Spanning neemt toe naarmate dag krijgsraad nadert

90

PARAMARIBO, 8 mei – Naarmate de dag nadert waarop de krijgsraad bijeenkomt, neemt de spanning toe. De groepen die zich verzetten tegen amnestie hebben opgeroepen tot een massabijeenkomst. Er zal een petitie worden aangeboden bij het parlement. In de petitie wordt opgeroepen tot intrekken van de omstreden amnestiewet. Onder meer rooms-katholiek bisschop Wilhelmus de Bekker verwacht er niet veel van.

Hij ziet het parlement de wet niet terugnemen. Toch moet een daad gesteld worden. Het Comité Behoud Democratische Rechtsstaat wil daarom per se de petitie aanbieden. President Desiré Bouterse zei onlangs tijdens een massabijeenkomst op het Onafhankelijkheidsplein dat van hem nog meer stille marsen gelopen mogen worden. Voor hem is het pad van verzoening al lang ingeslagen. De krijgsraad moet beslissen of het strafproces doorgaat nu de wet is afgekondigd.

De nabestaanden van de slachtoffers van acht december 1982 vinden dat de wet geen belet mag zijn. De krijgsraad is nu aan zet. De vervolging stelde op de laatste zitting voor het strafproces uit te stellen. Een nog in te stellen Constitutioneel Hof zou de amnestiewet moeten toetsen. Of zo’n instituut er ooit komt is zeer de vraag. Hoewel de grondwet een Constitutioneel Hof voorschrijft, heeft nog nooit een Surinaamse regering er echt moeite voor gemaakt.

Bekijk ook:

90 REACTIES

 1. Mijn vraag is:”wat zal de krijgsraad nu doen?”.
  Er moet recht gesproken worden of zal de krijgsraad onder z’n bewind bezwijken?
  Als dat zo is ,dan ziet ’t er niet rooskleurig uit voor m’n geliefd Suriname.


  Maak melding

 2. Verwacht daar niet te veel van.
  Bouterse heeft zichzelf al amnestie verleent.
  Hij heeft zijn aanhangers al opgejut.
  Z,n tegenstanders gedemoniseerd.

  Beste rechters. Smeer hem. Voor het te laat is.
  Wees verstandig. Ik ben mijn vader nog dankbaar dat hij mij dat advies gaf.
  Voor de nabestaanden zijn dit droevige tijden.
  Maar wie het zwaard opneemt zal door het zwaard omkomen.
  De heer onze God zal uw rechtsgeding voeren.


  Maak melding

 3. Als reactie op onderstaand advies van Tedje.

  “Beste rechters. Smeer hem. Voor het te laat is.
  Wees verstandig. Ik ben mijn vader nog dankbaar dat hij mij dat advies gaf.”

  EEN VOLK DAT VOOR TIRANNEN ZWICHT, ZAL MEER DAN LIJF EN
  GOED VERLIEZEN, DAN DOOFT HET LICHT.


  Maak melding

 4. Volgens de definitie van Bouterse en zijn NDP gepeupel en de ‘bisshop’ zijn leden van de krijgsraad ook ‘vijanden van de staat’ als ze durven om Bouterse te veroordelen.

  Die druk is te groot voor leden van de krijgsraad met Dino en zijn zwaar bewapende CTU op de achtergrond.

  Suriname is afgegleden tot de risee van Zuid Amerika.


  Maak melding

 5. De uitkomst kun je wel een beetje inschatten. Luisterend naar de “toespraken” van de massamoordenaar en drugscrimineel Bouterse weet je wel waar het heen gaat. Door deze crimineel, ondersteund door 2 andere criminelen, zijn de laatste tijd steeds meer en steeds duidelijker bedreigingen geuit. Dit gebeurt door het demoniseren van tegenstanders van de wet. Hen wegzetten als staatsgevaarlijk en dat elementen die de staat Suriname in gevaar brengen “verwijderd” moeten worden. En zoals je weet heeft de massamoordenaar en drugscrimineel (ook gebruiker denk ik) altijd maar 2 oplossingen. Hij koopt je om met cokegeld zodat je hem steunt of je krijgt de kogel. Dus de rechters staat de doodstraf te wachten wanneer ze zich uitspreken tegen de amnestiewet. Dus het vergt erg veel moed om dat dan toch te doen. Mijn verwachting is dat de rechters voor hun leven kiezen. Helaas maar wel begrijpelijk. En vooral helaas voor Suriname waar men gevangen door criminelen in angst verder zullen moeten leven. Dictatuur met onderdrukking en de doodstraf voor anders denkenden. In 80 een coupe door militairen(anti-democraten)en nu een coupe door een 3tal beroepscriminelen ondersteund door mee-eters, profiteurs die meegenieten van het criminele geld. Helers die voor eigen belang het land Suriname naar de verdommenis helpen. We moeten in opstand komen, massaal en niet zwichten voor bedreigingen. De Surinaamse lente moet beginnen, nu vandaag. Dat is onze enige kans om de rechters te helpen met het nemen van de enige juiste beslissing: Doorgaan met het proces en naar Santo Boma met dat criminele tuig. En liefst de 2 gluiperds ook en als het kan de meelopers. We maken Suriname schoon en krijgen dan eindelijk de waardering en steun die we nodig hebben ook internationaal.
  Ps. ze hebben een belangrijke drugsbaron uit Colombia uitgeleverd aan de VS. Maar hopen dat hij de naam Bouterse gaat noemen!!!


  Maak melding

 6. De spanning voor Bouterse neemt ook toe na gelang de dag van de krijgsraad nadert; dat is van zijn moordenaarsgezicht af te lezen, vandaar hij zo de laatste tijd in de war is door nog meer onzin te verkondigen dan dat hij al deed.
  Hopelijk hakt de krijgsraad nu wel de knopen door, en komt het tot een veroordeling voor al die moordenaars en mensenrechtenschenders.


  Maak melding

 7. De uitspraken van DB en de zijnen van de afgelopen tijd beginnen steeds meer op die van leiders van landen als Noord-Korea, Iran, e.d.. Dezelfde termen als staatsvijanden, en de kritiek van het volk op hun beleid als bemoeienis van westerse landen (imperialisten) aan hun eigen aanhang verkopen. Wanneer zal SR zijn eigen “arabische lente” krijgen? Zolang, DB heers en verdeel politiek toepast, zal er weinig hoop voor een goede afloop. En ontstaat nu een soort van klassenstrijd tussen de aanhang van DB (meestal afkomstig uit achtergestelde buurten als abrabroki) en zijn tegenstanders (het maatschappelijk middenveld waar mensen verder kijken dan alleen maar brood en drinken).Een ding is wel zeker, Suriname gaat een onzekere periode tegemoet, maakt niet uit of er wel of geen 5% economische groei is. God zegen SR


  Maak melding

 8. Bouterse zorgt voor een fatale 2-deling in de Surinaamse maatschappij.

  Ik zeg het even zoals het is maar wat niemand durft te zeggen.

