Tegenstanders amnestiewet alles behalve staatsvijand

73

PARAMARIBO, 7 mei – Tegenstanders van de amnestiewet worden onterecht als staatsvijand bestempeld en beschuldigd van het destabiliseren van de samenleving. Dit zegt parlementariër Guno Castelen (Nieuw Front/SPA). Dat president Desiré Bouterse en diens geestelijk adviseur Steve Meye(foto) met deze stempel zwaaien, zegt meer van henzelf. Het is Bouterse zelf die zich schuldig maakt aan destabilisatie.

Hij is immers degene die de wet deed invoeren. “Meneer Bouterse heeft zichzelf in de spiegel gezien als de destabilisator. Want niet de oppositie heeft de amnestiewet goedgekeurd. Hij noemt ons vijanden, omdat we van mening verschillen. Mag dat dan niet in het land”, zegt Castelen tegenover de Ware Tijd. Wie zei ook weer dat er lessen geleerd waren uit het verleden? Castelen vindt dat Bouterse de hand maar in eigen boezem moet steken, want daar ligt de oorzaak.

Ook rooms-katholiek bisschop Wilhelmus de Bekker vindt Bouterse de plank volledig misslaan. De Bekker is er in Bouterse’s toespraak op het Onafhankelijkheidsplein met de haren bij gesleept. De Bekker zou tot het groepje buitenlanders behoren die aanzetten tot destabilisatie. “Zijn argumenten slaan op niets. Ik woon al vierendertig jaar in Suriname en de koloniale gedachte zit niet in mij. Zonder te onderbouwen zegt hij dat we het land willen destabiliseren”, aldus Bouterse.


73 REACTIES

 1. Geestelijk adviseur Steve Meye, je moet je diep schamen om te zeggen dat de gene die NIET achter de amnestie staan staatsvijand is.
  =Als jij je als geestelijke leider zo opstelt, kom je precies als de President ook NIET geloofwaardig over.

  =Hoe goed kent deze man de bijbel of praat hij ook soms na???


  Maak melding

 2. Even een korte reactie van wat baas over die bisschop
  zegt, de bisschop moet zich bezig houden met de kerk en niet met staatszaken, en of hoe het land geregeerd wordt. Doet ie dat toch en hij schijnt al wat gezegd te hebben, nou ja logisch dat baas dan wat te melden heeft tegen die bisschop, meer niet toch. Baas heeft
  hem so wie so niet bedreigd want dat ga je straks horen, maar aboeng dit wou ik effe meegeven!!!!


  Maak melding

 3. Sinds het aantreden was door velen gewaarschuwd voor dit gevolg,ze werden en worden door die domme ndpezels kwalijk genomen, vanwege de waarheid die ze deze oliedomme stommelingen voor ogen houden. Wie geloven dat onberechte moordenaars rust,vrede en voorspoed zullen brengen, kijken nu lelijk op hun neus, op de zeer rijk geworden parasieten en poepvliegen na, die baat hebben. De jaren tachtig zijn terug. Voor velen die deze moordenaars niet verdienen en uit principe niet op moordenaars hebben gestemd weten wat ze nog meer kunnen verwachten. Maar voor al degenen, vooral die domme onnozele jongeren en domme ouderen, waarvan het gros nietsnutters zijn, komen zeer zware tijden van onderdrukking zoals in vele Afrikaanse landen het geval is.Erger dan de kolonisator zullen ze tekeer gaan tegen hun eigen landgenoten, zoals hier de 8 dec slachtyoffers en velen daarna. Deze ontwikkelingen zijn bijna identiek aan die van 1982 en het zal de vele niet moordenaarsgezinden niet verbazen als deze duivelse moordmachine wederom een dergelijk scenario aan het voorbereiden is als in dec. 1982. Met deze megalomanen aan de macht, dankzij hun oliedomme stomme aanhang kan men van alles verwachten. Met deze bedreigende beschuldigingen, dat wie tegen deze amnestywet is staatsgevaarlijken zijn, zal indien het proces wordt opgeschort perscensuur weer een gevolg zijn, naast verbod op samenscholing. Dan geloven velen niet meer in de toekomst, met als gevolg valutavlucht, verbod valutabezit,groste schaarste, lange rijen. Hahahahahahaahahahhahahahahahahahahahahahahahahaahahahahhaahahahahahhahaahahahahahahahahhahaahahahahahahahahhaha, goed voor al die domme aanhangers. Want men is terug in de jaren tachtig, zevenmaal ergers zal de straf zijn voor degenen die dit mogelijk hebben gemaakt en gewild. Die oliedomme stommelingen hebben de leiders die hen zullen laten lijden. Ze waren gewaarschuwd, niemand zal helpen. Ook hun aafgoden niet. Niemand.En ook zal er wederom een binnenlandse oorlog uitbreken vanwege de grote verdeeldheid onder de binnenlandse bewoners, en de goudkoorst zal die vlam ontsteken. Suriname waarheen, op naar Suribabwe.


