zondag, april 14, 2024
HomeNieuws uit SurinameStemgedrag amnestie ook toetsnorm Surinaams kabinet

Stemgedrag amnestie ook toetsnorm Surinaams kabinet

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 4 mei – Het wel of niet voor de amnestiewet stemmen heeft wel degelijk gewicht gehad bij de herschikking van het regeerteam. Dit zegt Ronnie Brunswijk, leider van A Combinatie. President Desiré Bouterse is er weliswaar minder direct over. Er zouden andere normen hebben geteld bij het wegen van ministers. “Ik heb dat verhaal ook gehoord. Het heeft er niet zoveel mee te maken”, aldus Bouterse.

Hij zei dit tijdens een persconferentie na de formele introductie van zijn nieuw regeerteam. Brunswijk die ook aanzat, evenals Paul Somohardjo van Pertjajah Luhur, wond er minder doekjes om. Partners BEP en Nieuw Suriname zijn nu buiten de politieke boot gevallen. En laat nu geen van de twee mee hebben gedaan aan de stemming. Fout, vindt Brunswijk: “Het kan een rol hebben gespeeld. Als je zegt, we gaan rechts als coalitie, dan gaan we ook rechts.”

Toch zou niet alle afwijkend gedrag even streng beoordeeld zijn. De twee dissidente parlementariërs van BEP, Waldi Adjaiso en Diana Pokie, stemden ook niet. Zij blijven wel in de coalitie, zij het zonder directe beloning. De twee kregen zowaar de gelegenheid een kandidaat-minister aan te wijzen voor Regionale Ontwikkeling. “Eerst zeiden ze dat ze geen kandidaat hadden, maar een week later hadden ze twee. Maar toen was het te laat, er was al besloten”, zegt Brunswijk.

opening
Fernandes Express
BODO Party

18 REACTIES
 1. Mop van de maand: ““Ik heb dat verhaal ook gehoord. Het heeft er niet zoveel mee te maken”, aldus Bouterse”

  Moordenaar, crimineel en leugenaar.

  Zie hier de omschrijving van de huidige president van Suriname die het land te schande zet voor de hele wereld.


  Maak melding
 2. Dat Adjaiso en Poki wel konden blijven zitten, ondanks ze niet gestemd hebben voor die amnestiewet, heeft met de stategie van Bouterse te maken, door dat met deze twee personen het aantal zetels op 32 komt, en wanneer die man in de rode jas Somohardjo het weer in zijn hoofd mocht krijgen om de boel te saborteren, en er uit mocht stappen, dan heeft Bouterse nog steeds door die 2 zetels de meerderheid, zo smerig zit dit in elkaar.


  Maak melding
 3. Ongelooflijk dat dit in Sur.gebeurt.Twee moordenaars en een zeden delinquent bepalen het lot van een land!.Welke waardigheid blijft de burger dan nog over?Men moet dan niet verbaasd zijn dat het moreel verval in vrije val is geraakt.Het is te hopen dat de pers geen gebruik maakt van de uitnodiging om naar Broko Baka te gaan.Uit Zeelandia zijn ze toen in vuilnis zakken afgeleverd.Dit keer gaan niet eens lijken meer zijn om te begraven.Net als de indianen die voor reconstructie naar Apoera waren gebracht en nooit meer zijn terug gezien.
  Lonnie heeft toen der tijd 200kg coke aan de politie overhandigd samen met het vliegtuig dat in Moengo was geland zeggende dat het voor bout bestemd was.Natuurlijk waren de piloten ‘gevlucht’.Hier voor heeft lonnie nooit amnestie gekregen.En somo heeft de Palmentuin nog niet terug gegeven aan de staat.

  Cobie.


  Maak melding
 4. brunsie weet niet wat het woord ,,principe,, betekent.

  de gene die niet gestemd hebben voor amnestie zijn uitgeknikkerd,dat is openlijk gebeurt het was/is duisdelijk verder geen doekjes omwinden dat zegd baas zelf..


  Maak melding
 5. De poppenkast is nu compleet hahahahaaaaa, ai mi gado.
  ongeschoolde drugscriminelen hebben het nu voor het zeggen in mijn geliefde land SURINAME.


  Maak melding
 6. Maar natuurlijk als je in een coalitie zit, kan je je onmogelijk als oppositie gedragen. Of je bent oppositie of je bent coalitie, je kan onmogelijk allebei zijn.

  In Nederland is het gedoogkabinet gevallen omdat de PVV niet meer mee wilde doen. Zo wwerkt dat in een democratie.


