BEP slachtoffer verdeel- en heerspolitiek

21

PARAMARIBO, 9 mei – Voormalig coalitiepartner BEP ziet zich als slachtoffer van verdeel- en heerspolitiek. Die voert de boventoon binnen de huidige regeercoalitie, volgens BEP-voorzitter Caprino Allendy. Ook slechte communicatie en onvoldoende partnerschap braken de oudste partij uit het binnenland op. Toch had optimisme lange tijd de bovenhand.

Tot het nogal abrupte einde. “We geloofden in de goede wil van de partners, dat het uiteindelijk wel tot goede communicatie zou komen. Maar het werd alleen maar slechter, ook omdat men vond dat de BEP een koppige partij was”, zei Allendy tijdens een persconferentie. Het ‘koppige’ zat hem vooral in de onwil om maar braaf mee te lopen. Geen kwestie dus van ‘als we rechts moeten gaan, dan gaan we rechts’, zoals Ronnie Brunswijk belijdt.

De voormalige partner van BEP in A Combinatie ziet het kennelijk makkelijk. Volgens Brunswijk is dit het leidend principe bij het nemen van besluiten. Dat moet ook zo zijn gegaan bij de besluitvorming rond amnestie. “De BEP is geen partij waar je ‘rechts’ tegen zegt en we gaan. We werken op basis van argumenten en consensus. Als er geen overleg is over het te voeren beleid, zijn wij niet daar. Ik denk dat men ons dat zeer kwalijk heeft genomen”, aldus Allendy.


21 REACTIES

 1. Ach kruip maar in je slachtoffer rol, we weten het beter.

  Je hebt je laten verdelen en over je laten heersen, wat dus betekend dat je ongeschikt bent voor de politiek. Brunswijk is gebleken een veel betere politicus te zijn dan al die knapkoppen van BEP, dat is een feit.

  Ergo Brunswijk heeft voor de komende 20 jaar gezorgd dat ABOP in het regeercentrum blijft door zich te verbinden aan NDP en PL, zonder deze 3 partijen zal geen enkele regering meer gevormd kunnen worden en jullie zullen in de oppositie blijven en verdwijnen, het staat geschreven.

  Verraad loont niet.


  Maak melding

 2. BEP suku, BEP veni, BEP tjari! Dat komt ervan als je principeloos met criminelen denkt te kunnen samenwerken.
  Afu Sensi, je hebt het goed gezien: Brunswijk is een betere SURINAAMSE politicus dan die van de BEP, d.w.z. dat hij de minste principes heeft (naar eigen zeggen heeft hij helemaal geen principes). In tegenstelling tot wat je beweert loont verraad (op korte termijn in ieder geval) in de SURINAAMSE politiek wel: “alleen door alles en iedereen te verraden staan Somo, Brunsi en Bouta nu broederlijk naast elkaar op hetzelfde podium en delen ze, voor zolang het duurt, de politieke macht in het land”.


  Maak melding

 3. Erg dom opportunistische politiek leidt tot politieke dood, want je bent niet meer geloofwaardig.
  Had meneer Allendy soms gedacht dat een massamoordenaar plots geen massamoordenaar meer is. Een roofdier blijft een roofdier zelfs als dat van kleinsaf gedomesticeerd wordt.
  Bouterse heeft het gedrag van een roofdier en zal zo blijven.


  Maak melding

 4. Ba Nansi,

  Over het algemeen reageer ik niet op dom geklets.

  Ik bedoel als je al niet weet dat politiek en principes niet samengaan, dan ben je eigenlijk geen reactie waard.

  Let wel dit is geen Surinaamse uitvinding, het westen heeft dit uitgevonden en verfijnd.

  Laats las ik nog dat Gadafi de verkiezing van Sarkozy had gesteund met miljoenen, na amper 3 jaar was Gadafi voor Sarkozy de grootste dictator die van het toneel moest verdwijnen.

  Wat dacht je van Mobotu, die miljoenen op westerse banken had, kind aan huis was bij alle westerse regeringen, die ons na verloop van tijd ons kwam vertellen dat Mobotu corrupt was.

  Zo zijn er nog legio voorbeelden.

  In de Politiek gaat het dus om belangen en geen principes.

  Zo was het belang van front jaren om Bouterse uit het machtscentrum te houden en gingen ze samen werken met jou principiloze Brunsie en Somo, nu zijn deze heren toch verraders, want ze hebben front verraden door met Bouta te werken toch.

  Heb je een fiets???? Misschien tijd om lekker te gaan fietsen.


  Maak melding

 5. Tja BEP had moeten weten dat Bouterse een meester is in verdeel en heers politiek.
  Daar zijn er legio voorbeelden van, zoals bijv:
  Het tegen elkaar ophitsen van Indianen tegen Marrons tijdens de binnenlandse oorlog of het omkopen van delen van Nieuw Front in 1996 zodat die verraad pleegden of de manier waarop hij ervoor heeft gezorgd dat partijen als Nieuw Suriname en de A Combinatie intern verdeelt zijn geraakt.


  Maak melding

 6. Verdeel en heerspolitiek kan alleen ontstaan wanneer je geen eenheid vormt, en dat is bij de marrons het geval, en tevens ook bij de Hindoestanen, wanneer deze twee volksgroepen zouden samen bundelen, en een eenheid zouden vormen, zouden alleen hun al de regeermacht in Suriname kunnen hebben en groter zijn dan die paarse bende van de NDP.


  Maak melding

 7. Lessons learned.

  BEP jullie hebben op tijd ingezien met wie je in zee bent gegaan.
  Maak de balans op, sta op, en ga met opgeheven hoofd verder.