  Maak melding

 4. Net als Bouterse voor de verkiezingen hou ik niet van Somohardjo en Brunswijk, net als Brunswijk en Somohardjo voor de verkiezingen hou ik niet van Bouterse. Voor de verkiezingen riep Bouterse dat God het Suriname niet zou aandoen dat Somohardjo weer voorzitter van het parlement werd en Brunswijk vice president. Dat zij nu plotseling zo ‘verliefd’ zijn op elkaar en zich met elkaar ‘verzoend’ hebben en er samen voor gezorgd hebben dat Bouterse amnestie kreeg en ik het daar totaal niet mee eens ben, maakt van mij nog geen staatsvijand. Ik hou van Suriname en daarom juist vind ik het jammer dat dit onbetrouwbare drietal het nu voor het zeggen heeft in Suriname.


  Maak melding

 5. @FERDINAND HOSSENBUX: Waarom mag Steve Meye zich wel met staatszaken inlaten en de Bisschoppen niet?
  Is het omdat Stevie Wonder ervoor betaald wordt en de Bischoppen niet?……


  Maak melding

 6. En wie van JULLIE die gereageerd hebben op dit beicht waren er PERSOONLIJK bij dus geef me een brik met je rode duim, de maassameeting was OKAY op dat ding na…. maar ach tja we bekijken het niet allemaal objectief toch, de meesten met een grote mond wonen geen eens in Su !!! Maar een praatjes dat ze hebben, verwarring veroorzaken, nog meer benzine op het vuur gooien, al shet maar SLECHT met Su gaat dan slapen jullie lekkerder no… wel jammer voor jullie in Su gaat het goed, zeg ik als onpartijdig persoon die IN Suriname woont. Ja ja kom maar op met je rode duim daaaahaaaag


  Maak melding

 7. Bouterse begint steeds meer wartaal uit te slaan, dat krijg je als je het einde van je politieke carriere ziet aankomen, en de druk van buitenaf begint hem nu parten te gaan spelen, vandaar die grote onzin afgelopen zaterdag op het onafhankelijheidsplein, als inwoner van dit land wil je toch niet telkens met zulke onzin die uit zijn mond komt geconfronteerd worden? en schaam me dan ook diep dat dit figuur onze president is. vooral voor de buitenwereld is hij een grote aanfluiting.


  Maak melding

 8. Nu al kan gesteld worden dat Bouterse vanuit historisch perspectief een vloek is welke Suriname over zich heen heeft gekregen.

  Vanaf dit serpent zijn intrede in de Surinaamse politiek deed, ging het meteen verkeerd in het land.
  Beginnend bij de coup in 1980 en God weet waar dit zal eindigen.

  Nog nooit eerder had een Surinamer zoveel Surinamers in één keer vermoord als toen in 1982.

  Door bout zijn toedoen (direct of indirect) zijn religieuze groepen, families en vrienden tegenover elkaar komen te staan.

  A kill disi na evil en nu heeft hij er twee politieke helpers bij…
  Wanneer opent dit volk haar ogen?


  Maak melding

 9. Het geheel had veel weg van het aanbidden van een afgod. Gewoon een godlasterlijke bermshow en ongeloofelijk maar hard en waar dat men God bij betrekt,verheerlijkt en tegelijkertijd moord en brand dreigd aan allen die deze afgod, moordenaar de waarheid voor ogen houden. Wat een megalomanische bende, wat een geestelijke afgang wat een moreel verval. Maar goed, God laat dit spektakel toe als les, voor velen. Het gevolg begint al contouren van jaren tachtig aan te nemen.


  Maak melding

 10. Ruim 30 jaar geleden werd er al amnestie verleend aan de daders,want al die tijd lopen zij vrij .verlenging is niet mogelijk nu maar eens 30 jaar achter de tralies


  Maak melding

 11. Wat een misselijke kontlikker is die Brunswijk zeg, hij is in staat Delano zijn ontlasting te eten volgens mij,wat een ziekmakende vertoning zeg daar op het vrijheidsplein,een rechtstaat onwaardig.