  Maak melding
 7. Korte analyse sinds aanname van deze wet, die kostte wat kost moest voorkomen dat onberechte moordenaars en mensenrechten schenders buiten het gevang worden gehouden.

  Deze handeling naar het geheel volk toe is een walgelijke, respectloze misdadige aanslag op een ieders intellect ( die ndpaarselingen niet inbegrepen, die hebben een ezelsverstand) die recht en wet en hun naaste respecteren. De vreselijke gevolgen zullen dan ook niet uitblijven, ook voor de initiatiefnemers die denken heer en meester te zijn en te blijven. Ze vergissen zich.

  EU-maatregelen tegen Suriname ( die komen zeker)
  Ontwikkelling integriteitbeleid Politiekorps ( twijfelachtig)
  Druk op Suriname stap voorwaarts ( Velen zullen weer de dupe worden om een man en zijn gangsters )
  Suriname zal harde tijden tegemoetgaan ( ook de vele domme aanhangers zal het donkerpaars worden)
  Exorbitante uitgaven niet verhalen op volk ( devaluatiespook loert al om de hoek, ndpezels zijn de dupe)
  Nieuw kabinet moet doelen waarmaken ( hahahaahaha dat horen we sinds het aantreden)
  Volksgezondheid heeft veel problemen
  Bouterse: ’Dit is het beste ministersteam ( haahaaha dat hoorden we ook al sinds het aantreden van zijn marionetten)
  Bouterse stelt ontwikkeling centraal bij kabinetswijziging ( haahaha hoorden we ook al bij het aantreden)
  Nieuwe formatie moet bestaande plannen waarmaken ( hahahahha sinds het aantreden geen nieuws, maar wel de namen van deze nieuwe marionetten)
  Mahawatkan zeer kritisch over beleid Bouterse ( straks wordt kritiek leveren, een gevaar voor de staasveiligheid)
  Bouterse wil bos in met journalisten ( Allemaal op een na gaan dood tgv. verdrinking,slangebeet,ongeval,NO GO.)
  Justitieminister: “Criminelen, begint u zich aan te melden!( hahahahahahaahahahahahahahahahahahahahahha, misschien voor Ámnesty maar niet voor big boss I’m Nasty))

  en nog veel problemen verder trekkende stree de foe stree, krijsen al die paarselingen, zwaar belast onder hun ndpjuk.


  Maak melding
 8. Amnestie is goed voor een ieder, maar kosten wat het ook moet kosten men wil politiek spelen.
  Dan hoe wil men het land vooruit brengen.
  BEP heeft geen wijze leider, NS daar heb jij mannnen die niet onderleiding willen staan.(en zij zijn ook nog hebzuchtig)


  Maak melding
 9. Beloning?
  Deze mensen zijn gewoon ziek. Hoezo beloning je krijgt van het volk toestemming om een parlement te formeren en een president te kiezen.
  JE solliciteert naar een loodzware baan voor een karig salaris het gaat om de publieke zaak en om visie op de maatschappij maar een beloning ja dat krijg je als je dood bent. In de vorm van een borstbeeld, vernoeming naar een plein straat of gebouw.

  Niet om het een of ander deze man is niet geschikt. Ik ben hem wel dankbaar voor zijn inzet zodat de interne oorlog in Suriname waarbij Surinamers in oorlog waren met zichzelf is beëindigd. Maar hij hoort niet thuis in de politiek. Hij denkt tjaw tjap


  Maak melding
 10. Criminelen die een land vertegenwoordigen? Het moet toch niet gekker worden in deze wereld hoor!

  Ik hoop werkelijk dat de Surinaamse bevolking nu eindelijk eens gaat inzien dat ze constant worden misleid door hun “geliefde” parlement!
  Niets dan leugens en halve verhalen, daar komt Suriname niet echt verder mee hoor.
  Het wordt werkelijk de hoogste tijd dat er eindelijk eens word ingegrepen van buitenaf, Bouta en zijn bende veilig achter de tralies, zonder enige vorm van berechting.
  En uiteraard volledig uitgekleed, beslag op alle goederen en gelden van deze misdadigers.
  Gewoon terug geven aan hen die het toekomt, de bevolking van Suriname.
  Suriname, wordt wakker!


  Maak melding
 11. Torie swietie, ma barie moe tapoe zegt men.
  Ik zeg , torie switie ma disie barie no habie tapoe.
  Wordt het niet spannend in BAKOEBA SRANANG mensen?

  Danitia


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES