren want criminelen zoals zijn lieve zoontjes krijgen amnestie en de grote geweren om baasje veilig aan de macht te houden. En als nog vlug in de krant wilt komen moet je de mensen pakken die in Paramaribo zonder rijbewijs rondrijden nu dat Bep niet langer in de regering is moet dat toch kunnen mijnheer de minister. O ja mijnheer de minister, al die Nederlanders die jullie pakken op zanderij met drugs moeten zelf voor de onkosten voor hun verblijf op club santo betalen, want als een arme Surinaamse belasting betaler kan ik dat niet veroorloven.


  Maak melding

 2. 1)de opleiding moet langer en professioneler.
  2) de politie moet leren om niet zo vaak naar hun wapens te grijpen.
  3) ze moeten minder zuipen in hun diensttijd.
  4) beleefdheid en de omgang met de burgers mag zeker beter .
  5) de politie man of vrouw moet zijn wapen thuis laten of op het bureau als ze vrij zijn.
  6) de lat moet wat hoger gelegd worden zodat niet iedereen een diender kan worden.
  Toen ik nog in Suriname woonde haalde geen enkele militaire, of politie man het in zijn hoofd om met zijn uniform in een bar te zitten zuipen.


  Maak melding

 3. Terroriseren van burgers!

  Wanneer is dit gestart beste minister?
  Wie heeft het goede voorbeeld gegeven minister?
  Wat wel wederom leuk is dat übercriminelen crimineeltjes gaan berechten haha….
  Schitterend land is Suriname toch.
  De zon schijnt, mooie vrouwen,etc….

  Ben ik wat vergeten nee vandaag geen kritiek op die semi indiaan!
  Want hij heeft zijn regering opdracht gegeven om op criminelen te gaan jagen.

  Mogen wij het volk ook mee doen minister?
  Maar wel Carte blanche license to kill.


  Maak melding

 4. Deze meneer Edward B kers vers nog wel, en voor hoe lang komt naar buiten toe met de woorden over het aanpakken van criminaliteit. Dat wordt een vette klus.
  We weten wat er speelt in die gemeenschap daar, dat het welig tiert op een bepaald vlak, corruptie, mati pree en nog meer,maar goed la we afwachten hoe hij het gaat aanpakken, in deze tijd. In zijn eigen keuken zal ie ook orde op zaken moeten stellen, het rammelt flink daar op het Ministerie. Wat je daar hebt op allerlei gebied brada nanga sa, ja ,heb je wereldwijd.


  Maak melding

 5. Ik hoop dat hij het beter zal doen dan die rasta. Want die zij dat het veiliger in Suriname was geworden. Zonder dit te kunnen staven met gedegen onderzoek en cijfers. En de bevolking voelde zich ook niet veiliger.

  Als je bang bent om tegen die binnenland bewoners op te treden moet je deze functie niet bekleden. Veel succes minister Belfort.

  Ik rust
  Djamoe


  Maak melding

 6. Zijn eigen baas is een crimineel welke 3x amnestie nodig heeft om buiten de poorten van de gevangenis te blijven.
  Als deze minister zo’n rechte rug heeft dan had hij geweigerd voor de functie dat is pas karakter tonen, meneer de minister.


  Maak melding

 7. Als ik Belfor was zou ik mij maar bescheiden opstellen want waar zal hij het geld en de expertise vandaan halen om de criminaliteit te doen verminderen? Kunnen wij hem over 4 -5 jaar afrekenen op de resultaten? Zal hij het beleid van de brokkepiloot Misiedjan voortzetten?


  Maak melding

 8. Belfort mi boi als jij wilt vangen grote vissen noh dan geeft pasew jou een tip….

  Gooi uit jou hengel in het OCER water…soso bigi trapoeng 🙂 😉


  Maak melding

 9. Waarin zwarten heel goed in is dat voordat een zwarte nog de kans heeft gekregen de grond in te boren.
  “PROFICIAT ZWARTEN”.Is jullie eigenwaarde weg.Dat het van je ontnomen is is bekend, maar tracht met je innerlijke kracht dit te overwinnen.


  Maak melding

 10. Waarschijnlijk heeft deze man nog idealen maar het ongeloofwaardige is dat hij moet werken en rapporteren naar mensen die in de grote mensen wereld criminelen genoemd worden.


  Maak melding

 11. Djamoe,

  Hoezo binnenlandbewoners??
  En de rest dan?
  Voorzichtig met zulke uitlatingen hoor.
  Het moet gaan om álle criminelen, ongeacht waar ze wonen en/of vandaankomen.