  Maak melding

 12. Waarom dienen mensen de onzichtbare God?
  Of denken en geloven hem te dienen.Voor aardse rijkdom,macht,rijkdom,pracht en praal, succes en aanzien of gewoon eenvoudig vanuit een oprecht dankbaar hart, dwars door alle moeite en ellende heen van dit kortstondig ijdel leven vol wereldse verleidingen?

  In vergelijking tot wat de Christus zijn volgelingen voorhield, los van de verleidingen in de woestijn, waarschuwde hij hen geen gelijkspan te vormen en te worden met deze wereld vol verderf. Lijden is uw roeping en gaat de smalle weg op, want breed is het pad der verdoemenis en velen volgen die in ijdele hoop met de valse schittering der rijkdom en macht.

  Waarom dienen mensen God? Door tienden te geven in de hoop op voorspoed, door oud testamentiche offers te brengen, zoals vele voorspoed tienden eisende voorgangers perdiken of door Barmhartigheid.

  God dienen met een oprecht eerlijk hart geeft vreugde aan de ziel. En de wijsheid die haar intrede doet in die ziel verlicht het levenspad. Geen oudtestamentische tienden, maar Barmmhartigheid.

  Deze onberechte moordenaar en zijn valse profeten zijn verre van barmhatig en misleiden hun aanhangers door te profeteren over rust,vrede ne voorspoed en dat onberechte onbarmhatige mensen die anderen doden, door God is gegeven als verlosser van dit land en volk. Daarom zal de straf voor al moordenaarsaanhangers,gezinden en gevolg groot zijn, plotseling als de weeen van een zwangere vrouw zal die komen. De rechtvaardigen vrezen de ontzagwekkende grootheid der Waarheid en Gerechtigheid en prijzen zijn naam. Vrees niet gij allen die de naam des Heren in ere houdt, maar vervloekt zijn allen die zijn naam in ijdelheid misbruiken. Noch een korte tijd en wijle en de Waarheid en gerechtigheid zal ook vele ogen en oren openen van al die misleide aanhangers.


  Maak melding

 13. Ja Ronnie de machines van Bruynzeel doen nu hun werk ik de illegale houtkap van je in het binnenland maarja soort zoekt soort zullen we maar zeggen


  Maak melding

 14. Niet de Pres DDB is de Oorzaak, maar Nederland.
  Ik zie dat jullie beurtelings negatief schrijven, eerst de VHP, daarna NPS en Nu de SPA, starks volgt de DA,91
  Jullie willen het niet inzien dat waarmee jullie NF bezig zijn er onrust gezaaid wordt onder de bevolking en verdeeldheid brengt. Onze Sur problemen moeten we intern oplossen zonder dat ook de buitenlanders misleid worden, maar jullie willen het tegenovergestelde nml dat we niet in staat zijn om onze interne Sur problemen op te lossen en dat de buitenlanders over Sur negatief moeten spreken/schrijven en zelfs naar Sur moeten komen om het op te lossen. Dit is toch schande. Is dit geleerdheid?
  Zelfs de NF Leiders NPS Ex Pres Ronald Venetiaan en VHP Ex Vice Pres Ram Sardjoe hadden gestemd voor de NDP/MC om 2 partijen uit de NF te verwijderen. Waarom?
  1 Zodat de NDP/MC de verkiezing wint
  2 Zodat Sur de verkiezing wint en Ned verliest
  3 Zodat Sur geen kolonie wordt van Ned
  NF NPS,VHP,SPA en DA,91 kunnen jullie in hemelsnaam dit niet zien en begrijpen. In 2010 heeft de Ex Vice Pres R.M VHP Voorzitter bedankt om in de Politiek deel te nemen. Nu heeft de Ex Pres R.V NPS Voorzitter niet meer beschikbaar gesteld.
  De overgebleven NF/Oppositie zijn bezig met familie belang en niet met algemeen belang, omdat hun familieleden in Ned wonen en studeren. Hiermee moeten ze onmiddellijk ophouden.


  Maak melding

 15. wie niet eens is met ddb is destabiliserend en misdadig bezig..

  wel nu ddb,je had een aantal mensen op de onafhandelijkheids plein op de been gebracht en de rest van het volk ongeveer vierhonderd duizend zijn jou vijanden die dus destabiliserend en misdadadig bezig zijn.