  De achterban van Bouterse: groeiend in aantal. De kansloze ongeletterde Marron die Bouterse als enige kans zien om een deel van de welvaart koek te krijgen zonder er al te hard voor te werken. Deze groep is bovendien makkelijk beinvloedbaar voor belofte en mooie praatjes en licht ontvlam en behoorlijk agressief.

  De rest van Suriname: ondernemers en hardwerkende mensen met een redelijke intellectuele bagage en een ontwikkeld moraliteitsgevoel.

  Dit is het resultaat van 2 jaar Bouterse. Het wordt een rassenstrijd met de witte Nederlander als grote vijand


  Maak melding

 9. Die paarse adderkop heeft van meet af aan een hekel aan de rechtstaat gehad.

  En om zijn vel te redden is hij zeker tot veel in staat. Intimidatie van de rechterlijke macht en poging tot omkoping reken ik tot de mogelijkheden. Je kan alles van deze schooier verwachten.

  En toch…ergens vermoed ik dat hij aangeschoten wild is en dat hij aan kracht heeft ingeboet. Hij beseft nu dat zijn bloedige reputatie op grote schaal nu weer onder de aandacht is gekomen.

  Dat Lonnie aangeeft, dat wie aan bout komt, eerst met hem (Lonnie) te maken krijgt, zegt ook iets over de krachtverhouding tussen die twee.


  Maak melding

 10. @ Jack Russel
  “Hopelijk hakt de krijgsraad nu wel de knopen door, en komt het tot een veroordeling voor al die moordenaars en mensenrechtenschenders”

  Ik hoop het ook maar ik denk niet dat het zo zal gebeuren. Ik denk dat die rechters uiteindelijk zullen bezwijken voor de druk en/of omgekocht zullen worden waardoor ze het proces niet zullen voortzetten.
  Als dat plaatsvind zullen de rechters om hun gezicht te redden waarschijnlijk zeggen dat een Constitioneel Hof , dat niet bestaat en dat onder Bouterse ook nooit zal komen, de amnestie wet moet beoordelen en tot die tijd zullen ze de zaak dan aanhouden, m.a.w. uitstel zal leiden tot afstel.


  Maak melding

 11. @ Henk Molenaar,
  Je hebt groot gelijk. Bouterse en zijn aanhangers hebben al gezegd dat iedereen die niet voor Bouta is en die kritiek levert op Bouta een zogenaamde volksvijand is. De jaren 80 heeft al uitgewezen hoe Bouterse omgaat met ‘volksvijanden’.

  Ik denk dat het beste wat de critici van Bouterse kunnen doen is het nemen van maatregelen om zichzelf te kunnen verdedigen tegen wat er komen kan en zal.
  Ik denk dan ten eerste aan het bewapenen van jezelf want als je ongewapend bent dan ben je een heel makkelijk doelwit en kan men je zonder al teveel tegenstand uit je bed sleuren, martelen en vervolgens vermoorden, net zoals in 1982 heeft plaatsgevonden.


  Maak melding

 12. @Henk Molenaar (12:51),

  Het is niet sinds de laatste 2 jaar dat deze splijtzwam bouterse in Suriname de sociale klassen en rassen tegen elkaar aan het ophitsen is.

  Zijn roep om strijd van de mofinawangs tegen de beter gesitueerden en of blanken, dateert al vanaf dag 1 dat hij politiek in beeld kwam. Door zijn toedoen hebben Indianen en Marrons elkaar bijna op grote schaal in de haren gevlogen tijdens de binnenlandse oorlog.

  En onlangs bleek dat hij met zijn verdeel en heers tactiek ook weer een succes erbij heeft. Door zijn toedoen is de tegenstelling tussen de gevestigde kerken (CCK) en de nieuwe (Pinkstergemeenten) bijna een feit.

  De families waarin verwijdering tussen familieleden is ontstaan (Denk maar aan Jenny Simons en haar zus), zijn ontelbaar.

  Hij zorgt dus niet voor een 2-deling, maar voor een multi-deling in Suriname.

  Deze man is evil!


  Maak melding

 13. Blijkbaar heb ik de juiste constatering gemaakt.

  Bouterse is het kankergezwel in de Surinaamse samenleving die met plezier en succes de rassen troefkaart uitspeelt.

  De echte “Surinamers” en de licht gekleurde allochtonen en…….die nu als staatsvijanden worden gezien.

  Kijk alleen maar naar de wisseling van de wacht bij ale grote bedrijven. Wie zijn er uitgeknikkerd en wie staan er nu aan de top van de topbedrijven en maken er een enorme zooi van………


  Maak melding

 14. Geachte Henk Molenaar,
  bout heeft een bloed hekel aan hindoestanen en zij zijn het die de meeste slagen van hem krijgen.Hun werk gebied de rijst landbouw wordt het meest verwaarloosd en zij zijn het die geklapt worden door bout.Van doekhie had bout zelfs de arm gebroken en parmessar klapt hij zodra de gelegenheid zich voor doet.En toch blijven deze lieden als honden achter bout aanlopen voor de kruimels.Malhoe uit Saramacca kan mee praten.

  Cobie.


  Maak melding

 15. “Spanning neemt toe naarmate dag krijgsraad nadert”

  Dat is onmogelijk; er was toch sprake van rust, vrede, eenheid en verzoening?

  Of heeft Baas het verkeerd… nee, dat is on-mo-ge-lijk


  Maak melding

 16. Met regelmaat erger ik mij aan deze Henk Molenaar. En nog meer aan mensen die in zijn schepping van tweedracht, zij het gewillig zij het uit naiviteit,meegaan. Hebben jullie niet door dat deze man bezig is tweedracht te zaaien tussen ons.Hierin maakt hij een splitsing tussen ” echte suri’s en licht gekleurde allochtonen en ….” en waarschijnlijk de rest. Voor je info: Su kent de benaming ” allochtoon” niet. Wij leven sedert decennia vreedzaam met elkaar.Niettegenstaande politieke en religueze verschillen.Deze man roept nu op om zelfbewapening oftewel: maak elkaar maar af, mij een zorg, zegt hij. Hoogstwaarschijnlijk zit deze man met zijn ballen ergens niks te doen dan alleen haat zaaien tussen de surinamers. En dat je nog suri’s hebt die hierop reageren> Het zou mij deugd doen als hij wordt genegeerd. Deze man roept op tot een burgeroorlog en heeft scheit aan SU en zijn inwoners.


  Maak melding

 17. Ja Ray het zou best zo kunnen lopen zoals jij dat zegt, maar er zijn altijd nog andere wegen te bewandelen Internationaal, want de nabestaanden zullen het er zeker niet bij laten zitten, en zijn al enkele jaren bezig hun recht te halen, dus kumnnen ze nog wel het geduld opbrengen om hun recht buiten dit corrupte land te halen.


  Maak melding

 18. De Krijgsraad kan gebruik maken van haar toetsingsrecht door de Amnestiewet in strijd te achten met de regels van het internationaal recht. Zij kan niet toetsen aan de Grondwet. Tot zover mij bekend is in het constitutioneel surinaams recht nimmer een wet getoetst aan internationale verdragen. D.w.z. dat de Krijgsraad de rechtspraak van NL zal dienen te volgen. Een mogelijk gevolg hiervan is dat de Krijgraad zal besluiten tot verdere vervolging en dat het voorstel van het OM van de baan kan worden geveegd.