  En Ram Singh, zal Nederland dan alle Surinaamse drugskoeriers die in Nederland in de gevangenis zitten omdat ze destijds gemakkelijker door de douane in Suriname kwamen, dan maar naar Suriname terugsturen?
  Krijg je een voller toestel hoor!

  ps. als we de de heer Belfort het adres aan de A.Dragtenweg nu eens gaven……..?


  Maak melding

 12. We moeten de nieuwbakken minister de voordeel van de twijfelen geven,laat hij zijn werk doen.En ja het klopt als men zegt dat hij eerst binnen het korps moet beginnen,want daar zitten de grootste dwarsliggers van een goed managment team.Om niet goed te functioneren destabiliseerd men apperaturen die aangeschaft worden,men heeft het erover om weer nieuwe middelen aan te schaffen maar volgens mij is dat ook niet al te lang terug gebeurd.


  Maak melding

 13. Wanneer je toch gaat beginnen om achter de criminelen aan te gaan, begin dan eerst in je eigen korps te reshuffelen, want daar zitten nog te veel rotte appels tussen, en probeer weer niet het wiel uit te vinden.


  Maak melding

 14. Wel frustrerend voor die nieuwe minister als je ziet dat kleine criminelen voor een misdrijf vaak jaren moeten zitten, en dat criminelen, moordenaars en mensenrechtenschenders met macht amnestie krijgen, of vallen zij onder een andere categorie?
  Dacht dat het strafrecht voor iedereen gold.


  Maak melding

 15. In het verleden heeft er heel veel honden hun gewaf laten horen door te blaffen en niet gebeten. Hopelijk bent u straks niet de gebeten hond!!

  Jij hebt de kans en laat het zien dat er geen pak, pak zijn maar daden!!

  Let ook wel op!! dat de polities ook met de mobiliteiten naar hun buitenvrouw of elders misbruik van maken! Pak die ook aan!! Vergeet die machtsmisbruik niet!!

  In ieder geval heel veel succes!! GOD ZIJ MET U


  Maak melding

 16. Mi boi Belfort,..ik heb voor jou alvast een “klant”

  ,,tjek die belasting-aangifte van Baby-Dino en dan zal je zien dat hij een jokkebrok is als eigenaar van die Bentley!!!

  Maar dit ga jij niet durven,want de kogels gaan fluiten om je oren zoals de vogels fluiten in de ochtendgloren 🙂 🙂 😉


  Maak melding

 17. Goed voornemen! Dit is dan een thuiswedstrijd!
  Neem een arrestatieteam meen naar de eerstvolgende
  vergadering van de ministers.
  Reken dan de hoofdverdachte van de 7-8 december MOORDEN
  in!!!

  En op de arrestanten wagen efficiënt te gebruiken,
  weet ik zeker dat er nog wat ndp moordenaars en
  beroepscriminelen daar rondhangen die ook mee kunnen.


  Maak melding

 18. Het politie korps heeft mensen nodig als wijlen G.Perk,Armand v/d San,de Bruin,Inder,Bissessar.Bij deze mensen bleven geen dossier onopgelost op de plank liggen.
  Maar zo als steeds zijn de mensen tegengewerkt in het korps en nu lopen ze totaal gedemotiveerd rond.Waarom een zaak met inzet van je eigen leven oplossen die uiteindelijk geseponeerd wordt op bevel van hogerhand[politiek].

  Cobie.


  Maak melding

 19. Terecht een paarse drol over de hoofden van alle oliedomme ezels die stemden op criminelen. Want het is en blijft een feit dat onberechte moordenaars voor wie deze stommelingen kozen de oorzaak van zijn van de moord/misdaadvloek.


  Maak melding

 20. MC ( misdaad cub) zit vol allerlei misdadigers, maar het hoofd van die club is en blijft zijn leven en na zijn door beucht alszijnde een moordenaar.


  Maak melding

 21. MC ( misdaad cub) zit vol allerlei misdadigers, maar het hoofd van die club is en blijft zijn leven en na zijn dood berucht als zijnde een moordenaar der oliedomme aanhangers en paarse ezels.


  Maak melding

 22. Blaffen op commando en proberen te happen op bevel.
  Bijten en verscheuren en opgepeuzeld worden, dat gebeurt daarna.

  Zien is geloven.
  Wat je voelt hoef je niet te zien om te weten wat het is,
  Wat je ziet hoef je niet te voelen om te weten wat het is


  Maak melding

 23. De veel gebezigde leus in huize Santo Boma is I’m nasty like my boss. Dus van deze pion die door de grootste moordenaar van suriname is geplaats hoeven we niet veel soeps te verwachten. het zijn toch de manschappen in het veld die het vuile werk moeten doen met het gevaar voor eigen leven. Maar de moordmisdaad demon is al aan het werk en ook zijn valse profeet die rust,vrede en voorspoed predikt aan al die oliedomme moordenaar aanhangers en gezinden. Leve de misdaad krijsen vele jonge misdadigers die stemden op endepee met de nieuwe leus voor hun slachtoffers…….I’m nasty like my boss. Suriname waarheen, regelrecht naar de verdoemenis.