  Nou dan,wat belet jou dan om deze mensen optepakken net als toen op 8 december 1982 en ,,,op de vlucht dood te schieten,het waren zij of jij,..

  dan ben je pas een keren met ballen..

  laat het zien of dat zo is..

  wat ik denk,je bent de weg totaal kwijt,want als je niet rook snuift niet kan spreken..

  uit je hele profiel is uit telezen in wat voor toestand je verkeert totaal de-stabiel het podium volk heeft dat in de gaten..

  het buitenland alwaar je graag je gezicht laat zien op staatskosten heeft allang in de gaten wie je bent.

  Jamaïka heeft jou al vernedert en weg gelachen en toch ben je schaamteloos,vertel het maar aan jou achteraan..

  wat is tot nog toe terecht gekomen van jou voorzitterschap van de caricom..0,0..

  je bent een verslaafde drugs gebruiker,je bent totaal in het nou gedreven en zoekt een uitweg,,en dat is santo-boma..


  Maak melding

 16. Scheiding van staat en kerk, daar heeft de rooms-katholiek bisschop Wilhelmus de Bekker nog nooit van gehoord. hij moet zich niet inlaten met het besturen van het land. De regering houdt zich ook niet bezig hoe hij de bisdom moet besturen.


  Maak melding

 17. in het verleden waren het vijanden van de zogenaamde revolutie, nu heet het vijanden van het volk, Bouterse valt steeds in herhaling.
  Geen enkele dictator of populist kan bestaan zonder een vijandbeeld te crieeren.
  Ik zie het al voor me dat paus op de podium danst met josef Kony.


  Maak melding

 18. Genoeg met dat gedonder voor of tegen amnestie!! Ja iedereen weet al wie of wat heeft gedaan….of je mensen hebt neergeknalt, banken hebt beroofd of mensen hebben aangerand het doet er niet meer toe, stop met jullie eigen belangen want het geld kunnen jullie het toch niet meenemen in jullie graf, breng voorspoed voor het land en volk en verdien alsnog een plaats in God’s koninkrijk.


  Maak melding

 19. Ik heb Bouterse niet horen praten over staatsvijand maar over vijand van het volk.Er is een wezenlijk verschil in een volksvijand en een staatsvijand.


  Maak melding

 20. Bryan,
  Hoe je het wendt of keer het is een president onwaardig om jou landgenoten die vreedzaam demonstreren als vijanden van het volk te bestempelen.
  Als die mooie woorden van Bouterse tijdens zijn beediging blijken nu leugens, bedrog en misleiding te zijn.
  Castelen heeft een goede vraag, wie zei ook weer dat er lessen geleerd waren uit het verleden???
  Bouterse heeft zijn onbetrouwbaarheid aan de wereld laten zien.


  Maak melding

 21. Meye is een valse dominee. Met de bijbel in hand tracht hij de misdaden van Bouterse weg te poetsen en andersdenkende uit te maken voor staatsvijanden. Hiermee wordt de vrijheid van meningsuiting geweld aangedaan. Iedereen die kritisch zou zijn op dit bewind en haar president wordt afgemaakt met behulp van een AWARI DOMRI!!!!


  Maak melding

 22. zolang bouterse aan de macht is in suriname zal suriname nooit vrij zijn alles wat deze man zegt of doet zal in het nadeel zijn van het land elke dag week maand of jaar is het slecht voor het land en volk van suriname met een killer als president hij is niets veranderd hij een en de zelfde man als toen met mooier praatjes bedrijgen bedriegen omkopen beloofen en net als toen heeft er maar een baad bij hij zelf en zijn vriendjes wat zou suriname toch kunnen boeien en groeien met een president die er voor het land en alle mensen van suriname was en bouterse in de gevangenis deze droom moet waar worden dan gaat het goed met suriname vrij vrij van alles van af 1975 nieuw begin en god blles you all


  Maak melding

 23. Foto van de dag, 3 criminelen op de foto die het in Suriname voor het zeggen hebben, wat een land, want Suriname verdiend veel beter, en als je niet voor ze bent dan word je als staatsvijand gezien, wanneer worden mensen wakker in Suriname om deze rotzooi niet langer meer te tollereren.


  Maak melding

 24. Er zijn hier een aantal mensen die reageren met een verstand van een regenworm. Ze zijn ziende blind en horens doof.
  Verdere inhoudelijke reactie heeft geen zin.