  Maak melding

 19. Aangezien Bouterse onlangs uitspraken deed die leken op de jaren 80 is het afwachten wat er gaat gebeuren.
  Ik hoop alleen dat het recht kan zege vieren voor rust in het land.
  Velen van jullie hebben al goed gereageerd.


  Maak melding

 20. Gelopen race….

  Persoonlijk verwacht ik helemaal niets van 11 mei. De uitslag is al bekend.
  Het ergste wat je maar kunt bedenken, hebben we reeds gehad, een moordenaar en crimineel als pres.

  De komende periode zal het keer op keer tot je doordringen, waarom je ouders eens voor een betere toekomst in het buitenland hebben gekozen.
  Of waarom jij voor het buitenland hebt gekozen, hetzij voor studie of ontwikkelmogelijkheden.
  Sta stil bij je nu hebt bereikt en dank God op je blote knietjes dat je er niet woont.

  Helaas voor de grote stille zwijgende meerderheid in Suriname, ze hebben te laat geacteerd.
  God heeft inderdaad een plan met Suriname.

  Het plan is dat al die mensen die aangaven, niets met het december-ding te maken willen hebben of aangeven dat het voor hun tijd is geweest, nu life mogen meemaken wat het volk van Suriname in de jaren 80 heeft meegemaakt.
  Het is nu hun beurt.
  Dat is het plan van God.
  Het plan is dat iedereen offers zal moeten brengen voordat Suriname zal bloeien.
  De Surinamers omdat ze het de komende periode moeilijk zullen krijgen, voorlopig teert deze regering op de nagelaten stabiele economie van de vorige Regering, maar eens houdt het op.
  En de suri-neds die op hun tanden zullen moeten bijten als de fam om hulp vraagt.

  Dit is wat ik vermoed wat ons te wachten staat.
  Determinist back me up on this one!

  n.b Hoop doet leven!


  Maak melding

 21. Beste Waku: “Deze man ( henk molenaar) roept nu op om zelfbewapening oftewel: maak elkaar maar af, mij een zorg, zegt hij”

  je hebt het over mij. Kun je even precies aangeven waar ik dit gezegd hebt, of loop je net zoals je baas leugens te verkopen.


  Maak melding

 22. waku waku: “Deze man roept op tot een burgeroorlog en heeft scheit aan SU en zijn inwoners”

  Je hebt het waarschijnlijk hier over Bouterse die het bloed van vele Surinamers aan zijn handen heeft en nu alle politieke tegenstanders als ‘staatsgevaarlijk” omschrijft.


  Maak melding

 23. @ waku waku. Jij zegt: “Wij leven sedert decennia vreedzaam met elkaar”.
  Oftewel je wilt hiermee proberen Henk Molenaar de mond te snoeren, of je kent de Surinaamse samenleving niet. De verschillende bevolkingsgroepen leven over het algemeen niet met elkaar met naast elkaar. Daar is op zich niets mis mee, want dat zie je eigenlijk overal wel. Maar in Suriname hebben de verschillende bevolkingsgroepen allerlei vooroordelen over elkaar. Ik wil er best een paar noemen wanneer jij ze niet kent. En Waku Waku beantwoord dan de vraag eens waarom bijna alle bewoners zich hebben opgesloten achter groot traliewerk (dievenijzer)wanneer ze zo vreedzaam met elkaar samenleven. En welke bevolkingsgroep is het meest vertegenwoordigd in Santo Boma? En welke bevolkingsgroep stemt het meeste NDP?
  Mogen de andere dan bang zijn zeker wanneer hun afgod, massamoordenaar en drugscrimineel Bouterse ze ook nog opzweept om anders denkenden als volksvijand te zien. Een bevolkingsgroep oproept waar men problemen wel erg vaak met een houwer oplost, denkt op te moeten lossen!!!


  Maak melding

 24. de krijgsraad heeft geen andere keus dan niet-ontvankelijk verklaren. De advocaten hebben daartoe opgeroepen. De auditeur-militair heeft gevraagd voor schorsing totdat constitutioneel hof er is, dat is niet mogelijk in de surinaamse grondwet. Het instituut is er trouwens wel, alleen is het niet bemenst. Oproepen tot het instellen van is dus feitelijk onjuist. Daarnaast zeggen de algemene bepalingen van het strafrecht dat de rechter een oplossing moet zoeken indien de wet zwijgt. Doet ze dit niet dan is de rechter zelf vervolgbaar. Die auditeur-militair heeft ‘r dus eigenlijk vastgezet… but like she cares dit is de easy way out toch 🙂


  Maak melding

 25. Dinsdag 8 mei 2012 om 16:17 uur, door Mariolo

  Zo is het. 🙂
  Nu Bouterse steeds opnieuw de domme massa tegen blanken opjut en deze groep maar als kolonialen blijft bestempelen is het wachten op de volgende moord op een vakantieganger.
  Wellicht straks een franse zakenman die denkt dat je om 20.00 uur nog rustig in de Domineestraat kan wandelen. 🙁


  Maak melding

 26. Irvin Kanhai, de advocaat van hoofdverdachte Bouterse in het 8 december-strafproces, noemt uitlatingen van zijn Nederlandse collega Gerard Spong ‘klinkklare onzin’.
  Bericht uit december 2011

  Spong, ooit juridisch adviseur voor de regering Venetiaan in de 8 decemberzaak, liet vorige week de Wereldomroep en dagblad De Ware Tijd weten dat hij vertrouwelijke informatie had waaruit bleek dat het proces in het voorjaar van 2012 afgerond zou worden. Ook zei hij dat Bouterse een levenslange gevangenisstraf zou krijgen.

  rvin Kanhai, de advocaat van hoofdverdachte Bouterse in het 8 december-strafproces, noemt uitlatingen van zijn Nederlandse collega Gerard Spong ‘klinkklare onzin’.

  Het 8 december strafproces loopt al vier jaar. Omdat er zoveel mensen bij betrokken zijn en er vaak ook getuigen uit het binnenland of Nederland worden opgeroepen, en omdat het Surinaamse rechtsapparaat overbelast is, is volgens Kanhai, in tegenstelling tot wat Spong zegt, het einde van de zaak nog niet in zicht.


  Maak melding

 27. @ Jack Russel,
  Als de rechters niet de moed zullen hebben om dit proces voort te zetten dan is dat voor mij het ultieme bewijs dat Suriname geen rechtstaat meer is maar een bananenrepubliek waar het recht v.d. sterkste heerst.

  Ik betwijfel het of de gang naar een internationaal gerecht veel zal uitmaken, de Moiwanna-moorden moesten volgens de internationale rechters onderzocht worden en de daders moesten vervolgd worden. Tot de dag van vandaag heeft dat niet plaatsgevonden.