  Het is nu belangrijk om te focussen op de eigen partij.
  Proberen jullie zoveel mogelijk kader aan te trekken, mensen die wel bereid zijn iets te doen voor de binnenlandbewoners.

  Het doel moet zijn om groter te worden dan brunswijk, want die is ongeschikt en heeft ook nog een strafblad.

  Hetzelfde geld voor die partij van somo, het is tijd voor nieuwe leiders.

  De leden van beide partijen moeten op zoek naar nieuwe leiders, want wat er nu zit is een schande voor de politiek.

  Nog 2,5 jaar.


  Maak melding

 8. Tya Bep dacht jij dat Bouta daar zit om jou en Suriname te behagen. Die man heeft zijn sores aan zijn hoofd en jij bent slechts een obstakel onderweg naar zijn doel en dat is uit Santo Boma te blijven


  Maak melding

 9. De drang naar geldzucht heeft velen van het goede pad gebracht, nu er sprake is van schade en schande wordt gezocht naar de schuldige. Feit is en blijft, dat deze mensen grove opportunisten zijn, maar met het hart op de juiste plaats, Geen amnestie voor de bloeddorstige moordenaars.


  Maak melding

 10. de ondergang van de bep is niet nu begonnen. hebzucht van allendy heeft gemaakt dat de bep verworden is wat het nu is. ma ja wat krijgt je als je mensen om je heen zomaar begint te beschuldigen. eerst alice niet willen op de lijst, dan jennifer beschuldigen om later je eigen braaksel op te slikken. en tun de dokter criminelen noemen??? waterberg is een kundge medicus, maar een domme politicus. ju kan pur wan djuka uit a boesi, ma a boesi never ju o pur uit en.waarom heeft hij nooit een directeur willen benoemen bij azp, omdat de zus van allendy finacieel-directeur moest worde. waarom niet bij het szf, omdat zijn neef daar twee inkomen moet geniet. een van directeur(wnmd) en een van een dienst betrekking hebben bij het szf. waarom niet een dircteur voor het szn, omdat lila daar directeur wilde worde. waarom niet bij het ‘lands hospitaal, omdat daar hij die het stichtingsbestuur voorzit, hoge ogen gooi(t)de) naar het directeurschap.


  Maak melding

 11. BEP zal zich moeten aansluiten bij het Front evenals Nieuw Suriname. De overige kleine partijen idem dito. Alleen dan kunnen ze een vuist maken tegen het veelkoppige monster dat MC heet.


  Maak melding

 12. Allendy had dit moeten weten.Maar hetzelfde staat brunswijk ook te wachten.Na 11 mei heeft didibrie hem niet meer nodig dus wordt het dumpen geblazen.Beiden hebben momenteel hetzelfde probleem met het Internationale Strafhof dus steunen ze even nog mekaar.
  Pae zijn beurt volgt ook nog wel.Wie weet zal pae van hem overnemen na 11 mei.We blijve benieuwd kondremangs.

  Danitia


  Maak melding

 13. Als we naar de geschiedenis kijk dan zien wij dat alle partijen die hebben samen gewerkt met Mega Crimineel Bouterse slechter worden van de samenwerking met mega crimineel Bouterse.
  soemita ,wijdenbosch Bvd van sardjoe, Bep, allemaal worden vroeg of laat gedumpt als VUIL.
  Als naar de geschiedenis van Bouterse kijkt dan komt het ook veel voor, kijk maar naar Roy Horp, A. Haakmat, J. Wijdenbosch. Damen en heren kijkt u naar dit filmpje verder zeg ik niets. http://www.apintie.sr/vidi.php?vid=2201#lastyear eten en drinken


  Maak melding

 14. hallo bep boys/girls,,

  niet treuren begin je warm te maken voor de komende verkiezing,nu heb je de tijd om je goed voor te bereiden en denk wel, niet te laat zijn met je kandidaten lijst..anders heb je weer na weeën..

  jullie moeten goed onderschijdt maken ,tussen met wie je wilt samenwerken ,anders loopt het weer mis..

  probeer vooral niet alleen met mensen die op jullie lijken samen te zijn,maar naar een landelijk gemiddelde,zodat je het breed kan aanpakken..

  succes..


  Maak melding

 15. Hee, brada nanga sa, wakti BEP ben de wang busbedrijf
  toch ten tijde van wijlen Jopie, ja toch en een mneer
  Walter Zalmijn had ermee te maken, ja toch, die gele jongens reden toen door Paramaribo, vervlogen tijden
  en nu begrijp ik BEP na wang partij, moet kunnen!!!!!!


  Maak melding

 16. Heeft er van alle geleerden wel eens iemand nagedacht over de uitwerking die het kiesstelsel heeft op de zetels na een volgende verkiezing. Als de AC combinatie niet meer functioneerd kunnen de zettels wel eens erg aardig herverdeeld worden op een wijze die Brunswijk heelslecht uit kan komen en die DDB aardig in de kaartspeelt. Ofwel na de volgende verkiezingen zijn er nog 2, DDB & Somo die elkaar moeten vasthouden.


  Maak melding

 17. Heeft er van alle geleerden wel eens iemand nagedacht over de uitwerking die het kiesstelsel heeft op de zetels na een volgende verkiezing. Als de AC combinatie niet meer functioneerd kunnen de zettels wel eens erg aardig herverdeeld worden op een wijze die Brunswijk heelslecht uit kan komen en die DDB aardig in de kaartspeelt. Ofwel na de volgende verkiezingen zijn er nog 2, DDB & Somo, die elkaar moeten vasthouden.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.