  Maak melding

 25. Zie het werk van de antichrist en zijn volgers. Zich voordoen al de verlosser en tegelijkertijd bedreigen en bedreigen. Wat goed is slecht noemen en omgekeerd.
  Arme eerlijke mensen die opkomen voor recht en wet uitmaken voor misdadiger is afkomstig van de moordbeesten zelfs.
  Hoe enorm is toch het geestelijk en moreel verval, vreselijk, dat onberechte moordenaars,bij verstek veroordeelde drugsbonzen hun medemensen die opkomen voor hun mening bedriegen,bedreigen,belasteren. En nog verschrikkelijk is het wanneer een zichzelf erende, betalende bisschop overgaat tot bezigen van de taal zijner srd.6.000 beloner. Geloof deze valse tiendenpreker niet, daarom is het land zoals het er nu voor staat,(ondanks al die kerkjes die hij bezit en volgelingen is het er slechter op geworden, zijn ze werkelijk bekeerd? ), vanwege onrecht en wetsverachting. Shizofrenen,psychopaten,megalomanen bezeten moordenaars hebben dit land in hun greep en hun doel is alles en iedereen die niet op hun wenken en pijpen danst de das om te doen. Als deze regering de Waarheid en Gerechtigheid naleven dan zou er rust,vrede,voorspoed,geen angst,geen onrust zijn. Maar terecht kan worden gezegd over deze duivels die hun ware aard botvierden op 8 dec. 1982 en ook daarna, hun werken waren en zijn slecht. Wee alle domme aanhangers die nu nog meer hongeren en dorsten. Op weg naar Suribabwe zullen ze de donkerpaarse karavaan met heel veel pijn en moeite moeten trekken. Barrevoets met stokslagen. Ze verdienen deze moordenaars, valse apostelen en leugenaars als leiders. Hahahaahahahhaaa


  Maak melding

 26. aahh ……. Larry…….klopt

  Beste jeugd van Suriname…jullie kunnen alles natrekken in de digitale archieven via het internet.

  Nog nooit eerder had een Surinamer zoveel Surinamers in één keer vermoord als toen in 1982.


  Maak melding

 27. Een ware apostel is een dienaar der mensheid,hij ziet om naar armen,helpt blinden,doven en kreupelen, hij laat zich niet betalen,eist geen tienden, heeft een afschuw aan hoogmoed,leugen en bedrog. Hij eet en drinkt brood der eenvoud en vermijdt plaatsen waar mensen zich verheerlijkt voelen en worden verheerlijkt. hij trekt door barre streken heen en helpt de geestelijke nood verlichten. Zo iemand was Petrus Donders. Hij gaf om de verloren zielen en zieke misvormde mensen.

  Maar zeg het niet aan de valse tiendeneisende ndp apostel. Hun loon ontvangen ze reeds. Rovers die boeven en moordenaars de handen opdrage,zegenen zijn niet minder dan deze boeven.


  Maak melding

 28. Gewoon een perfecte combinatie om te regeren.
  Heel goeie voorbeeld voor de jeugd en de wereld.
  Een levensberover, een bankrover, een aanrander en een schijnheilige.
  En natuurlijk allemaal heel verliefd op elkaar
  en verliefdheid maakt blind.
  Allemaal die door gewichtloosheid omhoog zijn gevallen.
  Een heel goede cartoon met misschien een happy end.
  Suriname, is dit het beste wat we te bieden hebben?
  Is dit wat we willen en waarnaar we streven?
  Wanneer worden we wakker en volwassen?
  Allemaal verloren tijd, energie en geld die beter
  besteed had kunnen worden.
  “Opo kondre mang oeng opo..”


  Maak melding

 29. Bouiterse heeft een stok in het achterwerk van de parlementariers gestopt om voor de Amnestiewet te gaan stemmen!! en deze vonden het doodgewoon normaal!! anders zouden zij de post ook niet krijgen, dat was de afspraak vooraf!! VOOR WAT HOORT WAT!!!!


  Maak melding

 30. Is het nu een geestelijk adviseur of een geestslijkgestoorde adviseur?!

  Iedere Surinamer met intellect is tot staatsvijand
  gebombardeerd! En dat alles onder het mom van verzoening!
  Ziedaar! De slik of stik verzoening!!!

  EEN KAT IN HET NAUW MAAKT RARE SPRONGEN!


