Rooms-katholieke leiders Caribisch gebied bezorgd

28

PARAMARIBO, 7 mei – De Rooms-katholieke bisschoppen van het Caribisch gebied zijn bezorgd om de invoering van de amnestiewet in Suriname. Aan het eind van hun jaarlijkse Antilles Episcopal Conference, AEC, in Georgetown, Guyana, gaven de bisschoppen een gezamenlijke verklaring uit. Gevreesd wordt vooral voor de “invloed op de strafzaak tegen de huidige president en andere medeverdachten.”

Het gaat dan om de decembermoorden “en andere strafzaken omtrent mensenrechtenschendingen gedurende de periode die gedekt wordt door de amnestiewet.” Ook wordt gewezen op eerdere veroordelingen door internationale organisaties en instituten. De Surinaamse samenleving mag zich verzekerd weten van “steun in gebed bij het streven naar ontwikkeling, vrede en gerechtigheid.” Kritiek hadden eerder al Amnesty International en de Inter-Amerikaanse Commissie Mensenrechten.

Ook de Hoge Commissaris voor Mensenrechten bij de Verenigde Naties, Navi Pillay, was niet zuinig met kritiek. Volgens Pillay is de wet een poging van de verdachten om te ontkomen aan gerechtigheid. Minister Winston Lackin van Buitenlandse Zaken zei onlangs dat Pillay “opzettelijk verkeerd is geïnformeerd.” Twee ambassadeurs kregen de opdracht de ‘juiste informatie’ af te geven.

28 REACTIES

 1. “De Rooms-katholieke bisschoppen van het Caribisch gebied zijn bezorgd om de invoering van de amnestiewet in Suriname”

  …niet nodig, Bouta is een kind van God – hij heeft het zelf gezegd… de sukkel.


  Maak melding

 2. Nou snap ik het echt niet meer!

  Die Steve die heeft toch een lijntje met God?
  Dus ik snap de reactie van deze bisschoppen niet.
  Of zijn deze jaloers op Steve dat hij wel rechtstreeks van God weet wat het doel is van de armoede en volksuitbuiting etc in Su


  Maak melding

 3. Zeg het niet aan de valse ndp profeten die door de mand zijn gevallen. Roofzuchtige wolven in schaapskleren die velen misleiden. In plaats van bekering te prediken, tienden eisen als voorspoed. Rovers,boeven zoals hun baas. Ma kut, wat een normverval, wat een geestelijk verval, wat een megalomane bende. Wee degenen die geloof hechten aan de woorden van moordenaars,valse profeten en leugenachtige plotici, wee hen, hun nageslacht zal het hun nog verwijten, zoals vele nageslachten in verdrukking in Afrika dat heden ervaren.


  Maak melding

 4. Niet alleen Bischoppen uit het Caraibisch gebied maken zich zorgen over de huidige toestand in het land, maar ook een groot gedeelte van het volk maakt zich zorgen door de ontstane situatie, vooral als je die zogenaamde verzoeningseenheid op het onafhankelijkheidsplein heb gezien, 3 criminelen zie elkaar in de armen vallen, om zogenaamd de grote eenheid te laten zien, wat moet in godsnaam een land wat ontwikkeling en vooruitgang wilt met 3 criminelen aan het roer die normeliter achter tralies moeten zitten? daarom zal verzoening en eenheid in dit land alleen maar een illusie blijken te zijn.


  Maak melding

 5. Opvallend is echter dat al die preken die sinds het aantreden van deze marionettenregering met aan het hoofd een onberechte moordenaar ( het is een feit, die oliedomme aanhangers niet willen of kunnen inzien), de rust,vrede en voorspoed die Meye, goedgelovige mensen voorhoudt niet zijn uitgekomen,ook de vele loze beloften door zijn baas aan de domme aanhangers niet, evenals publieke spijtbetuiging. Overduidelijk is nu gebleken dat er helemaal geen sprake is van vergiffenis, integendeel van verharding, vele verwijten, beschuldiging,bedreigingen her en der door het beest ( de moordenaar)en zijn valse profeet( zichzelf roemende bisschop). Wees gewaarschuwd, mensen van alle rangen,standen en komaf voor wat komen gaat. Niemand is meer dan de ander, iedereen overkomt hetzelfde.Er komt geen rust,vrede en voorspoed zoals geprofeteerd en beloofd door dit megalomanisch duo. Men betrekt de Schepper van het al, de Rechtvaardige,Waarachtige, Betrouwbare, ontzagwekkende,vreesachtige God bij dit alles, terwijl dit het gevolg is van de vrije wil en keuze der oliedomme aanhangers. Wie oren heeft die luisteren. Middels jarenlange indoctrinatie en leugens aan de jongeren en domme ouderen en middels een geestelijke dimenssie ( de valse oudtestamentische tienden eisende profeet die zich rijkelijk kleedt, met sieraden en al)hebben de gewetenloze onberechte paarskoppen nu de macht. En zoals het eeuwenlang aan toegaat, niets is nieuws onder de zon, geeft de Schepper dit volk, de leiders die ze verdienen vanwege hun vele overtredingen. Moordenaars. De vruchten van de Geest zijn verre van deze mensen die dreigen,verwijten , die geloven, denkt de ontzagwekkende vreesachtige God te commnaderen. Wakgelijke vertoning was het op het plein, vol duisternis. Wie oren heeft die luistere naar wat de Geest te zeggen heeft, hebt niet vele lerearen.


  Maak melding

 6. Enheid en verzoening alleen voor die 3 criminelen, maar niet voor het Surinaamse volk, want die 3 criminelen hebben hier de meeste belangen in dit land, en pakken nog even wat ze kunnen pakken, want zijn bijna schijndood.