  Ik ga uit v.h. gelijke monniken gelijke kappen principe, als Bouterse & co ongestraft weg kunnen komen met hun misdaden dan is het moreel gerechtvaardigd als de nabestaanden v.d. slachtoffers v.d. decembermoorden zouden besluiten om het recht in eigen handen te nemen.
  De consequentie v.h. vertrappen, verkrachten en afschaffen v.d. rechtstaat is namelijk dat iedereen het recht in eigen handen gaat nemen met alle gevolgen van dien.

  Dat is iets waar de voorstanders v.d. amnestywet geen rekening mee houden. Ze willen amnesty voor hun criminele leider Bouterse maar ik ben benieuwd of ze ook voorstander zouden zijn van amnesty als hun eigen geliefden afgeknald zouden worden. Ik ben benieuwd of ze er dan ook voorstander van zouden zijn dat de daders ongestraft ermee wegkomen. Iets zegt me dat ze dan een ander toontje gaan fluiten.


  Maak melding

 28. Wat een gezwets om het onderwerp heen.
  Wat gaat de krijgsraad doen en moet men daar nerveus overdoen.
  De krijgsraad doet niets anders dan wat zij kan doen namelijk de zaak aanhouden.
  De krijgsraad kan namelijk geen uitspraak doen omdat de Auditeur generaal geen eis heeft geformuleerd. De auditeur generaal heeft namelijk verzocht de amnestiewet door het constitutionele hof en alle rechts instanties daarna te laten toetsen alvorens te bekijken of het zinvol is om een eis te formuleren.
  Hij is voorlopig van de haak en moet alleen maar blijven ademhalen tot dat hem weer iets gevraagd wordt.
  Aangezien er geen constitutioneel hof is zal dat eerst georganiseerd moeten worden waardoor het nog wel even gaat duren.
  Bij een voor DDB gunstige uitspraak van het te organiseren constitutionele hof zullen er meerdere partijen zijn die daarna de internationale rechtsgang gaan volgen. De krijgsraad zal telkens beslissen dat ook die uitspraken afgewacht worden voordat de auditeur generaal zijn eis zal moeten formuleren.
  Bij de eerst volgende nieuwe regering kan wel eens een situatie ontstaan dat er een vonnis geveld gaat worden.
  Dat duur nog wel even omdat een nieuwe regering afhangt van de wil van het volk.


  Maak melding

 29. Beste Tedje: denk je nu echt dat Nederlandse en of andere blanke vakantiegangers zich nu nog veilig voelen met al die beschuldigingen aan de ‘witte kolonisator’.

  Die gaan lekker naar Aruba, Turkije of Brazilie.

  Het is wachten tot dat het NDP gepeupel na die ophitserij blanken gaat mishandelen.


  Maak melding

 30. de rechters moeten niet zwichten voor dit tuig anders is het gedaan met su..

  dan zijn we over gelevert aan de totale dictatuur..

  je moet nooit bang zijn voor deze criminelen ook zij worden oud zie maar aan de heren..


  Maak melding

 31. @WAKU WAKU:”Wij leven sedert decennia vreedzaam met elkaar”…..
  Waku Waku : De vader is de wens van de gedachte. keep on dreaming.


  Maak melding

 32. Ik heb voor me zelf eea al op een rijtje gezet, voor mij is het niet spannend meer, allang niet meer, die circus elke keer een andere opvoering, enz. En vrijdag
  11 mei, er zijn mensen die zenuwachtig zijn ja, en weer anderen die denken ai, now a klarie nanga baas!!!
  Poer a denki dati, kijk uit naar die act, niets gaat gebeuren, sa we spang, oen no spang, bika deng dape
  dene spang saijde de moesoe spang, op naar vrijdag
  toe, een finale ik weet het het niet!!!!!


  Maak melding

 33. Dinsdag 8 mei 2012 om 17:12 uur, door Henk Molenaar

  Natuurlijk. Veel goedkoper, mooier en vooral veiliger.
  Actualiteiten
  In Suriname wordt reizigers geadviseerd waakzaamheid te betrachten in verband met een toename en verruwing van de criminaliteit (zie rubriek ‘Zware criminaliteit’).

  In het gebied rond en tussen de plaatsen Albina en Moengo dient men aandacht te houden voor onderling geweld tussen bevolkingsgroepen en de mogelijkheid van criminele activiteit van aldaar opererende bendes.

  Zware criminaliteit
  Berovingen en overvallen kunnen gepaard gaan met geweld, waarbij gebruik van vuurwapens niet geschuwd wordt. U wordt aangeraden afgelegen gebieden, stille straten en stille parken te mijden. Tevens wordt aangeraden na zonsondergang niet alleen over straat te gaan. Dit geldt met name voor stadsdelen die buiten het uitgaanscentrum rondom het Torarica hotel liggen. Het dragen van opvallende juwelen wordt afgeraden. Draag eventuele andere kostbaarheden onopvallend bij u of laat ze achter in het hotel/pension. Verlies uw bezittingen niet uit het oog.

  Onveilige gebieden
  Voor het gebied rond en tussen de steden Moengo en Albina dient men alert te zijn op escalatie van spanningen tussen bevolkingsgroepen en criminaliteit van aldaar opererende bendes. Het wordt aanbevolen informatie in te winnen alvorens naar dit gebied te reizen.

  PARAMARIBO, 6 feb – Inzittenden van het het cruiseschip Vistamar, die afgelopen zaterdag enkele uren in Paramaribo doorbrachten, zijn niet te spreken over de stad. Zij vinden de binnenstad vies en hebben daarnaast ook geklaagd over het feit dat ze moesten betalen voor een visum. Dat meldt het dagblad de Times of Suriname.

  etc. etc. etc.


  Maak melding

 34. Leuk onderonsje van het front gepeupel, eerst henk Molenaar, dan ray, dan weer Henk Molenaar, dan Larry en weer larry en dan zucht, zucht en zucht.

  leuk mang, jullie worden niet moe van je eigen stommiteiten noh.

  En het leuke van, ze geven elkaar heel veel plusjes.


  Maak melding

 35. De enige groep die Bouterse af kan zetten zijn “de moeders van Suriname”. Moeders laat je stem horen!!! Doe mee aan de protest mars en stop deze boef!!!Het is de toekomst van onze kinderen is hij kapot aan het maken om zijn eigen hachje. Hij misbruikt de kerk, de jeugd, de wet en de bevolking!! MAMA,… Sranang kondre é kari yu!!


  Maak melding

 36. aah….Ik laat ook mijn stem horen want daar gaat het om.

  Ik begin met de stelling dat Democratie niet hetzelfde is als politieke manipulatie. ja…De amnestiewet is een staaltje politieke manipulatie geweest dwars door het rechtsgevoel van de surinaamse maatschappij heen.

  Maar nu vragen wij immens veel van deze krijgsraad.
  Echter met haar uitspraak heeft zij de kans om het rechtsgevoel van de natie te kunnen herstellen. Dit vereist heroische moed. Collectieve wijsheid zal moeten prevaleren. De leden zullen een daad kunnen stellen die niet alleen locaal maar ook van regionaal belang zal zijn. Een Zuid Amrika die weer aansluiting zoekt bij de rechtsstaten.