  Maak melding

 31. Voor de dominee;
  Wee jullie, schriftgeleerden en farizeeën, huichelaars, jullie geven tienden van munt, dille en komijn, maar veronachtzamen wat in de wet zwaarder weegt: recht, barmhartigheid en trouw, terwijl men het een zou moeten doen zonder het andere te laten. Blinde leiders zijn jullie, die uit hun drank de muggen ziften, maar een kameel wegslikken.
  Wee jullie, schriftgeleerden en farizeeën, huichelaars, de buitenkant van bekers en schalen spoelen jullie af, maar de binnenkant blijft vol roofzucht en onmatigheid. Blinde farizeeër, spoel eerst de binnenkant van de beker om, dan wordt de buitenkant vanzelf ook schoon.
  Wee jullie, schriftgeleerden en farizeeën, huichelaars, jullie lijken op witgepleisterde graven, die er vanbuiten wel fraai uitzien, maar vol liggen met doodsbeenderen en andere onreinheden. Zo lijken ook jullie voor de mensen uiterlijk op rechtvaardigen, terwijl jullie innerlijk vol huichelarij en wetsverachting zijn.


  Maak melding

 32. Met zijn uitspraken bewijst de bisschop dat hij niet eens de evangelie begrepen heeft.Als er zulke woorden steeds over het volk gestort wordt,ben ik bang dat er de volgende keer geen gevangenen gemaakt gaan worden.Dus mogen bepaalde figuren niet bang meer zijn dat er gestoorde figuren door de stad gaan zwerven.

  Cobie.


  Maak melding

 33. lijkt wel alsof jullie ook een beetje invloed proberen uit te oefenen mensen mogen alleen maar zeggen dat ze tegen bouterse zijn zeker valt wel een beetje op ga maar langs de hele lijst


  Maak melding

 34. al die beledigende texten over ndpers mogen wel blijven staan die mensen hebben toch ook een mening als zij voor amnestie zijn is het hun goed recht toch maar nee ze worden gedwongen tegen te zijn want anders zijn ze demonen en dom en nog meer van dat soort zaken wis dan die hele lijst


  Maak melding

 35. @ rodney

  Ben je ook een van de haleluja paarse berm-ezel.
  Als je niets te doen heb ga dan alvast inpakken voor je president voor de reis naar Guantanamo.Have a nice trip.

  Danitia


  Maak melding

 36. Wat een zaagsel is die Steve Meye.Een waardeloze vent.Zijn einde zal wel bitter zijn.Zal je op zo een manier God bedonderen.Die gevolgen zullen echt niet fraai zijn.Hij wordt door het volk vervloekt.

  Danitia


  Maak melding

 37. de ndp heeft nu een valse apostel bij, een duivelse dimensie, straks wordt hij ook nog minister van religie. Hahahahaha dan gaan al die oliedomme ndpezels en ezelinnen balken,iaiaia di di bri


  Maak melding

 38. Maandag 7 mei 2012 om 23:26 uur, door rodney

  Je hebt helemaal gelijk op dit fora zijn ze allemaal anti bouterse. Let op ik ga je voorbij met minnentjes. LOL

  mijn visie:(heel kort door de bocht) In een (burger) oorlog vallen doden.

  Every war has his casualties!

  We schreeuwen moord en brand over 15 doden op een dag, in een OORLOG!

  Volgens mij behoort dit tot een van de “schoonste” oorlogen.


  Maak melding

 39. Beste Bouta82

  Je bent net zo dom als he grote baas.

  “mijn visie:(heel kort door de bocht) In een (burger) oorlog vallen doden.

  Every war has his casualties!

  je hebt helemaal gelijk. Gewoon mensen oppakken die niks gedaan hebben, kapot martelen en dan op de vlucht neerschieten.

  Daar is eigenlijk niks tegen in te brengen. Shit happens.

  Ik heb bewondering voor je moraal en dapperheid.

  je bent een echte Bouta!!


  Maak melding

 40. respect voor elkaar mening is ver te zoeken,wat mij opvalt is dat bijna niemand hier op deze site respect toont voor een andere zijn mening en denkwijze.ik denk dat zowel pro/contra moeten gaan proberen om niet op de man/vrouw te spelen maar gewoon blijven bij het onderwerp.want tenslotte is alles begonnen met het niet respecteren van elkaars denk/zienswijze.
  tan bun

  Mundo


  Maak melding

 41. Heel opmerkelijk,op de foto van die massameeting van zaterdag in de Ware Tijd zie ik ongeveer 65 % alleen maar kinderen.Het lijkt wel op een kinderfeestje.
  Mensen check die foto even in DWT online.


  Maak melding

 42. @Bouta82,

  Hoe kom je er in hemelsnaam bij dat er in 1982 een burger(oorlog) aan de gang was in Suriname? Kijk, dat bedoelt men steeds met “dom volk”.
  Die paarse sekte maakt jullie echt van alles wijs op de berm en jullie slikken het voor zoete koek.