  Maak melding

 7. Deze kerken moeten eerst naar hun eigen daden kijken. Dat er bepaalde groepen zijn die zich meer voelen als ze hun meester volgen is te begrijpen. Er is niets van hun nog over gebleven. Jammer is het voor mijn Indiaanse broeders die deze juk van zich niet kunnen afschudden.


  Maak melding

 8. Kijk ´ns aan. de heren bischoppen uit het Car gebied gaan zich ook bemoeien met wat er in Suriname gebeurt terwijl, ja in hun gemeenschap er van alles is gebeurd wat niet kan , ik kan ervan meepraten over zaken van toen, boi is niet mals maar goed wellicht een andere keer, maar die gasten die kunnen liever hun…….
  dichthouden, en niet lopen zzzzzzzzzz……!!
  Het moet niet gekker worden!!!!


  Maak melding

 9. Rene en stevie Wonder kan zich beter bezighoudig met zijn eigen sekte, in plaats van zich te laten betalen door een drugsbarron en massamoordenaars om onzin uit te kramen.


  Maak melding

 10. De RK kerk in de Caribs begeeft zich op glad ijs, en zoekt openlijk de confrontatie op met de politiek !
  Waarom durven ze dit geintje niet in Venezuela of Cuba uit te halen, daar zijn er procentueel nog veel meer katholieken dan in Suriname !

  Het is op dit moment nog een fairplay vanuit de Surinaamse politiek en is er niemand uit Rome die zich hiermee bemoeid. Maar strakjes wanneer het spel overslaat in een broko bana willen wij ook de Paus absoluut ook niet horen !!!

  In Suriname zegt men vaak; ´té obia a nof yu, no spiet na ini´ !

  Dus kerkelijke, geestelijke en christelijke leiders in Suriname, werken jullie eerder aan rust en verzoening in het land en niet anders.

  De RK gemeente mag verder ook wel uitkijken want er is nog een oud zeer uit de jaren ’80 dat nog speelt, toen ze Henk Arron dagenlang clandestien onderdak hadden geboden onderwijl het militairgezag naarstig op zoek was naar deze man !

  Dus RK gemeente; ‘jompo tek taki a no neks, ma naf tang hori na dat neng’ (door Runaldo V., NPS voori !)

  Mi bari yu !!!


  Maak melding

 11. Henk Molenaar, jij hebt de boodschap van deze regering nog steeds niet begrepen !
  Onze president heeft gezegd dat het zijn streven is om in 5 jaar 18000 woningen te bouwen voor woningzoekenden. Het woord volkswoning is nimmer gebruikt ! Ik weet dat er op Hanna´s lust totaal ca 1100 woningen gebouwd zijn, en elders ook nog een paar honderd. Volg jij de berichten van de diverse woningbeurzen die er in Suriname worden gehouden niet beste Henk !
  Er volgt spoedig een opsomming van alle woningen die er vanaf augustus 2010 tot dat moment door deze regering zijn gerealiseerd.
  Dat heeft jou Runaldo V nimmer kunnen realiseren omdat de man totaal geen visie heeft en alleen aan Dec ´82 dacht en denkt !!!

  Pipo de clown had zelf veel meer visie dan jou Runaldo V. met al z´n NPS odo´s en gezegde´s !


  Maak melding

 12. Wat stelt de spijtbetuiging van Bouterse voor als hij critici en tegenstanders van de Amnestiewet beschouwd als vijanden van het volk. Bouterse misbruikt een voorganger en dominee om zijn eigen belang veilig te stellen. De quasi bekering van Bouterse tot het christendom is een farce. Bouterse creeert met zijn gepeperde en populistische uitspraken een zeer gevaarlijke toestand in het land.


  Maak melding

 13. Paraman,

  Gedeeltelijk heb je gelijk omdat je hiermee de wind uit je baas houd!
  Slimme windvanger ben je!
  Succes met je compressor !

  Grtn uit Columbia


  Maak melding

 14. Het Surinaamse volk is bevrijd van de geestelijke knechting , In naam van Anana Zullen wij als volk de toekomst in-gaan , met Mega-projecten samen met onze buurlanden en de rest van de Zuid-Amerika . Verder zullen wij met de rest van de wereld goede zaken blijven doen . De invloed van de minipulators zal ziender-ogen verdwijnen . Anana zij met ons volk van Suriname .


  Maak melding

 15. We kunnen hier wel stellen dat er een gevecht is tussen Fatsoen normen en waarden en menswaardigheid tegen moreel verval criminaliteit genocide dictatuur en misleiding .
  En de Winnaar Is ????? Rechtvaardigheid, menselijke waardes en de universele beschaving.


  Maak melding

 16. Wie betuigt er spijt voor mijn vermoorde kameraden?

  Als overigens die paters wereldwijd van die kinderen afblijven komen wij al een heel eind. Tot op dit moment zijn zij wel straffeloos gebleven! Gelijke monniken gelijke kappen. Laat de RK zich alvast daarover buigen. Het Surinamsverhaal is in dat licht bezien a very minor thing!!!


  Maak melding

 17. Westerlingen doden Indianen is geen nieuws ergo Indiaan doodt westerlingen is wereldnieuws! Hoe hypokriet kunnen mensen wel zijn.
  What goes up must come down.


  Maak melding

 18. De lobby van Bisschop de Bekker bij zijn collega’s heeft goed gewerkt, jammer dat hij 20 jaar lang die ‘bezorgdheid’ niet had toen rechtzoekende binnenlandse oorlogsslachtoffers de pineut waren van de oorspronkelijke Amnestiewet ’89.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.