  De Trias Politica is door een der machten uit zijn dynamisch evenwicht gehaald. De rechterlijke macht kan niet anders dan nu stelling nemen en een fors tegenwicht opwerpen.
  Gebeurd dit niet dat kunnen wij gerust uit de rij van volkeren stappen die zch ‘Free Men’mogen noemen.


  Maak melding

 37. Degene die de terechte berechting van gewetenloze moordenaars een circus noemen zijn naar mijn mening heel diep gezakt.Morgen zullen de volgende generatie na ons zich afvragen waarom zoveel Surinamers zonder normen en waarden en rechtsgevoel zijn opgegroeid dan hoop ik dat Ferdinand Hossenbux ze dat kan uitleggen.
  vergeet niet dat wij onze kinderen normen en waarde moeten bij brengen en ook uit moeten leggen wat goed en fout is. Ik vraag mij af hoe die aanhangers van een moordenaar dat gaan doen>??? Ferdi, niemand staat boven het recht.


  Maak melding

 38. Niks geen spanning in dit lekkerland! Die amnestiewet van 04 april 2012 is even recht of krom als die van 1992. Derhalve dienen beide te worden gehandhaafd dan wel afgewezen. Wat deed ene Kamperveen op Stoelmanseiland en waarom dronken die nabestaanden champagne wanneer er weer een dode viel aan de zijde van de militairen? Jullie zijn bezig geesten op te roepen, die jullie niet zullen weten te bezweren. I dont care where the water goes as long not into my wine.


  Maak melding

 39. Neen,
  Wij de nakomelingen van de slaven wonen niet meer aan de kleine Saramakkastraat # 27G allernaast die privaat.
  Wij beschikken nu over percelen en bewonen fatsoenlijke woningen. Wij beoefenen ook fatsoenlijke beroepen en dat moet zo blijven. Forward ever backward never!


  Maak melding

 40. ‘Spanning neemt toe naarmate dag krijgsraad nadert’

  klopt en onze politieke en religieuze leiders van weerszijden en hun sympatisanten gooien enkel en alleen maar meer olie op het vuur 🙁

  Daarom leve rust, leve DOE 😉


  Maak melding

 41. Ik ben de Jungles aan het bewandelen met name in Moiwana de hoogste Kankantirieboom uit te zoeken.

  daarin moeten de daders opgehangen worden na het levend lynchen.


  Maak melding

 42. het valt mij op dat iedere wanneer crimineel Bouterse in de beurt van de macht komt Suriname internationaal en nationaal heel slecht in het nieuws komt.
  @paramanpinto, die nakomelingen waar jij het over hebt gedragen zich slaafs tegen over hun onderdrukker DDB, die slaafse houding zit bij jullie in het bloed in jullie genen.


  Maak melding

 43. Als Bouta afgezet en berecht kan worden door een coup, dan juich ik dat toe ! Liever vandaag nog dan morgen.
  Alles beter dan Bouta en z’n vriendjes. Wordt tijd voor een nieuwe generatie integere politici.


  Maak melding

 44. Ik hoop dat het allemaal mensen zijn die de Surinaaamse nationaitiet hebben en in Su wonen hierop reageren want naar mijn insziens moeten wij met een nederlands paspoort 7000 km verwijderd van SU onze smoel dichthouden, Op afstand is het natuurlijk makkelijk om te oordelen en te veroordelen maar laat het over aan degene die daar wonen en surinamer zijn. Als hij voor de hemelpoort staat is het rechtdoor richting hemel of linksaf richting hel.Daar zal hij verantwoording af moeten staan


  Maak melding

 45. Ik had ze al een heleboel keren gezegd ‘doe meer aan armoedebestrijding’; maar ze wouden nie horen. Ze zeiden ‘nee, we hebben dat geld nodig voor andere dingen en dit en dat’.
  Wel nu zitte ze weer met de gebakke peren.


  Maak melding

 46. Mi Baas Mi Bouta,

  Heeft op een heel sluw manier de massabijeenkomst op het onafhankelijkheidsplein gebruikt, om zijn tegenstaanders en de krijgsraad te intimideren.


  Maak melding

 47. een nuchter weldenkende mens zou nooit achter deze debielen aanlopen..

  dit is regelrechte vernedering van het totale volk,dat moet je kunnen inzien,je hoefd de lagere school niet doorlopen te hebben.

  wie zijn de vijanden volgens de hoofdverdachte,dat zijn iedereen die niet eens is met,, hem,,hij heeft ook het buitenland vernedert en beledigt omdat zij tegen hem zijn..
  het zal nog en heet worden,voordat su. tot normale status komt..


  Maak melding

 48. Ik denk dat iedereen loop te lullen en die bisschop helemaal het gaat maar over denaam bouterse maar niet over het land surinaame laten we met ons allen het land opbouwen al waar we ook zijn het gaat nu goed in het land was laast voor 3mnd daar mensen kom op nog een jaar of 8- 10 dan is het wel een van de rijkste landen te wereld maar niet alleen over een wet hebben samen met bouterse het land op bouwen we ze gaan hem toch niet kunnen op sluiten anders hebben we wat ik denk de grooste ellende daar in su kom op en laten we het allemaal samen doen


  Maak melding

 49. henk molenaar is continu op deze site van s’morgens vroeg tot s’avonds laat. Hij werkt waarschijnlijk niet en heeft ook geen social life. Zijn reacties over Bouterse zegt mij iets over zijn persoonlijkheid. Wellicht vormen traumatische ervaringen in de vroegere levensjaren hier de grondslag.


  Maak melding

 50. Yep, Power voor de petitie lopers!

  Het zielige verhaal van vanmiddag heeft toch een beetje geholpen.
  De Surinamers willen niet terug naar de jaren 80.
  Goed zo, doorgaan…

  RNW reacties hebben we ook afgesloten voor die patsjakkers.
  Als je niet normaal kunt reageren dan krijg je dat.

  Hup doorgaan.
  Power to the Suriname people.
  yes you can!!!!!


  Maak melding

 51. Het wordt weer gezellig in Suriname!!

  Bouterse-aanhangers uiten bedreigingen

  Paramaribo – De Surinaamse president Desi Bouterse heeft afgelopen zaterdag tijdens zijn ‘verzoeningsbijeenkomst’ critici van zijn bewind tot ‘staatsvijanden’ bestempeld. Marcel Accord, een aanhanger van Bouterse en werkzaam als Hoofd Formatiezaken en Efficiency in het leger van Suriname, bedreigt op Facebook nu openlijk mensen. “Ik was er in 1982 bij ja. Ik was erbij toen die mislukkeling van een Rambocus op de vlucht gejaagd werd door de dappere strijders van het Nationaal Leger die hij middels list en bedrog op het verkeerde been had gebracht.

