Ook districtscommissarissen op de schop

23

PARAMARIBO, 9 mei – De bezem gaat binnenkort wellicht ook door het korps districtscommissarissen. Zeker vijf zouden niet voldoen, beweren kopstukken van de Mega Combinatie, MC, tegenover de Ware Tijd. Weliswaar achten deze lui het om een of andere manier te link hun identiteit prijs te geven. Dus leveren ze maar anoniem kritiek op het hoogste gezag in de districten. Tot de uit de gratie gevallen districtscommissarissen behoren twee van Desi Bouterse’s NDP.

Het betreft Harriet Ramdien van Coronie en Ravin Jiawan van Wanica. De kritiek betreft vooral de trage vooruitgang in de districten. Aan de andere kant zijn er districtscommissarissen waar de loftrompet over wordt gestoken. Opmerkelijk is dat geen van de bronnen bij naam genoemd wil worden. Parlementariërs houden zich op de vlakte. Intussen zijn de leiders van de coalitie al een keer bij elkaar gekomen. Bouterse wil minstens een keer in de week overleg voor tussentijdse evaluatie.

23 REACTIES

 1. Baja wie zal er volgen na deze club die nu op de schop gaat, het wordt wat daar overzee. Baas e tjaggo, dies mo gwe, joe e go dape, misschien op 11 mei een totale verassing, van heb je me hier, ma a faja no kierie, no dat niet, ze moeten door!!!!!!!!!!!!


  Maak melding

 2. als jonge DC’s zelfs de personeels wet niet kennen hoe verwacht men dat ze leiding zullen kunnen geven aan het ambtenaren korps. Voorals als ze dictatoriaal zijn aangelegd. Een voorbeeld; een schattige jonge vrouw zonder noemenswaardige opleiding en met de laagste rang zal straks de een na hoogste rang bij de bestuursdienst bekleden en leiding geven op Domburg.Sterke geruchten doen de ronde dat een intieme relatie met een DC doorslaggevend is geweest indeze.Vanzelf denkt men hem te vervangen.


  Maak melding

 3. Een strategische politicus is een snel- en doordenker.En als je dat niet bent,moet je plaats maken voor zij de dat wel kunnen.Momenteel is suriname in een moeilijke politieke situatie,wij kunnen het niet maken om de ontwikkelingen op districtsnivo langer te stakneren.Het land is opgedeelt in verschillende districten en elk district moet zo goed als mogelijk tot ontwikkeling gebracht worden.Hierdoor zaler dan welvaart en welzijn voor de gemeenschap aldaar moeten zijn.Als welvaart en welzijn in elk district met als gevolg het hele land en notabene tijdens zeg maar een toevallige regering bewerkstellig wordt,dan maakt zo een regering een goede beurt bij de eerst volgende verkiezing.DUS IN EEN DISTRICT ZORG EEN D.C. VOOR DE OVERWINNING VAN DE VERKIEZING,WANT HIJ/ZIJ VERTEGENWOORDIGT DE ZITTENDE REGERING.


  Maak melding

 4. Dat hele DC systeem moet vervangen worden. Er moeten districtsverkiezingen komen waar men een goveneur kiest per district met een raad van bestuur. Daarnaast moeten de ressorts ook hun eigen burgemeesters en administratie krijgen. Het kan niet zijn dat één DC bepaald wat er in een district gebeurt.

  Het word tijd dat de nationale regering macht overdraagt aan de districten en zich zorgen maakt om nationale problemen, en niet of er wel of niet waterleiding is in bigi poika. Dat moet een lokale regering regelen, gekozen door het volk elke 4 jaar.


  Maak melding

 5. mofokoranti heeft gelijk. Die schattige vrouw gaat er prat op dat zij de dc dirigeert en niet zijn staf. Haar echtgenoot beklaagt zich dagelijks bij bewoners van Domburg, dat hij zijn intiemste omgeving niet meer onder controle heeft vanwege een dc. Ook een beschermde picolet heeft gefloten dat die burgervader bedreigingen heeft geuit aan het adres van een ieder die durft haar te “schijnen”. Hindoestaans gezegde luid. Al poep je in troebel water, het zal naar boven drijven en stinken.


  Maak melding

 6. Mofokranti en dongborgoe.

  Das toch normaal of niet dan?

  Amofo is ook vriendinnetje van….
  Mevr financiën is ook vriendinnetje van…
  Een grote “elastieke” familie.

  P.s ik vind het niet sjiek!
  Never mix business with pleasure.


  Maak melding

 7. Inderdaad ik zal specifiek reageren op district comm van wanica hij is een jonge vent van 35 jaar verschrikkelijk onbeschoft tot en met geen maniere om met vrouwen te communiceren nog met ondergeschikten bemoeit in het openbaar met drugsdealers is hij nou gekwalificeerd verschrikkelijk we willen een land draaien zonder getrainde en gekwalificeerde leiders men kijkt oohwww deze meneer is een drs afgestudeerde hij is zoon van charles pahlad gewelddig topleiding van NDP prima dan wordt hij benoemd tot DC. Dc staat in dit geval voor domme capable mens sorry maar zeer onvriendelijk.