  Er was in 1982 geen (burger) oorlog in Su. Die bout van je heeft op een dag gewoon besloten dat die 15 burgers (politieke tegenstanders) opgepakt en vermoord moesten worden.

  Op het plein riep hij onlangs dat hij 15 moorden in 300 jaar ook niet veel vond. Net als jij nu.

  Een roofmoordenaar, die 1 slachtoffer vermoord omdat die niet meewerkte tijdens de roof, hoeft zich met zo’n macabere gedachtegang van jou en je lijder echt geen zorgen te maken. Eén is toch veel minder als vijftien.

  En u noemt zich Surinamer?


  Maak melding

 43. Voor de zoveelste keer, Opsluiten die moordenaars, druggebruikers, geldwolven en allen die achter ze aanhollen. incl die zgn geestelijk adviseur.
  Hij moest zich schamen.
  Suriname zal afglijden tot het meest currupte land met zo een regering. Heel jammer voor de goedwillende.


  Maak melding

 44. Henk M,

  Wat waren die 15 van plan? Een potje voetballen? Pannekoek!

  Niks gedaan? Poging tot moord of moord wordt volgens mij over de hele wereld bestraft!

  Niet mijn moraal en dapperheid uit hen context trekken. Situatie en omstandigheden zijn net als appels met peren vergelijken.


  Maak melding

 45. B82,
  Zo zou ik het niet willen brengen, echter nopen sommigen om het kind wel bij de naam te noemen. 11 maart 1982 moet of mag niet geisoleerd worden beschouwd!


  Maak melding

 46. Larry,

  Larry’s zoete koek, pannenkoek heerlijk als ontbijt!

  Je bent goed met generaliseren, chapeau!

  Je gaat er dus bij voorbaat van uit dat ik een Surinamer ben.
  Assumption is the mother of all fuckups! LMAO

  Nu de kwestie,

  Hoe kom jij erbij dat er geen burgeroorlog aan de gang was?

  A Bouterse had een coup gepleegd
  B Die 15 doden waren van plan een tegencoup te plegen.

  bron wiki: STAATSGREEP

  Een staatsgreep, coup, coup d’état of putsch is de plotselinge, illegale afzetting van een regering, meestal door een kleine groep van een instelling van de bestaande staat-gewoonlijk door het leger-om de afgezette regering te vervangen door een andere instelling; hetzij burgerlijk, hetzij militair. Een staatsgreep slaagt als de overweldigers hun dominantie vestigen wanneer de zittende regering er niet in slaagt hun machtsversterking te voorkomen of met succes te weerstaan.

  Als de coup ofwel niet volledig faalt, ofwel niet in het geheel succes boekt, zal de poging tot een staatsgreep waarschijnlijk leiden tot een burgeroorlog.

  Leg mij uit waar jij het niet mee eens bent?

  Punt A of punt B
  of met de uitleg van WIKI?
  of wat anders

  Herhaling:
  Every war has his casualties!!

  Wat eten we met lunch of avondeten? LOL


  Maak melding

 47. @Bouta82,

  Het is lastig om serieus op je epistel hierboven te reageren en dat doe ik dan ook niet.

  Want, als je gaat beweren dat er in 1982 sprake was van een burgeroorlog in Suriname, dan ben je niet fris.

  En dan neem je op de koop toe ook nog de moeite om de definitie van een staatsgreep uit Wikipedia hier neer te pennen? Man, ga meedoen aan een quiz of zo. Of anders een eind fietsen..


  Maak melding

 48. Wel opvallend hoe dom de aanhang van een bepaalde partij is.Alleen maar stommiteiten kramen ze uit hier.
  Gaan jullie een baan zoeken bij die leider van jullie.
  Is now or never voor jullie.


  Maak melding

 49. Al onze ‘hoge’ opmerkingen ten spijt maar wie ontkent dat er iets goeds mis was in de tijd voor de moorden wil inderdaad ons volk destabiliseren.. Je zou als land veel verder komen door te onderzoeken WAAROM iets heeft plaatsgevonden. Maar dat is alleen wanneer je het niet net als de blanken persoonlijk maakt.


  Maak melding

 50. Dinsdag 8 mei 2012 om 11:32 uur, door W. Whome

  Bouterse heeft in 82 de macht gegrepen. Bombardement op politie post. 15 burger op 7-8 dec vermoordt die tegen de coup waren.