  En reken maar dat ik er weer bij ben wanneer we met gasten als jou gaan afrekenen”, aldus Accord op Facebook. Deze woorden zijn gericht aan Herbert van Genderen, die zijn profiel op Facebook ‘Geen Dictatuur’ noemt. Accord gaat verder met: “Ze moeten jouw ware identiteit zo snel mogelijk achterhalen en je een kogel


  Maak melding

 52. Beste Sally: Ik heb waarschijnlijk de afgelopen week meer gewerkt dat jij in je hele leven.

  “Zijn reacties over Bouterse zeggen iets over zijn persoonlijkheid”

  Hier heb je helemaal gelijk> In tegenstelling tot brulapen van de NDP kan ik niet tegen onrechtvaardigheid en zie Suriname afglijden naar een pure dictatuur.

  En nu ga ik weer aan het werk. Mijn werk houdt in dat ik achter een pc met internet zit…. duhhhhhh


  Maak melding

 53. De beste column van de afgelopen 10 jaar.
  Keihard en elk woord is de pure waarheid!

  COLUMN – “Geachte Excelentie”, president van de Republiek Suriname, D.D. Bouterse” Proficiat! Bij deze feliciteer ik u van harte! U hebt het gepresteerd om ouderen, rechtgeaarde hardwerkende Surinamers, jongens en meisjes die de middelbare school nog moeten afmaken, studenten, te promoveren tot staatsvijanden. Vijanden van de staat die volgens u de vooruitgang van Suriname als natie in de weg staan, dankzij hun standpunt in de amnestiekwestie. Ook hebt u …

  het ook gepresteerd om een van de meest walgelijke televisiemomenten van dit jaar, en het is pas mei 2012, af te leveren. Scènes die wij alleen hebben gezien met de volgende hoofdrolspelers: Mugabe, Mubarak, Khadaffi en Saddam Hussein.

  Walgelijk, ronduit walgelijk … elke cel in mijn huid kreeg kippenvel toen ik als “dja dja Sranangmang” de beelden terugkeek. Waar haalt u het in uw hoofd vandaan om, in de functie van staatshoofd van de Republiek Suriname, tekeer te gaan tegen tieners, vaders en moeders, ouderen die hun bloed, zweet en tranen hebben gegeven voor de opbouw van dit land? Rechtgeaarde Surinamers die opkomen voor hun eigen mening. Waar haalt u de durf vandaan om op kosten van de burger een brasadei te organiseren, waar u de rest die tegen u zijn, criminaliseert?

  Excellentie, eenmaal wij nu toch bezig zijn, waar slaat de logica op dat degene die tegen de amnestiewet zijn, tegen de staat Suriname zijn? Denkt u nou echt dat de grond onder ons zal sidderen en beven als er vrijdag een veroordeling tegen uw persoon volgt? Denkt u nou echt dat de vogels zullen stoppen met fluiten en de economie zaterdag in een vrije val naar de afgrond afstevent als u vrijdag veroordeeld wordt tot water en brood? Dan moet ik u teleurstellen, de ontwikkeling van dit land staat of valt niet met uw veroordeling. We hebben het 10 jaar zonder u gehad en de volgende 10 zonder u zullen ons ook prima afgaan. Suriname is geen Desi Bouterse, Suriname is 500.000 Surinamers en een oppervlakte 5 maal die van Nederland. Dat is Suriname.

  U hebt het gepresteerd om binnen 2 jaar de meest onfatsoenlijke president in de geschiedenis van Suriname te zijn. In dat licht zullen wij u herinneren in de geschiedenis van ons mooi land. Dictator, hoofdverdachte van moord, couppleger, en lafaard. Een lafaard die het debat als president niet opzoekt bij het stroomlijnen van regeringsbeleid, als die wordt behandeld in de assemblee. Een lafaard die zich verschuilt achter zijn stromannen, bodyguards, en macht, verkregen door volksverlakkerij. En president, een president die het gepresteerd heeft om Suriname binnen 2 jaar tot op het bot te verdelen.

  Een dictator die het overgrote deel van de bevolking toen veroordeeld heeft tot armoede. Een hoofdverdachte in de moord op 15 Surinamers. Een president die het presteert om te rekenen op de zegen van God terwijl hij andersdenkende verkettert en dreigt met geweld. Nee excellentie, geen standbeelden en lofzang of toneelstukken voor u. Geen groots uitgemeten biografie over de persoon Bouterse in de geschiedenisboeken, slechts één donkere bladzijde. Besmeurd met corruptie, nepotisme, moord, drugscriminaliteit en verdeeldheid. En Excellentie, daarmee kan zelfs een oplichter als Steve Meye u niet bij helpen in het aangezicht van God. Dat is de realiteit en dat zullen de gevolgen zijn van het leven dat u geleden heeft en de keuzes die u als individu gemaakt heeft.

  Voor de grondwet, het hoogste recht voor Suriname is een ieder gelijk en heeft een ieder het recht op vrije meningsuiting. Dit geldt voor de visverkoopster op de centrale markt, voor de geleerde advocaat werkzaam in de rechtbank, voor de tiener op LYCO 2, voor de wetgever werkzaam in het DNA, en last but not least zeer zeker voor de president van dit mooie land. Een ieder mag voelen wat hij wilt en dit uiten op de manier die hem/haar zint zonder dat er een ander schade hiervan ondervindt. Dit recht, dit gemeenschapsgoed waar Pengel en Lachman voor gestreden hebben en voor hun Doedel en de Kom hun leven voor gegeven hebben is de zuil waar onze democratie op rust.

  De oorzaak waarom u toen besloten heeft om die 15 Surinamers uit te betalen, waarbij ze het kleingeld mochten houden. Realiseert u zich wel dat u een erg agressieve achterban heeft die alles doet wat u zegt? Elke druppel bloed die zal voortvloeien uit de confrontatie waarop u aanstuurt tegen de “ landverraders” komt op het conto van u toch al bloedbesmeurde blazoen. Realiseert u zich wel dat de vlieger van 8 december 1982 niet meer opgaat en u die stunt nooit meer kan uithalen? U bent geen baas, Bello en Bruintje, die hebben een baas. Somohardjo, Brunswijk, Hooghart en Meye die hebben een baas. Wij zijn Surinamers, kinderen van dit land, burgers, gelijk voor de wet ongeacht afkomst, mate van scholing, mate van succes in het leven. Dit recht geldt voor een ieder … ook mensen waarmee u het oneens bent.

  Ik schaam mij voor het feit dat u president bent van dit schitterend land, land van mijn voorouders en hun voorouders. Ik schaam mij voor het feit dat u het gepresteerd heeft om mijn landgenoten te demoniseren en te criminaliseren in het oog van uw aanhangers vanwege hun mening. Ik schaam mij voor het feit dat u niets positiefs gepresteerd heeft in de 2 jaar dat u nu aan de macht bent. Ik schaam mij voor uw woorden die tieners, onschuldigen in deze kwestie, tot staatsvijanden gepromoveerd heeft. Als er iemand het predicaat van staatsvijand wel verdient dan zijn het Somohardjo, Steve Meye en Ronnie Brunswijk wel waarmee u het podium deelde. Pseudo Surinamers die alleen maar hun eigen bankrekening gediend hebben als parlementariër/ambtenaar. Volksvertegenwoordigers die wij kunnen missen als kiespijn.