  Maak melding

 24. Om de criminaliteit in Suriname te kunnen bestrijden is het goed dat de minister van Jus&Pol een politieachtergrond heeft en een no-nonsense daadkrachtige houding heeft, de minister moet dus een soort van sherrif zijn. Deze minister lijkt daaraan te voldoen maar zoals gewoonlijk geldt in Suriname het motto eerst zien en dan pas geloven. De vorige minister was ronduit incompetent voor de job en ik vermoed dat hij ook geen zin had om de criminelen al te hard aan te pakken.
  Het zal wel genant voor de nieuwe minister moeten zijn om te werken onder en verantwoordelijkheid af te leggen aan een crimineel (Bouterse). Als hij de criminaliteit echt wilt aanpakken moet hij eerst beginnen met het arresteren van al die criminelen die op dit moment zitting hebben in het Surinaams parlement, de Surinaamse regering en het kabinet v.d. president.


  Maak melding

 25. Mini-ster Edward Belfort:
  Jouw auto-biografie kan ik als volgt samenvatten:
  “Je bent een grote Sukkel of een Sukkel van formaat”
  Ook al heb je tien schone vingers ,het toetreden tot het cabinet onder leiding van Droga Desi is gelijk aan het plegen van criminaliteit in VERENIGING.
  Jagte-Raho


  Maak melding

 26. wanneer houden jullie op met het kleineren van anderen,die een positie hebben, en nog niet weten wat het gaat worden,beginnen jullie weer mensen zwart te maken, suriname is al zo zwart en nog willen jullie het zwarter maken ,hoe willen jullie suriname vooruit zien komen alleen maar komentaar geven op mensen die nog wat willen doen in surinaams belang,want de criminaliteit moeten ze me3t harde hand daar aanpakken en niet zoals hier in nederland,daar is een andere koek,met die luie surinamers,laten ze gaan werken ,criminelen heb je overal,alleen die rovers van surinamers moet je hard aanpakken desnoods afschieten,en de verkrachters ook.neetjeman joe sabie

  wel goerd hrt het zwater maken


  Maak melding

 27. sommigen zitten hier op hun droge om uit te leggen hoe het beter moet in suriname men weet wat nodig is in suriname laat de regering de kans krijgen om hun zaken goed te doen,en laten we er van profiteren,inplaats de mensen het denken te geven ,dat ze toch afgezeik worden,zo laat je elke regering alleen maar boeven worden,want zo blijven we elkaar maar de schuld geven,dan denk de regeerders laten we onze zakken vullen voordat we weer moeten opstappen,gun de regering de kans om wat van het land te maken,neetjeman

  joesabietoch


  Maak melding

 28. neetjeman

  Zolang bedrijvers van leugen en ongerechtigheid of te wel onberechte wetverachtende moordenaars en co de macht hebben zullen waarheid en gerechtigheid blijven roepen om eerlijke handhaving van recht en wet. Dan zijn woorden ijdel, en daden spreken. Maar zeg het al die oliedomme paarse domkoppen niet. I’m nasty like my boss, krijsen velen. Hun wegen zijn hobbelig en kronkelig. Geen rust,vrede en voorspoed, maar onrust,onvrede en armoede staat al die domme aanhangers te wachten. Op de sluwe rijke parasieten na. Die hebben alle belang bij deze ontwikkelingen die leiden naar de onderdrukking,censuur. Tot nu toe hebben ze geen verlichting gebracht aan die paarse ezels.


  Maak melding

 29. Het komt wel goed hoor in sur4iname,mi sranangmangs,no frede,anders wordt het nog erger dan in de jaren tachtiger dan gaat de hel echt uitbarsten en dat willen jullie toch niet hebben dus gun deze regering de tijd om alles onder kontrole te krijgen,want zoalleen maken we wat van suriname,mi ano wang tatamang,mi na sranangmang,joe sabie,ik woon hier ,maar wordt niet geindoktrineerd door de mensen die alleen problemen in suriname wil laten komen,denken jullie goed na sranangmang,laat suriname geen anarchie krijgen,dan wordt het ieder voorzich en de mensen met geld gaan altijd winnen,neetjemang,joesabie