  Maak melding

 51. Bouta82,

  Jij hebt geen minnetjes nodig!
  Pizza? Ik dacht dat jij bij de baas minimaal aan tafel zat!
  Heb ik het effe mis. Ja dat krijg je met vooroordelen.


  Maak melding

 52. Ik ben erg teleurgesteld in Pastor Steve Meije.
  Ik vraag mij af waar hij de left vandaan haalt om mensen die anders denken over de regering staatsvijanden te noemen.Is hij waarlijk een “kind van God”. Volgens de bijbel die hij leest is het anders.
  Hoever kan iemand die zogenaamd Jezus Christus predikt zover zijn afgevallen.
  Dit doet hij alleen om te genieten van macht en onrecht.
  Steve Meije let op je woorden anders val je ook in de diepte.
  Je predikingen zijn alleen maar Drogredenen.
  Steve Meije NIETS is Zeker.
  God zegen je


  Maak melding

 53. STEVE hou je zelf voor de gek met je leugens ,een pastoor die in politiek bemoei ,doet niks anders dan leugens vertellen, want politiek is leugens.


  Maak melding

 54. Paramaribo – De Surinaamse president Desi Bouterse heeft afgelopen zaterdag tijdens zijn ‘verzoeningsbijeenkomst’ critici van zijn bewind tot ‘staatsvijanden’ bestempeld. Marcel Accord, een aanhanger van Bouterse en werkzaam als Hoofd Formatiezaken en Efficiency in het leger van Suriname, bedreigt op Facebook nu openlijk mensen. “Ik was er in 1982 bij ja. Ik was …

  erbij toen die mislukkeling van een Rambocus op de vlucht gejaagd werd door de dappere strijders van het Nationaal Leger die hij middels list en bedrog op het verkeerde been had gebracht.

  En reken maar dat ik er weer bij ben wanneer we met gasten als jou gaan afrekenen”, aldus Accord op Facebook. Deze woorden zijn gericht aan Herbert van Genderen, die zijn profiel op Facebook ‘Geen Dictatuur’ noemt. Accord gaat verder met: “Ze moeten jouw ware identiteit zo snel mogelijk achterhalen en je een kogel dwars door je kop jagen.”

  Bron:No Spang


  Maak melding

 55. Ik snap niet dat wanneer iemand een coup pleegt en er daarna anderen opstaan om een tegencoup te plegen, de laatste groep aan het destabiliseren was? En hoezo weten we dat die 15 schuldig waren? Ze hebben toch ook nooit een proces gehad? DDB mag tenminste nog van geluk spreken dat hij zijn onschuld voor een krijgsraad mag verdedigen.


  Maak melding

 56. Woensdag 9 mei 2012 om 10:10 uur, door jenke

  Ze hebben inderdaad hun onschuld niet mogen/kunnen bewijzen in een eerlijk proces.

  Helaas krijgt Bouterse ook geen eerlijk proces als niet alle bewijsmateriaal gebruikt wordt (doelend op het dossier wat Nederland bezit).

  Als we allemaal zo objectief en rechtvaardig zijn zoals we beweren op het fora, waarom hoor ik dan niemand over het dossier waar in staat wat de rol van Nederland was ,openbaar gemaakt wordt.?

  Helaas hoor ik daar weinig van de mensen hierover.


  Maak melding

 57. Ik kan en wil Steve Meye niet begrijpen,omdat hij zelf als geen ander weet dat in de bijbel staat dat gij niet zult oordelen.Hier zie je de ware aard van het weddenschap onder de religie in Su.Deze zelfde Steve Meye had in het verleden Brunswijk voor en na de verkiezingen negatief bejegend over vermeende ocultus praktijken om aan de macht te kunnen komen.Wat zien wij nu :Zij staan op dezelfde podium.Steve Meye is ook een staatsburger,hij mocht vanwege de democratie zijn mening ventileren.Geen probleem daarmee.Maar hij kon zijn emoties niet bedwingen.Jammerrrrrrrrrr voor hem,wie gaat hem nog geloven ????????????????


  Maak melding

 58. Steve Meye je weet dat de bijbel zegt:Let dus goed op welke weg u bewandelt, gedraag u niet als dwazen maar als verstandige mensen. Gebruik uw dagen goed, want we leven in een slechte tijd.Onze strijd is niet gericht tegen mensen,laat staan Surinamers maar tegen hemelse vorsten, de heersers en de machthebbers van de duisternis, tegen de kwade geesten in de hemelsferen.Bent je vergeten wie je bent in Christus Jezus.Noemt nooit je medemens jouw staatsvijand.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.