  Excellentie, een woord van wijsheid. De volgende keer dat u het waagt om mede Surinamers, die uitkomen voor hun eigen mening, gaat criminaliseren tot staatsvijanden moet u eerst een lange en bedenkelijke blik richten op uw spiegelbeeld. Want in Suriname bent u, samen met die “drie Pekineesjes” (aangezien u toch Baas bent) van u waarmee u het podium deelde zaterdag jl. , de enige die voldoen aan het predicaat van staatsvijanden. Staatsvijanden die vooruitgang en een schitterende toekomst van ons land in de weg staan. Denkt u daar maar eens goed over na de volgende keer voordat u het podium betreedt.

  Met vriendelijke groet,
  A.Abaisa
  Officieel Staatsvijand


  Maak melding

 54. Ff serieus, ik vind die jongeren best wel dom eigenlijk(met alle respect!).
  Want ze hebben zelf voor bouterse gestemd tog? Ze weten dat hij de hoofdverdachte is van de decembermoorden (wat nog niet eens zeker is) tog? Dus de amnestie wijziging zat er eigenlijk al op aan te komen!

  Ik vind het wel law dat ze opkomen voor hun rechten enzo maaaaaarrrrrrrrrrr op 11 mei zien we wel ok?


  Maak melding

 55. Dinsdag 8 mei 2012 om 22:52 uur, door Henk Molenaar

  Applaus, Thumbs up.
  Respect voor deze Heer.
  Hr. Abaisa.

  Sterk stuk!

  “De volgende keer dat u het waagt om mede Surinamers, die uitkomen voor hun eigen mening, gaat criminaliseren tot staatsvijanden moet u eerst een lange en bedenkelijke blik richten op uw spiegelbeeld.”

  Wow, die is goed!


  Maak melding

 56. “Dinsdag 8 mei 2012 om 19:32 uur, door Boem

  ‘Spanning neemt toe naarmate dag krijgsraad nadert’

  klopt en onze politieke en religieuze leiders van weerszijden en hun sympatisanten gooien enkel en alleen maar meer olie op het vuur 🙁

  Daarom leve rust, leve DOE ;)”

  MAAR! Wanneer leve de rust alleen bereikt kan worden
  door voor TIRANNEN TE ZWICHTEN, geef min portie dan maar
  aan;

  ParaPinto (de moordenaar) Pinas, anna_zorgenkind (staatssecretaris voor 1 uur) Philomena Bijlhout
  met haar wachtgeldregeling, en nog meer van de
  die Fascisten die er niet van bewust zijn dat
  ze Fascistisch bezig zijn!!!

  http://frontpage.fok.nl/nieuws/154476/1/1/50/philomena-bijlhout-afgetreden.html

  Nu kunnen wij halfslachtige opvattingen even niet
  gebruiken!


  Maak melding

 57. @Sally iedereen heeft op dit forum recht op zijn of haar mening. Ik lees met plezier de reacties van de heer Henk Molenaar en anderen en ook van jou.Het betekend dat we allen ons betrokken voelen met de toekomst van Suriname en hebben we gelukkig de vrijheid van mening of we nu pro of anti Bouterse zijn.Ik zal zeggen blijven jullie pls door reageren. God bless


  Maak melding

 58. Onderstaand een lijst van “staatsvijanden”

  Comité Behoud Democratische Rechtsstaat Suriname
  Organisatie voor Gerechtigheid en Vrede
  Stichting 8 december 1982
  Moiwana ‘86 Mensenrechtenorganisatie
  Inter Religieuze Raad van Suriname (IRIS)
  Comité Christelijke Kerken (CCK)
  C-47
  Staatsolie Werknemers Organisatie
  RBC Werknemers Organisatie
  SDSM Werknemers Organisatie
  Bond Personeel RGD
  Bond Personeel BVGS
  Tjin A Kwie Werknemers Organisatie
  Bond van Leraren (BVL)
  Particulieren in Moengo
  ORWASS Werknemers Organisatie
  Varossieau Werknemers Organisatie
  Hakrinbank Arbeiders Bond
  Torarica Arbeiders Bond
  Federatie van Agrariërs en Landarbeiders (FAL)
  De West Werknemers Organisatie (DWWO)
  Progressieve Werknemers Organisatie (PWO)
  Algemeen Bureau voor de Statistiek Werknemers Organisatie (ABSWO)
  Jongeren tegen Amnestie
  RedSu Surinaamse studenten

  Déjà vu?!

  1982 NOH!!!

  Met één verschil! Het is nu 2012!!! Herhaling, niet
  mogelijk zonder onmiddellijke afstraffing!!!


  Maak melding

 59. Power voor de petitie lopers 8 mei.!!!!!!!!!!!!!!!

  Weg met die idioot met zijn spraakgebrek. Hij zegt “Verbroedering”, hij doet “Verloedering”


  Maak melding

 60. henk molenaar

  Nu is het beeld compleet. Je hebt geen vrouw, geen vrienden( vanwege je anti-sociale persoonlijkheid) verslaafd aan internet en het resultaat van jarenlange physiek, emotioneel en seksueel misbruik in je kinderjaren.


  Maak melding

 61. Henk,

  Respect kerel het stuk van 8 mei. Wauw auauauau…..!

  En alle losers die Henkie nu bedreigen komen nu ook aan mijn familie!

  En dan komen jullie nog heel snel achter hoe effectief piet paniek is!

  Maar zonder gekheid we brengen onze lieve president toch niet in diskrediet. Ik vindt dat hij het Surinaamse volk in diskrediet brengt.


  Maak melding

 62. A sa de wan bigie day!!

  Ik ben er zeker bij om de grootste strop te overhandigen!! en hen leiden naar Moiwana bij de hoogste Mahonieboom.

  Stré de f’stré, wi no sa frede.Gado de wi fesiemang!


  Maak melding

 63. De Hoofdverdachte van de 15 slacht offers van dec 1982 is de toenmalige premier van Nederland Ruud Lubbers CDA Leider.
  Nederland doet aan drugshandel(soft) om zijn economie te stabiliseren.
  Ned is de grootste moordenaar
  Ned had de scenario gecoordineerd/opdracht gegeven van coup dec 82
  Nederland is hebzucht/gierig en wou Sur terug nemen, ondanks ze in 1975 dit land aan het Surinaamse volk had gegeven.(onafhankelijkheid)
  Ned is dictatuur, omdat ze als eerste gereageerd hadden dat de mensen die voor amnestie gestemd hadden niet welkom zijn in Ned. Ze worden bang voor de hoofdrol die ze gespeeld hadden. Dwz alle anderen die tegen gestemd hadden hun handlanger en partij van Ned zijn.
  Omdat Ned de hoofverdachte is doet hij alle moeite om zichzelve te verdedigen, maar het gaat hun niet meer lukken, het is te laat. Wordt vervolgd 2de reactie.


  Maak melding

 64. Is Anna echt ontmaskerd?
  Zou het echt onze achterlijke philomientje zijn?
  Eigenlijk zou het mij niet moeten verbazen.
  Wat een stom wijf.