  Maak melding

 30. @ Benny3mille
  Er zijn zat mensen in Suriname die juist wapens in hun bezit hebben zodat ze zichzelf kunnen verdedigen als ze aangevallen worden door crimineel gespuis. Wil je die mensen gaan straffen voor het feit dat ze hun recht op zelfverdediging willen effectueren d.m.v. wapenbezit?? Vergeet niet dat het in Suriname praktisch onmogelijk is om aan een handvuurwapenvergunning te komen als je niet over de juiste connecties en bergen smeergeld bezit. Ondanks alle mooie praatjes blijkt bovendien uit de praktijk dat het te lang duurt voordat de politie ter plaatse v.d. misdrijf is dus naar mijn mening hebben mensen alle recht om zichzelf te bewapenen ter zelfverdediging. Het recht op zelfverdediging wordt waardeloos gemaakt als de overheid het verbiedt dat de burgers de middelen tot zelfverdediging in bezit mogen hebben.
  Laat de staat Suriname de criminelen die anderen beroven, vermoorden, mishandelen en verkrachten flink aanpakken maar laat de mensen die slechts wapens hebben om zichzelf te kunnen verdedigen met rust.


  Maak melding

 31. neetjeman, ze kunnen niet anders ze zijn vervloekt, ze willen wel maar kunnen niet meer.

  Deze gasten moet je als verloren beschouwen.

  Mi e teki mi kiek me broko mi lekker, het blijft lachen met het gepeupel.

  En nu ga ik ze tot razernij brengen.

  SURINAME VOORWAARTS. Hihihihi


  Maak melding

 32. Sabidieri
  neetjeman, ze kunnen niet anders ze zijn vervloekt, ze willen wel maar kunnen niet meer.

  Deze gasten moet je als verloren beschouwen.

  Mi e teki mi kiek me broko mi lekker, het blijft lachen met het gepeupel.

  En nu ga ik ze tot razernij brengen.

  SURINAME VOORWAARTS. Hihihihi

  P.S. Net als je baas geef je getuigenis van je beztenheid. Voor jullie oliedommen zal de onderdrukking zevenmaal erger worden ervaren, blinddove ezel


  Maak melding

 33. Meneer de minister begin eerst met het op laten pakken van de grootste crimineel in ons land.
  Deze crimineel DD Bouterse is het voorbeeld van alle potentiele jonge criminelen.
  Als DD Bouterse wordt opgepakt en levenslang achter slot en grendel verdwijnt zal de criminaliteit in ons land met 70% afnemen.
  DD Bouterse is baas van de criminelen in ons land.


  Maak melding

 34. hallo mensen wat zeuren jullie teveel laat die mensen hun werk doen..bemoei toch met je eigen levens..als hun willen werkelijk alle criminelen pakken vind ik heel goed van suri…wees toch blij man..ik vind dat sommigen mensen heb grote pratjes dat jullie lopen te zeuren achteraf..ga toch nar suri praten als jullie durf…mar goed ben blij dat wel veradring brengt..


  Maak melding

 35. Sabiribirie,

  deze gasten zijn verloren haha…..
  als deze gasten dus verloren zijn wat is dan hun status volgens jou?
  Iedereen die een andere mening heeft dan een knol is vervloekt.
  stommeling die ik ben ik probeer wederom met een koe te communiceren. effe tegen mijn kop slaan…. au!

  nou boeeeeeeeeeeeehhhhhhhhhhhhhhhh en is je melk al zuur?


  Maak melding

 36. Ik kijk in de spiegel en heb vertrouwen in mijn kunnen en mijn mede mens.Ik weet dat het goed gaat komen met ons Surinamers[Zo slecht zijn wij niet] dit mijn geloof.[Djoeka briebie].Alles wat ik schrijf is om het geloof niet te verliezen in onze eigen mensen.Als wij gaan veranderen is het een plus punt al.Onze ouders,school en leiders hebben ons niet geleerd om van elkander te houden.Zelfs hier in Nederland is het zo.Ik vraag mij af wanneer gaan wij het leren.

  tweede: hij rapporteerd aan een moordenaar is waar,de recht zal zeker zegevieren.Maar een ding is dat eten voor je moeder komt.Er is geen betere leider in Suriname.De meerderheid van de bevolking heeft toch voor hem gekozen, dit moeten wij ook respecteren.


  Maak melding

 37. Het is grote leugen dat de meerderheid van de Surinamers voor Bouterse hebben gekozen. je hebt 51 leden in het parlement de NDP bestaat uit drie of vier partijen en die hebben 23 zetel gewonnen, dat betekend dat er 28 zetels over blijven zonder Rony en Somo was hij nooit president geworden. Een leider is iemand die samenleving bindt en niet verdeeld.Een leider is iemand met verstand, Een leider is iemand van onbesproken gedrag, een leider word geboren en niet gemaakt door een stelletje domme en achterlijk opportunisten.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.