  Maak melding

 8. Ze geven alle paarse stront over, ze waren in een paarse beneveling, half coma. Nu mogen deze weggesmeten paarse pionen het opnieuw gaan proberen. In ider geval zullen velen niet paarsen, de weggesmeten paarse pionen vermijden als poep. Hahahaahaha


  Maak melding

 9. Het wordt eens een keer tijd dat deze mensen eindelijk gaan werken voor hun geld. Vaak had hun benoeming c.q. positie een politiek motief en nu deze regering hiermee afrekent is het weer niet goed !

  Verder moet men de DR en RR leden ook stevig aanpakken want die zeuren altijd om hun achterstallig loon, maar je hoort ze never nooit tot kort voor en na de verkiezingen.

  Al deze mensen verdienen ´easy making money from politics´ en is president Bouterse hier klaar mee !

  Wie niet deugt, presteert of een toegevoegde waarde levert voor-aan Suriname moet wieberen, opzouten en/of oplazeren !

  As simple as that, want de tijd van partij mang en om partij loyalisten te accomoderen is vanaf deze regering Bouterse, voltooid verleden tijd !

  Mensen, mi é bari yu !


  Maak melding

 10. Aan de ene kant mag je de partijvoorzitters niet kwalijk nemen dat zij ongeschoolde mensen accomoderen om RR en DR te worden.Bij een verkiezing zijn het de stemmen die tellen en niet je ontwikkelingsgraad danwel intelligentie.Elke stem telt,dus waarom geen ongeschoolden.En het is niet iets van nu en in Su alleen.Maar als deze regering ermee gaat afrekenen is het een positieve ontwikkeling.Ambtenarenapparaat gewoon sanneren.Agrarische sector beter aanpakken betekent garantie op veilig en gezonde voeding.


  Maak melding

 11. Wat een lachertje.

  Deze Regering heeft in de afgelopen 2 jr het record verbroken op het gebied van het arbeidsbeleid.
  Hiervoor mijn complimenten, applaus, goed gedaan….

  – Nog nooit in de geschiedenis van Suriname heeft een regering zoveel mensen ontslagen als deze regering.
  – Nog nooit eerder in de geschiedenis heeft een regering zoveel spookbanen gecreëerd als deze regering,(ontelbare commissies, adviseurs,onderministers, priesters, vechtgenoot).
  – Nog nooit zoveel nieuwe ambtenaren 1900 in 2011.
  – Nog nooit openlijk zoveel vrienden, familieleden en ex-miltairen geaccommodeerd.
  – Nog nooit zoveel buitenmannen en buitenvrouwen in dienst genomen.
  – Nog nooit zoveel ongeschoolden geaccommodeerd.

  En maar klagen over dat “Fiso-ding” van de vorige regering.

  Theo hou jezelf voor de gek.


  Maak melding

 12. Dom NDP volk zonder kwalificaties staat nu aan het hoofd van vele bedrijven en ministeries…

  De echt gekwalificeerde mensen zullen Suriname verlaten en het paarse domme ongeletterde ‘kader’ blijft achter om Suriname nog meer naar de verdoemenis te helpen


  Maak melding

 13. En wanneer zijn de “DC’s” van het binnenland aan de beurt,…want op hun conto staat een NUL vooruitgang en dit vanaf erkenning van hun status!!!

  Of tog maar afblijven want hun stem is 3x waard tog!!

  DC in dit geval staat voor….Dombo Capitein 🙂 😉


  Maak melding

 14. Surinaamers houden van djoegoe djoegoe.
  Ze zijn nooit tevreden met wat ze hebben ; vooral één groep .
  dus kijk zelf welke groep zich gepaseerd voelt .
  monie monie en nogeens monie .
  En als het niet lukt , plegen ze zelfmoord.


  Maak melding

 15. Als de kop ziek is kan het lichaam niet functionern.
  Dat wij dom gehouden worden is een feit,maar laten wij trachten onze vooroordelen te stoppen ente denken dat wij een volk zijn.Er zijn geen verschillen tussen ons, dit is in je lichaam gebracht. v.b. je ouders die kunnen ook niet anders.Als de NPS/VHP leiders zouden hebben die een klein beetje eerlijk zouden zijn dan zou er veel kunnen veranderen in het land.Arme drommels weet dat het geld wordt verdeeld tussen deze mensen en daar is geen ras.Weet je dat al het geld op een witte mans bank wordt gezet want een zwarte vertrouwt zijn eigen schaduw niet.


  Maak melding

 16. Ten aanzien van de hooggeplaatste fucntionarissen. Om de 5 jaar zien wij bij elk wisseling van de wacht hetzelfde fenomeen. Hun eigen mensen accomoderen, familie,vrienden,buiten- + en binnenvrouw. Of je nou geschoold bent of niet. Van niets wordt je iets. Wie leidt eronder, wij het volk, de belastingbetalers. Wanneer ze een bepaalde post krijgen, nemen ze gevoeglijk aan dat dat hun eigendom wordt en is.Helemaal eens dat ook de dc’s de laan op moeten, als ze niets voor het district doen waar ze gestationeerd zijn.Ze maken het land Suriname alleen maar kapot inplaats het op te bouwen.Parasieten allemaal .Een vieze troep allemaal,ik wordt er gewoon misselijk van.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.