  Maak melding

 65. Djhatkoemar Rajaram, ga slapen domme boitie bewoner.
  Ga alvast voor je president inpakken.Zijn afscheidsfeestje hebben jullie afgelopen zaterdag al gevierd met de belastings- en governement-take gelden van het arme volk.

  Danitia


  Maak melding

 66. Sally: “henk molenaar

  Nu is het beeld compleet. Je hebt geen vrouw, geen vrienden( vanwege je anti-sociale persoonlijkheid) verslaafd aan internet en het resultaat van jarenlange physiek, emotioneel en seksueel misbruik in je kinderjaren”

  Je vergeet dat ik ook staats gevaarlijk bent.

  En Sally, jij bent niet gek, jij ben Napoleon


  Maak melding

 67. Het is werkelijk fascinerend dat types als Radjkoemar Rajaram in paniek raken door het psychopatische gedrag van Bouterse tijdens de ‘verzoeningsbijeenkomst’ en nu alle schuld van de decembermoorden bij Nederland proberen te leggen.

  Radjkoemar Rajaram

  “De Hoofdverdachte van de 15 slacht offers van dec 1982 is de toenmalige premier van Nederland Ruud Lubbers CDA Leider.
  Nederland doet aan drugshandel(soft) om zijn economie te stabiliseren.
  Ned is de grootste moordenaar”

  Zoiets verzin je toch niet, tenzij je compleet van de pot gerukt bent.


  Maak melding

 68. Het aftellen is begonnen, en ik begrijp er is op vrijdag een massabijeenkomst in Paramaribo, onder massa
  versta ik dan als er heel veel mensen tegen zijn bij wijze van spreken, dan zou de halve stad de straat op moeten. Ik weet het niet, moet ik nog zien, hier in Ned
  sorry dat ik dat zeg heeft geen enkele protestmars zin, vooral als het om dit geval gaat. En komt ie toch
  dan praat ik over weinig gasten die meelopen.
  Wat ik wel weet na vrijdag in de middag hier dan, boi dan zal gepraat etc loskomen vooral als de uitspraak negatief is, maar goed wat schiet je ermee op, nadaaaa!!!!


  Maak melding

 69. Bouterse is naarmate de datum van 11 mei nadert bezig een klimaat van angst te scheppen. Hij intimideert en bedreigt met als doel de krijgsraad te beinvloeden. Een president onwaardig en beneden alle niveau. Hij is onverantwoord bezig. Ja,ik vind dat staatsgevaarlijk. Willens en wetens polariseert hij en zet hij groepen tegen elkaar op. Ziet zijn aanhang dat niet? Waar is hij succesvol in? Zijn handelen komt op mij paniekerig over. Ik kan me dat best indenken. De man is bang. Angst is een slechte raadgever. Zie wat met Taylor en andere despoten is gebeurd. Ik verwacht eigenlijk niets van 11 mei. De rechters zijn ook maar mensen en willen hun eigen hachje redden. Ik vrees voor Bouterse dat het uitstel van executie is. Het buitenland zal het niet pikken. Bouterse, mededaders en medeplichtigen zullen hun verdiende straf niet ontlopen. Het is afwachten wanneer een buitenlandse mogendheid hem en anderen (in het geniep) komt “ophalen”, de vriendschap met Chavez ten spijt.


  Maak melding

 70. Wie is deze rare vogel met de naam “bischop meye”?Een zogenaamde bischop die landgenoten bombadeert tot staatsvijanden?een bischop die rondloopt met gewapende bodyguards?een bischop wiens nieuwste “gebedstempel”word misbruikt om zwart geld wit te wassen!een bischop die zegt dat er een strijd gaande is in Suriname tussen de elite en de mofina wangs en daarmee bewust gevaarlijke tegenstellingen in de samenleving oproept!O ja ik weet al wie hij is .Hij is een gevaarlijke GEK!GOD gaat je straffen meyer!Amen.


  Maak melding

 71. Er ligt in Nederland een groot dossier van Bouterse.
  De tijd dat hij nog bij sleutelfabriek Lips werkte.
  Een groot dossier toen hij in het Nederlandse Leger zat en in Duitsland pornoblaadjes verkocht.
  Z,n oude buren zijn laatst nog op TV geweest. Dat was lachen.

  Daarna heeft Nederland in nauwe samenwerking met de VS Bouterse constant gevolgd.
  Zoveel bewijsmateriaal van de VS gekregen dat ze hem makkelijk een lange celstraf konden geven en op de opsporingslijst van interpol konden zetten.

  ==
  We kennen alemaal de zaak Sinester
  Lubbers weigerde op het verzoek van de VS in te gaan en Suriname te bezetten.
  En waar dacht je dat de mariniers en luchtmobiel jungle training krijgen?

  Mooi toch.
  Feiten graag en geen holle kreten.


  Maak melding

 72. piet paniek,

  luister dan raak niet zomaar in paniek. ik bedreig niemand het was als eeen diss bedoeld. als je weet wat ik bedoel. en niet als bedreiging noob!


  Maak melding

 73. Radjkoemar Rajaram maak je niet bekend in Nederland jochie, want dan ben je net zo hard terug naar suriname als een Bhiekmangaram!!

  Jij bent ook een van de verraders! Poepvreten van de nederlanders uit nederland! uitgehongerde varkenspestvreter!! You wanie doekoe??€€€€€€


  Maak melding

 74. Whome jij en anderen hebben alle recht hoor om geheel door het lint te gaan hier op WKN over zaken waarop je geen invloed hebt.

  Let evenwel op je bloeddruk en gezondheid.


  Maak melding

 75. Gekke Henki heeft nog steeds de schrik uit zijn periode bij de bevrijdingsraad te pakken. Maar hij is niet geschrokken van die 90 doden mede alsgevolg van zijn handelen.


  Maak melding

 76. “Woensdag 9 mei 2012 om 17:56 uur, door Paraman

  Gekke Henki heeft nog steeds de schrik uit zijn periode bij de bevrijdingsraad te pakken. Maar hij is niet geschrokken van die 90 doden mede alsgevolg van zijn handelen.”

  Indien bovenstaande suppletie- landverrader, MOORDENAAR,
  in de kazerne was gebleven op 25-02-1980, waren er
  alleen militairen omgekomen door bedrijfsongevallen.
  Levenden de 15 gemartelde en vermoorde 7-8 december
  slachtoffers, de kinderen (3 jaar oud), de zwangere
  vrouwen en de hoogbejaarden van Moiwana nog.
  Ga zo maar door, want het moorden begon in 1980.

  Amnestie voor mensenrechtenschendingen, simply not possible! Crimineel, begin je handtas maar in te
  pakken!


  Maak melding

 77. @ Ferdienand Hossebux.
  Negatief of positief de materiele en immateriele schade die aan Suriname als land wordt toegebracht zal generatie lang duren voor het is hersteld, en dat allemaal om criminelen, massamoordenaars uit de gevangenis te houden die alle rechten van de Surinamers met zijn poten vertrapt.
  Eigenlijk kan je aan de reactie van jou zien hoe (slim) de aanhangers van DDB zijn.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.